ابتکار: عقبماندگیهای صنعت و سوخت چندماهه برطرف نمیشود
رییس سازمان محیطزیست با اشاره به عرضه سوخت غیراستاندارد طی سالهای گذشته گفت که سوخت عرضه شده دارای مقدار زیادی آرماتیک و بنزن بوده که آسیب بالایی دارد.
معاون رییسجمهور و رییس سازمان محیطزیست کشور با اشاره به اینکه عقبماندگیهایی که در بخش صنعت و سوخت داریم چند ماهه برطرف نمیشود، افزود: درخصوص آلودگی هوا مکاتبات، رایزنیها و پیگیریهای متعددی را شروع کردهایم.
وی در در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیطزیست با موضوع آلودگی هوای شهرهای بزرگ طی دو هفته آینده اذعان داشت: یک جلسه برای هماهنگی و مقدمه جلسه شورای عالی محیطزیست بین همه دستگاهها برگزار میشود و دستگاههای مسوول، طبق قانون باید برنامههای خود را ارایه بدهند و امیدواریم با تغییر رویکرد در شورای عالی حفاظت محیطزیست آلودگی هوا را در سطح کشور دنبال کنیم و به نتیجه خوبی برسیم.
رییس سازمان محیطزیست در ادامه با تاکید بر اینکه مصوبه شورای عالی محیطزیست مطمئنا سختگیرانه اعمال میشود، تصریح کرد: مدتهاست استاندارسازی خودرو و استانداردسازی سوخت به تاخیر افتاده است و این عقبماندگی اثرات ملی دارد.
وی با بیان این مطلب افزود: با ارتقای استاندارد خودرو سامانه نظارتی هم باید اصلاح شود چراکه این سامانه نیز مشکل دارد و طی این سالها از دقت کافی برخوردار نبوده و براساس چارچوب دقیقی نظارت نمیشده است.
ابتکار با اشاره به عرضه سوخت غیراستاندارد طی سالهای گذشته ادامه داد: خوشبختانه دولت کنونی و وزارت صنعت و نفت و همه دستگاههای مسوول به این مساله وقوف دارند و یک تغییر رویکردی در این خصوص در حال رخ دادن است.
وی با اشاره به برگزاری دو جلسه کمیته ملی کاهش آلودگی هوا طی یکماه گذشته ادامه داد: کار خیلی زیاد و پیچیده است و نمیخواهم بر اثر فشار رسانهها وعدهای نشدنی بدهم.
این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که چرا فشار محیطزیست طی این سالها نتیجهبخش نبوده است، گفت: در شرایطی هستیم که با یک خلاء کامل در دوره گذشته مواجه بودیم و باید از نو ساختارها و برنامهها بازسازی شود اگرچه با جدیت کار میکنیم اما نباید انتظار داشت هشت سال عقبماندگی را ظرف چند ماه جبران کرد و من به عنوان رییس سازمان محیطزیست یک اقدام ضربتی انجام دهم که همه مشکلات یکدفعه حل شود. رییس سازمان محیطزیست کشور در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که یک دوره بیبرنامگی را پشت سر میگذاریم و سازمان محیطزیست، سازمانهای مسوول و مردم همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات حل شود.
استفاده از آبهای آلوده؛ مزارع جنوب تهران نابود میشود
جامعه- پس از انتشار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات برخی مزارع جنوب شهر تهران و برخی شهرهای این استان که با آب فاضلاب تصفیه نشده تغذیه میشوند رییس سازمان جهادکشاورزی استان تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد تا اعلام کند که از آغاز هفته جاری طرح ساماندهی تامین آب سالم، اصلاح نوع کشت و برخورد قانونی با تولیدکنندگان سبزی و صیفی با آبهای نامتعارف استان تهران به اجرا درآمده است.
سیدمحمد موسوی با اشاره به اینکه فقط یک درصد از مزارع از آبهای نامتعارف آبیاری میشوند تاکید کرد که به محض مشاهده چنین مواردی سریعا در سه نوبت اخطار و در نهایت این مزارع بهطور قانونی قلع و قمع میشوند.
وی گفت: براساس قانون در صورتی که سبزی و صیفیکاران جنوب تهران مزارع خود را با آب ناسالم آبیاری کنند، مزارع آنها قلع و قمع میشود.
وی اظهار داشت: این طرح را 15 دستگاه دولتی شامل شرکت آب منطقهای تهران، اداره کل محیطزیست استان تهران، شبکه بهداشت و درمان، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، شهرداریها، شرکت آب و فاضلاب روستایی، شرکت آب و فاضلاب شهری، استانداری تهران، فرمانداران شهرستانهای ری، تهران و بهارستان اجرا میکنند.
موسوی درخصوص این طرح گفت: 214 هکتار از مزارع سبزی و صیفی جنوب استان تهران با آبهای نامتعارف آبیاری میشوند و براساس این طرح آب مورد استفاده آنها سالمسازی میشود و در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در این طرح وظایف 15 دستگاه دولتی مشخص و اجرای آنها زمانبندی شده است و هر 15 روز یک بار گزارش آن به استانداریها داده میشود. موسوی افزود: برای اجرای این طرح دو برنامه میانمدت و آنی وجود دارد.
موسوی گفت: در برنامه میانمدت فاضلابها تصفیه میشوند و در اختیار بخش کشاورزی قرار میگیرند و همچنین 30 حلقه چاه در استان تهران حفر شده که قرار است از سوی آب منطقهای تجهیز شوند و در اختیار کشاورزان منطقه قرار بگیرند. وی ادامه داد: در برنامه اضطراری و آنی نیز سعی میشود کشاورزان از آبهای نامتعارف و آلوده استفاده نکنند.
وی ادامه داد: به کشاورزانی که حقابه و آب سالم دارند، اما از آب نامتعارف استفاده میکنند، اخطار کتبی میدهیم و به شبکه بهداشت و درمان معرفی میشوند و با شکایت شبکه بهداشت، دستگاه قضایی حکم به قلع و قمع محصول میدهد.
وی ادامه داد: کشاورزانی که حقابه دارند، اما آب سالم ندارند، سازمان محیطزیست و وزارت صنعت مکلف هستند آب مصرفی آنها را کنترل و رفع آلودگی کنند. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین درخصوص کسانی که امکان استفاده از آب سالم را ندارند، گفت: به آنها الگوی کشت دیگری نظیر زراعت چوب، پنبه و ذرت بذری توصیه میشود و از نظر تامین نهاده، تسهیلات و مکانیزاسیون حمایت میشوند.
موسوی افزود: حتی مابهالتفاوت سود خالص ناشی از کشت جایگزین نیز به آنها پرداخت میشود. به گفته موسوی برنامههای میانمدت این طرح نیز تا پایان سال زراعی به اتمام میرسد. موسوی گفت: در حال حاضر 9/67 هکتار از زمینهای جنوب تهران دارای حقابه هستند و آب دارند اما از آب ناسالم استفاده میکنند.
اما نکته مهم دیگر این طرح شناسنامهدار کردن کلیه سبزیجات و صیفیجات است که در این صورت آلودگی آنها قابل پیگیری میشود.
نجات 200 نفر در آتشسوزی سینما ایران
فارس- سازمان آتشنشانی تهران با مهار آتشسوزی شنبه شب گذشته سینما ایران، جان 200 نفر را از خطر نجات داد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران با اعلام خبر مهار آتشسوزی در سینما ایران گفت: پس از وقوع آتشسوزی در سینما ایران در خیابان شریعتی تهران، با توجه به اهمیت موضوع آتشنشانان 5 ایستگاه را به همراه دو گروه نجات، دو دستگاه خودرو تجهیزات تنفسی و یک دستگاه نردبام به محل حادثه اعزام شدند.
جلال ملکی در گفتوگو با مهر افزود: در پی این آتشسوزی که در طبقه سوم به مساحت 500 مترمربع رخ داده پس از حضور آتشنشانان در محل مشخص شد که آتشسوزی در قسمت سقف تاسیسات سینما ایران ایجاد خطر کرده است.
وی با اشاره به اینکه در این عملیات گروهی از آتشنشانان عملیات اطفای حریق را آغاز کرده و گروهی دیگر نیز 200 نفر از حاضران در سالن نمایش را نجات داده، یادآور شد: آتش نشانان در ابتدا از سرایت آتش جلوگیری کرده و به اطفای حریق پرداختند.
به گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران، به هیچ یک از افراد در جریان این حریق آسیبی وارد نشد. همچنین خسارتی به سالنهای سینما وارد نشده است. گفتنی است، علت حادثه از سوی کارشناسان در دست بررسی است.
نظام پزشکی دارو را از وزارت بهداشت میگیرد
درحالی بار کاری وزارت بهداشت در حوزههای مختلف زیاد است که عضو هیاتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با اعلام خبر امضای تفاهمنامه سازمان نظامپزشکی و سازمان غذا و دارو این روند را باعث سبکسازی کارهای وزارت بهداشت در حوزه دارو میداند.
دکتر ایرج خسرونیا در گفتوگو با مهر گفت: بار وزارت بهداشت در حوزههای مختلف درمان، آموزش و پیشگیری، خیلی زیاد است و از همینرو نیاز دارد که کارهای این وزارتخانه سبکسازی شود.
وی با اشاره به صحبتهای وزیر بهداشت مبنی بر واگذاری برخی از وظایف و امور وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشکی افزود: با توجه به اینکه انجمنهای علمی و پزشکی زیر نظر سازمان نظام پزشکی هستند این سازمان بهتر میتواند به امور دارویی
رسیدگی کند.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی، بیشتر با مشکلات آشناست و در مقایسه با وزارت بهداشت از حجم کاری کمتری برخوردار است، تصریح کرد: واگذاری برخی امور وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشکی به نفع مردم است.
وی با تاکید بر اینکه برخورد با قاچاق دارو نیازمند قدرت اجرایی است و نظام پزشکی این قدرت را ندارد، اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی میتواند در مقولههایی همچون تخلفات داروسازان و داروخانهها، ورود کند و سریعتر به نتیجه برسد.
اتوبوس «راهیاننور» باز حادثه آفرید
تصادف یک دستگاه اتوبوس راهیاننور در سال 87 که 27نفر از فرهنگیان کشته شدند، دو حادثه مرگبار در سال 90 برای اتوبوس دانشآموزان دختر که منجر به کشته شدن 3 دانشآموز و دهها زخمی شد و همچنین واژگونی اتوبوس دانشآموزان راهیاننور در سال 91 که بر اثر آن 21 نفر از دانشآموزان کشته شدند، تنها چند نمونه از حوادث دلخراشی بوده که در سالهای اخیر برای دانشآموزان مسافر اردوهای راهیاننور اتفاق افتاده است.
با این تفاسیر شاهدیم که مسوولان پیشین وزارت آموزش و پرورش با وجود عدم تامین زیرساختهای مناسب همچنان به اعزام دانشآموزان به این مناطق اقدام میکنند البته در دوره جدید بنابر دستور وزیر آموزش و پرورش تمامی دانشآموزان براساس دستورالعمل ایمنی و پیشگیری که به استانها ابلاغ شده، به راهیاننور اعزام میشوند اما به نظر میرسد حوادث جادهای سفرهای راهیاننور پایانی ندارد.
در این میان با اینکه هرساله پلیس راه درخصوص امنیت وسایل نقلیه و رعایت علایم راهنمایی و رانندگی هشدارهای جدیای را میدهد اما باز هم رییس پلیس اداره تصادفات کشور از تصادف اتوبوس دانشآموزان راهیاننور با یک دستگاه تریلی هوو و کشته شدن راننده و شش مجروح دیگر در این حادثه خبر داد.
سرهنگ اسفندی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در تشریح تصادف اتوبوس دانشآموزان راهیاننور گفت: اتوبوس حامل دانشآموزان راهیاننور در مسیر خرمآباد- بروجرد و در گردنه زاغه با یک دستگاه تریلی هوو برخورد کرده است. به گفته این مقام مسوول انتظامی اتوبوس دانشآموزان به علت لغزندگی جاده پس از برخورد با تریلی هوو به سمت راست منحرف شده و سپس با کوه برخورد کرد.
سرهنگ اسفندی با اشاره به عدم توجه به مسایل راهنمایی و رانندگی افزود: در بررسیهای اولیه توسط کارشناسان پلیس راه مشخص شد در پی این حادثه متاسفانه راننده بلافاصله کشته شده و شش نفر از دانشآموزان نیز مجروح شدند که درحال حاضر وضعیت آنان مطلوب است.
رییس پلیس اداره تصادفات کشور اظهار داشت: علت این حادثه از سوی کارشناسان پلیس راه تخطی از سرعت مطمئنه در جاده لغزنده از جانب اتوبوس حامل دانشآموزان راهیاننور اعلام
شده است.
دستگیری 123 سارق، مالخر و سرکردههای باند سرقت و زورگیری در پایتخت
رییس پلیس تهران بزرگ از دستگیری 123 نفر از سارقان، مالخران و سرکردههای باندهای سرقت و زورگیری در پایتخت خبر داد.
سردار حسین ساجدینیا در حاشیه حضور در مقر پلیس آگاهی تهران بزرگ و بازدید از عملیات ماموران پلیس آگاهی در شبانهروز گذشته گفت: برخورد با سارقان و زورگیران در دستورکار بوده و از نخستین دقایق بامداد دیروز، ماموران پلیس آگاهی در عملیاتی 123 سارق، مالخر و سرکردههای چندین باند سرقت را دستگیر کردند.
وی با بیان اینکه برخی از دستگیرشدگان با چهار نفر از اتباع خارجی در ارتباط بودند، اظهار کرد: این افراد اموال سرقتی که عمدتا شامل گوشی میشد را از سارقان خریده و پس از رمزگشایی و پاک کردن حافظه، در کشورهای آذربایجان، عراق، افغانستان و پاکستان
به فروش میرساندند.
رییس پلیس تهران بزرگ با بیان اینکه هشت نفر از متهمان دستگیر شده با این اتباع خارجی در ارتباط بودند، گفت: 30 مالخر نیز اموال را از سارقان گرفته و به این هشت نفر تحویل میدادند تا از طریق آنان در اختیار چهار تبعه خارجی که از کشورهای آذربایجان، عراق، افغانستان و پاکستان بودند، داده شود.
ساجدینیا با بیان اینکه در مجموع 123 نفر در این عملیات پلیسی دستگیر شدند، گفت: اقدامات پلیس برای شناسایی آنان از حدود چهار ماه قبل آغاز شده بود.
وی از کاهش چشمگیر وقوع سرقت در پایتخت از زمان اجرای این طرح پلیس آگاهی از بامداد دیروز خبر داد و افزود: عمدتا در حدود هشت ساعت، 10 تا 15 مورد سرقت رخ میداد که از صبح دیروز تنها یک مورد سرقت رخ داده که این امر نشانه تاثیری است که عملیات ماموران پلیس آگاهی بر جای گذاشته است.
رییس پلیس تهران بزرگ همچنین از دستگیری سه نفر از چهار تبعه خارجی در این پروندهها خبر داد و افزود: 60 درصد از دستگیرشدگان در این طرح پلیس دارای سابقه کیفری و زندان هستند.
ساجدینیا درباره شیوه و شگرد این سارقان نیز خاطرنشان کرد: این افراد به صورت گروهی و دو ترک روی موتورسیکلت نشسته و پس از شناسایی طعمههای خود، به آنان حمله کرده و موبایل یا دیگر اشیای آنان را سرقت میکردند و در صورتی که سارقان با ممانعت مالباخته روبهرو میشدند، با سلاح سرد و قمه آنان را تهدید میکردند.
رییس پلیس پایتخت با بیان اینکه این عملیات در کل سطح شهر تهران اجرا شده است، گفت: این عملیات یکی از عملیاتهای کمنظیر پلیس آگاهی در حوزه مبارزه با سرقت است.
به گفته ساجدینیا در حال حاضر تحقیقات از متهمان تکمیل نشده و قوهقضاییه نیز بر روند بازجویی از این افراد نظارت دارد.
نجات 200 نفر در آتشسوزی سینما ایران
فارس- سازمان آتشنشانی تهران با مهار آتشسوزی شنبه شب گذشته سینما ایران، جان 200 نفر را از خطر نجات داد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران با اعلام خبر مهار آتشسوزی در سینما ایران گفت: پس از وقوع آتشسوزی در سینما ایران در خیابان شریعتی تهران، با توجه به اهمیت موضوع آتشنشانان 5 ایستگاه را به همراه دو گروه نجات، دو دستگاه خودرو تجهیزات تنفسی و یک دستگاه نردبام به محل حادثه اعزام شدند.
جلال ملکی در گفتوگو با مهر افزود: در پی این آتشسوزی که در طبقه سوم به مساحت 500 مترمربع رخ داده پس از حضور آتشنشانان در محل مشخص شد که آتشسوزی در قسمت سقف تاسیسات سینما ایران ایجاد خطر کرده است.
وی با اشاره به اینکه در این عملیات گروهی از آتشنشانان عملیات اطفای حریق را آغاز کرده و گروهی دیگر نیز 200 نفر از حاضران در سالن نمایش را نجات داده، یادآور شد: آتش نشانان در ابتدا از سرایت آتش جلوگیری کرده و به اطفای حریق پرداختند.
به گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران، به هیچ یک از افراد در جریان این حریق آسیبی وارد نشد. همچنین خسارتی به سالنهای سینما وارد نشده است. گفتنی است، علت حادثه از سوی کارشناسان در دست بررسی است.
نظام پزشکی دارو را از وزارت بهداشت میگیرد
درحالی بار کاری وزارت بهداشت در حوزههای مختلف زیاد است که عضو هیاتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با اعلام خبر امضای تفاهمنامه سازمان نظامپزشکی و سازمان غذا و دارو این روند را باعث سبکسازی کارهای وزارت بهداشت در حوزه دارو میداند.
دکتر ایرج خسرونیا در گفتوگو با مهر گفت: بار وزارت بهداشت در حوزههای مختلف درمان، آموزش و پیشگیری، خیلی زیاد است و از همینرو نیاز دارد که کارهای این وزارتخانه سبکسازی شود.
وی با اشاره به صحبتهای وزیر بهداشت مبنی بر واگذاری برخی از وظایف و امور وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشکی افزود: با توجه به اینکه انجمنهای علمی و پزشکی زیر نظر سازمان نظام پزشکی هستند این سازمان بهتر میتواند به امور دارویی رسیدگی کند.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی، بیشتر با مشکلات آشناست و در مقایسه با وزارت بهداشت از حجم کاری کمتری برخوردار است، تصریح کرد: واگذاری برخی امور وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشکی به نفع مردم است.
وی با تاکید بر اینکه برخورد با قاچاق دارو نیازمند قدرت اجرایی است و نظام پزشکی این قدرت را ندارد، اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی میتواند در مقولههایی همچون تخلفات داروسازان و داروخانهها، ورود کند و سریعتر به نتیجه برسد.