وزیر رفاه از ضرورت اجرای طرح تحول سلامت گفت؛ اصلاح ساختار بیمهها در دستور کار
تغییر در فرهنگ سلامت چیزی است که وزیر رفاه برای اجرایی شدن طرح تحول سلامت لازم میداند، تغییر از فرهنگ پزشکان گرفته تا فرهنگ مصرف دارو و تغییر ارجاع و بیمه و همه آنچه در نظام سلامت جای دارد به عقیده او لازمه موفقیت طرح است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه سازمانی به طرح تحول سلامت، نقش سازمان نظامپزشکی در موفقیت این طرح را مورد اشاره قرار داد و گفت: بدون رضایت پزشکان این طرح موفق نخواهد بود و در این مسیر سازمان نظامپزشکی میتواند سطح رضایت را تعریف کند.
دکتر علی ربیعی در مجمع عمومی سازمان نظامپزشکی، خطاب به اعضای حاضر در جلسه گفت: به شما و کارتان اعتقاد دارم. سازمان نظامپزشکی یک نهاد دیرین و با قدمتی حدود نیم قرن است.
وی در توضیح اهمیت جایگاه نهادهای مدنی در جامعه گفت: یک جامعه زمانی خوشبخت خواهد شد که نهادهای مدنی در آن قدرتمند شوند و در این صورت آن جامعه روی سعادت به خود خواهد دید بنابراین معتقدم که سعادت یک جامعه در آن است که نهادهای مدنی و میانجی در آن قوی باشند.
دکتر ربیعی با بیان اینکه سازمان نظامپزشکی به عنوان یک نهاد میانجی میان بازیگران حوزه سلامت عمل میکند، ادامه داد: هرچه این نهادهای میانجی بیشتر رشد کنند، جامعه موفقتر خواهد بود و ما نیز برای رشد جامعه مسیری جز این نداریم.
وی به سیاستهای دولت در زمینه مسایل رفاهی جامعه اشاره کرد و افزود: شاید جرقههای اولیه این نگاه در مناظرات تلویزیونی آقای دکتر روحانی شکل گرفت. در آن مناظرات نوعی ویژگی و نگاه در مورد مسایل حمایت اجتماعی مطرح میشد که با روایتهای اجتماعی پوپولیستی که به نابود کردن بخشهایی از جامعه منجر میشد، متفاوت بود.
دکتر ربیعی در اینباره ادامه داد: معتقدم که حرکتهای پوپولیستی نه تنها به اقتصاد ما لطمههای زیادی وارد کرد و فروپاشی در بخشهای مهمی از اقتصاد به وجود آورد بلکه به عنوان یک معلم معتقدم که ضربات بیشتری را بر حوزه اخلاق و فرهنگ وارد کرد و متاسفانه هیچ کسی برای این حوزه خط کش اندازهگیری نداشت.متاسفانه کرامت انسانی دستکاری شد و امروز گرایش به کار ضعیف شده است.
وی افزود: با مطالعه علمی موثر برای زندگی مردم، هدفدار، پایدار و مجموعهای از این نوع نگاه، سیاستهای رفاهی شکل گرفت که ترجمه آن را در مناظرههای تلویزیونی بیان شده بود. بحث بیمهها و حمایتهای کالایی در مناظرهها اعلام شد و خوشبختانه توانستیم هر دو این موارد را در طرح حمایت غذایی و همچنین در طرح سلامت برای همه تا حدودی پیش ببریم اما میدانیم که مسیر طولانی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیاستهای دولت در زمینه طرح تحول سلامت را مورد اشاره قرار داد و افزود: هر روز مطالعه در مورد فقرا را عمیقتر میکنم. ما در مرحله نخست طرحهایمان جامعه نزدیک به گرسنگی را هدف گرفتیم و امیدواریم در مرحله بعد جلوتر رویم. دولت با تمام دشواریهایی که دارد، پشت طرح تحول سلامت ایستاده است. پول قابل توجهی هم به این حوزه تزریق شد. البته موفقیت این طرح الزاماتی دارد که این مجمع بخشی از این الزامات است چراکه تاثیر شما نه تنها از دستگاههای دولتی کمتر نیست بلکه در برخی از موارد بیشتر هم هست.
وی در اینباره ادامه داد: در شرایط فعلی فرصتی استثنایی فراهم شده است که یک سمت آن ما، پزشکان، نهادهای پزشکی و اجتماعی و یک سمت دیگر نیز دولت قرار دارد. اگر خدای ناکرده طرح تحول موفق نشود، اولین علت آن است که این مجموعه نتوانستهاند به صورتی خوب با یکدیگر کار کنند.
دکتر ربیعی در ادامه صحبتهایش در حمایت از طرح تحول نظام سلامت تاکید کرد: در حد کوچک کردن خود و وزارتخانهام حاضرم طوری عمل کنم که این طرح موفق شود.در این مسیر نباید نگاه سازمانی به این طرح داشته باشیم؛ اینجا جایی نیست که بتوانیم وزنکشی کنیم.
وی در اینباره افزود: دومین مشکلی که میتواند طرح تحول نظام سلامت را با مشکل روبهرو کند، عدم تغییر است. ما نمیتوانیم با روشها و عادات معروف و ساختارهای شکل گرفته در گذشته، طرحی بزرگ اجرا کنیم. اگر نتوانیم ساختارهای بخش را اصلاح کنیم و همچنان به عادات گذشته رفتار کنیم، این حجم بزرگ نقدینگی شکلی کاریکاتوری ایجاد خواهد کرد که به عنوان مثال سر و دست در کاریکاتور ایجاد شده، تناسبی با یکدیگر نخواهند داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید به سمت تغییر حرکت کنیم؛ تغییر فرهنگ پزشکی، تغییر فرهنگ سبک مصرف دارو، تغییر ارجاع، بیمه و... من نیز باید این تغییر را به طور اساسی از بیمهها و رابطه بیمه با پزشک، بیمارستان و خریدار خدمت شروع کنم.اگر در ساختار موجود طرحی نو بیندازیم، بیتردید این ساختار کشش نخواهد داشت و منحنی نزولی خواهد شد. باید همه با هم کار کنیم و گذشت سازمانی داشته باشیم.
وی در ادامه صحبتهایش بر ضرورت کنترل هزینهها تاکید کرد و افزود: سازمان نظامپزشکی بسیار میتواند در این زمینه کمک کند. باید کاری شود که هزینه اضافی به اقتصاد ملی بهداشت تحمیل نشود، باید دست به دست هم به سمت کنترل هزینهها برویم.
دکتر ربیعی در عین حال ادامه داد: باید پزشکان و همچنین مردم از طرح سلامت رضایت داشته باشند، نباید شکاف نارضایتی در این زمینه ایجاد شود. نهادهای میانجی مانند نظامپزشکی هم باید رضایت داشته باشند، باید طوری رفتار شود که همگان از این طرح رضایت داشته باشند. بدون رضایت پزشکان این طرح موفق نخواهد بود و در این مسیر سازمان نظامپزشکی میتواند سطح رضایت را تعریف کند.وی گفتوگوی اجتماعی پیرامون طرح سلامت را ضعیف خواند و گفت: اما هنوز هم در این زمینه دیر نشده است. پیشنهاد ایجاد تالار گفتوگو را به سازمان نظامپزشکی میدهم و ما نیز در کنار شما خواهیم بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین بر لزوم توزیع متوازن خدمات پزشکی در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: منابع انسانی در موفقیت هر طرحی نقشی بیبدیل دارند. در این طرح باید نقش افراد به خوبی تعریف شود و همگان جایگاه خود را پیدا کنند. مجددا بر جلب مشارکت ذینفعان تاکید میکنم چراکه همه نظامهای سلامت در دنیا تنها با توجه به این مقوله به موفقیت رسیدهاند.
وی در ادامه صحبتهایش آموزش و پژوهش را مورد اشاره قرار داد و افزود: به تولید دانش نیاز داریم. در مورد دانش مدیریت در حوزه سلامت و مسایل دیگر نیازمند تولید دانش هستیم. درک و همکاری متقابل از یکدیگر با دانشافزایی صورت میگیرد. فکر میکنم نظامپزشکی میتواند نقش مهمی در این میان بازی کند. ما برای تولید دانش در کنار شما هستیم. موسسه مطالعات تامین اجتماعیمان فعال شده و از دکتر نوربخش میخواهم که بودجه بگذاریم و در این زمینه کار کنیم.
دکتر ربیعی به نامهای که چندی پیش خطاب به رییس سازمان نظامپزشکی نوشته، اشاره کرد و افزود: پزشکان در شکل دادن به سازمانهای رفاهی حمایتی نقش زیادی دارند. ما در مبحث «خیر جمعی» به شما نیاز داریم و معتقدم که طرح سلامت نیز یک خیر جمعی است.
وی مسایل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در موارد مربوط به بهزیستی، خیریهها و ... را مورد اشاره قرار داد و گفت: از آنجا که تکتک پزشکان مسوولیتی اجتماعی نیز دارند از شما میخواهیم که در چارت سازمان جایی برای مسوولیت اجتماعی بگذارید و خوشحال میشویم که در این زمینه همکاری کنید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از صحبتهایش به پرداخت مطالبات جامعه پزشکی از سوی سازمان بیمه تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: پرداخت مطالبات از سوی این دو سازمان بیمهگر تقریبا نزدیک به رسیدگی به اسناد شده است. همچنین شش میلیون و 200 هزار نفر برای بیمه سلامت ثبتنام کردهاند که از این میان تاکنون چهار میلیون و 700 هزار نفر دفترچههای خود را تحویل گرفتهاند و ما تصمیم داریم که خدمات و بسته بیمه پایه را به لحاظ کمی و کیفی ارتقا دهیم.
به گفته وی، در حال حاضر 78 درصد هزینههای سلامت را سازمانهای بیمهگر، 8/8 را مردم و 13 درصد نیز از محل هدفمندی پرداخت میشود. هزینههای بستری نیز به زیر 10 درصد کاهش یافته است.
دکتر ربیعی در ادامه گفت: رویکرد ما در شورایعالی بیمه نیز هدفگذاری برای بالا بردن تعرفه ویزیت در بخش سرپایی و هتلینگ دولتی بوده است. در بخش ارزش نسبی K نیز در مورد K جراحی و داخلی توافق اصولی صورت گرفته است و از آنجا که اعتقاد دارم پزشکان یک ضلع اساسی در این حوزه هستند، هیچ مقاومتی در این بخش نکردیم.
وی همچنین گفت: اصلاح ساختار بیمهها در دستور کار است و در این مسیر از پا نخواهیم نشست. الکترونیکی شدن دفترچهها نیز در سازمان بیمه تامین اجتماعی آغاز شده و این امر تحول بزرگی خواهد بود.
ربیعی خطاب به اعضای حاضر گفت: ما در وزارت رفاه و بیمهها کاملا در کنار شما هستیم و احساس کنید که آنجا خانه شماست. به شخصه به بیمه و نظام جدایی بیمه اعتقاد دارم اما این نظام باید در خدمت دیگران باشد. مانند یک برادر در کنار دکترهاشمی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) هستم و هر کاری از دستم برآید برای موفقیت ایشان انجام میدهم. از نظامپزشکی هم میخواهم که ما و همچنین شورای عالی بیمه را کمک کنید؛ چراکه شما میتوانید راه موفقیت را هموار کنید.
فرمانده نیروی انتظامی: سرقتهای خرد و اعتیاد، دو جرم شایع در کشور
ایسنا- فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت که تنها دغدغه پلیس سرقتهای خرد و اعتیاد به عنوان دو جرم شایع در کشور است.
اسماعیل احمدیمقدم اظهار کرد: وقوع جرایم خشن طی یک دهه گذشته روند نزولی داشته و شاهد کاهش پنج درصدی وقوع قتل در کشور طی چهار ماهه امسال هستیم.وی با اشاره به وقوع یکسوم سرقتهای کشور در تهران، این استان را بزرگترین مرکز وقوع جرم اعلام و اظهار کرد: پلیس نهایت تلاش خود را برای کاهش آمار وقوع سرقت در پایتخت به کار گرفته است.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اجرای طرحهای مبارزه با سرقت از سوی پلیس را راهکاری مناسب برای کاهش آمار وقوع این جرم در کشور دانست.
وی درخصوص نقش پلیس به عنوان ضابط قضایی در مبارزه با فساد گفت: پلیس در صورت مشاهده یا ارجاع پرونده در این خصوص به سرعت وارد عمل میشود.
احمدیمقدم بیشترین زمینه فساد موجود در کشور را از نوع اقتصادی برشمرد و ادامه داد: نیروی انتظامی نیازمند تقویت ساختارهای خود برای مبارزه با فساد است.
وی با بیان وجود حساسیت ویژه نیروی انتظامی در بحث استاندارد و ایمنی خودروها گفت: در سالهای گذشته که کشور در تحریم و رکود بود با تساهل بیشتری با خودروسازان همکاری میکردیم اما امروز بر این باوریم که میتوان با همکاری و دقت لازم استانداردهای لازم را در ساخت خودرو رعایت کرد.فرمانده نیروی انتظامی با ابراز نگرانی از آمار تصادفهای جادهای در کشور خاطرنشان کرد: صنعت خودروسازی باید به استانداردهای روز توجه ویژهای کند تا آمار قابل توجهی از تصادفات جادهای در کشور کاهش یابد.
احمدیمقدم با اشاره به کاهش 17 درصدی جرم و جرایم خشن در چهار ماه نخست سالجاری در استان قزوین و همچنین کاهش تلفات تصادفات جادهای اظهار کرد: نیروی انتظامی قزوین به عنوان نخستین استانی که مورد ارزیابی عملکرد قرار گرفته، نمره خوب و قابل قبولی را دریافت کرده است.وی در ادامه عملکرد پلیس در حوزه جرایم دنیای مجازی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر سرعت پیشرفت پلیس فتا مطلوب بوده و اشراف خوبی به مسایل پیرامونی خود دارد.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: با توسعه خدمات الکترونیکی در کشورها، متخلفان و مجرمان نیز درصدد استفاده از این موقعیت برای ارتکاب جرم میشوند که در این خصوص باید آگاهی مردم را افزایش داد تا مورد سوءاستفاده مجرمان قرار نگیرند.
وی با اعلام اینکه پلیس فتا کشف 80 درصدی جرایم را داشته است، اضافه کرد: این آمار نمایانگر جایگاه مطلوب پلیس فتای ایران در دنیاست.
احمدیمقدم چکهای برگشتی موجود در جامعه را حاصل شرایط اقتصادی ذکر کرد و یادآور شد: وجود این چکها به تنهایی به عنوان یک شاخص منفی مطرح نمیشود اما جابهجایی چک در یک جامعه بیانگر ثبات نسبی اقتصاد است.
کاهش 70 درصدی موشهای پایتخت
مهر- مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان اینکه نقاط جنوبی و مرکزی پایتخت بهطور کامل از وجود موش پاکسازی شدهاند، گفت که تعداد موشهای سطح شهر تا 70 درصد کاهش یافته است.
رضا قدیمی با تاکید بر اینکه موفق بودن طرح جمعآوری موش و کاهش جانوران موذی در شهر تهران را باید از شهروندانی که در مناطق آلوده زندگی میکنند جویا شد، اظهار کرد: وقتی مردم وجود موش را در مناطق به سامانههای 137 و 1888 گزارش میدهند، در بازه زمانی یک هفته تا 10 روز طول میکشد تا این جانوران موذی به طوری کلی در آن منطقه یا محله از بین بروند.
وی با بیان اینکه خیابانهای ولیعصر، کارگر، فلسطین، شادمان، ستارخان و پیروزی و همچنین میدان شوش و نقاط جنوبی و مرکزی پایتخت به طور کامل از وجود موش پاکسازی شدهاند، تاکید کرد: این جانور موذی را در محورهای اصلی شهر نداریم به طوری که موشها در بلوار کشاورز و خیابان ولیعصر اصلا دیده نمیشوند. اگر جایی موش وجود دارد در محلات است که ما خبر نداریم چون در معرض دید نیستند. بنابراین از شهروندان میخواهیم در این باره به ما اطلاعرسانی کنند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران درباره فعالیتی که برای حذف موش از فروردینماه سالجاری انجام شده که منجر به کاهش این جانور در سطح شهر شده نیز توضیح داد: ساماندهی این جانوران موذی پیشرفت قابل توجهی داشته است. به طوری که با عملیاتی که بهار امسال انجام شد، در مردادماه تعداد موشها کاهش چشمگیری یافت. زیرا زاد و ولد موش در اردیبهشتماه است.
وی با تاکید بر اینکه قریب به 60 تا 70 درصد از موشهای شهر تهران کم شده است، تصریح کرد: این کاهش در شش ماه آمار خوبی به شمار میرود. در حال حاضر نیز از شهروندان تقاضا داریم تا به ما اطلاعرسانی کنند که در کدام منطقه و محله این جانور وجود دارد تا نسبت به از بین بردن موشها اقدامات لازم صورت گیرد.
قدیمی همچنین اضافه کرد: به عنوان مثال در مناطق 13 و 14 چندین مورد اطلاعرسانی داشتیم که اکیپها به این مناطق فرستاده شده و کاملا پاکسازی شدند. شهروندان مطمئن باشند اگر اماکنی را که موش در آنجا دیده میشود، اطلاع دهند طی 10 روز میتوانند شاهد آثار مثبت این اطلاعرسانی در سطح محلهشان باشند.وی درباره هشدار به اغذیهفروشهای شهر تهران نیز گفت: هشدارهایی به فست فودها، رستورانها، نانواییها، چلوکبابیها و میوهفروشیها داده شده و تذکرها و برخوردها لازم با این صنوف انجام گرفته است زیرا این اصناف زبالهساز بوده و زمینه حضور جانوران مضر شهری را فراهم میآورند.مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به ساماندهی مجدد این شرکت در کنترل جانوران مضر شهری بیان کرد: این موضوع دو سال در دست ستاد محیطزیست بود اما در حال حاضر شرکت ساماندهی مشاغل کنترل جمعیت موشها را با استفاده از ابزارهای علمی دنبال میکند به طوری که با مطالعه کشورهایی که از نظر آب و هوایی شبیه تهران هستند، جمعیت آنها را مهار کردهایم. همچنین درخصوص کاهش این جانداران با سازمان پسماند و اداره کل آموزشهای شهروندی و نیز سرای محلات همکاری داریم.
معاون آموزشی وزارت علوم: مجوز دانشگاه ایرانیان باطل شد
ایسنا- معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره برنامههای وزارت متبوعش جهت کیفیسازی آموزش عالی، ساماندهی موسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی و پردیسهای دانشگاهی و لغو مجوز دانشگاه ایرانیان (دانشگاه منسوب به احمدینژاد) توضیحاتی داد.
دکتر جعفر میلیمنفرد درباره دانشگاه ایرانیان اظهار کرد: شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسهای مصوبه قبلی خود درباره دانشگاه ایرانیان را بلااثر کرد بر این اساس نیز مجوز این دانشگاه کان لم یکن است.
وی گفت: از نظر وزارت علوم دانشگاه ایرانیان مجوز فعالیت ندارد و برای فعالیت مجددش باید طبق روال طبیعی درخواست مجدد کند تا در صورت داشتن شرایط و امکانات لازم درخواست یادشده مورد بررسی قرار گیرد.
میلیمنفرد در عین حال درباره اظهارات اخیر رییس کمیسیون آموزش که ابلاغ را اشتباه خوانده بود، تاکید کرد: تاکنون اصلاحیهای درباره ابلاغیه دانشگاه ایرانیان ارایه نشده است.میلیمنفرد همچنین با اشاره به عمده اقدامات وزارت علوم در حوزه معاونت آموزشی طی یکساله گذشته اظهار کرد: عمده این فعالیتها در راستای کیفیسازی آموزش عالی بود زیرا طی هشت سال گذشته توسعه آموزش عالی در جهت کمی بود و در حال حاضر نیاز است به سمت بهبود کیفی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: بر این اساس نیز سعی شده ضوابط و مقررات ایجاد رشته و دانشگاه مجددا بررسی و کیفیسازی شود و براین اساس حداقل شرایط لازم جهت تاسیس رشتههای جدید و دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و تعیین شده است.
معاون وزیر علوم با اشاره به توسعه کمی دانشگاههای غیرانتفاعی طی هشت سال گذشته عنوان کرد: در سال 1384 شمار دانشگاههای غیرانتفاعی در کشور بیش از 50 دانشگاه و موسسه بود که این رقم در حال حاضر به 350 دانشگاه و موسسه رسیده است.
بخشنامه جدید آموزشوپرورش؛ مدیران استانی موظف به تناسب جنسیتی شدند
ایلنا- وزیر آموزشوپرورش با صدور بخشنامه چگونگی عملیاتی شدن برنامه تعالی مدیریت مدرسه، مدیران کل استانی را موظف کرده است اقدامات لازم را برای تناسب جنسیتی انجام دهند. به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، علیاصغر فانی در راستای پیشبرد اهداف سند تحول بنیادین و با صدور بخشنامهای چگونگی عملیاتی شدن برنامه تعالی مدیریت مدرسه را ابلاغ کرد. بنابر این گزارش، در راستای پیشبرد اهداف سند تحول بنیادین و سیاستهای راهبردی بهبود مدیریت آموزشگاهی و ارتقای کیفیت امور آموزشی و پرورشی، برنامه تعالی مدیریت مدرسه پس از بررسی مدلهای مختلف تعالی سازمانی مطرح در دنیا، پژوهشهای صاحبنظران مدیریت و تجارب ارزنده بعضی از مدارس موفق در ایران و براساس مدل بومی تعالی سازمانی مدارس ایران با نگاهی تعالیبخش، مشارکتجو، مدرسهمحور و کیفیتمدار طراحی و تولید شده است. براساس این بخشنامه، این برنامه برای یک دوره چهارساله برای تمام مقاطع تحصیلی پیشبینی شده است و اعتبارات لازم برای اجرای آن از سوی آموزشوپرورش و در زمان معین تخصیص مییابد.
بررسی آلودگی سمی در 7 محصول کشاورزی
مهر- معاون فنی نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو از انجام نمونهبرداری از هفت محصول پرمصرف کشاورزی در سطح میادین مرکزی و اصلی میوه و ترهبار کشور به منظور بررسی سموم باقیمانده و همچنین میزان فلزات سنگین در این محصولات کشاورزی خبر داد. دکتر سهیل اسکندری به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با مصرف بیرویه سموم کشاورزی اشاره کرد و افزود: براساس برنامه طراحی شده که از ابتدای سالجاری مقرر شده با مراجعه به میادین مرکزی و اصلی میوه و ترهبار، جهت کنترل باقیماندههای سموم آفتکش از چهار محصول خیار، گوجه فرنگی، سیب درختی و برنج و برای کنترل باقیمانده کودها میزان نیترات و فلزات سنگین، سرب و کادمیوم در سه محصول سیبزمینی، پیاز و کاهو در هر ماه نمونهبرداری به عمل آید.
مرگ زودرس ۶۰۰ هزار نفر به دلیل دود غیرمستقیم دخانیات
فارس- کارشناس حوزه دخانیات اعلام کرد هر ساله قرار گرفتن در معرض دود غیرمستقیم دخانیات موجب مرگ زودرس بیش از ۶۰۰ هزار نفر میشود.
زهرا ابراهیمی گفت: علاوه بر خطرهای مستقیم استنشاق دود دخانیات خطرهای دود غیرمستقیم آن هر ساله در جهان بیش از 165 هزار کودک را به کام مرگ میبرد و خطر بروز سرطان ریه در زنان غیرسیگاری که در معرض دود غیرمستقیم دخانیات قرار دارند 28 درصد افزایش مییابد.
مصرف شیر و ماست پرچرپ کاهش یافت
ایلنا- رییس اتحادیه بنکداران گفت که استقبال مردم از شیر و ماست پرچرب به دلیل استفاده از روغن پالم در این محصولات کم شده است. محمد آقا طاهر، رییس اتحادیه بنکداران تهران درخصوص استفاده از روغن پالم در شیر و ماست پرچرب اظهار داشت: در حال حاضر اکثر مردم به استفاده از شیر کمچرب رو آوردهاند زیرا به نظر آنها این شیر سالمتر است. وی افزود: در گذشته نیز از روغن پالم در شیر استفاده میشد اما به نظر میرسد درصد استفاده از این روغن در حال حاضر بیشتر به دلیل صرفه اقتصادی شده است و جای تعجب دارد که چرا نمایندگانی که از سوی اداره استاندارد و اداره بهداشت در کارخانجات حضور دارند این مساله را با تاخیر عنوان کردند در حالی که افشای چنین موضوعاتی که به سلامت مردم مربوط میشود ضروری است.
اجرای طرح امنیت اخلاقی در «تنگهواشی»
ایسنا- جانشین فرمانده انتظامی شرق استان تهران از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و برخورد با بدپوششان در منطقه توریستی تنگهواشی خبر داد. سرهنگ جمال نیکجو جمعه گذشته در حاشیه طرح ارتقای امنیت اجتماعی در منطقه تنگهواشی با بیان اینکه ارتقای امنیت اجتماعی یکی از مطالبات بحق مردم است، گفت: در راستای ارتقای امنیت اجتماعی و همچنین افزایش رضایتمندی مردم از فضاهای گردشگری، پلیس نسبت به اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در این منطقه اقدام کرد. وی با بیان اینکه در پایان هرهفته منطقه تنگهواشی میزبان حضور
پنج تا شش هزار نفر است، گفت: برهمین اساس بنابر تدابیر فرمانده انتظامی شرق استان تهران، طرح ارتقای امنیت اجتماعی از صبح جمعه با کمک بسیج منطقه فیروزکوه اجرایی شد.
اطفای حریق در بازار؛ مصدومیت ۳ آتشنشان
فارس- طی عملیات روز گذشته آتشنشانی در بازار پامنار و اطفای حریق موجب شد سه نفر از آتشنشانان به دلیل مصدومیت به مراکز درمانی منتقل شوند. در ساعت 2:28 بامداد جمعه آتشسوزی در یک انبار بزرگ در بازار پامنار سهراه دانگی به سامانه 125 آتشنشانی شهر تهران گزارش میشود که سه ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام میشوند. منزل قدیمی به وسعت 200 متر که در انباری آن به وسعت 50 متر محل لوازم یدکی خودرو بود کاملا شعلهور شده و آتشنشانان وارد عملیات میشوند. گستردگی آتش در این منزل قدیمی به اندازهای بود که سقف انباری تخریب شده و سه نفر از آتشنشانان دچار مصدومیت میشوند. یک دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه تزریق پلاستیکی که در انباری نگهداری میشده است، دچار حریق شدند و به وسعت این حادثه افزودند. دیگر آتشنشانان بلافاصله آتشنشانان مصدوم را از محل حادثه خارج کردند و به عوامل اورژانس برای انتقال به مراکز درمانی تحویل دادند. اتمام این عملیات در ساعت 3:50 بامداد جمعه اعلام شد.
مرگ ۱۹۱ نفر با قرص برنج در سه ماه
فارس- سازمان پزشکی قانونی تعداد متوفیان به علت مسمومیت با قرص برنج را در سه ماه نخست امسال ۱۹۱ نفر اعلام کرد که بر این اساس تهران با ۸۹ کشته رکورددار محسوب میشود. پزشکی قانونی آمار کشتهشدگان با قرص برنج را اعلام کرد. بر این اساس طی سال گذشته 661 نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادهاند. همچنین در این گزارش آمده است، در سه ماهه نخست امسال 191 نفر شامل 79 زن و 112 مرد به علت مسمومیت با قرص برنج کشته شدهاند. تعداد متوفیان در مدت مشابه سال گذشته 169 نفر شامل 72 زن و 97 مرد بوده است که این تعداد رشد 13 درصدی کشتهشدگان در بهار 93 را نسبت به بهار 92 نشان میدهد.