Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: شرایط جدید سقط جنین

 معاون پزشکی و آزمایشگاهی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور راهنمای صدور مجوز سقط درمانی و مصادیق آن را ابلاغ کرد.
امیرحسین مهدوی راهنمای صدور مجوز سقط درمانی و فهرست مصادیق اندیکاسیون (ناهنجاری‌های جنینی که مشمول مجوز سقط درمانی می‌شوند) سقط درمانی را در 22 ماده ابلاغ کرد.
در نخستین بند این ابلاغیه آمده است: بررسی مدارک جهت صدور یا عدم صدور مجوز سقط جنین درمانی باید توسط پزشک کارشناس پزشکی قانونی انجام گیرد.
2- طبق رویه جاری سازمان قبل از تشکیل پرونده جهت صدور مجوز سقط جنین درمانی، مدارک و مستندات توسط پزشک کارشناس بررسی شده در صورتی که در این بررسی اولیه احراز شود نامبرده فاقد یک یا چند شرط از شرایط لازم برای صدور مجوز سقط جنین درمانی است، پرونده تشکیل نمی‌شود.
3- در تشکیل پرونده به موارد ذیل توجه شود:
الف- اخذ رضایت کتبی از مادر (امضاء و اثر انگشت) و ضبط در پرونده
ب- ضبط تصویر اوراق هویتی معتبر در پرونده
ج- ضبط اصل یا تصویر برابر اصل مدارک پزشکی مورد استناد در پرونده.
4- در گواهی پزشکی قانونی (مجوز سقط صادره) باید موارد زیر درج شده باشد:
اسکن تصویر چهره مادر، مشخصات هویتی مادر، تاریخ صدور گواهی، شماره نامه یا پرونده، اشاره به نوع ناهنجاری جنین یا بیماری مادر براساس موازین علمی، سن بارداری براساس سونوگرافی و در انتهای گواهی امضای رییس مرکز یا جانشین او
5- چنانچه مادر مبتلا به بیماری روانی باشد در صورتی که دارای اهلیت (بالغ، عاقل، رشید) باشد رضایت کتبی از خود مادر اخذ می‌شود در غیر این صورت نیاز به اخذ رضایت کتبی از ولی او یا قیم قانونی یا نامه مرجع قضایی است.
6- بهترین زمان سونوگرافی جهت تعیین سن حاملگی 8 تا 9 هفتگی است. در اولویت بعدی بالای 11 هفتگی است. اگر کسی دو یا چند گزارش معتبر سونوگرافی داشته باشد که سن جنین را متفاوت گزارش کرده بودند سونوگرافی که نزدیک‌ترین زمان به 10 هفته، معتبرتر است.
7- در بررسی سن جنین علاوه بر گزارش سونوگرافی و مقایسه با سونوگرافی‌های قبلی (در صورت وجود داشتن) به تطابق آن با معاینه جسمانی مادر نیز توجه شود. در تعیین سن به تاریخ سونوگرافی و معیار مورد استفاده در تعیین سن دقت شود. برای نمونه تعیین سن براساسHC  (دور سر) و  BPD
(قطر بین آهیانه‌ای) در جنین هیدروسفال، تعیین سن براساس AC (دور شکم) در کیست‌های شکمی و تعیین سن براساسFL (طول فمور) در جنین مبتلا به آکندروپلازی، منجر به اشتباهات فاحش در تصمیم‌گیری خواهد شد.
8- در صورت تشخیص کارشناس پزشکی قانونی بسته به مورد، جهت تشخیص سن یا ناهنجاری جنینی، تکرار سونوگرافی توسط سونولوژیست معتبر بلامانع است.
9- ضایعات قلبی که با سونوگرافی تشخیص داده شده‌اند، ترجیحا با اکو تایید شود. در مواردی که امکان اکو نیست باید توسط مراکز معتبر سونوگرافی
(حداقل یک مرکز) تایید شود.
10- در مواردی که در سونوگرافی فقط NT (افزایش یافته) یا (کیستیک هیگروما) گزارش شود لازم است جهت تشخیص قطعی به پزشک معالج ارجاع گردد تا اقدامات تشخیصی قطعی (آزمایشات ژنتیکی یا سونوگرافی سطح بالا) انجام شود.
11- تست غربالگری (Screening Test) مثبت، تشخیص قطعی محسوب نمی‌شود و نشانه ریسک بالای ابتلای جنین به برخی ناهنجاری‌ها از جمله تریزومی 21 و NTD (نقایص لوله عصبی) است برای تشخیص قطعی نیاز به انجام بررسی‌های تکمیلی توسط پزشک معالج است.
12- گزارش‌های مراکز ژنتیک باید مهر پزشک داشته باشد (ممهور به مهر پزشک باشد.)
13- اعلام نقایص ژنتیکی براساس آزمایش ژنتیکی یا آنزیمی، قطعی محسوب می‌گردد و نیاز به تکرار نیست.
14- گزارش soft marker در سونوگرافی حتی به تعداد زیاد در ارگان‌های مختلف، اندیکاسیون سقط ندارد مگر اینکه همراه با بیماری‌های ژنتیکی یا آنومالی‌های سونوگرافیک موجود در لیست باشد.
15- در مواردی که تشخیص ناهنجاری قطعی نیست یا ناهنجاری minor (مانند کوچک بودن بینی یا دیده نشدن آن) گزارش شده است، مادر باید تحت نظر پزشک معالج باشد تا در صورت رسیدن به تشخیص قطعی مبنی بر وجود ناهنجاری مشمول ماده واحد سقط و اندیکاسیون‌های موجود در لیست، قبل از 19 هفتگی به پزشکی قانونی ارجاع و موضوع بررسی شود.
16- در موارد مواجهه با اشعه، مصرف داروهای تراتوژن ابتلا به برخی بیماری‌های عفونی مانند ابتلا به آبله مرغان، سرخجه،CMV توصیه می‌گردد، مادر تحت نظر پزشک معالج قرار گرفته، مراقبت و درمان‌های متناسب و مورد نیاز را در صورت لزوم دریافت کند. در صورت بروز ناهنجاری در جنین قبل از 19 هفتگی به پزشکی قانونی ارجاع و موضوع بررسی شود.
17- در موارد وابسته به کروموزوم X مغلوب، مثل دوشن و هموفیلی، جنسیت جنین باید توسط مراکز ژنتیک مشخص گردد، اگر جنسیت جنین اعلام نشده بود از مرکز ژنتیک مربوطه جنس
 جنین استعلام شود.
18- تشخیص سندرم‌های دوران بارداری مانند سندرم داون و سایر تریزومی‌ها (13 و 18) با روش سیتوژنتیک (کاریوتایپ) می‌باشد. در مواردی که آزمایش مثبت ارایه شده، یک  Rapid Test
(تست سریع) باشد لازم است با روش سیتوژنتیک (کاریوتایپ) یا حداقل با یک نوع Rapid Test دیگر تایید شود.
تبصره: در حال حاضر Rapid Test شامل انجام آزمایش‌های ژنتیک با روشQF-PCR یا FISH یا MLPA می‌باشد.
19- چنانچه آزمایشگاه ژنتیک در کاریوتایپ مایع آمینون، موزائیسم گزارش نماید برای تصمیم‌گیری جهت صدور مجوز سقط توجه به چند نکته
لازم است:
الف- حداقل باید 20 تا 50 سلول شمارش شده باشد
ب- حداقل درصد موزائیسم باید 15 درصد به بالا باشد.
تبصره: اگر موزائیسم برای تریزومی‌ها در نمونه CVS به‌دست آمده بود، مجددا با انجام آمینوسنتز باید مورد تایید قرار گیرد.
20- چنانچه در بررسی‌های آزمایشگاهی ژنتیکی معتبر، Duplication  یا ‌Deletion‌هایی دیده شود که جزو واریاسیون‌های طبیعی شناخته شده نباشد، مجوز سقط می‌دهیم.
** هرگاه ضروری بود، با مراکز ژنتیک مشاوره می‌کنیم.
21- اگر در جنین (46xy) یا (46xx) مارکری یافت شود که نوپدید است (نوپدید یا Denovoیعنی مارکر یادشده در والدین وجود نداشته باشد)، چنانچه مارکر یاد شده کروموزوم جنسی نباشد، اندیکاسیون سقط خواهد داشت.
در بند پایانی (22) با عنوان «توجه» آمده است: چنانچه در آزمایش‌های ژنتیکی در جنین مارکری یافت شد در اولین فرصت باید والدین وی از نظر داشتن مارکر یادشده و علامت‌دار بودن مورد بررسی قرار گیرند.
اگر پدر و مادر هم آن مارکر را دارند و سالم هستند اندیکاسیون سقط ندارد.

 

بیماری‌های قلبی، تصادف و سرطان عامل اصلی مرگ‌ومیر‌ها در ایران
مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور بیماری‌های غیرواگیر و جلب مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد گفت که بیماری‌های قلبی و عروقی، تصادف و سرطان به ترتیب به عنوان سه عامل اصلی مرگ‌ومیر در کشور به شمار می‌روند، این عوامل نشان می‌دهند که شیوه زندگی مردم و همچنین وضعیت محیطی دچار اشکال است.
دکتر محمدتقی چراغچی‌باشی در ادامه دلیل بسیاری از تصادفات در کشور را وضعیت جاده‌ها و پایین بودن فرهنگ رانندگی مردم دانست و گفت: البته عوامل دیگری مانند کیفیت نامناسب ایمنی خودرو، رعایت نکردن مقررات راهنمایی و رانندگی مانند نبستن کمربند ایمنی یا نگذاشتن کلاه ایمنی موتورسیکلت سواران از دیگر علل تصادف در کشور است. به گفته مشاور معاون وزیر بهداشت در امور بیماری‌های غیرواگیر، ایران از لحاظ مرگ‌ومیر ناشی از تصادف در رتبه دوم منطقه خاورمیانه قرار دارد.چراغچی باشی با اشاره به اینکه کشورهای همسایه نیز وضعیتی بهتر از ایران ندارند، گفت: وزارت بهداشت، تصادف و عوارض ناشی از آن را در زمره بیماری‌های غیرواگیر تلقی می‌کند و تصادف‌ها موجب شده که آمار ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر در کشور افزایش یابد.

 

انسداد 15 روزه محور کرج- چالوس
رییس پلیس مرکز کنترل ترافیک راه‌های کشور از انسداد محور کرج- چالوس خبر داد.
سرهنگ محمدحسین حمیدی گفت: در پی اعلام اداره راه‌وشهرسازی محور کرج- چالوس در استان‌های البرز و مازندران به منظور عملیات تراشه‌برداری و اصلاح قوس حد فاصل کیلومتر 6 تا 7 منطقه مچلار از ساعت 8 تا ساعت 15 روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته از 28 اردیبهشت‌ماه تا 12 خرداد‌ماه مسدود است.
این مقام مسوول پلیس اظهار داشت: روزهای تعطیل در محور کرج- چالوس انسداد نخواهیم داشت.
رییس پلیس مرکز کنترل ترافیک راه‌های کشور خاطرنشان کرد: در همین راستا محدودیت تردد ممنوع برای تمامی وسایل نقلیه در دوشنبه و سه‌شنبه پنجم و ششم خردادماه اجرا نخواهد شد.


از نیمه دوم 93؛ ثبت‌نام وام‌ ضروری بازنشستگان کشوری
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از ثبت‌نام «وام ضروری» بازنشستگان کشوری از نیمه دوم سال خبر داد و گفت کسانی که تاکنون از صندوق وام دریافت نکرده‌اند در اولویت دریافت وام
 قرار دارند.
ایراندخت عطاریان درباره شرایط و نحوه ثبت‌نام وام‌های ضروری سازمان بازنشستگی کشوری توضیح داد: بازنشستگان می‌توانند با مراجعه به سایت صندوق بازنشستگی کشوری برای ثبت‌نام وام ضروری اقدام کنند که از زمان اعلام معمولا یک ماه برای ثبت‌نام فرصت دارند.
وی ادامه داد: شرایط خاصی برای ثبت‌نام وجود ندارد، تنها کافی است بازنشسته و وظیفه‌بگیر مشترک صندوق باشند البته کسانی که تاکنون از صندوق وام دریافت نکرده‌اند نسبت به کسانی که قبلا وام دریافت کرده‌اند در اولویت قرار می‌گیرند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه اعلام کرد: هر ساله ثبت‌نام وام ضروری صندوق نیمه دوم سال انجام می‌شود.
عطاریان با بیان اینکه تعداد افراد مشمول دریافت وام هر ساله بسته به میزان اعتبار مصوبی که از طریق بانک فراهم می‌شود متفاوت است، گفت: صندوق بسته به مقدار اعتبار دریافتی می‌تواند تعداد افراد دریافت‌کننده وام را تعیین کند.
وی افزود: سال گذشته میزان بودجه اختصاص یافته جهت پرداخت وام به بازنشستگان بیش از یکصد میلیارد تومان بود که با این اعتبار وام ضروری دو میلیون تومانی به حدود 80 هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر مشترک صندوق پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به اینکه صندوق بازنشستگی کشوری تاکنون به چه تعداد از بازنشستگان وام ضروری پرداخت کرده است، گفت: صندوق بازنشستگی کشوری تاکنون به 600 هزار نفر از بازنشستگان و وظیفه‌بگیران مشترک صندوق بازنشستگی وام ضروری پرداخت کرده است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles