Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

جامعه پزشکی در انتظار تصویب آیین‌نامه مجازات‌های جایگزین: پزشک زندانی نداریم

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران با بیان این مطلب که در دنیا پزشکان را به خاطر قصور و تقصیر حبس نمی‌کنند، تاکید کرد: مجازات‌های دیگری مثل ابطال پروانه، گرفتن حق طبابت یا آموزش مجدد اجباری را برای پزشکان داریم ولی پزشک را به حبس نمی‌فرستند که البته دلیل دارد.
دکتر علی فتاحی به قانون مجازات جایگزین اشاره کرد و افزود: ما نباید جرات و شهامت پزشک را در درمان از بین ببریم و او را به سمت طب دفاعی سوق دهیم. نباید به سمتی برویم که پزشک از اعمال جراحی سنگین بترسد. منتها در تمام دنیا برای بی‌مبالاتی پزشک حبس داریم یعنی اگر پزشکی باید اقدامی را انجام دهد و نداد، به بیمارش نرسد و... به این رفتار پزشک بی‌مبالاتی می‌گویند.
وی با بیان این مطلب که اتفاق جدیدی در زمینه مجازات‌های پزشکی در کشور رخ نداده است، گفت: ماده «616» مصوبه سال 75 است که البته به پزشک ارتباطی ندارد و عمومیت دارد و آن ماده قانونی این است که اگر کسی منجر به قتل غیرعمد شد، علاوه بر پرداخت دیه و...، از یک تا سه سال حبس برای او در نظر گرفته می‌شود و این از سال 75 مصوب شده است. در کنار ماده «616»، ماده «22» را داشتیم که دست قاضی باز بود و می‌توانست حبس را به جزای نقدی تبدیل کند.
فتاحی ادامه داد: در بازنگری که در قانون مجازات اسلامی انجام شده است، ماده «616» هست ولی ماده «22» حذف شده و اساسا قوه قضاییه در بازنگری جدید به سمت حذف‌زدایی است و این برای کل جامعه است و تنها شامل جامعه پزشکی نمی‌شود.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: در واقع، دستگاه قضایی می‌خواهد حبس را به خدمات جایگزین و جزای نقدی تبدیل کند منتهی این موارد به ماده 79 موکول شده که آیین‌نامه آن باید در هیات وزیران مصوب شود.
وی با اظهار تاسف از اینکه این آیین‌نامه هنوز به تصویب نشده است، گفت: با هماهنگی‌هایی که بین سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت، قوه قضاییه و وزارت دادگستری انجام شده، این آیین‌نامه آماده شده و در کمیسیون‌های هیات دولت در حال بحث و بررسی است که امیدواریم به‌زودی مصوب شود تا این نگرانی از جامعه پزشکی برطرف گردد.
فتاحی در عین حال به این موضوع اشاره کرد که ممکن است برای یک پزشک حبس بریده باشند اما با توجه به اینکه حبس‌ها تعلیقی هستند تا اکنون پزشکی را نداشته ایم که به خاطر خدمات درمانی که انجام می‌دهد، زندانی شده باشد.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که تا زمان تصویب آیین‌نامه هیات وزیران به چه شکلی با تخلفات پزشکی برخورد می‌شود به ماده «616» اشاره کرد و گفت: چون قاضی مجبور است که اعمال قانون کند منتهی حبس‌ها تعلیقی هستند و تاکنون حبس تعزیزی نداشته‌ایم. با توجه به بخشنامه‌ای که رییس قوه قضاییه ابلاغ کرده است، آرامشی در بین جامعه پزشکی حاکم شده و این جای تشکر و قدردانی دارد. زیرا این بخشنامه به قضات کمک کرد دست شان برای استفاده از ماده «616» و مواد جایگزین آن باز باشد.
وی به تاخیر صورت گرفته در تصویب آیین‌نامه اجرایی ماده «79» اشاره کرد و افزود: قانون، دولت را موظف و مکلف کرده در عرض سه ماه پس از تصویب قانون مجازات اسلامی (اردیبهشت‌ماه 92)، آیین‌نامه اجرایی آن را مصوب کند که متاسفانه این سه ماه به یک‌سال و سه ماه تبدیل شده که امیدواریم طی دو، سه ماه آینده این آیین‌نامه
 آماده شود.

 

کودکان ایرانی مبتلا به اوتیسم بالاتر از میانگین جهانی
ایسنا- معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه طرح غربالگری بیماری اوتیسم در کشور در حال اجراست، گفت:‌ با توجه به افزایش آمار مبتلایان به اوتیسم، علاوه بر تقاضای نگهداری از آنها در مراکز روزانه با تقاضا برای مراکز شبانه‌روزی نگهداری از مبتلایان به اوتیسم روبه‌رو شده‌ایم که بی‌سابقه است. علت این امر آن است که برخی خانواده‌ها از توان نگهداری فرزندانشان عاجز شده‌اند.
دکتر یحیی سخنگویی با اشاره به آغاز اجرای طرح غربالگری بیماری اوتیسم اظهار کرد: غربالگری برای کودکان دو تا پنج سال در حال انجام است.وی ادامه داد: پیش از آغاز غربالگری، آموزش کشوری برای تمام افراد متخصص انجام و کتب آموزشی مربوط در اختیار تیم‌های غربالگری قرار داده شده بود.معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مبتلایان به اوتیسم و موارد مشکوک شناسایی شده‌اند، گفت: متاسفانه تعداد کودکان شناسایی شده بالاتر از میانگین جهانی است. قبلا این آمار بسیار کم بود و به چشم نمی‌آمد البته هنوز تمامی اطلاعات برای ارایه آمار نهایی جمع‌آوری نشده‌اند.سخنگویی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح غربالگری اوتیسم شناسایی و ارایه به‌موقع خدمات توانبخشی است تا بتوانند وارد مدارس عادی شوند، اظهار کرد: تشخیص دیرهنگام منجر به عقب‌ماندگی ذهنی و حضور آنها در مدارس استثنایی خواهد شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر متقاضی 32 مرکز روزانه برای نگهداری از مبتلایان به اوتیسم هستیم، افزود: با توجه به نیازهای کشور برای مراکز شبانه‌روزی مدتی پیش نخستین مرکز شبانه‌روزی در استان خراسان‌رضوی دایر شد.

 

در پی افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق طی 3 روز گذشته؛ تشکیل جلسه کمیته مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران
در پی افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق طی 3 روز گذشته کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران دیروز تشکیل جلسه داد.
بر اساس اطلاعات ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون در روز دوشنبه 96 PSI، سه‌شنبه 191 PSI و چهارشنبه 121 PSI و در شرایط «ناسالم» بوده است.اطلاعات دریافتی حاکی است که غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون در برخی ایستگاه‌ها طی سه روز گذشته در شرایط اضطرار نیز بوده است، این در حالی است که هیچ پیش‌بینی و هشداری از سوی سازمان هواشناسی در این خصوص اعلام نشده بود.از سوی دیگر مرکز هماهنگی و اطلاع‌رسانی آلودگی هوای تهران نیز مدتی است اخبار آلودگی هوای تهران را به صورت منظم به رسانه‌ها مخابره نمی‌کند از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی است نماینده سازمان هواشناسی نیز به صورت تلفنی با مرکز «مهار» در ارتباط است.
به این ترتیب و در پی عدم اطلاع‌رسانی و هشدار درخصوص آلودگی هوای چند روز گذشته و به درخواست اداره کل محیط‌زیست استان تهران، جلسه کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران تشکیل شده که یکی از دستورکارهای اصلی این جلسه بررسی علت عدم پیش‌بینی این وضعیت پایتخت توسط سازمان هواشناسی، اتخاذ تدابیر برای موارد مشابه، تعیین تکلیف مرکز «مهار» و تعیین‌تکلیف کانون‌های گرد و غبار اطراف و داخل تهران به‌خصوص معادن شن و ماسه در غرب استان تهران بود.

 

انهدام شبکه توزیع موادمخدر در پایتخت
ایسنا- سرپرست پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ از انهدام شبکه توزیع مواد مخدر در پایتخت خبر داد.
سرهنگ محمد بخشنده در تشریح این خبر گفت: روز ششم تیرماه امسال عوامل عملیات ویژه دایره 4 این پلیس در پی کسب خبری در جریان تشکیل شبکه توزیع مواد مخدر قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه با کسب این خبر تلاش برای تایید صحت و سقم ماجرا آغاز شد، گفت: با اقدامات فنی و پلیسی ماموران توانستند در تقاطع اتوبان ساوه و بزرگراه آزادگان یک دستگاه تریلر حامل مواد مخدر را شناسایی کنند.
بخشنده افزود: بررسی‌ها نشان داد که یک دستگاه خودرو پژو آردی به عنوان پیش‌روی این تریلر وظیفه بررسی مسیر را برعهده دارد که در یک عملیات پلیسی این دو خودرو توقیف شدند.
سرپرست پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت با بیان اینکه مواد مخدر به صورت کاملا حرفه‌ای در بدنه تریلر جاسازی شده بود، گفت: مقدار 98 کیلو و 600 گرم تریاک و 99 کیلو و 580 گرم حشیش کشف شد.
به گفته وی، تعداد پنج نفر قاچاقچی به نام‌های آرمان، منصور، مختار، مهران و هدایت نیز دستگیر شدند.

 

مرگ ۶۷۴۰ نفر در ۱۰ سال بر اثر برق‌گرفتگی
فارس- طبق اعلام سازمان پزشکی قانونی در دو ماه نخست امسال، ۸۴ نفر به دلیل برق‌گرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند.
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: طی دو ماه نخست امسال 84 نفر به علت برق گرفتی جان خود را از دست داده‌اند.
از کل موارد برق‌گرفتگی در دو ماهه ابتدایی امسال 73 نفر مرد و 11 نفر زن بودند، این در حالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر برق‌گرفتگی در مدت مشابه سال قبل 107 نفر و تعداد زنان 13 نفر بود.
در این مدت استان‌های خوزستان با 14، تهران با 13، خراسان رضوی با 9، البرز با هفت و فارس با شش فوتی بیشترین آمار تلفات ناشی از برق‌گرفتگی را داشته‌اند.
آمار مرگ ناشی از برق‌گرفتگی در استان‌های دیگر کمتر از چهار نفر بوده در بسیاری از استان‌ها نیز هیچ مرگ ناشی از برق‌گرفتگی گزارش نشده است.
بر اساس این گزارش، آمار تلفات برق‌گرفتگی در سال گذشته 750 نفر بوده که در مقایسه با سال قبل از آن 9/8 بیشتر شده است. از کل متوفیات برق‌گرفتگی در سال گذشته 687 نفر مرد و 63 نفر زن بودند.
یادآور می‌شود در 10 سال گذشته (1383 تا 1392) شش هزار و 740 نفر به علت برق‌گرفتگی در کشور جان خود را از دست داده‌اند که سال 1389 و سال 1392 با 750 نفر دارای بیشترین آمار و سال 1382 با 474 نفر دارای کمترین میزان مرگ‌های ناشی از برق‌گرفتگی بودند.

 

پراید و پژو؛ خودروی مورد علاقه سارقان
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی با اعلام اسامی خودروهای مورد علاقه سارقان گفت که با اقدامات انجام شده در قرارگاه مبارزه با سرقت، ربودن خودرو در خردادماه نسبت به ماه قبل 2/7 درصد کاهش یافت.
سرهنگ علی غیاثوند در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: تنها پنج درصد سرقت خودرو برای سند، نمره کردن و به فروش رساندن آن در کشور انجام شده و بیشتر سرقت‌های خودرو منجر به سرقت لوازم و قطعات داخلی خودرو شده و سپس سارقان ماشین را در محله‌ای خلوت رها می‌کنند. در حال حاضر 96 درصد خودروهای سرقتی از سوی ماموران کشف و به صاحبانشان تحویل می‌شود.
وی با اعلام اینکه سارقان خودرو کشور حرفه‌ای نیستند، افزود: 9 درصد سرقت‌های کشور را سرقت خودرو تشکیل می‌دهد. این درحالی است که نسبت وقوع سرقت در خردادماه امسال نسبت به اردیبهشت‌ماه 2/7 درصد کاهش یافته است.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی با اعلام اینکه 80 درصد خودروهای سرقتی سال گذشته مدلشان زیر 86 بود، گفت: همزمان با نصب سویچ ضد سرقت از سال 86 روی خودروهای داخلی ایمنی اندکی افزایش یافته و سرقت کاهش یافته است.
سرهنگ غیاثوند در مورد بیشترین خودروهایی که از سوی سارقان ربوده می‌شود، گفت: پراید، بیشترین آمار سرقت را به خود اختصاص داده است اما باید توجه داشت که اقبال عمومی و همچنین تولید این وسیله نقلیه در کشور زیاد است.
پس از پراید، گروه پژو و پیکان، نیسان و وانت‌مزدا بیشترین آمار سرقت را به خود اختصاص داده‌اند. در سال 92 تنها 10 خودرو پرایدی که تولید همان سال بود سرقت شد. این نشان از ارتقای ایمنی خودروها دارد.
غیاثوند با بیان اینکه اقدامات خودروسازان برای جلوگیری از سرقت مطلوب است، تاکید کرد: این اقدامات جامع نیست؛ این شرکت‌ها همچنان باید برای افزایش ضریب امنیت محصولات خود تلاش کنند. هنوز هم سارقان علاقه‌مند به ربودن وسایل داخل خودرو و قطعات هستند به همین دلیل لازم است قطعه‌سازان در راستای «هویت‌سازی» برای قطعات خودرویشان اقداماتی انجام دهند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی با بیان اینکه خودروسازان توان افزایش ضریب امنیت محصولاتشان را دارند، گفت: خودروسازان باید به سمتی حرکت کنند که وقتی سارق با انجام اقدامات تخریبی وارد خودرو شد، نتواند آن را به حرکت دربیاورد.

 

مسعود شفیعی سرپرست جدید دانشگاه علمی- کاربردی
وزیر علوم با صدور حکمی، سرپرست فعلی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای را به عنوان سرپرست دانشگاه علمی- کاربردی منصوب کرد.
رضا فرجی‌دانا با صدور حکمی مسعود شفیعی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه جامع علمی- کاربردی منصوب کرد.
شفیعی به موجب این حکم با حفظ سمت در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به سرپرستی دانشگاه جامع علمی- کاربردی منصوب شد.

بازگشت صفر حذف شده به کارنامه دانشجویان
مهر- مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بازگشت نمره صفر به کارنامه دانشجویان کارشناسی خبر داد.
عبدالرحیم نوه‌ابراهیم با بیان اینکه وزارت علوم در حال بررسی و بازنگری آیین‌نامه‌های مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست، گفت: حذف نمره صفر از کارنامه اقدام مناسبی نبود و بار دیگر به کارنامه بازمی‌گردد.
وی ادامه داد: نمره صفر بار دیگر در معدل دانشجویان محاسبه می‌شود.
به گفته این مقام مسوول وزارت علوم، تقریبا تمام معاونان آموزشی دانشگاه‌ها پیشنهاد بازگشت نمره صفر به کارنامه را مطرح کرده‌اند.
نوه‌ابراهیم دلیل بازگشت نمره صفر به کارنامه را مصلحت نظام آموزشی کشور عنوان کرد و گفت: هرچند ممکن است دانشجویان این امر را ناخوشایند بپندارند اما ارتقای کیفیت نظام آموزشی خبر خوبی برای کشور است.
به گزارش مهر، وزارت علوم دولت دهم طی دو سال گذشته با بازنگری آیین‌نامه کاردانی و کارشناسی پس از گذشت چند دهه اعلام کرد که نمره صفر از کارنامه دانشجویان به علت ارتقای کیفیت و تشویق برای تحصیل و آموختن دانش حذف می‌شود.

برای سال تحصیلی جدید اعلام شد؛سیاست وزارت علوم درباره رشته‌ها و دانشگاه‌های تک‌جنسیتی
مهر- مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم با اشاره به تازه‌ترین سیاست این وزارتخانه درخصوص رشته‌های تک‌جنسیتی به برخی موارد اشاره کرد.
حسین حسینی در این‌باره اظهار داشت: مجوز رشته‌های تک جنسیتی برای سال تحصیلی جدید هیچ تغییری نمی‌کند و طبق روال گذشته پذیرش دانشجو در این رشته‌ها ادامه دارد.
وی درباره صدور مجوز برای دانشگاه‌های تک‌جنسیتی اظهار داشت: شورای گسترش وزارت علوم هیچ مجوز جدیدی برای ایجاد دانشگاه‌های تک‌جنسیتی بجز تاسیس شعبه دانشگاه‌الزهرا در ارومیه صادر نکرده است.
مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم خاطرنشان کرد: امسال ظرفیت مناسبی برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های غیردولتی و دولتی در نظر گرفته شده و کفه ترازوی پذیرش دانشجو در رشته‌های غیرتک‌جنسیتی سنگین‌تر است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles