Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

شب‌های سرد و طولانی در تهران: مددسراهای پایتخت پناه بی‌خانمان‌ها

 سرما و برف و باران که از راه می‌رسد بسیاری در تهران خوشحال می‌شوند اما هستند کسانی که ماتم می‌گیرند زیرا نمی‌دانند با نداشتن کاشانه گرم و ایمن و گرسنه بودن چگونه می‌توان شب‌های سرد را روی پیاده‌روهای یخ‌زده به صبح رساند. گرمخانه‌های سراسر جهان هم با هدف کمک به این افراد بی‌سرپناه و بی‌خانمان شکل گرفته‌اند و در تهران نیز چند سالی است که کمک به این افراد از سوی شهرداری صورت می‌گیرد البته سمن‌هایی هم هستند که بین این افراد غذای رایگان توزیع می‌کنند حتی هستند کسانی که نذری خود را بین این افراد توزیع می‌کنند. در دو شب اخیر هم نه در تهران بلکه در سراسر کشور با هوای سرد و شب‌های همراه با یخبندان مواجه بودیم.
هر چند آمار دقیقی از بی‌خانمان‌های پایتخت بنا به هر دلیلی وجود ندارد یا اعلام نمی‌شود اما نکات قابل ‌توجهی در این‌باره وجود دارد مثل اینکه گرمخانه‌های قبلی شهرداری تهران نامشان مددسرا شده است و هر شب امکان پذیرش 1400 نفر را دارند. از بین این افراد حدود 15 درصد زن هستند و بالای 75 درصد معتاد و از هر رده سنی و تحصیلی هم بین این افراد وجود دارد همچنین بین این افراد نیمی تهرانی و نیمی غیربومی هستند.
رضا جهانگیری‌فر، معاون رفاه و خدمات اجتماعی و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در این‌باره می‌گوید: شهرداری پایتخت در آستانه فصل سرما دو اقدام اساسی در دست اجرا دارد؛ اول اینکه مراکزی در سطح مناطق 22گانه  تجهیز و راه‌اندازی کند که در حال حاضر در 10 منطقه صورت گرفته است.به گفته وی، این مددسراها که جایگزین گرمخانه‌های قبلی شده‌اند دارای خدمات گسترده‌ای نسبت به قبل هستند از جمله اینکه در این مراکز علاوه بر اسکان شبانه و غذای گرم در دو وعده شام و صبحانه، خدمات بهداشتی و درمانی و حتی خدمات مددکاری نیز ارایه می‌شود.
جهانگیری می‌گوید: بنا به مناسبت‌های مختلف خدمات فرهنگی نیز در این مددسراها ارایه می‌شود.
لباس و بسته بهداشتی شامل حوله و شامپو و مسواک و خمیردندان نیز به بی‌خانمان‌های پذیرش شده داده می‌شود.
معاون خدمات اجتماعی هم چنین هدف از ایجاد مددسراهای اضطراری منطقه‌ای در هر منطقه 22گانه تهران را افزایش ظرفیت و تسهیل در دسترسی بی‌خانمان‌ها به این مراکز عنوان می‌کند.
پیش از این تهران دو گرمخانه در خاوران و میدان بهمن با ظرفیت‌های بالای جمعا 650 نفر داشت که نقل و انتقال مددجوها از سایر نقاط شهر را به آنجا سخت می‌کرد.
در این مددسراها برای هر فرد پذیرش شده یک پرونده مددکاری و یک پرونده پزشکی تشکیل می‌شود تا فرآیند خدمات در آن ثبت شود همچنین چنانچه فردی به خدمات خاص و بیشتری نیاز داشته باشد برای دریافت خدمات به مراجع تخصصی و پیشرفته‌تر معرفی و ارجاع داده می‌شود.
جهانگیری‌فر درباره دومین اقدام در دست اجرای معاونت خدمات اجتماعی شهرداری می‌گوید: علاوه بر تاسیس و راه‌اندازی مددسراهای جدید، مددسراها یا همان گرمخانه‌های قبلی نیز مجهز و امکانات و فضای آنها نوسازی و بازسازی شده‌اند تا بتوانند حداکثر خدمات را به بی‌خانمان‌ها بدهند.
اما بی‌خانمان‌ها چطور جذب این اماکن می‌شوند؟ جهانگیری‌فر در این‌باره می‌گوید: واحدهای گشتی هستند که شب‌ها در خیابان‌ها گشت می‌زنند و به محض رویارویی با این افراد آنها را به سرعت به این مراکز منتقل می‌کنند. به گفته وی، علاوه بر راننده یک مددکار نیز در داخل خودرو حضور دارد تا با بهترین مواجهه فرد را منتقل کنند، در حالتی دیگر خود این افراد هستند که به این مراکز مراجعه کرده و پذیرش می‌شوند.
اما اقدامات شهرداری پایتخت درخصوص پناه دادن به بی‌خانمان‌ها به اینجا ختم نمی‌شود شهرداری طرحی تدوین کرده که براساس آن طی سال آینده قرار است مجتمع خدمات اجتماعی در هر منطقه ساخته شود که مددسراها (اسکان مددجویان) تنها یکی از خدمات آن خواهد بود.این مرکز علاوه بر آنکه براساس معیارها و استانداردهای جهانی ساخته می‌شود دارای کلیه خدمات درمانی، ترک‌ اعتیاد و مددکاری نیز خواهد بود.

 

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران تاکید کرد:
همزمانی کاهش آلایندگی و انتقال صنوف مزاحممدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به خروج تدریجی صنایع آلاینده و مزاحم از پایتخت گفت که هدف ما انتقال صنایع، همزمان با ارتقای آن است و ما قصد نداریم تمام صنوف آلاینده‌کننده محیط را به اطراف تهران منتقل کنیم زیرا این ظلم به همسایگان تهران است بلکه در هنگام انتقال تمام آلایندگی‌های آنها برطرف و کنترل می‌شود‌.
وی از ساماندهی 10 هزار واحد صنفی تولید پوشاک خبر داد و گفت: بیشتر صنف تولیدکنندگان پوشاک در فضایی ناایمن مشغول کار هستند و بیشتر در محل‌هایی فعالیت می‌کنند که مربوط به چند دهه گذشته است و قصد داریم با سایر نهادهای مرتبط این اصناف را ساماندهی کنیم‌.
رضا قدیمی در نشست خبری همچنین با اشاره به پایان دروه پنج ساله نخست شهرداری تهران گفت: در این مدت صنف شیمیایی‌فروشان که از مصوبات بر زمین‌مانده شهرداری بود را اجرایی کردیم.
به گفته وی صنف تولیدکنندگان پوشاک نه آلوده‌کننده هوا هستند و نه مزاحمتی برای شهروندان ایجاد می‌کنند اما چون شرایط کارگاهی مناسبی ندارد شهرداری با کمک سایر نهادهای مرتبط قصد ساماندهی آنها را دارد زیرا بیشتر این کارگاه‌ها یا خانه مسکونی بود یا انبار یا پاساژ متروکه و از لحاظ بهداشت محیط کار بسیار ناایمن است اما براساس مصوبه شورا زمین 200 هکتاری در 4 دانگه برای انتقال آنها در نظر گرفته‌ایم‌.
وی از ایجاد سایت مجازی خرید و فروش خودرو خبر داد و گفت: ما در سال گذشته سه مرکز خرید و فروش خودرو احداث کردیم اما بسیار زود به مرحله اشباع رسید و ما نمی‌توانستیم به‌طور فیزیکی به این مراکز اضافه کنیم بنابراین برای ارتقای خدمات به صورت مکانیزه این سایت را ایجاد کردیم‌.
قدیمی از انتقال مسوولیت کنترل جانوران موذی به این سازمان خبر داد و گفت: مدیریت و کنترل جمعیت جانواران موذی مجددا به این سازمان سپرده شده و اکیپ‌هایی از 15 بهمن تا 15 اسفند در این زمینه فعالیت خواهند کرد‌. وی با اشاره به برنامه‌های مبارزه با جمعیت موش‌ها در پایتخت گفت: ما با ابزارهای علمی روز دنیا دو اصلاح معابر و مبارزه با صنایع تولیدکننده زباله و غیره جمعیت موش‌ها را کنترل خواهیم کرد‌. همچنین کنترل سگ‌های ولگرد که بیشتر از شهرهای همجوار به پایتخت می‌آیند در دستور کار ما قرار دارد‌. وی در پاسخ به پرسشی در مورد تاخیر در کیوسک‌های مطبوعاتی جدید گفت: سال گذشته قیمت این کیوسک‌ها سه برابر شد و صاحبان دکه‌های مطبوعاتی توان پرداخت هزینه دکه‌های جدید را نداشتند‌.
وی همچنین از ساماندهی اقلامی که در این دکه‌ها عرضه می‌شود خبر داد و افزود: برخی از دکه‌های مطبوعاتی این مکان را به پاساژ تبدیل کرده و همه جور خدماتی در آن ارایه می‌کنند و ما به دنبال ساماندهی این موضوع نیز هستیم‌.
مدیرعامل سازمان ساماندهی در پاسخ به سوال دیگری در مورد مشکلاتی صنف فروش نمایشگاه‌داران خیابان 17 شهریور دارند، تصریح کرد: هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارند حتی درخواستی برای تغییر جواز نداده‌اند‌.
وی همچنین از انتقال صنف اوراق‌کنندگان اتومبیل در شوش خبر داد و گفت: یک دهه است که باید این صنف به خارج از تهران منتقل شود‌. ما در یک سال گذشته اجازه ورود هیچ خودرویی را به این گاراژها نداده‌ایم‌ همچنین صنف اوراقچی‌های اتومبیل نیز منحل شده است‌.

 

مدیریت پیشگیرانه را از شهرداری یاد بگیریم!
رضا فراهانی- عصر روز شنبه گذشته نزولات آسمانی بر آسفالت خیابان‌های شهر نشست و چهره تهران به‌خصوص شمیرانات را یکپارچه سفیدپوش کرد. این اتفاق شادی همشهری‌های عزیزمان را به همراه داشت اما در برخی نقاط شهر از جمله منطقه یک اتفاقات عجیبی رخ داد که جای بسی تامل دارد.
شاید شما هم دیده باشید که از اوایل آبان‌ماه یا آذرماه هر ساله شهرداری تهران با حضور ستادهای مدیریت بحران و برف‌روب با قرار دادن کیسه‌های شن و نمک و دستگاه‌های برف‌روبی به نوعی خیال شهروندان را از بابت یخبندان‌های زمستانی راحت می‌کنند اما شنبه که بارش برف از ساعت چهار و پنج عصر آغاز شد در منطقه یک تهران شاهد یخبندان در خیابان‌های فرمانیه و نیاوران بودیم که حضور گروه‌های برف‌روب را می‌طلبید اما همشهریان عزیزمان در این نقاط تهران همچنان چشم به راه ماندند و خبری از این اکیپ‌ها نشد تا جایی که در خیابان‌های آبکوه فرمانیه که اتفاقا محل استقرار این اکیپ‌ها مقابل ناحیه شهرداری تهران هم هست آنقدر ترافیک ایجاد شد که سروصدای ساکنان و عابران این محله را بالا برد ضمن اینکه سر خوردن ماشین‌ها و در یکی دو مورد تصادف به وجود آمده هم ما را به این فکر فرو برد که آیا این‌گونه باید چنین مسایلی را مدیریت کرد به نوعی مدیریت پیشگیرانه‌ای که شهرداری‌ها از یکی دو ماه قبل با هزینه‌های فراوان به تجهیز اکیپ‌ها و دستگاه‌های برف‌روب می‌پردازند و در زمان نیاز کسی پاسخگو نیست و پس از اینکه کار از کار گذشت تازه به دنبال مقصر می‌گردیم؟!
آیا حضور این همه کامیون دارای تجهیزات برف‌روبی و نیروهای حاضر در ایستگاه مذکور نمی‌توانستند قبل از بروز این اتفاقات و به وجود آمدن ترافیک و تصادف در این محله‌ها و خیابان‌ها با شن و نمک پاشیدن جلوی یخ‌زدگی و مسایل پس از آن را بگیرند؟ حال باید دید که علت عدم حضور این اکیپ‌ها در محله‌های فوق چیست؟ آیا سوءمدیریت موجب به وجود آمدن چنین مساله‌ای شده یا بی‌مبالاتی برخی عوامل حاضر در ایستگاه مذکور باعث رخ دادن چنین موضوعی شده است؟

 

دستگیری عامل قتل هولناک زن جوان در زمین کشاورزی
مرد جنایتکار که پس از ربودن زن جوان او را به‌طرز هولناکی در زمین‌های کشاورزی به قتل رسانده بود در جریان تحقیقات کارآگاهان پلیس آگاهی دستگیر شد و به جرم خود اعتراف کرد‌.
به گزارش مهر، چهارم بهمن‌ماه امسال ماموران پلیس شهرستان اسلام‌آباد غرب در جریان کشف جسد زنی در زمین‌های کشاورزی یکی از روستاهای این شهرستان قرار گرفتند‌.
در ادامه تیمی از کارآگاهان در محل جنایت حاضر و با جسد زن جوانی درحالی که با ضربات چاقو به طرز هولناکی به قتل رسیده بود، روبه‌رو شد‌. با توجه به حساسیت موضوع تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی استان کرمانشاه تحقیقات در این رابطه را آغاز کرده و در بررسی‌های خود رد پای مرد جوانی را در این جنایت کشف کردند‌.
در ادامه متهم دستگیر شد و در بازجویی‌ها اعتراف کرد که با همدستی دوستانش مقتوله را ربوده و پس از درگیری با او در زمین کشاورزی، زن جوان را با ضربات چاقو به قتل رسانده است‌.
با این اعترافات، کارآگاهان همدستان متهم را در عملیات ضربتی دستگیر کردند که آنها به همدستی در ربودن زن جوان اعتراف کردند‌.
در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی انگیزه اصلی متهمان ادامه دارد‌.

 

وجود نیترات در آب شهرری شایعه است
معاون استاندار و فرماندار شهرری از اختصاص بخشی از آب سد ماملو به آب شهری شهرستان ری خبر داد و گفت که تلاش می‌کنیم تا این پروژه تا پایان تابستان 93 انجام شود‌.
هدایت‌الله جمالی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا وارد شدن نیترات به آب قابل شرب شهرستان ری را شایعه عنوان کرد و افزود: هنوز هیچ مرجعی این موضوع را تایید نکرده است‌. تاکنون به صورت رسمی گزارشی مبنی بر ناسالم بودن آب شهرری و بروز مشکلات بهداشتی در آن نرسیده است‌.
وی با بیان اینکه دولت و مسوولان نسبت به سلامت مردم حساسیت ویژه‌ای دارند، افزود: موضوعاتی همچون آلودگی آب شهرستان که خطراتی جدی برای سلامتی مردم در پی دارد را دایما رصد ‌کرده و در صورت بروز مشکل پیگیری می‌کنیم‌.
جمالی‌پور با اشاره به اینکه لوله‌های فاضلاب و چاه‌ها و لوله‌های آب تصفیه شده نزدیک به هم هستند، خاطرنشان کرد: امنیت لازم برای لوله‌های فاضلاب در نظر گرفته شده ولی امکان جدا کردن حریم لوله‌های آب و فاضلاب و برق و مخابرات از یکدیگر وجود ندارد‌، با این وجود از امنیت آن مراقبت می‌شود تا خللی در روند خدمت‌رسانی انجام نشود‌.
فرماندار شهرری از تخصیص بخشی از آب سد ماملو به آب شهری این شهرستان خبر داد و افزود: در صورت اضافه شدن سد ماملو به منابع آب این شهرستان، آب شهری کیفیت بهتری پیدا می‌کند و ما برای سرعت بخشیدن به این پروژه تلاش می‌کنیم و امیدواریم تا تابستان سال آینده این اتفاق بیفتد‌.

طرح ویژه پلیس برای خریدهای نوروزی
ایسنا-‌ سردار حسین ساجدی‌نیا در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی نیروی‌انتظامی 197 از طرح بخشودگی موتورسیکلت‌ها و خودروهای توقیف شده به مناسبت دهه فجر خبر داد و گفت که آن دسته از افرادی که خودروشان فاقد دستور توقیف مقام قضایی باشد می‌توانند با مراجعه به پارکینگ‌ها نسبت به ترخیص خودرو خود اقدام کنند‌.
وی افزود: البته این افراد باید قول بدهند که دیگر دست به تخلف نزنند‌. ساجدی‌نیا همچنین از طرح ویژه پلیس برای نظارت بر ترافیک شب عید و خریدهای نوروزی خبر داد و افزود:‌ این طرح از 15 بهمن‌ماه در مراکز تجاری و خرید، مترو، معابر، اتوبوس و‌.‌.‌. آغاز خواهد شد و براساس آن گشت‌های پلیس در معابر و بزرگراه‌ها، معابر اصلی و غیره در روزهای منتهی به پایان سال افزایش خواهد داشت‌. وی با بیان اینکه پلیس این ایام در آماده‌باش خواهد بود، خاطرنشان کرد: نیروهای پلیس از مراکز تجاری و غیره مراقبت بیشتری خواهند داشت‌.

اطلاع از وضعیت کیفی هوای تهران به صورت لحظه‌ای
با رونمایی از سامانه برخط اطلاع‌رسانی آلودگی هوا (سامانه کنترل کیفیت هوای تهران) امکان اطلاع از وضعیت کیفی هوای تهران برای شهروندان به صورت لحظه‌ای از طریق وب‌سایت میسر شد‌.

هوای سرد تا پایان هفته در کشور حاکم است
مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه تا اواخر هفته شاهد بارش پراکنده برف و باران در تهران خواهیم بود، گفت: تا پایان هفته هوای سرد در کل کشور از جمله تهران حاکم خواهد بود‌.

ابتلای سالانه 90 هزار ایرانی به سرطان
معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن تشریح عوامل ایجادکننده سرطان از بروز سالانه 90 هزار مورد جدید این بیماری در کشور خبر داد‌.

نجات 10 هزار نفر از یخ‌زدگی در 18 استان
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به 10 هزار و 800 محبوس شده برف در 18 استان کشور خبر داد‌.
دکتر چرخ‌ساز، در تشریح آخرین جزییات امدادرسانی به محبوس‌شدگان برف گفت: در حال حاضر در محورهای مواصلاتی 18 استان کشور بارش برف و کولاک گزارش شده است‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles