توافق فانی و ابتکار؛ توجه کتابهای درسی به محیط زیست
جامعه- دبیرستان دخترانه هاجر روزگذشته شاهد امضای تفاهمنامهای بین رییس سازمان محیطزیست و وزیر آموزشوپرورش بود؛ تفاهمنامهای که به موجب آن از این پس کتابهای درسی مدارس شاهد توجه جدی به مسایل زیستمحیطی و البته کاهش آلودگی هوا خواهد بود و رییس سازمان محیطزیست از آن به عنوان معاملهای برد- برد یاد کرد.
به گزارش خبرنگار ما، درآغاز مراسم فانی از ضرورت توجه بیشتر کتابهای درسی به موضوعات محیطزیست و کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: 40 سال پیش سوالی مطرح شد با عنوان اینکه به چه دلیل به مدرسه میرویم، صاحبنظران پاسخ آن را آموختن و یاد گرفتن برای استفاده از آموختهها مطرح کردند سالها پس از این موضوع دوباره این سوال مطرح شد و صاحب نظران پاسخ آن را آموختن، یاد گرفتن و آموختن برای زیستن اعلام کردند.
وی ادامه داد: مجددا این سوال 15سال پیش مطرح شد که صاحب نظران در پاسخ به آن آموختن، یاد گرفتن برای استفاده از آموختهها، آموختن برای زیستن و آموختن برای باهم زیستن را پاسخ دادند.
از خلاء زیاد تا تعامل با دیگران
به گفته فانی، اگر بخواهیم این چهار پاسخ را محور و پایه آموزش و پرورش و مدرسه رفتن قرار دهیم باید گفت مدارس امروز ما خلاء بسیار زیادی دارند. تفاهمنامه امضا شده با محیطزیست حلقهای است برای توسعه تعاملات به منظور زیستن و تعامل با دیگران چراکه منابع طبیعی و محیطزیست متعلق به همه بشریت است و باید برای زندگی کردن با یکدیگر به حقوق دیگران از جمله حقوق شهروندی که یکی از آنها حفظ محیطزیست است، احترام گذاشت.
وی با بیان اینکه یکی از خروجیهای این تفاهمنامه باید رعایت کردن حقوق محیطزیست و کاهش آلودگی هوا از مدارس باشد، تصریح کرد: تعریف تربیت زمینهسازی برای ایجاد رفتار نسبتا پایدار در دانش است. برای پایداری رفتار انسان ملزم به طی کردن چهار مرحله هست که یکی تغییر در دانش، تغییر در بینش، رفتار فردی مناسب و دیگری تغییر در رفتار گروهی است.
فانی گفت: یکی از بندهای تفاهمنامه با سازمان محیطزیست آن است که جای پای محیطزیست در کتابهای درسی توسعه پیدا کند تا بتوان با آموزش دانشآموزان در فضای مدرسه به سمتی برویم که همه ما محیطزیست را حفظ کرده و مانع از آلودگی هوا و طبیعت شویم.
معامله برد- برد
معصومه ابتکار، رییس سازمان محیطزیست نیز دراین مراسم گفت: این تفاهمنامه عهد و پیمانی است برای آنکه آینده دانشآموزان پاکتر و سالمتر باشد که بدین منظر نیازمند همکاری همه دانشآموزان برای حفظ محیطزیست و نجات طبیعت هستیم.
وی با بیان اینکه این مراسم گام نخست برای توسعه تعاملات است، گفت: در حال حاضر در کتابهای درسی به صورت مناسبی به محیطزیست پرداخته میشود اما میخواهیم که در دولت و در فضای جدید نشاط و امید کاری کنیم که با هم افزایی بیشتر تعاملات آموزشی میان آموزش و پرورش و محیطزیست توسعه پیدا کند چراکه با حفظ محیطزیست و طبیعت نشاط خوبی در مدارس ایجاد میشود همدلی و کار گروهی توسعه یافته و همچنین سطح علمی دانشآموزان افزایش مییابد.
ابتکار توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: دانشآموزان باید یاد بگیرند که خطاهای گذشتگان را نباید تکرار کرد و بیاموزند که داشتن محیط سالم برای فعالیت تضمین کننده آینده خوب آنهاست بنابراین آنها باید بدانند که نقششان در حفظ محیطزیست و تذکر دادن به بزرگترها بسیار کلیدی است.
وی با اشاره به اینکه همواره قرار نیست بزرگترها به دانشآموزان و کودکان در موضوعات مختلف تذکر دهند، گفت: استانهای مازندران و گیلان در حال حاضر از زباله رنج میبرند همچنین ما با بحران آب مواجه هستیم که اینها همگی نشان دهنده روشهای غلط استفاده و تخریب محیطزیست هستند از سوی دیگر دانشآموزان نگران آینده خود و فرزندانشان هستند بنابراین لازم است این بار آنها به بزرگترها تذکر دهند تا از منابع طبیعت که متعلق به همه نسلهاست به درست استفاده کنند تا کشور در مسیر درستی توسعه قرار گیرد.
رییس سازمان محیطزیست در پایان عنوان کرد: تفاهمنامه میان آموزش و پرورش و محیطزیست یک معامله برد- برد است که هر دو طرف از آن سود میبرند.
رابطه هزینههای زندگی با افزایش جرم : «تهران» جای زندگی نیست
فرارو- یک استاد دانشگاه با اشاره به رتبه شهر تهران در ردهبندی میزان هزینههای زندگی گفت که تنها علت ارتقای رتبه ما در ردهبندی میزان هزینههای زندگی، نوعی سوءمدیریت شدید اقتصادی، نابرابریهای عظیم اجتماعی و اقتصادی و فساد اقتصادی موجود در کشور است.
گزارش سال ۲۰۱۴ واحد اطلاعات اکونومیست (EIU) درباره هزینه زندگی در ۱۳۱ شهر مهم دنیا نشان میدهد تهران که سال گذشته در رتبه ۱۲۲ قرار داشت، امسال با جهشی قابل توجه به رتبه ۶۵ صعود کرده است.
براساس این گزارش سنگاپور گرانترین و بمبئی در هند ارزانترین شهرهای دنیا هستند. اروپا هم یکی از گرانترین مناطق دنیا برای زندگی است و زندگی در سه شهر اروپایی پاریس، اسلو و زوریخ بعد از سنگاپور بیشترین فشار را به جیب شهروندانش میآورد. سیدنی استرالیا پنجم است و بعد نوبت به توکیو میرسد.
این گزارش دو سالانه که هزینه زندگی در نیویورک را به عنوان معیار در نظر میگیرد، با درنظر گرفتن قیمت ۱۶۱ نوع کالا یا خدمات ردهبندی خود را تنظیم میکند از جمله این هزینهها میتوان به قیمت غذا، نوشیدنی، وسایل خانه، وسایل شخصی، اجاره خانه، قبضهای مختلف، رفتوآمد، شهریه مدرسه خصوصی و تفریح اشاره کرد.
دکتر سعید معیدفر، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفتوگو با فرارو گفت: اگرچه کشورهای توسعهیافته به لحاظ بالا بودن مخارج زندگی در ردههای بالای این رتبهبندی قرار دارند اما رتبه آنها در عرض یک سال به دست نیامده بلکه در یک فرآیند تدریجی توسعه و با توجه به بهبود زیرساختها و بالا رفتن سطح درآمدها و رفاه اجتماعی به همان میزان هزینههای زندگی هم بالا رفته است.
وی ادامه داد: از این منظر جایگاه آنها یک نشانه خوب است چراکه از یک طرف مانع مهاجرت جمعیتهایی که وضعیت اقتصادی خوبی ندارند به این شهرها میشود و از سوی دیگر نشانه توسعهیافتگی شهر موردنظر است.
معیدفر افزود: منتها همانطور که عرض شد در این ارتقای جایگاه هم یک روند تدریجی حاکم بوده و هم نسبتی میان افزایش هزینهها با افزایش سطح درآمدها و فرصتهای شغلی وجود داشته است.
این جامعهشناس اظهار کرد: اما برای تهران که سال قبل در جایگاه 122 بوده و در عرض یک سال جایگاه آن تقریبا نصف میشود، علامت خوبی نیست و نشاندهنده بیثباتی شدید اقتصاد کشور است.
وی ادامه داد: در عین حال با توجه به گزارشهای منتشره مبنی بر رکود تورمی در کشور و توقف خیلی از واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری در جامعه باید گفت اینها علامت این است که تهران و به نوعی تمام کشور در وضعیت بسیار وخیم اقتصادی قرار دارد.
این استاد دانشگاه گفت: ارتقای جایگاه تهران در ردهبندی افزایش هزینه زندگی با افزایش جرایم، آسیبهای اجتماعی و فقر و فلاکت اقتصادی متناسب است بهطوری که از سال 1385 تا 1391 میزان وقوع قتل تقریبا 14 برابر و میزان وقوع نزاع و خشونت اجتماعی 27 برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این موضوع نشان میدهد همانطور که شاهد روند افزایش هزینه زندگی در تهران هستیم شاهد افزایش میزان جرایم و مشکلات اجتماعی هم هستیم.
معیدفر افزود: بنابراین علت اصلی ارتقای تهران در ردهبندی افزایش هزینههای زندگی، بیثباتی در حوزه اقتصادی و کمبود منابع درآمدی کشور است.
وی گفت: البته گاهی اوقات به میزان افزایش ثروت در یک کشور، هزینههای زندگی در آن کشور هم افزایش مییابد. منتها در یک سال اخیر میزان فروش نفت ایران به نصف کاهش پیدا کرده و به عبارتی ثروت ما هم عملا نصف شده است. بنابراین تنها علت ارتقای رتبه ما در ردهبندی میزان هزینههای زندگی، نوعی سوءمدیریت شدید اقتصادی، نابرابریهای عظیم اجتماعی و اقتصادی و فساد اقتصادی موجود در کشور است.
وی ادامه داد: پروندههای فسادهای اقتصادی که این روزها گزارش میشود با وضعیت نابسامان اقتصادی در کشور و همچنین افزایش میزان قتل و خشونتها رابطه دارد که مبنا و بنیان آن فقر و بیعدالتی شدید اجتماعی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر با افزایش ثروت کشور، سالانه چند رتبه در ردهبندی افزایش هزینه زندگی ارتقا پیدا کنیم علامت خوبی است؛ اما جهش اخیر آن هم در عرض یک سال درحالی که با گرفتاریهایی که عرض شد روبهرو هستیم علامت بسیار خطرناک و هشداردهندهای است.
استخوانهای کشف شده ماهیت انسانی ندارد: معمای ناپدید شدن پزشک سرشناس پیچیدهتر شد
همزمان با اعلام گزارش پزشکی قانونی درباره استخوانهای کشف شده در خانه پزشک سرشناس، همسر او با قرار وثیقه آزاد و پرونده وارد مرحله تازهای شد.
به گزارش مهر، اسفندماه سال گذشته مرد جوانی با مراجعه به شعبه هشتم بازپرسی دادسرای جنایی تهران با طرح شکایتی از ناپدید شدن مرموز پدرش خبر داد.
وی به بازپرس پرونده گفت: پدرم که از پزشکان عمومی سرشناس بود 20 مهرماه سال 74 در حالی که 59 ساله بود از خانه خارج شد و دیگر بازنگشت. یک ساعت بعد نیز نامادریام با حالتی غیرعادی به خانه بازگشت که این رفتار باعث شک من شد. صبح روز بعد وقتی سراغ پدرم را از نامادری گرفتم گفت پدرت جایی رفته و دیگر باز نمیگردد. سال 88 پس از اتمام دوره سربازی با نامادریام تماس گرفته و از او خواستم اگر اطلاعی از پدرم دارد به من بگوید که او با حالتی غیرعادی مدعی شد از محل پدرم اطلاع دارد و فقط هنگامی که در یک قدمی مرگ قرار دارد جای او را به من میگوید. شاکی ادامه داد: در این مدت به دلیل مشکلاتی نتوانستم موضوع را پیگیری کنم اما حالا با به دست آوردن مدارکی علیه نامادریام از او شکایت دارم.
در ادامه پرونده برای انجام تحقیقات به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران فرستاده شد که ماموران در جریان بررسیها دریافتند همزمان با ناپدید شدن پزشک عمومی شکایتی در این رابطه مطرح شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده بود. از سوی دیگر پسر این پزشک فایل صوتی را در اختیار ماموران قرار داد که در آن نامادریاش مدعی شده بود پدرش کشته شده است. ماموران با جمعآوری اسناد و مدارک دوم مهرماه امسال زن 54 ساله را دستگیر کردند که او در بازجوییها منکر قتل و صدای ضبط شده شد. با توجه به رفتار مشکوک این زن تیمی از کارآگاهان برای بررسی خانه پزشک ناپدیدشده راهی محله ستارخان شدند.
در بازرسی از ساختمان سه طبقه ماموران متوجه یک دیوار کاذب در موتورخانه ساختمان شده که پس از تخریب این دیوار با اسکلتی در پشت آن روبهرو شدند. فرزندان مقتول که در محل حضور داشتند مدعی شدند به احتمال قوی این اسکلت متعلق به پدرشان است.
با انجام بررسیهای مقدماتی در محل کشف جسد با دستور بازپرس دادسرای جنایی تهران بقایای جسد کشف شده برای تعیین هویت به پزشکی قانونی منتقل شد.
در ادامه همسر این پزشک دستگیر شد که در تمام بازجوییها منکر قتل شوهرش شد و گفت: هیچ اطلاعی از سرنوشت پزشک سرشناس ندارم.
با گذشت پنج ماه از این ماجرا پزشکی قانونی سرانجام نتیجه بررسیهای خود را اعلام کرد و متهم با قرار وثیقه آزاد شد.
علی رضایی، وکیل متهم در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در گزارش پزشکی قانونی اعلام شده است که استخوانهای کشف شده ماهیت غیرانسانی دارد. تشخیص هویت هم ادعا کرده استخوانها قابل آزمایشDNA نیست.
وی افزود: با اعلام گزارش پزشکی قانونی، بازپرس پرونده با تبدیل قرار موکلم به وثیقه موافقت کرد و او با سپردن وثیقه آزاد شد.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در این پرونده قتل محرز نشده است و باید به عنوان فقدانی رسیدگی شود. سال 86 نیز به این ادعا در دادسرا رسیدگی و برای موکلم قرار منع تعقیب صادر شده بود.
کشف و ضبط 300 سمندر لرستانی و لاکپشت در تهران
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان تهران از کشف و ضبط حدود 300 سمندر لرستانی و لاکپشت طی هفته گذشته تنها در دو بازار میوه و ترهبار استان تهران خبر داد.
اسماعیل میرانزاده در گفتوگو با مهر افزود: نیروهای یگان حفاظت محیطزیست استان تهران در حین گشت و کنترل در سطح شهر تهران به منظور برخورد با مراکز غیرمجاز خرید و فروش جانوران وحشی بهخصوص گونههایی که در ایام نزدیک به سال نو توسط تعداد معدودی از افراد متخلف جهت فروش عرضه میشود روز سهشنبه هفته گذشته در محل میدان میوه و ترهبار حکیمیه به یک مورد عرضه تعدادی خزنده شامل مار آبی، سمندر لرستانی، لاکپشت گوش قرمز برخورد کردند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان تهران تصریح کرد: گونههای کشف و ضبط شده از بازار میوه و ترهبار آزادگان شامل 30 عدد سمندر لرستانی (گونه نادر و در معرض انقراض)، 100 عدد مار آبی، 10 عدد سوسمار، 5 عدد لاسرتا (مارمولک) و 150 عدد لاکپشت بوده است.
میرانزاده یادآور شد: ماموران محیطزیست در بازار میوه و ترهبار حکیمیه نیز پس از آنکه فروشنده متخلف از محل متواری شد، 80 عدد لاکپشت، 10 حلقه مار و 10 عدد سمندر لرستانی ضبط و به اداره کل محیطزیست استان تهران منتقل کردند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان تهران اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و افزایش صید و خرید و فروش غیرقانونی گونههای جانوری، کلینیک تخصصی حیات وحش پردیسان مکانهای ویژهای برای گونههای کشف شده از متخلفان تعبیه کرده تا بهصورت موقت از این حیوانات در شرایط مناسب نگهداری کند.
میرانزاده تصریح کرد: متاسفانه تعدادی از گونههای کشف شده طی چند روز اخیر مثل لاکپشت گوش قرمز جزو گونههای غیربومی هستند که از خارج از کشور برای فروش و نگهداری به عنوان حیوان خانگی به کشور وارد شدهاند. این گونهها پس از مدتی نگهداری در منازل پس از پایان ایام نوروز توسط مردم در عرصههای طبیعی از جمله رودخانهها و آبگیرها رها میشوند. این حیوانات گونههای مهاجم بوده و پس از سازگاری با طبیعت منطقه رهاسازی شده، به رقابت با گونههای بومی پرداخته و بسیاری از آنان را از بین میبرند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان تهران از مردم درخواست کرد: از خرید هرگونه حیوان وحشی و غیرخانگی از جمله سمندر، لاکپشت، مار و ... و رهاسازی این حیوانات در طبیعت خودداری کرده و در صورت مشاهده خرید و فروش اینگونهها مراتب را به ادارات محیطزیست محل زندگی خود گزارش کنند.
توزیع دستگاههای جدید تست الکل در جادهها
ایسنا- معاون اجرایی پلیس راهور ناجا از توزیع 550 دستگاه جدید تست الکل خبر داد.
سرهنگ رمضان آقایی با بیان اینکه جادههای هوشمند تاثیر بسیار زیادی بر کاهش تلفات و تصادفات دارند، گفت: بر همین اساس نصب دوربین و فیبرنوری در اکثر راههای کشور را در دستور کار قرار دادهایم.
معاون اجرایی پلیس راهور ناجا همچنین از طراحی سامانهای بر روی تبلت خبر داد که تاثیر زیادی در ثبت تخلفات و تصادفات دارد و در این رابطه گفت: تمام تلاش ما این است که پلیسی هوشمند در حوزه تردد داشته باشیم.
آقایی همچنین از توزیع 550 دستگاه جدید تست الکل در طرح نوروز امسال میان ماموران پلیس راهور خبر داد و گفت: به ماموران توصیه میشود که در انتخاب نمونه دقت داشته باشند.
نرخ رشد جمعیت دیالیزیها 8 برابر نرخ رشد جمعیت
حدود 24 هزار بیمار کلیوی کشور در حالی گیرنده خدمات دیالیز هستند که نرخ رشد جمعیت بیماران دیالیزی حتی از نرخ رشد جمعیت کشور هم پیشی گرفته و به اذعان مسوولان امر در وزارت بهداشت نرخ رشد جمعیت این بیماران هشت برابر نرخ رشد جمعیت کشور است.
به گزارش ایسنا، از طرف دیگر دو بیماری «فشار خون» و «دیابت» عامل اصلی ابتلا به بیماریهای کلیوی و دیالیزی شدن 50 درصد این بیماران است. در حال حاضر نیز حدود 4500 دستگاه دیالیز در کشور فعال و مشغول خدمترسانی دیالیز خونی است. حدود 477 بخش دیالیز هم به صورت دایم یا اورژانس خدمات دیالیز را به این بیماران ارایه میدهند. در این میان حدود یک هزار و 340 بیمار نیز دیالیز شکمی (صفاقی) داریم که با در اختیار گرفتن محلولهای دیالیز در منازل خود دیالیز میشوند.
همچنین به طور میانگین سالانه 2400 پیوند کلیه در کشور انجام میشود که حدود 40 درصد آن از مرگ مغزی و 60 درصد نیز از افراد زنده است این در حالی است که به اذعان مسوولان وزارت بهداشت برای برخورداری از شرایط خوب باید بیشترین میزان پیوند کلیه از مرگ مغزی باشد و پیوند از زنده به حداقل برسد.
سوءاستفاده مجرمان سایبری از کاربران خانگی ایران: انجام اعمال مجرمانه با لشگر زامبیها
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با اعلام هشدار درباره سوءاستفاده مجرمان سایبری از رایانههای کاربران خانگی گفت که ایران یکی از 10 کشور دنیاست که رایانههای متصل به شبکه اینترنت در آن برای حملات سایبری استفاده میشوند.
سرهنگ علی نیکنفس در گفتوگو با مهر ضمن اشاره به اینکه براساس گزارشات شرکتهای معتبر امنیتی در چند سال اخیر تعداد بدافزارها در سطح جهان رشد چند 10 برابری داشته است، اظهار داشت: متاسفانه حجم آلودگی سیستمهای رایانهای کشور بهویژه سیستمهای مربوط به کاربران خانگی بسیار زیاد است.
وی با اشاره به اینکه براساس بررسیهای انجام شده حجم زیاد ترافیک باتنتی در کشور توسط مجرمان سایبری آلوده به بدافزار شده و از این طریق حملههایی به سازمانهای داخلی و خارجی صورت میگیرد، ادامه داد: این حجم آلودگی با وجود کمتر بودن تعداد کاربران و سیستمهای رایانهای و همچنین کم بودن پهنای باند کاربران و سازمانهای کشور در مقایسه با سایر کشورها نشانه خوبی نیست. مجرمان سایبری با سوءاستفاده از رایانههای کاربران خانگی و آلوده کردن آنها به بدافزارهای مختلف، موجب تبدیل شدن کاربران داخل کشور به یک شبکه منسجم میشوند. هر رایانه آلوده، زامبی نامیده میشود که با ایجاد لشگری از زامبیهای تحت فرمان اقدام به انجام اعمال مجرمانه و حملات سایبری و جاسوسی در سطح وسیع میکنند، به عنوان مثال در برخی از گزارشات دورهای، ایران یکی از ده کشور دنیاست که رایانههای متصل به شبکه اینترنت در آن، برای حملات سایبری استفاده میشوند.
برای جلوگیری از چاقی در تعطیلات نوروز چه کنیم؟
یک کارشناس تغذیه گفت: برای جلوگیری از چاقی و اضافه وزن در ایام نوروز فعالیت بدنی و ورزش را نباید فراموش کرد.
مسعود نصیری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تعطیلات نوروز و مصرف بیش از اندازه تنقلات میتواند زمینه افزایش وزن و ناراحتیهای گوارشی را در افراد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در این ایام وعدههای غذایی افراد بیش از سه وعده بوده و مصرف آجیل، شیرینی و شکلات افزایش مییابد، خاطرنشان کرد: در این شرایط حجم زیادی کالری وارد بدن میشود و بدن مجبور است آن را به صورت بافت چربی خصوصا در ناحیه شکم و پهلو ذخیره کند.
به گفته این کارشناس تغذیه، افزایش تعداد دفعات مصرف مواد غذایی و خصوصا آجیل و شیرینی باعث میشود علاوه بر مشکلات گوارشی، سیستم هضم و جذب بدن نیز با مشکل مواجه شود.
نصیری در خصوص مصرف انواع آجیل نیز یادآوری کرد: اگرچه آجیل دارای کلسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین E و. . . است، اما هر دانه بادام یا پسته هفت یا هشت کالری انرژی دارد و مصرف تعداد زیادی از انواع آجیل در روز، حجم قابل توجهی کالری وارد بدن فرد میکند.
وی معتقد است: مصرف زیاد آجیل به ویژه برای افرادی که مبتلا به دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی هستند، مناسب نیست.
به گفته این کارشناس تغذیه، در صورت مصرف آجیل، بهتر است از انواع بو نداده و بدون نمک آن استفاده شود.
نصیری تاکید کرد: انواع شکلات نیز حتی اگر از نوع مرغوب باشد حاوی چربیهای اشباع و قند ساده فراوان هستند و برای بیماران قلبی عروقی و دیابتی توصیه نمیشوند.
وی همچنین توصیه کرد: برای تهیه شیرینی نیز از انواع شیرینیهای خشک باید بیشتر استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه از افراد خواست در ایام تعطیلات نوروز ورزش و فعالیت بدنی را فراموش نکنند تا از بروز چاقی و اضافه وزن در آنها جلوگیری شود.