Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

گفت‌و‌گو با مسجدجامعی: چگونه سیاست از شورا دور شد

مریم بابایی- امروز روز شوراها نام‌گذاری شده است شورایی که از اهداف و شعارهای اولیه انقلاب اسلامی در کشور بود اما از عمرآن 14 سال بیشتر نمی‌گذرد حتی پس از اتمام جنگ بازهم اجرایی شدن آن بیش از هشت سال به درازا کشید و در شورای نخست هم انحراف یا تمایل این شورا به سمت سیاست بیشتر به چشم خورد؛ سمتی که با اهداف نهفته در ماهیت وجودی آن، یعنی حرکت به سمت توسعه در تضاد بود.
در این رابطه با  احمد  مسجدجامعی، رییس شورای شهر تهران گفت‌و‌گویی کرده‌ایم.
 قبل از آنکه به ریاست برسید برنامه‌هایی داشتید آیا وقتی به این سمت رسیدید با موانع و مشکلاتی بر سر راهتان مواجه شده‌اید؟
من در سه بخش اولویت‌ها، نظارت و تعامل با سایر دستگاه‌ها اهداف و نظراتی داشتم که آنچه راجع به اولویت‌های شهری در نظر داشتم و خوشبختانه این اهداف عمومی برای همه ما حاصل شد که به اولویت‌های یکپارچه برسیم اما اولویت من معماری و شهرسازی بود که وقتی مطرح کردم بسیاری معتقد بودند با کمیسیون دیگری تلفیق شود.  این کمیسیون در آغاز با عضویت آقای سالاری شکل گرفت اما بعد از دیدار با مقام معظم رهبری این پیشنهاد من با اقبال بیشتری مواجه شد، یا مثلا اهمیت محیط‌زیست و سلامت بود که بنده در زمان نامزدی شورا در صحبت‌هایم به آنها اشاره کرده بودم.
 پس از آن کمیسیون سلامت هم شکل گرفت و سپس کمیسیون نظارت هر چند با عضویت یک نفر اما در نهایت برنامه‌های پیشنهادی و مورد نظر درباره نگاه کلان به شهر بود. این کمیسیون‌ها مخصوصا پس از دیدار با مقام رهبری، تقویت و حتی تثبیت هم شد. نکته دیگر درباره روش کارم بود این شیوه را که تعاملی بوده و هست و رهبری هم تشویق کردند که ادامه دهیم. به تدریج این ارتباط بسط پیدا کرد به‌طوری که حالا با مجمع تشخیص مصلحت مجلس و دولت تعامل و ارتباط برقرار کرده‌است.
یک بخش دیگر هم مربوط به تشکیلات تعریف‌شده برای شوراست که در شورای اول پایه‌گذاری شده است و حالا بعد از 14 سال نیاز به بازبینی دارد که امیدوارم تا پایان نخستین سال شورا بازبینی جدید در تشکیلات شورا ایجاد شود.
توجه به شوراها خیلی قبل‌تر از 14 سال اخیر در ایران مورد توجه قرار گرفته بود اما چرا و چه عواملی تا این حد موجب تاخیر در شکل‌گیری و نقش‌پذیری آن در کنار سایر قوا شد؟
هسته اصلی انقلاب توجه ویژه‌ای به اصل وجودی شوراها داشته است و انقلاب، ادبیات شوراها را بسیار تقویت کرد اما بهتر است بگوییم جنگ مانع توجه به آن شد.
از نخستین شعارهای انقلاب، تفکر شورایی بود که به لحاظ ترویج این تفکر نخستین و بیشترین نقش را مرحوم طالقانی و به لحاظ نظام‌مندی و قاعده‌مندی بیشترین نقش را مرحوم بهشتی داشتند و خود امام نیز 80 روز بعد از انقلاب یعنی همین نهم اردیبهشت اطلاعیه‌ای دادند که فرمودند کار شوراها هم به نفع مردم است و هم به نفع دولت.
زمانی که آقای ناطق وزیر کشور بود قانون نخستین شوراها نوشته شد که بسیار مترقی‌تر از قانون امروزی بوده اما هر بار که به مجلس رفت مجلس قسمتی از این قانون را تحت عنوان اصلاح حذف کرد.
چرا  این اتفاق می‌افتاد؟
یک رقابتی پنهانی بین نمایندگی شهر و نمایندگی مجلس شورای اسلامی وجود داشته که حتی هنوز هم هست. شورا به عنوان یکی از ارکان نظام معرفی شده و باید جایی بین سه قوای مقننه، مجریه و قضاییه پیدا کند؛ قوایی که سال‌ها سه‌گانه بوده‌اند و حالا وجود و پذیرش یک رکن جدید دشوار است و این امری طبیعی است.
علت تاخیر در اجرای قانون شوراها را جنگ می‌دانستند چرا پس از آن اجرا نشد؟
قبل از دولت آقای رفسنجانی قانون شوراها به تصویب رسید اما در زمان ایشان شوراها تشکیل نشد.
امروز عملکرد شورای اول را چطور ارزیابی می‌کنید؟
من در شورای اول نبودم و آن زمان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم و خاطرم می‌آید که آن زمان یک‌بار به عنوان قائم‌مقام وزیر ارشاد در شورا حضور پیدا کردم که جلسه‌ای غیررسانه‌ای هم بود.
موضوعی بود که یادم هست من در آغاز از اعضا پرسیدم که چند نفر از شما متولد تهران است؟
به نظر شما متولد تهران بودن اعضا تاثیری بر اقدامات شورا دارد؟
به نظر من قطعا تاثیر دارد.
چرا روی این موضوع تاکید دارید؟
به نظر من در هر جا برای عضو شورا بودن، تجربه و سابقه محلی عضو خیلی مهم و اثرگذار است زیرا حوزه اجتماعی است و کار در آن نیاز به فهم مشترکی با مردم دارد، مثلا زندگی در فضای خاص علاقه ایجاد می‌کند.
مکان کودکی، تحصیلی و زندگی عطر و حس و بوی ویژه‌ای دارد که در ایجاد علاقه و دلبستگی خیلی مهم است و این حس نوستالژیک ایجاد می‌کند مثلا فرد نگران و ناراحت می‌شود که در محله قدیمی‌اش درخت و جوی آبش و خرابی و... صورت بگیرد و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد و سعی می‌کند دلسوزانه درصدد رفع مشکلات پیش آمده گام بردارد.
این علایق انسان را نسبت به معماری و زندگی تعریف می‌کند و همین تعاریف موجب دلبستگی‌هایی می‌شود و آنها را جزوی از خود یا خود را جزوی از آنها می‌بیند این دلبستگی باعث می‌شود نحوه و سطح نگرشش نسبت به مسایل متفاوت شود.
مثلا آقای مختاری وقتی می‌بیند درختی قطع شود پرپر می‌زند این تعلق به طبیعت جزو او شده است.
می‌توانم از حرف‌هایتان نتیجه بگیرم این موضوع موجب می‌شود که از بار سیاسی شدن شورا کاسته شود.
بله، دقیقا همین‌طور است شورا به دنبال دغدغه‌های اجتماعی است قطعا اکثر قریب به اتفاق مسایل مربوط به شورا در حوزه مسایل اجتماعی شکل می‌گیرد و اصلا سیاسی نیست و نباید باشد در حال حاضر هم با اینکه در شورا طیف‌های مختلفی هستند اما وقتی به بررسی مسایل شهری می‌پردازند با هم در یکسری مسایل همپوشانی پیدا می‌کنند و در کنار هم و با هم یکسری کارها و اقدامات مشترک شهری انجام می‌دهند و این می‌شود که شورا از سیاست دور شود.
اتفاقی که در شورای اول نیفتاد؟
بخشی از شورای اول بی‌ثمر بود، اما بخشی از شورا توانست قوانین و مقرراتی را وضع کند که تا پایان شورای سوم مبنا همان بود و ما درصدد هستیم در شورای چهارم تغییراتی در آن ایجاد کردیم.
شورای دوم چطور پیش رفت؟
در شورای دوم در دولت بودم، اما می‌دیدم که این شورا هم به دنبال تعامل نبود و همان شورایی بود که به ریاست‌جمهوری منجر شد و ما که هیچ وقت ندیدیم که تعاملی وجود داشته باشد البته من در شورای دوم در دو، سه موضوع کار کردم که بسیار موفق بود فکر کنم شخصیت افراد در آن بسیار تاثیرگذار بود.
 یک موضوع مربوط به برگزاری نمایشگاه کتاب بود. زمانی شهردار وقت خیلی تلاش داشت که نمایشگاه کتاب برگزار نشود و گفته بود که جلوی برگزاری نمایشگاه کتاب را خواهد گرفت به این بهانه که ترافیک در این ایام ایجاد می‌شود و جریان زندگی در منطقه را متوقف می‌کند اما آقای بیادی در این حوزه ورود پیدا و در نهایت تلاش‌ها و دفاعیاتی ویژه کرد که بسیار کارگشا بود و گفت با اینکه این نمایشگاه ترافیک را مختل می‌کند اما ارزشش بسیار بالاتر از این حرف‌هاست در واقع با کمک‌های بیادی توانستیم این مشکل را مرتفع کنیم.
 یک‌بار دیگر با شورای دوم کار مشترکی انجام دادیم که در قالب برنامه‌ای بود که بندی درباره سینماها داشت که بر شهرداری‌ها تکلیف می‌کرد در این ارتباط اقداماتی کنند که این کار نیز به تدوین سندی منجر شد که نتایج خوبی دربرداشت.
در شورای سوم که در طیف اقلیت هم بودید، چطور گذشت؟
شورای سوم شورای خوبی بود عملا ما یک گروه سه نفره بودیم با یک گروه
 12 نفره و طبعا خیلی از آن چیزهایی که مرا در این دوره به نتیجه رساند ناشی از تجربه‌ام در شورای سوم است حالا به این نتیجه رسیده‌ام که باید فضا را برای همه فراهم کرد، باید تمام نظرات را شنید و امکان شنیده شدن را به همه داد.
عملکرد شورای چهارم را که شما در مقام ریاست آن هم قرار گرفتید تا به امروز چطور ارزیابی می‌کنید؟
شما باید ارزیابی کنید...
به نظر می‌رسد بسیار اهل تعامل به دور از جنجال هستید تعامل برای رسیدن به اهداف مهم‌تر و البته شهری! در این مدت ارتباط با سایر دستگاه‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟
ما در این مدت با مجلس، مجمع تشخیص مصلحت و دولت و هر دستگاهی که به نوعی می‌تواند بر شهر تاثیر بگذارد تعامل کرده‌ایم و سعی می‌کنیم البته باید تعامل هم داشته باشیم همین‌طور که گفتید تعامل‌ها در راستای اهداف توسعه شهری است زیرا ذات شهر سیاسی نیست در حال حاضر مردم عملکرد سیاسی را هم پس می‌زنند و تاثیر خوبی بر ذهن مردم هم ندارد اگر مردم حس کنند شورا سیاسی عمل می‌کند واکنش منفی خواهند داشت. مردم متوجه سیاسی عمل کردن یا نکردن شورا می‌شوند تشخیص می‌دهند که شورا چگونه عمل می‌کند.
شما مراقبید شورای چهارم گرفتار مشکلات سیاسی شدن شوراهای قبلی نشود، مراقبید که به سمت سیاسی شدن نلغزد؟
نه من خیلی نگران و مراقب نیستم چون فکر می‌کنم در این دوره همه به نوعی علاقه‌مند به حل مسایل و معضلات شهری هستند و بر عملکرد اجتماعی امور متمرکزند و در نتیجه می‌خواهند به دور از هر نوع سیاست‌زدگی کار کنند.

 

8 کشته در واژگونی 2 اتوبوس در یک روز  اسکانیا باز هم قربانی گرفت
جامعه- اسکانیا بازهم امتحان خود را به فجیع‌ترین شکل ممکن پس داد. دو سانحه در یک روز ومرگ دلخراش هشت نفر دیگر ومصدومیت بیش از 40 نفر‌. اسکانیا چقدر باید تلفات بگیرد تا از خیر منافع مونتاژ آن دست بکشد و آنانی که هنوز مصر هستند این اتوبوس‌های مرگ در جاده‌ها مردم را جابه‌جا کنند کی به کار خود پایان می‌دهند. این بار به‌طور همزمان یک اتوبوس اسکانیا در شهر و یک اتوبوس اسکانیای دیگر در بندرعباس دچار سانحه مرگبار شدند‌. در تهران هفت نفر و در محور سیرجان- بندرعباس یک نفر کشته شدند‌.
رییس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران گفت: در پی واژگونی یک دستگاه اتوبوس بخش‌خصوصی شرکت واحد در بزرگراه آزادگان متاسفانه هفت نفر کشته و 10 نفر مجروح شدند‌.
سرهنگ عین‌الله جهانی در گفت‌وگو با ایسنا، از محل حادثه گفت: حوالی ساعت 9 صبح روز گذشته یک دستگاه اتوبوس شرکت واحد بخش‌خصوصی که از شمال به جنوب بزرگراه آزادگان در باند کندرو در حال حرکت بود قصد ورود به بزرگراه حکیم شرق را داشت که در راستگرد این ورودی واژگون ‌شد‌. وی افزود: در پی این حادثه اتوبوس با گاردریل‌های کناری برخورد کرده و متاسفانه هفت نفر در محل کشته و تعدادی مجروح می‌شوند که شمار دقیق مجروحان هنوز مشخص نیست و این افراد به بیمارستان منتقل شده‌اند‌.
یک مرد و 6 زن در این حادثه جان باختند
رییس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران کشته‌های این حادثه را یک مرد و شش زن عنوان کرد و گفت: هنوز علت تامه این حادثه مشخص نیست اما آنچه مسلم است اتوبوس یادشده داخل رمپ واژگون شده و نیروی گریز از مرکز می‌تواند موجب واژگونی آن شده باشد‌. از سوی دیگر حد مجاز سرعت در داخل رمپ و لوپ‌ها حداکثر 30 کیلومتر بر ساعت است‌.
وی از تشکیل تیمی ویژه برای بررسی علت حادثه خبر داد و گفت: در پی این حادثه رییس پلیس راهور تهران تیم کارشناسی ویژه‌ای را مسوول بررسی علت حادثه کرد که این تیم از نظر فنی و قانونی علت حادثه را بررسی می‌کند‌. رییس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران با تاکید بر اینکه راننده این اتوبوس زنده و در بیمارستان بستری است، افزود: راننده یادشده تحت نظر ماموران کلانتری است‌. شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز اعلام کرد که این اتوبوس متعلق به بخش‌خصوصی خط «چیتگر- شریعتی» بوده و راننده نیز سابقه تخلفی در شرکت واحد نداشته است‌.
دکتر سیدرضا معتمدی، معاون عملیات اورژانس تهران نیز اعلام کرد: 26 نفر در این حادثه مجروح شدند که به بیمارستان‌های امام‌خمینی‌(ره)، رسول اکرم(ص)، شریعتی و فیاض‌بخش منتقل شدند‌. به گفته وی، تعدادی از این مجروحان در 2 سورتی پرواز امداد هوایی به بیمارستان امام‌خمینی(ره) منتقل شدند‌.
عذرخواهی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز با اشاره به واژگون شدن اتوبوس بخش‌خصوصی در محدوده شهرک صدرا در منطقه 22 گفت: گرچه سرعت اتوبوس در این حادثه استاندارد بود، اما به دلیل خارج شدن کنترل اتوبوس متاسفانه تعدادی از مسافران جان خود را از دست داده یا مجروح شدند‌.
وی با ابراز تاسف از وقوع این حادثه اظهار کرد: ساعت 9 صبح دیروز یک دستگاه اتوبوس اسکانیا مربوط به بخش‌خصوصی شرکت واحد مسیر چیتگر به شریعتی با سرعت 50 کیلومتر بر ساعت در شمال به جنوب بزرگراه آزادگان در حال حرکت بود که در محدوده شهرک صدرا مقابل پژوهشگاه نفت کنترل اتوبوس از دست راننده خارج و اتوبوس واژگون شد‌.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با اشاره به اینکه سرعت اتوبوس در حد استاندارد بوده است، گفت: در این حادثه تعدادی از مسافران مجروح شدند و تعدادی نیز جان خود را از دست دادند‌.
سنندجی ضمن ابراز تاسف و عذرخواهی از شهروندان به دلیل این اتفاق ابراز کرد: در پی این حادثه بلافاصله جلسه کمیته انضباطی تشکیل شد و براساس بند 20 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی حکم انحلال شرکت خصوصی که اتوبوس مذکور متعلق به آن است، صادر شد‌.
وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد نقص فنی علت حادثه باشد، تاکید کرد: علت دقیق حادثه در دست بررسی است‌.
فعالیت شرکت مسافربری متوقف شد
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران از توقف ادامه همکاری شرکت خصوصی اتوبوس واژگون شده در بزرگراه آزادگان که در پی آن هفت کشته به جا ماندند، خبر داد‌.
وی با تاکید بر اینکه این شرکت خصوصی از ادامه همکاری در حمل‌ونقل عمومی متوقف شده است به ایسنا اظهار کرد: این شرکت دارای مجوز برای حمل‌ونقل عمومی بوده و منتظر گزارشات ارایه شده توسط مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در این زمینه هستیم‌. این عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با ابراز تاسف نسبت به حادثه دلخراش رخ داده شده، گفت: قطعا با هرگونه تخلف رخ داده در این زمینه برخوردهای لازم و قانونی را خواهیم داشت‌.
وی در مورد علت بروز این حادثه عنوان کرد: هنوز گزارش علت وقوع حادثه مشخص نیست و منتظر ارایه گزارش تا ساعاتی دیگر در این زمینه هستیم‌.
یک کشته و 14 مجروح در محور
 سیرجان- بندرعباس
از سوی دیگر واژگونی یک دستگاه اتوبوس اسکانیا در محور سیرجان- بندرعباس یک کشته و 14 مجروح برجای گذاشت‌. حسین درخشان در تشریح جزییات این خبر گفت: در ساعت 23:36 شامگاه یکشنبه، واژگونی یک دستگاه اتوبوس اسکانیا در کیلومتر پنج محور سیرجان- بندرعباس پل نجف شهر واژگون شد‌.
وی با بیان اینکه در اثر این واژگونی 15 سرنشین اتوبوس دچار حادثه شدند که متاسفانه یک نفر از آنها کشته و 14 نفر نیز زخمی شدند، گفت: سه مجروح این حادثه به صورت سرپایی و مابقی مصدومان توسط هلال‌احمر و اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند‌.
سرعت زیاد علت حادثه اتوبوس شرکت واحد
واژگونی اتوبوس شرکت واحد در بزرگراه آزادگان تهران هفت کشته و 20 مجروح بر جا گذاشت‌.
به گزارش خبرنگار مهر، ساعت 9 و 5 دقیقه صبح دیروز اتوبوس شرکت واحد که از مسیر چیتگر به سمت شریعتی در حال حرکت بود در دوربرگردان بزرگراه آزادگان به دلیلی نامعلوم واژگون شد‌.
سرهنگ سیدتیمور حسینی، رییس پلیس راهور تهران با اعلام اینکه علت این حادثه در دست بررسی است و پس از رسیدگی هیات عالی کارشناسی تصادفات پلیس راهور تهران اعلام می‌شود، تاکید کرد: راننده خودرو زنده است و به زودی بازداشت می‌شود‌.
سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با بیان اینکه راننده اتوبوس متخلف زنده است گفت: اتوبوس‌های این شرکت توقیف می‌شوند.
سرعت اتوبوس زیاد بود
یکی از شاهدان حادثه نیز به این خبرگزاری گفت: اتوبوس با سرعت بالایی حرکت می‌کرد و پس از رسیدن به دوربرگردان سرعتش را کم نکرد‌.
وی افزود: اتوبوس ناگهان واژگون شد و راننده خودروهای عبوری سریع به کمک مسافران رفتند‌ اغلب کشته‌های زن بودند که از ناحیه سر دچار جراحت شده بودند‌.

 

واکنش فانی به کارت زرد مجلس
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان مجلس درباره نداشتن صلاحیت سیاسی برخی مدیرانش گفت: تمام افرادی که در آموزش‌وپرورش مسوولیت گرفته‌اند موافقت وزارت اطلاعات را از طریق حراست آموزش و پرورش دارند و از مدیرانی که مشغول به کار شده‌اند، دفاع می‌کنم‌.
علی‌اصغر فانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره کارت زردی که مجلس شورای اسلامی به وی داده و اینکه آیا به عنوان وزیر آموزش و پرورش در انتصاب معاونان و مدیران خود استقلال عمل دارد، گفت: قانون اساسی این سوال را پاسخ داده است و استقلال قوا ایجاب می‌کند دولت در حد اختیاراتی که قانون اساسی داده، عمل کند‌.
وی افزود: همچنین مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان قوه مقننه باید در حد اختیارات خود عمل کند هرچند آموزش و پرورش تعامل خوبی با مجلس دارد به‌طوری که یک روز در هفته دو تا سه ساعت در مجلس حضور می‌یابیم و با نمایندگان ارتباط خوبی داریم و هر سوالی را که نمایندگان مجلس درخصوص آموزش و پرورش داشته باشند، پیگیری می‌کنیم ضمن آنکه یک روز در هفته نیز نمایندگان مجلس به وزارت آموزش و پرورش می‌آیند و موضوعات را مطرح می‌کنند‌.
فانی ادامه داد: تلاش آموزش و پرورش همواره بر این بوده تا در انتصابات نظر نمایندگان را تامین کند البته دولت جدید دارای خط‌مشی‌هایی است، باید خط‌مشی‌های آن توسط مدیرانش عملیاتی شود و آموزش و پرورش نیز انتصابات خود را در همین راستا قرار داده و تا جایی که بتوانیم با سایر نهادها این موضوع را هماهنگ می‌کنیم‌. فانی گفت: در انتخاب مدیران کل استان‌ها حداقل دو موضوع و ویژگی اصلی لحاظ شده است که داشتن حداقل مدرک تحصیلی فوق‌لیسانس و اینکه فردی که برای مدیرکلی استان انتخاب می‌شود باید پیش از این معاون، مدیرکل یا رییس یک شهرستان بوده باشد و این دو ویژگی را به عنوان شروط اولیه در نظر گرفته‌ایم و بررسی‌ها و مصاحبه و در نهایت استعلام وزارتخانه برای افراد نامزد این سمت صورت می‌گیرد‌.

توفان تهران، پدری را کشت
جدا شدن تکه‌ای از سنگ نمای ساختمان بر اثر وزش شدید باد و سقوط آن به پیاده‌رو، منجر به مرگ مرد عابری شد‌.
در پی تماس شهروندان با سامانه 125 آتش‌نشانی تهران در ساعت 19:30 روز گذشته و اعلام بروز حادثه سقوط سنگ نمای ساختمانی روی عابران پیاده، ستاد فرماندهی این سازمان بلافاصله آتش‌نشانان ایستگاه 28 را به محل حادثه در خیابان ابوذر، خیابان بدخشان کمالی، کوچه نیک‌منش اعزام کرد‌.
بنا به گفته محمدعلی مددی، افسر آماده منطقه 4 عملیات آتش‌نشانی تهران، مردی 40 ساله به اتفاق دو کودکش درحال عبور از کوچه بود که ناگهان به علت وزش شدید باد، قطعه‌ای از سنگ نمای یک ساختمان چهار طبقه نوساز جدا شد و روی این شخص افتاد‌.
وی افزود: آتش‌نشانان به سرعت در محل حادثه حاضر شده و پس از ایمن‌سازی محل، پیکر این مرد آسیب‌دیده را تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند‌. مددی با اشاره به معاینه این شخص توسط عوامل اورژانس و تایید مرگ او تصریح کرد: دو کودک این فرد بلافاصله به مرکز درمانی انتقال یافتند‌. این افسر آماده آتش‌نشانی با اعلام اینکه علت بروز این حادثه از سوی کارشناسان آتش‌نشانی تحت بررسی است، اضافه کرد: نیروهای آتش‌نشانی با تحویل محل به عوامل انتظامی و شهرداری به عملیات خود پایان دادند و همچنین جنازه متوفی به پزشکی قانونی منتقل شد‌.

پایش فصلی آب شرب تهران در دستورکار
رییس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران از پایش فصلی آب شهری تهران خبر داد‌.
رحمت‌الله حافظی در گفت‌و‌گو با ایسنا، ضمن اشاره به کاهش 35 درصدی بارندگی در سال گذشته گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی احتمال کمبود آب شرب است که لزوم اطلاع‌رسانی برای همکاری و همراهی مردم را می‌طلبد‌.
وی ادامه داد: در صورتی که مردم همکاری کنند و 25 درصد از مصرف خود را کاهش دهند دیگر دغدغه قطع آب در تابستان را نخواهیم داشت البته در این زمینه رسانه‌ها نیز با هم به صورت مداوم از مردم بخواهند که مصرف آب خود را کاهش دهند‌. رییس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه توزیع آب براساس استانداردهای بهداشتی انجام می‌شود خاطرنشان کرد: با رعایت این استانداردها می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که مشکلی به لحاظ سلامتی آب مصرفی نخواهیم داشت‌.

سنجش آلودگی‌های میکروبی شناگاه‌های شمال و جنوب
معاون زیست دریایی سازمان محیط‌زیست از اجرای طرح سنجش آلودگی‌های میکروبی در شناگاه‌های استان‌های ساحلی شمالی و جنوبی کشور خبر داد‌.
دکتر پروین فرشچی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: از سال‌ها قبل مطالعاتی مرتبط با فاز دوم همکاری منطقه‌ای ایران برای سنجش آلودگی‌های شناگاه‌های استان‌های ساحلی شمالی و جنوبی در دست داشتیم تا میزان و نوع آلودگی‌های میکروبی شناگاه‌ها را مورد بررسی قرار دهیم‌.
وی ادامه داد:‌ اکنون نیز از همه استان‌های ساحلی در شمال و جنوب کشور خواستیم تا شناگاه‌های مناطق ساحلی را از نظر میکروبی مطالعه کنند‌.

امکان تشخیص زودرس HIV در کشور
رییس اداره کنترل و مبارزه با ایدز وزارت بهداشت از اقدامات در دست انجام برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی HIV در 15 قطب کشور در سال‌جاری خبر داد‌.
دکتر عباس صداقت در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در سال گذشته با حمایت صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا موفق شدیم که تجهیزات تخصصی جهت نظام تشخیصی HIV به منظور استقرار در 15 قطب کشوری را تدارک ببینیم‌. وی در این‌باره افزود: این تجهیزات اکنون خریداری شده است‌. اندازه‌گیری سطح ایمنی بیماران، اندازه‌گیری بار ویروس دربدن بیماران و همچنین تشخیص زودرس بیماری از امکاناتی است که این دستگاه‌ها می‌توانند ایجاد کنند‌. صداقت ادامه داد: با توجه به تامین تجهیزات برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌های قطب HIV درکشور، در سال‌جاری استقرار این آزمایشگاه‌ها را در برنامه داریم به‌طوری که این 15 آزمایشگاه‌ بتوانند استان‌های معین خود را نیز پوشش دهند‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles