دامپزشکی درباره ورود گوشت هندی سکوت میکند : گوشتهای آلوده؛ از انکار تا واقعیت
جامعه- بعد از سبزیجات و ترهبار و برنجهای آلوده انگار آلودگی خیال ندارد از سر سفرههای ایرانیان رخت بربندد. حال این خبر شایع شده است که گوشتهای آلوده از هند و اوکراین وارد شدهاند و این در حالی است که نه وزارت بهداشت خود را مسوول تایید سلامت آن میداند و نه حتی دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی خود را مسوول واردات آن. این خبر از آنجا به مطبوعات راه یافت که مسوولان دامپزشکی اعلام کردند مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور حدود یک میلیون و 200 هزار تن است که 75 تا 80 درصد آن در کشور تامین میشود و مابقی یعنی حدود 250 هزار تن معادل 25 درصد باقی باید از خارج وارد شود.
پیش از این در سالهای قبل دام به طور زنده وارد کشور میشد که معضلات و مشکلات خاص خود را به همراه داشت و بخشی از نیازها با واردات دام زنده قاچاق تامین میشد. مسوولان تصمیم گرفتند به علت اختلاف قیمت گوشت در داخل و خارج از کشور و گرانی ارز در داخل، جلوی قاچاق دام زنده از طریق دامداریهای سنتی در استانهای مرزی کشور را بگیرند زیرا قاچاق را مانعی در جهت نرسیدن کشور به خودکفایی در این زمینه میدیدند. خودکفایی که البته با جلوگیری از قاچاق مهیا نشد و کشور با کمبود 250 هزار تن گوشت قرمز مواجه ماند. این بار مسوولان تصمیم گرفتند تا از خارج گوشت قرمز وارد کنند اما گوشتهایی که وارد شد متهم شدند به اینکه یا بوفالوهای پیری هستند که هند به ایران میدهد یا آلوده به رادیواکتیویته ناشی از انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل سالها پیش در اوکراین هستند؛ کشوری که مدعیان معتقدند حتی روسیه همسایه این کشور نیز حاضر به واردات هیچ نوع محصولاتی از آن نیست زیرا هنوز آلوده به رادیواکتیو است. برخی از جمله ایرانپور عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، وزارت جهاد کشاورزی را متهم به رفتارهای دوگانه کرده بود که از طرفی با عدم ممانعت از قاچاق دام زنده و از سوی دیگر واردات رسمی باعث عدم رسیدن به خودکفایی در تولید گوشت شده است. اما این مشکل وجه دیگری هم داشت زیرا منتقدان معتقد بودند اساسا وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگ نیست اما اولین بار در دولت دهم بود که 350 هزار راس دام به کشورهای شیخنشین صادر شد و گفته شد برای تامین نیاز داخلی گوشت قرمز از کشورهای افغانستان، هند و پاکستان وارد شده است. آن زمان رحیمی معاون اول وقت ریاست جمهوری اعلام کرد سوسیس و کالباسهایی با لاشه گوشتهای غیرقابل مصرف هند تهیه میشود و گفته بود: «آنهایی که در گمرک اجازه ورود این گوشتها را میدهند، آیا انسان هستند؟!!»
متولی واردات، وزارت صنایع بود که سریعا این موضوع را تکذیب کرد اما ماجرا به این تکذیبیه ختم نشد زیرا چندی بعد اعلام شد از منطقه قطب جنوب! گوشت گاو وارد شده است اما این خبر هم مورد تایید دامپزشکی قرار نگرفت.
همچنین اعلام شد که تنها مرغ در یک دوره از اوکراین وارد شد که آلوده نبود و ظاهرا پس از بروز این شایعات جلوی ارایه واردات آن گرفته شد. همچنین مسوولی اعلام کرد که 9 کیلو گوشت قرمز اوکراینی را در آزمایشگاه انرژی اتمی آزمودهاند و هرچند آن را فاقد هر نوع آلودگی دیدهاند اما با این همه دولت از واردات گوشت قرمز از اوکراین منصرف شده و هیچ گوشتی از آن کشور وارد نکرده است.
در این بین فقط میماند اظهارنظرهای یک نماینده مجلس یعنی ایرانپور، نماینده اصفهان که همچنان نسبت به واردات بوفالوهای پیر از هند و گوشت قرمز گاو از اوکراین هشدار داده است.
به هر حال دامپزشکی اعلام کرده است که این سازمان در بحث واردات نقشی ندارد و تنها از نظر بهداشتی محصولات وارداتی مرتبط با دامپزشکی را کنترل میکند.
وزارت بهداشت نیز خود را از رد و تایید این موضوع مبرا میداند زیرا ظاهرا وظیفه این وزارتخانه تنها بعد از توزیع برای مصرف انجام میشود هرچند قبلا در خصوص برنجهای آلوده این وزارتخانه اعلام کرده بود که در مبادی ورودی موادغذایی را بررسی میکنند و پس از آن اجازه ورود و توزیع داده میشود.
«آلودگی هوا» دغدغه جدی وزارت بهداشت
ایسنا- معاون درمان وزیر بهداشت، معضل آلودگی هوا را دغدغه جدی وزارت بهداشت خواند و همکاریهای بین بخشی جهت حل این معضل را خواستار شد.
دکتر محمد آقاجانی تاکید کرد که مشکل آلودگی هوا معضلی کاملا جدی است که بار زیادی را بر دوش نظام سلامت تحمیل کرده و ساکنان شهرهای بزرگ و صنعتی را گرفتار کرده است.
وی به مشکل آلودگی هوا در اهواز اشاره کرد و افزود: شاهد بودیم که اهواز به عنوان آلودهترین شهر دنیا به لحاظ هوا اعلام شد و دیدیم که پس از بارش باران مردم با چه حملات حاد تنگی نفس مواجه و گرفتار شدند به طوری که این مشکل دو مرتبه به طور جدی در پاییز امسال اتفاق افتاد.
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: البته ریشههای این آلودگی مشخص است به طوری که عنوان شد که آلودگی هوا در اهواز به دلیل آلودگی صنعتی و نفتی است. در تهران نیز بخش زیادی از این آلودگی به دلیل حرکت وسایل نقلیه موتوری و بخش کوچکتری هم به دلیل صنایع است.
وی تاکید کرد: در هر حال معضل آلودگی هوا دغدغه جدی برای مردم و وزارت بهداشت است و راه حل آن نیز در گرو همکاریهای بین بخشی است و لازم است سایر دستگاهها به وظایف خود عمل کنند؛ چراکه 80درصد سلامت مردم کشور در خارج از وزارت بهداشت رقم میخورد و تنها 20 درصد آن به وزارت بهداشت مربوط میشود. به این ترتیب تمام دستگاهها باید برای سلامت مردم تلاش کنند.معاون درمان وزیر بهداشت گفت: البته وزارت بهداشت وظیفه اطلاعرسانی، هماهنگی دستگاهها و پیگیری امور مربوط به سلامت را بر عهده دارد.وی در پایان با اشاره به نقش آلودگی هوا در بروز بیماریها گفت: تاثیر آلودگی هوادر بیماریهای ریوی، قلبی- عروقی، بیماریهای خونی و... ثابت شده است.آلودگی هوا آستانه بروز سکته قلبی یا حملاتقلبی را در افراد مبتلا به تنگی عروق، پایین میآورد.
قتل طفل دو ماهه و کودک یک ساله توسط مادر!!!
جامعه- بیستوپنجم شهریورماه فوت مشکوک پسربچه دو ماههای به مرکز فوریتهای پلیسی 110 گزارش شد. مادر این کودک در اظهاراتش عنوان کرد که پسرش به علت بالا آوردن شیر و بسته شدن مجاری تنفسی فوت کرده است.
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «فوت مشکوک» و به دستور شعبه اول بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
مادر طفل دو ماهه در اظهارات اولیه همچنان مدعی بود که در حال شیر دادن به فرزندش بوده که ناگهان شیر به داخل مجاری تنفسی بچه وارد و باعث مرگ طفل دو ماهه شده است.
همزمان با آغاز تحقیقات از پدر و مادر طفل دو ماهه، جسد به پزشکی قانونی منتقل شد و بررسی تیم پزشکی علت مرگ را «ضربه مغزی ناشی از برخورد با جسم سخت» اعلام کرد که بلافاصله مادر طفل دو ماهه (23 ساله) دستگیر و جهت ادامه تحقیقات به اداره دهم منتقل شد.
مادر طفل دو ماهه پس از انتقال به اداره دهم با توجه به اعلام نظریه پزشکی قانونی، به ناچار لب به اعتراف گشود و با بیان «عصبانیت شدید ناشی از مشکلات مالی و گریه کردن بچه» به عنوان انگیزه جنایت، به کارآگاهان گفت: قبل از تولد بچه به تهران آمدیم و در منزل پدرم سکونت کردیم تا اینکه بچه در مورخه 25/4/1392 به دنیا آمد. روز حادثه (16/9/1392) هیچکس خانه نبود، به خاطر مشکلات مالی ناشی از بیکاری همسرم عصبانی بودم و بچه نیز دایما گریه میکرد. تصمیم گرفتم تا بچه را به حمام برده و پس از حمام او را بخوابانم اما در حین شستوشو، بچه دایما از دستم لیز میخورد و گریه میکرد. در یک لحظه عصبانی شدم و بچه را محکم به کف حمام کوبیدم، حال بچه بد شد و در همین موقع همسرم وارد خانه شد، همسرم تصور میکرد که بچه بیش از اندازه شیر خورده که حالش بد شده به همین علت به او تنفس داد اما بچه حالش بدتر و بدتر شد تا اینکه به بیمارستان رفتیم. من که ترسیده بودم واقعیت را از همسرم پنهان کردم تا نهایتا چند روز بعد و در مورخه 25/6/1392 بچه فوت کرد.
در ادامه رسیدگی به پرونده، کارآگاهان اداره دهم اطلاع پیدا کردند که متهمه و همسرش پیش از این نیز پسربچهای یک ساله داشتهاند که در زمان سکونت آنها در شهرستان فوت کرده. با توجه به احتمال وقوع جنایتی دیگر، کارآگاهان اداره دهم با اخذ نیابت قضایی به محل سکونت سابق متهمه و همسرش در استان گلستان مراجعه و در بررسی سوابق بیمارستانی اطلاع پیدا کردند که در آن مورد نیز متهمه در اظهاراتش عنوان داشته بود که فرزندش به علت خفگی ناشی از خوردن بیش از اندازه شیر فوت کرده است.
با توجه به شباهت اظهارات متهمه در خصوص مرگ دو فرزندش، کارآگاهان به تحقیق در خصوص مرگ فرزند اول متهمه پرداخته و نهایتا وی در مورخه 10/12/1392 و در اظهاراتش اعتراف کرد که فرزند یک سالهاش را نیز به شیوه خفه کردن به قتل رسانده است.
متهمه در خصوص جنایت اول خود به کارآگاهان گفت: شب حادثه (26/12/1391) همسرم تازه از کار سابق خود برگشته بود و به علت خستگی بیش از اندازه خوابید، در آن موقوع پسرم دایما گریه میکرد و من نیز برای آنکه همسرم از خواب بیدار نشود، یک بالش روی سر بچه گذاشته و فشار دادم تا صدای گریهاش باعث بیدار شدن همسرم نشود. پس از دقایقی کوتاه صدای بچه قطع شد و همزمان با آن به تصور اینکه بچه خوابیده من نیز خوابیدم. زمانی که از خواب بیدار شده و بالش را از صورت بچه برداشتم، متوجه شدم که بچه فوت کرده است.
قاتل فراری را شناسایی کنید
جامعه- بیستوپنجم مردادماه امسال یک درگیری در خیابان زمزم به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اعلام شد.
با حضور ماموران در محل و انجام تحقیقات مقدماتی مشخص شد فردی حدودا 30 ساله به نام «محمد» در داخل یک دستگاه خودرو پراید مورد اصابت ضربات جسم تیز قرار گرفته که بلافاصله هماهنگیهای لازم انجام و فرد مصدوم به بیمارستان منتقل شد.
با وجود اقدامات درمانی و به علت شدت ضربات وارده و خونریزی شدید فرد مصدوم در داخل بیمارستان فوت کرد و پرونده اولیه با موضوع «قتل عمد» تشکیل شد. به دستور شعبه سوم بازپرسی دادسرای امور جنایی پرونده جهت شناسایی و دستگیری قاتل یا قاتلان در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
با آغاز رسیدگی به پرونده، کارآگاهان به محل جنایت مراجعه کردند و از طریق تصادیر به دست آمده از دوربینهای مداربسته تعدادی از واحدهای تجاری موفق به شناسایی تصاویر صحنه درگیری منجر به جنایت شدند.
بررسی تصاویر به دست آمده از دوربینهای مداربسته نشان داد که خودرو پراید سفیدرنگی که مقتول راننده آن بوده در ساعت 23:40 مورخه 25/5/1392 پشت چراغ قرمز ایستاده و در همین زمان یک دستگاه خودرو هیوندا مدل آزرا در پشت خودرو پراید توقف کرد، راننده آن پیاده شد و به سمت خودرو پراید رفت.
راننده خودرو هیوندا آزرا پس از رسیدن به خودرو پراید و در حالی که شیشه سمت راننده پایین بود از زیر لباس خود سلاح سردی را خارج و چندین ضربه به راننده پراید وارد کرد و بلافاصله با خودرو هیوندا از محل متواری شد.
با بررسی تصاویر صحنه جنایت، مالک خودرو هیوندا آزرا شناسایی و در ادامه تحقیقات مشخص شد که در شب حادثه خودرو در اختیار فردی به نام حسن.ب (متولد 1359) بوده است، بلافاصله کارآگاهان به محل سکونت حسن مراجعه و اطلاع پیدا کردند که وی در شب حادثه خودرو متعلق به خواهرش را امانت گرفته و پس از ارتکاب جنایت از محل زندگی خود متواری شده است.
عامل جنایت یکی از مجرمان سابقهدار بوده که بارها به علت نزاع و درگیری دستگیر و روانه زندان شده است. کارآگاهان با شناسایی محل تردد وی و مقتول در قهوهخانهای واقع در خیابان زمزم به این محل مراجعه و در تحقیقات خود اطلاع پیدا کردند که مقتول و قاتل در حدود یک هفته پیش از جنایت با یکدیگر و در داخل قهوهخانه درگیر شده و طی آن مقتول با استفاده از شیشه اقدام به مجروح کردن قاتل کرده و همین موضوع انگیزه اصلی قاتل (حسن) برای انتقام گرفتن میشود که در نهایت در شب حادثه و پس از خروج مقتول (محمد) از داخل قهوهخانه، وی را تعقیب میکند و در پشت چراغ قرمز به قتل میرساند.
امحای زبالههای دارویی
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو به پرسشهایی پیرامون امحای داروهای بیمارستانی و زبالههای دارویی پاسخ داد.
دکتر سید مهدی پیرصالحی در گفتوگو با ایسنا در اینباره اظهار کرد: بخشی از داروها در بیمارستان به مصرف میرسند که زائدات و باقیماندههای تاریخ مصرف گذشته آن در چرخه امحای زبالههای بیمارستانی قرار میگیرند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، کارخانههایی که ضایعات دارند یا دانشگاههایی که تاریخ مصرف داروهایشان گذشته است، یا مشکلی پیدا کردهاند از امکانات شهرداریها استفاده میکنند.برخی کارخانهها هم خودشان دستگاه زبالهسوز دارند.
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دو یا سه مرکز خصوصی امحا نیز در کشور فعالیت دارند که کارخانهها با آنها برای امحای ضایعات داروییشان قرارداد میبندند، گفت: این مراکز تحت نظر وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محیطزیست و نهادهای دخیل دیگر هستند و نظارت به این منظور انجام میشود که ایمنی از منظر حفظ محیطزیست و جلوگیری از ورود مواد تشکیلدهنده دارو به چرخه طبیعت صورت میپذیرد. در چرخه امحای ضایعات دارویی مراحل مختلفی چون خنثیسازی در شرایط خاصی طی میشود تا آلودگی ایجاد نشود.
پیرصالحی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از داروهای تاریخ مصرف گذشته که در کارخانه میمانند یا در دست مردم هستند وجود ندارد، گفت: اکثر داروهای تاریخ منقضی ما یا مربوط به داروخانههاست یا در منازل مردم میماند.کارخانههای داروسازی معمولا داروی تاریخ مصرف گذشته ندارند بلکه ضایعات تولید دارند و بین سه تا پنج درصد کل تولیدات آنها را شامل میشود.
واریز عیدی مددجویان بهزیستی به زودی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت که قانون جدید کودکان بیسرپرست «فرزندخواندگی» را آسان کرده است چراکه بیش از 78 درصد کودکان بهزیستی بد سرپرست و در این سازمان ماندگار بودند اما طبق قانون جدید این فرزندان قابل واگذاری به خانوادهها هستند.
محمد نفریه در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سیاست سازمان بهزیستی در قبال قانون جدید کودکان بیسرپرست و ازدواج والدین با فرزند خوانده چیست، اظهار کرد: آن چیزی که امروز از این قانون در جامعه برداشت شده اشتباه و غلط است چرا که اگر دقیقا متن این قانون مورد مطالعه قرار گیرد به این موضوع اشاره دارد که ازدواج فرزند خوانده با پدر و مادر ممنوع است.
وی افزود: روح حاکم بر این قانون برعکس تصوری که در جامعه از آن تلقی شده، بر ممنوعیت ازدواج والدین با فرزند خوانده تاکید دارد اما از لحاظ شرعی چنین اتفاقی هیچ ممنوعیتی ندارد.
طرح خدمت پزشکان اختیاری میشود
معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه طرح خدمت پزشکی فشار و اجباری است که بر دانش آموختگان پزشکی وارد میشود، گفت: طی یک دوره 10 ساله طرح خدمت پزشکان اصلاح و اختیاری میشود.
دکتر میرمحسن ضیایی با بیان اینکه طی خدمت پزشکان در مناطق محروم زمانی به دلیل عدم توزیع عادلانه نیروی درمانی در کشور اعمال شده است، خاطرنشان کرد: اجرای طرح خدمت پزشکان طی سالها ادامه پیدا کرد و با توجه به نیاز مناطق محروم و اینکه پزشکان بر اساس انتخاب خود وارد این مناطق نمیشوند چارهای جز ادامه اجرای این طرح وجود نداشت.
وی با بیان اینکه بدون در نظر گرفتن خواست دانش آموختگان پزشکی که برخی از آنها نخبهترین افراد جامعه هستند این افراد به مناطق محروم فرستاده میشوند اظهار کرد: با این شرایط نمیتوان از این پزشکان انتظار داشت خدمت خوبی ارایه دهند ضمن آنکه امکانات مناسب جهت ارایه خدمات پزشکی نیز در این مناطق محروم و کمتر برخوردار وجود ندارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طی یک برنامه 10 ساله شرایطی به وجود خواهد آمد که خدمت اختیاری جانشین طرح خدمت اجباری خواهد شد، افزود: با تمهیداتی که طی 10 سال صورت میگیرد نظام بهداشت و درمان از این مراجعه عبور خواهد کرد.
وی یکی از برنامههای مورد نظر در 10 سال آینده را طرح بومی گزینی دانست و گفت: طرح بومی گزینی به این معنا است که افراد در همان دانشگاه محل زندگی تحصیل کرده و سپس در همان جا به ارایه خدمت بپردازند.
ضیایی درباره نحوه اعمال این طرح تصریح کرد: بر اساس طرح بومیگزینی 30 درصد ورودی هر دانشگاه به افراد بومی همان منطقه اختصاص مییابد. در حال حاضر قانون مربوطه به این طرح وجود دارد و وزارت بهداشت نیز در حال طراحی آییننامه آن است تا در زمان مشخص اعمال شود.
الزامی در برگزاری تکجنسیتی فعالیتهای فرهنگی و هنری نداریم
ایسنا- معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد که دانشگاه آزاد الزامی برای برگزاری تک جنسیتی فعالیتهای فرهنگی و هنری در دانشگاهها ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین طههاشمی با بیان اینکه برخی واحدها در دانشگاه آزاد به سمت تکجنسیتی شدن رفتهاند، گفت: پژوهشهایی را در دست اقدام داریم که ببینیم با این کار تا چه اندازه در ارزشها و توسعه علم این واحدها تفاوت ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه ما تفکیک جنسیتی را نفی نمیکنیم، تصریح کرد: در عین حال نمیگوییم که تفکیک جنسیتی جزو سیاستهای ماست و حتما باید اجرا شود بلکه باید راه درست را انتخاب کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اگر اهداف علمی و فرهنگی با تفکیک جنسیتی محقق شود این راه را انتخاب میکنیم در غیر این صورت باید راه دیگری مشخص شود.
هاشمی با اشاره به برگزاری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به صورت تکجنسیتی گفت: ما در این زمینه هیچ الزامی نداریم اما اگر یک گروه یا تشکلی در دانشگاه خواست که فعالیت خود را به صورت تک جنسیتی انجام دهد با آن مخالفت نمیکنیم و سیاست ما نیست که بگوییم حتما باید تک جنسیتی باشد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته گفته میشد که برخی فعالیتها مثل تئاتر و موسیقی باید به صورت تک جنسیتی برگزار شود، اظهار کرد: مباحثی مثل این موضوعات میتواند با حفظ حدود، ارزشها و حرمتها به صورت معمول برگزار شود و حتما الزامی برای تک جنسیتی بودن آنها نیست.