نماینده مقیم سازمان ملل در تهران هشدار داد؛ روند خطرناک مصرف آب در ایران
جامعه- مصرف آب و جمعیت کشور روبه رشد است و این نگرانی را ایجاد میکند که در کمتر از 11 سال دیگر ایران با کمبود آب قابلتوجهی مواجه شود. وضعیتی که هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در تهران از آن به عنوان وضعیتی خطرناک یاد میکند. گفته شده است سالانه میزان سرانه آب در ایران کاهش چشمگیری مییابد. به طوری که طبق آخرین تحقیقات نماینده سازمان ملل متحد در ایران طی 57 سال اخیر سرانه آب از هفت هزار مترمکعب در سال اینک به یک هزار و 900 مترمکعب رسیده است.
گری لوئیس در این باره در نشست دو روزهای که در لندن با همکاری بنیاد میراث ایران و بنیاد میراث حیاتوحش پارس تحت عنوان «میراث طبیعی ایران: سمپوزیم برای تغییر قابل سنجش» برگزار شد اعلام کرد: تا سال 2025 جمعیت ایران به 90 میلیون برسد که در این سطح مقدار 30 میلیارد مترمکعب آب بیشتر در سال برای رفع نیازهای رو به افزایش باید مهیا شود.
لوئیس درباره مصرف آب در ایران گفت روند به گونهای خطرناک در مسیر مخالف حرکت میکند. وی گفت با روند فعلی نرخ افزایش جمعیت در ایران پیشبینی میشود تا سال 2025 جمعیت ایران به 90 میلیون برسد که در این سطح مقدار 30 میلیارد مترمکعب آب بیشتر در سال برای رفع نیازهای رو به افزایش باید مهیا شود.
وی کمبود آب را چالش اصلی امنیت انسانی ایران دانست و پیشنهاد کرد این کشور باید چهار اقدام در پیش گیرد تا رویکرد مدیریت آب را بهبود بخشد. نخست باید تمامی گروههای ذینفع را در برنامهریزی تخصیص منابع درگیر کند. دوم بهرهبرداری از آب به عنوان منبعی قابل دسترس را متوقف و آببهای آن را بهگونه مفید ارزشگذاری کند. سوم از آبهای زیرزمینی و سطحی حفاظت کند و چهارم استفاده بهینه آب را افزایش دهد.
ایشان در این همایش «میراث طبیعی ایران: سمپوزیم برای تغییر قابل سنجش» به وسیله «بنیاد میراث ایران» و «بنیاد میراث حیاتوحش پارسی» با حضور سازمانهای مردمنهاد بینالمللی، فعالان حفظ محیطزیست و اندیشمندان مشهور بینالمللی از ایران و سراسر جهان به منظور تاکید بر چالشهای زیستمحیطی که ایران با آنها روبهرو است و حفظ طبیعت، حیاتوحش و سرزمین کشاورزی بیمانند ایران برگزار شده است.
گفتنی است چندی پیش گری لوئییس، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در نشستی مطبوعاتی به خبرنگاران تعهد خود برای حل مشکلات مردم ایران را اعلام کرده و گفته بود: هماکنون در حوزه محیطزیست با مسایل مختلفی سر و کار داریم که اگر به صورت جدی با آنها برخورد نشود در آینده مشکلاتی جدی را به همراه خواهد داشت.
وی در طول ماههایی که در این پست بوده سعی کرده است مسایل و مشکلات موجود را بررسی و پیشنهاداتی را برای تغییر این شرایط ارایه کند.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران همچنین در ادامه از مشکل کمبود آب در خراسان خبر داده و اظهار داشت: سفری به مشهد داشتم و در آنجا مسایل و مشکلات مردم را از نزدیک شاهد بودم که در خصوص منابع آبی در آنجا مشکلاتی وجود دارد که باید مدیریت شود.
وی با اشاره به محدودیت های منابع آبی ایران در شرق کشور ابراز داشت: بخشی از این مشکلات مربوط به آب بود چراکه بخشی از آب ایران در کشور افغانستان مورد استفاده کشاورزی قرار میگیرد و بخشی از آن وارد مخازن میشود و برای آب شرب از آن استفاده میشود به همین دلیل آب کمی وارد دریاچه هامون شده و این دریاچه با مشکلات جدی مواجه شده است.
وی در رد تاثیر تحریمها در حل مشکلات محیطزیستی ایران خاطرنشان کرد: مشکل محیطزیست ایران مساله پول آوردن نیست بلکه اجرای درست راهحلهای مطرح
شده است.
وزیر بهداشت:
پرستارنماها در خانههای مردم خلاف میکنند
وزیر بهداشت گفت که جایگاه پرستاری در نظام سلامت به هم ریخته است، از یک خدمتگذار یک مرتبه به پرستار میرسیم در حالی که پرستاری نباید با پزشکی فاصله داشته باشد، ما بهیاری و کمک پرستار را از بین بردیم و فقط نیروهای خدماتی وجود دارند. در این میان اگر کسی بهره هوشی بالایی داشته باشد را در کنار پرستار میگذاریم.
به گزارش فارس، هاشمی که در مراسم معارفه معاون جدید پرستاری وزارت بهداشت سخن میگفت، افزود: این افراد نیز چون رفتار درست با بیمار را نمیدانند و با محیط بیمارستان آشنا نیستند دچار توهم میشوند و خود را حتی به جای پزشک میگذارند، این از مشکلاتی است که در بخش خصوصی دیدهام و در بخش دولتی بیحساب و کتاب است.وی گفت: برای پرستاری بیش از پزشکی به مصاحبه، ارزیابی و روانشناسی از کسانی که میخواهند بیایند و مرهم درد مردم باشند نیاز داریم و همان طور که افرادی اشتباهی به رشته پزشکی میآیند، در پرستاری هم همین آفت وجود دارد.وی خطاب به معاون جدید پرستاری گفت: هرچه سریعتر مطالبات جامعه پرستاری باید مشخص و پرداخت شود، با مشکلات دولت مواجهیم و رییسجمهور در مورد مشکلات خزانه واقعیت را گفته است اما به هر حال این سفره مردم است و پرستاران نیز حق دارند که مطالبات خود را دریافت کنند.
وی ادامه داد: کار پرستاران سخت است و با مشکلات سالهای گذشته که انباشته شده سختی کارشان افزوده شده است. بسیاری از پرستاران در نقاط مختلف کشور شاید بیش از 20 ماه است که مطالبات خود را دریافت نکردهاند.
هاشمی گفت: مطالبات پرستاران ماهها عقب افتاده و کمبود نیرو آنها را آزار میدهد، از سوی دیگر مطالبات مردم بحق است و اولین سفیری که در حوزه سلامت با آن روبهرو میشوند پرستاران هستند.
وی ادامه داد: مردم کاستیهای حوزه درمان را از پرستاران طلب میکنند و کاری ندارند که دولت و مجلس چه رفتاری دارند، کسی که بیمار است فقط بیماری خود را میبیند و مشکل ما را مدنظر قرار نمیدهد.
وزیر بهداشت با اشاره به عدم ارتقای شغلی و انضباطی پرستاران گفت: فکر میکنم بعد از انقلاب حوزه پرستاری به خوبی مدیریت نشده و شاکله آن به هم ریخته است. این نظام باید بازسازی میشد اما متاسفانه کارها هیاتی انجام شد و باعث گردید چندین دهه را از دست بدهیم.
هاشمی با تاکید بر بازسازی سلسله مراتب در حوزه پرستاری و کمک گرفتن از روسا و مدیران پرستاری گفت: باید استانداردهای پرستاری بینالمللی شود. در حال حاضر از این استانداردها تعریف بومی داریم و متناسب با شرایط و باورهایمان میتواند متناسب شود.
آتشنشانان بدون تشک و نردبان آمدند
فارس- یکی از شاهدان عینی آتشسوزی در خیابان جمهوری با بیان اینکه متاسفانه نیروهای آتشنشانی در این حادثه عملکرد خوبی نداشتند، گفت: نیروهای اعزامی به محل بدون تشک و نردبان در محل حاضر شده بودند.
به گفته یکی از شاهدان عینی، در این حادثه نیروهای آتشنشانی عملکرد خوبی از خود نشان ندادند.
وی تصریح کرد: در این حادثه دو نفر از شهروندان تهرانی (دو خانم) به دلیل عدم کوتاهی نیروهای آتشنشانی در عملیات نجات جان خود را از دست دادند این در حالی است که جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی همه چیز را خوب و آرام بیان کرده و گفته است دو نفر از خانمهایی که در این تولیدی فعالیت میکردند به دلیل آتشسوزی از پنجرههای طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.
آموزش و فرهنگسازی
اولویت اصلی برنامههای هفته هوای پاک
رییس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار آموزش و فرهنگسازی را اولویت اصلی برنامههای هفته هوای پاک شهرداری تهران
اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد محیطزیست وتوسعه پایدار شهرداری تهران، علی محمد شاعری، رییس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار گفت: با توجه به تبدیل شدن موضوع آلودگی هوای شهر تهران به عنوان یک بحران زیست محیطی و مطالبه اصلی شهروندان جهت حل این بحران، ستاد محیطزیست و توسعه پایدار به عنوان دبیرخانه ستاد برگزاری هفته هوای پاک شهرداری تهران با همکاری و مشارکت فعالانه و پرشور بیش از 17 سازمان در مجموعه شهرداری تهران و مناطق 22 گانه از 29 دیماه لغایت 5 بهمنماه برنامههای متنوع فرهنگی، آموزشی، تخصصی در زمینه آلودگی هوا، در سطح شهر اجرا مینماید.
ناکافی بودن عنصر «روی» سبب سقطهای مکرر جنین میشود
مرکز تحقیقات سلولی صارم اعلام کرد، براساس یافتههای یک پژوهش انجام شده در این مرکز، زنانی که از سطح پایینتری از عنصر «روی» برخوردارند بیش از زنان سالم، دچار سقطهای مکرر خود به خودی یعنی سه بار یا بیشتر از سه بار شکست در حاملگی میشوند.
دکتر ابوطالب صارمی، رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه جنین دارای مولکول و آنتی ژنهایی است که مربوط به پدر بوده، برای بدن مادر بیگانه به حساب میآید، بنابراین نقش تنظیمی سیستم ایمنی مادر در برخورد با این آنتی ژنها و حفظ و نگهداری جنین بسیار مهم است.