بوروکراسی و بیتوجهی دولت به تامین ارز؛ داروهای قاچاق و تقلبی افزایش مییابد
|جامعه| هرچند دولت تلاش میکند اثرات منفی تحریمها را بر دارو کم کند اما دستاندرکاران این بخش همچنان از مشکلات موجود ازجمله دستاندازهایی که بانک مرکزی و بوروکراسی حاکم ایجاد میکند گلهمندند. وزیر بهداشت اما وضع را چنین نمیبیند و در سخنان اخیر خود از حرکتهای خوبی که بانکها برای رفع مشکل شرکتهای دارویی انجام دادهاند تشکر و قدردانی کرده است! در این ارتباط رییس انجمن اقتصاد دارو گفت: اگر دولت مدیریت کارآمد داشته باشد و کاغذبازی ارز دارویی اصلاح شود، تحریمها هیچ خللی در بازار داروی کشور ایجاد نمیکنند اما با این روال، داروهای قاچاق و تقلبی افزایش پیدا میکند و دولت در برابر مرگ هر بیمار به خاطر نبود دارو مسوول است.
مهدی محمدزاده در گفتوگو با فارس افزود: دارو یک کالای استراتژیک است و مثل نخود، لوبیا یا گوشت نیست اگر حتی یک ماه هم در بازار نبود مشکلی ایجاد شود، گاهی اگر بیماری حتی سه روز دیرتر به دارو دسترسی پیدا کند ممکن است جانش را از دست بدهد.
وی گفت: دولت مسوول تامین دارو برای بیماران است و مدیریت دولت در چنین شرایطی که با بحران کمبود دارو مواجه هستیم خودش را نشان میدهد، اگر دارو به موقع تامین نشود یا با ارز آزاد و گران وارد شود به نحوی که بیمار توان خرید آن را نداشته باشد و جانش را از دست بدهد، مسوولیت مرگ او با دولت است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: صنعت داروی کشور ما آن قدر توانمند است که اگر به موقع حمایت شود و ارز کافی و به موقع در اختیار داشته باشد، تحریمها هیچ خللی در بازار دارویی کشور ایجاد نمیکند اما مشکل اینجاست که تامین دارو اولویت بالایی در دولت ندارد.
وی گفت: به عنوان مثال در یک بانک دولتی یا بانک مرکزی 100 پرونده درخواست ارز برای واردات وجود دارد که 9 تای آن دارو و بقیه نخود، گوشت و لوازم مختلف است، دولت باید در این شرایط اولویت را به دارو و مواد دارویی مثل شیرخشک بدهند زیرا مساله مرگوزندگی است.
محمدزاده افزود: اگر دارویی با ارز آزاد وارد شود، ممکن است راحت تر و سریعتر وارد شود اما یک داروی سرطان که قیمت آن با ارز مرجع 800 هزار تومان تمام میشود با ارز آزاد برای بیمار چهار میلیون تومان تمام میشود و اکثر قریب به اتقاق بیماران توان خرید اینچنین دارویی را ندارند.رییس انجمن اقتصاد دارو اضافه کرد: اکثر بیماران در شرایط فعلی با چنین مشکلاتی مواجه هستند و در راس آنها بیماران سرطانی و بیماران خاص مانند مبتلایان به اماس هستند که باید داروهای گرانقیمت مصرف کنند. شیرخشکهای رژیمی برای کودکان بیمار نیز کمبود دارد و همه اینها به علت سوءمدیریت سیستم بانکی است.
وی گفت: دولت باید از موسسات مالی و بانکی خصوصی که چابکتر از بانکهای دولتی هستند برای تسریع در واردات دارو استفاده کند تا بتوانیم این شرایط خاص را که شبیه شرایط جنگی است بدون آسیب به بیماران پشت سر بگذاریم.
محمدزاده افزود: کل ارز مورد نیاز داروی بیماران کشور رقم بالایی نیست و از 5/1 میلیارد دلار در سال تجاوز نمیکند. دولت به راحتی و در اسرع وقت میتواند این ارز را تامین کند به شرط اینکه اهمیت حیاتی بودن تامین به موقع دارو برای بیماران را جدی بگیرد.
این کارشناس امور دارویی اضافه کرد: بوروکراسی و کاغذبازی حاکم بر سیستم بانکی کشور و از این کمیسیون به آن کمیسیون رفتن پروندههای درخواستهای ارز دارویی، عامل اصلی کمبود دارو در کشور است، دولت باید این کاغذبازیهای اضافه را جمع و سیستم را چابک کند وگرنه مسوول مرگ بیمارانی است که به علت کمبود دارو جان خود را
از دست میدهند.
وی گفت: پروندههای درخواست ارز دارویی باید خارج از نوبت و به سرعت پاسخ داده شوند. در حالی که اکنون یک پرونده ارز دارویی به طور متوسط دو ماه باید بین کمیسیونهای مختلف سرگردان باشد تا به آن رسیدگی شود یک بیمار ممکن است به خاطر چند روز دیر شدن دارو بمیرد.
وی اضافه کرد: مردم برای تامین تعداد قابل توجهی از داروها در خیابانها و بین داروخانههای مختلف سرگردان هستند و در نهایت به جاهایی مثل ناصرخسرو پناه میبرند، در چنین شرایطی بازار داروهای قاچاق و تقلبی هم داغ میشود و البته با این روند آرامآرام نه تنها داروهای گرانقیمت بیماران خاص حتی تامین داروهای سادهای مثل استامینوفن و آسپرین هم با مشکل مواجه میشود.
داروهای کمیاب به هیچوجه صادر نمیشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که داروهای کمیاب به هیچ وجه صادر نمیشود. دکتر مرضیه وحید دستجردی با بیان این مطلب اظهار داشت: مدتی به علت در اختیار نداشتن ارز برای شرکتهای خصوصی مشکلاتی به وجود آمد که خوشبختانه در این زمینه حرکت خوبی در بانک مرکزی و بانکهای عامل آغاز شد.
وی افزود: با همکاری بانک مرکزی یک هشتم ارز مورد نیاز واردات دارو در یک سال تامین شده و در اختیار شرکتهای وارداتی دارو قرار گرفته و ذخایر به بازار آورده شد. وزیر بهداشت تصریح کرد: مردم در صورت احساس کمبود دارو میتوانند با شماره 1490 تماس گرفته و داروهای مورد نیاز خود را پیگیری و تهیه کنند.
وی با بیان اینکه داروی کمیاب صادر نمیشود، ابراز داشت: داروهایی مانند داروهای بیوتک و با فناوری بالا صادر میشود که نیاز داخلی به آن کم و تولید آن در داخل زیاد باشد زیرا این کار برای ما ارزآور بوده و موجب رونق دارویی کشور خواهد شد.
کسری بودجه 700 تا 1100 میلیارد تومانی دانشگاه آزاد
رییس دانشگاه آزاد با اشاره به وضعیت مالی دانشگاه گفت: امسال نیز دانشگاه بین 700 تا 1100 میلیارد تومان کسری بودجه دارد.
دکتر فرهاد دانشجو در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه از بدو آغاز کار در دانشگاه آزاد این دانشگاه دارای دو هزار و 600 میلیارد تومان بدهی بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال نیز بین 700 تا یک هزار و 100 میلیارد تومان کسری بودجه داریم در واقع در این وضعیت نقدینگی دانشگاه به ما تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به این کسری بودجه باید به سمت درآمدزایی حرکت کرد، خاطرنشان کرد: البته برنامههای درآمدزایی نیازمند زمان است ولی میتوان به نوعی با صرفهجویی مقداری از هزینهها را مدیریت کرد.
دانشجو افزود: تمام تلاش ما این است که فشاری بر خانوادههای دانشجویان وارد نشود، با توجه به اینکه در گذری قرار داریم که کل کشور از تحریمهای ناعادلانه دولت آمریکا که علیه مردم به وجود آورده است در فشار اقتصادی به سر میبرند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد نیز از این تحریمها بینصیب نیست، تصریح کرد: اثر این تحریمها و همچنین بعضی از سوءمدیریتها در دانشگاه دیده میشود که امیدواریم هیچکدام از آنها فشاری به مردم وارد نکند.
رییس دانشگاه آزاد در خاتمه گفت: من به عنوان خدمتگزار دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد تمام تلاشم این است که فاصله حقوقی که میان کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد با دولتی وجود دارد تا یک سال آینده حل و فصل کنم.
پاسخ سازمان سنجش به انتقاد داوطلبان به زمان اعلام نتایج
مشاور عالی سازمان سنجش با بیان اینکه تا امروز بیش از 130 هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد 92 دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ثبتنام کردهاند، گفت که مهلت ثبتنام تا روز سهشنبه 16 آبانماه ادامه دارد.
حسین توکلی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به مهلت ثبتنام آزمون کارشناسی ارشد تا روز سهشنبه از طریق سایت سازمان به نشانیwww.sanjesh.org گفت: متقاضیان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد پس از انجام ثبتنام در این دوره از آزمون میتوانند تا 17 آبان ماه نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات اقدام کنند. وی افزود: آن دسته از داوطلبانی که در کد رشته تحصیلی دوره روزانه اعم از متمرکز یا نیمه متمرکز آزمون کارشناسی ارشد 91 پذیرفته شدهاند و پذیرفتهشدگان نهایی کد رشته محلهای بورسیه و یا شرایط خاص آزمون ارشد 91 حق ثبتنام در آزمون کارشناسی ارشد 92 را ندارند. مشاور عالی سازمان سنجش در پاسخ به انتقاد داوطلبان در خصوص زمان اعلام نتایج مرحله تکمیل ظرفیت گفت: امسال برخلاف سالهای گذشته تمامی شرکتکنندگان آزمون ارشد میتوانستند در مرحله تکمیل ظرفیت انتخاب رشته مجدد داشته باشند از آنجا که علاوه بر بررسی نمرات علمی ثبتنامکنندگان باید صلاحیتهای عمومی آنان نیز بررسی شود، قاعدتا طی این پروسه زمانبر خواهد بود بنابراین توصیه میشود داوطلبان شرکتکننده در مرحله تکمیل ظرفیت در آزمون ارشد 92 ثبتنام کنند.
۴۰ میلیارد تومان برای ساخت مدارس خارج از کشور
|ایلنا| معاون عمرانی وزیر آموزشوپرورش گفت که حدود ۴۰ میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز مدارس خارج از کشور در بودجه سال ۹۱ دیده شده است که امیدواریم هرچه زودتر اختصاص یابد.
مرتضی رییسی در گفتوگو با ایلنا ضمن اعلام این مطلب گفت: این برای اولین بار است که ردیف اعتباری برای ساخت و تجهیز مدارس خارج از کشور در نظر گرفته شده است. وی با اشاره به اینکه جمعیت دانشآموزان ایرانی مقیم خارج در برخی از کشورها همچون کویت، امارات و ترکیه قابل توجه است، افزود: در سالهای گذشته اقداماتی برای ساخت مدارس در خارج از کشور صورت گرفته از جمله مجتمع آموزشی توحید در دوبی که بسیار عظیم است. رییسی با اشاره به اینکه در کویت یک مجموعه آموزشی با زیربنای ۱۷ هزار متر ساخته شد، افزود: اعتبار مورد نیاز برای این مجموعه به صورت مشارکتی ۵۰ درصد هزینه از سوی سازمان نوسازی و ۵۰ درصد از طریق خیرین تامین شد. رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خاطرنشان کرد: به تازگی با مساعدتی که وزارت خارجه داشته، قرار است در کشور مالزی یک ساختمانی در شان ایرانیان مقیم این کشور خریداری شود که وزارت خارجه نیز در حال پیگیری این موضوع است. معاون عمرانی وزیر آموزشوپرورش در مورد ساخت مدارس خارج از کشور در سالجاری گفت: برنامه سازمان نوسازی این است که ساخت و ساز مدارس در تاجیکستان را ادامه دهیم و همچنین در ترکیه و لبنان بنا داریم این اقدام را آغاز کنیم.
سن بیوگی در کشور به ۱۷ سال رسید
یک متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی از رسیدن سن بیوگی به ۱۷ سال خبر داد.
مجید ابهری در گفتوگو با ایلنا ضمن اعلام این مطلب گفت: حدود دو میلیون زن سرپرست خانوار داریم که سالی ۶۰ هزار نفر به آنها اضافه میشود.
وی با اشاره به اینکه زن بیوه در جامعه یک طعمه محسوب میشود، افزود: زنان سرپرست خانوار از نظر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و رفتاری دچار مشکلات مضاعفی هستند.
ابهری به وجود یک طلاق از هر شش ازدواج در کشور و یک طلاق به ازای هرسه ازدواج در شمال شهر تهران اشاره کرد و افزود: ۸۵ درصد طلاقها در پنج سال اول زندگی رخ میدهد و معدل سنی طلاق بین ۲۶ تا ۳۹ سال است.
این آسیبشناس اجتماعی با اشاره به اینکه کف سنی اعتیاد به ۱۵سال رسیده است، افزود: منحنی اعتیاد بین ۱۷ تا ۶۰ سال و مصرف مواد روانگردان نیز بین ۱۷ تا ۲۹ سال است.
وی با اشاره به افزایش سطح خشونت در جامعه و ابراز نگرانی از این مساله افزود: به دلیل فقر، اعتیاد، فیلمهای ماهوارهای، آلودگیهای صوتی، پارازیت و همچنین آلودگی هوا که باعث بالا رفتن سرب در خون و مغز میشود، افراد پرخاشگر شدهاند.
چگونه دچار ریزش مو نشویم
ریزش مو یکی از نگرانیهای مردان و زنان است و گاهی اوقات به کابوسی برای افراد تبدیل میشود اما میتوان با کارهایی ساده از ریزش مو جلوگیری کرد.
به گزارش ایسنا، یکی از مواردی که در کاهش ریزش مو میتواند موثر باشد مصرف غذاهای پروتئینی است. این مواد به دلیل دارا بودن آمینواسیدها برای تقویت ریشه مو پیشنهاد میشوند همچنین توصیه میشود تا از حمام کردن و شست و شوی مو با آب بسیار گرم خودداری شود. حمام کردن با آب بسیار گرم موجب میشود تا مو شکننده شود و ریزش داشته باشد.
داشتن فعالیتهای بدنی میتواند بافت پوست و موی سر را تقویت کند همچنین ورزش کردن موجب میشود تا جریان خون با سرعت بهتری در رگها جریان داشته باشد. فقر آهن نیز میتواند موجب ریزش مو شود بنابراین مصرف مواد خوراکی حاوی آهن مثل سبزیجات سبز توصیه میشود.
براساس این گزارش، مصرف آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین C و E نیز برای رشد مو مفید است.
چرا گاهی میخورید و سیر نمیشوید
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هر چه میخورید سیر نمیشوید یا چند دقیقه پس از خوردن غذا دوباره احساس میکنید که باید غذا بخورید، بسیاری از افراد از چنین حالتی ناراحتند.
دکتر پژمان علوینژاد در گفتوگو با ایسنا درباره این مشکل اظهار کرد: این مشکل یک علامت مشخص از بیماری التهاب اثنیعشر است. گاهی این حالت در افراد تا حدی پیشرفت میکند که فرد هر لحظه مجبور به خوردن غذاست و به تدریج دچار چاقی میشود.
وی افزود: این عارضه بر اثر میکروب هلیکوباکترپیلوری که یک باکتری گرم منفی و ساکن در اثنیعشر و معده افراد است، ایجاد میشود.
علوینژاد تصریح کرد: این میکروب در کشورهای جهان سوم بسیار مشاهده میشود به گونهای که در دستگاه گوارش 60 تا 80 درصد مردم دیده میشود. هلیکوباکترپیلوری از کودکی وارد دستگاه گوارش میشود و همانجا میماند و بعدها ممکن است بیماریهایی ایجاد کند ولی اگر والدین دقت داشته باشند و از کودکی بهداشت فردی رعایت شود، این مشکل ایجاد نمیشود.
30 درصد وقوع سرقتها در تهران بزرگ
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا از کشف 64 درصد سرقتهای انجام شده خبر داد.
سرهنگ خالقیفر به فارس گفت: میزان کشف جرایم در پلیس آگاهی ناجا براساس اقدامات کارشناسی و فناوریهای جدید به حد قابل توجهی رسیده است. به طوری که در سال گذشته میزان کشف جرایم و سرقتهای انجام شده در پلیس آگاهی 64 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه تهران بزرگ با 30 درصد بیشترین وقوع سرقت را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: خراسان رضوی 11 درصد و اصفهان با هفت درصد پس از تهران بزرگ بیشترین سرقتها را به خود اختصاص داده است.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا بیشترین میزان کشف را مربوط به استان بوشهر دانست و گفت: پس از آن استانهای کردستان و همدان دارای بیشترین کشفیات در حوزه سرقت را به خود اختصاص دادهاند.
خالقیفر در رابطه با سرقت خودرو گفت: میزان کشف وقوع سرقت خودرو در حال حاضر 92 درصد است.
دستگیری قاچاقچیان فرش ۵ میلیارد تومانی
سرکلانتر نهم پلیس تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری قاچاقچیانی که قصد فروش یک تخته فرش به ارزش 50 میلیارد ریال را داشتند خبر داد.
سرهنگ عبدالرضا مهابادی در گفتوگو با فارس گفت: ماموران انتظامی سرکلانتری نهم تهران بزرگ در راستای اجرای طرح امنیت محلهمحور موفق به شناسایی سه قاچاقچی عتیقه در منطقه خاورشهر شدند.
وی ادامه داد: پلیس پس از شناسایی و تکمیل تحقیقات متوجه شد این افراد قصد فروش یک تخته فرش نفیس تاریخی که متعلق به دوران صفویه است را دارند.
برهمین اساس با اقدامات اطلاعاتی مخفیگاه این افراد شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه متهمان هنگام فروش این فرش نفیس دستگیر شدند و از این افراد یک تخته فرش نفیس که منقش به تصویر حضرت یوسف(ع) بود کشف شد.
سرکلانتر نهم پلیس تهران بزرگ تاکید کرد: قاچاقچیان فرش نفیس را به مبلغ 50 میلیارد ریال فروخته بودند که متهمان دستگیر و در حال حاضر جهت تکمیل پرونده و تحقیقات بیشتر به پلیس آگاهی انتقال داده شدهاند.
واژگونی مینیبوس در اتوبان قم ـ تهران 23 مجروح بر جای گذاشت
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قم از واژگونی یک دستگاه مینیبوس در اتوبان قم ـ تهران خبر داد و گفت که در این حادثه 23 نفر مجروح شدند.
مهدی فراهانی در گفتوگو با فارس در قم با بیان اینکه مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قم تلاش کرده است به صورت کامل شهر، جادهها و محورهای مواصلاتی را زیر پوشش امدادی قرار دهد، اظهار کرد: در 48 ساعت گذشته حوادثی در سطح جاده و روستاهای اطراف استان قم رخ داد که ماموران اورژانس 115 با حضور به موقع توانستند در محل حادثه به مجروحان امدادرسانی کنند.
وی با تبیین حوادث شاخص این مدت تصریح کرد: بنا بر تماسی که با مرکز اورژانس 115 برقرار شد، واژگونی یک دستگاه مینیبوس در کیلومتر یک اتوبان قم- تهران گزارش شد.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قم ادامه داد: پس از اعلام این گزارش به سرعت هفت دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد و 23 مجروح این حادثه پس از انجام اقدامات درمانی اولیه به مراکز درمانی سطح شهر منتقل شدند.
وی افزود: بر اثر تصادف یک دستگاه خودرو پراید با یک دستگاه خودرو پژو با یک عابر پیاده در روستای وشاره یک نفر دچار حادثه شد که با یک دستگاه آمبولانس اورژانس 115 به مراکز درمانی سطح شهر انتقال یافت.
فراهانی از سقوط یک نفر در روستای تینوج خبر داد و گفت: پس از حضور ماموران امدادی اورژانس 115 مجروح این حادثه به یکی از مراکز درمانی
منتقل شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه سقوط دو نفر از موتور در حال حرکت خبر داد و اذعان کرد: این حادثه در کمربندی امام علی (ع) رخ داد که مجروحان حادثه پس از اقدامات درمانی اولیه به مراکز درمانی سطح شهر انتقال یافتند.
واژگونی پراید جان کودک سه ساله را گرفت
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قم به واژگونی پراید در کیلومتر 40 اتوبان قم- تهران اشاره و بیان کرد: در این حادثه کودک سه ساله به دلیل شدت جراحات و آسیبهای وارده جان باخت و دو نفر دیگر مجروح شدند که برای ادامه درمان به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی با بیان اینکه سرعت بالا و خواب آلودگی در جادهها حادثه میآفریند، تصریح کرد: واژگونی پراید در جاده قمرود دو مصدوم بر جای گذاشت که ماموران امدادی اورژانس 115 پس از انجام اقدامات اولیه درمانی، مصدومان حادثه را با دو دستگاه آمبولانس به مراکز درمانی سطح شهر منتقل کردند.
فراهانی ادامه داد: یک دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه خودرو در میدان امام حسین (ع) به شدت با یکدیگر برخورد کردند که بر اثر این حادثه سه نفر مجروح شدند.
وی از دیگر حوادث شاخص این مدت را واژگونی پیکان در جاده اراک عنوان کرد و ابراز داشت: این حادثه که بعد از امامزاده جعفریه به سمت سلفچگان رخ داد موجب شد سه نفر مجروح شده و یک نفر کشته شود.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قم برخورد یک دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه خودرو سواری را از دیگر حوادث این مدت ذکر و خاطرنشان کرد: در این حادثه سه نفر مجروح شدند که به مراکز درمانی سطح شهر انتقال یافتند.