Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

یک فاجعه زیست‌محیطی دیگر بر سر سفره ایرانی‌ها؛ برنج‌های آلوده از شایعه تا واقعیت

مریم بابایی- هر چند اعلام خبر آلودگی برخی از انواع برنج‌های شمال کشور تا حدی احساسات کشاورزان این منطقه را جریحه‌دار کرد و این شبهه را برانگیخت که موضوع سیاسی و شایعه‌ای از سوی واردکنندگان برنج هندی است اما این موضوع که گران‌ترین و مرغوب‌ترین برنج ایرانی یعنی دم‌سیاه رشت برنجی آلوده است حرف تازه‌ای نبود به‌طوری که حتی خود کشاورزان منطقه نیز از آن بی‌خبر نبودند. نماینده مردم رشت در سال 90 در صحن علنی مجلس نسبت به آبیاری با فاضلاب‌هایی که به پساب‌های صنعتی کارخانجات اطراف شهر آلوده شده‌اند و نیز سموم و کودهای شیمیایی به‌کار رفته اعتراض کرده بود و خواستار اقداماتی اساسی در این‌باره شده بود حتی موضوع این آلودگی به سال‌ها فراتر از آن می‌رود. آلودگی آب‌ها به انواع مواد سمی از جمله کادیوم و آرسنیک و سرب از جمله معضلاتی جدی است که مزارع برنج مناطقی از گیلان به ویژه رشت و آستانه را در معرض خطر قرار داده است‌.
حمیدرضا تشیعی، معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آبفای کشور در دولت پیشین نیز اعلام کرده بود که آلوده شدن آب‌ها توسط کودهای شیمیایی به کار گرفته شده در باغات تهدیدی است جدی برای سلامت محصولات کشت شده اما با این همه هرگز خبر آلودگی برنج‌های خطه شمال به ویژه گیلان که مرغوب‌ترین برنج در کشور هستند تا این حد به‌طور گسترده مطرح نشده و وزارت بهداشت نیز با آن برخورد جدی نکرده بود‌.
در نخستین اعلامی که ابتدا از سوی وزارت بهداشت و سپس با قاطعیت از سوی موسسه استاندارد کشور اعلام شد نوک پیکان واکنش‌ها به سوی مافیای واردکننده برنج‌های خارجی نشانه رفت. در این هیاهو وزارت بهداشت اعلام کرد که طبق وظیفه و مثل سایر محصولات و موادغذایی دیگر برنج را از در مغازه‌های فله‌فروشی برنج نمونه‌گیری کرده و نتیجه را اعلام کرده است. نتیجه‌ای که می‌گفت از پنج قلم برنج غیرقابل بهداشتی که مصرف آن باید متوقف شود سه تای آن برنج ایرانی و دو تای دیگر نام‌هایی ناآشنای خارجی بود‌. ناآشنایی نام‌ها به این شایعات دامن زد که توطئه‌ای در کار است تا در بلبشوی گرانی‌ها برنج ایرانی را از سکه انداخته و جلو رشد روزافزون قیمت آن را که به 10 هزار تومان رسیده بود بگیرند به ویژه آنکه گفته می‌شد سر و ته خبر آلوده بودن برنج‌های هندی خیلی زود سر هم آمده است اما خبر برنج گیلان چرا تا این حد ادامه پیدا کرده است و این هم بخشی دیگر از توطئه واردکنندگان برنج‌های خارجی برشمرده می‌شد!
وزارت بهداشت این‌بار- شاید بیش از گذشته- اما نه به‌خاطر شایعات، بلکه به سبب آنکه درصد فلزات سنگین به‌طور جدی در بعضی اقلام برنج در برخی مناطق گیلان بسیار از حد مجاز فراتر رفته وارد عمل شده است. مسوولان این وزارتخانه اطمینان‌خاطر داده‌اند که برنج‌ و هر اقلام غذایی وارداتی دیگر که به‌طور فله‌ای وارد می‌شود حتما در بدو ورود مورد آزمایش قرار می‌گیرند و چنانچه مطابق استانداردهای غذایی ایران باشند وارد چرخه توزیع و مصرف قرار می‌گیرند و درخصوص برنج‌های ایرانی گفتنی است سال‌هاست که فقدان سیستم فاضلاب مناسب در شهرهای استان گیلان و سرریز شدن پساب‌های صنعتی و بیمارستانی به رودخانه‌هایی که مزارع را آبیاری می‌کنند معضل بزرگی است‌. طبق تحقیقات دانشگاهی که در دانشگاه‌های استان گیلان (دانشگاه رشت و دانشگاه آزاد لاهیجان) صورت گرفته است منابع آبی این مناطق توسط دو نوع آلاینده‌های بیولوژیکی ناشی از دفع پساب‌های بیمارستانی و مراکز بهداشتی و آلاینده‌های شیمیایی ناشی از دفع پساب‌های خانگی و کارخانجات اطراف شهر تهدید می‌شود‌. طبق تحقیقات یادشده در مورد نخست، فاضلاب‌های بیمارستانی این شهرها فقط تحت شرایط خاصی نظیر شیوع بیماری‌های اسهال حاد زائران بیمار باید به‌طور اختصاصی جمع‌آوری وگندزایی شود‌. در شهرهایی که شبکه جمع‌آوری فاضلاب وجود ندارد، تخلیه فاضلاب (بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی) به صورت تصفیه نشده یا تصفیه شده به‌طور ناقص باعث مخاطرات اجتناب‌ناپذیری روی بهداشت و سلامت جامعه خواهد شد‌. این درحالی است که اثرات سمی مواد شیمیایی موجود در فاضلاب مراکز بهداشتی درمانی (بیمارستانی) بر روی باکتری و میکروارگانیسم‌های فعال در فرآیند تصفیه فاضلاب از خطرات دیگر موجود در فاضلاب‌های این مراکز است‌.
اما درخصوص آلودگی ناشی از پساب‌های صنعتی، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که امروزه برای به‌دست آوردن محصول زیاد از زمین‌های کشاورزی اقدام به کوددهی به این زمین‌ها و استفاده از انواع آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها و قارچ‌ها و علف‌کش‌ها برای مبارزه با آفات نباتی جهت افزایش محصول می‌کنند‌. این سموم کشاورزی به وسیله جریان‌های آب و ریزش باران به منابع آبی در شهرها راه پیدا می‌کنند و باعث آلودگی آب در شهرها می‌شوند‌.
آلایندگی پساب‌های صنعتی
مهندس عبدالکریم‌پور، کارشناس ارشد محیط‌زیست درباه تخلیه پساب‌های صنعتی در آب‌های شهری این منطقه می‌گوید: این پساب‌‌ها می‌تواند آلودگی‌های زیر را تولید کند:
1- اسیدیسیته آب را بالا ببرد‌.
2- باعث قلیایی شدن آب گردد‌.
3- غلظت مواد محلول در آب را زیاد کند.
4- چربی و روغن داخل آب نماید.
5- فلزات سنگین را که اکثرا در غلظت‌های بسیار کم باعث مسمومیت می‌شود افزایش دهد‌.
6- گازهای سمی و بدبو را داخل آب کند.
7- مواد معلق و مواد رنگی آب را افزایش دهد.
8- باعث ورود مواد رادیواکتیو به آب‌ها شود‌.
9- میکرو ارگانیسم‌های بیماری‌زا داخل آب کند‌.
به گفته وی، مواد معلق مانند چربی، روغن و مواد رنگی می‌توانند با ایجاد لایه نازکی بر سطح آب، علاوه بر بد منظره کردن جریان‌ها و مصرف اکسیژن محلول در آب برای اکسیداسیون مواد آلی مانع عملیات فتوسنتز یا اکسیژن‌گیری آب‌ها بشود‌. به علاوه تامین آب مورد نیاز مصارف مختلف‌ از این آب‌ها پرخرج خواهد بود و بعضا حذف مواد رنگی با اشکالات زیادی مواجه خواهد شد‌.
مضرات برنج آلوده برای بدن انسان
تغییرات خاصیت اسیدی و بازی آب‌ها، قابلیت مصرف آنها را در کشاورزی زائل کرده و تهیه آب مورد نیاز کشت از این آب‌ها را اگر ناممکن نسازد، بسیار گران و پرخرج خواهد کرد‌.
از سوی دیگر ورود سیانور و املاح فلزات سنگین نظیر مس، کروم، روی و‌.‌.‌. به آب‌ها در بافت گیاهان به شدت تغلیظ شده و ورود آنها از طریق مصرف گیاهان، باعث مسمومیت شدید انسان خواهد شد‌.
حرارت و مواد رادیواکتیو که ممکن است از طریق فعالیت‌های صنعتی وارد آب‌ها شود، علاوه بر آلوده ساختن آنها‌، اکسیژن محلول در آب را نیز به شدت تقلیل می‌دهد‌. تخلیه پساب‌های صنعتی ممکن است باعث آلودگی توسط میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا باشد‌.
محمدجواد شفیع‌زاده، کارشناس امور آبیاری نیز می‌گوید: درحالی که این مناطق با پساب‌های کشاورزی نیز مواجه هستند یعنی درحالی که امروز با آسیب مزارع کشاورزی از سوی فاکتورهای صنعتی و خانگی مواجه هستیم خود این مزارع نیز به اکوسیستم منطقه آسیب می‌رسانند.
همه ساله عده زیادی از انسان‌ها در اثر بیماری‌هایی که ناقل آنها حشرات بوده‌اند، تلف می‌شوند‌. مقادیر زیادی از موادغذایی حاصل از فعالیت‌های کشاورزی در اثر آفات نباتی از بین می‌روند که شاید این مقدار موادغذایی از بین رفته به‌خصوص برای اجتماعاتی که از هر سه نفر آن یک نفر گرسنه است، اهمیت بسیار داشته باشد‌ در نتیجه توجه به مراتب یادشده‌، لزوم مبارزه با آفات در تمام سطوح کشاورزی آشکار می‌سازد‌.
حشره‌کش‌ها در گروه‌های کلردار و فسفردار طبقه‌بندی شده‌اند که از میان آنها، انواع فسفردار مسمومیت‌های شدیدی در بدن انسان و آبزیان ایجاد می‌کنند‌.
حشره‌کش‌ها معمولا به طریق زیر موجبات آلودگی را نیز فراهم می‌سازند‌:
1- انتقال حشره‌کش‌ها از سطح زمین توسط باران به آب‌های جاری یا آب‌های زیرزمینی (این مساله در شمال کشور که سطح آب‌های زیرزمینی بالاست بیشتر نمود پیدا می‌کند.)
2- جذب حشره‌کش به وسیله خاک و انتقال آن به آب‌ها از طریق فرسایش زمین
3- پاشش مستقیم حشره‌کش‌ها در آب‌ها
5- تخلیه پساب شست‌وشوی میوه‌جاتی که قبلا سمپاشی شده‌اند.
6- انتقال حشره‌کش‌ها به وسیله باد به نقاط دوردست و ورود آنها به جریان‌های آبی همچنین علاوه بر انواع دوگانه یاد شده حشره‌کش‌ها، ممکن است از انواعی که در ترکیب خود، یون‌های فلزی دارند یا دارای ترکیبات معدنی مانند گوگرد  و سولفات مس جهت مبارزه علیه حشرات و آفات نباتی هستند، استفاده می‌شود‌. در این صورت ورود فلزات سنگین به آب‌ها خاصیت مسوم‌کنندگی به آنها را خواهد بخشید‌.
آلایندگی پساب‌های کشاورزی
به گفته وی، عامل دیگری که از طریق پساب‌های کشاورزی موجبات آلودگی محیط و آب را فراهم می‌سازد، ورود موادی است از زمین‌های زراعی که به عنوان بارورکننده زمین به کار می‌روند‌. مهم‌ترین آلودگی‌های ناشی از کاربرد این مواد، ازت و فسفر هستند‌.
به عنوان مثال، چنانچه غلظت ترکیبات ازتی به صورت نیترات از 45 میلی‌گرم در لیتر تجاوز کند‌. مصرف این آب در اطفال یک تا سه ماهه موجب بروز بیماری خواهد شد‌.
بنابراین به‌نظر می‌رسد برای انتقال این فلزات سنگین و سموم شیمیایی که مستقیما جان انسان‌ها را در سطح گسترده‌ای به مخاطره می‌افکند در گام نخست ‌باید از استقرار صنایع و کارخانجات آلوده‌کننده درکنار منابع آبی جلوگیری به عمل آورد و همچنین اقدام به تصفیه آب فاضلاب‌های ناشی از این صنایع با روش‌های مطلوب و پیشرفته کرد‌.
همچنین گفتنی است کارخانجات این مناطق معمولا قدمتی دیرینه دارند و لازم است آنها نیز در کنار کارخانجات جدید به لحاظ کاربرد و به روز بودن تصفیه‌خانه‌هایشان مورد بررسی قرار گیرند. تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری و آموزشی کشاورزان منطقه در کنترل مصرف کودهای نیتروژن‌دار نیز از دیگر اقدامات فوری و اساسی است که به‌نظر می‌رسد باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

 

سودهای کلان شرکت‌ها به بهانه هوشمندسازی مدارس

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه هوشمندسازی مدارس نیازمند یک بازتعریف و بازمهندسی است، افزود‌: به بهانه هوشمندسازی در سال‌های اخیر سودهای کلانی به شرکت‌ها رسیده است‌.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، دکتر علی‌اصغر فانی در دومین روز گردهمایی مشترک شورای معاونان و مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها با اشاره به تبدیل برخی مدارس به انبار تجهیزات سخت‌افزاری افزود: معلوم نیست از این همه تجهیزات چه کسانی، چه استفادهای برده‌اند و چه شرکت‌هایی از این رهگذر سودهای کلانی نصیبشان شده است‌. برای من هنوز تعریف روشنی از هوشمندسازی وجود ندارد‌.
وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به سوابق هوشمندسازی در سایر کشورها اضافه کرد: کشورهایی که هوشمندسازی را با سخت‌افزارآغاز کرده‌اند، شکست خورده‌اند بنابراین ابتدا باید تعریف روشنی از هوشمندسازی ارایه شود و بازمهندسی صورت پذیرد‌. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود افراد بی‌سواد پس از 35 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته علیرغم تاکید دین مبین اسلام و رهبر معظم انقلاب بر طلب علم و دانش اضافه کرد: این خیلی بد است که اعلام کنیم در کشور بی‌سواد وجود دارد‌.
فانی استفاده از دانش‌آموزان برای تشویق والدینشان به سوادآموزی را، راه میانبری توصیف کرد که مدرسه می‌تواند با دعوت از آنان و برنامه‌ریزی مناسب گام‌های موثری بردارد‌.
بازگرداندن پیش‌دبستانی به دامان آموزش ابتدایی
فانی با اشاره به وضعیت پیش‌دبستانی در گذشته افزود‌: براساس اقدامی نه چندان کارشناسی شده پیش‌دبستانی را به حوزه غیرانتفاعی منتقل کردند که جایش آنجا نبود‌ بنابراین ما آن را به معاونت ابتدایی بازگرداندیم‌.
وی اضافه کرد‌: البته باید نیروهای این بخش به مناطق محروم و دوزبانه هدایت شوند‌.
به‌کارگیری نیروی انسانی جدید به هر عنوان ممنوع
وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه افزود، ما به هیچ‌وجه نیروی انسانی جدید استخدام نمی‌کنیم حتی اگر کسی بخواهد رایگان کار کند به خدمت او نیازی نیست چراکه حدود 100 هزار نیروی ناکارآمد فعلی از همین طریق به آموزش‌وپرورش تحمیل شده است‌ بنابراین من از همین جا اعلام می‌کنم به‌کارگیری نیروی انسانی جدید به هرعنوان ممنوع است‌.
ضرورت ارتقای کیفیت و عمق‌بخشی به فعالیت‌ها
فانی با تاکید بر اثربخشی فعالیت‌ها اضافه کرد: باید تلاش کنیم از فعالیت‌های متنوع، سطحی و بلااثر پرهیز کرده و در عوض با انتخاب چند فعالیت اثربخش به آن عمق ببخشیم‌ زیرا ما به دنبال فعالیت‌های اثربخش هستیم نه حجم بالای آن‌. لذا شایسته است مدیران کل ستادی و استانی با بررسی فعالیت‌ها تعداد معدودی را انتخاب کرده و آن را از نظر کیفیت و اثربخشی تقویت کنند.

 

سبزی آش نقشه ناشیانه سرقت خانوادگی را لو داد
زن میانسالی که با همدستی دختر و دامادش دست به سرقت از منزل همسایگان خود زده بود دستگیر شد‌‌.
روز 10 آذرماه یکی از ساکنان شهرک کاروان با مراجعه به کلانتری 169 مشیریه و طرح شکایتی اعلام کرد که منزلش در واحد هفتم یک مجتمع مسکونی مورد سرقت قرار گرفته است‌‌. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «سرقت منزل» و به دستور شعبه هشتم بازپرسی دادسرای ناحیه 14 تهران‌، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار پایگاه ششم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت‌‌.
مالباخته پس از حضور در پایگاه ششم پلیس آگاهی، درخصوص سرقت منزلش به کارآگاهان گفت: همسرم برای کمک کردن به همسایه طبقه بالا جهت پاک کردن سبزی آش به منزل آنها رفته بود اما زمانی که به خانه آمد متوجه شد که چرخ‌خیاطی‌اش به همراه مقداری طلا و جواهرات و مبلغ 700 هزار تومان سرقت شده است‌‌.
کارآگاهان پایگاه ششم در ادامه رسیدگی به این پرونده با مراجعه به مجتمع مسکونی محل سرقت و انجام تحقیقات اطلاع پیدا کردند که چهار سرقت مشابه دیگر نیز در این مجتمع مسکونی 30 واحدی انجام شده و تمامی این سرقت‌ها نیز زمانی انجام شده که همسران مالباختگان به منظور کمک برای پاک کردن سبزی‌اش به منزل یکی از همسایه‌ها مراجعه کرده بودند‌‌.
یکی از این چهار مالباخته در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: همسر بنده را خانم «مریم‌‌. ف» به واحد خودشان دعوت کرده بود تا جهت پاک کردن سبزی آش به وی کمک کند اما زمانی که همسرم پس از گذشت چند ساعت به منزل بازمی‌گردد متوجه می‌شود طلا، جواهرات و وجوه نقد داخل خانه به سرقت رفته است‌‌.
با توجه به اطلاعات به دست آمده درخصوص سرقت‌های انجام شده، کارآگاهان به تحقیق از اعضای خانواده «مریم‌‌. ف» (50 ساله) پرداخته و همزمان با آغاز تحقیقات و با انجام هماهنگی‌های قضایی، منزل «مریم‌‌. ف» در طبقه پنجم مجتمع مسکونی مورد بازرسی قرار گرفت و کارآگاهان موفق به شناسایی تعدادی از اموال مسروقه شدند.
 با کشف تعدادی از اموال مسروقه، مریم به ناچار لب به اعتراف گشود و در اظهاراتش عنوان داشت سرقت‌ها را با همدستی دختر (17 ساله) و دامادش (22 ساله)
 انجام داده است‌‌.
با توجه به اعترافات «مریم‌‌. ف»‌، مهرنوش (دختر متهمه) و امیر (داماد متهمه) دستگیر شدند و به همدستی با متهمه اعتراف کردند. امیر در اعترافات خود به کارآگاهان عنوان داشت: «با برنامه‌ریزی مادرزنم و زمانی که همسایه‌ها برای پاک کردن سبزی آش به منزل مادرزنم رفته بودند‌، از خالی بودن منازل استفاده می‌کردیم و من و همسرم (مهرنوش) با استفاده از کلید منازل همسایه‌ها که مادرزنم از قبل تهیه کرده بود‌، اقدام به سرقت طلا و جواهرات‌، وجوه نقد و دیگر اموال باارزش خانه‌ها می‌کردیم‌‌.
سرهنگ کارآگاه محمد اشراقی‌، رییس پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ‌ با اعلام این خبر گفت‌: با توجه به اعترافات صریح متهمان و کشف مقادیری از اموال مسروقه‌، قرار بازداشت قانونی از سوی مقام محترم قضایی صادر شد و متهمان جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار پایگاه ششم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند‌‌.

 

وزیر سابق آموزش‌وپرورش درگذشت
سیدعلی‌اکبر پرورش سومین وزیر آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران پس از گذراندن دوره طولانی بیماری، در اصفهان از دنیا رفت‌. وی در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان بستری بود‌.
علی‌اکبر پرورش پس از غلامحسین شکوهی و علی رجایی سومین کسی بود که به عنوان وزیر آموزش‌وپرورش و در دولت‌های شهیدباهنر، محمدرضا مهدوی‌کنی و میرحسین موسوی و در فاصله سال‌های 60 تا 64 در دولت جمهوری اسلامی مشغول به خدمت بود‌. وی متولد 1321 اصفهان و از فعالان سیاسی پیش از انقلاب اسلامی و از هم رزمان شهید صیاد شیرازی بود و پس از انقلاب نیز در حزب جمهوری اسلامی و موتلفه اسلامی فعالیت مستمر داشت‌. او سه دوره نماینده مجلس شورای اسلامی نیز بود و برای انتخابات ریاست‌جمهوری در سال‌های نخست انقلاب اسلامی نیز ثبت‌نام کرد.

تمرکز نیمی از مشکلات درمان کشور در تهران
مهر- وزیر بهداشت از تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت خبر داد و گفت: با اینکه یک‌سوم جمعیت کلانشهرهای کشور در تهران ساکن هستند ولی نیمی از مشکلات درمانی این شهرها در تهران و حاشیه آن متمرکز است‌‌.
سیدحسن‌‌ هاشمی در جلسه شورای راهبردی سلامت شهرداری تهران که با موضوع تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: متاسفانه هر روز این مشکلات زیادتر می‌شود و سرریزشدن مشکلات سایر شهرها به پایتخت نیز عامل تشدید آن است‌‌.
وی درخصوص موضوع جلسه شورای راهبردی سلامت شهرداری تهران نیز بیان داشت: استفاده از ظرفیت‌های شهرداری تهران در حوزه سلامت و مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی یکی از اهداف برنامه‌های همکاری‌های مشترک وزارت بهداشت با کلانشهر تهران است که خوشبختانه با اقدامات جهادی سال‌های گذشته شهردار تهران در زمینه توسعه سلامت، این هم‌افزایی امروز فراهم شده است‌‌.

تمدید مهلت ثبت‌نام دانشگاه‌های  پیام‌نور، غیرانتفاعی و غیردولتی
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته برای شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت و گزینش رشته‌های تحصیلی بهمن‌ماه 92 در دانشگاه‌های پیام‌نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی خبر داد‌‌.
دکتر حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته در مرحله تکمیل ظرفیت در دانشگاه‌های یادشده تا پایان روز چهارشنبه 11دی‌ماه تمدید می‌شود، گفت: به منظور فراهم کردن تسهیلات برای آن دسته از داوطلبانی که تاکنون نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته در مرحله تکمیل ظرفیت و گزینش رشته‌های تحصیلی بهمن‌ماه 92 اقدام نکرده‌اند، مهلت ثبت‌نام و انتخاب کد رشته محل تمدید شد‌‌.

دانشگاه آزاد از «جاسبی» تجلیل می‌کند
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشکر از آیت‌الله‌‌ هاشمی‌رفسنجانی و دکتر جاسبی، از برگزاری مراسمی به منظور تجلیل از رییس اسبق و پیشکسوتان این دانشگاه در اردیبهشت‌ماه سال آینده خبرداد‌‌.
دکتر حمید میرزاده در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از آیت‌الله‌‌ هاشمی‌رفسنجانی و دکتر جاسبی که بیش از 30 سال برای این دانشگاه زحمت کشیده‌اند و این عرصه بزرگ آموزش عالی را فراروی ما قرار دادند تشکر ویژه دارم‌‌.
میرزاده با اشاره به برگزاری مراسم سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی که در اردیبهشت‌ماه سال 93 برگزار خواهد شد، گفت: ستادی را برای آن زمان تدارک دیده‌ایم که از پیشکسوتان دانشگاه به ویژه دکتر جاسبی تجلیل به عمل آید، چراکه خدمات و کارهایی که وی برای دانشگاه انجام داده‌ بسیار والا و باارزش است‌‌. میرزاده با بیان اینکه این مراسم با حضور تمامی روسای دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان برگزار می‌شود، گفت: امیدواریم بتوانیم در آن روز مراسم ویژه‌ و درخور شان به منظور تجلیل از وی برگزار کنیم‌‌.

نظرخواهی از صاحبنظران و کارشناسان درباره پیش‌نویس تصویب‌نامه «نقشه راه خدمات  دولت الکترونیکی»
رییس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور اعلام کرد: متن پیشنهادی تصویب‌نامه «نقشه‌ راه خدمات دولت الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران» که از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور تهیه و تدوین شده است، به منظور دریافت نظرات، پیشنهادها و انتقادات کارشناسان، صاحبنظران، مدیران و ذی‌نفعان، این تصویب‌نامه قبل از تصویب و نهایی‌ شدن منتشر شده است‌.
جمشید اثنی‌عشری ضمن تاکید بر اینکه معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی بنا دارد با ابتنای به مشاوره، همفکری و همکاری نخبگان و اندیشمندان کشور و بهره‌مندی از نظرات کارشناسی مصوبات، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به نظام اداری را تدوین نماید، اضافه کرد: در ارتباط با تصویب‌نامه پیشنهادی نقشه راه خدمات دولت الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران نیز متن ذیل توسط معاونت نوسازی اداری این معاونت تدوین و تهیه شده است که مقرر شد با رای کارشناسی و پیشنهادی صاحبنظران، تکمیل و تدقیق شود‌. وی گفت: با این نگاه، از تمامی اندیشمندان، صاحبنظران، کارشناسان و واحدهای سازمانی ذی‌نفع برای مشارکت و همفکری در این زمینه دعوت می‌کنیم و از ایشان می‌خواهیم توصیه‌ها، پیشنهادها و دیدگاه‌های خود را به مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت به نشانی الکترونیکی
 pr@mdhc. ir ارسال نمایند‌. رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت تصریح کرد: پیش‌نویس تصویب‌نامه نقشه راه خدمات دولت الکترونیکی برای حرکت در مسیر اجرای همه‌جانبه قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی و همچنین به منظور تحقق دقیق سیاست‌های کلی نظام اداری، ابلاغی مقام معظم رهبری و سند چشم‌انداز ایران 1404 فراهم آمده و انتظار داریم همه اندیشمندان و صاحبان تجربه و نظر، با انتقال نظریات و پیشنهادهایشان، وظیفه و تکلیف ملی خود را ایفا کنند‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles