موج سوم ایدز در کشور
جامعه- روز گذشته روز جهانی ایدز در حالی در ایران برگزار شد که سال قبل این روز به عنوان یک مناسبت ملی از سوی احمدینژاد از تقویم حذف شد زیرا مناسبتی تشخیص داده نشد که برای کل مردم ایران عمومیت داشته باشد اما حذف این روز نه از شیوع آن در کشور کاست و نه عمق دردناک این بیماری صعبالعلاج را در اذهان ایرانیان کاست.
نگرانی از شیوع بالای ایدز در کودکان کار
وزیر بهداشت نسبت به شیوع 40 برابری ابتلا به ایدز در کودکان کار هشدار داد و گفت: در ایران چرخه انتقال عفونت از تزریقی به رفتار پرخطر جنسی تغییر کرده است.
سیدحسن هاشمی در مراسم روز جهانی ایدز که در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه سالها سخن گفتن از ایدز در رسانههای جمعی را اجازه نمیدادیم، گفت: امروز نیز به دلیل توسل به روشهای غیرعلمی جهت تبلیغ روشهای پیشگیری از این بیماری و کنترل آن، اغلب مردم از این بیماری وحشت دارند و این تصویری است که در رسانهها در ذهن مردم و فکر مردم نشاندهایم.
وی در اینباره افزود: اطلاعات نادرست بعضا سبب میشود که ایدز با هنجارهای رفتاری گره خورده و درنهایت به تابو تبدیل شود. پنهانکاری دستهجمعی میان مبتلایان به دلیل نگاه منفی در افکار عمومی از یکسو و توسعه روابط پرخطر از سوی دیگر سبب شده که در طول 11 سال آمار ایدز در کشور به 9 برابر افزایش یابد.
از سوی دیگر، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران از افزایش ۱۳ برابری آمار مبتلایان به ایدز از سال ۸۰ تاکنون خبر داد و گفت: در سال ۸۰ ، ۴۰۳ نفر به ایدز مبتلا بودند این در حالی است که در سالجاری تعداد افرادی که وارد مرحله بیماری شدهاند به پنج هزار و ۴۱۱ نفر رسیده است.
سیدحسن موسوی چلک گفت: سال ۲۰۱۲ میلادی شعار این روز جهانی بر محور «پیشگیری و کنترل ایدز در نوجوانان و جوانان» در دنیا اعلام شد.
عضو هیاترییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با تاکید بر اینکه کمپهای غیرمجاز ترک اعتیاد در کشور به گسترش بیماری ایدز دامن زده است، گفت: سازمان بهزیستی باید اینگونه کمپها را شناسایی کرده و نسبت به جمعآوری آنها اقدام کند زیرا 90 درصد کمپها غیر قانونی بوده که همین امر منجر به گسترش ایدز در کشور میشود.
رسول خضری افزود: امروزه بیماران ایدزی با معضلات جدی در حوزه تامین دارو و پوشش بیمهای دارو و درمان مواجه هستند که خلل زیادی را در روند بهبودی آنها حاصل میکند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: داروهای بیماران ایدزی که از خارج وارد کشور میشوند با افزایش قیمت مواجه بوده و با وجود آنکه بیمهها مکلف به تحت پوشش قرار دادن این داروها هستند اما از اجرای این مهم سر باززده و معتقدند بودجه کافی برای این اقدام وجود ندارد.
بیماران ایدزی میتوانند صاحب فرزند سالم شوند
یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه مادران ایدزی هم میتوانند نوزاد سالم به دنیا بیاورند، گفت: در حال حاضر با داروهای موجود شانس ابتلای نوزاد به HIV از مادر آلوده به هنگام زایمان از 35 درصد به پنج درصد کاهش یافته است.
چند چهره از مردان خیابانی
دانیال صادقی/ پارسینه: واژه «زنان خیابانی» سالهاست بین مردم رایج شده است. این واژه نهتنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده میشود. شاید به این دلیل که هنوز دنیا به دست مردان اداره میشود و هنوز مردان خود را مجاز میدانند که هر کاری که دلشان میخواهد انجام دهند، چون مرد هستند اما با نگاهی حتی بیطرفانه به اطراف خود میتوانیم ردپای پررنگ مردان خیابانی را ببینیم.
مردان خیابانی در وسایل نقلیه عمومی
همه مردم از تاکسی برای رفتوآمد استفاده میکنند. مردان خیابانی در این وسیله نقلیه حضوری پررنگ دارند. بیشتر مردان زمانی که سوار تاکسی میشوند، خیلی راحت، انگار که در اتاق شخصی خود لمیدهاند، روی صندلی این وسیله نقلیه عمومی مینشینند. آنها اصلا توجه نمیکنند که مثلا یک خانم هم در کنار آنها نشسته است و آنها باید حد و حدود خود را باید بدانند. حتی برخی از مردان وقتی میبینند مسافری که کنار آنها نشسته است خانم است، راحتتر مینشینند و خانم مسافر هم برای حفظ شان خود باید بیشتر و بیشتر خود را مچاله کند و تا رسیدن به مقصد، چنان دچار اضطراب و تشویش شود که یک مرد هیچگاه آن را تجربه نخواهد کرد.
کمتر زنی پیدا میشود که از این آسیب در امان باشد و کمتر زنی هم پیدا میشود که به این کار زشت مردان اعتراض کند! چون در صورت اعتراض مسافران دیگر تاکسی چنان به او نگاه خواهند کرد که گویا او مقصر است. نام چنین مردانی را باید در ردیف مردان خیابانی نوشت و حالا سوال اینجاست که تاکنون چند زن را دیدهاید که به حریم یک مرد در وسیله نقلیه عمومی تجاوز کنند و او را مورد آزار و اذیت جسمی و روانی قرار دهند.
مردان خیابانی در چهره مسافرکش
اگر تا چند سال قبل، ماشینهای عبوری فقط برای زنان خاص (آنهم بیشتر در شب) که در کنار خیابان ایستاده بودند، توقف میکردند و با آنها وارد مذاکره میشدند، حالا هر مردی که فرمان هر مدل ماشینی را در دست دارد به خودش اجازه میدهد تا مقابل پای هرجور خانمی که کنار خیابان منتظر تاکسی است، ترمز کند و به او پیشنهادات بیشرمانه بدهد.
این مردان خیابانی حتی به ظاهر خانمی که منتظر وسیله نقلیه عمومی است هم توجه نمیکنند، چون از ظاهر میتوان بهراحتی حدس زد که طرف به اصطلاح اینکاره است یا نه! این مردان را هم باید در ردیف مردان خیابانی گذاشت. مردانی که بهراحتی به حریم زنان تجاوز میکنند و از آنها سلب امنیت کرده و بدبینی را در آنها تقویت میکنند.
حالا میتوان این پرسش را مطرح کرد که تاکنون چند زن، مقابل مردی که کنار خیابان منتظر تاکسی است، توقف کرده و امنیت روانی او را به مخاطره انداختهاند؟ چرا مردان به خود اجازه چنین کاری را میدهند؟
مردان خیابانی در شمایل فروشنده
مردان خیابانی را در فروشگاهها هم در قامت فروشنده میتوان دید. زنان زیادی در فروشگاههای مختلف صاحب این حرفه هستند اما زنان فروشنده هیچگاه به حریم ذهنی، روانی و حیثیتی خریدار وارد نمیشوند. آنها جنس قابل فروش را معرفی میکنند اما برخی از مردان فروشنده، وقتی خانمی را مقابل خود میبینند (فرق نمیکند که تصمیم داشته باشند نخود و لوبیا بفروشند و یا مثلا لوازم آرایش) چنان از خود بیخود میشوند که بیشتر زنان از خرید منصرف میشوند.
در اینجا هم باز مردان به خریدار مقابل خود توجه نمیکنند چون از ظاهر بیشتر خریداران و خانمها میتوان به این نکته پی برد که طرف چگونه شخصیتی دارد. این مردان فروشنده را هم میتوان مرد
خیابانی دانست.
مردان خیابانی در لباس شیاد و اراذل و اوباش
تاکنون در هیچجا ثبت نشده که زن و یا زنانی در شکل و شمایل مسافرکش، مرد یا مردانی را به زور قمه و چاقو سوار ماشین کنند، اموال آنها را به سرقت ببرند، به آنها تجاوز کنند و بعد آنها را در بیابانهای اطراف شهر رها کنند و یا آنها را سر به نیست کنند.
اگر واژه مردان خیابانی را به شکل گسترده نگاه کنیم باز هم موارد زیادی را پیدا میکنیم. مردانی که هم به جسم زنان آسیب میزنند وهم به روح و روان آنها. اما همیشه این زنان هستند که پررنگ میشوند و انگشت اشاره به سمت آنها گرفته میشود در صورتیکه زنان خیابانی ویژگیهایی دارند که کاملا آشکار است و آنها را میتوان از بقیه زنان تشخیص داد.
هرچند در همین موضوع هم جای بحث وجود دارد؛ وقتی تقاضا زیاد باشد، عرضه هم زیاد میشود. وقتی زنان در تنگناهای اقتصادی، بیمحابا تبدیل به زنان خیابانی میشوند که بدانند، مردان در مقابل بخشی از خواستههای خود، توان خودداری ندارند، حاضرند برای آن هزینه کنند.
پایتخت محرومترین شهر کشور است
مهر- عیسی فرهادی، فرماندار 50 ساله تهران و دانشجوی ارشد ادبیات فارسی که 380 روز است بر صندلی اتاق ساختمان میرعماد تکیه زده روزهای پایانی کار خود را در تهران میگذراند؛ فرمانداری که گفته میشود این روزها قرار است استاندار یکی از استانهای کشور شود ولی خودش راضی است دوباره به صدا و سیما بازگردد.
وی در پاسخ به نخستین سوال مبنی بر اینکه آخر و عاقبت ایجاد 22 فرمانداری در تهران به کجا رسید، گفت: شهر تهران نیاز به بازنگری اساسی در دو حوزه مدیریت سیاسی و مدیریت اجرایی دارد و پیشنهاد دادیم تا تمامی ادارات تهران از اداره به اداره کل تغییر وضعیت دهند. دولت هم پیشنهاد را پذیرفت و قرار شد این مهم انجام شود ولی غلامحسین الهام پیشنهاد داد تا این طرح بررسی بیشتر شود که عمر دولت دیگر کفاف نهایی شدن طرح را نداد.
وی افزود: این تجربه را در آموزش و پرورش و نیروی انتظامی هم داریم. به عنوان مثال تهران اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و نیروی انتظامی هم ویژه شهر تهران دارد که اگر در این دولت این طرح دوباره بررسی و نهایی شود وضعیت ادارات تهران از لحاظ نوع خدمات و اعتبارات بسیار خوب خواهد شد.
فرماندار تهران در ادامه به تغییرات مدیریت سیاسی در پایتخت اشاره کرد و گفت: در این حوزه هم فرمانداری تهران پیشنهاد داد تا با توجه به وسعت 800 کیلومتری شهر تهران و روستاهای همجوار و سهولت در اجرای ساماندهی انتخاباتها، دریافت گزارشهای سیاسی، هماهنگیهای منطقهای و نظارت دقیقتر بر عملکرد دستگاهها شعبههایی از فرمانداری در سطح شهر تهران ایجاد کنیم. این طرح برای ایجاد 20 شعبه فرمانداری در شهر تهران بود که اجرای آن نیازمند تامین اعتبار و جذب حداقل 100 کارمند است. به اعتقاد من، تهران به افزایش فرمانداری نیاز ندارد ولی ایجاد شعب فرمانداری بسیار ضروری است که با توجه به امکانات موجود تاکنون سه شعبه در تهران ایجاد شده است.
تهران محروم است
فرماندار تهران در این گفتوگو کمی هم از دست مسوولان کلان کشور گلایه داشت و گفت: به جرات میتوان گفت که تهران از نظر اعتبار محرومترین شهرستان است. شاید گفته شود که تهران با اعتبار 10 هزار میلیاردی شهرداری محروم نیست ولی وقتی 15 درصد جمعیت کشور در پایتخت باشند و شما اعتبار تملک مانند فضاهای ورزشی، آموزشی و درمانی کم داشته باشی شهر تبدیل به شهر محروم میشود. به عنوان مثال اکنون برخی از روستاهای تهران با مشکلاتی روبهرو هستند؛ از ساختوسازهای غیرمجاز در مرتضی گرد تا کن و بخش آفتاب که نشاندهنده مدیریت دوگانه است.
موافق ایجاد پایتخت سیاسی هستم
عیسی فرهادی در پاسخ به اینکه براساس 48 وظیفه فرمانداری تهران موضوع حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی باید در دستور کار شما باشد، گفت: موضوع مدیریت بحران تهران با شهرداری تهران است ولی سبک سازی تهران یکی از مهمترین راهکارها برای مدیریت بحران است. به عنوان نمونه ترکیه، آمریکا و چین هم شهر دیگری را به عنوان پایتخت سیاسی ایجاد کردند. متاسفانه تهران از شمال و غرب و شرق به بنبست رسیده و امکان کاهش آلودگی هوای تهران وجود ندارد مگر اینکه خود مردم همکاری کنند.
وی افزود: البته ایجاد یک پایتخت سیاسی نیازمند اعتبار کلان است ولی تهران نیاز به سبکسازی دارد. انتخاب شهر پرند هم خوب است چراکه باید این پایتخت سیاسی نزدیک به خود تهران باشد در هر حال پایتخت باید پذیرای دنیا باشد.
انتخابات در تهران 5/5 میلیارد هزینه داشت
وی افزود: مدیریت 80 هزار نیروی انسانی در انتخابات راحت نیست. انتخابات ریاستجمهوری 5/5 میلیارد تومان برای تهران هزینه داشته که هنوز هم بدهکار هستیم.
سیب بخورید و سالم بمانید
متخصصان فواید زیادی را برای سیب عنوان کردند.
به گزارش ایسنا مطالعات نشان داده است خوردن روزانه یک سیب فرد را از انواع بیماریها دور میکند.
متخصصان هندی به برخی از خواص سیب اشاره کردهاند که در ذیل
آمده است:
- سیب منبع خوبی از فیبر محلول است که به کاهش اختلالات روده کمک میکند و کنترل سطح انسولین را انجام میدهد.
- این میوه دارای کالری کم در حدود 50-80 است و چربی و سدیم ندارد.
- سیب سرشار از ویتامین ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین B6 است که در حفظ سلولهای قرمز خون و سیستم عصبی موثر است.
- همچنین مواد غذایی موجود در سیب به حفاظت از بدن در برابر اثرات مضر رادیکالهای آزاد کمک میکند.
توصیههای سلامتی برای پاییز
در طول فصل پاییز، گرمای تابستان به تدریج رنگ میبازد، تحرک افراد کمتر میشود و خلق و خوی آرامتری پیدا میکنند.
اما پاییز در بسیاری افراد احساس خستگی و خشکی ایجاد میکند. همچنین در این فصل معمولا اشتها بیشتر میشود و ممکن است عاملی برای افزایش وزن باشد بنابراین لازم است برای حفظ سلامت خود در این فصل برخی نکات تغذیهای و سلامتی را رعایت کنیم.
یکی از اولین توصیهها در این فصل انجام مرتب فعالیتهای جسمی از جمله پیادهروی است هرچند باید از انجام فعالیتهای بدنی سنگین خودداری شود بنابراین باید به تدریج بر میزان فعالیتهای بدنی خود اضافه کنید تا کمتر احساس خستگی کنید.
داشتن خواب کافی یکی دیگر از توصیههای مهم در پاییز است به همین دلیل به افراد توصیه میشود که شبها زودتر به خواب بروند و صبح نیز زود از خواب بیدار شوند.
سومین توصیه مهم خوردن مواد غذایی حاوی ویتامینها همچون هویج، عسل و کنجد و غذاهای حاوی پروتئین و کلسیم از قبیل ماهی و دیگر غذاهای دریایی است. در عین حال مصرف مواد خوراکی حاوی مقدار اندکی کافئین در مواقع مورد نیاز در بالا بردن سطح انرژی موثر است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، به علاوه توصیه میشود که خوردن غذاهای تند را در فصل پاییز کاهش داده و بیشتر از مواد خوراکی با طعم ترش همچون سیب، انار و انگور استفاده کنید.
مخالفت معاون رییس جمهور با برداشتن اولویت استخدام زنان مجرد
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از ماده «9» طرح جمعیت و تعالی خانواده گفت: معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری با برداشتن اولویت استخدام زنان مجرد مخالف است؛ بررسیهای کارشناسی روی این بند در حال انجام است و بهزودی نتایج آن در اختیار نمایندگان مجلس قرار میگیرد.
شهیندخت مولاوردی در گفتوگو با مهر ضمن بیان این مطلب گفت: به زعم ما طرح استخدام نشدن زنان مجرد به عنوان اولویت دستگاهها نقض غرض است و باید بررسیهای بیشتری روی آن انجام شود. هدف از طرح جمعیت و تعالی خانواده افزایش مشوقهایی برای تشکیل خانواده و آوردن فرزند است اما در ماده «9» تاکید بر برداشتن حق استخدام مجردها ابتدا برای زنان و سپس مردان شده است که این موضوع با هدف اصلی طرح تعالی خانواده در تناقض است و باید بررسیهای بیشتری روی آن انجام شود.
به گفته مولاوردی، کارشناسان معاونت زنان بررسیهای لازم را روی ماده «9» و همچنین برداشتن اولویت استخدام زنان مجرد انجام دادهاند و نتایج آن بهزودی در اختیار نمایندگان مجلس قرار میگیرد.
10 قلم داروی درمان نازایی بیمه شد
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو از کاهش قیمت 50 درصدی 10 قلم داروی درمان نازایی خبر داد.
دکتر رسول دیناروند گفت: براساس تفاهمنامهای که در اواخر شهریورماه امسال با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم، مقرر شد هزینههای داروهای بیماران صعبالعلاج را که به جهت تغییر نرخ ارز افزایش پیدا کرده بودند، کاهش دهیم.
وی گفت: براساس این تفاهمنامه هزینه داروهای بیماران صعبالعلاج از محل ردیف اعتباری مابهالتفاوت نرخ ارز دارو از طریق سازمانهای بیمهگر پرداخت میشود که از چند ماه پیش با کاهش قیمت داروهای بیماران صعبالعلاج آرامش دارویی به کشور بازگشت.
رییس سازمان غذا و دارو افزود: در فهرست سومی که امروز براساس آن تفاهمنامهها به سازمانهای بیمهگر اعلام کردیم، 10 قلم داروی گرانقیمت برای درمان نازایی که قبلا تحت پوشش بیمه نبودهاند، لحاظ شده است که این تصمیم در راستای سیاستهای کلی نظام و سیاستهای جدید جمعیتی اتخاذ شد.
وی در ادامه گفت: با توجه به این تصمیم داروهایی که برای درمان نازایی مورد استفاده قرار میگیرند حدود 50 درصد کاهش قیمت خواهند داشت.
نکات تغذیهای مهم برای بیماران ایدزی
«هرچند ارتباط بین بیماری ایدز و سلامت مواد غذایی تاکنون به طور آشکار مورد توجه قرار نگرفته اما این مقوله برای مبتلایان به ایدز یک موضوع بسیار مهم بوده و توجه به آن ضروری است.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در این رابطه اعلام کرد: بیماری ایدز که به سیستم ایمنی بدن آسیب میزند موجب میشود که افراد مبتلا در برابر بسیاری از عفونتها از جمله آلودگیهای ناشی از باکتریها و دیگر میکروبهای بیماریزا که عامل مسمومیت مواد غذایی هستند، آسیبپذیرتر شوند.
در صورتی که فرد آلوده به ویروس ایدز به مسمومیت غذایی مبتلا شود معمولا دوره بیماری طولانیتری را سپری خواهد کرد و ممکن است در بیمارستان بستری شود یا حتی با یک مسمومیت ساده غذایی جان وی به خطر بیفتد. به این ترتیب این درصد بالای آسیبپذیری در بیماران ایدزی ایجاب میکند که در انتخاب نوع مواد غذایی برای آنها دقت بیشتری صورت گیرد.
مصرف برخی از انواع مواد خوراکی برای مبتلایان به ایدز خطرناکتراست. به طور کلی مواد غذایی که بیشتر احتمال آلوده شدن به باکتریها و ویروسهای مضر را دارند به دو گروه تقسیم میشوند که عبارتند از:
- سبزیجات و میوههای تازه و خام
- برخی محصولات حیوانی همچون شیر، پنیر، تخم مرغ خام یا عسلی و گوشت خام.
به گزارش ایسنا به نقل از نیوز مدیکال، خطری که میتواند مصرف این مواد خوراکی در بدن ایجاد کند به منشا یا مقصد غذا و چگونگی فرآوری، نگهداری و آمادهسازی ماده غذایی
مربوط میشود.
سازمان غذا و داروی آمریکا و دپارتمان کشاورزی این کشور به افراد مبتلا به ایدز یا افرادی که مسوول تهیه غذا برای این بیماران هستند رعایت موارد زیر را توصیه میکند:
- شستوشوی مناسب دستها و ظروف تهیه غذا: باکتریها میتوانند در تمام فضای آشپزخانه منتشر شوند و به دستها، سطوح مخصوص برش غذا و وسایل آشپزخانه و مواد خوراکی نفوذ کنند.
- جداسازی مواد غذایی از یکدیگر: گوشت خام باید از دیگر مواد خوراکی جدا شود. ترکیبات مسمومیتزا میتوانند بهراحتی از برخی موادغذایی آلوده به غذاهای دیگر منتقل شوند بنابراین تفکیک غذاها از یکدیگر برای حفظ سلامت آنها ضروری است.
- پخت غذا در درجه مناسب: مواد خوراکی زمانی در سلامت کامل طبخ میشوند که دمای داخلی آن به حد کافی افزایش یابد که باکتریهای مضر و عوامل بیماریزا را از بین ببرد.
- فریز کردن مناسب ماده خوراکی: فریز کردن مواد غذایی در سرمای بالا، رشد باکتریهای مضر را متوقف میسازد.