طی 15 سال گذشته رخ داد؛ افزایش 5/2 درصدی زنان سرپرست خانوار
زنان سرپرست خانوار رو به افزایش هستند. پیشبینیها و آمار میگوید تعداد این زنان نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده و این سیر صعودی ادامه دارد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد چهارشنبه گذشته پیشبینی خود مبنی بر افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار را اعلام کرده بود.همچنین مرکز آمار در آخرین گزارش خود خبر از افزایش 5/2 درصدی تعداد آنها داده است.
منصور قمشه، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد روز چهارشنبه در نشست مشاوران امور بانوان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی با معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: یکی از رویکردهای کمیته امداد در جهت حمایت از خانوادههای تحت پوشش ورود به مشکلات حقوقی و مددکاری حقوقی آنهاست. در سال 85، 5/6 درصد زنان سرپرست خانوار بودند. این آمار در سال 91 به 5/12 درصد رسید و براساس پیشبینیها در آمار زنان سرپرست خانوار در سال 95 به 15 درصد میرسد.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه گفت: حدود چهار میلیون و 300 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند که حدود یک میلیون آنها را زنان تشکیل میدهند. 300 هزار نفر از این زنان مطلقه هستند و کمسن و سالترین بیوه براساس یک آمار 16 ساله و براساس آماری دیگری 14 ساله است.
مرکز آمار ایران نیز در آخرین گزارش در مورد وضعیت زنان سرپرست خانوار از افزایش 5/2 برابری این گروه از زنان در دورهای 15 ساله خبر داده و اعلام کرده استانهای تهران و خراسان رضوی بیشترین و ایلام کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب کمترین تعداد زنان خودسرپست را دارند.
مرکز آمار ایران زنان خودسرپرست را به سه گروه تقسیم میکند که گروه اول شامل زنان بیوه، زنان مطلقه و دختران با تجرد قطعی، گروه دوم زنانی هستند که در آن مرد به طور موقت حضور ندارد و گروه سوم خانوارهایی است که در آن مرد به دلایلی همچون بیماری و از کارافتادگی و کهنسالی نمیتواند سرپرست خانوار باشد.
بر پایه این گزارش به نقل از مهر، مرکز آمار ایران و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در آخرین گزارش بررسی آماری وضعیت زنان سرپرست خانوار در خردادماه 93 اعلام کرد: براساس آخرین نتایج سرشماری سال 1390 در یک دوره 15 ساله از 1375 تا 1390 تعداد خانوارهای معمولی دارای سرپرست زن حدود 5/2 برابر افزایش داشته است.
همچنین طی دوره پنج ساله 85 تا 90 متوسط رشد خانوارهای معمولی 0/4 درصد بوده این در حالی است که در همین بازه زمانی متوسط رشد خانوارهای دارای سرپرست زن به 2/9 درصد رسیده است که این درصد نشاندهنده افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار در سالهای اخیر است.
براساس این گزارش در سال 1375 به ازای هر سرپرست مرد 9 سرپرست زن وجود داشت که این نسبت در سال 90 به ازای هر سرپرست مرد به 14 نفر سرپرست زن رسیده است.
گزارش سازمان آمار نشان میدهد که تعداد زنان خودسرپرست که تنها زندگی میکنند 8/40 درصد از کل خانوارهای دارای سرپرست زن را به خود اختصاص داده است. همچنین در بین استانهای کشور تهران با 211 هزار و 236 نفر و خراسان رضوی با 98 هزار و 292 نفر بیشترین استانهایی هستند که زنان سرپرست خانوار را در خود جای دادهاند.
در این گزارش آمده است که تمایل به زندگی انفرادی و سرپرستی با جمعیت کمتر در سالهای اخیر بین زنان افزایش یافته است. به طور کلی روند گرایش به زندگی مجردی در ایران نیز همچون همه جوامع در حال افزایش است که این موضوع به عواملی ناشی از عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی بستگی دارد.
بسیاری از این کارشناسان بر این باورند که روند افزایش این نوع زندگی برای جامعه ایران که همواره ارزشها و هنجارهای خاص خود را دارد و خانواده همچنان مهمترین نهاد اجتماعی است، میتوان مخاطرهآمیز باشد. ضمن اینکه افزایش زندگی مجردی پیامدهای ناگواری همچون افسردگی، فردگرایی، گسترش آسیبهای اجتماعی، عدم تمایل به تشکیل خانواده و داشتن فرزند را در پی دارد.
شائبه تشدید ریزگردها با افزایش استخراج نمک از دریاچه ارومیه
یکی از بزرگترین مخاطرات خشکی دریاچه ارومیه ایجاد ریزگرد و بادهای نمکی در منطقه خواهد بود که عامل ایجاد بیماریهای خطرناک و صعبالعلاج خواهد شد، از سوی دیگر استخراج رو به افزایش نمکها از این دریاچه نگرانی افزایش این ریزگردها را برای برخی فعالان محیطزیست به وجود آورده و این درحالی است که مسوولان سازمان حفاظت محیطزیست تاثیر این تخریبها را در افزایش ریزگردها موثر نمیدانند.
به گزارش ایلنا، نمکهای دریاچه ارومیه که دومین دریاچه آب شور دنیاست، پیش از شروع فرآیند خشک شدن دریاچه به صورت کنترل شده مورد استخراج و بهرهبرداری قرار داشت.پس از بحرانهای ایجادشده برای دریاچه ارومیه این بهرهبرداریها همچنان ادامه دارد و حتی روزبهروز بیشتر میشود به طوری که سبب ایجاد نگرانی برخی از فعالان زیستمحیطی شده است.عباس محمدی، فعال محیطزیست و مدیر انجمن دیدهبان کوهستان با بیان نگرانی از تاثیرات این بهرهبرداریها روی اکوسیستم این دریاچه گفت: یکی از نگرانیهای به وجود آمده از خشک شدن دریاچه ارومیه ایجاد ریزگرد و بادهای نمکی در منطقه است که سبب ایجاد بیماریهای خطرناک برای ساکنان منطقه و محیط زیست خواهد شد.
در استخراجهای بیرویه، حرکت بلدوزرها بافت سنگهای نمک را تخریب میکند و این سنگها را به حالت پودری درمیآورد که سبب تشدید ریزدگردهای نمکی خواهد شد.وی ادامه داد: از آنجا که متولی دریاچه ارومیه سازمان حفاظت محیط زیست است، این سازمان باید بتواند از این بهرهبرداری بیرویه جلوگیری کند در حالی که متاسفانه این نهاد جایگاه مدیریتی قوی ندارد و بودجهاش نیز بسیار محدود است بنابراین در بسیاری از موارد نمیتواند از برخی اقدامات مخاطرهآمیز زیستمحیطی وزارت راه و شهرسازی یا وزارت صنعت و معدن جلوگیری کند.
دریاچه ارومیه نیز با آن وسعت زیاد تنها حدود ۲۵ تا ۳۰ نفر محیطبان دارد که نمیتوانند در مقابل شرکتها بهرهبرداری نمک که از وزارت صنایع و معادن مجوز دارند بایستند و تاثیری بر جلوگیری از استخراج بیرویه داشته باشند.
از سوی دیگر اسماعیل کهرم، مشاور سازمان حفاظت محیطزیست در امور محیط طبیعی با بیان اینکه این تخریبها در برابر وسعت دریاچه ارومیه بسیار ناچیز است و تاثیر قابل توجهی نخواهد گذاشت، اظهار کرد: به هر حال اگر این ماشینها نیز وجود نداشته باشند عوامل طبیعی فرسایش مانند باد و آفتاب سبب ایجاد این ریزگردها خواهند شد.
کهرم با اشاره به وسعت زیاد این دریاچه اظهار کرد: این دریاچه ۱۶۷ کیلومتر طول و ۵۴ تا ۳۷ متر عرض دارد و بهربرداری از نمکهای آن نیز هیچ مشکلی را برای اکوسیستم این منطقه ایجاد نمیکند بنابراین هرکس هرچقدر که بخواهد میتواند از نمکهای ارزشمند این دریاچه استخراج کند.گزارش
اولین جلسه شورا برای تملک «خانه اتحادیه»
ایسنا- در پی تخریب بخشی از «خانه اتحادیه» که روز جمعه صورت گرفته است، دیروز جلسهای غیرعلنی در شورای شهر تهران برگزار شد.
در این جلسه غیرعلنی که در دفتر احمد حکیمیپور به عنوان رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران به همراه خانواده مرحوم اتحادیه برگزار شده است مقرر شد خانواده اتحادیه نماینده قانونی و حقوقی به شورای شهر تهران معرفی کرده و شورای شهر نیز اقدامات مقتضی را برای حفظ و نگهداری این بنای تاریخی انجام داده و در این راستا تلاش کند.
پس از تصویب یک فوریت طرح الزام شهرداری به تملک و بازسازی خانه اتحادیه در شورای شهر تهران دیروز اولین جلسه کمیته میراث فرهنگی شورا با حضور احمد حکیمیپور، رییس این کمیته و خانواده مرحوم اتحادیه مالک این بنای تاریخی تشکیل شد.رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه تخریب خانه اتحادیه ضربه جبرانناپذیری به میراث فرهنگی وارد میکند، گفت: تعداد آثار تاریخی که در آن حمام و کالسکهرو به صورت کامل وجود داشته باشد، اندک است بنابراین چنین آثاری بسیار ارزشمند است.
احمد حکیمیپور با بیان اینکه هیچ تخریبی از سوی شهرداری منطقه در خانه اتحادیه صورت نگرفته است، گفت: مالک ساختمان کنار این خانه در زمان خاکبرداری این بخش از خانه را تخریب کرده است و شهرداری منطقه 12 ناحیه یک در پاسخ به این اقدام هر دو ساختمان را پلمب کرده است.
به گفته وی، مالک ساختمان تخریب شده بدون مجوز و هماهنگی دست به این اقدام زده است و از سوی شهرداری این حق به او داده نشده بود چراکه در محدوده خانه اتحادیه قرار داشته و باید از میراث فرهنگی و شورای شهر تهران مجوز لازم گرفته میشد.
بخشی از دیواری که بین ساختمان قدیم و جدید خانه اتحادیه بود، هنگام انجام عملیات نخالهبرداری از محوطه فرو ریخته است. پس از اطلاع شهرداری ناحیه یک منطقه 12 از این حادثه، آنها بلافاصله در منطقه حضور یافتند و با متوقف کردن ادامه کار در ورودی خانه را جوش دادند.
اقدامات جدید امضاکنندگان استیضاح فرجیدانا
مهر- عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت که استیضاحکنندگان طی یکی دو روز گذشته به این نتیجه رسیدند که خود مجدد با تشکیل مجموعهای برای پیگیری اقدامات متناسب با رفتارهای وزیر علوم را دنبال کنند. عباس مقتدایی درخصوص گزارش هفتگی وزارت علوم به مجلس گفت: وزارت علوم تعهداتی را پذیرفت که در ارتباط با رفع نگرانی استیضاحکنندگان انجام دهد. وی ادامه داد: بنابراین توصیه ما به شخص وزیر علوم آن است که نمایندگان استیضاحکننده و حتی سایر نمایندگان مجلس را در جریان اقدامات و تعهدات پیشین خود در مجلس قرار دهد. به نظر میرسد اینکه اقدامات به صورت قطرهچکانی انجام شده یا اطلاعات و اخبار آن به صورت محدود منتشر شود میتواند فضای استیضاح را در سطح عمومی مجلس گسترش دهد.
امکان تشخیص زودرس HIV در کشور
ایسنا- رییس اداره کنترل و مبارزه با ایدز وزارت بهداشت از اقدامات در دست انجام برای راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی HIV در 15 قطب کشور در سالجاری خبر داد. دکتر عباس صداقت گفت: یکی از اقدامات خوب در حوزه HIV استقرار 11 آزمایشگاه تخصصی و قطب تشخیصی این بیماری است که دسترسی به نظام تشخیص HIV را بیشتر خواهد کرد. وی در اینباره افزود: این آزمایشگاهها در 11 نقطه کشور استقرار یافتهاند و هر یک از این آزمایشگاهها استانهای معین خود را پوشش خواهند داد. اندازهگیری سطح ایمنی بیماران، اندازهگیری بار ویروس در بدن بیماران، تشخیص زودرس بیماری بهویژه در نوزادان و همچنین آزمایشهای تکمیلی HIV در این آزمایشگاههای قطب پیشبینی شده است.
نصب دوربینهای مداربسته در قهوهخانهها
فارس- رییس پلیس نظارت بر اماکن عمومی از نصب آزمایشی دوربین مداربسته در چهار قهوهخانه تهران خبر داد و گفت که هدف از نصب این دوربینها کنترل برخط واحدهای صنفی توسط ادارات نظارت بر اماکن عمومی برای شناسایی و پیشگیری از فعالیت سارقان است. هلالی با اشاره به عملکرد ردههای متناظر استانی اظهار داشت: تاکنون چهار قهوهخانه در تهران به صورت آزمایشی به دوربین مجهز شدند که امکان نظارت برخط بر این صنوف را برای ماموران فراهم میکنند چراکه این اماکن محل تجمع مالخران و سارقان هستند. هلالی همچنین بازدید از اصناف مختلف از جمله بانکها و طلافروشیها در موضوع سرقت را یادآور شد و افزود: طی سه ماهه اول امسال تنها در تهران بزرگ 37 بازدید انجام شده که به صدور سه اخطاریه، شش مورد پلمب و دستگیری هفت نفر انجامیده است.
درگیری 4 استان با خشکسالی
ایسنا- رییس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع خشکسالی جدید در چهار استان کشور خبر داد. مهندس نجار با بیان اینکه با توجه به تغییر اقلیم جهان، کشور ما نیز با خشکسالی روبهرو است، گفت: خشکسالی تنها مربوط به میزان بارندگی نیست بلکه زمان پراکندگی و نوع بارش نیز بسیار مهم است. به گفته رییس سازمان مدیریت بحران کشور، در حال حاضر چهار استان سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی درگیر خشکسالی هستند. وی همچنین در مورد برخی آمارهای ارایهشده در مورد میزان خسارات بخش کشاورزی گفت: صحت و سقم این آمارها مشخص نیست و بهطور عمده مقرون بهصحت نیستند.
پارک ملی کرخه دچار آتشسوزی شد
ایرنا- پارک ملی کرخه در شمال استان خوزستان روز سهشنبه دچار آتشسوزی شد. رییس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شوش گفت: این آتشسوزی حوالی ساعت 12:30 در پارک ملی کرخه به وقوع پیوست. فیروز حاجیکلی افزود: به علت گستردگی آتش از نیروهای آتشنشانی شهرهای مختلف استان خوزستان برای مهار آتش درخواست کمک شد. رییس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شوش با بیان اینکه بخشی از پارک ملی کرخه محل زیست گوزن زرد ایرانی است، گفت: محل زیست گوزن زرد ایمن بوده و خطری گوزنهای زرد مستقر در منطقه حفاظت شده پارک ملی کرخه را تهدید نمیکند.
35 درصد قتلهای کشور با سلاح سرد
مهر- معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی گفت که 35 درصد قتلهای کشور در سال 93 با سلاح سرد رخ داده است. سرهنگ محمد مصطفایی درخصوص بررسی آمار قتل در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته اظهار داشت: سهم استفاده از سلاح سرد در سه ماهه اول سال 92 در کشور 33 درصد بود که این رقم امسال به 35 درصد رسیده است بنابراین تعداد قتلهایی که طی سه ماهه گذشته در کشور با سلاح سرد اتفاق افتاده در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل تفاوت زیادی نداشته است. وی افزود: وقوع قتل در سایر روشها همانند استفاده از سلاح گرم در کشور کاهش داشته است. طی سه ماهه نخست امسال وقوع قتل در کشور شش درصد کاهش داشته است.