آلودگی هوای خوزستان 50 برابر حد مجاز
یک کارشناس ارشد محیطزیست نسبت به افزایش آلودگی هوا در کلانشهرها به دلیل اقدامات نامناسب مدیریتی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، ناصر کرمی که دکترای اقلیمشناسی دارد با حضور در مناظره شبکه اول سیما اظهار کرد: پروژه کاهش آلودگی هوا تنها در حد دور همین میز که متولیان حضور دارند باقی میماند چراکه همه متولیان در افزایش آلودگی هوا ذینفعند.
وی با اشاره به افزایش آلودگی هوای خوزستان و مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان اهوازی پس از بارش باران اسیدی ابراز عقیده کرد: در همان سالهای ابتدای جنگ هم تا زمانی که خوزستان زیر بمباران بود هیچکس کاری انجام نداد تا این بمب به شهر تهران افتاد، اکنون نیز برای مردم خوزستان هیچ کاری انجام نمیشود.
وی ادامه داد: بارها از آلودگی هوای شهرهای تهران، اراک و مشهد که شاید در برخی مواقع به دو برابر حد استاندارد رسیده باشد سخن گفتهایم اما در استان خوزستان در 30 درصد روزهای سال آلودگی هوا 50برابر حد مجاز است.
این کارشناس محیطزیست اضافه کرد: اکنون 97درصد مردم اهواز مایلند از این شهر مهاجرت کنند چراکه آن را یک جای نامناسب و غیرقابل سکونت تشخیص میدهند.
این استاد دانشگاه افزود: در استان خوزستان کارخانههای فرسودهای همچون کاغذ پارس و نیشکر که متعلق به 50 تا 60 سال پیش هستند، فعالیت میکنند. همچنین فعالیتهای نفتی در این منطقه بهگونهای است که حتی معاون محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست را به درون آن راه نمیدهند! از سویی مردم خوزستان به دلیل فقر، از آلایندهترین و قدیمیترین خودروها استفاده میکنند که باعث تشدید آلودگی هوای این شهر شده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال نظرسنجی برنامه در مورد گسترش خطوط BRT اظهار کرد: توان اکولوژیک شهر تهران تنها برای 24 میلیون نفر ظرفیت دارد که آن را به 10 میلیون نفر رساندهایم و با گسترش BRT به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید.
کرمی همچنین در خصوص حذف قطعه کنیستر از خودروها اظهار کرد: در آن زمان دو خودروساز بزرگ کشور هرگز حاضر نشدند که به دلیل حذف این قطعه عذرخواهی کنند و کسی آنها را محاکمه نکرد.
وی ادامه داد: حذف کنیستر تنها برای صرفهجویی 60هزار تومان اتفاق افتاد در حالی که این قطعه تاثیر بسیاری در کنترل دود خروجی خودروها داشت.
وی با بیان اینکه حل آلودگی هوای تهران بسیار دشوار و ناهمگن است، افزود: شهرداری قانونا میتواند از تردد خودروها جلوگیری کند اما متاسفانه در شهرداری چنین اختیاری نمیبینیم.
انحصار توزیع خودرو، سلامت مردم را به گروگان گرفته است
این کارشناس ارشد محیطزیست گفت: انحصار توزیع خودرو سلامت مردم را گروگان گرفته است و مردم خودرویی را میخرند که در لحظه تولید فرسوده محسوب میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر وانتهایی که وارد بازار میشوند همان موتور پیکان قدیمی را دارند که تکنولوژی آن متعلق به دهه 40 است. همچنین خودرو زانتیا و پژو405 که در کشور تولید میشوند از سال 86 در کشورهای اروپایی ممنوع شدهاند.
کرمی با اشاره به گسترش فیزیکی شهر تهران و افزایش آلودگی هوای پایتخت اظهار کرد: طبق طرح جامع شهر تهران، بلندمرتبهسازی در منطقه 22 ممنوع بوده اما باید پرسید که آیا شهرداری ناچار شده که به بلندمرتبهسازی در این منطقه تمکین کند و یا در منافع آن سهیم بوده است.
وی ادامه داد: باد غالب شهر تهران از سمت غرب وزیده و این بلندمرتبهسازیها جلو آن را گرفته است.
تهران خودپالایی خود را از دست داده است
این دکترای اقلیمشناسی با بیان اینکه شهر تهران خودپالایی خود را از دست داده است، افزود: قبلا اگر باران میبارید تا دو روز هوا پاک بود اما الان حتی دو ساعت بعد هم هوا پاکیزه نمیماند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دیگر نمیتوان انبوهسازیها را در غرب تهران خراب کرد و این برجها برای همیشه باقی خواهند ماند. از سویی تا زمانی که خودروها مجبور به استفاده از بنزین هستند این شهر قطعا آلوده باقی خواهد ماند.
وی گفت: سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان متولی اصلی سازمان حفاظت محیطزیست توانایی اجرای بسیاری از برنامهها را ندارد و همیشه مدیرانی داشته که از طریق قانون میتوانستهاند جلو شهرداری و وزارت صنعت را بگیرند اما به وظایف خود عمل نکردهاند.
متولی آلودگی هوا محیطزیست است
استقرار استاندارد یورو4 در خودرو و سوخت، پایش آنلاین صنایع آلاینده، کاهش سن معاینه فنی خودروها و هماهنگی بین بخشی میان دستگاههای مختلف کشور از جمله مواردی بود که مدیرکل محیطزیست استان تهران به عنوان نماینده سازمان حفاظت محیطزیست در برنامه مناظره بر آن تاکید کرد.
محمدهادی حیدرزاده در مناظره شبکه اول سیما با موضوع آلودگی هوا، با بیان اینکه مهمترین موضوع در رابطه با حل چالش آلودگی هوا فقدان آمایش سرزمین است، افزود: همچنین توزیع ناعادلانه ثروت و قدرت باعث شده که بارگذاری در کلانشهرها به ویژه تهران افزایش یابد علاوه بر آن مدیریت ناصحیح یکی دیگر از مواردی است که باعث شده کماکان مشکل آلودگی هوا ادامه یابد.
وی ادامه داد: عدم مشارکت همه ذینفعان از دولت و قوه مقننه گرفته تا قوه قضاییه و مردم نیز از جمله دلایل ادامه آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور است.
ناگفتههای یکی از 20 قاچاقچی حرفهای کشور؛ تولید شیشه آسان و پرسود
32 ساله است و کارگردانی تئاتر خوانده اما 10 سال است که در کار شیشه در ایران و تهران فعالیت میکند. تولید خود را در مناطقی از پایتخت و سراسر کشور و گاه به خارج از کشور صادر میکند. حالا تصمیم گرفته با درآمدی که کسب کرده به خارج از کشور مهاجرت کند و زندگی تازهای برای خود دست و پا سازد. گاه از کارش دچار عذاب وجدان میشود شاید به همین دلایل پذیرفت که با مریم یوشیزاده خبرنگار سایت پارسینه تلفنی گفتوگویی انجام دهد. بخشهایی از این گفتوگوی تاملبرانگیز را میخوانید.
رفیقتان که شمارهام را به شما رساند میگفت بیش از 10 سال است در کار تولید و توزیع موادمخدر هستید، چرا تا به حال گیر نیفتادهاید؟
من همه انواع موادمخدر را تولید نمیکنم بلکه فقط شیشه میپزم و پخش میکنم علت دستگیر نشدنم این است که برای خودم یک دایره امنیتی حرفهای دارم. هر کسی نمیتواند نزدیکم شود. اگر اجازه نمیدادم شما هم پیدایم نمیکردید.
درباره دایره امنیتی که به آن اشاره کردید، بیشتر توضیح میدهید؟
باید از روشهایی استفاده کرد که پلیس کشفشان نکند. برای مثال من مدتی با استفاده از خانههای تیمی، شیشه پخش میکردم.
منظورتان چه نوع خانههای تیمی است؟
منظورم خانههایی است که در آنها زنان خیابانی تنفروشی میکنند. بیشتر این زنها، دختران فراری از شهرستانها هستند. آنها در طول روز با 10، 15 مرد ارتباط دارند اما در آمدشان حتی به 100 هزار تومان هم نمیرسد من این دخترها را برای دایره امنیتیام جذب میکردم.
دخترها چگونه امنیت شما را تامین میکردند؟
خلاف، خلاف است! دخترها خلاف میکردند من هم خلاف میکردم چه فرقی میکند کداممان چه نوع خلافی انجام میدادیم. من برای کار خودم تربیتشان میکردم. آنها پول، سرپناه و غذا میخواستند من همهاش را برایشان جور میکردم تا مدیونم شوند، رفیقم شوند و به من وفادار بمانند.
بعد خانههای جدیدی برایشان اجاره میکردم و اسکانشان میدادم تا برایم کار کنند. کارشان این بود که به مشتریهایشان شیشه تعارف کنند و وقتی معتاد میشدند از همانجا شیشه میخریدند. خود دخترها هم معتاد بودند. آن زمان با مردها کار نمیکردم. چون حوصله اسلحه کشیدن و بزن بزن و آدم کشتن نداشتم.
جنس را بیشتر در کدام شهرها پخش میکنید؟
تهران، همه شهرهای شمالی، به ویژه از رشت تا نور، مشهد و کیش. من همه جا مشتری داشتهام حتی در خارج از کشور هم مشتری دارم.
خارج کردن موادمخدر از کشور باید سختتر از توزیعش در کشور باشد اینطور نیست؟
در هر دوره شیوه خارج کردن مواد متفاوت است. مثلا سه چهار سال پیش شیشه به پایینترین قیمتش رسید و من و تیم ناچار به ترانزیت مواد شدیم، حاملهایمان، هیچ سوءسابقهای نداشتند و غیرحرفهای بودند. ما، بلیت رفت و برگشت جوانهایی را که میخواستند به تایلند سفر کنند، میخریدیم و پنج میلیون تومان هم اضافه بهشان میدادیم. شیشه را میریختیم توی پلاستیک، بعد توی انگشتدانههای پلاستیکی جا میدادیمش، بعد پلمپ میکردیم و به حاملها میدادیم تا با عسل بخورند.
هر حامل چقدر موادمخدر را میبلعید؟
بستگی به ظرفیت خودش داشت. در هر انگشتدانه، 100 گرم شیشه جا میشد. بعضیها تا 500 گرم هم میخوردند.
آخرین روشی که برای خروج جنس استفاده کردید همان استفاده از بطریهای دوغ بود؟
آخرین بار که جنسی به خارج از کشور بردم، یک محموله مشترک بود یعنی تعدادی از قاچاقچیها با همکاری هم تصمیم گرفتند مقدار بسیار زیادی شیشه، حدود 600 کیلوگرم را با طرحی جدید از ایران به مالزی ببرند. 130 میلیون تومان از آن بار هم مال من بود. پودر شیشه را ریخته بودیم بین کریستالها. در واقع اینطور به نظر میرسید که محموله کریستال از ایران به مالزی صادر میشود.
شیشه را توی ظرفهای کریستالی ریخته بودند و در هر جعبه هم چند ظرف کریستالی را شکسته بودند که مثلا نشان دهند بار در طول مسیر شکسته است. در همان خرده کریستالها هم، شیشه ریخته بودند.
محموله چگونه لو رفت؟
فکر کنم ما را فروختند. نفهمیدم کار کی بود.
در صحبتهایتان اشاره کردید که در تهران هم شیشه میفروختید. بیشتر در کدام مناطق فعالیت میکردید؟
هر فروشندهای یک منطقه خاص از تهران را دستش گرفته است. اینطور نیست که هرکس هرجا دلش خواست شیشه بفروشد. به همین علت هم بسته به نوع جنسی که دست معتادها میدهیم، شیشهایهای هر منطقه با منطقه دیگر فرق دارند مثلا در منطقهای همه سرخوش و گیجند، در منطقهای دیگر همه بهتزدهاند و در جایی همه بیقرارند.
در واقع خلق معتادهای هر منطقه بستگی دارد به این که آشپز محله کی باشد و چه جور جنسی با چه جور ناخالصی بدهد دست مشتری. برای مثال بعضی از تولیدکنندهها از چاهبازکن چنته و آنتیهیستامین هم به عنوان ناخالصی برای ساخت شیشه استفاده میکنند.
تا به حال در زندان هم شیشه توزیع کردهاید؟
موادمخدر در زندان فراوان است. کسی خمار نمیماند.
شیشه را چگونه وارد زندان میکنند؟
معمولا زندانیهایی که مرخصی میروند بستههای پلاستیکی را میبلعند و در زندان پس میدهند.
چرا موادمخدر جدید نمیتواند بازار شیشه را کساد کند؟
شیوا، یاما و کروکودیل مثالهایی از موادمخدر جدید است که نتوانسته جای شیشه را بگیرد چون بدن معتاد ایرانی تحمل چنین موادی را ندارد. به معتاد ایرانی اینجور چیزها نمیسازد. تولیدکننده موادمخدر باید مشتری اش را بشناسد.
چه شد که به فکر تولید شیشه افتادید؟
خب! تولید شیشه از کار خودم آسانتر بود و سودش آنقدر زیاد است که اصلا نمیشود مقایسه کرد. من یک دهه پیش با پول تولید و توزیع شیشه سه ماشین لوکس و سه خانه در فرشته خریدم و علاوه بر این در بسیاری از استانها زمینهایی را خریداری کردم حالا دیگر وضع مثل گذشته نیست. سود کار کمتر شده... .
چرا سودش کمتر شده است؟
در گذشته من 10 میلیون سرمایه اگر میگذاشتم، 120 تا 130 میلیون تومان به دست میآوردم. اخیرا سودم کم شده است. یعنی حالا بهطور متوسط با چهار ساعت کار، یک به پانزده، سود میکردم یعنی با چهار ساعت کار در روز، یک میلیون تومانم، 15 میلیون تومان میشد. در چهار ساعت بعدی باز همین سود را به دست میآوردم.
چرا اخیرا سود کم شده است؟
از یک طرف، دست زیاد شده و هر خلافکاری، راه و چاه آشپزخانه زدن را یاد گرفته است و از طرفی دیگر، خیلی از کهنهکارها از اعدام وحشت دارند. در گذشته قانونی برای تولید و عرضه شیشه وجود نداشت. قاچاقش، مثل قاچاق دارو بود و جرایم مربوط به شیشه جزو جرایم پزشکی به حساب میآمد.
بهطور متوسط در روز چه مقدار موادمخدر تولید میکنید؟
تازگیها هفتهای 20 کیلو تولید میکنم. همه روزها کار نمیکنم. مواد اولیه باید جور باشد و خودم هم رله باشم؛ روی فرم باشم. این کار حاشیههای زیادی دارد. باید مراقب باشم. از وقتی دایره امنیتیام را قابل نفوذتر کردهام مجبورم اسلحه حمل کنم. چندی پیش رفته بودم مشهد بار شیشه تحویل بدهم، 7-8 روز زندانیام کردند. میخواستند فرمول ساخت مواد به سبک خودم را از زیر زبانم بکشند گفتم حتی اگر مرا بکشید، نمیگویم.
چرا شما را نکشتند؟
من جزو 20 قاچاقچی حرفهای کشور هستم. تیم دارم. کشتنم به این آسانی نیست.
خودتان هم شیشه مصرف کردهاید؟
نه معتاد نیستم.
مظنه موادمخدر در تهران دستتان هست؟
من در تولید و توزیع شیشه متخصص هستم و درباره انواع دیگر موادمخدر چیزی نمیدانم. آخرین قیمتی که از شیشه دارم کیلویی 16 میلیون تومان است اما خردهفروشیاش، گرمی 30 هزار تومان تمام میشود. دیگر کسی با سوت (مقیاس سنجش و خرید ماده مخدر شیشه که یک دهم هر گرم میشود) شیشه نمیفروشد.
تا به حال وسوسه نشدهاید مصرف کنید؟
عوارضش را دیدهام. یکبار با رفیقم که شیشهای بود سوار ماشین بودیم. بیخوابیهای شیشه، دیوانهاش کرده بود. پشت چراغ قرمز، ناگهان از ماشین پیاده شد. دوید طرف خودرو بغلی. راننده را کشید پایین. با سلاخی (چاقوی سلاخی) 10، 20 بار کوبید روی فرق سرش. من فقط فواره زدن خون را میدیدم. آنقدر سریع اتفاق افتاد که کسی نتوانست واکنش نشان بدهد. بعد دوید سوار ماشین شد و گفت فرار کنیم. من پایم را گذاشتم روی گاز و در رفتیم. کسی نتوانست ردمان را بگیرد. وقتی به او گفتم چرا طرف را خط انداختی (چاقو زدی) گفت «همین بود! همین بود! برادر زنم بود. میخواستم بکشمش.» به او گفتم من برادر زنش را دیدهام آن بنده خدا نبود اما اصرار کرد که خودش بود! بعد فهمیدم این حالتهایش مربوط به توهم شیشه است. خیلیها را به شکل برادر زنش میدید و میخواست بهشان آسیب بزند. یکبار هم رفیقی داشتم جلوی چشم خودم مشغول مصرف بود، یکهو بلند شد پایپ را انداخت هی داد کشید «آمدند، آمدند...» تا خواستیم بجنبیم دوید و خودش را از طبقه دوم انداخت تو حیاط. انگار توهم زده بود که مامورها ریختهاند توی خانه. من توهم زدههای شیشه را زیاد دیدهام به همین علت مصرف نمیکنم چیزی از مغز نمیماند.
قاضی افتخاری : دادگاه احمدینژاد غیر علنی است
کمتر از دو ماه به پایان دولت محمود احمدینژاد باقی نمانده بود و فقط سه روز از زمان برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گذشته بود که خبری روی پایگاه اطلاعرسانی دولت مبنی بر شکایت علی لاریجانی، رییس کمیسیون اصل «90» مجلس شورای اسلامی و یک شاکی خصوصی از محمود احمدینژاد و احضار وی به دادگاه منتشر شد.
با توجه به این شکایت، وی باید پنجم آذرماه سالجاری برای ارایه دفاعیات خود در دادگاه کیفری استان تهران حاضر شود.
در صورت برگزاری دادگاه، احمدینژاد اولین رییسجمهوری است که پس از انقلاب اسلامی در دادگاه حاضر میشود و با ادبیات خود به ارایه دفاعیات در دادگاه میپردازد. فردی که بارها دولت هشت ساله خود را جزو پاکترین و قانونمندترین دولتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرده بود.محسن افتخاری، سرپرست دادگاه کیفری استان تهران با اشاره به قانون تعیین حدود وظایف، اختیارات و مسوولیتهای ریاستجمهوری بیان کرد که رییسجمهور جزو معدود افرادی است که رسیدگی به پرونده وی بدون دخالت دادسرا انجام میشود و مرحله تحقیقات مقدماتی رسیدگی به این پرونده در دادگاه خواهد بود.اینگونه اظهارات مهر تاییدی است بر اینکه دادگاه محمود احمدینژاد غیرعلنی برگزار خواهد شد.به گزارش ایسنا، طبق ماده «19» قانون تعیین حدود وظایف، اختیارات و مسوولیتهای ریاستجمهوری، «رسیدگی به اتهامات مربوط به تخلفات در رابطه با وظایف و اختیارات رییسجمهور در صلاحیت دیوان عالی کشور است و در جرایم عادی از طریق دادگاههای عمومی دادگستری تهران و با اطلاع مجلس صورت میگیرد».
در تبصره این ماده نیز آمده است: در هر کدام از اتهامات نامبرده رسیدگی مستقیما به وسیله دادگاه انجام گرفته و دادسرا حق دخالت ندارد.
از طرفی سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران با تشریح آخرین وضعیت پرونده محمود احمدینژاد گفت: روز سهشنبه پنجم آذرماه جلسه مقدماتی برای رسیدگی به پرونده رییسجمهور سابق برگزار خواهد شد و براساس قانون این جلسه غیرعلنی خواهد بود.
افتخاری در گفتوگو با مهر درباره جلسه رسیدگی به اتهامات محمود احمدینژاد اظهار داشت: جلسه رسیدگی به اتهامات رییسجمهور سابق در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران برگزار خواهد شد.
وی همچنین درخصوص ادعای یکی از نمایندگان مجلس درباره طرح 9 شکایت از احمدینژاد خاطرنشان کرد: در این خصوص اطلاعی ندارم اما به پروندهای که روز سهشنبه رسیدگی میشود همان شکایتهایی است که پیش از این مطرح شده بود و پرونده جدیدی به دادگاه نیامده است.
سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران تاکید کرد: جلسه روز پنجم آذرماه جلسه تحقیقات مقدماتی است و برخی از آن بهعنوان محاکمه رییسجمهور سابق نام میبرند. براساس قانون پروندههای مربوط به روسای جمهور در دادسرا رسیدگی نشده و مستقیم به دادگاه ارسال میشود.
قاضی افتخاری خاطرنشان کرد: در این جلسه احتمال دارد هر تصمیمی از سوی قضات دادگاه گرفته شود و حتی برای رییسجمهور سابق قرار منع تعقیب صادر شود.وی درباره علنی بودن جلسه تحقیق نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه جلسه روز سهشنبه تحقیقات مقدماتی است اساسا و طبق قانون به صورت غیرعلنی برگزار میشود.سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران درخصوص مطالعه پرونده از سوی احمدینژاد یا وکیلش نیز خاطرنشان کرد: تاکنون آقای احمدینژاد یا وکیلی از سوی وی برای مطالعه پرونده به دادگاه مراجعه نکرده است.قاضی افتخاری در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه پرونده در مرحله مقدماتی است، نمیتوان به جزییات آن ورود پیدا کرد.