بازدید 15 عضو شورای شهر تهران از فرمانداری شهرستان ری: انبوهی از معضلات زیر گوش پایتخت
جامعه- 15 عضو شورای اسلامی تهران، ری و تجریش روز گذشته به همراه معاون استاندار تهران به فرمانداری شهرستان ری رفتند تا مسایل و مشکلات معضلاتی را که این شهرستان گریبانگیر آن است بررسی کنند؛ مشکلاتی که زمانی بهانه شد تا رییسجمهور سابق جدایی آن از پایتخت را اعلام کند و اعضای سابق و شهرداری تهران از آن به دیوان عدالت شکایت کرده بودند زیرا معتقد بودند این جدایی فقط به نفع زمینخواران منطقه خواهد شد. ری از تهران جدا نشد اما معضلات آن همچنان دامنگیرش است؛ معضلاتی که از زمین زراعی گرفته تا هوا و ترافیک و شغل مردم این شهر را رها نمیکند.
احمد مسجدجامعی، رییس شورای اسلامی شهر تهران در نشست اعضای شورای اسلامی شهر تهران با مدیران اجرایی شهرری ضمن تبریک انتصاب فرماندار ویژه شهرستان ری بر همکاری و تعامل بین شورای شهر و مسوولان شهرستان ری تاکید کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ری دارای آثار باستانی فراوان و تمدنی کهن است، عنوان کرد: هر ساله بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید از آثار باستانی موجود در شهرستان ری به این منطقه سفر میکنند.
ضرورت توجه به صنعت توریسم
مسجدجامعی با اشاره به اماکن تاریخی و مذهبی موجود در شهرستان ری تصریح کرد: با توجه به نزدیکی فرودگاه امامخمینی(ره) به این منطقه، با برنامهریزی کارشناسیشده و منسجم میتوان صنعت توریسم را در این خطه پرورش داد و باید تمامی ظرفیتهای بالقوه موجود در شهرستان ری را بالفعل کرد.
وی ایران را از امنترین نقاط توریستی جهان برای گردشگران دانست و افزود: ایران اسلامی نهتنها برای مسلمانان بلکه برای تمام گردشگران جهان دارای اماکن دیدنی فراوان و جذاب است و جزو امنترین نقاط توریستی جهان بهشمار میرود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برخی از مشکلات منطقه با برنامهریزیهای کوتاهمدت مسوولان شهرستان رفع میشود، بیان داشت: ما در شورای شهر نیز وظیفه داریم مسایل کلان ری را مورد بررسی قرار دهیم و در رفع آنها بکوشیم.
افزایش دو برابری بودجه شهرری
در ادامه علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سال 85 بودجه شهرری 200 میلیارد ریال بود، این در حالی است که این میزان در سالجاری به چهار هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی با اشاره به معضلات و مشکلات فعلی شهرری و راهکارهای موجود برای رفع مشکلات این شهر افزود: بخشداران و دهیاران باید به ساختوسازهای غیرمجاز حریم شهر توجه ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: نباید بگذاریم معضلی مانند منطقه مرتضیگرد دوباره تکرار شود چراکه عوارض بعدی آن شامل مشکلات تامین آب و برق و گاز اینگونه مناطق گریبانگیر ادارات شهرری میشود.
وی از کمبود بودجه شهرداریهای بخشها و دهیاریهای ری و درآمدزایی از طریق صدور مجوزهای ساختوساز به عنوان عمده مشکلات این شهرستان یاد کرد و گفت: یکپارچگی مدیریت شهری این مناطق در رفع اینگونه مسایل بسیار اثرگذار خواهد بود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: البته مدیریت در شهرستان ری انصافا کاری سخت است.
بافت فرسوده
منصور کتانباف، شهردار منطقه 20 نیز در این نشست گفت: کارگروه مدیریت شهری منطقه شهرستان ری متشکل از اعضای شورای اسلامی شهرهای ری، باقرشهر، کهریزک و حسنآباد با مدیریت فرماندار ری تشکیل شده و یکی از اساسیترین موضوعات قابل پیگیری بحث حریم شهر و همچنین بافت فرسوده است.
شهردار منطقه 20 با اشاره به اینکه شهرستان ری از 200 کیلومتر مربع حریم شهری برخوردار است، افزود: این میزان به غیر از حریم موجود در مناطق همجوار منطقه است.
وی با اشاره به وجود هفت هزار و 800 پلاک بافت فرسوده منهای سرپلاک در منطقه شهرری اظهار کرد: این مناطق از جمله مکانهای ناپایدار شهری است که به صورت خشت و گل ساخته شده و بیش از 50 سال قدمت ساخت دارند.
اتباع خارجی از فرصت تا تهدید
شهردار منطقه 20 با اشاره به وجود بیش از 140 هزار اتباع خارجی اعم از افاغنه و پاکستانی در شهرری افزود: این موضوع میتواند از یک جهت فرصت و از جهات دیگر تهدیدی برای این منطقه باشد.
وی با بیان مشکلات حملونقل شهرستان ری گفت: خط BRT را با کمک سازمان حملونقل و ترافیک تا بهشتزهرا(س) ادامه خواهیم داد و مقداری از مشکلات مترو و حملونقل عمومی مرتفع خواهد شد.
امنیت غذایی
غلامرضا انصاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست با اشاره به لزوم پرداختن به امنیت غذایی و همچنین رفع معضلات ورود فاضلاب شهری و آلایندهها به مزارع کشاورزی شهرری گفت: دشتهای شهرستان ری و ورامین مانند استانهای گیلان و مازندران ظرفیت مناسبی برای تولید گل و گیاه دارند.
پرویز سروری، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه یک کارگروه عملیاتی باید بین شورای اسلامی شهر تهران و شهرستان ری تشکیل شود، افزود: با تشکیل این شورا ارتباط منسجمتری به منظور رفع مشکلات به وجود میآید.
مجتبی شاکری، عضو دیگر شورای شهر نیز در این نشست با اشاره به دفن انواع زباله در منطقه کهریزک در جنوب شهرستان ری گفت: هزینه اینها را باید مردم شهرستان ری پرداخت کنند و برای رفع این مشکل باید فکری اساسی کرد.
بیکاری و اعتیاد
الهه راستگو عضو دیگر شورا در این نشست با اشاره به معضل بیکاری و اعتیاد در منطقه شهرری، پیشنهاد کرد با کمک دولت و همچنین مدیریت شهری؛ شهرکی به منظور اشتغال زنان سرپرست خانوار در شهرستان ری احداث شود.
وی در ادامه بحث حملونقل عمومی را مورد اشاره قرار داد و افزود: در حوزه حملونقل در پایتخت شاهد انباشتگی ترافیکی هستیم و در ری این انباشتگی بیشتر دیده میشود که کمیسیون عمران شورای شهر تهران آمادگی این را دارد که پیشنهادات و طرحهای مرتبط با آن را بررسی و آن را در دستور کار قرار داده و هرچه سریعتر پیگیری کرده و تصمیمات لازم را در این راستا صادر کند.
دنیامالی با اشاره به جایگاه و اهمیت آستان ملکوتی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) بر پیگیری طرحها و اقدامات مورد نیاز و تدوین شده اطراف حرم تاکید کرد.
رسیدگی به کیفیت آب منطقه
رییس کمیسیون عمران شورای شهر در ارتباط با آبهای سطحی منطقه گفت: امید است با یک کار هماهنگ بین دستگاههای متولی یک کار کارشناسی و شایسته در ارتباط با آبهای سطحی منطقه صورت بگیرد.
وی توجه به کیفیت آب منطقه را اولویت دیگری برای ری دانست و تاکید کرد: باید با هماهنگی بیشتر با شرکت آب و فاضلاب و دستگاههای ذیربط تلاش خوبی در راستای بهبود وضعیت کیفی آب منطقه صورت بگیرد.
کنکور هیچگاه حذف نخواهد شد
رییس مرکز سنجش آموزشوپرورش با بیان اینکه براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو که در شهریورماه 92 مصوب شده، نهایتا تا 85 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سوابق تحصیلی خواهد بود، گفت که بر این اساس کنکور هیچ وقت حذف نخواهد شد.
عبدالرسول عمادی در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین تصمیمی که شورای سهجانبه سنجش و پذیرش دانشجو درخصوص نحوه پذیرش در دانشگاهها اعمال خواهد کرد، گفت: براساس قانون مصوب شهریورماه 92 مقرر شده به صورت تدریجی و صعودی پس از پنج سال حداقل 85 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها بر مبنای سوابق تحصیلی باشد .
وی افزود: بر این اساس میتوان گفت تا زمانی که 85 درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاهها براساس سوابق تحصیلی خواهد بود بنابراین کنکور هرگز حذف نخواهد شد و مطابق این قانون میتوان گفت حذف کامل کنکور بهطور کامل اتفاق نخواهد افتاد.
رییس مرکز سنجش آموزشوپرورش ادامه داد: برای 15 درصد باقیمانده که در پذیرش دانشجویان در دانشگاهها موثر خواهد بود، قانون سه راهکار را در نظر گرفته است که در شیوه اول پایههای 10، 11 و 12 تحصیلی مبنای پذیرش دانشجو قرار خواهد گرفت که امتحانات این سه پایه متوسطه دوم باید مطابق استانداردهای شورای عالی برگزار و به سازمان سنجش ارایه شود.
عمادی افزود: بر همین اساس امسال تصمیمی که برای نحوه پذیرش داوطلبان در دانشگاهها اتخاذ شد، تاثیر 25 درصدی نمرات نهایی داوطلبان بود اما تفاوتی که با سال گذشته دارد در این است که تاکنون این تاثیر سوابق تحصیلی به صورت مثبت اعمال میشد اما برای کنکور 93 سوابق تحصیلی هم تاثیرات مثبت و هم تاثیرات منفی در کنکور خواهد داشت بنابراین تاثیر 25 درصدی نمرات نهایی داوطلبان در کنکور با تاثیر مثبت و منفی اعمال خواهد شد.
وی عنوان کرد: در روش دوم که در قانون آمده است، اعمال سوابق تحصیلی به اضافه نمره آزمون عمومی کنکور است که بر این اساس علاوه بر سوابق تحصیلی سه سال متوسطه آخر، آزمون عمومی نیز برای داوطلبان برگزار شود.
عمادی ادامه داد: راهکار سوم قانون، اعمال سوابق تحصیلی به اضافه برگزاری آزمون اختصاصی و عمومی است که در هر سه حالت پس از اعمال سوابق تحصیلی، نحوه پذیرش براساس آزمونها را سازمان سنجش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مشخص خواهد کرد.
وی تصریح کرد: براساس این قانون که به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور معروف است، دانشگاهها همواره از طریق این سه روش میتوانند برای کرسیهای خود دانشجو انتخاب کنند.
دو جنایت شیشهای
در ساعت سه و نیم عصر چهاردهم آذرماه یک فقره درگیری در «خیابان ولیعصر- خیابان امانپور» به وقوع پیوست.
با حضور ماموران و ورود آنها به یک ساختمان دو طبقه، ماموران با جسد صاحبخانه به نام مرتضی
(51 ساله) روبهرو شدند که برادرش بهنام حمیدرضا (48 ساله) نیز با دستان و لباسهای خونآلود در منزل حضور داشت که بلافاصله دستگیر و موضوع به پلیس آگاهی تهران بزرگ و قاضی ویژه قتل دادسرای امور جنایی تهران اعلام شد.
با حضور کارآگاهان اداره دهم و تیم بررسی صحنه جرم پلیس آگاهی در محل و انجام تحقیقات اولیه مشخص شد که مقتول طی یک درگیری توسط برادرش و با ضربات متعدد چاقو به ناحیه گردن، سینه، سر و... به قتل رسیده که بلافاصله پرونده اولیه با موضوع «قتلعمد» تشکیل شد و به دستور بازپرس شعبه دهم دادسرای امور جنایی، پرونده در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
در تحقیقات اولیه مشخص شد دختر مقتول پس از شنیدن صدای درگیری به طبقه بالای ساختمان مراجعه و در آنجا عمویش را با دستان و لباسهای خونآلود مشاهده کرد که بلافاصله در خانه را بست و به مادرش زنگ زد.
دختر مقتول (14 ساله) در اظهاراتش به کارآگاهان اداره دهم گفت: در طبقه پایین (اول) در حال درس خواندن بودم که ناگهان صدای فریادهای پدرم را شنیدم که از من درخواست کمک میکرد، به سرعت خود را به طبقه بالا رساندم و وقتی در خانه را باز کردم، عمویم را با دستان خونآلود و چاقو به دست مشاهده کردم که بالای سر پدرم ایستاده بود، ترسیده بودم و نمیتوانستم وارد خانه شوم اما در یک لحظه با کلید طبقه دوم که روی در قرار داشت، اقدام به بستن در ورودی کرده و بلافاصله به مادرم زنگ زدم که او نیز به پلیس زنگ زد و تاکید کرد که تا آمدن پلیس، به هیچ عنوان در طبقه بالا را باز نکنم.
کارآگاهان اداره دهم بلافاصله پس از حضور در محل جنایت به تحقیق از برادر مقتول پرداختند و او نیز در همان آغاز تحقیقات به ارتکاب جنایت و قتل برادرش اعتراف کرد. قاتل درخصوص انگیزه ارتکاب جنایت به کارآگاهان گفت: «برادرم همیشه با من پرخاشگر بود و مرا تحقیر میکرد و صبح روز حادثه نیز با من شروع به جر و بحث کرد تا اینکه دیگر از دستش خسته شده و تصمیم به قتل وی گرفتم. به داخل آشپزخانه رفته و درحالی که برادرم در حال خوردن ناهار بود با چاقو به بالای سرش رفتم و با او درگیر شدم و...»
در ادامه تحقیقات از اعضای خانواده مقتول مشخص شد که قاتل به مصرف موادمخدر از نوع شیشه اعتیاد داشته که به اصرار برادرش (مقتول) به کمپ ترک اعتیاد اعزام، روز قبل از حادثه به عنوان مرخصی از کمپ خارج شده و به منزل برادرش مراجعه کرده بود.
جنایت دوم
در ساعت 9:20 دو روز پیش نیز وقوع یک فقره درگیری منجر به جرح به مرکز اورژانس تهران اعلام شد. با حضور اورژانس در محل، عوامل تیم پزشکی با جسد زنی جوان (32 ساله) روبهرو شدند که به علت ضربات متعدد چاقو به گردن، پهلو و سینه به قتل رسیده و همسرش با دستانی خونآلود و در حالتی غیرعادی از آنان درخصوص زنده بودن یا نبودن همسرش سوال میکرد. بلافاصله موضوع به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اعلام شد و ماموران کلانتری 156 افسریه در محل حاضر شدند و اقدام به دستگیری «مهدی.ع» (33 ساله و همسر مقتوله) کردند.
تحقیقات پلیسی
کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ با حضور در محل جنایت به تحقیق از همسر مقتوله و همسایگان پرداخته و اطلاع پیدا کردند که همسر مقتوله (متهم پرونده) به مصرف موادمخدر از نوع شیشه اعتیاد داشته به همین علت فاقد هرگونه شغل بوده و همسرش (مقتوله) با کار در یک آرایشگاه زنانه هزینههای زندگی را تامین میکرده است. همچنین در ادامه تحقیقات، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که مقتوله و متهم دختری شش ساله دارند که مقتوله به علت اعتیاد همسرش، دخترشان را نزد پدر و مادر همسرش نگهداری میکرده و روز حادثه نیز- برابر اظهارات پدر مقتوله- قرار بوده تا به منزل پدرش در ورامین برود که در حین خروج از منزل با همسرش درگیر شده و توسط مهدی به قتل رسیده است.
سرهنگ کارآگاه آریا حاجیزاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام خبر این دو جنایت عنوان داشت: تحقیقات درخصوص این دو پرونده در مراحل اولیه قرار داشته اما با توجه به اعترافات صریح متهمان، قرار بازداشت موقت برای آنها صادر شده است و به دستور مقامات محترم قضایی هر دو متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتهاند.
استقرار استانداردهای زیستمحیطی 8 سال تعطیل بوده است!
رییس سازمان حفاظت محیطزیست درخصوص سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر آلوده بودن ریزگردهای شهر اهواز به اورانیوم اظهار کرد که نمایندگان مجلس مرجع تشخیص علت آلودگی هوای اهواز نیستند.
معصومه ابتکار افزود: برای تشخیص علت آلودگی هوای شهر اهواز و مسمومیت مردم دستگاههای پیشرفتهای را فرستادهایم و نتایج به زودی اعلام خواهد شد. وی با بیان اینکه نمیتوانیم یکشبه مشکل آلودگی هوای کلانشهرها را حل کنیم، افزود: در شهر اهواز برنامههای جدی در دست داریم از جمله اینکه صنایع باید تمام فعالیت خود را استاندارد کرده و وزارت نفت نیز باید سوخت مناسب به مردم تحویل دهد.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: با وجود آنکه ضوابطی را برای صنایع و وزارت نفت تعیین کردهایم و آنها باید هر چه سریعتر آن را اجرا کنند اما باید در نظر داشت که این فعالیتها برای استقرار استانداردها هشت سال تعطیل بوده و تنها 100 روز از دولت جدید میگذرد بنابراین با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
ارقام پرداختی به پزشکان توهینآمیز است
وزیر بهداشت بر لزوم واقعی شدن ارقام پرداختی به پزشکان به ویژه پزشکان عمومی تاکید کرد و گفت که البته این صرفنظر از بداخلاقیهایی است که وجود دارد و نباید اقلیت را به اکثریت تعمیم داد.
دکتر سیدحسن قاضیزادههاشمی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تاکید بر لزوم واقعی شدن ارقام پرداختی به پزشکان به ویژه پزشکان عمومی گفت: با شرایط کنونی معیشتی پزشکان به ویژه پزشکان عمومی متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها در حوزه سلامت کار نمیکنند. وی گفت: رقمی که به پزشکان و پرسنل مراکز درمانی پرداخت میشود به عقیده من توهینآمیز است. واقعا توهین است که به یک پزشک فعال در بدترین منطقه سیستان و بلوچستان یک میلیون و 700 هزار تومان آن هم با 10 تا 12 ماه تاخیر پرداخت شود. آیا در چنین شرایطی میتوان انتظار ماندگاری پزشکان را داشت.
قالیباف در مراسم ورود 139 دستگاه اتوبوس دوکابین: شهرداری در تامین اتوبوس تهران تنهاست
شهردار تهران در مراسم ورود 139 دستگاه اتوبوس دوکابین به ناوگان حملونقل عمومی و افتتاح مرکز کنترل نظارت هوشمند تاکسیرانی، ارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران را یکی از سیاستهای روشن شهرداری در سومین دوره مدیریت این نهاد دانست. به گزارش محمدباقر قالیباف در حاشیه مراسم ورود 139 اتوبوس دوکابین به ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران افزود: یکی از سیاستهای روشن ما در سومین دوره مدیریت شهرداری تهران ارتقای کیفیت زندگی تهران است. این ارتقای کیفیت بعد مادی و معنوی را با هم دربردارد. وی با اشاره به اینکه برای تحقق این ارتقای کیفیت در ابتدا باید به درون شهرداری بهخصوص در حوزه مدیریتی و منابع انسانی توجه ویژهای کنیم، افزود: شهرداری در تامین اتوبوس تهران تنهاست .