معاون رییسجمهور در امور زنان: شرایط حضور زنان در ورزشگاهها فراهم شود
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با فراکسیون زنان مجلس گفت که وقت آن رسیده تا زیرساختهای لازم برای حضور دختران و زنان در ورزشگاهها با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.
شهیندخت مولاوردی سهشنبه در دیدار با اعضای فراکسیون زنان مجلس به تشریح اقدامات انجام شده در معاونت زنان پرداخت و در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان برای مشکلات ایجاد شده برای حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای مسابقه والیبال گفت: ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای والیبال و بسکتبال تا شهریورماه سال 91 وجود نداشت و حتی زنان در بازی اول والیبال ایران- ژاپن در ورزشگاه حضور پیدا کردند ولی به یکباره در بازی دوم از ورود آنها ممانعت میشود.
وی ادامه داد: وقتی در هفته جوان اولین کارگروه دختران را برگزار کردیم، دیدم که این موضوع به دغدغه بسیاری از دختران ما تبدیل شده است و از یکسو شاهد ممانعت برای حضورشان در ورزشگاه هستند و از سوی دیگر میبینند که زنان تیم حریف و زنان تبعه خارجی بهراحتی میتوانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هنرمندان زن برای تماشای فوتبال به برزیل اعزام میشوند و این تناقضات موجی از تحقیر و احساس تبعیض را به همراه دارد.
تلاش برای ایجاد زیرساختهای لازم برای حضور زنان در ورزشگاهها
به گفته معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، پس از این جلسه و از سوی دیگر بعد از حضور دختران ایرانی با لباس تیم و پرچم برزیل در ورزشگاه بر آن شدم تا این موضوع را تذکر دهم چراکه این محدودیتها زیبنده دولت و نظام ما نیست و پس از آن نیز موضوع دستگیری برخی از این دختران که با ضرب و شتم و توهین شدید توام بود مطرح شد که از همان ساعت بازداشت این افراد که 16 نفر بودند این موضوع را از طریق دفتر رییسجمهور پیگیری کردم تا اینکه همه آنها ساعت 10 شب آزاد شدند و نظرم این است که وقت آن است برای این موضوع تدبیر و راهکاری اندیشیده شود و شرایط و زیرساختهای لازم برای حضور دختران با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.
تشکیل کمیته مشترک برای حل مشکل حضور زنان در ورزشگاهها
وی تصریح کرد: در همین رابطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان و دفتر رییسجمهور در حال رایزنی هستیم و در این رابطه کمیتهای مشترک تشکیل شده است. پیگیری این مطالبه منافاتی با پیگیریهای دیگر این معاونت ندارد و به موازات هم مطالبات و نیازهای این حوزه در حال پیگیری است وکسانی که با بیتدبیری این محدودیتها و ممانعتها را در جریان برگزاری مسابقات بینالمللی که چشم جهانیان به ما دوخته شده است و اتفاقا قبلا هم مانع خاصی برای این حضور وجود نداشته است دامن زدند، جنجالآفرینی کردند.
تشکیل کارگروه برای حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار
معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور در ابتدای این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت اجرای ماده «230» برنامه پنجم توسعه یادآور شد: این معاونت در راستای اجرای این ماده «6» تفاهمنامه در اواخر سال 92 با دستگاههای مختلف منعقد کرده است که در سال جاری وارد فاز اجرا خواهد شد و اکنون گزارشگیری از این دستگاهها در این رابطه در حال انجام است.
وی افزود: در همین چارچوب نیز 12 کارگروه تخصصی را راهاندازی کردهایم که از اول تیرماه رسما آغاز به کار کرده است. همچنین به پیشنهاد این معاونت دو کارگروه در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با هدف حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار و بهبودیافته تشکیل شده است.
موانع بیمه زنان خانهدار در حال برطرف شدن است
مولاوردی همچنین از تلاش برای گنجاندن بیمه زنان خانهدار در قالب ماده «27» قانون برنامه پنجم توسعه که براساس آن «دولت مجاز است نسبت به برقراری و استقرار نظام جامع تامین اجتماعی چند لایه با لحاظ حداقل سه لایه مساعدتهای اجتماعی شامل خدمات حمایتی و توانمندسازی، بیمههای اجتماعی پایه شامل مستمریهای پایه و بیمههای درمانی پایه و بیمههای مکمل بازنشستگی و درمان اقدام کند» خبر داد و گفت: این معاونت کارهای کارشناسی زیادی را در زمینه بیمه زنان خانهدار انجام داده است و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید این موضوع بهگونهای پیگیری شود که موانع و مشکلات قبلی بر سر راه آن وجود نداشته باشد و بتوان آن را اجرایی کرد.
وی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان تامین اجتماعی پیگیریهای زیادی را انجام دادیم و تاکنون چندین جلسه در این خصوص برگزار شده است و در آخرین مذاکرات قرار شد این بیمه دراین قالب قرار گیرد و اگر در نهایت نظر معاونت جلب نشد؛ قطعا لایحهای جداگانهای را در این خصوص به مجلس ارسال خواهیم کرد. لازم است این نکته را یادآور شوم که از مرحله تدوین لایحه تا ارسال آن به مجلس پروسه طولانیای را میطلبد بهویژه آنکه اصرار بر کارشناسی موضوع هم باشد. به هر صورت در حال رایزنی با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه هستیم.
به گفته مولاوردی، سازمان تامین اجتماعی با ادغام موضوع بیمه زنان خانه در طرح بیمه فراگیر اجتماعی نظر مساعدی ندارد و ترجیح آنان بر بیمههای چند لایه است که اشاره شد.
ساماندهی زنان کارتنخواب و معتاد
مولاوردی در رابطه با برنامههای این معاونت برای ساماندهی زنان کارتن خواب و معتاد گفت: یکی از کارگروههای تخصصی معاونت که از اول تیر آغاز به کار کرده به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اختصاص دارد و قطعا با همکاری دستگاههایی که وظایف ذاتی آنها توان افزایی این زنان است و نیزسازمانهای مردم نهاد وضعیت این زنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت از سوی دیگر در رابطه با اشتغالزایی و توانمندسازی زنان بهبود یافته تفاهمنامه چندجانبهای را با وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد کردهایم.
وی در ادامه در رابطه با حذف پست مشاور امو بانوان در وزارتخانه و تدوین ساختار مناسب حوزه زنان در کل کشور اظهار داشت: البته در ابن زمینه حذف صورت نگرفته بلکه الزام آن حذف شده است و قرار بر این شده که ما وظایف عمومی و مشترک این مشاوران را تدوین کنیم و این دفاتر وظایف اختصاصی و ماموریتهای ویژه خود را احصا کنند تا ساختار مناسب و کارآمد در این زمینه طراحی و به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری ارایه شود.
مولاوردی ادامه داد: البته در سومین نشست ماهانهای که با مشاوران دستگاهها برگزار کردیم، مقرر شد آسیبشناسی عملکرد و وضعیت موجود این دفاتر هم صورت گرفته و انشاءالله از فعالیت محوری به سمت اثربخشی حرکت کنیم. درصدد هستیم تا برنامههای دفاتر امور زنان و خانواده در برنامههای وزارتخانههای مربوطه ادغام و این ساختار را از طریق تدوین لایحه یا مصوبه ستاد ملی زن و خانواده اجرایی کنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری درخصوص برگزاری اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: در این زمینه در حال بررسی دستور جلسه مناسب هستیم و تاکید داریم اولین جلسه آن در دولت جدید با حضور رییسجمهور و هشت وزیر برگزار شود. معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری همچنین در این جلسه از رفع مشکل دریافت یارانه توسط زنانی که در فاصله ثبتنام تا دریافت یارانه با وقایع فوت همسر، ازدواج و طلاق مواجه میشوند و نیز زنان بدسرپرست خبر داد و گفت: براساس دستورالعملی که صادر شده و در سایت معاونت موجود است زنان بدسرپرست میتوانند یارانه خانوار را به جای همسر معتاد، زندانی،مجنون یا سفیه یا مفقود دریافت کنند و اولویت در این زمینه ابتدا با مادر و پس از آن با فرزند بزرگ خانواده است.
بازگشت ۷۳ زائر ایرانی در محاصره داعش به کشور
مهر- مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت گفت که متاسفانه ۷۳ نفر از زائران ایرانی که به صورت آزاد به عتبات سفر کرده بودند، 10 روز پیش در سامرا تحت محاصره گروه داعش قرار گرفتند که با پیگیریهای مسوولان ایرانی و عراقی و با اقدامات ارتش عراق از محاصره خارج شدند و با سلامتی کامل به میهن اسلامی بازگشتند.
محسن نظافتی گفت: همزمان با آغاز درگیریها در سامرا، برخی از ایرانیان جهت زیارت عتبه مقدسه به سامرا سفر کرده بودند که در جریان حملات اخیر داعش در سامرا حضور داشته و برای خروج از این شهر با مشکل روبهرو شدند.
وی افزود: پس از اطلاع از این ماجرا، مسوولان مربوطه در عراق و ایران پیگیر این موضوع شدند و تصمیم بر این گرفته شد که با تدابیر ویژه نیروهای امنیتی و ارتش عراق از این منطقه خارج شوند.
نظافتی با اینکه این گروه از زائران در قالب کاروان آزاد به عراق سفر کرده بودند، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سفر زائران به سامرا بدون هماهنگی سازمان حج و زیارت به این شهر اتفاق افتاده بود و سازمان حج از نظر قانونی در برابر این افراد هیچ وظیفهای نداشت اما براساس وظیفه اخلاقی و دینی خودش وارد عمل شد و پیگیریهای لازم را انجام داد.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در این زمینه همکاریهای خوبی میان مسوولان سازمان حج و وزارت امور خارجه ایران و عراق صورت گرفت و چند روز پیش این زائران به صورت هوایی از سامرا خارج و به ایران اسلامی بازگشتند.
نظافتی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ زائر ایرانی در شهرهای کربلا، نجف اشرف، کاظمین و سامرا حضور ندارد، تصریح کرد: تنها شماری از عوامل برای نظارت بر رفع نقایص هتلها و آشپزخانهها و... حضور دارند.
شایان ذکر است، حسن قشقاوی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ۲۸ خردادماه از ایجاد برخی مشکلات برای زائران ایرانی در سامرا خبر داده بود.
حرم مطهر شش امام معصوم شامل حضرت علی (ع)، امام حسین (ع)، امام موسی کاظم (ع)، امام جواد (ع)، امامهادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) و همچنین حرم مطهر حضرت ابوالفضل العباس (س) در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا قرار دارد.
هر سال صدها هزار نفر از کشورهای مختلف جهان از جمله ایران، بحرین، عربستان، امارات، عمان، پاکستان، هند و جمهوری آذربایجان با سفر به عراق حرم ایشان را زیارت میکنند که زائران ایرانی در صدر این افراد قرار دارند.
معاون رییسجمهور خبر داد؛ بررسی موضوع پارازیتها در جلسه هیات وزیران
مهر- معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیطزیست از بررسی موضوع مقابله با پارازیتها در هیات وزیران خبر داد و گفت که موضع سازمان حفاظت محیطزیست در قبال جنگلتراشی و تغییر کاربری زمینها شفاف بوده و در راستای این مهم قوانین منسجمی در حال تنظیم است.
به نقل از خانه ملت، معصومه ابتکار با یادآوری تشکیل کمیتهای در وزارت ارتباطات برای بررسی موضوع پارازیتها گفت: در این رابطه جلساتی با مسوولان و کارشناسان در ارتباط با امواج و پارازیتها داشتهایم و همچنان پیگیریها تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه بررسی موضوع امواج و پارازیتها در وزارت ارتباطات با ابهاماتی چون چگونگی اندازهگیری، منابع، آثار و عوارض آن و بحث ابعاد مختلف موضوع همراه است، افزود: تا زمانی که ابهامات این موضوع مشخص نشود نمیتوان گامی در راستای مقابله با پارازیتها برداشت. وی ادامه داد: خوشبختانه در جلسه با مسوولان وزارت ارتباطات به این نتیجه رسیدیم که موضوع بررسی پارازیتها و راه مقابله با آن در سطح وزرا با تشکیل جلسه بررسی شود.
موضع سازمان حفاظت محیطزیست در قبال جنگلتراشی و تغییر کاربری زمینها
مشخص است
ابتکار در پاسخ به سوال خانه ملت مبنی بر اینکه برنامه سازمان حفاظت محیطزیست درخصوص تغییر کاربری زمینهای کشاورزی چیست، گفت: سازمان حفاظت محیطزیست بارها مواضع خود را در اینباره گفته، این سازمان با بهرهبرداری تجاری از جنگلهای طبیعی کشور حتی با تغییر کاربری زمینهای کشاورزی مخالف است و آن را برخلاف مصالح عمومی کشور میداند.
وی ادامه داد: ما امیدواریم بتوانیم مقررات جدیتری را درخصوص جلوگیری از پدیده تغییر کاربری زمینهای کشاورزی وضع کنیم تا به این ترتیب جلوی چنین پدیدههایی را گرفته و ساماندهی چنین اموری را به دست بگیریم.
ابتکار با بیان اینکه جنگلتراشی علت بروز سیل در بسیاری از نقاط کشور است، افزود: با ورود سازمان محیطزیست به این مهم خسارات بلایای طبیعی نیز کاهش خواهد یافت. رییس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: خوشبختانه اقداماتی در راستای جلوگیری از جنگلتراشی و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در کشور در حال انجام است که از جمله آنها میتوان به طرح کاداستر، اعلام مقررات مالی و مالیاتی و تشدید نظارتها اشاره کرد.
اعلام جدیدترین روشهای سرقت از کارتهای بانکی
مهر- رییس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمانیافته سایبری جدیدترین روشهای سرقت از کارتهای بانکی را تشریح کرد.
سرهنگ تورج کاظمی در جلسه تعامل پلیس سایبری و نمایندگان شرکتهای خدمات پرداخت که با هدف «مدیریت کاهش وقوع جرایم مالی در حوزه سایبر» برگزار شد، اظهار داشت: بیشترین شگرد کلاهبرداران در حوزه جرایم مالی سوءاستفاده از اعتماد شاکی و فیشینگ است. شیادان برای کلاهبرداری از سیستم کارتخوان و سهلانگاری مردم استفاده میکنند.
وی ادامه داد: عدم جانمایی مناسب دستگاههای کارتخوان به منظور کشیدن کارت و ورود رمز آن توسط صاحب کارت و دور ماندن چشم اطرافیان از رمز افراد یکی از این مواردی است که باید رفع شود.
کاظمی عدم دسترسی به دستگاههای کارتخوان توسط مشتریان را یکی از موارد سوءاستفاده افراد ش یاد عنوان و تصریح کرد: رایج شدن چنین سهلانگاریهایی موجب شده تا امنیت پرداخت الکترونیک از طریق دستگاه (POS) کاهش یافته و زمینه را برای انواع کلاهبرداری، سرقت و برداشتهای غیرمجاز از مشتریان فراهم کند.
رییس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمانیافته پلیس فتا در خصوص جدیدترین شگرد کلاهبرداران و سارقان در فضای مجازی گفت: در این خصوص بزهکاران از طریق نصب مدارهای مغناطیسی روی دستگاههای پوز اطلاعات کارت مشتریان را در حافظه جانبی مدار ذخیره کرده و سپس با استفاده از دستگاه کارتخوان اطلاعات حساب مالباختگان را دریافت و سپس با استفاده از کارت جعلی ساخته شده اقدام به برداشت وجه و خرید اینترنتی میکنند که در همین زمینه نیز فروشندگان باید دقت لازم را در زمینه نگهداری مناسب دستگاههای POS خود داشته باشند.
وی تخصصیص درگاهها به افراد دارای صلاحیت، کنترل دورهای محتوای سایتهای دارنده درگاه را از عوامل کاهش کلاهبرداری و یکسانسازی آدرس درگاهها را از عوامل کاهش فیشینگ عنوان کرد.
طراحی ساخت زیرگذر در میادین پرتردد هفتتیر، ولیعصر(عج) و انقلاب
تسنیم- شهردار منطقه 6 شهر تهران از مطالعه و طراحی ساخت زیرگذر در میادین پرتردد هفتتیر، ولیعصر(عج) و انقلاب و احداث همراهسرا با همکاری دانشگاهها و توسعه خطوط BRT در منطقه خبر داد.
عظیم بابایی در نشست ائمه جماعات منطقه 6 که با حضور حجتالاسلام صادقزاده، رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران و ائمه جماعات منطقه در سالن کنفرانس شهرداری منطقه برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه شهروندان رضایت خوبی از زیرگذر چهارراه ولیعصر (عج) دارند و ترافیک محدوده روان شده است، ساخت زیرگذر در میادین اصلی میدان هفتتیر، میدان ولیعصر (عج) و انقلاب در دست طراحی و مطالعه است.
وی با بیان اینکه در شهر تهران زیرساختهای اصلی شهر از لحاظ سختافزاری آماده شده است، خاطرنشان کرد: ما ساختارسازی را انجام دادیم و بخش عمده بحث رفتارسازی است که باید با عزم ملی انجام گیرد تا بتوان رفتار شهروندان را به نحو مطلوب تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود: تا چند هفته آینده خطوط BRT در تمام سطح منطقه فعال میشود و اگر تمام خطوط مترو که درحال ساخت و راهاندازی است به مرحله بهرهبرداری برسد، معضلات ترافیکی منطقه برطرف میشود و به هدف دسترسی شهروندان به یک سیستم حملونقل عمومی در فاصله 400- 300 متری دست پیدا میکنیم.
بابایی در ادامه درباره احداث پارکینگ در سطح منطقه گفت: ما اعلام آمادگی خود را به سرمایهگذاران بخش خصوصی برای احداث پارکینگهای طبقاتی و... کردهایم و آمادگی هرگونه همکاری و کمک را داریم تا از فضاهای زیرسطحی برای احداث پارکینگ استفاده کنیم.
مدیر مرکز درمان ناباروری رویش هلالاحمر با اعلام مراجعه 1400 زوج نابارور به این مرکز درمانی گفت که تا کنون حدود ۲۰۰ زوج وارد چرخه درمان شدهاند که ۲۷ درصد در درمان ناباروری آنها موفقیت حاصل شده است.
پیمان سنندجی اظهار داشت: احداث پنج خط ویژه جدید اتوبوس در تهران در دستور کار است قرار دارد که امید است این خطوط تا پایان سال احداث و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی: داستانهای نوستالژیک کتب درسی دهه ۶۰ و ۷۰ گنجینه میشوند.
جمعیت مشمول دریافت بسته حمایت غذایی معرفی شدند. دریافتکنندگان بسته حمایت غذایی میتوانند به جای دریافت کالا با کسر 20 درصد از ارزش ریالی بسته حمایت غذایی، پول نقد دریافت کنند.