اجازه توسعه معادن در مناطق حفاظت شده را نمیدهیم
بهرهبرداری از معادن کشور مثل هر صنعت دیگری با آلودگیهای زیستمحیطی همراه است. آلودگیهای ناشی از گرد و غبار مواد معدنی میتواند منشاء بیماریهای بسیاری باشد که در مرحله نخست جان کارگران و در مراحل بعدی زمینها، مزارع، هوا و جان شهروندان شهرها و آبادیهای اطراف خود را به خطر میاندازد هرچند بسیاری از این عوارض قابل پیشگیری هستند اما با این همه آلایندگی این صنایع در درازمدت آثار مخرب ماندگاری بر محیطزیست میگذارد. در این ارتباط رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور به معدنکاران هشدار داد نباید مزیت اقتصادی به قیمت تخریب گسترده محیطزیست باشد.
معصومه ابتکار در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از اولین اقدامات دولت در روزهای آغازین فعالیتش لغو مصوبه کارگروه معدن بود، براساس این مصوبه این کارگروه میتوانست در خصوص شکل گرفتن معادن جدید در داخل مناطق حفاظت شده تصمیمگیری کند که خوشبختانه این مصوبه بازنگری شد.
وی ادامه داد: همچنین با کمک شورای نگهبان سعی کردیم این مساله را تعدیل کنیم به نحوی که در نهایت در آخرین مرحله تصمیمگیری در خصوص مسایل معدن نظر محیطزیست هم اعمال شود.
رییس سازمان محیطزیست کشور اظهار داشت: براساس قوانین جاری کشور، معادن بزرگ باید ارزیابی زیستمحیطی داشته باشند و نتایج را برای کاهش آسیبهای زیستمحیطی اعمال کنند. ابتکار با اشاره به حق و حقوق معادن قدیمی گفت: در مناطق حفاظت شده یکسری معادن قدیمی داریم که برای آنها یک حقوق مکتسبهای ایجاد شده است و فعالیتشان تحت نظارت سازمان محیطزیست و با حداقل میزان آلودگی انجام میشود در غیر اینصورت سازمان با جدیت پیگیر اجرای مقررات است.
وی با اشاره به اینکه اجازه توسعه معادن جدید را نخواهیم داد، اذعان داشت: معدنکاران آگاه باشند هنگامی که از ذخایر کانی این سرزمین بهرهبرداری میکنند نباید اجازه دهند مزیت اقتصادی به قیمت تخریب گسترده خاک و آب و هوا باشد.
رییس سازمان محیطزیست کشور ادامه داد: با توجه به ارزش افزوده بالایی که در حوزه معدن وجود دارد، کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند وظیفه انسانی و ایرانی خود بدانند که اگر از خاک ایران بهرهبرداری میکنند به طبیعت آن لطمه نزنند.
ابتکار در پاسخ به فعالیت معدن در مناطق حفاظت شده اصفهان خاطرنشان کرد: اگر بهرهبرداری از معادن در مناطق حفاظت شده انجام شود به ما گزارش دهید حتما رسیدگی خواهیم کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سال 84 آییننامه معدن را که چندین سال روی آن کار کردیم اجرایی نمودیم اما متاسفانه با وقفهای چند ساله در این حوزه مواجه شدیم که امیدواریم در دوره جدید این آییننامه دوباره اجرایی شود.
رییس سازمان کشاورزی البرز: کلاهبرداری 4 هزار میلیارد تومانی یک شرکت ورمی کمپوست
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت که شرکت پرورشدهنده ورمی کمپوست که اخیرا از تعداد بسیاری از سرمایهگذاران، کلاهبرداری کرده قبلا از سازمان جهاد کشاورزی استان البرز مجوز تولیدی در حد اشتغال خانگی دریافت کرده بود که پس از مدتی این مجوز هم باطل شد.
مسعود کریمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این سازمان تداوم مجوز به این شرکت را منوط به دریافت مجوز از محیطزیست کرده بود که به دلیل اینکه مجوز محیطزیست ارایه نشد، مجوز اشتغال خانگی هم باطل شد. وی افزود: به دلیل اینکه شرکت ورمی کمپوست به مدت دو سال بود که بدون مجوز فعالیت میکرد هیچگونه نظارتی از سوی سازمان جهاد کشاورزی البرز بر روند کار آن صورت نمیگرفت.
کریمی گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در خصوص فعالیت غیرقانونی این شرکت اطلاعرسانیهای لازم را قبلا به دستگاههای اجرایی کرده بود و فعالیت این شرکت هیچ ارتباطی به سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ندارد.
یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده ورمی کمپوست که از 26 ماه پیش با تبلیغات گسترده شبکههای استان البرز موفق به جذب تعداد بسیاری از سرمایهگذاران شده بود، چندی است با دریافت حدود چهار هزار ملیلیارد تومان از متقاضیان سرمایهگذاری سرنوشت نامشخصی پیدا کرده که البته معاون سیاسی و انتظامی فرماندار کرج از مالباختگان سرمایهگذاری در شرکت تولیدکننده «ورمی کمپوست» خواست با مراجعه به دادسرای جنایی (ناحیه یک) کرج طرح شکایت کنند.
توصیههای پلیس برای پیشگیری از سرقت لپتاپپلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات توصیههایی را به دارندگان لپتاپ به منظور پیشگیری از سرقت این رایانه شخصی منتشر کرد.
امروزه کاربران خصوصا دانشجویان، کارمندان و افرادی که مسافرتهای متعدد تجاری یا علمی را انجام میدهند از کامپیوترهای شخصی لپتاپ به علت کوچک بودن و حمل آسانش استفاده میکنند که در این مورد پلیس فتا توصیههایی را به شرح ذیل ارایه داد:
- با توجه به گسترش استفاده از «لپتاپ»، سارقان نیز روی این موضوع سرمایهگذاری کرده و برنامهریزی لازم در مورد سرقت آن انجام میدهند به همین دلیل صاحبان لپتاپ باید در حفاظت از این وسیله و اطلاعات موجود آن دقت داشته باشند و در صورتی که لپتاپ آنها طعمه سرقت شده یا از به سرقت رفتن آن در هراسند به نکات زیر توجه کنند.
- یک نرمافزار یا ابزار امنیت لپتاپ بخرید. نرمافزارها و ابزارهایی وجود دارند که محل یک لپتاپ به سرقت رفته را به شما اطلاع میدهند. این نرمافزارها امکاناتی از قبیل ردیابی مکان فیزیکی و امکاناتی از قبیل از کار انداختن یک لپتاپ سرقت شده، حذفکردن اطلاعات و مانند آن
برخوردار است.
- اطلاعات خود را رمزنگاری کنید. اگر فردی خواست لپتاپ شما را بگردد و به فایلهایتان دسترسی پیدا کند، رمزنگاری میتواند یک لایه حفاظتی جدید برای شما ایجاد کند.
- با استفاده از سیستم عامل ویندوز، امکان رمزنگاری کردن فایلها و فولدرها را در اختیار دارید، حتی اگر فردی بتواند به یک فایل مهم دسترسی پیدا کند، امکان مشاهده اطلاعات شما را نخواهد داشت.
- از محافظ صفحه استفاده کنید. این محافظها از مشاهده صفحه نمایش شما توسط دیگران جلوگیری میکند حتی اگر آن فرد در کنار شما ایستاده باشد، همچنین در مواقعی که در سفر یا مجبور به کار در محیطهای شلوغ هستید این ابزارها برای شما مفید خواهند بود.
- شماره سریال، مک آدرس و مشخصات فنی لپتاپ خود را در جایی امن یادداشت و نگهداری کنید، چراکه برخی از مالباختگان شماره سریال، مک آدرس (شناسه هر کارت DVB تولید شده) و مشخصات فنی لپتاپ خود را ندارند، به این ترتیب از پیدا کردن لپتاپ سرقتی خود منصرف میشوند.
- گرفتن backup (ایجاد نسخه پشتیبان از اطلاعات موجود در یک دستگاه دیجیتالی) امر ضروری است چراکه گرفتن backup از فایلهای موجود روی کامپیوتر به منظور پیشگیری از دست دادن اطلاعات است، بنابراین پیشنهاد میشود از اطلاعات مهم موجود روی کامپیوتر، Backup گرفته و آنان را در یک مکان جداگانه ذخیره کنید در چنین مواردی نهتنها شما قادر به دستیابی اطلاعات خواهید بود بلکه در صورت سرقت کامپیوتر، امکان بررسی این موضوع که چه اطلاعاتی در معرض تهدید است، نیز وجود خواهد داشت.
- در صورتی که کامپیوتر شما به سرقت رفت و نکات ایمنی لازم را رعایت کردید باید در اسرع وقت موضوع را به اطلاع نزدیکترین حوزه انتظامی برسانید و در صورتی که روی کامپیوتر مسروقه، اطلاعات حساس سازمانی و اطلاعات مربوط به مشتریان وجود دارد باید بلافاصله موضوع را به اطلاع افراد مسوول در سازمان خود رسانده تا آنان نیز اقدامات لازم را انجام دهند.
همچنین در این اطلاعیه آمده که در خرید لپتاپهای نو و کارکرده به معتبر بودن فروشگاه و فروشندگان توجه کنید، زیرا ممکن است لپتاپی را که قصد خرید آن دارید، سرقتی باشد.
ماسک معمولی در هوای آلوده فایدهای ندارد
رییس انجمن فوقتخصصی عفونی کودکان ایران با بیان اینکه ویروس جدید سرماخوردگی نداریم و 90 درصد عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی شناختهشده هستند، نسبت به تاثیر آلودگی هوا بر بیماریهای عفونی هشدار داد.
دکتر محمدرضا بلورساز در حاشیه نهمین همایش سالانه انجمن عفونی اطفال و پنجمین بزرگداشت دکتر احمد سیادتی که روز چهارشنبه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آغاز به کار کرد، درباره مکانیسم آلودگی هوا و مجاری تنفسی گفت: مژکهای موجود در راههای هوایی حکم فیلتر را دارند اما ذرات معلق در هوای آلوده این مژکها را از بین میبرند؛ در نتیجه ترشحات طبیعی در راههای هوایی باقی میماند و باعث عفونت میشوند.
وی ادامه داد: ماسکهای معمولی تاثیری در جلوگیری از ورود ذرات آلوده به داخل بدن ندارند. در حال حاضر تنها هپاماسکها فیلتر قوی دارند و مانع ورود ذرات میشوند که البته تاثیر آنها نیز 24ساعته است.
رییس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان ایران، آلودگی هوا، تغذیه نادرست، استرس و مشکلات ژنتیکی را از جمله فاکتورهای تشدیدکننده بیماریهای عفونی دانست و اظهار کرد: لازم است تدابیر پیشگیرانه در این خصوص اتخاذ شود چرا که ماندگاری این عفونت در بدن میتواند زمینهساز شکلگیری بیماریهای خطرناکتری شود که درمان آنها بسیار مشکل خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه سرماخوردگی شایعترین بیماری عفونی است که منشا ویروسی دارد، درباره علت ابتلا به ویروسهای جدید سرماخوردگی در هر سال گفت: برخلاف آنچه در باور عموم وجود دارد، ویروس جدیدی برای سرماخوردگی نداریم و 90 درصد عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی را رینو ویروسها، آدینو ویروسها، آنفلوآنزا، پارا آنفلوآنزا و ویروس RCV تشکیل میدهند.
طرح تعالی خانواده محدودیت استخدام زنان مجرد حذف شد
عضو فراکسیون زنان خبر از حذف ماده «9» و «10» طرح تعالی خانواده که تاکید بر برداشتن حق استخدام زنان مجرد داشت، خبر داد و گفت که طرح جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون بهداشت مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای این کمیسیون حذف ماده «9» و «10» طرح تعالی خانواده را تصویب کردند.
فاطمه آلیا در گفتوگو با مهر افزود: موضوع حذف برداشتن اولویت استخدام زنان مجرد در طرح جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون بهداشت مصوب شده است و تا زمانی که این طرح به صحن علنی مجلس نرود و نمایندگان نظرات خود را اعلام نکنند، نمیتوان حذف قطعی این دو ماده از طرح تعالی خانواده را تایید کرد. وی ادامه داد: این طرح در کمیسیون فرهنگی نیز بررسی شده است اما همچنان اعضای کمیسیون اجتماعی این طرح را مورد بررسی قرار نداده و نظر خود را اعلام نکردهاند اما براساس نظر اعضای کمیسیون بهداشت، ماده «9» و «10» برداشتن اولویت استخدام زنان به نوعی تبعیض جنسیتی بوده و به همین دلیل رای بر حذف آن دادهاند.
24 میلیون نفر ایرانی دچار کمتحرکی، اضافه وزن و چاقی
معاون وزیر بهداشت با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور، از تقاضای وزارت بهداشت برای تخصیص یارانه به شیر خبر داد.
دکتر علیاکبر سیاری در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران که صبح چهارشنبه در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز به کار کرد، با بیان اینکه 24 میلیون نفر از جمعیت بالای 20 سال ایران دچار کمتحرکی، اضافه وزن و چاقی هستند، گفت: همچنین 20 درصد کودکان و 50 درصد سالمندان دچار چاقی بوده که این آمار هر سال رو به افزایش است.
وی تغذیه مردم را مطلوب ندانست و افزود: نیم ساعت پیادهروی سریع در هر روز میتواند نقش موثری در کاهش وزن داشته باشد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد تا دور کمر خود را اندازه بگیرند. بر این اساس اگر دور کمر هر فرد حدود 90 سانتیمتر باشد، در معرض خطر قرار دارد و اگر بیش از 95 سانتیمتر باشد، خطرناک است. ثابت شده است جمع شدن چربی دور کمر در افزایش سکتههای قلبی موثر است.
سیاری در ادامه به آمار بالای ابتلای مردم به فشار خون نیز اشاره کرد و گفت: 19 درصد جامعه فشار خون دارند که البته بخش بزرگی از آنها از بیماری خود مطلع نیستند. سالانه حدود 81 هزار مرگ در کشور به علت فشارخون رقم میخورد. همچنین حدود 7 تا 10 درصد مردم دچار دیابت هستند که میتوان جلوی همه این امراض را با ورزش و افزایش تحرک بدنی گرفت. ورزش کیمیاست و بهترین دارو برای رفع بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود. وی به تبیین برخی نکات تغذیهای در این خصوص پرداخت و افزود: مردم از چربیهای غیراشباع استفاده کنند و سعی کنند روغنهایی چون زیتون و کلزا را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
سیاری با بیان اینکه در حال حاضر 40 درصد از زنان و 30 درصد از مردان دچار درجاتی از پوکی استخوان هستند که علت آن نیز بیشتر به نوع تغذیه آنها بازمیگردد، گفت: مردم ما بسیار کم شیر مصرف میکنند. سرانه مصرف روزانه شیر 190 میلیگرم است که با گرانیهای اخیر کمتر هم شده است.
سن ابتلا به سکته 10 سال کاهش یافته است
معاون وزیر بهداشت با تشریح علت مرگهای کشور به ۹۱ هزار مرگ به دلیل سکته قلبی، ۱۱هزار مرگ مرتبط با سیگار و ۸۱ هزار مرگ بر اثر فشار خون اشاره کرد وگفت: ۸۸ درصد مردم کمتر از میزان نیاز سبزی میخورند و ۲۴ میلیون نفر در کشور کمتحرک هستند.
به گزارش تسنیم، علیاکبر سیاری با بیان اینکه هرم جمعیتی ایران از ۱۰ سال گذشته تاکنون در بهترین و شکوفاترین شرایط قرار گرفته است، افزود: ۳۰ سال فرصت داریم که البته هشت سال از آن گذشته است. این جمعیت میتوانست در این هشت سال وارد بازار کار شده و شکوفایی اقتصادی رقم بزند اما نتوانستهایم شرایط خوبی برای این جمعیت فعال فراهم کنیم.
سیاری ادامه داد: از حدود ۳۰ سال دیگر با بار عظیم سالمندان در کشور روبهرو خواهیم شد که همین امر رهبر معظم انقلاب را نیز نگران کرده است. در همین راستا سیاستهای کلان جمعیتی شکل گرفته است و در حال کار روی آنها هستیم. معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بدترین حادثه ممکن در هر خانوادهای مرگ نابهنگام است، اظهار کرد: در حال حاضر سالانه ۲۷۰ مادر بر اثر حاملگی جان خود را از دست میدهند. البته به محض وقوع چنین مواردی، کمیته اضطراری، تشکیل و بررسیها آغاز میشود اما متاسفانه سالانه ۳۸۰ هزار مرگ در کشور اتفاق میافتد که ۹۱ هزار مورد آن مربوط به سکتههای قلبی است. سن ابتلا به سکته قلبی در کشور حدود 8 تا ۱۰ سال کاهش یافته است اما هیچ زنگی در کشور به صدا درنمیآید و علت این است که اولویتها را تشخیص ندادهایم.