معاون خدمات اجتماعی شهرداری تهران خبر داد: افزایش کارتن خوابها
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به روند رو به رشد اعتیاد در دو سال اخیر و تاثیر آن بر بحث بیخانمانهای شهر تهران گفت که رشد اعتیاد بر تعداد بیخانمانهای شهر تهران افزوده است.
رضا جهانگیریفر در گفتوگو با ایسنا گفت: نمیتوان واقعیت را نادیده گرفت و با شعار عمل کرد. براساس پیشبینی هواشناسی امسال زمستان سختی خواهیم داشت و با این تعداد معتاد بیخانمانی که در سطح شهر میبینیم، واقعا ظرفیت سازمان پاسخگو نیست و میطلبد نهادهای دیگر، استانداری، فرمانداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر به صورت جهادی وارد کار شوند.
وی افزود: الگوهای اعتیاد امروز، الگوهایی است که موجب طرد فرد معتاد از جامعه میشود به طوری که فرد از خانه و محل کار بیرون انداخته میشود و بخشی از جامعه چنین فردی را نمیپذیرد. این شرایط ناچارا فرد را به بیخانمان و کارتنخواب تبدیل میکند که باید متولیان حوزه اعتیاد و درمان آن جدیتر وارد عرصه شوند.
وی تاکید کرد: ادامه این روند امکان پاسخگویی به بیخانمانها را غیرممکن میکند؛ شرایط فعلی شهر تهران به گونهای است که اگر امسال دستگاههای ذیربط به کمک شهرداری نیایند و فکری برای معتادین بیخانمان شهر تهران نشود احتمال بروز حوادث مختلف برای آنها در زمستان امسال بسیار زیاد است. در سطح شهر، معابر، خیابانهای اصلی و زیرگذرهای شهر به وفور افراد معتاد بیخانمان را مشاهده میکنیم و نهادهای حوزه اعتیاد باید کاری کنند چراکه وضع موجود یک مقدار هشدار دهنده است.
وی در خصوص تدابیر لازم برای ساماندهی بیخانمانهای شهر تهران در زمستان سالجاری گفت: در حال حاضر سه مددسرای فعال جمعا با ظرفیت تجمیعی 900 تخت در سطح شهر تهران وجود دارد که با توجه به شروع فصل سرما و افزایش مراجعهکنندگان به این مددسراها هماهنگیهایی صورت گرفته است که در سطح مناطق مختلف به ویژه مناطق آسیبزا مددسراهای موقت راهاندازی کنیم. تجربه این کار را در سال گذشته داشتهایم به طوری که در 9 منطقه مددسرای منطقهای راهاندازی کردیم و امسال هم در برنامه راهاندازی حداقل 12 مددسرا منطقهای را داریم.
جهانگیریفر با اشاره به وجود دو مددسرا در جنوب و یکی در جنوب شرق تهران گفت: در حال حاضر پراکندگی مناسبی نداریم و علت آن هم عدم تعریف فضاهای جدید و مناسب است. البته طرحهایی برای ایجاد مراکز جدید مطابق استانداردها داریم ولی به دلیل شرایط خاص بودجهای پیشآمده در کشور و کارهای عمرانی سنگین شهرداری تهران این کار محقق نشد و به دنبال ایجاد مراکز خدمات فوریت اجتماعی در نقاط مختلف شهر با استانداردهای لازم هستیم تا سرانه این فضاها را به حد مطلوب برسانیم.
وی تاکید کرد: برای مهیا کردن مراکز در نقاط دیگر تهران حداقل 5/1 میلیارد تومان اعتبار لازم است البته این اعتبار تنها برای تجهیز و آماده کردن مراکز نیاز است و برای ساخت مراکز جدید به اعتبار قابلتوجهی نیاز داریم چراکه با روند رو به رشد بیخانمانها حتما ایجاد مراکز جدید باید پیگیری شود.
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در خصوص نظارت بر نحوه ارایه خدمات در مددسراها گفت: نظارت بر مددسراها برعهده خود سازمان رفاه شهرداری است و همه بخشها گروهبندی شدهاند، هر شب تیمهای نظارتی به مددسراها اعزام میشوند و اگر موردی مشاهده کنند همانجا تذکر میدهند. البته گاهی چندین برابر ظرفیت یک مددسرا مراجعهکننده داریم. مثلا ظرفیت 300 نفر است ولی حدود 600 نفر به مددسرا مراجعه میکنند که قطعا این دو برابر شدن ظرفیت روی خدمترسانی تاثیر میگذارد و امکان ارایه سرویس مناسب نیست ولی نظارت به صورت مداوم وجود دارد تا کیفیت غذا، نحوه رفتار پرسنل با مددجویان و کیفیت ارایه خدمات دچار مشکل نشود.
شایعترین بیماریها در میان بیخانمانها
وی با اشاره به تفکیک مددسراهای سازمان گفت: مددسرای خاوران عمدتا از معتادین و مددسرای بهمن از افراد غیرمعتاد نگهداری میکند. در میان افراد غیرمعتاد عمدتا بیماریهایی نظیر سوءتغذیه، بیماریهای روحی و روانی و افسردگی ناشی از شرایط زندگی مشاهده میشود و در افراد معتاد و با توجه به اینکه بسیاری از این افراد در طول روز زبالهگردی میکنند، بیماریهایی چون انواع عفونتها، بیماریهای پوستی و سوءتغذیه دیده میشود.
وی ادامه داد: در مراکز برای تشخیص بیماریهای خاص آزمایش یا معاینه جدی انجام نمیشود، ضمن اینکه جزو وظایف سازمان نیست و ضرورتی هم ندیدیم که هر کس به مددسراها مراجعه میکند، چکاپ کامل کنیم. به همین دلیل در مورد بیماریهای خاص نمیتوانیم قضاوتی کنیم.
کم پیش میآید بتوانیم بیخانمانی را از چرخه بیخانمانی خارج کنیم
جهانگیریفر با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای مختلف برای جلب همکاری در خصوص ساماندهی بیخانمانهای شهر تهران گفت: متاسفانه همکاریها هنوز به ساماندهی واقعی بیخانمانها منجر نشده است و نمیتوانیم بیخانمانی را از چرخه بیخانمانی خارج کنیم زیرا که در طول این مسیر هر دستگاهی باید اقدامی انجام دهد. باید قبول کنیم همه مسوولیت بر عهده شهرداری نیست و شاید در توان فیزیکی ما باشد ولی به لحاظ قانونی اجازه این کار را نداریم و همکاری و مشارکت اثرگذار هنوز اتفاق نیفتاده است.وی افزود: در تلاش هستیم با استانداری تهران مجددا یک رایزنی داشته باشیم و در ساختار جدید استانداری تهران این فرآیند را پیگیری کنیم.
نداشتن کد رهگیری محصولات کشاورزی مشکل اصلی: پایش کیفی سبزیجات امکانپذیر نیستجامعه- هفته آتی سازمان میادین و ترهبار برند جدیدی از سبزی خوردن بستهبندی را به بازار مصرف عرضه میکند.
بحث آلودگی سبزیها و صیفیجات مصرفی شهر تهران همواره یکی از نگرانیهای شهروندان پایتختنشین بوده است. در این ارتباط دکتر علی عفتی، معاونت بهداشت و کنترل کیفیت سازمان میادین تهران با اعلام این خبر افزود: سازمان میادین تلاش میکند آلایندگی سبزیجات را پس از تحویل در میدان مرکزی تا حد امکان کاهش دهد و به همین منظور به زودی سبزی خوردن بستهبندی با نامی جدید عرضه میکند.
به گفته وی در حال حاضر سعی میشود با شستوشوی اولیه در میدان مرکزی سبزیجات به لحاظ آلودگی به انگلها و پاتوژنها سالم نگهداری شود و به دست مصرفکننده برسد.
دکتر عفتی اما در خصوص رصد اولیه بر کیفیت سبزیهایی که وارد میادین شهرداری میشود، اظهار داشت: یکبار پایش در این ارتباط صورت گرفته است اما این پایش کنترل کیفی جزو وظایف سازمان میادین نیست.
وی افزود: با توجه به اینکه در تهران روزانه یک هزار تن سبزی مصرف میشود و تمام این سبزیجات بدون بستهبندی، کد رهگیری یا شناسنامه و فلهای وارد میدان مرکزی میشود پایش کیفی امکانپذیر نیست.
به گفته دکتر عفتی، نمیتوان این حجم سبزی را به صورت روزانه به لحاظ فلزات سنگین و آلودگیهای شیمیایی حین تولید و کاشت رصد کرد و اگر هم چنین باشد از آنجا که سبزیهای مزارع مختلف با هم مخلوط میشوند نتیجه این رصد قابل پیگیری نخواهد بود. معاون بهداشت و کنترل کیفی سازمان میادین و ترهبار تاکید کرد: در حال حاضر در کشور ما برداشت سبزیجات و حتی میوه به شکل سنتی صورت میگیرد. وی افزود: باید پایش محصولات کشاورزی به لحاظ سلامتی و بررسی وجود سموم و مواد شیمیایی و فلزات سنگین از زمینهای کشاورزی و توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت بگیرد.
وی تنها اطمینان خاطر داد سبزیجاتی که در میادین به دست مشتریان میرسد فاقد هر نوع آلودگی در طول عرضه است.
دکتر عفتی افزود: در میدان مرکزی کل سبزیجات توسط واحدی که تاییدیه وزارت بهداشت دارد و متشکل از زنان سرپرست خانواده است شستوشو شده و برای خرد شدن آماده میشوند.معاون بهداشت و کنترل کیفیت سازمان میادین و ترهبار تاکید کرد: ما باید به سمت تولید و عرضه محصولاتی برویم که دارای کد رهگیری و شناسنامه باشند و از مرحله کاشت به لحاظ کیفیت آب و خاک و هم در حین عرضه به لحاظ آلودگی به انگلها و پاتوژنها کنترل و پایش شوند.
جنایت در خیابان سراج : کشف جسد در خیابان اتحاد
«جهان صنعت»- در ساعت دو بعد از ظهر هشتم آذرماه از طریق مرکز فوریتهای پلیسی 110 یک فقره کشف جسد متعلق به یک زن جوان در خیابان اتحاد، به کلانتری 144 جوادیه تهرانپارس اعلام شد.
با حضور ماموران کلانتری و تیم بررسی صحنه قتل اداره دهم پلیس آگاهی در محل و انجام بررسیهای اولیه مشخص شد جسد متعلق است به زنی حدودا 38ساله است که هر دو پا و دستانش با طناب بسته شده و آثار خفگی نیز در گردن آن مشهود است.
به گزارش خبرنگار «جهان صنعت» از اداره آگاهی، با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «قتل عمد» و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی تهران، پرونده انجام تحقیقات در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
در شرایطی که در مراحل اولیه تحقیقات و در بازرسی از وسایل همراه مقتوله هیچگونه مدارک شناسایی وجود نداشت، کارآگاهان با بهرهگیری از بانک اطلاعات مجرمین سابقهدار موفق به شناسایی هویت مقتوله به عنوان یکی از مجرمین سابقهدار شدند که در سالهای 80، 87 و 90 به اتهام نگهداری و مصرف موادمخدر دستگیر و روانه زندان شده بود. بررسی پزشکی قانونی نیز تایید کرد که متهم تا زمان مرگ به مصرف موادمخدر اعتیاد داشته است.
کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ با بررسی میدانی از محل کشف جسد (خیابان اتحاد) و بررسی تصاویر به دست آمده از برخی مراکز تجاری موفق به شناسایی فردی حدودا 40ساله شدند که با یک دستگاه خودرو سواری ال90 اقدام به انتقال جسد به محل کشف آن کرده است.
همزمان با اقدامات پلیسی جهت شناسایی فرد داخل تصاویر دوربینهای مداربسته، یکی از شهروندان با مرکز فوریتهای پلیسی 110 تماس گرفت و با ارایه اطلاعاتی به پلیس اعلام کرد که یکی از همسایگان محل سکونتش در یک مجتمع مسکونی واقع در خیابان سراج را در هنگام انتقال بستهای مشکوک به داخل پارکینگ مشاهده کرده که تصور میکند در داخل آن یک جسد بوده است؛ بلافاصله فرد تماسگیرنده به اداره دهم پلیس آگاهی دعوت و تصاویر دوربینهای مداربسته به وی نشان داده شد که او نیز به محض مشاهده تصاویر، همسایه خود به نام میلاد را مورد شناسایی قرار داد.
با شناسایی هویت قاتل، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی بلافاصله در مورخه 16/09/1392 اقدام به دستگیری میلاد کرده اما وی در مراحل اولیه منکر هرگونه ارتکاب جنایت شد.در شرایطی که میلاد به شدت منکر هرگونه ارتکاب جنایت شده بود، تصویر لحظه انتقال جسد به وی نشان داده شد که او نیز پس از مشاهده تصویر به ناچار لب به اعتراف گشود و به ارتکاب جنایت اعتراف کرد.متهم در اعترافاتش به کارآگاهان گفت: به همراه مقتوله در داخل خانه در حال مصرف شیشه بودیم که متوجه شدم وی در وضعیت مناسبی قرار ندارد و قصد دارد با رشتهای که از داخل کیفش درآورده مرا خفه کند. در حالی که با یکدیگر درگیر شده بودیم، مقتوله قصد داشت تا با ایجاد سروصدا از خانه خارج شود که از ترس آنکه همسایگان و نهایتا همسرم- که آن زمان در منزل پدرش حضور داشت- متوجه حضور مقتوله در داخل خانه نشوند همان رشته را به دور گردنش انداخته و آنقدر فشار دادم تا مقتوله از حرکت افتاد؛ پس از آن جسد را با آسانسور به پارکینگ منتقل کردم و در صندوق عقب ماشین قرار دادم و نهایتا به خیابان اتحاد بردم و بدون آنکه متوجه دوربینهای مداربسته واحدهای تجاری منطقه باشم، [دقیقا در برابر دوربینهای مداربسته] جسد را از ماشین خارج و روی زمین قرار دادم.
بودجه مترو 300 میلیارد تومان بیشتر شد
عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران با اشاره به تصویب سه هزار و 400 میلیارد تومانی بخش هزینهای متمم بودجه سال 92 شهرداری گفت که از اعتبارات سایر بخشها کم کردیم و بودجه 50 میلیارد تومانی مترو را در متمم به
350 میلیارد تومان رساندیم.
ابوالفضل قناعتی در گفتوگو با مهر ضمن اشاره به جلسه روز یکشنبه شورای شهر تهران گفت: مهمترین بحث امروز بررسی بخش هزینهای متمم بود که با تغییرات کوچکی به تصویب رسید.وی ادامه داد: از اعتبارات بخش فرهنگی- هنری و مالی- اداری کاسته و به توسعه مترو اضافه شد.همچنین قرار شد هزینه ساخت پارکینگ و مسجد برای برج میلاد در صورت افزایش درآمد تا آخر سال به صورت اصلاحیه به شورا ارایه شود.
پیگیری پرونده معلمان اخراجی و تبعیدی
وزیر آموزشوپرورش از دیدار تشکلهای صنفی معلمان با وزیر اطلاعات و رسیدگی به پروندههای معلمان اخراجی و منتقل شده به سایر مناطق خبر داد.
علیاصغر فانی در حاشیه بازدید از خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه در سه ماه گذشته تلاش کردیم «فرهنگ امنیتی» را به «امنیت فرهنگی» تبدیل کنیم، درباره وضعیت معلمان اخراجی و منع تدریسشدهها در سالهای گذشته، گفت: اعلام کردیم پرونده این فرهنگیان یک بار دیگر در معاونت حقوقی وزارت آموزشوپرورش مورد بررسی و تجدیدنظر قرار گیرد.
زائران معتاد قبل از عزیمت به حج ترک کنند
مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که زائران معتادی که قصد تشرف به مکه مکرمه و مدینه منوره را دارند نسبت به ترک اعتیاد خود اقدام کنند.به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، علیرضا اکبرشاهی در این رابطه گفت: با توجه به نزدیکی زمان اعزام زائران عمره مفرده، افرادی که اعتیاد دارند لازم است قبل از تشرف به حج نسبت به ترک اعتیاد خود اقدام کرده و پس از بازیابی صحت و سلامت خود مشرف شوند.وی افزود: با توجه به توانایی و تجربیات سالهای اخیر پلیس و استفاده از تجهیزات فنی در فرودگاهها امکان انتقال حتی یک گرم مواد مخدر به کشور عربستان نبوده و نیست.
آفتابگردانها؛ آموزش سالانه دانشآموزان شاعر
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان شهر تهران با هدف احیای شعر و ادبیات انقلاب اسلامی دوره آموزشی سالانه شاعران جوان را برگزار میکند.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل دفتر مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، اتحادیه شهر تهران فراخوان عضویت در دوره آموزشی سالانه شاعران جوان «آفتابگردانها» را منتشر کرد.
دانشآموزان علاقهمند میتوانند آثار خود را تا 15 دیماه به مسوول انجمن اسلامی دبیرستان خود تحویل داده یا آن را به آدرس تهران، بزرگراه رسالت، نبش خ شهید هدایتی(کرمان شمالی)، پ340، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان شهر تهران، کدپستی: 1675659611 ارسال کرده یا به نشانی اینترنتیaftabgardanha@chmail.ir ارسال کنند.