مشکلات حوزه درمان تمامی ندارد؛15 هزار پزشک قید طبابت را زدهاند
جامعه- وزیر بهداشت با اشاره به اینکه 15 هزار پزشک به شغلهای دیگری غیر از پزشکی همچون دلالی روی میآورند، گفت: علت این معضل این است که تعداد پرسنل بیمارستانهای دولتی 230 هزار نفر در سال 85 هماکنون به 417 هزار نفر رسیده و دولت هم فقط به 270 هزار نفر از آنان حقوق میدهد و تمامی درآمدهای اختصاصی بیمارستانها که باید صرف توسعه و تجهیز و کسب رضایتمندی مردم شود، صرف پرداخت حقوق کارکنان میشود.
وی همچنین افزود: 100دستگاه سیتیاسکن در بیمارستانها به دلیل نداشتن تیوپ که هزینه تعویض سالانه آن 400 میلیون تومان است، به آهنپارهای بیمصرف تبدیل شدهاند.
سیدحسنهاشمی در دوازدهمین مجمع خیرین امدادگران عاشورا در تالار همایشهای بینالمللی رازی اظهار داشت: نظام سلامت چارهای جز حمایتطلبی از خیریهها ندارد و مجوزدهندگان سنگها را از سر راه خیرین بردارند.
وی افزود: نظام سلامت کشور مشکلات عدیده منایع و امکانات با حجم عظیمی از تعهدات خدمتی و سلامتی بر دوش دارد که دولت به تنهایی از پس مدیریت آن برنمیآید و بدون کمک خیریهها و بخشخصوصی نمیتوان این مشکلات را مرتفع کرد.
هاشمی ادامه داد: بیماریهای غیرواگیر امروزه جهان و از جمله ایران را اسیر خود کرده است و بسیارند خانوادههای حتی متمولی که به خاطر هزینههای کمرشکن درمان به زیر خط فقر میروند، چه برسد به خانوادههای کمبرخوردار و محروم.
وزیر بهداشت لزوم راهاندازی خیریهها و مشارکت بخشخصوصی در این بخش را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: سلامت در طول دههها هیچگاه در پنج اولویت اول دولتها نبوده است. هیچ دولتی سهم سلامت را بهطور شایسته پرداخت نکرده است. قوانین خوب مینویسیم ولی پیوستهای اجراییاش فراهم نیست.
وی با طرح این پرسش که چرا با وجود در اختیار داشتن استادان مجرب و امکانات خوب، مردم باید از بیمارستانهای دولتی ناراضی باشند، گفت: در سه سال گذشته 11 دانشکده علومپزشکی، بدون در نظر گرفتن حتی یک ریال منابع برای اداره کردن آنها ایجاد شده است.
هاشمی گفت: سال 91 به 92 بالغ بر 4700 میلیارد تومان کسری بودجه بخش سلامت کشور بوده است و هر سال بخش زیادی از این کسریها به سال آینده منتقل و روی هم جمع میشود.
وی افزود: هنوز باور نکردهایم هزینه کرد در بخش سلامت دفاع از ارزشهای انقلاب و موجب توسعه پایدار کشور است.
هاشمی بیان داشت: دولت در سال جدید خیلی هنر کند بدون محاسبه تورم و سایر هزینهها همان بودجه سال قبل را به وزارت بهداشت بدهد بنابراین چارهای جز حمایتطلبی از خیریهها و بخشخصوصی نداریم.
وی در پایان از اعلام آمادگی برای کمک به همه خیرین از جمله موسسه خیرین امدادگران عاشورا خبر داد و گفت: خیریه یک صدقه جاریه است و امری است که در دنیا و آخرت دست ما و شما را میگیرد پس تا میتوانید به این امر مبارک اهتمام داشته باشید.
با بهبود وضعیت هوا
تصمیمات کمیته اضطرار باطل است
معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست از استقرار استاندارد یورو 4 تا پایان سال 92 در سوخت و خودروها خبر داد.
سعید متصدی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: در برخی شهرهای ما به غیر از منابع متحرک آلودگی دو عامل دیگر نیز باعث افزایش آلودگی هوا شدهاند که شامل صنایع و منابع خانگی میشود.
وی ادامه داد: تاکنون کمتر به بخش منابع خانگی توجه شده در صورتی که سوختی که در خانهها برای گرم و سرد کردن مصرف میشود نقش زیادی در افزایش آلودگی هوا بازی میکند به عنوان مثال در شهر تهران با حداقل 5/1 میلیون واحد مسکونی درصد زیادی از آلودگی هوا به این موضوع مرتبط است.
معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: درخصوص صنایع آلاینده باید گفت که آلایندههای صنعتی میزان خطر بیشتری نسبت به سایر منابع آلودگی هوا همچون خودروها دارند. همچنین در برخی موارد بخاراتی که بر اثر نگهداری مواد شیمیایی و سوخت مخازن مختلف بلند میشود باعث آلودگی هوا میشود.
متصدی با اشاره به سابقه آلودگی هوای شهر تهران در سال 1350 اظهار کرد: تا سالهای 78 و 79 برخوردهایی که با موضوع آلودگی هوا میشده انفعالی بوده و هر زمان که آلودگی هوا افزایش یافته مسوولان به فکر این بودند که کاری انجام دهند که قطعا این کارها نمیتوانسته پاسخگوی نیازها در درازمدت باشد.
وی اضافه کرد: اما در سالهای 78 و 79 برنامه جامع 10ساله کاهش آلودگی هوا تدوین شد که از هفت محور آن توجه بیشتری نسبت به منابع متحرک شده بود و از همان سال فعالیتهای خوبی برای کاهش آلودگی هوا صورت گرفته بود.
معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: تا سال 84 اتفاقات بسیار ارزشمندی برای کاهش آلودگی هوا رخ داد از جمله مهمترین این اتفاقات حذف آلاینده سرب از بنزین بود که تا سال 81 به کلی از مجموعه بنزین کشور حذف شد همچنین در آن سالها که هیچ خودرویی استاندارد نداشت ارتقای استاندارد خودروها به یورو یک و یورو2 انجام شد. علاوه بر آن با ارتقای سیستم خودروها از کاربراتوری به انژکتوری و نصب کربن کنیستر و کاتالیست روی آنها و ارتقای کیفیت سوخت یکسری از آلایندهها مانند منواکسیدکربن از هوای شهرها حذف شد.
متصدی با بیان اینکه از سالهای 84 تا 90 برنامه جامع آلودگی هوا اجرا نشده است، افزود: در هر صورت نیازمند این هستیم که براساس مواردی که در برنامه تنظیم شده پیش برویم چراکه سرعت اجرا و دقت در آن نشان دهنده موفقیت برنامه است و اگر طی این مدت برنامه به هر علتی اجرا نشده توقف در آن محسوب میشود اگرچه اقداماتی نیز انجام شده باشد.
وی ادامه داد: اما در سال 90 برنامه دیگری با عنوان طرح جامع کاهش آلودگی هوا در هشت کلانشهر تدوین شد که در حال حاضر آن را در سازمان محیطزیست با جدیت پیگیری میکنیم و بحث خودروها، سوخت و حملونقل عمومی که از همان برنامه اولیه اقتباس شده و مهمترین محورهای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای هشت کلانشهر را تشکیل میدهند با جدیت پیگیری میکنیم.
گفتوگو با سرکرده باند زورگیران پایتخت
بیش از 100 فقره زورگیری کردیم
«جهان صنعت»- هفته گذشته 15 نفر از اعضای یک باند زورگیر دستگیر شدند. آنها که سه دختر و 12 پسر جوان بودند با تهدید چاقو و قمه شهروندان را مجبور میکردند اموال باارزششان شامل خودرو، گوشی تلفنهمراه، پول، طلا و... را به آنها بدهند. زورگیران خشن طی مدت کوتاهی توانستند دهها فقره سرقت انجام دهند اما سرانجام سلسه عملیاتهایی، افسران پلیس آگاهی تهران بزرگ آنان را زمینگیر کردند. هرچند 15 عضو این شبکه حاضر نبودند اتهاماتشان را برعهده بگیرند اما انتشار تصاویر بدون پوشش شان در روزنامهها و شناسایی آنها توسط مالباختگان راهی برای انکار باقی نگذاشت. زورگیران ارتکاب دهها فقره زورگیری و سرقت خودرو را پذیرفتند و گفتند همه شان به موادمخدر شیشه اعتیاد دارند. سرکرده این باند که جوانی 24 ساله است در گفتوگویی اختصاصی با «جهانصنعت» ابعاد بیشتری از این سرقتها را توضیح داد.
خودت را معرفی کن. از چه زمانی سرقتهایت را شروع کردی؟
سعید هستم. از حدود یک سال قبل با کمک بچههای محلهمان بک باند زورگیری راه انداختم و تا به حال زورگیریهای زیادی انجام دادیم.
نقشه سرقتهایتان را چطوری طراحی و اجرا میکردید؟
وقتی میدیدیم یک نفر با یک کیفدستی پیاده میرود دنبالش میرفتیم و در فرصتی مناسب با تهدید قمه کیفش را میگرفتیم. چون میخواستیم به کارمان ادامه دهیم مدام نفرات را عوض میکردیم. همه ما بچه یک محله بودیم و یکدیگر را میشناختیم به خاطر همین با یکدیگر کاملا هماهنگ بودیم. در این مدت سرقتهای زیادی مرتکب شدیم. محل زورگیری برایمان مهم نبود هر کجا که میشد و فکر میکردیم پول بیشتری گیرمان میآید، میرفتیم. گاهی غرب تهران، گاهی جنوب. هر جا که میشد. با اینکه تعداد دقیق سرقتها را نمیدانم اما هر کسی که من را شناسایی کند، سرقت از او را قبول میکنم. ما بیشتر از 100 فقره زورگیری کردیم.
ظاهرا تو هنگام زورگیری بجز قمه از اسلحه کمری هم استفاده میکردی، در این باره توضیح بده.
من یک کلت داشتم. آن را از یکی از دوستانم گرفته بودم. برای اینکه خیالم راحت باشد همیشه همراهم بود اما هیچ وقت از آن استفاده نکردم. هنگام سرقت بیشتر قمه میکشیدم اما کلت هم به کمرم میبستم. وقتی کلت همراهم بود احساس امنیت بیشتری میکردم و جسارت هر کاری را داشتم.
محتویات پرونده اتهامیات نشان میدهد در خیلی از زورگیریها تو و همدستانت طعمههایتان را به عنوان مسافر سوار خودرو میکردید و در طول مسیر از آنها زورگیری میکردید. در این باره توضیح بده.
چند نفر از اعضای باند، خودرو سرقت میکردند و به ما میدادند. ما هم چند روز این خودروها در اختیارمان بود اما بعد از اینکه چند زورگیری انجام میدادیم خودروهای دزدی را کنار خیابان رها میکردیم. خودروها معمولا پژو و پراید بود اما چند مرتبه خودروهای مدل بالا مثل مزدا 323 دزدیدند و به من دادند.
چرا در زورگیریها از چند دختر جوان استفاده میکردید؟
معمولا سه چهار نفر بودیم که یکی از ما دختر بود. به خاطر این از یک دختر جوان استفاده میکردیم که کسی شک نکند. مردم وقتی میدیدند یک زن با ما است راحتتر سوار خودرومان میشدند. وقتی کمی از مسیر میگذشت با قمه طعمهمان را تهدید میکردیم و او را مجبور میکردیم هرچه دارد، بدهد. وقت زورگیری معمولا همهمان حتی دخترها چاقو یا قمه داشتیم. نمیدانستیم چه اتفاقی میافتد و باید وسیلهای با خودمان میبردیم.
چرا هنگام زورگیری جسارت زیادی داشتید؟
چون همهمان به شیشه اعتیاد زیادی داشتیم. بعد از مصرف آن جسارت زیادی پیدا میکردیم البته همه چیز مصرف میکردیم. از الکل گرفته تا شیشه. وقتی جلوی طعمههایمان میرفتیم آنها میترسیدند و خیلی زود پول و اشیای قیمتیشان را به ما میدادند.
برای انجام سرقت از چه ترفندهای دیگری استفاده میکردید؟
گاهی در خیابانهای خلوت تصادف صوری ایجاد میکردیم. مثلا از پشت به یک خودرو میزدیم و وقتی میایستاد و رانندهاش پیاده میشد چند نفری سراغش میرفتیم و اموالش را میدزدیدیم.
بهطور متوسط روزی چند مرتبه به سرقت میرفتید؟
معلوم نبود. گاهی در یک روز چند سرقت انجام میدادیم. گاهی هم هیچی. یک روز هم فقط یک سرقت. کارمان حساب و کتاب درست و
حسابی نداشت.
توفیقی:
دولت دانشگاهها را از حاشیه به متن برگرداند
مشاور عالی وزیر علوم با اشاره به مسایل و مشکلات موجود گفت که امروزه تقویت ارتباط بین دولت با جامعه علمی و دانشگاهی
حیاتی است.
جعفر توفیقی با اشاره به سخنان دکتر روحانی در گفتوگوی تلویزیونی خود مبنی بر اینکه «دولت با دانشجویان آشتی میکند»، در ارزیابی خود از ابعاد آن اظهار کرد: در دولت قبلی دانشگاهها و دانشمندان ما نقش پررنگی در نظام سیاستگذاری، برنامهریزی و تصمیمسازی نداشتند، اما امروز این ارتباط، ارتباطی ضروری است.
وی افزود: در حال حاضر مسایل و مشکلات به گونهای پیچیده است که هیچ کشوری نمیتواند بدون اتکا به ظرفیتهای علمی خود، راهحلهای مناسبی برای مشکلات جامعه خود
پیدا کند.
توفیقی با بیان اینکه دولتها باید ارتباط فعالی با جامعه علمی خود داشته باشند، تصریح کرد: در دولت قبلی این ارتباطات کمی کمرنگ شده بود و دانشگاهها تا حدی در حاشیه قرار گرفته بودند بهطوری که کمتر احساس میشد که از ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاهیان در تصمیمسازی و تصمیمگیریها استفاده میشود.
تصمیمات جدید درباره کنکور: برگزاری کنکور مستقل دانشگاه آزاد منتفی شد
رییس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به چهار مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، درخصوص تفکیک برگزاری کنکور دانشگاه آزاد و دولتی گفت: برگزاری تعدد آزمونها تصویب شد، اما مسوولیت برگزاری آزمونها سازمان سنجش است.
دکتر ابراهیم خدایی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان اینکه در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو چهار تصمیم برای آزمون سراسری اتخاذ شد، اظهار کرد: شورا به صورت اصولی برگزاری تعدد آزمونها را برای دادن شانس بیشتر به داوطلبان پذیرفت، اما با توجه به اینکه در قانون سنجش و پذیرش مسوولیت سنجش با سازمان سنجش است، اگر قرار باشد آزمون سراسری بیش از این یک بار در سال برگزار شود، مسوولیت برگزاری آن با سازمان سنجش است.
وی به تشکیل کارگروهی در این زمینه اشاره کرد و افزود: این کارگروه تعدد برگزاری آزمونها در سال، سال آغاز اجرای آن و دیگر موارد را مورد بررسی قرار میدهد.
خدایی با بیان اینکه پیشنویس آییننامه اجرایی تهیه و به منظور تصویب به هیات وزیران ارسال میشود، از تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 93 به صورت مستقیم و قطعی خبر داد و گفت: این میزان تاثیر برای کلیه داوطلبان کنکور 93 لحاظ میشود و حتی ممکن است نمره داوطلبی کاهش یابد. وی با بیان اینکه براساس مصوبه این شورا، 70 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی انجام میشود، تصریح کرد: جزییات این رشتهها و ظرفیتها توسط سازمان سنجش اعلام میشود.
رییس سازمان سنجش در پایان گفت: براساس مصوبات این شورا حتی در صورت برگزاری آزمونهای مختلف سراسری، دانشگاه آزاد آزمونی برگزار نمیکند و متولی برگزاری آزمونها سازمان سنجش است.
زلزله در برازجان؛ 7کشته و 73 مصدوم
رییس سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت که تاکنون 380 دستگاه چادر و 12 اردوگاه برای اسکان زلزلهزدگان برازجان برپا شده و 73 مصدوم راهی بیمارستان شدند.
محمود مظفر در گفتوگو با فارس در مورد آخرین جزییات امدادرسانی به زلزلهزدگان برازجان در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از بعدازظهر پنجشنبه که زلزله در این شهرستان اتفاق افتاده تاکنون 24 پسلرزه بین دو تا سه ریشتر و یک زمینلرزه پنج ریشتری در این منطقه احساس شده است.
وی افزود: این مساله باعث شده برخی مردم با وجود اینکه خانههای آنها آسیبی ندیده تمایلی به ماندن در خانه نداشته باشند.
مظفر گفت: تاکنون 200 نیروی عملیاتی و امدادی در قالب 40 تیم و 45 دستگاه خودرو عملیاتی برای امدادرسانی در منطقه حضور یافتهاند. رییس سازمان امداد و نجات هلالاحمر در مورد میزان تلفات این زلزله گفت: تاکنون 73 مصدوم برای درمان به بیمارستان اعزام شدند. 130 نفر درمان سرپایی شدند و در عین حال هشت نفر طبق تایید اورژانس فوت کردند.
مظفر همچنین با اشاره به ایجاد 12 اردوگاه برای اسکان تکمیلی زلزلهزدگان گفت: تاکنون 380 دستگاه چادر برپا شده ولی ظرفیت توزیع دو هزار دستگاه چادر بین زلزلهزدگان وجود دارد.
به گزارش فارس، زلزلهای به بزرگای 7/5 ریشتر بعد از ظهر پنجشنبه ساعت 17 و 21 دقیقه برازجان و روستاهای اطراف آن را در استان بوشهر لرزاند.
افزایش خانوارهای یک نفره در جامعه
مدیرکل آمار جمعیتی سازمان ثبتاحوال کشور هشدار میدهد که در کنار کاهش شاخص جمعیتی، خانوار یک نفره نیز در حال افزایش است و تعداد افرادی که زندگی مجردی را تجربه میکنند در سال 85، 2/5 درصد بود که طی پنج سال اخیر به 1/7 درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا، علیاکبر محزون، مدیرکل آمار جمعیتی سازمان ثبتاحوال کشور در میزگرد ایسنا به عنوان «سیاستهای جمعیتی در بوته نقد و بررسی» با بیان اینکه چنانچه ابعاد مختلف تحولات جمعیتی را در یک مسیر مشخص پیگیری کنیم، میتوان به نتایج بهتری دست یافت، گفت: اگر دهه 60 احساس خطری شد که جمعیت از تعادل خود خارج میشود و باید سیاستهای جمعیتی اتخاذ شود، در حال حاضر نیز به نوعی شرایط از جنس شرایط عدم تعادل است و هدف رسیدن به تعادل جمعیتی است که این تعادل مستلزم شناسایی شرایط فعلی است.
وی آمار و ارقام خود را با استناد به گزارش سازمان ثبتاحوال کشور از کاهش موالید آغاز کرد و افزود: از آغاز دهه 70 شاهد کاهش میزان موالید به نسبت جمعیت بودیم به این معنا که براساس پتانسیل جمعیتی انتظاری از موالید بود که آمارها از حد انتظار پایینتر آمد.
محزون تصریح کرد: زمانی 13 میلیون زن در سن باروری داشتیم که در سن 49-15 سال قرار داشتند که با این تعداد میزان موالید دو میلیون و 200 هزار نوزاد بود درحالی که امروز 10 میلیون تن به تعداد زنان در سن باروری افزوده شده و جمعیت این گروه سنی به حدود 23 میلیون نفر رسیده اما میزان موالید کاهش یافته است بهطوری که با وجود افزایش جمعیت زنان در سن باروری به 7/1 برابر، میزان موالید یک میلیون و 400 هزار نفر است.
دلیل تاخیر در بهرهبرداری خط 3 مترو تیانا خودرو پیشنهادی شهرداری
معاون شهردار تهران با اشاره به تاخیر در بهرهبرداری خط 3 مترو گفت: چند قلم از تجهیزات این خط به دلیل مشکلات بانکی در گمرک مانده است که به زودی ترخیص میشود.
سیدجعفر تشکریهاشمی در گفتوگو با مهر گفت: برای ترخیص قطعات باقیمانده از خط 3 با ریاست بانک مرکزی دیداری داشتیم که قول مساعد برای همکاری داده شده تا هرچه زودتر قطعات ترخیص و نصب شود.
وی ادامه داد: خط 3 آماده بهرهبرداری است و پس از این تشریفات بانکی و نصب قطعات، خط به بهرهبرداری میرسد.
تیانا خودرو مناسب تاکسی
تشکریهاشمی در پاسخ به این پرسش که از سوی ستاد سوخت اعلام شده شهرداری در صورت مخالفت با خودرو تیبا برای تاکسی جایگزینی معرفی کند، گفت: خودرو پیشنهادی ما تیانا است زیرا خودرو در شان شهروندان و از میان خودروهای داخلی مناسب تاکسی است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درخصوص ابراز تمایل خودروسازان چینی برای ساخت تاکسی در ایران گفت: اطلاعی از این رایزنیها ندارم.