رییس سازمان محیطزیست اعلام کرد؛آلودگی هوا عامل یکهشتم مرگ و میر دنیا
فارس- رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه در دنیا از میان هر هشت مرگ و میر یکی مربوط به آلودگی هوا میشود، گفت که مصرف انرژی و سوخت در کشور ما 20 برابر بهترین کشورهای دنیاست.
معصومه ابتکار در سومین نشست مشاورین وزرا و دستگاههای اجرایی که در محل سازمان محیطزیست برگزار شد، اظهار داشت: هماکنون متاسفانه محیطزیست و منابع کشور لطمه خورده و همین مساله به اقتصاد کشور لطمه وارد کرده است.
رییس سازمان محیطزیست با بیان اینکه براساس آمار سازمان بهداشت جهانی از هر هشت مرگ و میر یکی مربوط به آلودگی هوا در کل دنیا میشود، گفت: مسلما شرایط در کشور ما وخیمتر است.
آلودگی هوا قاتل خاموش است
ابتکار با بیان اینکه یکی از بدترین شرایط آلودگی هوا در ایران در سالهای 89 و 90 به وجود آمد، گفت: این شرایط به دلیل وجود بنزن در بنزین بود و به جهت مسایل بهداشتی بدترین شرایط را در سکوت کامل داشتیم.
وی در ادامه از آلودگی هوا به عنوان قاتل خاموش یاد کرد و گفت: هماکنون آسمان شب در کشور دیده نمیشود چراکه آلودگی چنین اجازهای را نمیدهد.
ابتکار یادآور شد: در حال حاضر درباره شاخصهای انرژی، آب، تنوع زیستی و فرسایش خاک شرایط خوبی نداریم.
مصرف آب شرب خانگی در کشور دو برابر نُرم جهانی است
رییس سازمان محیط زیست با اعلام اینکه مصرف آب در ایران و بخش خانگی دو برابر متوسط جهانی است، اضافه کرد: این در حالی است که ما مسلمان هستیم و آب برای ما مقدس است.
وی همچنین با انتقاد از میزان بالای مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: مصرف آب در بخش کشاورزی در هشت سال گذشته تشدید شد و ذخایر زیرزمینی آب برای بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گرفت.
به گفته ابتکار، ذخایر زیرزمینی آب یک پشتوانه است و در شرایط بحرانی مجاز هستیم فقط 20 درصد از ذخایر زیرزمینی آب را برای مصارف کشاورزی استفاده کنیم.
برداشت از 85 درصد ذخایر آب زیرزمینی در بخش کشاورزی
رییس سازمان محیطزیست در ادامه با ابراز تاسف از وجود چنین شرایطی گفت: هماکنون 85 درصد از ذخایر آب زیرزمینی ایران برداشت شده و طی سالهای گذشته تمام شده است.
ابتکار با بیان اینکه الگوی مصرف آب در کشاورزی غیرقبول است، گفت: در این باره فقط نیازمند انقلاب اساسی در بخش مصارف میان ایرانیان هستیم در غیر این صورت هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.
زنگ خطر گرم شدن زمین در دنیا به صدا درآمده است
رییس سازمان محیط زیست همچنین ضمن ابراز نگرانی از کاهش بارش برف گفت: بر اثر گرم شدن زمین، شرایط کنونی به وجود آمده زنگ خطر گرم شدن زمین در دنیا به صدا درآمده است.
وی همچنین با اشاره به تغییرات آب و هوایی در جهان گفت: در چنین شرایطی کشورها خشکتر میشوند که از جمله میتوان به ایران اشاره کرد.
مصرف سوخت و انرژی در ایران 20 برابر سایر کشورهاست
ابتکار به مصرف بالای سوخت و انرژی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: هماکنون مصرف سوخت خودرو و خانگی در کشور ما در مقایسه با بدترین کشورها چهار برابر و در مقایسه با بهترین کشورها 20 برابر است.
رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه نقش زنان در مصارف خانگی انرژی و منابع بسیار قابل توجه است به درج تصویر یوزپلنگ آسیایی روی پیراهن تیم ملی کشور اشاره کرد و گفت: ما تنها کشوری هستیم که نماد گونه در حال انقراضمان روی پیراهن تیم ملی کشورمان درج شده است.
رییس سازمان محیط زیست با تاکید بر مشارکت زنان در بهبود و ارتقای برنامهها گفت: در دنیا 400 و در ایران 200 نوع مشاغل سبز تعریف شده است که میتواند به مشارکت زنان درآید.
اعلام آمار ازدواج ایرانیان با اتباع خارجی برای اولین بار
تهران در صدر
مهر- مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه آمار مربوط به ازدواج ایرانیان با اتباع خارجی برای اولین بار اعلام میشود، گفت که تهران و استانهای مرزی بیشترین آمار ازدواج زنان و مردان با اتباع بیگانه را به خود اختصاص دادهاند.
علیاکبر محزون با بیان این مطلب افزود: براساس آمارهای جمعآوری شده پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور، ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که در داخل کشور هستند در سال 92، 749 مورد به ثبت رسیده که این آمار نسبت به آمار کل ازدواجهای انجام شده در سال گذشته یک به هزار است.
وی در مورد پراکندگی ازدواجهای ایرانیان با اتباع نیز گفت: استانهای مرزی بیشترین آمار این ازدواجها را به خود اختصاص دادهاند بهطوری که تهران به دلیل جمعیت بالا با 164 مورد، خوزستان با 69 مورد، خراسان رضوی با 66 مورد، قم به دلیل مهاجرتهای غیرایرانی با 61 مورد و آذربایجان غربی با 51 مورد بیشترین ازدواجهای زنان ایرانی با اتباع خارجی را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: بیشترین ازدواجهای زنان ایرانی با اتباع یعنی 170 مورد در سن 30 تا 34 سالگی و 150 مورد آن نیز در سن 25 تا 29 سالگی به ثبت رسیده است.به گفته وی، ازدواج بیشتر مردان غیرایرانی یعنی 151 مورد آن در سن 30 تا 34 سال و 131 مورد نیز در سن 25 تا 29 سال انجام شده است.
محزون در مورد شناسنامه فرزندان حاصل از این ازدواجها نیز گفت: این فرزندان به دلیل غیر ایرانی بودن از شناسنامه و تبع آن از حقوق شهروندی محروم هستند و تابعیت ایرانی نمیتوانند داشته باشند.
براساس قانون تعیینتکلیف فرزندان حاصل از زنان ایرانی و مردان خارجی که در سال 85 از سوی نمایندگان مجلس به تصویب رسید فرزندان حاصل از ازدواجها باید تا سن 18 سالگی صبر کنند و پس از آن یکسال مهلت دارند که برای تابعیت ایرانی و دریافت مدارک و شناسنامه اقدام کنند اما تا قبل از این سن از مدرسه، آموزش، خدمات سلامت، بیمه و... محروم هستند.
وی به ازدواج مردان ایرانی با زنان خارجی نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 660 مورد ازدواج مربوط به مردان ایرانی با زنان اتباع بیگانه به ثبت رسیده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور به پنج استان دارای بیشترین اتباع اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی با 108 مورد، خوزستان با 87 مورد، تهران با 73 مورد، ایلام با 42 مورد و استان گلستان با 41 مورد بیشترین ازدواجهای مردان ایرانی با زنان بیگانه را به خود اختصاص دادهاند.به گفته محزون، در 200 مورد از این ازدواجهای ثبتشده مردان 25 تا 29 سال و 157 مورد نیز مردان 20 تا 24 سال سن و زنان غیرایرانی نیز در 217 مورد 20 تا 24 سال سن داشتند.
آخرین وضعیت پرونده بند ۳۵۰ اوین؛ کودکآزاری
فارس- وزیر دادگستری آخرین وضعیت پرونده بند ۳۵۰ اوین، سیاست کاهش جمعیت کیفری در زندانها و رسیدگی به پروندههای کودکآزاری را تشریح کرد. مصطفی پورمحمدی در حاشیه همایش سراسری قوه قضاییه با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمار 7/3 درصدی کاهش زندانیان مختص به چه گروهی است، گفت: در کل، قوه قضاییه به دنبال جرمزدایی است تا میزان مجازاتهای زندان را کاهش دهد.
وی افزود: خوشبختانه مجلس در این جهت تلاشهای خوبی داشته به نحوی که با استفاده از پابندهای الکترونیک، برخی از زندانیان را از زندان خارج کردیم اما این افراد از حوزه قضایی خارج نشدهاند و تحت نظر هستند. پورمحمدی تاکید کرد: ما به دنبال تدابیری هستیم تا بدهکارانی که مسایل مالی همچون مهریه دارند درگیر زندان نشوند بنابراین احقاق حق از راههای دیگری صورت میگیرد که این سیاست کلی قوه قضاییه است.
وزیر دادگستری گفت: سیاست دستگاه قضایی کاهش جمعیت کفری در زندانهاست. وی درخصوص پروندههای کودکآزاری گفت: ما این موضوع را پیگیری کردهایم اما اطلاعات اولیه آن ناقص است، اگر اطلاعات را تکمیل کنیم قرار است پروندهای که به دادسرا میآید به طور جدی پیگیری شود و دیگر اجازه تکرار چنین حوادثی را ندهیم.
وی درخصوص آخرین وضعیت پرونده بند 350 اوین گفت: بحث بر سر رعایت حرمت و ضوابط زندانبانی است و این تاکید جدی دستگاه قضایی است. پورمحمدی با اشاره به اینکه این موضوع مورد توجه مسوولان است، گفت: اگر خدای نکرده تخلفی هم باشد هم درون قوه قضاییه و هم در خود دستگاه نظارتی درون زندان به شدت برخورد میشود. وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که آیا تخلفی صورت گرفته است یا خیر گفت: مواردی کم و بیش بوده البته برخی از آنها ضوابط انتظامی، رعایت مقررات و برخوردهای طرفین بوده که نیاز به محکمه دارد.
تشکیل گروه واکنش سریع مقابله با گردوغبار
مهر- معاون سازمان محیطزیست با اشاره به آغاز فصل تابستان و احتمال افزایش میزان ذرات معلق در هوا از تشکیل گروه واکنش سریع برای مقابله با اثرات گردوغبار خبر داد.
دکتر سعید متصدی افزود: یکی از معضلات محیطزیست در فصل تابستان بحث گردوغبار است که سازمان محیطزیست در سالجاری این موضوع را به عنوان یک چالش در نظر گرفته است.
به گفته وی، در همین رابطه گروهی را با عنوان گروه واکنش سریع و هماهنگی برای مقابله با اثرات گردوغبار در سازمان محیط زیست تشکیل دادهایم.
معاون انسانی سازمان محیط زیست تصریح کرد: پدیده گردوغبار یک پدیده طبیعی است و در بسیاری از موارد نه تنها از کانونهای بحرانی داخل کشور بلکه از کشورهای همسایه وارد میشود و به همین دلیل این گروه تشکیل شده است.
متصدی اظهار داشت: وظیفه گروه واکنش سریع مقابله با گردوغبار هماهنگی ارگانها و سازمانها برای مقابله سریع با اثرات آلودگی است.
وی افزود: به عنوان مثال با وزارت بهداشت برای آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی برای کمک به مردم برای اینکه اثر کمتری از گردوغبار ببینند، هماهنگیهای لازم انجام شده است.
معاون انسانی سازمان محیطزیست یادآور شد: همچنین با دیگر ارگانها همچون وزارت کشور، هلالاحمر و ستاد بحران برای رساندن کمک به مردم در این مواقع هماهنگیهای لازم شده است.
زلزله 1/5 ریشتری فارس خسارت نداشت
تسنیم- مدیر مرکز هماهنگی و کنترل عملیات سازمان امداد و نجات، از عدم خسارت جانی و مالی زلزله 1/5 ریشتری استان فارس خبر داد.
مرتضی مرادیپور، مدیر مرکز هماهنگی و کنترل عملیات سازمان امداد و نجات اظهار داشت: زلزله 1/5 ریشتری صبح شنبه در «بابامنیر» استان فارس هیچ خسارت جانی و مالی نداشته است.
به گزارش هلالاحمر، سحرگاه دیروز زلزلهای به بزرگی 1/5 در مقیاس درونی زمین (ریشتر) «بابامنیر» در استان فارس را به لرزه درآورد. عمق این زمین لرزه که در ساعت 3:24:19 (در 37 کیلومتری بابامنیر و 49 کیلومتری بندرگناوه) به وقوع پیوست در 11 کیلومتری بوده است.
سقوط موتورسوار در دره
فارس- جمعه شب موتورسواری به عمق یکصد متری درهای در جاده امامزاده داوود پرتاب شد. در ساعت 22:50 جمعه شب حادثه سقوط فردی به داخل دره واقع در جاده امامزاده داوود به سامانه 125 آتشنشانی شهر تهران اعلام و یک ایستگاه به محل حادثه اعزام شد.
یک موتورسوار به دلیل نامشخصی از مسیر اصلی منحرف شد و با دیوارههای بتنی کنار جاده برخورد کرد و به عمق یکصد متری دره پرتاب شد آتشنشانان بلافاصله تیمهای جستوجو برای پیدا کردن این فرد را تشکیل و در عمق یکصد متری این فرد را پیدا میکنند که از چند نقطه دچار شکستگی شده بود. با هماهنگیهای صورت گرفته این فرد از ته دره به سطح جاده آورده میشود و به عوامل اورژانس تحویل داده شد. در ساعت 23:30 عملیات این حادثه به اتمام رسید.
مطهری: دولت لایحه اصلاح قانون مطبوعات را تا یک ماه دیگر به مجلس میدهد و منتظر ارسال این لایحه و بررسی آن در کمیسیون فرهنگی هستیم.
مترو تهران برای مدت یکسال تحت پوشش بیمههای آتشسوزی، درمان، اتومبیل، مسوولیت، باربری و مهندسی بیمه آسیا قرار گرفت.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: طبق سند چشمانداز 20 ساله کشور باید تا سال 2019، ایران 10 میلیون گردشگر ورودی داشته باشد.
معاون رفاهی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با تایید خبر مسمومیت غذایی شماری از دانشجویان دانشگاه، شمار این دانشجویان را 80 نفر اعلام کرد که هفته گذشته به علت غذای سلف دانشگاه دچار مسمومیت شده بودند.
علیرضا رهایی: دانشگاه امیرکبیر در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.
کارت شرکت در آزمون تمام داوطلبان گروههای آزمایشی پنجگانه و برگ راهنمای آزمون از فردا یکشنبه اول تیرماه تا چهارشنبه چهارم تیرماه برای مشاهده و چاپ روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد.
فاضلاب 70 درصد بیمارستانها غیراستاندارد است
زنگ خطر به صدا درآمدایسنا- مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست آخرین وضعیت بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی و امحای آن و تصفیه فاضلابهای این واحدها را تشریح کرد.
حسن پسندیده با بیان اینکه 871 بیمارستان در کل کشور وجود دارد، افزود: 546 بیمارستان مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی، 145 بیمارستان خصوصی، 67 بیمارستان تامین اجتماعی، 53 بیمارستان نیروهای مسلح و 60 بیمارستان مربوط به خیریهها، بانکها، دادگستری و... است.
وی ادامه داد: از این تعداد بیمارستان 77 درصد دستگاه بیخطرساز فعال دارند و 9 درصد دستگاه بیخطرساز غیرفعال دارند که دستگاه آنها باوجود نصب یا خراب یا خاموش است، سه درصد قرارداد خرید دستگاه دارند و 11 درصد فاقد دستگاه هستند.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اجرا و مدیریت ضوابط پسماندهای پزشکی مربوط به وزارت بهداشت است، گفت: براساس گزارش وزارت بهداشت، پروانه اعتبار بخشی بیمارستانها در صورت عدم نصب دستگاههای بیخطرساز صادر نمیشود و بیمارستانها را برای کسب درآمد دچار بحران میکند.
وی با اشاره به اینکه اکثر بیمارستانهای فاقد دستگاه بیخطرساز در استانها هستند، افزود: بررسیها نشان میدهد وضعیت نصب دستگاههای بیخطرساز در تهران به دلیل فشارهای زیاد مطلوب است.
پسندیده با اشاره به قانون مدیریت پسماند گفت: متاسفانه باوجود قانون در حال حاضر از دستگاههای زبالهسوز برای امحای پسماند پزشکی در بیمارستانها استفاده نمیشود.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بیمارستانهای فعال کشور حدود 871 بیمارستان با 120 هزار تخت گزارش شده است، گفت: با در نظر گرفتن میانگین 750 لیتر فاضلاب تولیدی به ازای هر تخت بیمارستانی، روزانه 90 هزار متر مکعب فاضلاب بیمارستانی در کشور تولید میشود.
70 درصد بیمارستانهای کشور نمیتوانند فاضلاب خروجی خود را در حد استاندارد تصفیه کنند
پسندیده به وضعیت سیستم فاضلاب بیمارستانهای تهران اشاره و تصریح کرد: در شهر تهران از 147 واحد بیمارستانی فعال در سطح شهر، 104 واحد به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز و 43 واحد بیمارستانی فاقد سیستم تصفیه فاضلاب هستند؛ البته تعدادی از سیستمهای یادشده عملا غیرفعال بوده یا به دلیل مشکلات فنی از کارایی و راندمان مطلوبی در تقلیل بار آلودگی تا حد دسترسی به استانداردهای مورد عمل،
برخوردار نیست.
پسندیده با استناد به نتایج پایشهای معمول توسط ادارات کل حفاظت محیطزیست استانها اظهار کرد: حدودا 30 درصد از بیمارستانهای فعال دارای سیستم تصفیه فاضلاب مطلوب قادر به تقلیل بار آلودگی تا حد دسترسی به استانداردهای مورد عمل بوده و 35 درصد از بیمارستانهای فعال نیز دارای سیستم تصفیه فاضلاب نامطلوب یا سیستم پیش تصفیه هستند که قادر به تقلیل بار آلودگی تا حد دسترسی به استانداردهای مورد عمل نخواهند بود.
از سوی دیگر حدود 35 درصد از بیمارستانهای فعال فاقد هرگونه سیستم تصفیه فاضلاب یا سیستم پیش تصفیه برآورد شد.