Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

گفت‌و‌گو با کارشناس گیاهان دارویی در خصوص طب سنتی: زندگی سالم با اصلاح مزاج

به عنوان نخستین سوال بفرمایید طب سنتی چیست و چرا نام سنتی به آن اطلاق می‌شود؟
طب سنتی طبی است که اصول طبابت آن بر چهار طبیعت مزاج آدمی یا اخلاط اربعه ‏به نام‌ بلغم، صفرا، سودا، خون و همچنین بر گرمی و سردی استوار بوده است و بر این اساس است که ‏تشخیص و درمان صورت می‌گیرد‌. این طب از دیر‌باز ‌تا به امروز وجود داشته و در سال‌های اخیر به دلیل پیشرفت علم و استفاده از فنون جدید داروسازی و درمان به فراموشی سپرده شده بود ولی خوشبختانه با بالا رفتن آگاهی مردم نسبت به داروهای شیمیایی و اثرات سوء آن این طب بار دیگر جایگاه خودش را در میان عموم باز یافت‌. طب سنتی در مورد طبیعت بدن هر فرد یا مزاج فرد صحبت می‌کند به طوری که با شناخت مزاج و با تدابیر بهداشتی در مورد نوع غذا و نحوه زندگی و محیط و حتی شغل شخص، سلامتی او را به بهترین شکل حفظ کرده به طوری که شخص از نظر جسمی و روحی در بهترین شرایط قرار گرفته و هنگام بیماری درمانگر با توجه به همین خصوصیت،  بیمار را تحت درمان طبیعی قرار می‌دهد‌. این طب همچنین در مورد بهداشت مواد غذایی و نوع مواد غذایی مصرفی در سنین و فصول مختلف و حتی در مورد ترتیب مصرف مواد غذایی و آشامیدنی و بیماری‌های حاصل از عدم رعایت این ترتیب بحث می‌کند‌. این طب حتی با انواع حالات روحی و نفسانی شامل غم و شادی مرتبط است. این طب به توضیح مواد غذایی سرد و گرم پرداخته و با توجه به طبیعت هر فرد مواد غذایی مورد نیاز سلامت هر شخص را پیشنهاد می‌دهد.
به نظر می‌رسد اخیرا توجه و اقبال عمومی نسبت به طب سنتی افزایش یافته است. این توجه به دلیل مشکلات اقتصادی و گرانی و کمبودهای دارویی است یا افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به فواید طب سنتی؟
به نظر می‌رسد هر دو مورد تاثیر بسزایی داشته است. البته در سال‌های اخیر به دلیل افزایش آگاهی مردم این طب با استقبال بیشتری مواجه شده و مراجعه مردم به عطاری‌ها و مراکز پخش گیاهان دارویی با استقبال بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. خصوصا از زمانی که این طب به عنوان رشته تحصیلی و به صورت علمی شروع به فعالیت کرده است، به طوری که در سال جاری برای اولین بار از طریق آزمون ورودی 12 دانشجو از بین پزشکان عمومی جهت تحصیل در این رشته تازه‌تاسیس طب سنتی در سه دانشگاه تهران، ایران و شاهد پذیرفته خواهند شد.
آیا طب سنتی بیماری‌های روح و روان انسان‌ها را هم درمان می‌کند؟
بله بی‌گمان همین‌طور است. در ابتدا هم خدمتتان عرض کردم که این طب درمان‌های روحی انسان را نیز شامل می‌شود. حتی در کتب طب سنتی از چگونگی تغییرات جوی و تاثیرات کیهانی و نجومی و تغییرات فصول روی خلق و خوی انسان و بدن انسان صحبت به میان می‌آید.
آیا درمان بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان‌ها با این طب امکان‌پذیر است؟
تمامی بیماری‌هایی که فرد دچار می‌شود، علی‌‌الخصوص انواع بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان به دلیل برهم خوردن تعادل بدن است. طب سنتی به جای از بین بردن سلول‌های سرطانی، به علت ایجاد این بیماری پرداخته و از طریق تعادل زیستی، سعی در ریشه‌کن کردن علت می‌نماید  و سلامت را به فرد بر‌می‌گرداند. این طب به اصلاح مزاج پرداخته و روش زندگی فرد را سالم می‌کند بنابراین درصد بهبود این قبیل بیماری‌ها با توجه به سازوکار این طب بسیار بالاست. پیشنهاد می‌شود بیمارانی که به این دردها دچار شده‌اند ابتدا از این روش که هزینه ‌کمتری هم به دنبال دارد، استفاده کرده و در صورت نتیجه نگرفتن به پزشکان طب مدرن مراجعه کنند.
این طب بر طبایع چهارگانه انسان تاکید دارد، شناخت طبع شخص چقدر به حفظ سلامت انسان‌ها کمک می‌کند؟
همان‌طور که قبلا اشاره شد فرد با شناخت طبع خود قادر به ایجاد تعادل در بدنش است. به این صورت که اگر طبع فردی سرد باشد نباید از غذاها و مواد غذایی سرد استفاده کند و بالعکس. اگر شما فردی سردمزاج هستید خوردن غذاهای سرد مانند ماست و ماهی باعث ایجاد ناراحتی در شما می‌شود. سرد‌مزاج‌ها بهتر است از گوشت قرمز و ادویه‌جات انواع مواد غذایی گرم استفاده کنند. به همین دلیل است که شناخت مزاج هر فرد بسیار مهم است چراکه با شناخت آن می‌توان از مبتلا شدن به انواع بیماری‌ها جلوگیری کرد.
چه کسانی امکان تحصیل در طب سنتی را دارند؟
با توجه به نیاز جامعه و استقبال مردم از این طب بر آن شده است تا واحدهای مقدماتی از این طب موجب پزشکان عمومی ارایه شود. با این حال پزشکان عمومی بعد از اتمام دوره خود می‌توانند برای ادامه‌ تحصیل در این رشته‌ نوپا متخصص شوند.

 

درآمد یک میلیاردی عده‌ای در سیستم سلامت
وزیر بهداشت دولت هشتم معتقد است که برای دسترسی آحاد مردم به خدمات نظام سلامت‌ باید سفره‌های رنگین صندوق‌های بیمه‌ای برچیده شوند و همه مردم سر یک سفره سلامت بنشینند.
دکتر مسعود پزشکیان در میزگرد برنامه نبض که اختصاص به بررسی چالش‌های بیمه سلامت داشت، گفت: اگر می‌خواهیم قانون را اجرا کنیم، باید کسانی که در سیستم سلامت نیاز به خدمات دارند‌ تحت پوشش قرار بگیرند.
وی با بیان این مطلب که وظیفه حاکمیت دسترسی مردم به خدمات نظام سلامت است، افزود: در سال اول برنامه پنجم‌ دولت موظف بود که همه مردم را تحت پوشش بیمه همگانی قرار دهد‌ اما تا حالا این اتفاق نیفتاده و ما از دولت آقای روحانی انتظار داریم به قانون عمل کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر این نکته که قانون یعنی عدالت‌ تصریح کرد: حداقل امسال در قانون بودجه برای کسانی که بیمه نیستند، منابع ببینند.
پزشکیان در پاسخ به این سوال که مشکل بیمه نشدن همه مردم چیست، گفت: مشکل دولت است. اگر دولت همین الان قانون را اجرا کند، مشکل حل می‌شود زیرا‌ تا زمانی که همه مردم تحت پوشش بیمه قرار نگیرند، مشکل پابرجاست.
وی با عنوان این مطلب که ما باید بر اساس پولی که داریم سفره پهن کنیم، افزود: متولیان امر سلامت باید متعهد شوند که قانون را اجرا کنند.
وزیر اسبق بهداشت با بیان این جمله که ما فقط با لغات بازی می‌کنیم، ادامه داد: عدالت در سلامت آن زمان محقق می‌شود که وقتی یک فرد بی‌پول در بیمارستان بستری می‌شود‌ به او خدمات بدهیم.
وی با گلایه و انتقاد از تعدد صندوق‌های بیمه‌ای، وزارت بهداشت را مسوول برخورد با این قبیل صندوق‌ها دانست و گفت: وزارت بهداشت طبق قانون موظف است به بیمه‌ها تذکر بدهد و اساسا حق ندارند که صندوق‌های بیمه‌ای بزنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات‌ باید یقه این صندوق‌های بیمه‌ای را بگیرند.
وی با اشاره به زمان آوردن بودجه کل کشور به مجلس‌ تاکید کرد: اگر قانون اجرا شود، سهم مردم از پرداخت هزینه‌های سلامت از 30 درصد هم کمتر می‌شود.
پزشکیان با بیان این مطلب که در سیستم سلامت یک عده بالای یک میلیارد تومان درآمد دارند و عده‌ای هم 500 هزار تومان‌ افزود: ما از دولت بودجه نمی‌خواهیم. همین پول 10 درصد هدفمندی یارانه‌ها و عوارض کالاهای آسیب‌رسان به سلامت را بدهد، می‌توان همه را تحت پوشش بیمه قرار داد.

 

سلامت؛ بیمه‌های خصوصی و تامین‌اجتماعی
فارغ از شعارهای روزمره در تمام امور، «سلامت جامعه» از مهم‌ترین مسایل مورد نیاز جامعه است حال هرچه سطح فکری پیشرفته‌تر باشد این توقع محقانه‌تر بیشتر خواهد بود که سیستم مملکتی در برآوردن آن باید سعی بیشتر معمول دارد و خود را به روز برساند و اگر برای امنیت شهروندان اهمیت واقعی قائل باشیم و شعار ندهیم، امنیت سلامت می‌تواند کلیه امنیت‌های مختلف را از جمله امنیت شغلی- اقتصادی، عمومی و حتی امنیت سرمایه‌گذاری و گردش اقتصادی هم تحت‌الشعاع قرار دهد.
بجز بیمه موسسات به صورت اختصاصی مثل شهرداری، بانک‌ها، شرکت نفت و... در حال حاضر ما سه نوع بیمه سراسری تامین اجتماعی داریم که عامیت دارد: 1- بیمه کارمندان به اصطلاحی خدمات درمانی 2- بیمه کارگران و کارفرمایان 3- بیمه آزاد اشخاص (خویش‌فرما)، که هر سه در سرگردانی می‌باشند چون طرف مقابل این وضع را به وجود آورده است و می‌بینیم طرف‌های فعال هرکدام گله‌ها و سوال‌ها و اعتراض خود را بحق دارند. فقط در این مسیر پرتلاطم استفاده‌کنندگان هستند که می‌سوزند و می‌سازند و حق اعتراض ندارند چرا چون دولت در تمام امور خود را وارد کرده و صاحب منصب قرار داده و هیچ کس هم حق ادعا ندارد. موضوع دیگر اینکه سرمایه تامین‌اجتماعی متعلق به گروهی است و پرداخت‌کنندگان آن چه طرف‌هایی هستند قسمت اصلی آن کارفرماها و حدود یک‌سوم کارگران زحمتکش و مقدار بسیار بسیار ناچیزی دولت که قرار است آن هم از حق شهروندی که مثلا نفت است به او داده شود پس منتی ندارد، لذا این مجموعه تامین‌اجتماعی یک بخش‌خصوصی مطلق است. اما ببینیم آیا این‌طور است؟ مسوول آن را دولت می‌گمارد و فارغ از همان قانون شورای عالی تامین‌اجتماعی منحل می‌شود، مجموعه بازرسی آن ندیده گرفته می‌شود و هیچ ارگانی از بخش‌خصوصی در جهت کنترل درآمد و هزینه آن حق ورود ندارد. مجموعه کارگری و کارفرمایی 30 درصد درآمد خود را به تامین‌اجتماعی پرداخت می‌کند آن وقت این فرد پس از 10 یا 20 سال مریض می‌شود که ناشی از دوران سخت کاری را طی کرده و بیمار شده لکن نمی‌تواند داروهای خاص و عام را بگیرد چون از بیمه خارج است.
خب این مریض چه باید بکند؟ می‌آیند بیمه تکمیلی می‌گذارند که آن هم فقط تا یک سقفی می‌دهد. مگر بیماری را من باید تا سقف وارد بدنم کنم. من بیمه شده‌ام عنوانش در لغتنامه دهخدا روشن است. یا فردی مریض می‌شود می‌رود بیمارستان می‌گویند من با بیمه قطع ارتباط هستم اتاق آزاد است یا چند درصد آن بیمه است بقیه را باید خودت بدهی. باید باور کرد افغانستان هم این‌طور نیست اما گله‌های طرف مقابل، مجموعه سازمان تامین‌اجتماعی می‌گوید من اعداد نجومی از دستگاه‌های مختلف طلب دارم که نمی‌دهند بخش‌خصوصی نیستند بلکه خصولتی‌ها هستند پس تامین‌اجتماعی هم پول بیمارستان، داروخانه یا دکتر را نمی‌دهد.
شما سری به کمیسیون‌های حل اختلاف تامین‌اجتماعی بزنید مسایل بهتر روشن می‌شود یا به بیمارستان‌ها مراجعه کرده و سرگردانی بیماران را ملاحظه کنید البته بیمارستان میلاد یا صدر بسیار خوب است اما برای ساده‌ترین بیماری چند ماه بعد وقت می‌دهد و این دو بیمارستان جواب بیماران کل کشور را نمی‌دهد.
با توجه به موارد مطروحه قوانین تهیه شده و مصوب نیز یکسونگرانه است در واقع تهیه آنها مطالعه خاص می‌گردد و بعد به تصویب می‌رسد بدون همفکری لازم و در نهایت دولت محترم خواسته‌های خود را معمول می‌دارد آن هم سرویس ناقص دادن. بارها مجموعه کارگران و کارفرمایان با مطالعه کامل قوانینی تهیه و ارایه کردند که تماما اصلاحات یکسونگرانه شد و تصویب کردند و شعار دادن در صورتی که آن نبود که توسط کارگران تهیه شد.
حدود دو سال است که برای اصلاح قانون تامین‌اجتماعی جلسات- زد و خوردها!- پیش‌نویس‌ها و نظرات توسط سه‌جانبه‌گرایی (که در نهایت یکجانبه می‌شود) تشکیل داده شده و می‌دهند. پیش‌نویس‌هایی تهیه شده که قطعا موارد زیاد آن منصفانه در نگاه از سه طرف بوده ولیکن کی تصویب و کی اجرا خواهد شد آن هم با چه اصلاحاتی خدا عالم است. هیچ توجه ندارند که کشورهای خاصی از این شعارهای خاص دادند و بازدارندگی کردند و نشد که قبول کنیم به طرف ناسلامتی قطعی همه‌جانبه رفتند. من همیشه گفته‌ام سه شخص یا سه موضوع یتیم مطلق هستند: 1- اسلام که همه پشت آن سینه می‌زنند ولی یتیم است و به دلخواه تفسیر می‌شود 2- ایران اسلامی است که باز هم پشت سر او وامصیبتا می‌گویند و یتیم است 3- مردم ایران به همان دلایل. در صورتی که حق این مردم بیش از این است. در این چند ساله اخیر با این درآمدهای نجومی نفتی و صادرات غیرنفتی (براساس غیرشعاری و واقعی که خود آقایان منتشر می‌کنند) آیا باید با این مشکلات عدیده مواجه باشیم به خصوص در مورد سلامت جامعه که اهم بر تمام امور است حتی اهم بر نیازهای غذایی است؟
همچنین لازم است سلامت جامعه را به لحاظ قانونی (فارغ از گویش‌های خاص)، اجرایی، عملکردی و دلسوزانه نگاه کرده و اجرا کنیم. بیایید تحولات تورمی را درست ببینیم که باید برای امور پزشکی جداگانه مدنظر قرار گیرد چون سلامت واقعی مردم در گرو آن است.
توجه داشته باشیم طبقه تحصیلکرده‌های ما به خصوص در امر پزشکی بسیار نابغه و فوق‌العاده هستند به همین دلیل در عرض 22 ماه بالغ بر 31400 نفر کارشناس ارشد و بالاتر به خارج رفته‌اند و می‌روند برای اخذ مدارج بالاتر و شاید ماندن و تمام هم موفق بوده‌اند، البته توفیقات آنها در ایران هم کم نیست پس حاصل را به مردم بدهید با هزینه قابل قبول. باید توجه داشت و به قشر پایین‌تر از 60 درصد نگاه کرد لذا بحث را کوتاه کرده دولت باید به معنی واقعی فارغ از سیستم قانونی کارگروهی از کارگران- کارفرمایان- خود دولت را متشکل کرده و بنشینید و قانون تامین‌اجتماعی را از زوایای مختلف و کامل ببینید و اصلاح کنند نه طرف کارگر- نه کارفرما- نه دولت اصل این است که قداست را به کار بدهند تمام مسایل حل می‌شود حتی قانون کار که خود مقوله‌ای بسیار مهم و سرگردان است.
بهتر است بگوییم باید قانون کار و قانون تامین‌اجتماعی به‌طور قطع در یکسری جلسات و حتما در یک زمان دیده شده و با هم تهیه و تدوین و تصویب شود این دو را نمی‌توان جداگانه دید. به عنوان مثال کارگر یا کارفرمای در حال کار مریض می‌شود باید تامین‌اجتماعی وارد شود یا اینکه کارگر یا کارفرما بیکار شده بیمار می‌شوند باید تامین‌اجتماعی و وزارت کار به او برسند تا اقتصاد و تولید بلاتکلیف نشود و... می‌توان موارد عدیده در ارتباط این دو قانون را با هم بیان کرده در تمام دنیا در کلیه امور سیاسی مسایل سلامت و کار دو مورد لازمه مطلق اولیه است اما ما اصل را رها کرده‌ایم. امیدوارم هرچه سریع‌تر سیستم در جهت بازنگری دو قانون سالف‌الذکر طبق گفته آن کتاب بخواهند و اقدام سه‌جانبه‌گرایی کرده، سریعا جهت سلامت و شادابی و فعال شدن جامعه اقدام کند.
* کارشناس ارشد کار و مسایل اجتماعی

 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد: زلزله به نیروگاه بوشهر آسیبی وارد نکرده است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که مقامات ایران به آژانس اطلاع دادند که زمین‌لرزه‌ای که در نزدیک بوشهر اتفاق افتاد آسیبی به نیروگاه هسته‌ای بوشهر نزد و این نیروگاه به طور عادی به کار خود ادامه می‌دهد.
به گزارش ‌ایسنا‌، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه اعلام کرد: ایران ‌پنجشنبه‌ به مرکز حوادث و موقعیت‌های اضطراری آژانس اعلام کرد که آسیبی به نیروگاه هسته‌ای بوشهر وارد نشده است. ایران اعلام کرد این نیروگاه که در زمان وقوع زلزله مشغول به کار بود، به طور عادی به کار خود ادامه می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این بیانیه آمده است که براساس اطلاعات و ارزیابی‌های مرکز ایمنی لرزه‌نگاری بین‌المللی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که شدت زمین‌لرزه و لرزش زمین و همین‌طور مکان آن را بررسی کرده است، مرکز حوادث و موقعیت‌های اضطراری آژانس در حال حاضر به دنبال اطلاعات بیشتر از جانب ایران نیست.
به گزارش ایسنا، ساعت 17:21 روز پنجشنبه زلزله‌ای به بزرگی 7/5 ریشتر برازجان در استان بوشهر را لرزاند. شدت این زمین‌لرزه به اندازه‌ای بود که تقریبا در تمامی مناطق استان بوشهر احساس شد.

 

صدر: افتتاح طولانی‌ترین بزرگراه طبقاتی کشور  
«جهان صنعت»- بزرگراه طبقاتی صدر، طولانی‌ترین بزرگراه طبقاتی کشور و یکی از بزرگ‌ترین و گران‌ترین پروژه‌های مدیریت شهری امروز افتتاح شد، در حالی که طبق اعلام شهرداری تهران مدت اجرای آن 26 ماه بود و اعتباری بالغ بر 640 میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته است.
پل طبقاتی صدر طی مراسمی با حضور علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی‌ محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و تعدادی از نمایندگان مجلس به بهره‌برداری رسید.
پروژه بزرگراه دوطبقه صدر تکمیل‌کننده تونل نیایش خواهد بود و این امید وجود دارد تا بار ترافیکی‌ای که پیش از این در بزرگراه صدر و ورودی‌ها و خروجی‌های آن وجود داشت، برطرف شود یا کاهش یابد.

دارو و تجهیزات پزشکی ارزان می‌شود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ارزیابی و اعلام نظر درباره توافقات اخیر صورت‌گرفته به دنبال مذاکرات ژنو و تاثیر آن در نظام سلامت کشور گفت: انتظار آن است که به دنبال توافقات انجام شده هزینه‌های پرداختی مردم در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی کاهش یابد.
دکتر سید‌حسن‌ هاشمی قاضی‌زاده در گفت‌وگو با ‌ایسنا‌، گفت: در حال حاضر مسیر ارسال پول و تامین دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل تحریم‌های مالی و بانکی بسته است و به دلیل این تحریم‌ها نمی‌توانیم پولی را به صورت مستقیم برای تهیه دارو و سایر ملزومات پزشکی ارسال کنیم یا به صورت مستقیم خرید کنیم. به این منظور، باید از راه‌های فرعی خریدهایمان را انجام دهیم که این امر هزینه‌هایمان را افزایش می‌دهد. هاشمی گفت: برای ارسال پول از راه‌های فرعی جهت تامین دارو و تجهیزات پزشکی تقریبا 20 درصد بر هزینه‌هایمان اضافه می‌شود که با برداشتن تحریم‌های مالی و بانکی این هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

رییس انجمن تالاسمی: هنوز در تامین دارو مشکل داریم
رییس انجمن تالاسمی گفت: هزینه‌های درمانی مربوط به تجهیزات، کاهش پیدا کرده است اما مشکلاتی که در حوزه تامین دارو وجود داشته است همچنان پا‌بر‌جاست و تفاوت مشهودی در وضعیت آن به وجود نیامده است.
مجید آراسته در گفت‌و‌گو با ‌ایسنا،‌ گفت: هزینه‌های درمانی مربوط به تجهیزات کاهش پیدا کرده و کیفیت خدمات در زمینه خون و فرآورده‌ها‌ همچنان مناسب است. در اوایل امسال تغییرات قیمتی داشته‌ایم که سازمان‌های بیمه‌گر زیر بار آن نمی‌رفتند اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم بسیاری از مشکلات پوشش بیمه‌ای برطرف شد.
وی با بیان اینکه مشکلات دارویی بیماران تالاسمی همچنان پابرجاست، اظهار کرد: بیماران تالاسمی در دو سه ماه اخیر در تامین داروهای خارجی به‌شدت با مشکل رو‌به‌رو بودند. داروهای‌ تزریقی که در کشور تولید می‌شد نیز با مشکل مواجه بود چراکه ماده اولیه این داروها نیز از خارج از کشور وارد می‌شد.

پرداخت ۱۵۰۴ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی
تسنیم- معاون اداری و مالی سازمان تامین از پرداخت ۱۵۰۴ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی خبر داد.
علی روح‌بخش با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون یک‌هزار و 504 میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها و پزشکان طرف قرارداد با تامین اجتماعی پرداخت شده است، گفت: آخرین پرداختی ما مربوط به روز دوشنبه چهارم آذر بوده است.روح‌بخش در مورد مطالبات درمانگاه‌های طرف قرارداد نیز گفت: مطالبات درمانگاه‌های یک شیفت، دوشیفت، شبانه‌روزی طرف قرارداد بخش خصوصی، خیریه‌ها و درمانگاه‌های دولتی مستقل نیز تا پایان تیرماه پرداخت شده است.به گفته وی، تمامی مطالبات بیمارستان‌های غیردانشگاهی و بیمارستان‌های دانشگاهی باقیمانده تا پایان خرداد به آنها تخصیص داده شده است.

۷۳۰ هزار دانش‌آموز پایتخت هفته‌ای ۲ بار شیر رایگان می‌نوشند
۷۳۰ هزار دانش‌‌آموز تهرانی از امروز تحت پوشش طرح توزیع شیر رایگان قرار گرفتند که با تامین اعتبار لازم تا قبل از عید ۳۰ نوبت شیر میان دانش‌آموزان پایتخت توزیع خواهد شد اما امسال مهدکودکی‌ها تحت پوشش شیر رایگان نیستند.اسفندیار چهار‌بند، مدیر‌کل آموزش‌و‌پرورش شهر تهران در حاشیه مراسم توزیع شیر رایگان در مدارس پایتخت اظهار داشت: امسال 730 هزار نوآموز پیش‌دبستانی، دانش‌آموزان دبستانی و دوره اول متوسطه طی دو نوبت در طول هفته شیر دریافت می‌کنند.وی با اشاره به اینکه تا پایان اسفند در مجموع 30 نوبت شیر رایگان بین دانش‌آموزان توزیع خواهد شد، خاطر‌نشان کرد: امسال شیر رایگان  در مهد کودک‌ها توزیع نمی‌‌شود.

افزایش 60 درصدی قیمت مخدرهای صنعتی
یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت که با افزایش زمان دسترسی به مواد مخدر در تهران قیمت مخدرهای صنعتی از جمله کراک 60 درصد افزایش یافت.
دکتر مجید ابهری در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: در سال جاری بر اساس آمارها روزانه 590 قاچاقچی خرد و کلان شناسایی و دستگیر شدند ضمن اینکه در این مدت 1630 کیلوگرم مواد مخدر کشف و ضبط شد. این در حالی است که برخی از کارشناسان زمان دسترسی به مواد مخدر را پنج دقیقه اعلام می‌کنند در صورتی که ممکن است در یک مورد چنین زمانی صحت داشته باشد اما به طور میانگین زمان دسترسی به مواد مخدر در تهران بیش از یک ساعت است.
این آسیب‌شناس اجتماعی با بیان اینکه بیش از 70 درصد مواد صنعتی موجود تقلبی است، افزود: این مواد تقلبی بیماری‌های جدی در دستگاه تنفسی، قلب، مغز و اعصاب ایجاد می‌کند. مشخص‌ترین علامت تقلبی بودن مواد مخدر صنعتی نیز زخم‌های عمیق پوستی و خارش‌های پس از مصرف است.
به گفته ابهری، اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها، همکاری با دستگاه‌های مبارزه با مواد مخدر در جهت معرفی تولیدکنندگان و فروشندگان و تصویب قوانین تشدید مجازات فروشندگان و خرده‌فروشان می‌تواند باعث کاهش مواد مخدر شود.
وی با بیان اینکه 65 درصد قاچاقچیان سابقه دستگیری دارند، تاکید کرد: زندان برای این افراد عامل بازدارنده به حساب نمی‌آید و آنها زندان‌ها را نیز آلوده می‌کنند و فروش مواد مخدر را در آنجا ادامه می‌دهند. خوشبختانه امروز قیمت مواد مخدر داخل زندان هفت برابر شده و دسترسی به آن دشوار است.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles