Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در نخستین نشست مطبوعاتی: 1500 میلیارد تومان اعتبار ذخیره‌ شده داریم

جامعه- افزایش حداقل 18 درصدی مستمری بازنشستگان، آخرین مهلت قانون استفاده از بخشودگی جرایم کارفرمایان، بدهی دولت به تامین‌اجتماعی و تداوم بیمه خبرنگاران از جمله اظهارات محمدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در نخستین نشست مطبوعاتی خود پس از 100 روز مدیریت در این سازمان بود.
وی که خود 20 سال سابقه کار در سازمان تامین‌اجتماعی را دارد و نخستین مدیرعاملی است که از درون و بدنه این سازمان به این سمت منصوب شده است ضمن تاکید بر اینکه از این پس مردم شاهد شفاف‌سازی در امور مالی و ارایه گزارش درآمد و هزینه‌های این سازمان خواهند بود، اظهار داشت: درحالی که در دولت پیشین در جشن 60 سالگی سازمان اعلام شد که دولت هیچ بدهی به سازمان ندارد طبق گفته‌های روحانی دولت پنج هزار میلیارد تومان به کل بیمه‌ها بدهی دارد. به گفته نوربخش، این بدهی به سازمان تامین‌اجتماعی چهار هزار و 600 میلیارد تومان است.
وی افزود: در سال‌جاری تامین‌اجتماعی در قالب مشاغل آزاد می‌تواند زنان خانه‌دار زیر 45 سال را به سه روش بیمه کند که در روش اول فقط بازنشستگی، روش دوم بازنشستگی و فوت و در روش سوم بازنشستگی، فوت و کارافتادگی مطرح است که زنان خانه‌دار می‌توانند به ترتیب با پرداخت ماهانه 60، 75 و 90 هزار تومان تحت پوشش تامین‌اجتماعی قرار گیرند‌.
وی تاکید کرد: البته گروهی نیز از سوی بهزیستی و کمیته امداد به عنوان زن خانه‌دار به سازمان معرفی شدند که در مجموع 150 هزار نفر فعلا تحت پوشش طرح بیمه زنان خانه‌دار قرار دارند‌.
نوربخش گفت: در بودجه سال 92، 200 هزار نفر زن خانه‌دار به‌طور مشترک بین تامین‌اجتماعی و صندوق روستاییان و عشایر با تخصیص اعتبار 100 میلیارد تومان از سوی دولت بیمه خواهند شد که در حال حاضر تدوین آیین‌نامه آن برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است‌.
مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی درباره اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: در این قانون افراد با داشتن سابقه پرداخت بیمه 20 سال متوالی و 25 سال متناوب بدون شرط سنی بازنشسته می‌شوند و افرادی که در کارهای صنعتی نیز 25 سال سابقه دارند بدون داشتن شرط سنی بازنشسته می‌شوند‌.
نوربخش درمورد افزایش مستمری بازنشستگان نیز گفت: هنوز میزان قطعی افزایش مستمری‌ها مشخص نشده اما امیدوارم حداقل آن 18 درصد باشد‌.
وی درخصوص واگذاری معادن گل‌گهر گفت: مصوبه‌ای درباره واگذاری این معدن‌ در مقطعی صادر و سپس لغو شد و امیدواریم بر اساس مکاتبات انجام شده مجددا واگذاری این معادن به سازمان تامین‌اجتماعی برگردانده شود‌.
مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در مورد میزان اعتبار ذخیره سازمان نیز گفت: سازمان تامین‌اجتماعی همیشه در کوتاه‌مدت ذخیره بودجه‌ای دارد و چنانچه وصولی‌های سازمان با مشکل مواجه شود می‌تواند از آن استفاده کند و در حال حاضر نیز 1500 میلیارد تومان نیز اعتبار ذخیره شده داریم‌.
نوربخش درمورد بخشودگی جرایم نیز تاکید کرد: آخرین مهلت قانون استفاده از بخشودگی جرایم 19 دی‌ماه است و چنانچه کارفرمایان طی این مدت مراجعه کنند می‌توانند از بخشودگی بهره‌مند شوند‌. مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در مورد مطالبات دولت نیز گفت: سازمان تامین‌اجتماعی با 60 هزار میلیارد تومان به تامین‌اجتماعی و صندوق بازنشستگی بدهکار است‌، طی سه ماه گذشته 1300 میلیارد تومان از این مطالبات از سوی دولت پرداخت شده است‌.
وی با اشاره به اینکه 15 هزار میلیارد تومان نیز در سال 92 به تعهدات دولت اضافه شده است، گفت: دولت باید سه درصد حق بیمه و سهم کارفرمایی را به تامین‌اجتماعی پرداخت کند به همین دلیل به‌طور مستمر به سازمان بدهکار می‌شود‌ به‌طوری که روزانه 35 میلیارد تومان به ما بدهکار است و سال آینده نیز با افزایش میزان حقوق و دستمزد میزان مطالبات افزایش پیدا می‌کند‌.
نوربخش در مورد اعتبار دفترچه بیمه‌ها نیز گفت: از ابتدای روی کار آمدن و طی صد روز اخیر توانستیم با تزریق منابع در بخش درمان مطالبات مراکز طرف قرارداد را تا پایان مردادماه پرداخت کنیم و همچنین 170 قلم دارو نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفت و تسهیلاتی برای بیماران کلیوی، هموفیلی، دیالیزی و تالاسمی در نظر گرفته‌ایم که امیدواریم با تصویب شورای عالی بیمه بیماران ام‌اس نیز در این گروه قرار گیرند‌.

 

معتادان در نیایش چادر زده‌اند
لکه‌های سیاه در شهر
ایسنا- شورای شهر تهران در جلسه اخیر خود شنونده گزارش معاون خدمات شهری شهرداری تهران بود اما جلسه بیشتر به ارایه تذکرهایی نسبت به این معاونت در مورد  فروشگاه‌های شهروند، کارگران شهرداری و... منتهی شد‌.
عبدالحسین مختاباد، عضو شورای شهر تهران خطاب به معاون شهردار گفت: علاوه بر بازدید خود تصاویری را در مورد اتوبان نیایش دیده‌ام که در آن شرایط معتادان بسیار نگران‌کننده بود و حتی معتادان به راحتی در آنجا چادر زده بودند یا در محله هرندی محیطی آلوده وجود داشت‌. سوال من این است که وظیفه این معاونت در مورد این لکه‌های سیاه در شهر که هر روز بیشتر می‌شود، چیست؟
محمد حقانی، عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران با اشاره به تذکرهای متعددی که در مورد حذف و از بین بردن باغات شهر تهران داشته است، گفت: متاسفانه هر روز باغات زیادی از طرق مختلف از بین می‌روند و باید راهکاری برای این مشکل بزرگ پیدا کنیم‌. وی افزود: به عنوان مثال «باغ معنوی» در خیابان جمشیدیه را مورد هجوم قرار داده‌اند و درختان آن را خشکانده‌اند و بعد شهرداری منطقه نیز مجوز را صادر کرده و بدون هیچ مشکلی کار خودشان را انجام داده‌اند‌. وی در ادامه در تذکری گفت: ورود سازمان میادین میوه و تره‌بار به بخش‌خصوصی درست نیست، چراکه سازمان میادین میوه و تره‌بار باید بدون سود، فاصله‌ بین تولیدکننده و مصرف‌کننده را پر کند به همین دلیل اقداماتی که اخیرا در قالب BOT برای ساخت فضاهای جدید انجام می‌دهد، خلاف قانون است‌. از کوچک‌ترین امکانات نظیر نظافت و ایمنی برخوردار نیستند و به عنوان مثال در زمان بازدید ما شاهد بودیم که وضع نظافت خوبی نداشتند و بخاری‌ها بدون دودکش بودند که اگر چنین شرایطی ادامه یابد و کسی بمیرد فاجعه بزرگی رخ خواهد داد‌. احمد دنیامالی، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران با اشاره به روند آبیاری فضای سبز در شهر تهران گفت: شهرداری تاکنون بیش از 200 حلقه چاه حفر کرده است و به شدت سفره آب‌های زیرزمینی پایین رفته و باید در مورد حوزه مدیریت آب و مدیریت بحران توجه جدی داشته باشیم‌.

 

کاهش تعرفه، مشوقی برای واردات خودروهای پاک

جامعه- کارگروه ملی آلودگی هوا در محیط‌زیست با حضور نمایندگان سمن‌‌های زیست‌محیطی و وزارتخانه‌های نفت و صنعت و معدن و سازمان حفاظت محیط‌زیست و شهرداری تهران تشکیل جلسه داد. مهم‌ترین تصمیماتی که این کارگروه در این جلسه گرفت تغییر سوخت نیروگاه بعثت به عنوان مهم‌ترین اقدام برای کاهش آلودگی هوای پایتخت بود همچنین در این جلسه بهروز، قائم‌مقام معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران از مسوولان سازمان حفاظت محیط‌زیست خواست تا رایزنی ویژه‌ای برای کاهش تعرفه‌های گمرکی خودروهای پاک حتی تا رسیدن به تعرفه صفر درصد انجام دهند.وحید حسینی، نماینده دیگر شهرداری نیز با قابل حل خواندن معضل آلودگی هوای تهران خواستار کنترل آلودگی هوا  شد.
حیدرزاده، مدیرکل اداره حفاظت محیط‌زیست استان تهران درخواست کرد تا پیشنهادها و راهکارهای حل بحران آلودگی هوا منطبق بر دومین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا و 22 بند مصوبه هیات وزیران باشد. متصدی، معاون محیط‌زیست نیز درخواست کرد با توجه به اینکه در فصل سرما آلودگی هوا بیشتر است این جلسات به‌طور مرتب و هفتگی تشکیل شود.

 

قتل مشکوک کاشی‌کار در ساختمان نیمه‌کاره
خانواده مرد کاشی‌کاری که برای انجام یک پروژه ساختمانی از خانه خارج شده بود پس از مدتی بی‌خبری به اداره دهم پلیس آگاهی مراجعه کردند و اظهار داشتند که در ساعت 8:30 پانزدهم مردادماه شخص ناشناسی با تلفن‌همراه بهزاد تماس گرفت و آدرس محلی را در خیابان سیامک واقع در منطقه کیانشهر به وی داد تا او برای انجام کار کاشی‌کاری به آنجا مراجعه کند‌. بهزاد نیز پس از گرفتن نشانی ساختمان از خانه خارج شد و پس از آن دیگر پاسخگوی تماس‌های ما نشد تا اینکه تصمیم گرفتیم موضوع را به پلیس اطلاع دهیم‌‌.
با توجه به اظهارات خانواده بهزاد‌، کارآگاهان اداره دهم با مراجعه به خیابان سیامک به تحقیق از محل پرداخته و موفق به شناسایی خودرو متعلق به بهزاد شدند که در کنار ساختمانی نیمه‌کاره پارک شده بود‌‌.
با توجه به اظهارات خانواده بهزاد مبنی بر اینکه وی برای تنظیم قرارداد کاری درخصوص انجام کاشی‌کاری از خانه خارج شده‌، کارآگاهان به داخل ساختمان نیمه‌کاره مراجعه و در بررسی محل اطلاع پیدا کردند که چند ماهی است کار ساختمان‌سازی در آنجا متوقف شده است‌‌.
کارآگاهان اداره دهم با توجه به محل کشف خودرو مقتول به تحقیقات از اهالی پرداخته و سرانجام موفق به شناسایی یکی از اهالی محل شدند که یک دستگاه خودرو پراید را در روز فقدان بهزاد‌، هنگام خروج از داخل ساختمان نیمه‌کاره مشاهده کرده بود‌‌.  
این شخص در اظهاراتش به کارآگاهان گفت‌: ساختمان نیمه‌کاره متعلق به یکی از بستگان وی است که چندی پیش از من خواهش کرده بود که مراقب باشم تا کسی اقدام به سرقت از داخل ساختمان وی نکند و من نیز هرچند وقت یک‌بار به ساختمان مراجعه و محل را بازدید می‌کردم‌. وی گفت که در آن روز در مسیر بازگشت از محل کار خود بودم که یک دستگاه پراید را مشاهده کردم که در حال خروج از ساختمان بود! به تصور اینکه راننده پراید اقدام به سرقت از داخل ساختمان کرده قصد داشتم تا او را متوقف کنم اما ماشین قبل از رسیدن من به مقابل ساختمان از محل دور شد و من در آن لحظه توانستم شماره پلاک آن را یادداشت کنم‌؛ پس از رفتن ماشین بلافاصله به داخل ساختمان رفته و به بررسی مصالح و تجهیزات ساختمانی داخل آن پرداختم‌؛ با وجود آنکه آثار کشیده شدن روی زمین وجود نداشت‌ اما سرقتی انجام نشده بود!! و من نیز به همین علت موضوع را به صاحب ساختمان اطلاع ندادم»‌.
با توجه به اطلاعات جدید به دست آمده‌، کارآگاهان اقدام به شناسایی صاحب خودرو پراید کرده و با شناسایی محل سکونت این شخص در منطقه کیانشهر‌، وی را در ساعت هفت شب هجدهم آذرماه دستگیر و جهت انجام تحقیقات به اداره دهم منتقل کردند‌‌. متهم به نام حسن‌‌. ب (34 ساله) پس از حضور در اداره دهم و با وجود انکار اولیه جنایت‌ به ناچار لب به اعتراف گشود و در اعترافات خود به کارآگاهان گفت‌: «پس از ورود مقتول به داخل ساختمان‌، وی را به بهانه بازدید و انجام متراژ به طبقه بالای ساختمان بردم‌؛ زمانی که در حال اندازه‌گیری قسمت‌های داخل آشپزخانه بود‌، رشته‌ای پلاستیکی را که همراه خود داشتم به گردنش انداخته و او را خفه کردم‌؛ جسد را به صندوق عقب پراید منتقل‌ کرده و بلافاصله از ساختمان خارج‌ شدم، جنازه را به بیابان‌های منطقه حسن‌آباد منتقل و در آنجا رها کردم‌. متهم هنوز از انگیزه خود سخنی نگفته اما تحقیقات از وی در اداره آگاهی ادامه دارد‌.
مروری بر مطالعات آزمایشگاهی

در بیماران شخصی‌ام مردی را سراغ دارم که به تومور بسیار بدخیم و پیشرفته‌ای در مثانه مبتلاست.
 درجه وخامت و میزان گسترش این تومور به قدری است که بیماری وی را تقریبا درمان‌ناپذیر ساخته است. دردآور اینکه در آزمایش‌های سال‌های قبل بیمار می‌توان خون را در ادرار مشاهده کرد. مطمئن هستم اگر این تومور با عنایت به این علامت مهم (خون در ادرار) به موقع تشخیص داده می‌شد، بیمار امروز به آنچه با آن رودررو است، مبتلا نبود. در این مورد، بی‌توجهی به علامت مهم «خون ادراری» از یک بیماری فی‌نفسه درمان‌پذیر نظیر تومور مثانه، بلایی لاعلاج ساخته است.
انگیزه اصلی در نگارش آنچه پیش‌رو دارید «پزشک کردن شما» نیست، هدفی که دنبال می‌شود، مکتوب‌سازی اطلاعات اورلژیکی است که آگاهی از آنها شما را به «میزانی که باید» متوجه علایم مهم و بعضا حیاتی آزمایش‌های این رشته تخصصی می‌سازد.
ذکر این نکته الزامی است که تفسیر نتایج آزمایش‌ها در همه رشته‌های طب و نیز اورلژی از وظایف پزشک محسوب می‌شود. در صورتی که بعد از مطالعه این مختصر به علامت غیرمعمول در آزمایش خود برخورد کردید، باید پزشک خانوادگی خود را مورد مشورت قرار دهید و الباقی کار را به وی محول کنید.
سخن اول: آزمایش‌های اورلژیک
تجزیه کامل ادرار: آزمایش‌های اورلژیک طیف وسیعی دارند و اگر بجا انتخاب شوند، گویای مسایل زیادی خواهند بود. دم‌دست‌ترین این آزمایش‌ها تجزیه کامل ادرار (urinalysis) است. این آزمون در عین سادگی بیانگر بسیاری از اختلالات داخلی یا اورلژیک کلیه، مثانه و مجاری ادرار است در انجام آن باید به زمان جمع‌آوری ادرار و میزان آب بدن بیمار توجه کرد.
در بهترین شرایط خوب است آزمایش روی ادرار تازه انجام شود. معمولا از بیمار خواسته می‌شود که صبح همان نمونه را تهیه کند.
اگر ادرار مانده باشد، حالت «قلیایی» پیدا می‌کند و این  کیفیت سبب شکستن گلبول‌های قرمز می‌شود.
همان‌طور که اشاره شد، میزان آب بدن بیمار را نیز باید در نظر داشت به‌خصوص اگر به نحوه کارکرد کلیه‌ها و وجود پروتئین در ادرار مشکوک هستیم.
برای جمع‌آوری ادرار نکاتی را باید در نظر داشت. اصولا انجام این کار در مردان چندان مشکل نیست و به راحتی با جمع‌آوری «قسمت میانی ادرار» (Midstream) میسر می‌شود. برای این منظور باید قسمت اول ادرار را رها کرد و تنها از ادراری که در ادامه جاری می‌شود نمونه‌گیری کرد.
جمع‌آوری ادرار در خانم‌ها و کودکان با مشکلاتی روبه‌رو است. در خانم‌ها طول مجرای ادرار کوتاه است و اگر در جمع‌آوری ادرار دقت نشود احتمالا آلودگی بروز می‌کند و سبب گمراهی می‌شود. گاهی لازم است به بیمار وضعیت مخصوصی که به «لیتوتومی» (Litotomy) موسوم است، داده شود. در مواردی که نتیجه آزمایش بسیار مهم است، می‌توان از «کاتتر»های (Catheter) مخصوص استفاده کرد.
در کودکان مساله تهیه ادرار پاکیزه و دور از آلودگی بسیار پراهمیت است. گاهی برای جمع‌آوری مطمئن ادرار در کودکان از سوزن‌های مخصوصی استفاده می‌شود. به این ترتیب که سوزن ظریفی را از ناحیه پایین شکم وارد مثانه پر کرده و ادرار را جمع‌آوری می‌کنند. طبیعی است که این نوع جمع‌آوری دشوار بوده و در موارد خاصی جایز است.
ادرار جمع‌آوری شده از نظر رنگ و ظاهر، وزن مخصوص، PH، وجود گلوکز (قند) هموگلوبین و باکتری و گلبول سفید مورد بررسی قرار می‌گیرد.
1- رنگ و ظاهر:
رنگ طبیعی ادرار «زرد کهربایی» است. با وجودی که قرمزی ادرار به معنی حتمی وجود خون در آن نیست ولی باید احتمال آن را به دقت رد کرد.
داروهایی مثل «فنازوپیریدین» (Phenazopyridin) یا «ریفامپین» (Rifampin) ادرار را نارنجی می‌کنند و «نتروفورانتویین» (Nitrofurantoin) آن را به رنگ قهوه‌ای درمی‌آورد. «مترونیدازول» (Metronidozle) و «آلفامتیل دوپا» (Alpha metyl dopa) رنگ قرمز تیره‌ای را به ادرار می‌دهند.
همان‌طور که گفته شد قرمزی ادرار دلیل وجود حتمی گلبول قرمز در ادرار نیست. در موارد زیر بی‌آنکه خونی در ادرار باشد رنگ آن قرمز می‌شود.
1- مصرف لبو (به دلیل وجود ماده‌ای موسوم به بتاسیانین)
2- مصرف مسهل‌ها (به علت وجود فنولفتالیین)
3- مصرف رنگدانه‌های گیاهی
4- ادرار غلیظ (به علت کم‌آبی بیمار)
5- وجود میوگلوبین در ادرار (به علت فعالیت سنگین بدنی یا صدمه وسیع بافت‌ها)
6- باکتری سراشیا مارسی نس (این باکتری به‌خصوص در کودکان سبب قرمزی پوشک آنها می‌شود.
با وجودی که قرمزی ادرار به معنی وجود خون در آن نیست ولی «خون ادراری» به قدری علامت مهمی است که هرگونه قرمزی ادرار را باید به حساب آن گذاشت و در باب آن تحقیق کرد.
گاهی رنگ ادرار شیری‌رنگ می‌شود. صرفنظر از موارد بسیار نادری مثل وجود لنف در ادرار، در اکثر موارد این تغییر رنگ به دلیل وجود «فسفات‌های بی‌شکل» ایجاد می‌شود که چندان مهم نیست.
بوی ادرار تنها از آن جهت که نشان‌دهنده کهنگی زیاد آن است می‌تواند مفید باشد. نتایج حاصل از آزمایش چنین اداری قابل اعتماد نیست.
2- وزن مخصوص:
وزن مخصوص ادرار در شرایط طبیعی بین
030/1-003/1 است. توجه به وزن مخصوص اطلاعات قابل اتکایی را در مورد میزان آب بدن در اختیار می‌گذارد.
از غده هیپوفیز هورمونی موسوم به «هورمونی ضدادرار» (ADH) ترشح می‌شود. وظیفه اصلی این هورمون اثر روی لوله‌های انتهایی ادرار و جذب مجدد آب است. اگر این هورمون به درستی ترشح نشود، آب «جذب مجدد» پیدا نمی‌کند و در نتیجه حجم ادرار 10 برابر می‌شود. به این بیماری «دیابت بی‌مزه» می‌گویند. علت نام‌گذاری آن تحت عنوان دیابت، مشابهت آن با بیماری قند (دیابت) است. در هر دو بیماری حجم ادرار شدیدا افزایش می‌یابد.
توجه به وزن مخصوص ادرار در تشخیص زودرس این بیماری بسیار مهم است. در بسیاری از موارد در «دیابت بی‌مزه» وزن مخصوص ادرار کمتر از 010/1 می‌شود.
یک جراح با توجه به وزن مخصوص ادرار بعد از عمل می‌تواند وضعیت آب بدن بیمار خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
3-PH
PH معیاری است که میزان اسیدی یا قلیایی بودن ادرار را نشان می‌دهد. توجه به آن در «بیماران سنگ‌ساز» بسیار پراهمیت است.
اصولا کسانی که سنگ‌های ادراری از جنس اورات (Urate) می‌سازند به ندرت PH بالای 5/6 دارند. برعکس سنگ‌های کلسیمی و بیماری مخصوصی موسوم به اسیدوز لوله‌ای کلیه‌ها، در ادرارهای با PH بالاتر از شش پدید می‌آیند.
پروتئوس نوعی باکتری است که می‌تواند اوره را تجزیه کند و به این ترتیب سبب قلیایی شدن ادرار شود و در نتیجه زمینه مستعدی برای سنگ‌سازی ایجاد می‌شود.
ادراری که دو ساعت بعد از یک وعده غذای سنگین جمع‌آوری شود یا ساعت‌ها بماند، حالت قلیایی پیدا می‌کند. آزمایش چنین ادراری نتایج بعضا غلطی را به دست خواهد داد.
4- پروتئین
وجود پروتئین در ادرار حتما نشانه بیماری نیست. اگر میزان پروتئین ادرار از 150 میلی‌گرم در 24 ساعت تجاوز کند، مطالعات بعدی مورد پیدا می‌کند.
در شرایط زیر ممکن است ادرار از نظر پروتئین به صورت کاذب مثبت شود:
1- غلظت زیاد ادرار
2- وجود گلبول‌های سفید فراوان در آن
3- ترشحات زیاد واژن
4- وجود سلول‌های اپی تلیال
5- قند (گلوکز)
در کلیه‌ها برای گلوکز آستانه‌ای وجود دارد، یعنی اگر میزان گلوکز خون از میزان خاصی افزون شود، با حالتی شبیه «سر رفتن» وارد ادرار می‌شود و آزمایش ادرار را از این نظر مثبت می‌کند.
آستانه قند در کلیه‌ها 180 میلی‌گرم درصد است، یعنی اگر میزان قند خون به بالاتر از 180 میلی‌گرم در صد برسد در ادرار ظاهر می‌شود.
در موارد زیر آزمایش ادرار از نظر قند به طور کاذب مثبت می‌شود:
1- مصرف آسپرین
2- مصرف ویتامین ث
3- مصرف سفالسپورین
6- هموگلوبین
هموگلوبین ماده‌ای است که درون گلبول‌های قرمز قرار دارد. این ماده عامل اصلی انتقال اکسیژن توسط گلبول‌های قرمز محسوب می‌شود.
وجود هموگلوبین در ادرار دقیقا به معنی دفع گلبول‌های قرمز نیست ولی به هر حال می‌تواند نشانه‌ای از آن باشد.
برای اندازه‌گیری ساده و سریع پروتئین، گلوکز و هموگلوبین وسایلی موسوم به «Dipstick» به بازار آمده‌اند. این وسایل را که مانند نوارهای ظرفیت کاغذی هستند، با وارد ساختن در ادرار می‌توان مورد استفاده قرار داد.
7- باکتری و گلبول سفید
در آزمایش کامل ادرار باید به وجود باکتری و گلبول سفید نیز توجه داشت. در بسیاری از موارد برای رویت باکتری‌ها زیر میکروسکوپ باید آنها را به طرق گوناگون رنگ‌آمیزی کرد.
بدیهی است اگر در جمع‌آوری ادرار توجه کافی مبذول نشود، ادرار آلوده می‌شود و در صورتی که در ادرار باکتری مشاهده شود باید آن را در محیط‌های مخصوص کشت داد. به این ترتیب نه تنها نوع باکتری به درستی مشخص می‌شود که می‌توان حساسیت آن به آنتی‌بیوتیک‌های گوناگون را محک زد.
برای اینکه عفونت اداری ثابت شود حتما باید بیش از 105 باکتری در میلی‌متر مکعب ادرار وجود داشته باشد.
همان‌طور که گفته شد وجود باکتری در ادرار باید به کمک کشت تایید شود. تعداد باکتری‌هایی که کشت داده می‌شوند تابع شرایط زیر است:
1- روش جمع‌آوری ادرار
2- میزان آب بدن بیمار
3- مصرف آنتی‌بیوتیک
اصولا برای در اختیار داشتن یک آزمایش مورد اطمینان باید تا حصول جواب آزمایش از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری کرد.
به‌طور کلی در آزمایش ادرار وجود 3-2 گلبول سفید در مرد با 5-3 عدد در زن غیرطبیعی محسوب می‌شود و کشت ادرار را می‌طلبد.
گاهی افزایش تعداد گلبول‌های سفید ادرار بدون وجود عامل عفونی است. این کیفیت آزمایشگاهی تحت عنوان «چرک ادراری سترون» (sterile pyurea) شناخته می‌شود که نشانه سه بیماری بسیار مهم زیر است:
1- سنگ ادراری
2- سل
3- سرطان
با توجه به عواقب ناخوشایند این سه بیماری اهمیت توجه به «چرک ادراری سترون» روشن می‌شود.همان‌طور که گفته شد معیار دم‌دست فعلی برای تشخیص عفونت ادرار حاکی از وجود حداقل 105 اجتماع باکتری در میلی‌لیتر است. این میزان گواینکه همچنان قابل قبول مانده اما شامل تعدیلاتی نیز شده است. فی‌المثل در خانم‌ها با توجه به علایم بالینی، اجتماعات کمتر باکتری نیز مثبت تلقی می‌شود.
8- گلبول قرمز (خون)
وجود خون در ادرار یا علامتی که تحت عنوان «هماتوری» (hematuria) شناخته می‌شود، از پراهمیت‌ترین علایم آزمایشگاهی است.
اینکه آیا وجود خون (گلبول قرمز یا RBC) در ادرار تنها در آزمایش گزارش شده یا با قرمزی آن نیز همراه است، در پربها شمردن این علامت هیچ تاثیری ندارد. یعنی به هر شکل زمانی که وجود خون از 2-1 گلبول قرمز در میدان قوی میکروسکوپ بیشتر باشد، پراهمیت و نیازمند بررسی‌های تکمیلی است.
توجه داشته باشید که وجود خون در ادرار بااهمیت زیادی که دارد، همیشه بدخیم و پرعارضه نیست. در حالات زیر نیز ممکن است خون در ادرار ظاهر شود:
1- فعالیت سنگین بدنی (دوهای طولانی)
2- خونریزی از واژن (مهبل)
3- التهاب اعضای مجاور دستگاه ادرار (مثل آپاندیس)
4- عفونت مجرا یا مثانه
وجود خون در ادرار به‌خصوص اگر نمایان و واضح باشد «به تناوب» ظاهر شود بسیار اهمیت دارد. برخلاف آنچه عوام می‌انگارند، بی‌درد بودن «خون ادراری» به وخامت آن در موضع یک علامت مهم می‌افزاید.
باتوجه به شکل گلبول‌های قرمز و اینکه «شکل طبیعی» دارند یا «بدشکل» شده‌اند نیز می‌توان بیماری‌های داخلی کلیه را از موارد جراحی آن جدا کرد.
یکی از شایع‌ترین علل خون ادراری سنگ‌های کلیوی یا حالب هستند. در این حالت در اکثر موارد درد همزمانی نیز وجود دارد که مشخصات ویژه‌ای را داراست؛ از آن جمله اینکه «کم و زیاد» می‌شود و با علایم عمومی مثل «تهوع و استفراغ» نیز همراه است.
توجه داشته باشید که بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان مثانه، سرطان کلیه یا به‌طور کلی دستگاه ادراری اکثرا خود را به صورت «خون ادراری» ظاهر می‌سازند. عنایت به این واقعیت در بسیاری از موارد سبب تشخیص به موقع بیماری می‌شود و سرطان را در مرحله‌ای که کاملا درمان‌پذیر» است، شناسایی می‌کند.
«سیستیت» و «اورتریت» از بیماری‌هایی هستند که سبب «خون ادراری» شدید می‌شوند.
بدیهی است با درمان بجا و مناسب و سرکوب غفونت، ادرار از خون پاک می‌شود و شرایط به حالت طبیعی برمی‌گردد. در صورتی که با درمان کافی سیستیت باوجود فروکش علایم حاد همچنان خون در ادرار باقی بماند باید تحقیقات بیشتری را انجام داد.
9- سلول‌های اپی تلیال
سلول‌های اپی تلیال نیز ممکن است در ادرار ظاهر شوند. این سلول‌ها انواع گوناگونی دارند و تا زمانی که با تغییرات خاصی که حاکی از سرطان هستند همراه نباشند، وجودشان در ادرار ارزش چندانی ندارد.
ادامه مطلب را هفته آینده بخوانید


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles