Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

رییس مرکز آسم و آلرژی ایران هشدار داد؛ افزایش مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی

ادامه از صفحه یک
معین ادامه داد: در دنیا با وجود اینکه شیوع علایم آسم ظرف 30 تا 40 سال گذشته رو به افزایش گذاشته است اما در کشورهای پیشرفته و صنعتی دارای منحنی افقی بوده و با وجود اینکه درصد ابتلا بالاست اما جلو رشد آن گرفته شده است. اما در کشورهای در حال توسعه که ایران نیز در ردیف آنها قرار می‌گیرد با وجود آنکه شیوع آسم پایین‌تر است اما سیر صعودی دارد.
رییس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دسترسی به داروهای اساسی در ایران در سال 2010 بین 81 تا 95 درصد گزارش شده است که مربوط به زمان پیش از تحریم‌هاست، اظهار کرد: در حال حاضر وضع دسترسی به دارو نامطلوب‌تر از دو، سه سال گذشته است و عملا تعدادی از داروهای بیماران آسم و آلرژی از پوشش بیمه‌ای خارج شده و بیماران را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.
وی درباره میزان مرگ و میر ناشی از آسم در جهان نیز اظهار کرد: بیشترین مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه گزارش می‌شود. البته ایران طی 15-10 سال گذشته به دستاوردهای خوبی در زمینه کنترل آسم دست یافته است که تلاش انجمن آسم و آلرژی نیز برای شناساندن این بیماری به مردم در این خصوص بی‌تاثیر نبوده است.رییس انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه تا چندین سال گذشته آمار دقیقی درخصوص مرگ و میر ناشی از آسم در ایران نداشتیم، اظهار کرد: اما بر اساس آمارهای بین‌المللی میزان مرگ‌و‌میر ناشی از آسم 20 در هر یکصد هزار مورد گزارش شده است که رقم بالایی است و به هیچ‌وجه برای ما قابل قبول نیست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آینده آسم نیز توضیح داد: جزو کشورهایی هستیم که به نسبت جمعیت نقش موثری در آلوده کردن جو زمین داریم. با بیشترین اسراف در زمینه مصرف انرژی روبه‌رو هستیم که این مساله خود شیوع آسم را گسترش خواهد داد. همچنین شیوع آلرژی نیز با آغاز فصل گرده‌افشانی گسترش می‌یابد و با وجود اینکه در گذشته شاهد بودیم آلرژی بینی از اسفند ماه به بعد مشاهده می‌شد اما در حال حاضر از اواخر پاییز و آذرماه شاهد گسترش این نوع از آلرژی هستیم. پیش‌بینی می‌شود در آینده آسم، COPD  و سایر بیماری‌های تنفسی رو به افزایش بگذارد.
رییس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مقوله پیشگیری از بروز بیماری‌های تنفسی از جمله آسم، اظهار کرد: باید دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در این زمینه مشارکت فعال‌تری داشته باشند. در همین زمینه انجمن آلرژی سعی کرده است با تشکیل شبکه همکاری ملی در زمینه کنترل آسم کمک کند.
معین به برخی چالش‌های پیش‌روی پیشگیری از بیماری‌های واگیردار از جمله بیماری‌های تنفسی اشاره کرد و گفت: تغییر رفتار و سبک زندگی اجتماعی، مدرنیته شدن، نداشتن الگوهای موفق برای کنترل بیماری‌های واگیردار در جهان سوم، عدم وجود تحقیقات قوی و کارآمد، فقدان دانش علمی و بهره‌گیری از تجربه کشورهای دیگر و برون‌سازی آنها و... از جمله چالش‌های پیش‌روی ما هستند که لازم است در قالب اجرای برنامه‌های ملی کنترل آسم که سال گذشته به تصویب وزارت بهداشت رسید، برطرف شوند.

 

حریق گسترده در خیابان 15 خرداد : مصدومیت 3 آتش‌نشان
روزی نیست که ساکنان بافت‌های قدیمی تهران به ویژه در نواحی بازار و میدان‌های قدیمی شاهد آتش‌سوزی نباشند؛ بافتی سنتی، گران‌قیمت و مهم به لحاظ اقتصادی اما فرسوده و فاقد ایمنی‌های لازم در مقابل زلزله و حتی آتش‌سوزی. این بار سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از وقوع حریق گسترده در دو فروشگاه فروش رنگ و موادشیمیایی در خیابان 15 خرداد خبر داد.
سیدجلال ملکی در این‌باره گفت: وقوع یک مورد حادثه حریق در فروشگاه و انبار رنگ و مواد شیمیایی در ساعت 9:24 صبح روز گذشته به سامانه 125 اطلاع داده شد و در پی آن آتش‌نشانان چهار ایستگاه به همراه دو خودرو حامل تجهیزات تنفسی، کف و دمنده‌های هوا به محل حادثه واقع در خیابان 15 خرداد، نرسیده به چهارراه سیروس اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که حریق در دو باب مغازه رنگ‌فروشی به مساحت یکصد مترمربع رخ داده که در زیرزمین این مغازه‌ها نیز انباری به همین مساحت قرار دارد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه دو مغازه و انبارهایشان کاملا شعله‌ور شده و آتش در حال سرایت به اماکن مجاور بود، گفت: در زیرزمین این مغازه‌ها، قوطی‌های رنگ، تینر، چسب، اسپری، حلال‌رنگ و سایر مواد اشتعال‌زا در حجم زیاد و ناایمن به روی هم انباشته شده بود که همین موضوع علاوه بر اینکه شدت حریق را افزایش داده بود، سبب بروز چندین انفجار در محل شد به طوری که این انفجارها باعث شکسته‌شدن شیشه‌های اماکن مجاور و تخریب برخی از دیواره‌های این دو مغازه شد.
ملکی با اشاره به محبوس‌شدن پنج نفر در میان شعله‌های آتش در این دو مغازه به ایسنا گفت: آتش‌نشانان این پنج نفر را خارج کرده و به محل امن انتقال دادند.
وی همچنین از مصدومیت سه آتش‌نشان در جریان عملیات اطفای حریق در این محل خبر داد و افزود: دو نفر از آتش‌نشانان به شکل سرپایی در محل مداوا شده و یکی دیگر نیز به مراکز درمانی منتقل شد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه آتش‌نشانان به وسیله آب و کف اقدام به مهار و اطفای حریق در این دو مغازه کرده‌اند، گفت: در حال حاضر آتش‌نشانان شعله‌های آتش را اطفا کرده و مشغول لکه‌گیری و ایمن‌سازی محل هستند.
ملکی با بیان اینکه علت این حادثه از سوی کارشناسان سازمان آتش‌نشانی بررسی و اعلام خواهد شد، گفت: خسارات وارده ناشی از این حادثه بسیار بالا بود.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به وقوع این حادثه اظهار کرد: در انبارها به ویژه انبار نگهداری از موادشیمیایی و قابل اشتعال باید اجناس با رعایت اصول انبارداری و طبق مقررات چیده شده و از انباشت کردن آنها روی یکدیگر جدا خودداری شود.

 

باز هم تعطیلات آلودگی هوا؛ از بلاتکلیفی والدین شاغل تا عقب‌ماندگی درسی دانش‌آموزان
بازهم دو هفته نشده مدارس ابتدایی و مهدکودک‌های تهران به دلیل آلودگی هوا تعطیل شدند بدون آنکه برای مادران آنها فکری شود. به همین دلیل شاهد حضور این کودکان در محل کار مادران می‌شویم و آنها که به خاطر حفظ سلامتی‌شان تعطیل شده و قرار است از خانه خارج نشوند حتی گاه مجبور می‌شوند آلودگی بیشتری را در این روزها تحمل کنند.
خود کارشناسان نیز اذعان می‌دارند که تعطیلی نه‌تنها علاج واقعی درد آلودگی هوا نیست بلکه دغدغه‌ای است برای والدین شاغل، به‌ویژه مادران.
کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران در مصوبات سه‌شنبه شب خود در کنار اجرای طرح‌های ترافیکی محدودسازی تردد شهروندان در سطح شهر، باز هم مدارس و مهدها را تعطیل کرد تا به دلیل آلودگی هوا شاهد بیماری فرزندانمان نباشیم.
به گزارش ایسنا، داستان تعطیلی‌های مدارس و مهدها در آلودگی هوا هرساله در حالی تکرار می‌شود که هنوز تمهیدات و سازوکارهای لازم برای رفع مشکل والدین شاغل اندیشیده نشده است و پیشنهاد معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری در این‌باره مبنی بر اعطای مرخصی اجباری به مادران نیز راه به جایی نبرده است
ضمن آنکه به این پیشنهاد در صورت تصویب هم نمی‌توان چندان امیدوار بود؛ چون علاوه بر آنکه شامل بخش خصوصی نمی‌شود اجرای آن نیز منوط به موافقت مدیران ادارات است.
چرا با تعطیلی مدارس و مهدهای کودک فکری برای ما مادران شاغل نمی‌کنید؟ این سوال مادران شاغلی است که مدرسه و مهدکودک کودکانشان به دلیل آلودگی هوا تعطیل شده‌ است، آنها نمی‌دانند چه کنند زیرا نه‌تنها گذاشتن کودکان در منزل منطقی و ممکن است و نه به همراه آوردنشان به اداره.
فراموش نشود در تعطیل کردن مدارس و مهدکودک‌ها منظور این است که از بچه‌ها محافظت شود اما پدر و مادرها مجبور می‌شوند بچه‌ها را با خود به سر کار ببرند که نه‌تنها در این صورت محافظتی نمی‌شود بلکه مشکلات دیگری هم به‌وجود می‌آید.
پیگیری ایسنا برای پاسخگویی حداقل یکی از اعضای کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران و همچنین معاونت امور زنان و خانواده به این بلاتکلیفی مادران شاغل به نتیجه نرسید و باز هم سوالات مادران شاغل بی‌پاسخ ماند.
این در حالی است که متاسفانه تصمیم به تعطیلی مدارس و مهدهای کودک را کسانی در این کمیته می‌گیرند که همگی مرد هستند و باز هم در تصمیم‌گیری‌ها جای زنان خالی است.
تشکیل کارگروهی برای برگزاری کلاس‌ جبرانی در پی تعطیلات آلودگی هوا
از سوی دیگر، مدیرکل آموزش‌و‌پرورش شهر تهران گفت: کارگروه ویژه‌ای برای جبران تعطیلی دانش‌آموزان ابتدایی در زمان آلودگی هوا تشکیل می‌شود که این تقویم اجرایی پس از تدوین به‌زودی به مدیران مناطق و مدیران مدارس ابلاغ خواهد شد.
اسفندیار چهاربند درباره تعطیلی‌های پی‌در‌پی مدارس به ویژه مدارس ابتدایی و تاثیر آن بر کیفیت آموزش افزود: بحث تعطیلی مدارس دو وجه دارد؛ اول اینکه این تعطیلات ضرورت دارد یا خیر و اگر ضرورت دارد، چگونه باید آن را جبران کنیم.
وی افزود: در حال حاضر دو دستگاه متولی تشخیص آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت کودکان هستند که اداره کل محیط‌زیست، قرار گرفتن هوا در شرایط اضطرار و هشدار را تعیین می‌کنند و وزارت بهداشت تعیین می‌کند که این شرایط آلودگی برای چه گروهی خطرناک است؟
مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران ادامه داد: زمانی که رسانه‌ها برای یک بخاری گازسوز، یک هفته به آن می‌پردازند و درباره خطرات آن مطالب گوناگونی درج می‌کنند چرا درباره آلودگی هوا که می‌تواند منجر به ضایعه قلبی یا مرگ افراد شود، بی‌تفاوت هستند و آیا درست است که وزارت بهداشت نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد؟
چهاربند تصریح کرد: وزارت بهداشت براساس نرم و استانداردهای علمی که دارد، زمانی که هوا به شرایط هشدار می‌رسد، مشخص می‌کند کدام گروه سنی از منازل خارج نشوند و اگر در محیط آزاد قرار بگیرند، تبعات جسمی آن قابل جبران نیست.وی با بیان اینکه به تشخیص وزارت بهداشت، شرایط فعلی هوا برای گروه‌های سنی‌ مهد، پیش‌‌دبستانی و ابتدایی خطرناک است، گفت: آموزش‌و‌پرورش نیز موافقت خود را با تعطیلی مدارس در این مقاطع اعلام می‌کند.مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر تصمیمی که اتخاذ شده کاملا منطقی و برای حفظ جان کودکان است و سلامت آنها به آموزش ارجحیت دارد.
استقرار اتوبوس آمبولانس‌های اورژانس در  میادین تهران
اتوبوس آمبولانس‌های اورژانس تهران برای درمان بیماران احتمالی ناشی از آلودگی هوا در میادین تهران مستقر شد.براساس اعلام مرکز اورژانس تهران، برای امدادرسانی به شهروندان در روزهای آلودگی هوا پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس در پنج میدان شهر تهران مستقر می‌شود.اتوبوس آمبولانس‌های اورژانس در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ششم و هفتم آذرماه در میادین تجریش، انقلاب، آزادی، راه‌آهن و امام‌خمینی(ره) از ساعت 9 تا 19 مستقر هستند.

 

زورگیری از خبرنگار ایسنا در خیابان نصرت
یکی از خبرنگاران ایسنا عصر روز سه‌شنبه از سوی دو جوان مورد زورگیری واقع شد.
سیدمحمدحسن سیدزاده، خبرنگار حوزه جوانان این خبرگزاری شب ‌گذشته در حالی که در مسیر بازگشت از برنامه خبری بود در یکی از کوچه‌های خیابان نصرت از سوی دو جوان مورد زورگیری واقع شد.
وی در توضیح این ماجرا گفت: حوالی ساعت 18 از پشت‌سر فردی ضربه‌ای محکم به سرم وارد کرد و تلفن‌همراهم را از دستم کشید و متواری شد که پس از آن با فوریت‌های پلیسی 110 تماس گرفته و عوامل کلانتری 148 انقلاب در محل حاضر شدند.
به گفته وی، دو زورگیر، جوانانی کم‌سن و سال بوده که به وسیله یک دستگاه موتورسیکلت به سرعت از محل متواری شده و هنگامی که قصد دویدن به دنبال آنها را داشتم با چاقویی که در دستشان بود مرا تهدید کردند.
به گزارش ایسنا، به گفته تعدادی از ساکنان این منطقه، مواردی از زورگیری‌ها در این منطقه رخ داده است که به نظر می‌رسد کلانتری محل باید با افزایش گشت‌های انتظامی نسبت به پیشگیری و برخورد با متخلفان اقدام کند.
خوشبختانه صدمه‌ای به این خبرنگار وارد نشده و پرونده برای پیگیری در حال رسیدگی است.

 

توزیع شیر رایگان در مدارس از 16 آذر
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌و‌پرورش از توزیع شیر رایگان مدارس در صورت آمادگی شرکت‌های تولیدکننده از شانزدهم آذرماه خبر داد.
وحید کیارشی با اعلام مطلب فوق افزود: دستورالعمل مربوط به توزیع شیر رایگان مدارس در تاریخ 26/8/1392 به استان‌ها ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: بررسی‌های به عمل آمده حاکی از آن است که حدود 9 میلیون دانش‌آموز و کارکنان شاغل در مدارس دولتی دوره‌های ابتدایی و دوره اول متوسطه تحت پوشش طرح توزیع رایگان شیر قرار می‌گیرند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش‌و‌پرورش با اشاره به اینکه تعداد نوبت توزیع شیر در مدارس به میزان اعتبار مصوب از سوی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور بستگی دارد، افزود: اعتبار طرح یادشده در بودجه سال 92 بالغ بر 1170 میلیارد ریال پیش‌بینی شده است که وزارت آموزش‌و‌پرورش به منظور هرچه بهتر اجرا شدن طرح درخواست تخصیص 1500 میلیارد ریال کرده است.
وی تصریح کرد:در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز و همکاری شرکت‌های تولیدکننده لبنیات، آموزش‌و‌پرورش آمادگی دارد تا سقف 70 نوبت شیر رایگان در مدارس توزیع نماید.وی خاطرنشان کرد: توزیع شیر از 16 آذر‌ماه در مدارس کشور آغاز می‌شود.
 
انهدام 1500 باند موادمخدر و 252 آشپزخانه
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر از انهدام 1500 باند موادمخدر، 252 آشپزخانه تولید پیش‌سازه‌ها و هلاکت 53 شرور مسلح در هشت ماه امسال در کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار علی مویدی گفت: متاسفانه دست‌های پنهانی پشت قضیه موادمخدر است و شرکت‌هایی هستند که در دنیا صدها سال بحث موادمخدر را مدیریت می‌کنند.
وی با اشاره به آمار کشوری کشفیات موادمخدر در هشت ماه امسال در کل کشور گفت: طی این مدت 353 تن انواع موادمخدر با افزایش 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته در کشور کشف شده که بیش از 80 درصد این کشفیات در شرق و حاشیه‌های شرق کشور صورت گرفته است که این نشان‌دهنده آن است که هدف‌گذاری ناجا در بحث تمرکز مبارزه با قاچاقچیان در شرق کشور و نقاط صفر مرزی موفق بوده است. در این خصوص بیش از 1500 باند متلاشی شده‌اند و 252 آشپزخانه تولید پیش‌سازه‌ها را متلاشی کردیم و همچنین 53 شرور مسلح در این رابطه کشته شدند و متاسفانه هشت تن شهید هم دادیم.
مویدی افزود: آذربایجان‌غربی هم در این راستا یکی از استان‌های برتر در کشور بود زیرا بیش از 14 تن انواع موادمخدر کشف شد و جا دارد از فرماندهی انتظامی و پلیس مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌غربی تشکر کنیم.
 
آخرین تغییرات در نحوه پذیرش دانشجوی دکترا در گفت‌وگو با معاون وزیر علوم
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام آخرین تغییرات در نحوه پذیرش دانشجوی دکترای 93 تاکید کرد که در آزمون سال آینده سهم و اختیار دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجوی دکترا به 70 درصد افزایش یافته است.
دکتر جعفر میلی‌منفرد در گفت‌وگو با ایسنا گفت: براساس تصمیمات اتخاذ شده، گزینش نهایی دانشجویان دکترای سال 93 براساس 30 درصد نمره آزمون کتبی و 70 درصد نمره مصاحبه و آزمون شفاهی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی انجام می‌شود به بیان دیگر اختیار دانشگاه‌ها و گروه‌های آموزشی در جذب دانشجویان دکترا افزایش یافته است.
وی در عین حال تاکید کرد: هیچ تغییری در روند اجرایی و محتوایی آزمون دکترا اعمال نشده است و در آزمون سال 93 هم داوطلبان پس از شرکت در آزمون کتبی در صورت کسب حدنصاب نمره به میزان سه برابر ظرفیت از سوی سازمان سنجش به دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند و دانشگاه‌ها نیز پس از برگزاری مصاحبه و براساس فاکتورها و معیارهای مدنظر دانشجویانی را جهت گزینش نهایی به سازمان سنجش معرفی می‌کنند.وی همچنین اعلام کرد: در آزمون دکترای سال 93 ضریب درس زبان از دو به یک تغییر کرده است تا به این ترتیب وزن دروس تخصصی در پذیرش دانشجوی دکترا بیشتر شود.
دکتر میلی‌منفرد افزایش سهم دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجوی دکترا را در راستای افزایش هم‌افزایی میان استاد و دانشجو خواند و اظهار کرد: کارکردن و پژوهش در دوره دکترا نیازمند شناخت متقابل استاد و دانشجوست و مبنای کار بر تعامل و ارتباط دو انسان در مقام شاگرد و معلم است.وی همچنین تاکید کرد: باید به دانشگاه‌ها و جامعه دانشگاهی اعتماد کرد و آنها را در تصمیم‌گیری و اجرای امور علمی و تخصصی دانشگاهی بیشتر مشارکت داد. البته در کنار افزایش اختیار دانشگاه‌ها، نظارت وزارت علوم نیز افزایش می‌یابد تا از بروز هرگونه آسیب احتمالی جلوگیری کند.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه دوره دکترا فرصت مغتنمی برای رشد استعدادها و تامین نیروهای متخصص برای کشور است به تجربه دانشگاه‌های بزرگ جهان در این‌باره اشاره کرد که پذیرش دانشجوی دکترا در آن دانشگاه‌ها استادمحور و پژوهش‌محور است و استاد است که در مصاحبه برمبنای اینکه چه دانشجویی بهتر می‌تواند با او کار کند، نسبت به انتخاب دانشجوی خود اقدام می‌کند.
ثبت‌نام آزمون دکترای 93 از طریق سایت سازمان به نشانی
 www.sanjesh.org از روز سه‌شنبه آغاز شده و تا روز دوشنبه 11 آذرماه ادامه دارد.

  زنانی که بیش از سه سال قرص‌ ضدبارداری مصرف می‌کنند دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کوری تدریجی (نوعی بیماری مزمن چشمی) قرار دارند.
 یک فیزیوتراپ معتقد است: آرتروز گردن را می‌توان در صورت تشخیص به موقع و انجام درمان موثر به راحتی درمان کرد.
 نتایج یک آزمایش جدید آشکار ساخت که ابتلا به آلرژی‌های فصلی‌ و تب یونجه در افزایش دفعات بروز سردردهای میگرنی و شدت این سردردها موثر است.
 پزشکان انگلیسی هشدار دادند مصرف مسکن‌های محلول در آب و قرص‌های جوشان به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی نمک هستند، سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles