قیمت حاملهای انرژی گران شد؛ افزایش کرایه همراه با کمبود ظرفیت
گروه جامعه- یکی از تبعات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها افزایش حاملهای انرژی است. بنزین نزدیک به دو برابر افزایش یافته است و اگر تهرانیها بتوانند طرح ترافیک هم بگیرند حملونقل شخصی گرانتر از قبل تمام میشود. به دنبال آن تاکسیها و آژانسهای تاکسیرانی نیز قیمت کرایهها را افزایش میدهند و اقبال عمومی متوجه استفاده بیشتر از حملونقل عمومی میشود. در واقع با توجه به تورم موجود و گرانیها و افزایش قیمت دلار که بر قیمت تمامشده همه چیز در ایران اثر میگذارد به راحتی میتوان پیشبینی کرد که ظرفیتهای موجود مترو و اتوبوسها نتوانند پاسخگوی تقاضای مسافران باشند. این شرایط درحالی است که در سالهای اخیر هرگز تناسب و هماهنگی بین نیاز متقاضیان و دستگاههای موجود حملونقل عمومی وجود نداشت و حالا با این وضعیت اخیر که رییسجمهور از آن به عنوان شیب ملایم یاد میکند اتفاقا با سراشیبی تندی حملونقل عمومی را با هجمهای از مسافران جدیدی مواجه میکند که در پی اتفاقات اقتصادی اخیر به خیل طبقه متوسط پایین جامعه اضافه شدهاند. برای جبران و پاسخ این افزایش تقاضا دولت باید کشش حملونقل عمومی را افزایش دهد و بخشی از اعتبارات اخذ شده از محل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را به حملونقل عمومی بهخصوص در کلانشهرها اختصاص دهد. در این ارتباط یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: انتظار میرود دولت با اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانهها به حملونقل عمومی که به دلیل افزایش قیمتهای ناشی از سیاستهای اقتصادی متضرر میگردد، توجه ویژهای کند.
اسماعیل جلیلی افزود: با افزایش قیمت حاملهای انرژی میزان تقاضا برای استفاده از حملونقل عمومی افزایش مییابد که باید به انتظار مردم برای دریافت این خدمت عمومی پاسخ مناسبی داده ش ود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه این مهم جز با توسعه ظرفیت حملونقل عمومی از جمله ناوگان اتوبوسرانی و ناوگان تاکسیرانی امکانپذیر نیست، اظهار کرد: با توجه ویژه به توسعه حملونقل عمومی از سوی دولت میتوان تعداد استفادهکنندگان از وسایل نقلیه عمومی را افزایش و میزان مصرف سوخت را کاهش داد.نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توسعه حملونقل عمومی باعث کاهش مصرف سوخت شده و از نظر اقتصادی برای دولت مقرون به صرفه است.
منوچهری: درآمد افزایش قیمت سوخت صرف تقویت حملونقل عمومی شود
یک عضو کمیسیون عمران مجلس نیز گفت: دولت باید درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی را صرف تقویت زیرساختهای حملونقل عمومی از جمله مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی کند.
نعمتالله منوچهری افزود: در صورتی که ناوگان حملونقل عمومی توسعه یابد، مردم به جای استفاده از خودروهای شخصی خود از وسایل نقلیه عمومی استفاده خواهند کرد.
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه با اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانهها باید مسایل عامالمنفعه همچون توسعه حملونقل عمومی مورد توجه ویژه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: با اجرای سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در همه زمینهها باید به سمت برقراری عدالت در جامعه پیش برویم.
ضرورت مدیریت جهادی در بحث حملونقل عمومی
هروی، نماینده مجلس با اشاره به آغاز اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانهها تصریح کرد که قسمتی از اعتبارات اخذ شده از محل اجرای این طرح باید صرف توسعه حملونقل عمومی به خصوص در کلانشهرهای کشور شود.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس با تاکید بر اینکه مدیریت جهادی در بحث حملونقل عمومی باید به صورت جدی دنبال شود، اضافه کرد: دولت باید با عزم جدی، برنامهریزیهای سنجیدهای را درخصوص توسعه ناوگان حملونقل عمومی در شهرهای کشور در دستور کار خود قرار دهد.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه در دولتهای گذشته عملا هیچگونه توجهی به توسعه فرهنگ ترافیک و همچنین توسعه ناوگان حملونقل شهری صورت نگرفت.
وی با اشاره به اینکه بین نیاز جامعه و کشش حملونقل عمومی هماهنگی وجود ندارد، گفت: هیچگونه هماهنگی بین نیازهای موجود در اقشار مختلف جامعه و کشش حملونقل عمومی به منظور پاسخگویی به این نیازها وجود ندارد، وی اظهار کرد: ناوگان حملونقل عمومی در شهرهای کشور متناسب با افزایش جمعیت و نیازمندیهای مسافران رشد نیافته است.
از سوی دیگر، یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اگر میخواهیم با کاهش مصرف بنزین و گازوییل کاری کنیم تا سرمایههای کشور از بین نرود و همچنین به کاهش آلودگی هوای شهرها کمک شود، باید نسبت به توسعه و تقویت ناوگان حملونقل عمومی اهتمام ویژهای داشته باشیم.
موید حسینیصدر وظیفه خودروسازان داخلی در طراحی و تولید خودروهای مناسب به منظور استفاده در ناوگان حملونقل عمومی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: خودروسازان میتوانند از طریق تولید خودروهای ون که با 12 نفر ظرفیت، قابلیت جابهجایی سریع مسافران را دارند به توسعه حملونقل عمومی کمک کنند.
فقط پرندگان جانسخت مانند کلاغ و زاغ در تهران باقی ماندهاند
محمد حقانی *- مشکلات شهرهای ما از زمانی که اعلام شد شهرداریها باید خودکفا باشند آغاز شد چراکه گفتند شهرداریها باید خودکفا باشند اما نگفتند که این خودکفایی از چه طریقی باید به دست بیاید.
بر همین اصل فروش تراکم به عنوان محلی برای درآمد شهرداریها در نظر گرفته شد، درحالی که افزایش طبقات برای ساختمانها به منزله خودکشی تدریجی شهر، نه تنها درآمد محسوب نمیشد بلکه هزینهای تحمیلی بر پایتخت بود.
این درحالی است که امروز 60 درصد درآمد شهرداریها از محل تغییر کاربریها و ساخت و سازها به دست میآید که این بزرگترین تهدید برای باغات و درختان شهر است.
امروز آلودگی هوای تهران به اندازهای شدید شده که دیگر کاشتن درخت هم فایدهای ندارد و درختان به عنوان دستگاههای تصفیه هوای شهر، خودشان هم از کار افتادهاند.
شناسنامهدار کردن درختان غرس شده و باغات یکی از اصول نگهداری و صیانت از این سرمایههای زیستمحیطی است با این همه امروز بیش از هر زمان دیگری به حساسیت مردم نسبت به محیطزیست نیازمندیم و تا شهروندان برای سرنوشت خود اهمیت قائل نشوند، نمیتوانیم امیدوار باشیم طبیعت دوباره به شهر باز گردد.
از سوی دیگر مردم باید در امور شهر از ساخت و ساز آن گرفته تا مسایل اجتماعی و فرهنگی دخالت و مشارکت داشته باشند، به این منظور تشکلهای مردمنهاد به عنوان نمایندگان مردم باید در مقابل مسوولان مطالبهگر بوده و مسوولان نیز باید پاسخگوی آنها باشند.
متاسفانه شهر ما از طبیعت گذشته خود جدا شده و این گسست سبب بیماری محیطزیست تهران شده و از آنجا که شهر بیمار جای مناسبی برای زندگی شهروندان نیست، باید کاری کنیم تا طبیعت به عنوان امانتی الهی دوباره به پایتخت باز گردد.
در تهران دیگر جایی برای نفس کشیدن مردم وجود ندارد و خودروها در شهر جولان میدهند و سبب مرگومیر شهروندان و ابتلای آنها به انواع سرطان میشوند و کسی هم جلودار آنها نیست و به عنوان نمونه خیابان نیاوران که زمانی مملو از درختان گوناگون بود، پر از خودرو شده و دیگر نمیتوان در آن پیادهروی کرد.
قانون حفظ و گسترش باغات و فضای سبز در سال 1352 مورد تصویب قرار گرفت اما در چهار دههای که از تصویب این قانون میگذرد، غیر از اینکه درختان را قتلعام و همه عوامل را در اختیار ساخت و ساز قرار دهیم و رودخانه زاینده رود را خشک و دریاچه ارومیه را از هستی ساقط کنیم چه کار دیگری انجام دادهایم؟
تهران دیگر جای زندگی نیست و این را میتوان از کوچ دستهجمعی پرندهها از این شهر نیز فهمید، در تهران تنها پرندگان جان سختی مانند کلاغ و زاغ در تهران باقی ماندهاند و مردم و تشکلهای مردمنهاد باید وضعیت زیستمحیطی شهر خود را تغییر دهند.
جلوی معارضان و معاندان طبیعت را بگیرند و در مقابل خودروهای دودزایی که هوای شهرشان را آلوده میکنند بایستند، همانطور که باید با ساختوسازهایی که طبیعت شهرشان را تخریب مینمایند نیز مقابله کنند.
شهروندان بیشترین نقش را در تعیین سرنوشت خود و شهر خود دارند، بهطوری که اگر مردم و سازمانهای مردم نهاد در مقابل تخریب محیطزیست ایستادگی کنند، میتوانند شهر خود را نجات دهند.
* رییس کمیته محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران
دستگیری اوباشگری که باند سرقت راه انداخته بود
فرمانده انتظامی شهرستان رباطکریم (غرب استان تهران) از انهدام باند چهار نفره سارقان حرفهای خبر داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ جعفر علیزاده در تشریح این خبر گفت: ماموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی در پی دریافت خبری مبنی بر اینکه یکی از اراذل به نام «م» پس از آزار و اذیت یک زن متواری شده است، موضوع را در اولویت کاری خود قرار دادند.
وی افزود: ماموران این پلیس با تشکیل یک تیم ویژه و همکاری پلیس آگاهی پس از مراقبتهای شبانهروزی از پاتوقهایی که امکان رفت و آمد متهم و همدستانش متصور بود، موفق به شناسایی مخفیگاه آنها در منجیلآباد شهرستان رباطکریم شدند.
علیزاده ادامه داد: ماموران پس از شناسایی مخفیگاه متهمان و با هماهنگی قضایی در یک اقدام غافلگیرانه متهم فراری را به همراه سه نفر دیگر که موجب آزار و اذیت شهروندان و سرقت اموال آنها میشدند دستگیر کردند.
وی تصریح کرد: متهم در بازجوییهای به عمل آمده به آزار و اذیت مردم اعتراف کرد و گفت که به جهت ترساندن شاکیان در تاریکی شب به محل مراجعه و آنان را تهدید به مرگ میکردهاند.
به گفته علیزاده، متهمان دستگیر شده پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند.
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری قاچاقچیان عتیقه خبر دادرییس پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری قاچاقچیان عتیقه در تهران خبر داد.
سرهنگ عباسعلی محمدیان در تشریح خبر انهدام باند فروش اشیای عتیقه در تهران گفت: چندی پیش ماموران پلیس با دریافت خبری مبنی بر فعالیت مشکوک افرادی در منطقه جنوب غرب تهران رسیدگی به این پرونده را در دستور کار خود قرار دادند.
وی با بیان اینکه ماموران در بررسیهای اولیه متوجه شدند که این افراد مشکوک به سرکردگی یک نفر در زمینه قاچاق اشیای عتیقه و زیرخاکی فعالیت میکنند، گفت: با هماهنگیهای انجام شده با مقام قضایی، حکم جلب و بازرسی از مخفیگاه این افراد کسب شد و ماموران توانستند 30 قلم از اشیای عتیقه و زیرخاکی را که با کاوشهای غیرمجاز به دست آمده بود کشف و ضبط کنند.
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به دستگیری چهار نفر در این رابطه گفت: کارشناسان سازمان میراث فرهنگی ارزش ریالی اشیای عتیقه را 550 میلیون تومان ارزیابی کردهاند اما ارزشی برای اشیای زیرخاکی قائل نشده و تنها عنوان کردند که اشیای مکشوفه متعلق به قبل از میلاد و تعدادی از سکهها نیز مربوط به زمان ولایت عهدی حضرت مهدی(عج) است.
وی همچنین با بیان اینکه این سارقان قصد خروج اشیای عتیقه به خارج از کشور را داشتهاند در مورد عملیات گسترده پلیس در اطراف پاساژ علاءالدین نیز گفت: پلیس آگاهی در راستای کنترل اصناف چند روز قبل طرح گستردهای را در اطراف این پاساژ خرید و فروش تلفنهمراه و لوازم جانبی آن اجرا کرد که در این راستا 90 نفر دستگیر و 300 دستگاه گوشی تلفنهمراه بدل و خراب که به شیوه بدلاندازی به مردم فروخته میشد نیز کشف و ضبط شد.
به گفته محمدیان، کنترل واحدهای صنفی به عنوان یکی از اهداف پلیس آگاهی در سال 93 دنبال خواهد شد.
پیشبینی باران در کشور تا پایان هفته
خبرآنلاین- مدیر پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت که تا پایان هفته بیشتر استانهای کشور بارانی و در نقاط شمال و شمال غرب کشور تگرگ و ورزش باد پیشبینی میشود.
احد وظیفه گفت: با عبور امواج جوی از کشور تا پایان هفته رگبار،باران و وزش باد در استانهای اردبیل، شمال غربی و شرقی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، قزوین و غرب اصفهان پیشبینی میشود.
وظیفه گفت: تهران و استان البرز دیروز بارانی بود اما امروز شدت بارش در تهران کمتر میشود.
وی با بیان اینکه باران بهاری بیشتر استانهای کشور را در این هفته دربرمیگیرد، گفت: بارش پراکنده در مرکز و جنوب کشور هم وجود دارد اما نسبت به شمال کشور کمتر است.
افزایش نرخ کرایهها از 16 اردیبهشت
معاون ترافیک شهردار تهران از افزایش نرخ کرایههای حملونقل عمومی از 16 اردیبهشتماه خبر داد.
سیدجعفر تشکریهاشمی در گفتوگو با ایسنا گفت: افزایش نرخ کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو موضوعی است که هرساله قبل از پایان سال و با متناسب با نرخ تورم جامعه با ملاحظه طبقات مختلف اجتماعی که از حملونقل عمومی استفاده میکنند از طریق شهرداری تهران به شورای شهر ارایه و پس از تصویب شورا و تایید فرمانداری اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه هر ساله میزان پیشنهاد ارایه شده از سوی شهرداری تهران برای افزایش نرخ کرایهها بسیار کمتر از نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی است، افزود: این امر به این جهت است که معتقدیم حملونقل عمومی باید در تهران ارزان باشد.
تشکریهاشمی به نرخ کرایههای حملونقل عمومی در سالجاری اشاره کرد و گفت: مطابق هر سال اواخر سال 92 شهرداری تهران پیشنهاد خود را درخصوص نرخ کرایهها به شورای شهر ارایه و این نرخها تصویب شد و قرار بود در ابتدای سال اجرا شود ولی بنابر درخواست دولت مبنی بر تامل تا تعیین نرخ سوخت اجرای این مصوبه با تاخیر مواجه شد.
10 اردیبهشت آخرین مهلت دریافت مدارک خبرنگاران در دفاتر الکترونیک
مدیر واحد صدور آرم طرح ترافیک سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت که خبرنگاران تنها تا دهم اردیبهشتماه فرصت دارند مدارک لازم را به منظور دریافت آرم طرح ترافیک به دفاتر خدمات الکترونیک شهر تحویل دهند.
مصطفی قنبرنژاد با بیان اینکه فرآیند دریافت آرم طرح ترافیک به اتمام رسیده و تنها تحویل آرم خبرنگاران در حال انجام است، اظهار کرد: آخرین مهلت خبرنگاران برای تحویل مدارک به دفاتر خدمات الکترونیک 10 اردیبهشتماه است و قطعا این تاریخ تمدید نخواهد شد.
قنبرنژاد با اشاره به مصوبه اخیر شورای اسلامی شهر درخصوص آرم طرح ترافیک خودروهای پلاک«ع» گفت: با توجه به مصوبه شورای محترم اسلامی شهر تهران و شورای حملونقل و ترافیک، از سال 93 تمامی خودروهای دارای پلاک «ع» ویژه ارایه خدمات حملونقل بار و مسافر شهر تهران باید برای ورود و تردد در محدوده طرح ترافیک مجوز سالانه ویژه این گروه از خودروها را دریافت نمایند لذا این دسته از خودروها نیز با اخذ تاییدیه معاینه فنی میتوانند مطابق با روال ثبتنام از طریق پورتال شهرداری تهران به نشانی
www. tehran. ir ثبتنام کنند.
در سال 90 ، 10 میلیون بیسواد داشتیم
خبرآنلاین- نشست تخصصی ارتقای کیفیت در آموزش و یادگیری با تاکید بر نقش معلمان به مناسبت رونمایی از گزارش جهانی آموزش در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
در نشست تخصصی ارتقای کیفیت در آموزش و یادگیری با تاکید بر نقش معلمان که بدون حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، علی باقرزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سوادآموزی در مورد وضعیت سواد و آمار باسوادان در کشور توضیحاتی داد.
وی گفت: طبق نتایج سرشماری سال 90 واقعیتهای تلخی به دست آمد بهگونهای که در گروه سنی بالای شش سال 9 میلیون و 719 هزار بیسواد در کشور ثبت شد که این رقم معادل 5/14 درصد جمعیت این گروه سنی است. باقرزاده ادامه داد: همچنین 50 درصد جمعیت بالای 50 درصد کشور خود را محروم از سواد اعلام کردند. در گروه سنی 10 تا 49 سال سه میلیون و 456 هزار نفر خود را بیسواد اعلام کردند که این معادل 8/6 درصد جمعیت این گروه سنی است.
جزییاتی تازه از مرگ دو میلیون ماهی
مدیرکل محیطزیست استان تهران جزییات جدیدی از آخرین پیگیریها و دلایل مرگ دو میلیون ماهی در سد فشافویه را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، محمدهادی حیدرزاده درباره آخرین اقدامات و نتایج بررسیها درخصوص تلف شدن دومیلیون ماهی در سد فشافویه اظهار کرد: با توجه به اینکه اواخر هفته گذشته این اتفاق افتاد دستگاههای منطقهای خودشان ورود کردند و بنا شد در این خصوص یکپارچگی صورت گرفته و به جمعبندی برسیم.
وی مهمترین دلیل این بحران در سد فشافویه را ضعف مدیریت بهرهبردار و عدم تناسب میان آب ورودی و تخمریزی ماهیها عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مساحت این دریاچه 200 هکتار بوده باید حجم تخمریزی نیز برای 200 هزار ماهی انجام میشد و این درحالی است که در حال حاضر مساحت این دریاچه به 50 هکتار رسیده است.
مدیرکل محیطزیست استان تهران یکی از دلایل مرگ این ماهیها را کمبود اکسیژن عنوان کرد و افزود: به هر حال ورود فاضلاب نیز میتواند روی این موضوع تاثیرگذار باشد.