Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تشریح کرد؛ تحصیلکرده‌‌ها در کانون آسیب‌پذیری

جامعه- عبدالرضا رحمانی فضلی،‌ وزیر کشور در نخستین نشست مطبوعاتی خود در کسوت دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حالی حاضر شد که از خبرنگاران خواست تا شلاق خشم قلم خود را بر اعتیاد و موادمخدر فرود آورند و با گزارش‌های مستند خود به این ستاد در امر مبارزه با مواد مخدر کمک کنند.
وی که نمی‌خواست در این نشست وقت خود را به ارایه آمار صرف کند، اظهار داشت: مواد مخدر با تغییر الگوی مصرف آن از سنتی به صنعتی بسیار خطرناک و از شیوع مصرف از بین افراد بزهکار به سمت افراد تحصیلکرده تغییر رویه داده است بنابراین ضرورت دارد تا NGO‌ها و همه مردم و رسانه‌ها برای مبارزه با این مشکل به کمک مسوولان بیایند.
رحمانی‌فضلی تاکید کرد: ریشه‌کن کردن اعتیاد و قاچاق مواد مخدر به تنهایی از عهده دولت برنمی‌آید.
وی سپس با اشاره به پایین آمدن سن اعتیاد گفت: شمار زنان معتاد نیز رو به افزایش است.
وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در توضیحات بیشتری درباره افزایش شمار زنان معتاد و پایین آمدن سن اعتیاد افزود: آمار زنان معتاد از 3/5 درصد به 8/9 درصد رسیده که زنگ خطر را به صدا درآورده است چرا‌که با ورود زنان به چرخه اعتیاد بنیان خانواده‌ها دچار تزلزل می‌شود.
به گفته رحمانی‌فضلی، اگرچه در مورد شمار دانش‌آموزان مبتلا به اعتیاد آمار دقیقی وجود ندارد اما بر اساس آمار‌گیری‌های نمونه‌ای که موثق نیست،‌ کمتر از نیم درصد از دانش آموزان از اعتیاد رنج می‌برند. همچنین علاوه بر‌اینکه سن معتادان کاهش پیدا کرده است امروز با پدیده اعتیاد قشر‌های تحصیلکرده و مشاغل با و‌جهه اجتماعی بالا روبه‌رو هستیم.
وی افزود: وجود یک میلیون و 300 هزار نفر معتاد  نیاز 500 هزار خانواده را به خدمات تخصصی در حوزه‌های مختلف فرهنگی  و اجتماعی برای جلوگیری از ورود فرزندان  به بزهکاری بیشتر می‌کند.
وزیر کشور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به کشفیات بدون صاحب مواد مخدر گفت: تمرکز اصلی پس از کشف مواد مخدر رسیدن به سر‌شبکه‌ها‌ست تا ریشه تولید و توزیع آن منهدم شود.
رحمانی‌فضلی‌ در خصوص راهیابی مواد مخدر به زندان‌ها و همچنین قاچاق آن از طریق مرزهای هوایی بیان داشت: با نصب باد اسکنر‌ها که تولید وزارت دفاع است گام‌های موثری در کاهش ورود مواد مخدر به زندان‌ها و قاچاق آن از طریق هوایی خواهیم برداشت.
پلمب کمپ‌های غیر استاندارد
وی در پایان به پلمب 80 درصد کمپ‌های ترک اعتیاد غیر‌قانونی اشاره کرد و ‌گفت: 80 درصد کمپ‌های غیر‌قانونی بسته شده یا با رفع نواقص و رسیدن به استانداردهای لازم در حال فعالیت هستند.وی با اشاره به سیاست‌های کلی این ستاد افزود: رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر اجتماعی‌محور است، تمام تلاش بر این است که عموم جامعه با موضوع مواد مخدر و چگونگی پیشگیری از ابتلا به آن آشنا شوند. تقویت موسسه‌های خصوصی و سهولت تاسیس انجمن‌ها و خیریه‌ها، تشکیل اتاق‌های فکر، تعامل بیشتر با دانشگاه‌ها، برگزاری سمینارهای مختلف، انجام نظر‌سنجی و پژوهش‌های مختلف همواره در دستور کار بوده و از اولویت‌های این ستاد به شمار می‌رود.
وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 80 درصد از نقاط مرزی تحت کنترل کامل قرار دارد، گفت: همه توجه و انرژی برای کنترل مرزها صورت گرفت و تنها 250 تا 300 کیلومتر دیگر تا ظرف چند ماه آینده در کنترل کامل نیروهای مبارزه با مواد مخدر قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به راه یافتن ترانزیت مواد مخدر به سمت دریا اظهار داشت: اولویت مبارزه با مواد مخدر در مرحله اول در داخل کشور و در مرحله دوم در سطح بین‌المللی‌ است. سازمان ملل ایران را به عنوان پیشگام در عرصه مبارزه با مواد مخدر معرفی کرده که با استفاده از ظرفیت ملت و مردم و تمام کسانی که در این حوزه دلسوزی و توجه لازم دارند، سیاست‌های کلی این ستاد را در دستور کار قرار داد.
کشف 200 لابراتوار در 6 ماهه نخست
دکتر رحمانی‌فضلی‌ در ادامه با اشاره به اینکه باید بحث تولید و توزیع مواد مخدر را بسیار جدی گرفت، گفت: در پی شش ماهه اخیر 200 لابراتوار کشف  شده که عمدتا در داخل آشپزخانه‌های کوچک و خانگی اقدام به تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی و خطرناک می‌کردند.وی در ادامه به دسترسی آسان مواد مخدر اشاره کرد و گفت: متاسفانه دسترسی به مواد مخدر بسیار آسان است اما سیاست‌گذار‌ی‌ها و نظارت‌ها و همچنین  اقدامات نیروی انتظامی موجب شد تا در طول سه ماهه گذشته با جمع‌آوری 16هزار معتاد که 80 درصد آنها نیز توزیع‌کننده بودند، گام‌های موثری در این راستا برداشته شود.
این مقام مسوول افزود: فعالیت‌های نیروی انتظامی در سه ماهه گذشته با 550 مورد عملیات درگیری مسلحانه باعث رشد 22 درصدی کشفیات نسبت به گذشته شد. همچنین در این مدت 92 لابراتوار تولید شیشه کشف و منهدم و عملیات جدی برای مقابله با آنها آغاز شد.وی همچنین گفت: نسل چهارم مواد مخدر از راه رسیده است که نمی‌خواهم با صحبت درباره‌اش تبلیغ کنم!

 

انتقاد احمدی‌مقدم از حضور برخی مسوولان در فیس‌بوک

فرمانده نیروی انتظامی در واکنش به حضور برخی مسوولان کشور در شبکه اجتماعی فیس‌بوک، اظهار کرد: اینکه برخی مسوولان بخواهند آرام‌آرام از خط قرمز عبور کنند و وارد فضایی شوند که بهره‌مندی از آن برای شهروندان ممنوع است، چیز خوبی نیست.
به گزارش ‌ایسنا‌، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه سومین اجلاس روسای پلیس فتای استان‌های سراسر کشور در جمع خبرنگاران درباره استفاده از فیلترشکن و همچنین فیسبوک، گفت: در این مورد چیز جدیدی نیست که بخواهم آن را مطرح کنم‌ اما ابعاد حقوقی آن قابل بررسی است.
وی با بیان اینکه دسترسی به برخی سایت‌ها در داخل کشور ممنوع شده اما فعالیت آنها تعطیل نمی‌شود، اظهار کرد: این روش که برخی از مسوولان آرام آرام شروع به عبور از خط قرمز کنند و وارد فضاهایی می‌شوند که استفاده از آن برای شهروندان ممنوع است، چیز خوبی نیست و همه باید در این زمینه رعایت کنند.
فرمانده ناجا با اشاره به سازوکاری که در فضای مجازی وجود دارد، خاطرنشان کرد: نگاه ما به شبکه‌های اجتماعی همانطور که پیش از این نیز گفته شد، نگاهی فرصت‌محور است.
وی سازوکار شورای عالی فضای مجازی و اختیارات آن را کافی دانست و گفت: در برخی از مباحث نیز می‌توان بازنگری انجام داد، بدون اینکه تغییری در قانون انجام شود که بر این اساس مشخص شده که هر فرد باید از چه حوزه‌هایی استفاده کند و در چه حوزه‌هایی نباید ورود پیدا کند.فرمانده ناجا درباره استفاده از فیلترشکن نیز خاطر‌نشان کرد: بدیهی است که وقتی ورود به سایتی ممنوع می‌شود، ورود به آن از طریق دیگر نیز دارای بار حقوقی و قضایی خواهد بود.وی جرایم سایبری را جرایمی نوظهور دانست و با اشاره به پیشرفت فضای مجازی در کشورمان، گفت: همزمان با پیشرفت فضای مجازی، جرایم سایبری نیز رشد داشته است که خوشبختانه ما به موقع پلیس فتا را تشکیل دادیم.احمدی‌مقدم با بیان اینکه در دنیا حدود 20 تا 30 درصد جرایم در فضای مجازی کشف می‌شود، ادامه داد: این در حالی است که در کشور ما حدود 80 درصد از جرایم کشف می‌شود.
فرمانده ناجا درباره مصادیق جرم در فضای مجازی نیز گفت: حضور در فضای مجازی جرم نیست‌ اما ابزار و نحوه استفاده از آن ممکن است به گونه‌ای باشد که منجر به عمل مجرمانه شود، همانطور که خرید اینترنتی عملی مجرمانه نیست‌ اما ممکن است از طریق همین سامانه، برداشت غیرمجاز اینترنتی صورت گیرد که این یک جرم است و پلیس با آن برخورد می‌کند.
وی افزود: ممکن است عده‌ای نظیر هکرها بسترهایی را برای اقدامات مجرمانه فراهم کنند که این افراد نیز مشمول جرم‌اند و با آنان برخورد می‌شود.
فرمانده ناجا اضافه کرد: فکر نمی‌کنم که در بحث قوانین فضای مجازی نقصی داشته باشیم.
احمدی‌مقدم درباره یکپارچه شدن سرورهای نیروی انتظامی و قوه‌قضاییه نیز گفت: سرورهای ما یکپارچه نشد‌ بلکه امکان لینک در آنها به وجود آمد، چرا‌که با توجه به تشابه زیرساخت‌ها و نرم‌افزارهایی که داریم، امکان برقراری این ارتباط وجود دارد.
وی همکاری پلیس با دستگاه‌ قضایی را وسیع دانست و گفت: اقداماتی نظیر فرستادن پرونده به مقام قضایی و... در صورتی که از مسیر فضای مجازی انجام شود، سریع‌تر به نتیجه خواهد رسید که در این خصوص بسترهای فنی فراهم شده و به شکل پایلوت نیز این امر اجرایی شده‌ اما فکر می‌کنم از اوایل سال آینده این امر به مرحله اجرا برسد.

 

گفت‌و‌گو با کارشناس ارشد مردم‌شناسی در خصوص « فرهنگ بدن»
برخورد کالایی با جنسیت

جامعه- برخی معتقدند به واسطه مصرفی شدن جوامع و برخورد کالایی با جنسیت و برخی می‌گویند به خاطر افزایش سطح آگاهی مردم توجه به اندام روزبه‌روز بیشتر می‌شود به طوری که حتی توجه به تغذیه و تناسب اندام در بین کودکان و سالمندان نیز به دغدغه تبدیل شده است. آنچه مسلم است اینکه در گذشته شاید تناسب اندام نقش چندانی در زیست فردی، اجتماعی و نوع کنشگری افراد نداشته اما امروزه اهمیت و نقش آن بسیار گسترده‌تر شده است.
در ایران‌ تبادلات فرهنگی با دیگر جوامع‌ نه‌تنها جایگاه و نقش تناسب اندام در رفتار و کنش اجتماعی افراد را دگرگون کرده است بلکه بسیاری از باورهای تناسب اندام نیز دچار تغییر و تحول اساسی شده‌اند به گونه‌ای که امروزه با تعریفی کاملا متفاوت از تناسب اندام مواجهیم.
در این بین پژوهش در حوزه فرهنگ و باورهای تناسب اندام از آن جهت که تصویر کاملی از باورها و هنجارهای اجتماعی نشان می‌دهد، اهمیت و ضرورت می‌یابد. در این ارتباط با بیتا خداویسی، کارشناس ارشد مردم‌شناسی که در خصوص شناخت فرهنگ بدن در ایران تحقیق کرده است گفت‌و‌گویی کرده‌ایم که می‌خوانید.
منظور از فرهنگ بدن چیست؟
 بدن مکانی است که در آن تفاوت‌های جنسیتی، قومی و طبقاتی شکل می‌گیرد و روابط منزلتی و قدرت در آن نمود می‌یابد. فرهنگ بدن را باید منظری دانست که به کمک آن می‌توان تحولات فرهنگی و روند آنها را مورد ارزیابی قرار داد. بدن عرصه‌ای برای بازآفرینی فرهنگی، اجتماعی و روشنگر روابط قدرت و نحوه تاثیر‌گذاری آنها بر تفاوت‌ها و نابرابری‌های اجتماعی است.
نقش باورهای اجتماعی در شکل‌گیری این نگاه فرهنگی به بدن در ایران چیست؟
افرادی که برای تناسب اندام خود از راه‌حل‌های درمانی و ورزشی استفاده می‌کنند معمولا تحت تاثیر یکسری باورهایی که در جامعه شکل گرفته است قرار می‌گیرند. این باورها شامل‌ باورهای جنسی است به این معنا که مردم معمولا برای گزینش همسر یا دوست به سراغ کسانی می‌روند که از اندام متناسب‌تری برخوردار باشند و در واقع می‌توان گفت این باور وجود دارد که اندام متناسب بر جذابیت جنسی می‌افزاید.
موارد بعدی رفاه‌طلبی است یعنی کسانی که از تناسب اندام بهتری برخوردار هستند معمولا در به دست آوردن موقعیت‌های مالی بهتر اعم از گزینش شغل با درآمد بیشتر یا گزینش همسر متمول‌تر موفق‌ترند.
همچنین  این باور وجود دارد افرادی که اندام متناسبی دارند معمولا از موقعیت‌ اجتماعی و شغلی بهتری برخوردارند و حتی در دوست‌یابی نیز موفق‌ترند.
و در مقابل افرادی که از تناسب اندام برخوردار نیستند عموما اعتماد به نفس کمتری دارند و سعی می‌کنند در موقعیت‌های اجتماعی در حاشیه قرار بگیرند یا با نوعی سوءظن به آنها نگریسته می‌شود و کمتر مورد اعتماد واقع می‌شوند.
با توجه به جامعه اسلامی ایران، چه چیزی موجب شکل‌گیری چنین تصویر بدنی در افراد مایل به جراحی‌های زیبایی می‌شود؟
در ابتدا بگویم که منظور از تصویر بدنی تصویری است که فرد از بدن خویش می‌سازد و قضاوتی است که از ارزیابی دیگران نسبت به بدن خود دارد. این تصویر مبتنی بر تجربه شناختی، ادراکی و عاطفی فرد از بدن خویش است و در ارتباط با این افراد، به نظر من چون در جامعه توجه‌ها بیشتر به ظاهر فرد است تا به باطن وی، به شکل جزیی‌تر زنان باید از اندام متناسبی برخوردار باشند تا مورد توجه قرار بگیرند. دلیل دیگر این است که اندام نامتناسب، انسان را زود فرسوده می‌کند. می‌توان به جاذبه جنسی تناسب اندام اشاره کرد و در آخر به دلیل نقش تناسب اندام در سلامت فرد، افراد به تناسب اندام خویش بسیار اهمیت می‌دهند.
در جامعه ایران فرهنگ مصرفی و گرایش به بدن، واکنش‌های هیجانی شدیدی را برانگیخته است. لذت، تمایل و خودشیفتگی جسمانی از یکسو و تردید، ترس و کوشش به نزدیک شدن به استاندارد‌هایی که هنجارهای محیطی به ویژه هنجارهای جنسیتی به فرد القا می‌کنند از سوی دیگر، به گونه‌ای است که اثرات آن را در گرایش به ورزش‌هایی خاص یا رواج جراحی‌های زیبایی می‌توان دید. اما آنچه موجب می‌شود بررسی چنین امری در حوزه مردم‌شناسی جایگاه و اهمیت یابد آن است که مردم عادی از فرهنگ‌های دیگر، آن بخش‌هایی را اقتباس می‌کنند که با شرایط و ویژگی‌های بومی آنها سازگار باشد.
چطور می‌توان فرهنگ بدن را بدون آنکه بازدارندگی در جوانان ایجاد کند، اصلاح کرد؟
زمانی که مردم از فرهنگ‌های دیگر، آن بخش‌هایی را اقتباس کنند که با شرایط و ویژگی‌های بومی آنها سازگار باشد و در واقع زمانی که جریان‌های فرهنگی یکدیگر را ملاقات کرده و ترکیب‌های جدیدی را با توجه به فرهنگ جامعه ایجاد کنند باعث می‌شود که فرهنگ بدن در جامعه به شکل هنجار رواج داشته باشد.
در تحقیقی که کرده بودید مشخصا به چه نتایجی رسیدید؟
من به این نتیجه رسیدم که توجه به بدن و دارا بودن تناسب اندام در اکثر افراد باعث اعتماد به نفس، شهرت و قدرت می‌شود و با ورود مدرنیته به ایران و تغییر سبک زندگی در جامعه ایران تن از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار شده و زیبایی و تناسب اندام چنان جایگاهی یافته است که تن در رضایت فرد از زندگی نقش جدی دارد.
کسانی که تناسب اندام بیشتری دارند، تصویرشان از بدنشان مثبت‌تر است و از بدن خود راضی‌تر به نظر می‌رسند اما افرادی که تناسب اندام خوبی ندارند از بدن خود راضی نیستند و سعی می‌کنند با انواع روش‌ها بر تناسب اندام خود بیفزایند و همچنین در بسیاری از موارد اشاره شد که نیاز به توجه از مواردی است که فرد را به مراکز مربوط به تناسب اندام می‌کشاند و گاهی نیز افسردگی ملاک نیست بلکه افراد به دنبال شادی و سرخوشی مضاعف هستند.
من متوجه شدم که در حال حاضر باورهای بومی در مورد تناسب اندام تا حدود زیادی منسوخ شده است و امروزه بیشتر باورهای تناسب اندام بین‌المللی هستند و از آنجا که همیشه حتی در اسطوره‌ها نیز زن مظهر زیبایی بوده این نگاه سال‌ها حتی قرن‌ها نسل به نسل منتقل شده است. زنان معتقدند زیبایی اندام برایشان نقش و جایگاه ویژه‌ای دارد همچنان که گفته می‌شود افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند به مراکز مختلف زیبایی می‌روند و حتی جراحی می‌کنند در این تحقیق نیز این موضوع تایید شد ضمن اینکه این اقدامات تلاشی است برای رضایت بیشتر از خود و افزایش اعتماد.

 

رییس پلیس مهاجرت‌:
قاچاق دختران ایرانی را نفی نمی‌کنیم
رییس‌پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی گفت: موضوع قاچاق دختران ایرانی به کشورهای عربی را نفی نمی‌کنیم اما عدد آن بسیار اندک است.
به گزارش مهر، سردار محمود صادقی در حاشیه سومین کارگاه عملیاتی منطقه‌ای اینترپل برای مبارزه با قاچاق انسان اظهار داشت: مبارزه با ورود و خروج غیرمجاز در کشور وظیفه پلیس است و سالانه بین 300 تا 350 هزار تبعه غیرمجاز از کشور طرد می‌شوند که اغلب این افراد از افغانستان وارد کشور می‌شوند.
وی ادامه داد: پلیس برخورد با باندهای قاچاق انسان را در دستور کار دارد و در حال حاضر آمار انهدام این باندها در اختیار ما نیست اما با هماهنگی نیروی انتظامی می‌توان گزارش عملکرد امسال را ارایه کرد.
رییس‌پلیس مهاجرت و گذرنامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد قاچاق دختران ایرانی به کشورهای عربی گفت: قاچاق دختران ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را نفی نمی‌کنیم اما عدد آن در حال حاضر قابل توجه نیست، عمده مقصد این قاچاق نیز کشور امارات است.
وی در خصوص فعالیت باندهای قاچاق دختران و پسران ایرانی به سایر کشورها گفت: هم‌اکنون ایران با کشورهایی مثل ترکیه و مالزی قانون لغو روادید دارد و این افراد به شکل قانونی از کشور خارج می‌شوند و پس از آن به کشورهایی نظیر استرالیا قاچاق می‌شوند. عمده این افراد در قالب نیروی کار به این کشورها برده می‌شوند.


پرداخت حق‌التدریس معلمان تا سه ماه آینده
علی‌اصغر فانی از پرداخت حق‌التدریس معلمان تا سه ماه آینده خبر داد.
علی اصغر فانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران ضمن تشکر از معلمان گفت: طی جلسات متعددی که با سازمان مدیریت داشته‌ایم مقرر شد تا حق‌التدریس معلمان تا سه ماه آینده پرداخت شود.
 وزیر آموزش‌و‌پرورش بابت پرداخت نشدن حق‌التدریس و عقب افتادن آن از معلمان عذرخواهی کرد.


اداره مدارس غیردولتی بدون قانون!
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره اتمام مهلت اجرای آزمایشی مدارس غیردولتی گفت: مهلت اجرای آزمایشی این مدارس چهار ماه پیش به پایان رسید و در حال حاضر مدارس غیردولتی بدون قانون اداره می‌شود.
وی با بیان اینکه دولت لایحه یک فوریت تمدید قانون را به مجلس ارایه داد‌ اما مجلس با آن موافقت نکرد، گفت: مجلس با توجه به اتمام زمان اجرای آزمایشی قانون مدارس غیردولتی، طرح یک فوریت اصلاح قوانین مدارس غیردولتی را تدوین و هفته آینده آن را به مجلس ارایه می‌دهد.
کوچکی نژاد با اشاره به غیرقانونی بودن فعالیت مدارس غیردولتی تصریح کرد: اجرای آزمایشی قانون مدارس غیردولتی از سال 87 آغاز شده بود که چهارماه پیش این قانون به اتمام رسید‌ به همین دلیل کمیسیون آموزش مجلس طرحی را تدوین کرده که در صورت تصویب آن مشکل قانونی مدارس غیرانتفاعی حل می‌شود. طرح تدوین شده در قالب اصلاح قانون مدارس غیردولتی گذشته بوده است که هفته آینده به صحن علنی ارسال می‌شود.
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون دانش آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند، درباره اصلاح میزان شهریه گفت: میزان شهریه با توجه به نظر اعضای هیات نظارت بر مدارس غیردولتی تعیین می‌شود. اعضای شورا متشکل از وزیر آموزش‌و‌پرورش، مدیر کل هر استان، معاون آموزشی، رییس سازمان مدارس غیر‌دولتی و نمایندگان موسسات غیردولتی شهریه مدارس را با توجه به تورم، موقعیت مکانی و استانی تعیین می‌کنند.


هشدار انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران:
«متخصص جراحی زیبایی» نداریم
دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با هشدار نسبت به اینکه رشته تخصصی تحت عنوان متخصص جراحی زیبایی اساسا وجود ندارد، گفت، عناوینی که با عنوان پلاستیک صورت، پلاستیک بینی، پلاستیک سینه و شکم در تبلیغات پزشکی به کار می‌رود، همگی تبلیغات غیر‌واقعی و کذب است.دکتر سید جواد امیری‌زاد با اعلام این مطلب افزود: بر‌اساس ضوابط و قوانین موجود، فارغ‌التحصیلان رشته فوق تخصصی جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی که رشته مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی و طی دوره تخصصی جراحی عمومی به مدت چهار سال و پس از آن گذراندن دوره سه ساله آموزش فوق تخصصی جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی و کسب مدرک مورد تایید مراجع علمی، مجاز به انجام اعمال جراحی پلاستیک و زیبایی می‌شوند.وی اظهار داشت: براساس قوانین وزارت بهداشت، انجام هر‌گونه اقدامی در زمینه جراحی زیبایی منوط به گذراندن دوره‌های آموزشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. برای مثال اعمال جراحی زیبایی بینی به لحاظ قانونی باید توسط افرادی انجام شود که در دوره آموزش آنها، آموزش این جراحی قید شده باشد.


30 درصد زنان دچار بدشکلی هراسی
یک آسیب‌شناس گفت که 30 درصد از زنان دچار اختلال بدشکلی هراسی هستند و این اختلال با بیش از حد فکر کردن به یکی از اعضای بدن یا کل بدن همراه است و شخص بیشتر در حال مقایسه خود با دیگران یا پرسش در مورد اعضای چهره خود به ویژه بینی است.
مجید ابهری در گفت‌وگو با ‌ایسنا افزود: در یک پایش میدانی که از بهمن‌ماه سال 91 تا مهرماه سال 92 بین 1260 زن و دختر جوان میان 30-18 سال از سوی بنیاد علوم رفتاری در شهرهای تهران، اصفهان و رشت انجام شد، مشخص شد که 30 درصد آنان از ظاهر خود ناراضی و در‌صدد جراحی هستند و 70 درصد زنان و دختران جامعه آماری نیز تمایل چندانی به چهره فعلی خود ندارند. وی با بیان اینکه برخی از علل اختلال بدشکلی هراسی ناشی از عوامل ژنتیک است و از نبود تعادل در انتقال‌‌دهنده‌های مغز ناشی می‌شود، ادامه داد: بخش اعظم بدشکلی هراسی به عوامل محیطی مانند تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای و فیلم‌ها و تکیه آنها به مقوله زیبایی برمی‌گردد و بیشتر زنانی که تحت تاثیر این تبلیغات جراحی‌های زیبایی انجام می‌دهند، پس از عمل دچار افسردگی و پشیمانی می‌شوند.





Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles