وزیر آموزش و پرورش همچنان به دنبال آزمون و خطا؛ اگر پول داشتیم دوره ابتدایی را 7 ساله میکردم
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت پایه ابتدایی گفت که اگر قانون به من اجازه میداد و پول و اعتبار کافی داشتم یک پایه دیگر به مقطع ابتدایی اضافه کرده و پیشدبستانی را نیز به عنوان پایه ابتدایی معرفی میکردم.
حمیدرضا حاجیبابایی در همایش روز ملی خانواده و تحکیم آن که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با بیان اینکه تعلیم و تربیت فرزندان از مقطع ابتدایی در مدارس آغاز میشود، تصریح کرد: اگر قانون به من اجازه میداد و پول و اعتبار کافی داشتم پایه مقطع ابتدایی را هفت ساله کرده و پیشدبستانی را نیز وارد مقطع ابتدایی میکردم.
وی افزود: این روزها اگرچه در میان خانوادهها مباحث اقتصادی مطرح است اما این مسایل همیشه بوده و نباید به آن اهمیت جدی داد چراکه ریشه همه معضلات یا زیبایی های یک جامعه به خانواده برمیگردد.
به گفته وزیر آموزشوپرورش، بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی امروز اگر دچار معضل شدهاند به دلیل فروپاشی خانوادههایشان است به همین دلیل است که ما در آموزشوپرورش تحول بنیادین را با موضوع خانواده و اولویت دادن به آن شروع کردهایم.
وی با بیان اینکه دغدغه خانوادههای امروزی پول، خانه و ماشین نیست، تصریح کرد: امروز وقتی پای درد دل پدران، مادران یا فرزندان مینشینیم، میبینیم که فاصله اعضای خانواده از یکدیگر و خالی بودن مهر و محبت در فضای خانهها به دغدغه آنها تبدیل شده است. امروز بسیاری از خانوادهها جسم بچه را تربیت میکنند، نه روحش را.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه خانوادهها باید بدانند در مرحله اول مهم نیست که فرزندشان مهندس، بنا و معمار باشد بلکه مهم انسانیت آنهاست، ادامه داد: وظیفه اصلی تحول بنیادین آن است که پدر، مادر و فرزند باید در کنار هم باشند تا بتوان روح انسانیت فرزند را رشد و تعالی داد بنابراین باید نگاه خانوادهها به آموزشوپرورش تغییر کند.
حاجیبابایی توضیح داد: پدر و مادر هیچ راهی بجز اختصاص زمانی از وقت خود را به فرزندانشان ندارند و باید برای تربیت فرزند اسلامی و تحویل آن به جامعه وقت لازم را به آنها اختصاص دهند.
تسهیلات تشویقی فرزندآوری در انتظار بودجه
مشاور رییسجمهور و رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از عملیاتی شدن پرداخت یک میلیون تومان به ازای هر فرزند پس از اختصاص بودجه از سوی دولت خبر داد.
مریم مجتهدزاده در همایش روز ملی خانواده در اردوگاه شهید باهنر گفت: مصوبه پرداخت یک میلیون تومان به ازای تولد هر فرزند متعلق به سال 88 است و هنوز این مصوبه ابلاغ نشده است.
وی با بیان اینکه این موضوع از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و لازمالاجرا شدن آن ضروری است، تصریح کرد: عملیاتی شدن این موضوع از سوی دستگاههای مختلف مستلزم اختصاص بودجه بوده و امیدواریم هرچه سریعتر این اعتبار اختصاص یابد.
مجتهدزاده به راهبردهای مربوط به مصوبه تشکیل، تحکیم، تعالی و امنیت خانواده اشاره کرد و گفت: ستاد ملی زن و خانواده موظف است که آیین نامه اجرایی آن را ظرف سه ماه تصویب و به دستگاههای مختلف ابلاغ کند.
به گفته رییس مرکز امور زمان و خانواده ریاستجمهوری ارتقای امنیت خانواده با موضوع پیشگیری، مقابله و درمان در زمینه آسیبهای اجتماعی از جمله بخشهای این مصوبه است.
وی به تشکیل پژوهشکده و دانشگاه خانواده در حوزه آموزش عالی و ایجاد دروس متناسب با موضوع خانواده اشاره کرد و گفت: پیشنهاد تشکیل این دانشگاه از طرف مرکز زنان و خانواده ریاستجمهوری به منظور اجرایی شدن مصوبه افزایش جمعیت و نرخ باروری است که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و به وزارت علوم و تحقیقات پیشنهاد شده است.
مجتهدزاده ادامه داد: همچنین مصوبه افزایش جمعیت هماکنون در ستاد ملی زن و خانواده در دست بررسی است و تسهیلات و مشوقهای فرزندآوری از جمله بخشهای مطرح آن است.
واکنش وزیر بهداشت به واردات خودرو لوکس با ارز دارو: دستجردی: نمیدانیم ارز دارو کجا مصرف شده است
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اختصاص ارز دارو برای ورود خودروهای لوکس به کشور گفت که ما نمیدانیم ارز دارو به چه مصرفی رسیده است.
مرضیه وحیددستجردی در گفتوگوی ویژه خبری افزود: ما همچنین اخباری را شنیدهایم و امیدواریم پاسخ داده شود. وی ادامه داد: ما تلاش زیادی برای اختصاص ارز مرجع به شرکتهای واردکننده دارو و مواد اولیه دارویی طی شش ماه گذشته انجام دادهایم ولی موفق نشدیم و نمیدانیم این ارز در کجا مصرف شده است.
وحیددستجردی گفت: البته ناامید نیستیم و باید بگویم بسیار هم امیداوریم چون دولت و بانک مرکزی تعهد دادهاند تاخیر پرداخت ارز مرجع دارویی جبران شود و سازمان غذا و دارو، هیات امنای ارزی و شرکت مادرتخصصی تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در این خصوص در حال تلاش هستند.
وی اظهار داشت: برای اینکه مردم با مشکل دارویی مواجه نشوند در طول شش ماه گذشته از طرق مختلف از جمله از طریق هواپیما و راههای دیگر این داروها را وارد کردهایم. این قبیل ابهامات در حالی مطرح میشود که از 5/2 میلیارد دلار نیاز ارزی کشور برای واردات دارو، از ابتدای سال تاکنون تنها 600 میلیون دلار ارز مرجع تامین شده است.
تنها 10 درصد اقدامات لازم برای نجات دریاچه ارومیه انجام شده است
رییس سازمان محیطزیست از عدم اجرای 90 درصد اقدامات لازم برای احیای دریاچه ارومیه خبر داد.
محمدجواد محمدیزاده در گفتوگو با مهر افزود: در حال حاضر بازدهی آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه حدود 40 درصد است که باید حداقل به 80 درصد برسد.به گفته وی، باید با اصلاح روشهای آبیاری مصرف آب در این حوزه را کم کرده و آورد آب به دریاچه ارومیه را افزایش دهیم.
محمدیزاده در خصوص انتقاد نمایندگان مجلس در مورد روند کند و ناکارآمد احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: ما با نمایندگان کمیسیون کشاورزی، برنامه و بودجه و اعضای فراکسیون محیطزیست برای رسیدگی به روند احیای دریاچه ارومیه کمال همکاری را خواهیم داشت.رییس سازمان محیطزیست تصریح کرد: سال گذشته اعتباری معادل 264 میلیارد تومان برای اصلاح روشهای آبیاری در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان تخصص داده شد اما با این اعتبار تنها 10 درصد ماموریتی که برای احیای دریاچه ارومیه باید انجام شود، اجرا شده است.وی افزود: در سالجاری و سال آینده باید این اعتبار به شدت تقویت شود زیرا تنها برای اصلاح روشهای آبیاری سالانه باید حداقل 500 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مجری اقدامات لازم را انجام دهد.محمدیزاده در ادامه گفت: همچنین وزارت نیرو باید محدودیتهایی که در رابطه با انتقال آب به دریاچه ارومیه وجود دارد برطرف کند.
رییس سازمان محیطزیست تاکید کرد: در حال حاضر هیچگونه تخصیص آب جدیدی برای مصارفی غیر از تامین آب مورد نیاز دریاچه ارومیه صورت نمیگیرد و اجازه ساخت سدهای جدید در بالادست دریاچه به هیچوجه داده نمیشود.
تهدید دنا از سوی زمینخواران
مدیر انجمن کانون سبز فارس از کشف چهار قله جدید بلندتر از چهار هزار متر در رشته کوه دنا خبر داد که بر اساس نتایج محققان، رشته کوه دنا در حال حاضر دارای 51 قله بلندتر از چهار هزار متر است.
بهمن ایزدی در گفتوگو با مهر ضمن بیان این مطلب افزود: قبل از سال 1376، اطلاعات دقیقی در مورد تعداد قلههای بلندتر از چهارهزار متر رشته کوه دنا وجود نداشت و همین موضوع موجب شد که حتی در کتابهای درسی کشور به اشتباه رشته کوه دنا دارای یک قله 5200 متری و در ردیف دوم مکانهای مرتفع کشور پس از قله دماوند قلمداد شود.
وی افزود: براساس دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه پیکرشناسی و ژئومورفولوژی طی مطالعات علمی و عملی، شمار قلههای بلندتر از چهار هزار متر دنا به 51 قله افزایش یافت که تمامی چهار قله یادشده در بخش شمال غربی رشته کوه دنا قرار دارند.ایزدی در ادامه گفت: قله اشکفت و هلی با ارتفاع چهار هزار و 185 متر از سطح دریا ،قله لای نخود با ارتفاع چهار هزار و 94 متر و قله فردای قیامت با ارتفاع چهار هزار و چهار متر جزو چهار هزار متریهای رشته کوه دنا هستند بنابراین در حال حاضر رشته کوه دنا در طول 76 کیلومتری هوایی دارای51 قله بلندتر از چهار هزار متر است.به اعتقاد ایزدی، با وجود موقعیت با اهمیت این رشتهکوه که طبعا مدیریت و حفاظت ویژهای را میطلبد اما این روزها دنا شرایط سخت و دشواری را به واسطه هجوم دامداران به مناطق امن حیاتوحش و تعرض مستمر شکارچیان به تنوع زیستی و همچنین تصاحب مراتع و تغییر کاربری اراضی توسط متجاوزان به عرصههای طبیعی میگذراند.
بیست و سومین نشست تالار گفتوگوی محیطزیست شهری با موضوع هنر در محیطزیست
رییس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار خلاقیت و نوآوری در حوزه هنر و پیوند دادن آن با محیطزیست را یکی از عوامل تاثیرگذار در جهت آموزش و فرهنگسازی کاهش اثرات و معضلات محیط زیستی دانست.
به گزارش روابط عمومی ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مهندس حیدرزاده با اشاره به برگزاری بیست و سومین نشست تالار گفتوگوی محیطزیست شهری با موضوع هنر و محیطزیست افزود: افزایش سریع جمعیت در تهران به دلایل تمرکز اقتصادی، اجتماعی و سیاسی لزوم توجه جدی برنامهریزان شهری منطقهای و زیستمحیطی را در جهت نجات شهر تهران و ساماندهی آن میطلبد.
وی در ادامه افزود: توسعه، ارتباط مستقیم با فناوری و آلودگیهای زیستمحیطی دارد و مولفههای اثرات توسعه و گسترش شهرنشینی میتواند نظام زیستی شهرها را مختل کند بنابراین به منظور کاهش این اثرات استفاده از هنر، تنوع، خلاقیت و همچنین ضرورت فرهنگسازی در خصوص محیطزیست میتواند تاثیرگذار واقع شود.
حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینکه خلاقیت، هنر و پیوند دادن آن با محیطزیست میتواند یکی از عوامل موثر در کاهش این اثرات باشد، خاطرنشان کرد: به این منظور بیست و سومین نشست تالار گفتوگوی محیطزیست شهری از سوی این ستاد و همکاری جمعیت حامیان زمین با موضوع هنر و محیطزیست روز سهشنبه در بوستان نظامی گنجوی با حضور مدیران و مسوولان ارشد شهرداری تهران، اساتید و خلاقان هنر و دانشجویان و علاقهمندان برگزار خواهد شد.
افزایش خدماترسانی به بازنشستگان در کوتاهترین زمان
مدیرعامل سازمان بازنشستگی شهرداری تهران گفت: با راه اندازی ستاد تکریم ارباب رجوع، افزایش خدماترسانی با کاهش زمان همراه شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازنشستگی شهرداری تهران، مصطفی منتظر المهدی با بیان اینکه جلب رضایت و تکریم ارباب رجوع موضوعی است که ریشه در آموزههای دینی و گذشتههای ملی ما دارد، گفت: به همین دلیل حفظ کرامت و توجه به جایگاه و منزلت پیشکسوتان شهرداری تهران سرلوحه اهداف این سازمان است.وی تصریح کرد: با راهاندازی ستاد تکریم ارباب رجوع در سازمان خدمات رسانی به بازنشستگان افزایش یافته است.منتظرالمهدی افزود: خوشبختانه افزایش خدماترسانی با کاهش زمان خدماترسانی همراه شده است.
مهلت ثبتنام آرم طرح ترافیک تا ۳۰ آبان تمدید شد
معاون اجرایی سازمان حملونقل ترافیک شهرداری تهران از تمدید مهلت ثبتنام آرم طرح ترافیک تا ۳۰ آبان سالجاری خبر داد.
وحید نوروزی با اشاره به اینکه ثبتنام آرمهای ترافیک سال 92 از اول آبان آغاز شده بود، گفت: تعدادی از متقاضیان درخواست آرم اعم از حقیقی و حقوقی با مراجعه به سایت Tehran.ir مانند سنوات گذشته از طریق اینترنت تقاضای خود را ثبت کردند.
نوروزی تاکید کرد: بعد از پایان ثبتنامها در آذر نتایج آرمهای سال 92 اعلام میشود.
وی در پایان تاکید کرد که اصحاب رسانه حتما در این مهلت قانونی ثبتنام کنند چرا که احتمالا بعد از آبانماه سایت
بسته میشود.
علت مسدود شدن یک هفتهای چهارراه ولیعصر(عج)
معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 6 تهران علت مسدود شدن چهارراه ولیعصر(عج) را ناشی از انجام عملیات عمرانی و جلوگیری از بروز حادثه برای شهروندان دانست.پلیس راهور تهران از مسدود شدن یک هفتهای چهارراه ولیعصر تهران به دلیل احتمال ریزش خبر داده است.سید رامین حسینینژاد، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 6 تهران در گفتوگو با مهر اعلام کرد: ماجرا از این قرار است که در حین انجام عملیات زیرگذر چهارراه ولیعصر تهران قرار است چند تونل با هم ادغام شوند. در این تونل یک لوله آب 900 میلیمتری عبور کرده که این لوله همان لوله آبی است که در میدان امام حسین(ع) دچار مشکل شد. برای همین مهندسان اعلام کردند اگر بخواهیم شمعها و ستونها را برداریم حرکت خودروها موجب ارتعاش شده و احتمال دارد که حادثه رخ دهد و بهتر است یک هفته این مسیر خلوت شده و خودرویی عبور نکند.
انهدام باند سارقان کیفقاپ در شیراز
رییس پلیس آگاهی استان فارس از شناسایی و انهدام باند کیفقاپ در شیراز و کشف 17 سرقت از آنها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی فرماندهی انتظامی استان فارس، سیروس حیدری اظهار داشت: پس از آنکه پروندهای با عنوان کیفقاپی از کلانتری 20 گل سرخ شیراز به اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فارس ارجاع شد، موضوع شناسایی و دستگیری سارقان در دستور کار ماموران پلیس آگاهی این استان قرار گرفت.
وی افزود: در این پرونده سارقان که دو راکب یک موتورسیکلت بودند، در یکی از خیابانهای جنوبی شیراز کیف دستی یک شهروند را که حاوی تعدادی مدارک و 700 هزار تومان وجه نقد بوده را سرقت کرده و از محل متواری میشوند.
رییس پلیس آگاهی فارس در ادامه بیان کرد: با انجام یکسری اقدامات اطلاعاتی ماموران موفق شدند یکی از سارقان را بهنام «ه- ب» و محلهای سکونت و اختفای وی را شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه این سارق را دستگیر کنند.
حیدری همچنین گفت: در تحقیقات انجام شده از این سارق، وی به 17 کیفقاپی و گردنبندقاپی در سطح شهرستان شیراز با همدستی فرد دیگری بهنام «ح- د» اعتراف کرد.
وی اضافه کرد: با تلاش ماموران همدست این سارق نیز که فردی سابقهدار بود دستگیر و به مشارکت در سرقتهای انجام شده اقرار کرد.
رییس پلیس آگاهی فارس بیان کرد: تمام صحنههای جرم بازسازی و سارقان در مواجهه حضوری با 15 نفر از مالباختگان شناسایی شدند.
حیدری در خاتمه گفت: در تحقیقات مشخص شد سارقان طلاهای مسروقه را به سه مالخر فروختهاند که با هماهنگی مقام قضایی هر سه نیز دستگیر و به خرید مال مسروقه اقرار کردند و به دستور مرجع قضایی طی قرار قانونی راهی زندان شدند.
8 کشته درتصادفات جادهای استان زنجان
جانشین فرماندهی پلیس راه استان زنجان از کشته شدن هشت نفر طی هفته گذشته در جادههای استان زنجان بر اثر تصادفات رانندگی خبر داد.
علیاصغر شیرمحمدی در گفتوگو با فارس ضمن اشاره به وقوع سه فقره تصادف منجر به فوت طی هفته گذشته در محورهای مواصلاتی استان زنجان اظهار داشت: این تلفات در برخورد یک وانت بار با کامیون، واژگونی یک خودرو و برخورد با یک عابر پیاده و برخورد کامیون با اتوبوس حامل کارگران روی داده است.
وی تعداد تصادفات جرحی را در جادههای استان زنجان طی هفته گذشته هشت مورد اعلام کرد و افزود: در این تصادفات 40 نفر نیز
زخمی شدهاند.
جانشین فرماندهی پلیس راه استان زنجان اضافه کرد: در هفته گذشته 37 تصادف خسارتی هم در محورهای مواصلاتی استان روی داده است.
وی از توقیف 204 خودرو طی هفته گذشته خبر داد و گفت: در این مدت 52 دستگاه موتورسیکلت هم توقیف شده است.
واژگون شدن جیپ جان پنج نفر را گرفت
رییس پلیس رودسر گفت، پنج سرنشین یک خودرو قدیمی جیپ که جهت تفریح در روز جمعه به منطقه ییلاقی اشکورات این شهرستان رفته بودند، بر اثر چپ شدن خودرو جان باختند.
به گزارش ایلنا، مهدی ترکی با اعلام این خبر افزود: به دلیل نامعلومی خودرو از جاده منحرف شده و به ته دره سقوط کرده و خانوادههای آنان را داغدار کرد.
وی افزود: با توجه به کوهستانی بودن منطقه، ارتفاع زیاد محل رانندگی تا محل سقوط و شدت جراحات وارده متاسفانه هر پنج سرنشین خودرو در دم فوت کردند.
وی افراد متوفی را جوانانی ۲۳ تا ۲۷ ساله که نسبت خانوادگی با هم داشتند معرفی کرد و بیان داشت: راننده این وسیله فرسوده در حال حاضر مشخص نیست.این مسوول درپایان با اعلام اینکه علت تصادف توسط کارشناسان در حال رسیدگی است از جوانان این شهرستان خواست در صورت تمایل به رانندگی وسیله نقلیه مناسب اختیار کرده و اصول رانندگی را به صورت کامل رعایت کنند.