Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0
هزینه بی‌هویتی تهران  کدام شهر را آباد می‌کند؟

طرح انتقال پایتخت و گلایه‌هایی از جنس مردم

سمانه حسینی  - هفته گذشته نمایندگان مجلس با وجود مخالفت دولت و رییس مجلس، کلیات طرحی را به تصویب رساندند که براساس آن دولت مکلف است ضمن تشکیل شورای‌عالی انتقال پایتخت، حداکثر ظرف دو سال نسبت به انتخاب مکان مناسب برای پایتخت سیاسی و اداری اقدام کند‌ این درحالی است که به ظن بسیاری از کارشناسان طرح انتقال اداری و سیاسی پایتخت ضمن اینکه مستلزم بار مالی سنگینی است، در صورت اجرا هزینه‌های فرهنگی بالایی را به بار می‌آورد‌‌.
هر سال با اوج آلودگی هوای تهران نمایندگان یاد انتقال پایتخت می‌افتادند، امسال نیز با اوج آلودگی و وارونگی هوا این بحث به‌طور جدی در مجلس مطرح و حتی با مخالفت بسیاری از نمایندگان، کلیات طرح انتقال پایتخت تصویب و تهران یک قدم به‌ خداحافظی از پایتختی ایران نزدیک شد‌‌. از سوی دیگر شورای شهر نیز درحالی نظر موافق و مخالف با این طرح را می‌دهد که به اعضای شورای شهر ساخت‌وسازهای دولتی در شمال تهران را نمونه عینی از تقویت تمرکز دستگاه‌های اداری و بزرگ‌تر شدن پایتخت سیاسی در تهران می‌دانند و معتقدند مباحث مربوط به انتقال پایتخت فقط در ماه‌هایی از سال که ترافیک و آلودگی هوا در تهران به اوج می‌رسد، مطرح می‌شود‌.
احمد دنیامالی، رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز دراین باره به «جهان‌صنعت» می‌گوید‌: به هر حال باید این موضوع مطالعه شده و ابعاد موضوع استخراج شود چون انتقال پایتخت کار راحتی نیست و هزینه‌های خاصی دارد‌.
وی با اشاره به اینکه این طرح باید در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مورد کنکاش قرار بگیرد، این طرح را عملیاتی می‌داند و می‌افزاید‌: این کار می‌تواند قابلیت اجرایی داشته باشد به شرط آنکه در دوره زمانی مشخص کار به سامان برسد‌.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه تنها نگرانی دولت و مجلس بحث تامین منابع مالی آن است، اظهار می‌کند‌: اگر فرض را بر این بگذاریم که باید مکان‌یابی و اقدامات زیربنایی انجام شود، بسیاری از وزارتخانه‌ها با فروش ساختمان‌هایی که در تهران دارند می‌توانند منابع مالی مربوطه را تامین کنند‌.
وی با تاکید براینکه شرایط فشردگی تهران خیلی‌ها را به مخالفت تحریک می‌کند، می‌افزاید‌: این طرح موضوع جدیدی نیست و با دو تا سه سال مطالعات کارشناسی موانع شناخته و بررسی می‌شوند‌.
این عضو موافق با طرح انتقال پایتخت در شورای شهر تهران ضمن اینکه معتقد است پایتخت اداری تنها شامل دولت می‌شود، یادآور می‌شود‌: دولت باید جابه‌جایی داشته باشد‌‌. به هر صورت تهران چه پایتخت اداری و سیاسی باشد و چه نباشد، تا مدت‌ها بعد هم مرکز ثقل خواهد بود‌.
اگر می‌خواهند تهران را نجات بدهند، آن را شهری هوشمند کنند
این درحالی است که بسیاری از مردم نیز با اجرای این طرح مخالف بوده و ایراداتی را بر آن وارد می‌دانند‌‌. رضا عبادتی، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک است‌‌. وی که از مخالفان سرسخت انتقال پایتخت تهران است، می‌گوید‌: وقتی دولت مکانیزه یا الکترونیک می‌شود یعنی در هر کجای ایران که باشید الکترونیکی کار اداری را انجام می‌دهید پس چه لزومی به انتقال پایتخت اداری است؟ کار ادارات الزامی به رفت‌وآمد ندارد‌.
وی که معتقد است مشکل ترافیک و آلودگی با انتقال پایتخت حل نمی‌شود، می‌افزاید‌: اگر می‌خواهند تهران را نجات بدهند روش سنتی تردد را اصلاح و تهران را شهری هوشمند کنند‌‌. مساله‌ای همچون ترافیک نمی‌تواند علت انتقال پایتخت باشد‌‌. ترافیک برای همه دنیاست‌.
این شهروند تهرانی تمرکز منابع در تهران را یکی از عوامل موافقت نمایندگان غیرتهرانی مجلس شورای اسلامی از این طرح می‌داند و بیان می‌کند‌: جمعیت تهران با انتقال پایتخت حل نمی‌شود‌‌. مجلس به جای تصویب این طرح، مصوباتی را برای توزیع منابع توسط دولت در استان‌هایی که در لیست پایتخت شدن قرار گرفته‌اند، داشته باشد‌‌.
از سوی دیگر تصویب این طرح درحالی مورد انتقاد شهروندان قرار می‌گیرد که طرح انتقال پایتخت که این‌بار با عنوان «ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری» تغییر نام داده است اولین بار نیست که مطرح می‌شود و هر بار مطرح‌شدن آن واکنش‌های مختلفی را هم در پی داشته است‌.
تمرکز اداری و سیاسی در پایتخت جدید یکی از بحث‌های اصلی این طرح است که به اعتقاد زهرا سلطان‌حسینی یکی از شهروندان شمال غرب تهران با اجرای آن مشکلی از سیستم اداری پایتخت حل نخواهد شد‌‌.
وی می‌گوید‌: بهترین راهکار برای مشکلات ضمنی تهران تقویت سیستم اداری کشور است که با این کار تردد شهرستان‌ها به تهران حذف می‌شود یا به حداقل می‌رسد‌‌. به عنوان مثال چرا باید سیستم اداری دانشگاه‌های کشور طوری باشد که یک دانشجوی شهرستانی برای امضا یا تایید نامه‌ای باید به تهران بیاید و با این رفت‌وآمد‌ها حجم ترافیک تهران افزایش یابد‌.  
یک برنامه‌ریزی فرهنگی بهتر است تا هزینه برای انتقال پایتخت
این شهروند تهرانی با اشاره به توسعه مترو در تهران و BRT  درخصوص تردد بالای تهران می‌افزاید‌: اگر اتوبوس و مترو در تهران باشد مشکل جمعیت و تردد تهران با فرهنگ‌سازی حل می‌شود‌‌. اتوبوس‌های خطوط BRT بیشتر از یک موتور گازی دودزا هستند‌‌. از طرف دیگر بار فرهنگی حمل‌ونقل عمومی در تهران نادیده گرفته می‌شود‌‌.
از سوی دیگر حصار امنیتی برای تهران به عنوان یکی از راهکارایی برای عدم اجرای انتقال پایتخت است که شهروندان تهرانی به آن اشاره می‌کردند‌‌. علیرضا سلطانی یکی از شهروندانی است که به گفته خودش در بازار آزاد کار می‌کند‌‌. وی در این‌باره می‌گوید‌: اگر برای تهران حریم فرض شود که هر کسی به‌راحتی به تهران مهاجرت نکند، خیلی از مشکلاتی که نمایندگان بر سرش بحث کرده‌اند، حل خواهد شد‌.
 مثلا هر کارخانه تولیدی شهرستانی در تهران دفتری دارد، در صورتی که اگر امکانات و زمینه تبلیغات برایش در شهرهای دیگر فراهم شود احتیاجی به رفت‌وآمدهای کاری استان‌های دیگر در تهران نیست‌.
وی با اشاره به اینکه تهران نباید وسیع می‌شد، شهرداری را یکی از مقصران اصلی توسعه حریم پایتخت عنوان می‌کند و می‌افزاید‌: ساخت‌وساز‌هایی که در طبیعت تهران در چند سال گذشته انجام شده، مصداق این امر است‌‌ چراکه پای افراد سرمایه‌دار را از شهرستان‌ها و استان‌های دیگر به تهران باز کرده است‌.
این شرایط درحالی است که بحث مخالفت و موافقت در بین کارشناسان و حتی مردم نیز جدی است و البته دور از ذهن هم نیست وقتی تهرانی‌ها به فکر پایتخت نیستند، نمایندگان استان‌ها در مجلس شورای اسلامی با تهیه لیستی از شهرهای بزرگ و کوچک به بهانه آلودگی هوا، جمعیت و ترافیک، پایتختی را از تهران بگیرند‌‌.
کسی نیست بگوید جناب نماینده مگر اصفهان و تبریز، البرز و مشهد و سمنان و اراک آلوده نیست، چرا به جای حمایت از صنایع خرد و کلان خود در مجلس یا فرهنگ و محیط‌زیست زادگاه خود به فکر گرفتن تاریخی 200 ساله از تهران هستید که هویت آن را می‌سازد؟
شاید آن روز که آقا محمدخان قاجار دهکده کوچک ری را پایگاهی برای استقرار حکومت قاجار قرار داد، به ظن خود تصمیمی درست، بجا و سرنوشت‌ساز گرفت چراکه موقعیت نظامی- جغرافیایی تهران طوری بود که پشت سرش در شمال، چابک‌سواران قاجار گوش به زنگ بودند و زیر پایش در مرکز و جنوب ایران، مهم‌ترین مدعیان سلطنت خونین‌ترین نبردها را تدارک می‌دیدند‌‌.
در شرایطی که ملوک‌الطوایفی و خانخانی‌، ایران را تکه‌تکه کرده بود و در هر گوشه‌ای خانی سر برآورده و ادعای سلطنت می‌کرد، مهم‌ترین عامل در انتخاب پایتخت موقعیت نظامی- جغرافیایی آن بود و تهران می‌توانست همان جایی باشد که آقا محمدخان می‌خواست یعنی ستاد نظامی خان قاجار‌‌. حالا بیش از 200 سال از پایتخت شدن تهران می‌گذرد و تهران نه‌تنها هنوز از نظر سیاسی جایگاه ویژه‌ای داشته بلکه از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز اهمیت بالایی دارد‌‌.
 شاید آلودگی هوا، جمعیت، تردد بالا و هزاران دلیل کارشناسی شده دیگر، تنها بهانه مسوولان و مدیران حاکمیتی برای انتقال پایتخت 200 ساله ایران باشد ولی نمی‌تواند پایتختی را از این دهکده 9 میلیون نفری بگیرد‌‌. حالا باید نشست و باز هم کشمکش دولتی‌ها و مجلسی‌ها را در اجرای این طرح دید‌.

 

گروگانگیری ساختگی پسر دانشجو برای اخاذی از پدر
پسر دانشجو برای اینکه خواسته‌های مالی زن مورد علاقه‌اش را تامین کند، دست به طراحی و اجرای یک گروگانگیری ساختگی زد‌.
به گزارش مهر، چندی قبل مردی با مراجعه به پلیس آگاهی استان مازندران از ربوده شدن پسرش خبر داد‌.
شاکی به ماموران گفت: پسرم دانشجوی رشته مهندسی است که از روز قبل تماس او به‌طور ناگهانی با ما قطع شد‌. امروز فرد ناشناسی با تلفن‌همراه من تماس گرفت و مدعی شد پسرم به نام میثم را به گروگان گرفته و برای آزادی او باید 10 میلیون تومان پول واریز کنم‌. او همچنین تهدید کرد اگر موضوع را به کسی اطلاع دهم، پسرم را می‌کشد‌. من نیز برای حفظ جان پسرم این مبلغ را سریع به حساب گروگانگیران واریز کردم، اما هیچ خبری از پسرم نشد‌.
پس از طرح این شکایت و با توجه به حساسیت موضوع، تیمی از کارآگاهان مبارزه با جرایم پلیس آگاهی تحقیقات در این خصوص را آغاز کردند‌. ماموران در نخستین گام به ردیابی شماره عابربانکی که 10 میلیون تومان به آن واریز شده بود، پرداخته و متوجه شدند پس از واریز پول از یک فروشگاه در آمل با این کارت خرید صورت گرفته است‌.
بلافاصله تیمی از ماموران راهی فروشگاه موردنظر شدند که صاحب فروشگاه مدعی شد صاحب عابربانک پسر جوانی بوده است‌.
در ادامه ماموران به چهره‌نگاری از جوان مورد نظر پرداخته و در کمال تعجب متوجه شدند صاحب عکس همان میثم است‌. با افشای این موضوع احتمال آدم‌ربایی ساختگی مطرح شد و تحقیقات در این شاخه نیز ادامه یافت‌.
سرهنگ محمد عظیمی، رییس پلیس آگاهی استان مازندران در این‌باره گفت: کارآگاهان در جریان تحقیقات خود و با ردیابی‌های پلیسی متوجه شدند روز حادثه میثم با یک خودرو آژانس به این فروشگاه مراجعه کرده بود‌. با کشف این سرنخ راننده آژانس شناسایی و به اداره آگاهی احضار شد که در بازجویی‌ها ادعا کرد روز حادثه پسر جوانی با مراجعه به آژانس یک خودرو دربستی خواست و هیچ کس او را همراهی نمی‌کرد. رفتارهای پسر جوان عادی بود و هیچ ترس و دلهره‌ای در چهره‌اش مشاهده نمی‌شد‌.
کارآگاهان که مطمئن شده بودند این گروگانگیری ساختگی است تجسس برای شناسایی مخفیگاه میثم را آغاز کرده و متهم را در یکی از استان‌های همجوار شناسایی و دستگیر کردند‌.
رییس پلیس آگاهی استان مازندران ادامه داد: متهم پس از انتقال به اداره آگاهی لب به اعتراف گشود و گفت: مدتی است با زن جوانی ارتباط دارم برای اینکه ارتباطمان حفظ شود، مجبورم خرج زندگی او را پرداخت کنم. چند روز قبل او با من تماس گرفت و مدعی شد نیاز به 10 میلیون تومان پول دارد و اگر نتوانم این پول را تهیه کنم رابطه‌اش با من را تمام می‌کند‌ به خاطر علاقه‌ای که به او داشتم نقشه آدم‌ربایی ساختگی را طراحی کردم تا از این طریق از پدرم 10 میلیون تومان بگیرم‌.
رییس پلیس آگاهی استان مازندران در پایان این خبر گفت: پرونده این آدم‌ربایی پس از تکمیل تحقیقات در اختیار مرجع قضایی قرار گرفت‌.

 

معاون شهردار تهران: مترو تهران را از بحران زیست‌محیطی نجات می‌دهد
ایلنا- معاون شهردار تهران و رییس هیات‌مدیره شرکت بهره‌برداری مترو تهران با تاکید بر اقدامات فوری در کاهش و مدیریت آلاینده‌های هوای تهران گفت که مترو تهران را از بحران زیست‌محیطی نجات می‌دهد.
سیدجعفر تشکری‌هاشمی با بیان این مطلب افزود: تهران با بیش از هشت میلیون جمعیت به سختی نفس می‌کشد و آمار بیماران قلبی، ریوی و تنفسی آن نگران‌کننده بوده و میزان کشته‌های آن در ایام تشدید آلودگی هوا افزایش می‌یابد و هوای آلوده به عنوان یک تهدید باعث نگرانی مردم و مسوولان شده است.
وی با اشاره به اینکه ماشینی شدن زندگی شهری ادامه حیات را در تهران سخت کرده، ادامه داد: به دستور شهردار تهران کمیته‌ای راهبردی در حوزه حمل‌ونقل به منظور طراحی و برنامه‌ریزی برای نجات تهران از بحران زیست‌محیطی تشکیل شده است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت شهری در تلاش و تکاپو است تا تهران را از مشکل زیست‌محیطی نجات دهد، اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین دلایل مشکل آلودگی هوای تهران، تردد بی‌رویه خودروهای شخصی است که این مشکل را با توسعه حمل‌و‌نقل عمومی می‌توانیم حل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه آلاینده‌های هوا نفس تهران و مردم آن را بریده و به اقدامات فوری نیاز داریم، تصریح کرد: تهران در حال حاضر ۱۴۰ کیلومتر مترو در حال بهر‌ه‌برداری دارد که با افزایش ۱۲ کیلومتر خط جدید ظرف چند هفته آینده، مجموع خطوط مترو تهران به ۱۵۲ کیلومتر می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه خطوط در حال بهره‌برداری مترو تهران کمتر از یک‌سوم میزان ۴۶۰ کیلومتر مورد نیاز است، اضافه کرد: توسعه مترو فرصت بی‌بدیلی است تا زندگی سخت شهروندان را در این هوای آلوده آسان کنیم و در عین حال به سمت شهر انسان‌محور که برمبنای کرامت انسانی شکل گرفته، حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه باید دغدغه‌های شهروندان از جمله دغدغه حمل و نقل را از طریق توسعه حمل‌و‌نقل عمومی کاهش دهیم، گفت: نقش مترو بی‌بدیل‌ترین نقش است که امروزه مترو تهران با وجود همه محدودیت‌ها روزانه سه میلیون جا‌به‌جایی را انجام می‌دهد.
تشکری‌هاشمی با تاکید بر اینکه مترو باید به سمت سازمانی بسیار منظم و دقیق حرکت کند، افزود: به این منظور در جهت آموزش تخصصی کار‌شناسان مترو و تربیت نیروهای متخصص باید گام‌های بلندی برداشته شود، ضمن اینکه مشتری‌مداری از طریق تکریم مسافران باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تمیزی، نظافت، زیبایی و آراستگی مترو باید زبانزد و الگو باشد، اظهار کرد: خدمات‌رسانی مترو نباید منحصر به افراد سالم باشد بلکه سالمندان، معلولان و جانبازان و روشندلان عزیز نیز باید امکان استفاده از مترو را داشته باشند.
وی با بیان اینکه حادثه سیلاب سال ۹۰ تهران و آب‌گرفتگی مترو می‌توانست جان صد‌ها نفر را به خطر بیندازد، تصریح کرد: به لطف خدا، با هدایت شهردار تهران و مدیریت و تلاش کارکنان مترو این حادثه حتی یک نفر تلفات نیز نداشت.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه روحیه جهادی مدیرعامل و کارکنان مترو در این حادثه یادآور حماسه دفاع مقدس بود و به عنوان سرفصلی اجرایی در موضوع پدافند عامل، کنترل سوانح و مدیریت بحران می‌تواند آموزش داده شود، اضافه کرد: تاریخچه مترو به نوعی با تاریخ تهران به هم گره خورده و حادثه یادشده برگی درخشان از این کتاب قطور است.
رییس هیات‌مدیره شرکت بهره‌برداری مترو تهران در پایان خاطرنشان کرد: در هشت سال گذشته خدمات مترو سه برابر، طول خطوط مترو دو برابر، تعداد ایستگاه‌های مترو سه برابر و تعداد واگن‌های مترو چهار برابر شده و با مدیریت جهادی، شهردار محترم تهران در برنامه پنج‌ساله مدیریت شهری طول خطوط مترو تهران به مرز ۳۰۰ کیلومتر رسیده و قابلیت رقابت با شهرهای بزرگ جهان را دارد.
در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل بهره‌برداری مترو با اهدای لوح تقدیری از سوی معاون شهردار تهران از زحمات ۳۰ ماهه مهندس علی‌محمد قلی‌‌ها در مدیریت شرکت بهره‌برداری مترو قدردانی شد و حکم انتصاب محسن نایبی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت بهره‌برداری مترو از سوی معاون شهردار تهران به وی اعطا شد.

 

آیا انتقال پایتخت را باید جدی گرفت: مصوبه‌ای در بدترین شرایط ممکن
مصوبه اخیر مجلس‌نشینان دوره نهم درخصوص انتقال پایتخت هیاهوی زیادی در بین همه اقشار از تحصیلکرده و مسوولان مملکتی گرفته تا کارگران و کم‌سوادان جامعه به پا کرده است‌‌. برخی حساب و کتاب کردند و گفتند برای نقل و انتقالات 10 سال درآمد نفتی باید هزینه شود و برخی 25 سال برای این انتقال وقت لازم دانستند‌.
هرچه باشد یک درصد خاک کشور پذیرای قریب 15 درصد جمعیت است‌‌. بسیاری بر سر شهرهای فعلی و شهرهای جدید چانه‌زنی می‌کنند در این میان هیچ‌کس به فکر معضلات رو به‌ تزاید این شهر به نفس افتاده نیست‌؛ روزهایی که از سلامتی به دور است و یک روز پاک را به تعداد انگشت‌های یک دست در طول سال به خود نمی‌بیند‌.
کمبود جدی منابع آب برای جمعیتی که رو به رشد است، فاضلابی که تا 10 سال دیگر هم به‌نظر نمی‌رسد به بهره‌برداری کامل برسد، منابع خاک آلوده که سبزی و صیفی‌جات مرگبار به شهروندان تهرانی هدیه می‌دهد و هوایی با بوی دودی در هر دم و بازدم مرگ را یادآوری می‌کند‌‌. با این همه این پایتخت یک کشور در حال گذار به صنعتی شدن است و اولین ارمغانی که از این گذار تاریخی به آن رسیده سیل مهاجرت گسترده از شهرها و روستاها بوده است‌‌. حتی حالا هم که گرانی امان بسیاری را برای سکونت در این ابرشهر درندشت بریده است روزها قریب چهار میلیون تن از شهرها و شهرک‌های اطراف برای کار به اینجا می‌آیند و شب باز می‌گردند‌‌. خیابان‌های شهر به پارکینگ متحرک تبدیل شده است اما با این همه بسیاری که از شهرهای دور چه در قالب کارگر فصلی و چه در قالب یک جوان سربازی رفته بیکار آمده‌اند را گمان بر این است که در تهران کسی بیکار و حتی گرسنه نمی‌ماند همچنین اینجا ابرشهری است که سال‌هاست پناهگاه دختران و زنان سختی کشیده هم شده که حتی قانون اساسی هم نتوانسته است از آنها در مقابل سنت‌های قوی قومی حمایت کند‌‌. اینجا همین‌طور برای گم شدن هم خوب است اما تحصیلکرده‌ها می‌گویند آمده‌اند که کشف شوند و رشد کنند. هنوز امکانات تحصیلی و آموزشی در بسیاری از مراکز استان‌ها دایر نیست هر چند دانشگاه آزاد و پیام‌نور در شهرستان‌هایی پذیرش دانشجو دارند که شاید ندانیم کجای نقشه هستند‌‌. مراکز درمانی پیشرفته و پزشک متخصص هم اینجا به‌وفور هست‌.‌.‌‌. اما همه انگار فراموش کرده‌اند که قرار است زلزله بیاید؛ زلزله‌ای که 70 سال از آمدنش گذشته است و بافت‌های فرسوده سه منطقه، چاه‌های فاضلاب و انفجار ناشی از گازها در همان لرزه نخستین میلیون‌ها نفر را به کام مرگ خواهد کشاند‌‌. با این همه به نظر می‌رسد همان‌قدر که شهرستانی‌‌ها بدشان نمی‌آید بخشی از امکانات 200 ساله پایتخت‌نشینان از این ابرشهر کَنده شود خود تهران‌نشین‌ها هم توان آن را ندارند که از این سرزمین پر از عطیه‌های مرگ‌آور دل بر کَنند اما دولت دو سال وقت دارد که جانمایی کند که با توجه به شرایط تحریم‌ها، کاهش درآمدهای دولت، تورم و بیکاری شاید نباید قضیه را جدی گرفت! هرچه باشد این موضوع چند باری مطرح شده اما به دلایل اولویت‌های پیش‌آمده کنار گذاشته شده است، شاید این‌بار هم دلیلی ارجح پیش آید؟!

مبارزه با آلودگی هوا؛ تجویز آسپیرین برای بیمار در حال مرگ
رییس کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت که مشکل آلودگی هوا تنها با توسعه حمل‌ونقل عمومی به ویژه مترو در درازمدت قابل حل است و تکیه بر راهکارهای کوتاه‌مدت مانند تجویز قرص آسپرین برای یک بیمار در حال احتضار است‌.
به گزارش روابط‌عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، محمد حقانی افزود: رویکردهای سلبی که به صورت موقت و مقطعی در تهران مورد توجه قرار می‌گیرد، نمی‌تواند مساله آلودگی هوای تهران را حل کند‌. وی با اشاره به اینکه باید با تدوین و اجرای راهکارهای دایمی مشکل آلودگی هوا را حل کرده و به صورت جدی این معضل را از چهره پایتخت زدود، اظهار کرد: در سال‌های گذشته اقدامات عمرانی خوب و بجایی از سوی مدیریت شهری به اجرا درآمده است. وی تصریح کرد: همزمان با توسعه عمرانی شهر اقداماتی که می‌تواند به حل مشکل آلودگی هوای تهران کمک کند نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد‌. وی با تاکید بر اینکه بیشترین بودجه مدیریت شهری در پایتخت باید صرف توسعه مترو شود تا هر ساله تهران شاهد تشدید آلودگی هوا نباشد، اضافه کرد: بسیاری از اقدامات عمرانی باید فدای توسعه مترو شود تا با توسعه حمل‌ونقل ایمن و پاک به تدریج مشکل آلودگی هوای تهران رفع شود‌.

تک فرزندی در 19 درصد خانوارهای ایرانی: 14 درصد خانواده‌ها بچه ندارند
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال با اشاره به اینکه 4/14 درصد از خانوارهای ایرانی بدون فرزند هستند، گفت که پژوهش انجام شده نشان می‌دهد 33 درصد خانوارهای ایرانی حداکثر دارای یک فرزند هستند‌.
علی‌اکبر محزون در گفت‌وگو با مهر به تحقیق انجام شده با توجه به اطلاعات مرکز آمار ایران اشاره کرد و افزود: در این پژوهش دو درصد از جمعیت کل کشور یعنی حدود یک میلیون و 481 هزار و 586 نفر که 423 هزار و 627 خانوار می‌شوند، مورد مطالعه بررسی‌کنندگان قرار گرفتند که نتایج آن به تازگی به پایان رسیده است‌.
وی گفت: در این نمونه‌گیری زنانی که یک بار تجربه ازدواج را داشته‌اند مورد تحقیق قرار گرفته‌اند و طی آن مشخص شد که 4/14 درصد این افراد بدون فرزند هستند که البته برخی از این زنان تازه ازدواج کرده‌اند اما در مطالعات ما محاسبه می‌شوند‌.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال تاکید کرد: همچنین 9/18 درصد از جمعیت مورد مطالعه فقط یک فرزند و 9/20 درصد نیز دارای دو فرزند هستند‌.
محزون افزود: در مجموع براساس این آمار رسمی 3/33درصد از جمعیت زنانی که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند حداکثر یک فرزند دارند که این آمار یک‌سوم این افراد را شامل می‌شود که می‌توان این آمار را به کل جمعیت تعمیم داد‌.
به گفته وی، این آمار در نقاط شهری متفاوت است به‌طوری که 7/14 درصد بدون فرزند‌، 9/19 درصد تک‌فرزند و 5/22 درصد نیز دو فرزند دارند که این آمار نشان می‌دهد درصد تک‌فرزندی در شهرها از میانگین کشوری بالاتر است و در نقاط روستایی نیز 9/13 درصد بدون فرزند‌، 4/16 درصد دارای تک‌فرزند  و 7/16 درصد نیز دارای دو فرزند هستند‌.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles