افزایش وام تامین اجتماعی: بازنشستگان سبد کالای رمضان دریافت نمیکنند
دبیر کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به ارایه توضیحاتی پیرامون روند پرداخت وام به بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: وامها طبق روال سالهای گذشته اعطا میشوند.
به گزارش ایسنا، محمد اسدی افزود: برای هر استان سهمیهای در نظرگرفته شده است که بازنشستگان براساس آن در کانونها ثبتنام میکنند اما تعداد وامهای قابل واگذاری چندان بالا نیست که همه بازنشستگان بتوانند از این وام استفاده کنند. به عنوان مثال سال گذشته از 60 هزار بازنشسته یک استان، حدود 1400 نفر وام دریافت کردند.
دبیر کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه چه کسانی برای دریافت وام در اولویت قرار دارند؟ اظهار کرد: هر کانون در استان خود شرایطی را معین کرده و سیاست هر استان متفاوت است. برخی استانها با قرعهکشی و برخی دیگر براساس ترتیب ثبتنام وام پرداخت میکنند؛ البته کسانی که سالهای گذشته ثبتنام کردهاند از شانس بالاتری برخوردارند.
اسدی با بیان اینکه سال گذشته مبلغ این وام حدود یک میلیون تومان بود، گفت: امسال مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی به دومیلیون تومان افزایش یافته است.
وی در پاسخ به اینکه آیا تامین اجتماعی برنامهای برای ارایه سبد کالا یا بن ویژه ماه مبارک رمضان دارد؟ گفت: تاکنون ندیدهام تامین اجتماعی سبد کالای ماه رمضان به بازنشستگان مستمری بگیر ارایه دهد، تنها یک سال سبد کالای عیدانه اعطا شد که دیگر تکرار نشد. دبیر کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی افزود: در حال حاضر بن خوار و بار به بازنشستگان تامین اجتماعی اعطا میشود که قبلا ماهانه حدود 22 هزار تومان بود و امسال به 30 هزار تومان افزایش یافته است.
یک جامعهشناس: سیاستهای تنبیهی راهکار مناسبی برای افزایش جمعیت نیست
مهر- یک جامعهشناس خانواده با اشاره به اینکه برای افزایش جمعیت و تغییر ساختار جامعه باید از روشهای فرهنگی استفاده شود، گفت که سیاستهای تنبیهی و مجرم دانستن افراد راهکار مناسبی برای افزایش جمعیت نیست و به نتیجه نمیرسد.
دکتر فروزنده جعفرزاده در مورد طرح مجازات دو تا پنج سال حبس برای روشهای عملی جلوگیری از بارداری افزود: افزایش یا کاهش جمعیت در کشور مساله ملی است و توجه کردن به آن بسیار مهم است و بیتردید حاکمیت در مسایل خصوصی افراد دخالت میکند. وی تاکید کرد: باید مجرم شناختن افراد آخرین راه مقابله با عملی نادرست باشد که البته در مورد افزایش جمعیت و جلوگیری از بارداری درست نیست و نمیتوان مردم را به دلیل عدم آگاهی یا بیماری و یا هر علت دیگر که منجر به نخواستن فرزند میشود مجرم دانست.
به گفته وی، در بحث باروری و تمایل به تشکیل خانواده عوامل متعدد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نقش دارند و با بررسی این مسایل باید دلایل کاهش تمایل به تشکیل خانواده و بچهدار شدن را سنجید.
این جامعهشناس خانواده با اشاره به اینکه برای افزایش جمعیت یا تغییر ساختار جمعیت کشور بهتر است از روشهای فرهنگی استفاده کنیم، گفت: بدون شک جمعیت ما طی سالهای آینده به سمت سالمندی پیش میرود و به این منظور باید از روشهای فرهنگی برای اطلاع رسانی و آگاهی مردم استفاده کنیم به همین دلیل اعمال فشار و زور در مورد آنها موفقیتآمیز نیست. جعفرزاده با اشاره به اینکه مساله فرزندآوری یکی از موارد خصوصی زندگی افراد محسوب میشود، گفت: در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی یا صرف تنبیه بسیار خطرناک است به طوری که در گذشته نیز اینگونه بوده و پاسخ درستی نیز دریافت نکردهایم بر همین اساس مردم را باید با واقعیتهای جامعه و همچنین اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتد آشنا کنیم و تغییرات روند جمعیتی را با آنها در میان بگذاریم و در نهایت این خود مردم هستند که تصمیمگیری میکنند.
گازوییل مصرفی 100 برابر استاندارد گوگرد دارد: افزایش آلزایمر و پارکینسون در اثر ریزگردهای 5/2 میکرونی
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: گازوییلی که در حال حاضر در جایگاههای سوخت توزیع میشود بین 500 تا 700 ppm گوگرد دارد در حالی که استاندارد آن بین20 تا 50 ppm است.
رحمتالله حافظی در گفتوگو با مهر ضمن اشاره به تغییر الگوی آلودگی هوای پایتخت گفت: زمانی سرب، گازهای سمی و آزبست تهدید کننده سلامت هوای پایتخت بودند اما این الگو تغییر پیدا کرده و در حال حاضر آلودگی هوای تهران به دلیل ذرات معلق است.
وی ادامه داد: ذرات معلق به دو گروه ذرات زیر 5/2 میکرون و ذرات بین 5/2 تا 10 میکرون تقسیم میشوند که ذرات زیر 5/2 میکرون تهدید جدی برای سلامت انسانها هستند زیرا از بافت ریه به خون وارد شده و سبب بیماریهایی مانند پارکینسون، آلزایمر و تصلب شرائین میشود زیرا بخشی از بیماریها ناشی از طبیعت و ساختار جغرافیایی است و برخی به دلیل مشکلاتی است که انسانها به وجود آوردهاند که در حال حاضر خشکسالی و کاهش بارندگی سبب کم شدن منابع آب زیرزمینی و کاهش پوشش گیاهی شده و با یک نسیم و جریان هوا این ذرات از روی زمین به هوا بلند شده و میتوانند 15 سال در هوا معلق بمانند. رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ایجاد مانعهایی برای حرکت مستمر این ریزگردها را برای مقابله با آنها ضروری دانست و گفت: ایجاد پوشش گیاهی، کاشت درخت و وجود باغات در اطراف شهرها مانع خوبی برای مقابله با این نوع ریزگردهاست.
رسیدن ریزگردهای نمکی به پایتخت
به گفته حافظی، خشک شدن تالاب حورالعظیم نیز سبب ایجاد ریزگردهای آغشته به نمک در کشور شده که این ریزگردها به راحتی تا تهران و نواحی شرقی استان تهران میآیند.
لزوم گوگردزدایی از سوختهای غیراستاندارد
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه منشاء ریزگردها سوخت غیراستاندارد است، گفت: استفاده بنزین و گازوییل غیرمجاز و استفاده از سوخت مازوت نقش مهمی در افزایش آلودگی هوا دارد. گزارشی که ما از جایگاههای عرضه گازوییل داریم نشان میدهد که گوگرد این مناطق بین 500 تا 700 ppm است که استاندارد آن بین 50 ppm تا 20 است و باید دولت اقدامی جدی در خصوص گوگردزدایی انجام دهد.
حافظی اضافه کرد: نیروگاهها در زمستانها که با افت فشار گاز روبهرو هستیم با سوخت مازوت کار میکنند و ما متوجه شدیم که نیروگاه بعثت در قلب تهران سالها نه تنها در فصل سرما بلکه در تمامی طول سال با سوخت مازوت فعالیت میکرده است.
لزوم استفاده بیشتر از سوختهای غیرفسیلی
حافظی تاکید کرد: برای کاهش ریزگردهای ناشی از سوخت باید حملونقل با سوخت غیرفسیلی و زیرساختهای مناسب برای خودروها و موتورسیکلتهای برقی ایجاد شود.
روایت وزیر بهداشت از وضعیت ایدز در کشور
مهر- وزیر بهداشت از افزایش آمار ایدز خبر داد و گفت که اعتیاد به موادمخدر یکی از عوامل موثر در شیوع ایدز است.
دکتر سیدحسنهاشمی در حاشیه نشست مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه در این جلسه مجموعه تصمیمات اتخاذ شد، افزود: قرار است راهکارهای اجرایی مربوط به پیشنهادات ارایه شده در راستای پیشگیری و درمان اعتیاد طی دو هفته آینده مشخص شوند و بتوانیم با عمق و محتوای بیشتری در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد و همچنین مشکل کمپهای ترک اعتیاد حرکت کنیم. وی ادامه داد: در حال حاضر با آسیبهای روحی، روانی و اجتماعی ناشی از اعتیاد مواجه هستیم و در کنار آن بیماریهای ناشی از اعتیاد بسیار مخرب هستند که این موضوع با توجه به سوءمصرف موادمخدر جدید پیچیدهتر شده است. وزیر بهداشت با بیان اینکه این موضوع معلول بدرفتاری افراد و گاهی اوقات غفلت خانوادههاست، گفت: البته نقش دولت و مجلس را در این خصوص نفی نمیکنیم و گاهی اوقات تصمیمات آنها زمینهساز رفتار غلط میشود. هاشمی با اشاره به اینکه در این جلسه تمرکز ما روی بیماری ایدز بود، گفت: اعتیاد از جمله عوامل موثر در شیوع ایدز است. درباره پیشگیری از وقوع ایدز در نقاط مختلف کشور در پی اعتیاد نیز تصمیماتی گرفته شده که مراحل اجرایی آن طی دو هفته آینده مشخص میشود. باید گفت تجمع معتادان در قالب کمپها میتواند شیوع ایدز را به دنبال داشته باشد.
وی درباره علت ارایه نشدن آمارهای دقیق از ایدز و اعتیاد در کشور، افزود: آمارهایی که اعلام میشود، دقیق هستند. در حال حاضر آمار ایدز 27 هزار نفر در کشور است که معمولا آن را به علت پنهانکاری مردم، ضرب در چهار میکنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: آمار ایدز نسبت به چند سال گذشته افزایش یافته اما باید گفت مخفیکاری در این خصوص در میان نبوده و باید راهکارهایی پیدا شود که این بیماری بیش از این گسترش نیابد.
سرنوشت «بیمه مهریه» به کجا رسید؟
ایسنا-«بیمه مهریه زنان» یکی از چالش برانگیزترین موضوعات دولت دهم در حوزه زنان بود که تیرماه سال 91 سر زبانها افتاد. مسوول پیگیری این بیمه زهره سادات لاجوردی، مدیر سیاسی - فرهنگی مرکز سابق امور زنان و خانواده بود. به گفته او این بیمه به سد نبود اعتبار برخورد و نافرجام ماند.
لاجوردی با بیان این مطلب اظهارکرد: حدود خرداد ماه سال 92 آخرین پیگیریهای ما برای به سرانجام رساندن بیمه مهریه صورت گرفت و جلساتی با وزارت دادگستری و یکی از صندوقهای بیمه برگزار کردیم. ستاد دیه نیز از این طرح ما استقبال کرد اما به علت تغییر دولت و نبود امکان تامین اعتبار، بیمه مهریه مسکوت باقی ماند.
وی افزود: در دولت دهم موضوع «بیمه زنان خانه دار» نیز مطرح بود که در صورت تامین اعتباراین بیمه امکان پرداختن به بیمه «مهریه» نیز فراهم میشد. لاجوردی درباره مزایای بیمه مهریه اظهار کرد: این نوع بیمه نه تنها به سود زندانیان دیه بود، بلکه زوج میتوانست به مرور مبلغی را برای پرداخت مهریه همسرش پس انداز کند. از سوی دیگر مهریه زن نیز ایمن میشد.
نقشه پیچیده سارق برای خرید مزدا 3!
ایسنا- رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از دستگیری فردی خبر داد که برای خرید مزدا 3 اقدام به سرقت از حساب مافوقش کرده بود.
سرهنگ محمدمهدی کاکوان در تشریح جزییات این خبر گفت: اواخر اردیبهشتماه امسال مردی به نام نادر با حضور در پلیس فتای پایتخت اعلام کرد که مبلغ 35 میلیون تومان از حساب وی به روش برداشت غیرمجاز به سرقت رفته است.
وی با بیان اینکه ماموران در بررسیهای اولیه متوجه شدند که مالباخته دارای یک فروشگاه بسیار بزرگ تبلت، تلفن همراه، نوتبوک و … است، گفت: بررسیهای پلیسی و تحقیق از حسابهای بانکی این فرد نشان داد که نهتنها مبلغ 35 میلیون تومان از حساب وی به صورت غیرمجاز برداشت شده است، بلکه 165 میلیون تومان دیگر نیز بدون اجازه وی از حسابش برداشت شده است.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با بیان اینکه کارآگاهان پلیس با مهندسی معکوس توانستند رد پای پسری جوان به نام داریوش را در این پرونده بیابند، گفت: نکته قابل توجه این بود که داریوش شاگرد مغازه مالباخته محسوب میشده که توانسته بود با فعال کردن رمز دوم حساب بانکی نادر از وی سرقت کند.
کاکوان با بیان اینکه با روشن شدن نقش داریوش در این سرقت، تحقیق از وی در دستور کار قرار گرفت، گفت: این فرد در اعترافاتش عنوان کرد که با سوءاستفاده از حساب بانکی نادر و با توجه به حجم پولهای در گردش این فرد، اقدام به سرقت از او کرده است. به گفته کاکوان، بررسیها نشان داد که داریوش اقلامی چون تلفن همراه، تبلت، نوتبوک و … را با پول مالباخته خریداری کرده و پس از مدتی با این بهانه که لوازم جدید خریده است، مجددا اقلام خریداری شده گذشته را میفروخت.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان داد که داریوش به صورت ارقام کوچک اقدام به برداشت پول از حساب نادر میکرده، گفت: با این حال داریوش در یک عملیات بانکی 117 میلیون تومان پول برای خرید یک دستگاه مزدا 3 از حساب نادر برداشت کرده بود اما مالباخته متوجه برداشت غیرمجاز نشده بود.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با بیان اینکه بلافاصله مزدا3 این متهم توقیف و حساب بانکی وی نیز مسدود شد، گفت: به فروشندگان توصیه میشود که در امور بانکی خود از سیستم حسابداری نوین استفاده کنند تا نسبت به مدیریت حساب بانکیشان اقدام کرده و از میزان درآمد واقعیشان مطلع شوند.
حمایتنامه 187 استاد دانشگاه مازندران و کشاورزی ساری از سیاستهای رییسجمهور و وزیر علوم
به نام خداوند جان و خرد
جناب آقای دکتر حسن روحانی
رییسجمهور محترم
با سلام و درود و آرزوی سربلندی برای شما و همکارانتان در دولت محترم.
انتخابات خردادماه 92 فرصتی بود که مردم با رای قاطع و حضور کمسابقه خود ضمن نه گفتن به سیاستهای دولت پیشین، از فردی استقبال کنند که در سخنرانیها و مناظرات انتخاباتی خود با صراحت و شفافیت، عقلانیت و تدبیر و اعتدال را وعده داد و همگان را فراخواند تا با حضور شاداب و دلسوزانه خود در خدمت اقتصاد و علم و فرهنگ ایرانزمین قرار گیرند و با امید به داشتن زندگی بهتر و آیندهای روشنتر برای فرزندان این سرزمین شایسته، در صحنه حضور یابند اما گویی آن تعداد قلیلی که منفعت بایسته همگان، موقعیتهای متنوعشان را با تهدید مواجه کرده است، عزم خویش جزم کرده که آن روند زیانبار را تداوم بخشند و با بحرانسازی هرروزه- و دیگر نه نُه روزه- دولت نوپا را دچار روزمرگی نمایند.
بر هیچ فرد آگاهی پوشیده نیست که سیاستهای هشت سال گذشته، چه خسارتهای بزرگی بر کشور ما تحمیل کرد. تصمیمات شتابزده، غیرکارشناسانه، غیرعلمی وگاه لجوجانه در عرصه داخلی و خارجی که منجر به آسیبهای کلان و بعضا جبرانناپذیر به ویژه در حوزه فرهنگ عمومی و ملی و تباهسازی سرمایه عظیم اجتماعی، انسانی، اخلاقی، اقتصادی و ... گردید و حتی حیات نظام جمهوری اسلامی را به مخاطره انداخت.
فریاد اعتراض و هشدار دلسوزان واقعی کشور در هیاهوی عوامفریبی و همهمه شعارزدگی شنیده نشد. استادان دانشگاه، کارشناسان و مدیران آگاه و توانمند یا از کار بیکار یا بهاجبار بازنشسته شده و به گوشه عزلت فرستاده شدند تا نگاه نقاد و هوشیار از کشور رخت بربندد و برآیند آن نحوه اداره دولت، این بشود که همگان امروز شاهد آنیم. تنها یک نمونه از ثمرات آن نگاه و آن سیاست، احراز مقام اول جهان در نرخ خروج مغزها و نخبگان کشور در چنین فضای ناامیدی و یاس و در مقابل بورسیه غیرقانونی بیش از 3000 دانشجوی دکترای فاقد صلاحیت علمی در نظام آموزش عالی بود.
اکنون که وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری برای مقابله با چنین قانونشکنیهایی اقدام نمودهاند، برخی از قانونگذارانی که خود با سکوتشان مسبب چنین وضعیتی بودهاند و اکنون باید پاسخگوی موکلان خود باشند، وظایف اصلی خود را وانهادهاند و هر از چندگاهی دست به کار تدارک استیضاح وزیر علوم میشوند. ما امضاکنندگان این نامه ضمن حمایت قاطع از جناب آقای دکتر فرجیدانا، دگربار حمایت خود را از سیاستهای دولت ارجمند اعتدال اعلام میداریم و اذعان میکنیم که در زمان اندکی که از حضور دولت شما میگذرد، نهال امید در دلها به شکوفه نشسته است. سیاست خارجی موفق و آشتیجویانه، چهره عقلانی و صلح دوستانه ملت ما را به همگان نشان داده است. در عرصه داخلی با تلاش در جهت شایستهسالاری، عقلانیت و اعتدال، یک بار دیگر امور به سمت نظم و انضباط پیش میرود. طی ماههای گذشته تحریمها نهتنها تشدید نشده بلکه به سوی کاهش سوق یافته و بخشی از منابع مالی توقیف شده به کشور باز گردانده شده است. تورم کنترل شده و نرخ رشد آن کاهش یافته و امید به سرمایهگذاری در بخش صنعت افزایش یافته است. مبارزه با فساد دولتی و اختلاسها آغاز شده است. فرهنگ و هنر زمینه رشد و بالندگی یافته و فضای دانشگاه نفس تازه میکند. نخبگان مهاجر در انتظارند که با بهبود وضعیت اقتصادی - اجتماعی، بار دیگر به دامان پرمهر میهن بازگردند و خدمتگزار این آب و خاک باشند.
ما اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران و دانشگاه کشاورزی ساری ضمن دفاع و پشتیبانی از اقدامات منطقی و عزتمدارانه دولت جنابعالی در عرصههای جهانی و به طور خاص مذاکرات هستهای و عرصههای داخلی در جهت رشد و توسعه و شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد، سیاست، علم و فرهنگ خواستار آن هستیم که با عزمی راسختر و با گامهایی استوارتر و پویاتر به پیش رفته و با اتکاء به پشتوانه مردمی و حمایتهای مدبرانه مقام معظم رهبری، مسیری را که انتخاب نمودهاید «دلاورانه» طی کنید. نشان دهید که عزم شما و مردم آگاه ما در راه پیشرفت و شکوفایی این آب و خاک بازگشتناپذیر است.
در پایان لازم میدانیم به طور ویژه از سیاستهای عالمانه شما نسبت به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و انتخاب وزیر شایسته و خردمند، جناب آقای دکتر رضا فرجیدانا که برآنند تا دانشگاه و دانشگاهیان را به جایگاه ماهیتی خود بازگردانند، تقدیر نماییم.
با آرزوی توفیق و سربلندی شما
جمعی از استادان دانشگاه مازندران و کشاورزی ساری
راهاندازی اتاق امن تزریق مواد مخدر
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر جزییات کامل راهاندازی اتاقهای امن تزریق را تشریح کرد.
فرید براتیسده درباره جزییات راهاندازی اتاقهای امن تزریق اظهار داشت: باید ظرفیت موضوعات مرتبط با کاهش آسیب اعتیاد بررسی شود. در کشور تعدادی معتاد پرخطر داریم که به طور عمده تزریقی بوده یا عملشان سنگین است و هر اقدامی که انجام شود این افراد درمان نمیشوند.
وی افزود: براساس ماده «16» قانون مبارزه با مواد مخدر این افراد باید دستگیر شوند که متاسفانه به محض آزادی دوباره اقدام به مصرف مواد میکنند.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر 200 تا 250 هزار معتاد تزریقی در کشور داریم، افزود: این افراد در محلهای مختلف حضور دارند و موضوع اصلی، بهداشت و عدم دریافت خدمات است. این افراد در صورتی که خدمات دریافت نکنند عامل اصلی انتقال هپاتیت، ایدز و اخیرا بیماری سل نیز هستند.