معاون شهردار تهران: بوروکراسی بیشتر از تحریمها مانع ایجاد میکند
| جامعه| چندی پیش شهردار تهران ابراز نگرانی کرده بود که هنوز عمده درآمدهای شهرداری وابسته به درآمدهای ناشی از ساختوساز است؛ مولفهای که جزو درآمد ناپایدار محسوب میشود و نگاهی به گذشته تهران به خوبی نشان میدهد که توسعه شهری این کلانشهر چطور و تا چه اندازه تحت تاثیر هجوم سرمایههای سرگردان به سمت ساختوساز بوده است.
به گفته کارشناسان شهری طی 45 سال گذشته درآمدهای پایدار شهری رو به کاهش بوده بهطوری که طی این مدت از 40 درصد به 20 درصد در حال حاضر رسیده است و چند طرح جامع درآمدهای پایدار به تصویب رسید تا حجم این درآمدها را در شهرداری تهران افزایش دهد اما معاون شهرداری در گفتوگوی خود اظهار میدارد که این تنها مشکل شهرداری در مسیر توسعه خدمات و امکانات و مدیریت شهری پایتخت نیست بلکه در شرایط اقتصادی موجود مدیریت شهری با موانع جدی دیگری نیز مواجه است که اتفاقا به نوسانات نرخ ارز و تحریم هم مربوط نمیشود. او میگوید: مساله اصلی کشور بوروکراسی موجود در نظام اداری کشور است.
حسین محمدپورزرندی، معاونت مالی و اداری شهرداری تهران با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: آنچه در حال حاضر بیشتر از تحریمها بر سر فعالیتهای مدیریت شهری مانعآفرینی میکند بوروکراسی موجود در نظام اداری است.
وی با اشاره به اینکه اخذ تصمیمات مدیریتی و بهنگام میتواند کشور را از دایره تحریم به سلامت عبور دهد، افزود: متاسفانه در نظام اداری کشور بوروکراسی و قوانین نوشته و گاه نانوشته دست و پاگیر سبب میشود که خسارت تاخیر در امور اجرایی بیش از تحریمها موثر افتد.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران گفت: در شرایط تحریم ضروری است تا سیستم و مقررات اداری بهگونهای چابک و سادهسازی شود که آثار تحریم را به حداقل برساند.
به گفته وی ضرورت دارد که قوانین دست و پاگیر تسهیل شوند تا بسترها برای رسیدن و داشتن اقتصاد مقاومتی فراهم شود.
پورزرندی اظهار میدارد که در حال حاضر شهرداری تهران منابع مالی شهری را برای جمعیتی بیش از 16 درصد جمعیت تامین میکند این در حالی است که دستگاههای اداری و اجرایی متعددی به واسطه نداشتن همسویی در فعالیتهای شهرداری پایتخت خلل ایجاد میکنند.
به گفته وی آن اندازه که عدم همسویی برخی از دستگاههای اداری و اجرایی در فعالیتهای شهرداری خلل وارد میکنند، تحریمها اثری در فعالیتهای شهرداری نداشته است.
پورزرندی همچنین با اشاره به عدم انجام تعهدات دولت در بخش حملونقل عمومی و همچنین سهم شهرداری از درآمد ناشی از اجرای هدفمندی یارانهها گفت: در همه کلانشهرهای دنیا دولتهای مرکزی 20 تا 30 درصد هزینههای مربوط به دولتهای محلی را متقبل شده و تامین میکنند.به گفته وی این در حالی است که سهم دولت از تامین منابع مالی کلانشهر تهران تنها در حوزه حملونقل عمومی است که آن هم تاکنون با گذشت شش ماه از سال محقق نشده است.
به گفته معاون مالی و اداری شهرداری تهران، شهرداری پایتخت همواره به دنبال درآمدهای پایدار شهری بوده است تا بتواند فعالیتها و پروژههای عمرانی و خدماتی خود را مدیریت و اجرا کند.با این همه او عمل به تعهدات دولت را راهکاری برای توسعه شهر و درآمدهای پایدار شهری عنوان کرد.
در انواع آلایندهها و تعداد تصادفات رتبه جهانی داریم
معاون آموزش سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در آستانه مراسم اختتامیه «پنجمین جشنواره ترافیک و رسانه» اعلام کرد که یکی از رسالتهای این جشنواره آن است که واقعیات جامعه را بیان کند و یکی از این واقعیتها آن است که در مصرف سوخت، انواع آلایندهها و نیز تعداد تصادفات دارای رتبههای جهانی هستیم.
به گزارش روابطعمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، شهرام جباریزادگان افزود: در سال 1355 مصرف بنزین در فرانسه شش برابر ایران بود در صورتی که بعد از گذشت 36 سال مصرف بنزین در ایران دو برابر فرانسه شده است. وی با اشاره به اینکه هر خودرو در اروپا روزانه حدود سه لیتر و در آمریکا روزانه حدود چهار لیتر بنزین مصرف میکند، اظهار کرد: این رقم در ایران بیش از 10 لیتر است و به عبارتی هر خودرو ایرانی بیش از دو برابر متوسط جهانی بنزین مصرف میکند.
جباریزادگان با بیان اینکه در مصرف بنزین در دنیا رتبه یک رقمی داریم و به عنوان نهمین مصرفکننده بنزین در جهان یکی از پرمصرفترین کشورهای دنیا محسوب میشویم، تصریح کرد: اگر استاندارد مصرف سوخت خودروهای داخلی به یورو 3 ارتقا یابد، برخی از خودروهای تولیدی در داخل کشور به دلیل غیرمجاز بودن میزان مصرف باید از چرخه تولید کنار روند.
وی با تاکید بر اینکه شدت مصرف انرژی در ایران شش برابر اروپاست، اضافه کرد: در این ارتباط برخلاف ژاپن که کمترین میزان شدت مصرف انرژی در جهان را داراست، کشور ما در این زمینه بالاترین میزان شدت مصرف انرژی در دنیا را در اختیار دارد.
معاون آموزش سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه میزان مصرف سوخت در کشورمان هر 10 سال یک بار دو برابر میشود، تاکید کرد: رشد میزان مصرف سوخت در مقیاس جهانی هر سال یک تا دو درصد است و از اینرو این میزان در جهان هر 40 سال یکبار دو برابر میشود.
آلودگی کلانشهرها به مرز بحران رسیده است
نایبرییس دوم فراکسیون محیطزیست با انتقاد از سازمان محیطزیست و تاکید بر کمبود اعتبارات گفت: محیطزیست همان اعتباراتی را هم که داشت برای مقابله با ریزگردها هزینه نکرد.
مهرداد بائوجلاهوتی در گفتوگو با مهر افزود: لایحه مقابله با ریزگردها در فراکسیون محیطزیست و توسعه پایدار مجلس در نشستهای چند هفته اخیر بررسی شده و باعث تاسف است که با وجود تاکید مجلس برای تامین اعتبارات سازمان حفاظت از محیطزیست برای مقابله با ریزگردها، اما هنوز هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.
به گفته وی، سازمان محیطزیست حتی از منابع مالی که در اختیار داشته نیز نتوانسته است در جهت حل مشکل آلودگی هوا و ریزگردها استفاده کند این درحالی است که در سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها اختصاص داده شده بود اما به دلیل عدم برنامهریزی اصولی، بالغ بر 800 میلیارد تومان از سوی وزارت نیرو و حدود یکصد میلیارد تومان از سوی سازمان محیطزیست جذب شد.
نایبرییس دوم فراکسیون محیطزیست تصریح کرد: آلودگی شهرهای بزرگ و به ویژه تهران به مرز بحران رسیده است و ریزگردها نیز مزید علت شده و سلامت جامعه را به خطر میاندازد و سبب افزایش بیماریهای مختلف میشود.
وی افزود: اگر بخواهیم در مورد بیابانزدایی عملکردی موفق داشته باشیم، باید کشورهای همسایه نیز به موازات ایران اقداماتی موثر را در این مورد انجام دهند در غیر این صورت موفقیتی حاصل نخواهد شد و سازمان حفاظت محیطزیست به تنهایی نمیتواند در مقابله با بیابانزدایی موفق عمل کند.
تاثیر نرخ ارز بر کمبود شیرخشک
وجود تخلف و سوءاستفاده در توزیع وضعیت بازار ارز در کشور باعث شده تا حوزه غذا و دارو نیز تحت تاثیر قرار بگیرد بهطوری که کمبود انواع شیرخشک کوپنی، آزاد و رژیمی در داروخانهها، مشکلاتی را برای نوزادان و بیماران مصرفکننده این قبیل شیرخشکها به وجود آورده است.
به گزارش مهر، دکتر سعید جمالواقفی دبیر سابق انجمن داروسازان ایران، بروز این مشکل را ناشی از جریانات بازار ارز دانست و گفت: شیرخشک هم مثل سایر کالاهایی که تحت تاثیر نرخ ارز قرار دارند با کمبود مواجه است.
وی با اشاره به نرخ ارز دولتی (1226) که مربوط به شیرخشک است، افزود: با توجه به اینکه بانک مرکزی ارز مورد نیاز برای واردات شیرخشک را در شش ماهه اول امسال به حساب بانکهای عامل واریز نکرد، در نتیجه در نیمه دوم سال شاهد بروز این کمبود هستیم.
به گفته واقفی، شیرخشک
نان 1 یکی از اقلام شیرخشکهای مورد تقاضای مردم است که در حال حاضر با کمبود مواجه است.
وی با اشاره به سهمیهای بودن برخی اقلام شیرخشکها اظهار داشت: برخی از شیرخشکها سهمیهای است و داروخانهها نمیتوانند هر ماه چهار عدد بیشتر به دارنده کارت دریافت شیرخشک تحویل بدهند.
این داروخانهدار تخلف برخی داروخانهها در توزیع شیرخشک را رد نکرد و افزود: تخلف چیز عجیبی نیست که فقط در داروخانهها دیده شود بلکه در همه صنفها وجود دارد بنابراین ممکن است یک نفر پیدا شود که بخواهد همه شیرخشکهای داروخانهاش را به یک نفر بفروشد.
جیببر هزار چهره مترو و اتوبوس دستگیر شد
سه سارق سابقهدار که پس از آشنایی در زندان اقدام به جیببری در اتوبوس و مترو میکردند، شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش مهر، در پی وقوع سرقتهای جیببری در محدوده مناطق مرکزی شهر تهران به ویژه ایستگاههای مترو و BRT ، اجرای طرح مهار برای شناسایی و دستگیری سارقان جیببر در دستور کار کارآگاهان پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
ساعت 12:30 دوم آبانماه کارآگاهان پایگاه هفتم در ایستگاه اتوبوس BRT خیابان انقلاب، نرسیده به میدان فردوسی متوجه فردی شدند که به صورت سراسیمه از اتوبوس پیاده شد. کارآگاهان این شخص را به صورت نامحسوس مورد مراقبت قرار داده تا در نهایت با ورود وی به داخل رستورانی در محدوده میدان فردوسی، او را دستگیر و جهت انجام تحقیقات به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند و در فاصله کوتاهی از زمان دستگیری وی اقدام به شناسایی هویت واقعی وی به عنوان یکی از مجرمان سابقهدار در زمینه کیفقاپی به نام «کیوان. ک» 38 ساله شدند که از سال 1384 تاکنون بارها به اتهام جیببری دستگیر و روانه زندان شده بود.
کیوان در اعترافات خود به کارآگاهان گفت: با ناصر و داریوش در داخل زندان آشنا شدم. پس از آزادی از زندان با تشکیل گروه سه نفره شروع به سرقت به شیوه جیببری در داخل اتوبوس، قطارها، ایستگاههای مترو و BRT و همچنین محلهای پرتردد به ویژه در محدوده بازار و چهارراه ولی عصر کردیم.
در زمان سرقت، ناصر و داریوش به عنوان «سیاه کن» خود را به افراد نزدیک کرده و من نیز در یک لحظه و به بهانه شلوغی جمعیت به طعمه چسبیده و پس از هل دادن اقدام به سرقت اموال داخل جیب میکردم؛ پس از سرقت نیز تمامی اموال به صورت مساوی بین هر سه نفر ما تقسیم میشد.
با توجه به اعترافات صریح کیوان و شناسایی دو همدست دیگرش، کارآگاهان با شناسایی مخفیگاه ناصر در منطقه یاغچیآباد به عنوان یکی از مجرمان سابقهدار ضمن انجام هماهنگی لازم قضایی با شعبه 15 بازپرسی دادسرای ناحیه 12 تهران، ساعت شش صبح هشتم آبانماه اقدام به دستگیری ناصر در داخل مخفیگاهش کردند.
بلافاصله تحقیقات از ناصر آغازشد و در همان محل دستگیری لب به اعتراف گشود و به دهها فقره جیببری به همراه کیوان و داریوش اعتراف کرد.
دختر مدیر، عامل هتک حیثیت دبیر مدرسه
رییس پلیس فتای استان اصفهان از دستگیری دختری که اقدام به هتک حیثیت یکی از دبیران آموزشوپرورش کرده بود، خبرداد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ خسروی در اینباره گفت: در پی شکایت یکی از دبیران آموزش و پرورش استان مبنی بر هتک حیثیت وی از طریق انتشار مطالب کذب در فضای مجازی، موضوع در دستور کار ماموران پلیس فتا قرار گرفت.
خسروی با اشاره به اظهارات شاکیه افزود: از حدود یک ماه پیش تاکنون فرد یا افراد ناشناسی پست الکترونیکی با نام و مشخصات شاکی ایجاد کرده بودند و به وسیله آن به تمامی همکاران و آشنایان وی از جمله همسرش ایمیلهایی با مضمون توهین و افترا و موارد غیراخلاقی ارسال میکردند که این امر موجب هتک حیثیت و آبروریزی شاکی را فراهم و وجهه اجتماعی وی را تخریب کرده بود.
رییس پلیس فتای استان اصفهان ادامه داد: ماموران ابتدا در خصوص صحت و سقم ادعای شاکیه تحقیقات لازم را انجام داده و سپس پرونده را مورد بررسی قرار دادند که مشخص شد این ایمیلها از طریق سیستمهای رایانهای چندین کافینت در اصفهان ارسال شده است.
وی افزود: پس از استعلامهای صورت گرفته در نهایت متهمه که دختر مدیر مدرسهای بود که شاکیه در آن مشغول به خدمت است، شناسایی شد که وی پس از دستگیری ابتدا منکر هرگونه بزهی شد اما سرانجام پس از رویت شواهد و مدارک به جرم خود اعتراف و انگیزه خود را خصومت شخصی و مشکلات خانوادگی عنوان کرد. رییس پلیس فتای استان اصفهان به متخلفان فضای مجازی هشدار داد که هرگونه هتک حرمت و انتشار مطالب کذب و دروغین علیه افراد در فضای مجازی که موجب بیآبرویی دیگران شود جرم تلقی شده و با عاملان آن برخورد خواهد شد.