عضو فراکسیون محیطزیست: دولت قبلی هیچ کاری نکرد: دریاچه ارومیه در انتظارفرشته نجات
گروه جامعه- از دریاچهای که زمانی بیش از سه هزار و 300 هکتار مساحت داشته است و 102 جزیره کوچک و بزرگ، امروز فقط شش درصد از مساحتش آب دارد و مسوولان محیطزیست گفتهاند فقط تا آخر تابستان مهلت باقی است تا این دریاچه عظیم رو به احتضار را نجات بخشید. دریاچه ارومیه این روزها بدترین وضعیت خود را در یکصد سال گذشته تجربه میکند و کارگروه نجات این دریاچه در نخستین جلسه هیات وزیران دولت یازدهم شکل گرفت و عیسی کلانتری نیز به عنوان دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه و مجری طرح احیای آن تعیین شد. وی در نخستین اظهارنظرش گفت دریاچه از نظر زمینشناسان مرده است، حالا عضو فراکسیون محیطزیست مجلس گفته است دولت قبل هیچ کاری برای نجات دریاچه ارومیه نکرد.
وی افزود: نگاه ویژه دولت میتواند مشکلات این دریاچه را حل کند و آن را از نابودی نجات دهد.محمدجواد نظریمهر در گفتوگو با مهر افزود: دریاچه ارومیه هرچه سریعتر باید احیا شود و اکوسیستم آن به جایگاه اصلی خود برگردد.
وی با بیان اینکه مجلس به دنبال احیای هرچه سریعتر دریاچه ارومیه است، اظهار داشت: دولت نیز باید نگاه خود را ویژه کند زیرا این موضوع یک چالش ملی بوده و تنها معطوف به دریاچه ارومیه نیست.
نظریمهر با اشاره به حمایت مجلس از تمام طرحهای احیا و پاکسازی دریاچهها و تالابهای کشور تاکید کرد: مجلس از این به بعد طرحها و برنامههای احیایی را کاملا حمایت میکند تا بتوان دریاچهای مانند دریای مازندران را که تبدیل به فاضلاب شده با راهکارهای سازنده نجات داد و دولت هم باید برای رودخانه، محیطزیست و منابع طبیعی وقت بگذارد و مردم نیز در این باره کمک کنند.
عضو فراکسیون محیطزیست مجلس تصریح کرد: اگر منابع آبی و حیاتی ما از بین بروند تمام مردم در معرض خطر قرار میگیرد، چرا در حال حاضر بسیاری از منابع اصلی آبی ما تبدیل به فاضلاب شده و محیط زندگی در بسیاری از نقاط به نابودی کشیده شده است.
به گفته وی، رسانهها به ویژه صدا و سیما باید با گزارشات مصور اطلاعات مربوط به آلودگی منابع آب را به مردم داده و آنها را بازگو کند چراکه وقتی تمام سموم وارد آبها میشود و فاضلابها به سمت رودخانهها و دریاها حرکت میکنند، حیات نابود میشود که باید جلوی آنها گرفته شود.
نظریمهر در خصوص انتقال آب به دریاچه ارومیه یادآور شد: در دولتهای قبل نیز طرحهایی مبنی بر انتقال مازاد آبهای مازندران به گلستان وجود داشته، اما این طرحها فقط روی کاغذ بوده و در عمل چیزی مشاهده نشده است.
وی عنوان کرد: این رویه باید با تکیه بر اقتصاد فرهنگی، بدون فاصله از واقعیتها و با کمک تمام مسوولان و ارگانها حل شود.
هفته گذشته عیسی کلانتری، دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد، بسته پیشنهادی احیای دریاچه ارومیه نیمه خردادماه تحویل هیات دولت میشود.
وی افزود: طرحهای مختلفی برای نجات دریاچه ارومیه مطرح است که از 19 راهکار پیشین قبلی برخی راهکارها که غیرعلمی بودند، حذف شده و یکسری راهکارهای دیگر که علمی و عملیتر است، جایگزین آنها میشوند که با این تفاسیر پیشبینی میکنیم بسته پیشنهادی نجات دریاچه ارومیه نیمه خرداد تحویل دولت شود.
کلانتری راندمان مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه را در حال حاضر زیر 35 درصد اعلام کرد و افزود: این میزان باید به بیش از 60 درصد برسد که اگر این میزان راندمان تحقق یابد، حدود دو میلیارد متر مکعب اضافی خواهیم داشت که مستقیم و غیرمستقیم به دریاچه میرود در کنار این با اجرای دیگر طرحها به ویژه انتقال حوضه به حوضه خواهیم توانست در 12 سال آینده آن را صرفا به شرایط 12 سال قبل بازگردانیم.
وی ادامه داد: فقط هفت درصد از آب دریاچه ارومیه باقی مانده است. بحث دریاچه ارومیه یک بحث فراملی است و خشک شدن آن کل منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
کلانتری، توسعه بیش از حد مراتع و کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه را از عوامل اصلی تسریع روند خشکسالی دریاچه دانست و اظهار کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی از توسعه کشاورزی در حوضه دریاچه میتوان دریافت که سالانه از این منطقه مبلغی بالغ بر یک میلیارد دلار از راه کشاورزی به دست میآید.
تشکیل شورای عالی سلامت پس از سه سال تعطیلی
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم ورود تمام مسوولان و دستگاهها در مقوله سلامت در جهت تحقق اهداف سیاستهای کلی نظام سلامت، از تشکیل جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی پس از سه سال تعطیلی خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسم بزرگداشت هفته سلامت که صبح دیروز با حضور معاون اول رییسجمهور و وزرای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اشاره به شعار خودمراقبتی که برای امسال درنظر گرفته شده، گفت: شعار خودمراقبتی شروعی است برای توانمند کردن و آگاهی بیشتر مردم چرا که آگاهی از بیماریها و همچنین علت ابتلا به آنها سبب پیشگیری از 50 درصد بیماریها میشود. بنابراین افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر بیماریها بسیار اهمیت دارد. نقش رسانهها و صدا و سیما در این زمینه بسیار مهم است.
وی جمعیت 5/12 میلیون نفری دانشآموزان را مورد اشاره قرار داد و گفت: دانش آموزان همراه با خانوادههایشان تقریبا بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند که باید از این ظرفیت استفاده شود. همچنین همکاریهای بین بخشی برای ارتقای سلامت جامعه بسیار مهم است چرا که سلامت همگانی بدون رویکردهای مشارکتجویانه قابل دسترس نیست. این موضوع واقعیتی است که همه به آن اعتقاد داریم. بنابراین باید با تعامل و همفکری تمام دستگاهها بتوانیم همافزایی موثری برای ارتقا سلامت جامعه داشته باشیم.
وزیر بهداشت افزود: فقر، بیکاری، آلودگی هوا، آب، صوت، سموم محصولات کشاورزی، حوادث جادهای و... جزو عواملی هستند که اثر سوء بر سلامت جامعه دارند. آنچه مسلم است بدون همکاری و عزم ملی رسیدن به اهداف عالی نظام سلامت میسر نخواهد شد.
هاشمی از تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در روز یکشنبه پس از سه سال تعطیلی خبر داد و گفت: امیدواریم شاهد تغییر نگاه مدیران اجرایی به حوزه سلامت باشیم.
پیشنهاد اخذ عوارض جدید در شمال
رییس اداره محیطزیست شهر تهران گفت که مسافران استانهای شمالی در زمان پرداخت عوارض آزادراهی مالیات پسماند دهند.
مهندس حمید راحتی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی استانهای شمالی معضل پسماند خصوصا در فصول مسافرت است، گفت: پیشنهاد میکنیم عوارض پسماند در زمان اخذ عوارض آزادراهی از مسافران گرفته شود تا از طریق آن شهرداریهای استانهای شمالی بتوانند نسبت به ساماندهی پسماندها اقدام کنند. وی با اشاره به اینکه این امر میتواند در کارگروه مدیریت پسماند استانها مصوب شود، گفت: در عین حال مشارکت پیمانکاران پسماند بخشخصوصی و صنعتگران بازیافت برای ساماندهی این بخش ضروری است.
افزایش کرایه حملونقل عمومی غیرقانونی است
دبیر شورای عالی ترافیک گفت که در حال حاضر نرخ کرایه تاکسی در هیچ شهری به طور رسمی افزایش پیدا نکرده و افزایش نرخ کرایهها تابع شرایطی است که هنوز مهیا نشده است.
دکتر سیدمهدی یدی همدانی در گفتوگو با ایسنا افزود: هنوز سیاستهای کلی دولت در خصوص نرخ کرایهها اعلام نشده و شورای شهر نیز افزایش کرایهها را اعلام نکرده است بنابراین هر میزان افزایش خودسرانه نرخ کرایه تاکسی غیرقانونی است.
وی با اشاره به صحبتهای استاندار تهران مبنی بر اجرا نشدن افزایش نرخ کرایههای تاکسی گفت: با شورای شهر تهران توافق شده است که تا اعلام سیاستهای کلی دولت در این خصوص نرخهای جدید ابلاغ نشود و همه سازمانهای تاکسیرانی بر افزایش خودسرانه نظارت و برخورد کنند.
انفجار شدید در سعادتآباد
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از انفجار شدید در یک ساختمان اداری مسکونی در سعادتآباد خبر داد.
در ساعت 23:26 جمعه شب صدای انفجار شدیدی منطقه سعادتآباد و محلههای اطراف آن را لرزاند و به دنبال آن تماسهای متعددی با سامانه 125 برقرار شده و از وقوع حادثه در این منطقه خبر دادند که ستاد فرماندهی آتشنشانی، آتشنشانان شش ایستگاه را به همراه نردبام و تشک به محل حادثه واقع در سعادتآباد، خیابان علامهجنوبی اعزام کرد.
وی افزود: پس از حضور آتشنشانان در محل مشاهده شد که انفجار در یکی از واحدهای واقع در طبقه چهارم یک ساختمان پنج طبقه اداری تجاری مسکونی رخ داده و شدت آن به حدی بوده که سبب تخریب درها و پنجرههای این ساختمان و ساختمانهای مجاور شده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به شعله ور بودن این واحد افزود: عوامل آتشنشانی با تقسیم شدن به دو گروه عملیات نجات و اطفای حریق را آغاز کرده و در نخستین دقایق یک زن 45 ساله و مردی 27 ساله را در حالی که هر دو دچار سوختگی و آسیبدیدگی شده بودند به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.