مسجد جامعی با ابراز تاسف از جان باختن زنان کارگر در تهران: برای شهروندان احساس امنیت ایجاد کنیم
جامعه- در جلسه روز گذشته رییس شورای شهر اسلامی شهر تهران با ابراز تاسف از حادثه آتشسوزی ساختمانی در خیابان جمهوری که طی آن دو زن کارگر با پرتاب خود از پنجره طبقه پنجم جان باختند از کمیسیونهای مربوطه در شورای شهر تهران خواست تا این موضوع را پیگیری کنند و گزارش آن را به صورت مفصل و جداگانه به شورای شهر تهران برسانند.
احمد مسجد جامعی با اشاره به این حادثه گفت: این زنان مادر، همسر، خواهر، خاله و عمه بودهاند و در عین حال دو کارگر شریف بودهاند که در ایام تعطیل مجبور به حضور برای کسب رزق حلال شدهاند.
وی افزود: تعهد اجتماعی ما به عنوان مدیریت شهری این است که برای شهروندان احساس امنیت را فراهم کنیم و راهکار آن هم این است که با حساسیت به این موضوع پرداخته و چنین وقایعی را پیگیری کنیم.
وی گفت: چند ماه پیش که مدیرعامل سازمان آتشنشانی در جلسه شورا حضور داشت در حضور همه اعضا اعلام کرد که همه تجهیزات ما کامل است و ما هیچ احتیاجی به اعتبارات و تجهیزات جدید نداریم و حتی ما آنقدر به روز هستیم که آلمانها از ما عقبتر هستند و این اظهارات مدیرعامل آتشنشانی را همه اعضای شورا به یاد دارند.وی افزود: این اتفاق اگرچه سهوی بوده و عمدی در آن نیست اما باید پیگیری شود و مشخص شود که ریشه این اتفاقات از کجا آب میخورد.وی از کمیسیونهای مربوطه در شورای شهر تهران خواست تا این موضوع را پیگیری کنند و گزارش آن را به صورت مفصل و جداگانه به شورای شهر تهران برسانند.
احمد دنیامالی، رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران نیز با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: حادثه رخ داده آنقدر اهمیت دارد که باید مدیرعامل آتشنشانی در جلسه شورا حضور یافته و در مورد این موضوع توضیح دهد.
دفاع معصومهآباد از آتشنشانی
معصومهآباد با اشاره به حادثه آتشسوزی دلخراش خیابان جمهوری که طی آن دو زن کارگر جان باختند با اشاره به نقص فنی نردبان آتشنشانی گفت: این اتفاق ممکن است برای هر سیستم کامپیوتری رخ بدهد و حتی هواپیماهای غول پیکر هم دچار مشکل شوند، توجه داشته باشید که از هفت نفر پنج نفر نجات پیدا کردند که این قابل تقدیر است.
معصومهآباد، عضو شورای شهر تهران در جلسه علنی شورای شهر تهران که به صورت تصادفی در زمان حادثه در محل وقوع آن حاضر بود در توصیف ماجرایی که در آن روز اتفاق افتاده بود، گفت: در آن روز به صورت تصادفی از دیدار با رهبری باز میگشتیم که با ترافیک سنگین مواجه و متوجه شدیم که این اتفاق رخ داده است.
وی افزود: خوشحالم که این موضوع در صحن شورای شهر مطرح میشود و اعضا نسبت به این موضوعات حساسیت نشان میدهند اما باید گفت که مجموعه آتشنشانی که در این عملیات شرکت کردهاند روزانه 160 عملیات را انجام میدهند و با مشکلات زیادی در این سالها روبهرو بودهاند و در حوزه عملیات و تجهیزات و تجربه قابلیتهای فراوانی دارند و نباید کل حادثه را با یک نقطه اشکال زیر سوال برد.
وی افزود: طبق گفته شاهدان عینی حادثه توسط یکی از شهروندان به آتشنشانی اطلاع داده شده و آتشنشانی در کمتر از ساعت مقرر یعنی سه دقیقه و 10 ثانیه پس از اطلاع در محل حاضر و مستقر شد اما متاسفانه تجهیزات با مشکل مواجه شده و نردبان که کاملا سیستم کامپیوتری دارد و قبلا هم از آن استفاده میشده، باز نشده است.آباد با بیان اینکه ممکن است این اتفاق برای هر سیستم کامپیوتری رخ بدهد و حتی هواپیماهای غول پیکر هم دچار مشکل شوند، گفت: یکی از خانمها قبل از ورود آتشنشانی خود را به پایین پرتاب میکند و یکی از آنها نیز بعد از آمدن آتشنشانی خود را به پایین پرتاب میکند.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: توجه داشته باشید که از هفت نفر پنج نفر نجات پیدا کردهاند و این قابل تقدیر است اما باید نواقص هم پیگیری شود.
بهرهبرداری بیش از اندازه از منابع طبیعی پایتخت
میزان بهرهبرداری از آب، خاک و هوا از سال 1375 در شهر تهران از ظرفیت موجود عبور کرده است.
معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیطزیست ضمن حضور در جلسه روزگذشته شورای شهر پایتخت افزود: نباید محیطزیست را مقابل پیشرفت و توسعه ببینیم و جدا از اقتصاد در نظر گرفته شود.
ابتکار که به مناسبت هفته هوای پاک در بین شوراییان حضور یافته بود، با اشاره به اقتصاد سبز به عنوان یکی از سیاستهای کلیدی که در عالیترین سطح در کشورها در حال پیگیری است، درخصوص وضعیت زیستمحیطی شهر تهران و چگونگی تعامل با مدیریت شهری در این زمینه گزارشی ارایه کرد.
وی در این گزارش اظهار داشت: اگر نگاه جهانی و منطقهای به مساله محیطزیست داشته باشیم، میتوانیم سیاستهای درستی را پیاده کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به تغییرات آب و هوایی گفت: مهمترین مساله ایجاد رویکردی مناسب در زمینه تغییرات آب و هوایی است که بر این اساس بانکیمون از سران کشورهای مختلف برای نشستی در این خصوص دعوت کرد و در این نشست آقای روحانی نیز دعوت شدند.
وی خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: تقاضا دارم طرحی که در خصوص کاهش گازهای گلخانهای شهرداری تهران به صورت داوطلبانه ارایه کرده بود در شورای چهارم دنبال شود.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: اقتصاد سبز یکی از سیاستهای کلیدی است که در عالیترین سطح در کشورها باید دنبال شود.
وی با اشاره به ظرفیت اکولوژیک زمین گفت: امروزه در دنیا روی این ظرفیت تاکید بسیاری میشود. این کره خاکی ظرفیت محدودی دارد و نمیتوان به هر میزان که میخواهیم از آن بهرهکشی کنیم، یعنی میزان بهرهبرداری از آب، خاک و هوا از سال 1375 در شهر تهران از ظرفیت موجود عبور کرده است.
ابتکار با اشاره به مصرف انرژی در شهر تهران گفت: مصرف انرژی متاسفانه در تهران و کشور الگوی بسیار نامناسبی دارد.در ادامه رییس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به دستاوردهای بسیار خوبی که شهرداری تهران در خصوص امنیت غذایی و کشاورزی پایدار در چند سال گذشته داشته است، گفت: در دولت حامی مصوبه پایش مواد غذایی هستیم. امنیت غذایی و کشاورزی پایدار مساله بسیار مهمی است که باید آنرا پیگیری کنیم. موضوع آب در کشور ما شرایط مناسبی ندارد و شهر تهران که از منابع مختلفی برای تامین آب خود استفاده میکند باید بررسی شود که این اقدام تا چه میزان درست و سنجیده است.
وی تاکید کرد: مهمترین مساله در خصوص مسایل جهانی محیطزیست این است که دولتها و پارلمانهای محلی بر سر مسایل زیستمحیطی با هم همپیمان باشند و سیاستهای وضع شده در این خصوص پیوستگی داشته باشد.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست به گزارش ارایه شده از سوی موسسات آمریکایی در خصوص وضعیت شاخصهای محیطزیستی در کشورمان اشاره کرد و گفت: در گزارش ارایه شده اعلام شده بود که محیطزیست ایران تهدیدی جدیتر از تحریمهاست.
معاون رییسجمهور با اشاره به شاخصهای عملکردی محیطزیست در کشور گفت: وضعیت ایران در شاخصهای محیطزیست در طول هشت سال با 61 پله سقوط به رتبه 114 در دنیا رسیده است که بیشترین تنزل در مدیریت منابع آب، مصرف انرژی و گرد وغبار بوده است.
وی ادامه داد: ردپای اکولوژیک در شهر تهران 79/3 هکتار است. این رقم بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده منتشر شده است.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه 30 درصد اقتصاد کشور در شهر تهران که تنها 2/1 خاک ایران را شامل میشود متمرکز شده است، گفت: باید در خصوص تمرکززدایی جمعیتی اقدامات لازم را انجام دهیم و تلاش گستردهای را در این زمینه انجام دهیم. وضعیت جغرافیایی تهران نشان میدهد که در این شهر با محدودیت مواجه هستیم.بخشی از آلودگی شهر تهران به دلیل همین محدودیت جغرافیایی شهر تهران است.وی افزود: شهر تهران 11 هزار نفر جمعیت در هر کیلومتر مربع دارد بر این اساس تهران به شانزدهمین شهر پرتراکم جهان تبدیل شده است.رییس سازمان حفاظت محیطزیست در ادامه با اشاره به منطقه 22 شهر تهران به عنوان یک منطقه نوساز گفت: من یکی از مخالفان تشکیل منطقه 22 بودم. قرار بود در این منطقه 200 هزار نفر جمعیت داشته باشیم ولی روزی که از شورا میرفتم 800 هزار نفر جمعیت در این منطقه ساکن بود.
وی در ادامه گزارش خود گفت: واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان تهران به تفکیک نوع صنعت 40 درصد فاقد سیستم فاضلاب هستند.
کیفیت هوای تهران سال گذشته بدتر بود
رییس سازمان حفاظت محیطزیست در خصوص مقایسه وضعیت کیفی هوای شهر تهران نیز گفت: تا 24 آذرماه امسال مجموعا 100 روز ناسالم داشتیم که این رقم در سال 91، 160 روز بود به عبارت دیگر شرایط در سال گذشته بدتر بوده است.
وی افزود: در شهر تهران بیشترین مشکل مربوط به ذرات 5. 2 PM و بنزن است. سال گذشته بنزن یکی از آلایندههای جدی شهر تهران بوده ولی در حال حاضر خوشخبتانه میزان آن بسیار کم شده است و انشاءالله به زودی به سطح استانداردها میرسد.
ابتکار در ادامه بر پیگیری وضعیت حملونقل عمومی شهر تهران توسط شورای شهر تهران تاکید کرد و گفت: امیدواریم با سیاستهای وضع شده در سال آینده و توجه ویژه به بحث حملونقل و الگویی که در برنامه پنج ساله اول وجود داشت در برنامه پنج ساله دوم نیز ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: حملونقل از نظر ما یکی از مهمترین بحثهای موجود در خصوص آلودگی هوای شهر تهران است.
ابتکار در خصوص بحث پسماند و اقدامات انجام شده گفت: در مورد بحث تفکیک از مبدا هنوز مشکل داریم ولی به طور کلی در مورد بحث پسماند اقدامات خوبی انجام شده است. باید در مورد پسماندهای بیمارستانی نیز سیاستهای درستی را پیگیری کنیم.مقدار 50 هزار تن پسماندهای عمرانی و ساختمانی در طول شبانه روز در کشورمان تولید میشود. امیدوارم برنامه مدیریت پسماند اصلاح شده توسط شورای شهر تهران دنبال شود.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست در ادامه گزارشات خود به معضلات زیستمحیطی سازمان میادین میوه و ترهبار اشاره کرد و گفت: وجود بقایای سم، کود و فلزات سنگین در مواد غذایی و استفاده از کیسههای نایلونی و پلاستیکی از مهمترین معضلات زیستمحیطی میادین میوه و ترهبار است که امیدواریم با پیگیریهای مختلف به خصوص پیگیریهای شورای شهر تهران این معضلات برطرف شود.
خرید و فروش گونههای در معرض تهدید در تهران
رییس سازمان محیطزیست ادامه داد: دستور توقف هرگونه تغییر در باغات و پهنه 241 R توسط شورای عالی معماری و شهرسازی داده شده است.
ابتکار با اشاره بر لزوم استفاده از منابع تجدیدپذیر گفت: در بسیاری از پارکهای شهر تهران استفاده از انرژی خورشیدی را امروز داریم ولی این بحث باید کامل شود و ادامه پیدا کند. بحث خودروهای برقی نیز که حمایت دولت و مصوبات دولت را دارد به صورت جدی در حال پیگیری است.
وی در خصوص به فروش رسیدن گونههای در معرض تهدید گفت: گزارشهایی داریم که گونههای در معرض تهدید در تهران به فروش میرسند که باید این موضوع نیز به صورت دقیق بررسی شود.
23 انتصاب دربرابر 49؛
تغییرات در وزارت علوم کمتر از نصف دولت نهم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بزرگنمایی آمار تغییرات وزارت علوم گفت: تمام تغییرات ما در آموزش عالی 23 حکم بیشتر نبود، این در حالی است که در آغاز دولت نهم 49 حکم زده شد.
دکتر فرجیدانا در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: ما دانشگاهیان وامدار تمام کسانی هستیم که این امانت بزرگ را به دست ما دادهاند.به همین دلیل باید به آنچه انجام میدهیم دقت داشته باشیم چراکه امانت و امانتداری لازمهاش این است که مشکلات را به خوبی بشناسیم و برای ادای دین این امانت برنامهریزی کنیم.
پیشنهاد مجلس برای تغییر «طرح کاهش آلودگی هوا» به «قانون هوای پاک»
مدیرکل محیطزیست استان تهران آزمون و خطا را یکی از عوامل عدم موفقیت دستگاههای اجرایی دانست و گفت: دستگاههای اجرایی باید از نتایج پژوهش دانشگاهها و مراکز پژوهشی استفاده کنند.
محمدهادی حیدرزاده در مراسم افتتاح ساختمان سبز دانشکده محیطزیست دانشگاه تهران افزود: در 30 روز گذشته تنها یک روز شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «سالم» بود و 29 روز دیگر در شرایط «ناسالم» بودیم.مدیرکل محیطزیست استان تهران با اشاره به پیشنهاد مجلس برای تغییر «طرح کاهش آلودگی هوا» به «قانون هوای پاک» گفت: در صورت تصویب نهایی این قانون اختیار برخورد با دستگاههایی که به وظایف خود عمل نمیکنند به سازمان محیطزیست داده میشود به این معنی که خودروسازها دیگر تصمیمگیرنده برای انتخاب استانداردها نیستند. در عین حال ارتقای کیفیت سوخت نیز باید در کنار ارتقای کیفیت خودروها انجام شود تا اثرگذاری لازم را داشته باشد.وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون پیشنهادی مجلس در خصوص هوای پاک باید هر یک از دستگاهها به وظایف خود عمل کنند، تصریح کرد: در عین حال باید بگوییم سازمان حفاظت محیطزیست از قانون پیشنهادی مجلس با وجود سختگیریهایی که دارد، استقبال میکند.
تصادف تلخ امدادگر 22 ساله
محمدحسن به 6 بیمار زندگی دوباره بخشید
جوان عضو سازمان امداد و نجات کشور که پس از تصادف دچار مرگ مغزی شده بود با اهدای اعضای بدنش به شش بیمار زندگی دوباره بخشید.
حسین درخشان در گفتوگو با مهر اظهار داشت: محمد حسن قربی، امدادگر 22 ساله سازمان امداد و نجات ورامین هنگامی که برای دریافت کارت پایان خدمت به یگان خدمتیاش در جاده مخصوص کرج مراجعه کرده بود با یک دستگاه خودرو تصادف کرد که بلافاصله به مراکز درمانی منتقل شد.وی ادامه داد: پزشکان پس از هفت روز مرگ مغزی امدادگر 22 ساله را تایید کردند. با توجه به اینکه محمد حسن کارت اهدای عضو را دریافت کرده بود با رضایت خانودهاش یکشنبه شب برای اهدای عضو به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل شد.به گفته سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر، پس از انجام آزمایشات لازم، کبد، کلیه و دریچه قلب محمد حسن به شش بیمار نیازمند پیوند زده شد.درخشان افزود: این امدادگر از سال 85 عضو سازمان امداد و نجات هلالاحمر ورامین بوده و در پایگاههای جادهای به امدادرسانی میپرداخت.
ایدز؛ سندروم اکتسابی نقصان ایمنی بدن
بخش پایانی
آیا ایدز از طریق دیگری نیز انتقال مییابد؟
تحقیقات وسیعی در زمینه کشف راههای احتمالی دیگر انتقال ویروس ایدز انجام شدهاند. در این میان به موارد زیر توجه خاص شده است:
1- نیش حشرات
2- مواد غذایی
3- آب
تا به امروز هیچ دلیلی مبنی بر انتقال ویروس از طریق فوق به دست نیامده است.
به علاوه در تحقیقی که روی 450 نفر اعضای خانواده مبتلایان به ایدز انجام گرفته است، با وجود استفاده مشترک از حوله، تیغ اصلاح و مسواک هیچ مورد ابتلایی مشاهده نشده است.
به هر حال همانطور که قبلا نیز اشاره شد، تحت شرایط زیر احتمال ابتلا به ایدز قوت میگیرد:
1- معاشرت با افراد بیبندوبار
2- مقاربتهای مکرر با افراد مختلف
3- تماسهای غیرعادی جنسی
4- مقاربت حین قاعدگی
5- مقاربت متعدد با فرد یا افراد مشکوک
6- وجود همزمان ضایعات، زخمها و زگیلهای ریز در ناحیه تناسلی
7- وجود همزمان دیگر بیماریهای مقاربتی
8- دریافت خون در مناطقی که نظارت اصولی در تهیه فرآوردههای خونی وجود ندارد
9- تماس با معتادین
10- استفاده مشترک از سرنگ.
عواقب ایدز کداماند؟
عواقب و عوارض ایدز را در مقولات زیر میتوان گنجانید:
1- گرفتاری دستگاه ادراری
2- عفونتهای فرصتطلب کشنده
3- سرطانها
4- بیماری کلیوی
5- تغییرات نطفهای و منوی
گرفتاری دستگاه ادراری
آلودگی دستگاه ادراری به ویروس ایدز، عواقبی از جمله عفونت و سرطان را به دنبال خواهد داشت.
عفونتهای فرصتطلب
عفونتهای فرصتطلب کشنده، بیضهها و پروستات را گرفتار میسازند.
سرطانها
ایدز سبب سرطان است. انواع سرطانها در زمینه این بیماری ظاهر و مهلک واقع میشوند.
ایدز موجد سرطانهای پوست، بیضه، خون و غدد لنفی است. سرطانی موسوم به «کاپوسی سارکوما» از اختصاصات ایدز محسوب میشود.
در واقع بیماری بسیاری از مبتلایان به ایدز با علایم ناشی از سرطانها بهخصوص «کاپوسی سارکوما» تشخیص داده میشود.
بیماری کلیوی
ایدز هم خود و هم به دلایل زیر میتواند معضلات کلیوی را سبب شود:
1- عفونت همزمان به هپاتیت B
2- داروهای سمی مصرفی
3- اختلالات آب و الکترولیتی
4- عفونت
5- سرطان.
تغییرات نطفهای
مایع منی در جریان ایدز گرفتار و آلوده میشود. در واقع HIV را میتوان به سادگی از مایع منی مبتلایان به ایدز جدا کرد.
آیا ایدز علایم اورلژیک دیگری نیز دارد؟
ایدز علایم اورلژیک دیگری را نیز تولید میکند که به قرار زیرند:
1- کارکرد بد مثانه
2- پروستات مزمن باکتریایی
3- علایم تحریکی شدید دستگاه ادراری
بالاخره راه انتقال اصلی ایدز کدام است؟
همانطور که گفته شد انتقال ایدز را از طرق گوناگون مورد بررسی قرار دادهاند و در بسیاری از موارد هیچیک از راههای فرعی انتقال مورد تایید قرار نگرفته است. آنچه مسلم است، این سندروم از طریق خون، ادرار و مایع منی میتواند منتقل شود. ادرار از آن نظر که اکثرا و در حد میکروسکوپی دارای خون است، میتواند سبب انتقال ویروس ایدز شود.
چه نکاتی در تماس با مبتلایان باید رعایت شود؟
اگر به هر دلیلی در تماس با یک فرد مبتلا به ویروس ایدز قرار بگیرید (بهخصوص افراد گروه پزشکی) باید به نکات زیر توجه کنید:
1- از تماس مستقیم با خون، مایع منی، ادرار، مخاطات و زخمهای پوستی به شدت پرهیز کنید.
2- از ایجاد جراحت در جریان هر اقدام تشخیصی- درمانی پرهیز کنید. وجود التهاب در پوست از عوامل مستعدکننده شرایط انتقال محسوب میشود. در گزارشهایی که وجود دارند، به موردی برمیخوریم که یک پرستار در جریان احیای قلب و عروق یک فرد مبتلا به ایدز در اثر تماس با خون بیمار به مدت تقریبی 20 دقیقه در اثر وجود درماتیت (التهاب پوست) به فاصله 16 هفته به HIV مبتلا شده است.
آزمون HIV در چه کسانی باید انجام شود؟
به طور کلی آزمون HIV را باید در موارد زیر انجام داد:
1- زمانی که پیوند اعضا موردنظر است.
2- در کسانی که در معرض ابتلا به ایدز قرار دارند. این گروه خود شامل موارد زیر است:
الف- مبتلایان به بیماریهای مقاربتی
ب- معتادین تزریقی
ج- هر کسی که به نوعی در معرض ابتلا قرار دارد.
د- کسانی که در فوریتها مجبور به دریافت فرآوردههای مورد بررسی قرارنگرفته، شدهاند.
3- کسانی که به بیماریهای همراه با ایدز دچارند. (مثل لنفوپنی یا سل فعال)
مساله ابتلا به سل به قدری در جریان ایدز شایع است که مراکز معتبر بر درمان ضدسلی همه بیماران مبتلا به ایدز تاکید دارند.
در صورتی که فردی از راه سوزن آلوده جراحت ببیند نیز باید آزمون HIV انجام گیرد.
با عنایت به اینکه بسیاری از افراد مبتلا به ویروس ایدز اساسا هیچ اطلاعی از نحوه احتمالی انتقال خود ندارند، مراکز درگیر در مورد موارد اجباری انجام آزمون HIV تجدیدنظر کردهاند و موارد بیشتری را به آن افزودهاند.
فایده انجام آزمون HIV چیست؟
آگاهی از HIV جنبههای گوناگونی دارد. نخست آنکه در فرد بدون علامتی که مبتلا به ویروس است باید بیفوت وقت اقدامات ضدسلی انجام شود. دوم در صورت برخورد به ناقل بیعلامت ویروس، باید واکسنهای آنفلوآنزا و پنمونی را مورد استفاده قرار داد.
افزونبر این، آگاهی افراد بهخصوص گروه پزشکی از مثبت بودن HIV در یک بیمار در جلوگیری از گسترش این بیماری بسیار موثر خواهد بود.
بسیاری از محققین بر این باورند که درمان ایدز در مراحل آغازین ورود ویروس با «AZT» در به تاخیراندازی علامتدار شدن بیماری بسیار موثر است.
خلاصه اینکه:
ایدز که اول بار در سال 1981 گزارش شد توسط ویروسی موسوم به «HIV» ایجاد میشود.
راههای انتقال آن به قرار زیرند:
1- تماس جنسی
2- سرنگهای آلوده
3- فرآوردههای خونی
این بیماری در گروههای زیر بیشتر دیده میشود:
1- همجنسگرایان
2- معتادین تزریقی
3- هموفیلیها
به این واقعیت که ایدز دیگر به هیچ گروه خاصی تعلق ندارد و همگان در معرض ابتلا به آن قرار دارند نیز باید توجه شود.
با اجرای برنامه نظارت بر تهیه فرآوردههای خونی خطر ابتلا در اثر تزریق یک واحد خون یک در 100 هزار است.
همانطور که گفته شد خوشبختانه این بیماری کشنده به سختی انتقال مییابد. کمتر از 15 درصد از کسانی که در معرض ویروس قرار میگیرند، آلوده میشوند.
در موارد زیر خطر ابتلا به ایدز فزونی میگیرد:
1- تماس با افراد مبتلا
2- بیبندوباری جنسی
3- راههای غیرطبیعی مقاربت
4- نزدیکی در هنگام قاعدگی
5- مقاربتهای متعدد مشکوک
6- زخمها و زگیلهای ناحیه شرمگاهی
7- بیماری مقاربتی
استفاده از کاندوم در کاهش خطر ابتلا بسیار مفید است. به کمک آزمون ویژهای میتوان کسانی را که مبتلا به ویروس هستند، شناسایی کرد. میزان دقت این آزمون قریب 9/99 درصد است.
علایم شایع ایدز به قرار زیرند:
1- کاهش وزن
2- عرق شبانه
3- تب
4- بزرگی غدد لنفاوی
5- ضایعات پوستی مودار
6- عفونتهای قارچی
7- سارکوم کاپوسی
8- عفونتهای ریوی مقاوم
9- مننژیت
ابتلا به ویروس ایدز پایان خط نیست. تجربه نشان میدهد که شروع سریع درمان با «AZT» طول عمر خوبی به بیمار میدهد.خطر ابتلا به ایدز در صورت جراحت با سوزن آلوده یک در 200 است.
اصولا بهتر است تمام افراد گروه پزشکی در درمان بیماران همه ظرایف بهداشتی لازم را رعایت کنند.