در نشست روز خبرنگار مطرح شد؛ از حقوق رسانهها دفاع شود
ادامه از صفحه یک
انتظامی به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و بیان داشت: این قانون در سال 88 به تصویب رسید و به دولت ابلاغ شد اما ارادهای برای اجرای آن تا امروز نبوده است.
وی متذکر شد: از آنجایی که این قانون دولت را موظف به پاسخگویی میکرد مورد اجرا قرار نگرفت.
انتظامی با بیان اینکه قانون دسترسی آزاد به اطلاعات موجب جلوگیری واقعی از فساد میشود، گفت: مبارزه با فساد بگم بگم نیست.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دولت خود را در عرصه رسانه و مطبوعات در رقابت با بخشخصوصی نمیداند و درصدد است تعامل سازندهای را برقرار کند.
انتظامی یادآور شد: بحثهایی مطرح است که باید از یکسری رسانهها مالکیتزدایی شود و به بخشخصوصی واگذار شود.
به گفته وی، در یکسال گذشته هیچگونه رسانهای از باب دولتی تاسیس نشده است.
انتظامی همچنین به لایحه نظام صنفی رسانهای اشاره کرد و بیان داشت: این لایحه موجب یکسانپنداری تمامی رسانهها در حقوق و تکالیف میشود و تا سه ماه دیگر تقدیم دولت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در هفته آینده متن کامل لایحه نظام صنفی رسانه روی سایت معاونت مطبوعاتی ارشاد برای اظهارنظر رسانهها قرار داده میشود.
وزیر کار و رفاه اجتماعی نیز در این برنامه با اشاره به پیگیری بیمه خبرنگاران در وزارت کار گفت: شهید صارمی شهید افراطیگری شد.
برخی مطبوعات را به عنوان خیر تلقی نمیکنند
علی ربیعی در مراسمی که انجمن صنفی روزنامههای غیردولتی در سالن همایشهای برج میلاد برگزار کرد با بیان اینکه شهید محمود صارمی شهید افراطیگری شد، اظهار داشت: در سال 77 در بیخبری شهادت هفت نفر از هموطنانمان را شنیدیم که از جمله آنها شهید محمود صارمی بود.
وزیر کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: جریانی که امروز در میان مسلمانان تفرقه میاندازد و چهره دین را نامناسب نشان میدهد، همین جریان بود که صارمی را شهید کرد.
وی ادامه داد: برداشتهای غلط و یکسونگریها از دین چنین مسایلی را به بار آورد. ربیعی متذکر شد: جامعه ما نیاز به اطلاعات دارد و در این هیچگونه شکی نیست. آیا واقعا ما میتوانیم توسعه و رشد را بدون اطلاعات مناسب داشته باشیم بدون شک پاسخ منفی خواهد بود.
وی با بیان اینکه هنوز برخی به مطبوعات نگرشی با مضمون دفع شر دارند، گفت: متاسفانه برخی مطبوعات را به عنوان خیر تلقی نمیکنند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ضرورت ایجاد گفتمان اجتماعی پیرامون مسایل اساسی کشور ادامه داد: باید در مقوله یارانه، توسعه، فقر، رفاه و فرهنگ دارای گفتمان اجماعی باشیم و این درحالی است که هماکنون دچار ابهام گفتمان شدهایم. ربیعی با بیان اینکه رسانه و مطبوعات در اطلاعرسانی نقش مهم و بیبدیلی دارند، گفت: اگر میخواهیم جامعه ما خوشبخت و سعادتمند شود باید درباره فساد و برنامهها گفتوگو شکل گیرد در این صورت نمیتوان امیدوار بود.
این عضو کابینه دولت در ادامه سخنان خود با بیان اینکه رسانه در کشور ما از یک بستر طبیعی شکل نگرفته است، ابراز داشت: چرا در عرصه مطبوعات یک گام به پیش و چند گام به عقب برمیگردیم.
وی با انتقاد از فعالیت شبنامهها در حوزه رسانه کشور ابراز داشت: انتظار داریم و امیدوار هستیم که چشمها و گوشها طوری سامان یابند که از داخل بشنوند و ببینند.
ربیعی با بیان اینکه هماکنون در داخل مطبوعات دچار مشکلاتی هستیم، اضافه کرد: متاسفانه نویسنده بزرگی که رییسجمهور یک منطقه تمایل داشته باشد یادداشتهای آن نویسنده مهم را بخواند وجود ندارد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از چند شغله بودن برخی مطبوعاتیها گفت: چند شغله بودن مطبوعاتیها مهارت را در این حرفه با مشکل روبهرو میکند.
وی پیشنهاد داد: آموزش فنی و حرفهای خبرنگاران با کمک وزارت ارشاد به صورت رایگان ارایه میشود.
این عضو کابینه دولت همچنین با اظهار اینکه هماکنون در حال پیشبرد سند این مهم هستیم، گفت: لایحه نظام صنفی مطبوعات را نیز در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی میتوانیم به پیش ببریم. ربیعی اخلاق را گمشده جامعه عنوان کرد و بیان داشت: مطبوعات میتوانند در گسترش اخلاق در جامعه مثمرثمر واقع شوند. در اقتصاد ما اندازهگیری داریم اما در اخلاق نتوانستیم اندازه بگیریم و در برخی جهات فروپاشیهایی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: درباره بیمه خبرنگاران درصدد هستیم اقداماتی را پیش ببریم و امیدوار هستیم که این مهم محقق شود. همچنین نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز خبرنگار با بیان اینکه خبرنگاری حرفهای مقدس است، افزود: خبرنگاران افکار عمومی جامعه را میسازند و مظهر اجرای امر به معروف و نهی از منکر هستند.
در نظامهای آزاد سیاسی، خبرنگاران در رسانهها قدرتمند هستند
علی مطهری در مراسم ویژه روز خبرنگار که در محل سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، ضمن یادآوری نام و خاطره شهید محمود صارمی اظهار داشت: خبرنگاران با وجود خطر، رسالت خود را انجام میدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خبرنگاری حرفهای مقدس است، افزود: خبرنگاران افکار عمومی جامعه را میسازند و مظهر اجرای امر به معروف و نهی از منکر هستند.
وی با بیان اینکه مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، ادامه داد: در نظامهای آزاد سیاسی، خبرنگاران در رسانهها قدرتمند هستند.
مطهری در ادامه به ماجرای واترگیت اشاره کرد و گفت: ماجرای واترگیت یکی از مصادیق آزادی خبرنگاران است که به موجب آن شاهد استعفای رییسجمهور وقت آمریکا بودیم.
وی با بیان اینکه در کشور ما سطح آزادی نسبی حاکم بود، ادامه داد: مرگ ستار بهشتی، ماجرای کهریزک و حادثه بند 350 اوین مطرح شد که این نشان میدهد رسانهها میتوانند بهترین ناظر باشند.
به گفته وی، مطبوعات میتوانند بهترین عامل مبارزه و افشای مفاسد باشند.
مطهری با بیان اینکه در ایران اولینبار مشروطهخواهان به نقش بیبدیل مطبوعات پی بردند، ابراز داشت: مطبوعات در زمان مشروطه نقش اساسی داشتند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ایجاد شرایط یکسان برای مردم باعث شکوفایی استعدادهای سیاسی میشود و لازم است برخوردهای یکسان با مطبوعات صورت گیرد.
وی با انتقاد از اینکه در حال حاضر در مطبوعات شاهد حاکمیت دوگانه هستیم، گفت: این امر به شکلی است که دادسرای فرهنگ و رسانه مستقیما میتواند نشریه را توقیف کند.
وی گفت: وقتی هیاتی وجود دارد که نماینده قوه قضاییه، قوه مقننه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده مدیران مسوول، نماینده وزارت علوم و وزیر در آن حضور دارند طبیعی است که در اینگونه موارد که قوه قضاییه میخواهد کاری انجام دهد نظر هیات را بخواهد و پیش از استعلام نظر هیات اقدامی را صورت ندهد.
به گفته مطهری، زمانی که ما اطلاع نداریم ناگهان اعلام میشود که فلان روزنامه توقیف شده است، باید فرصت تشکیل جلسه به هیات نظارت داده شود.
وی با بیان اینکه نمیشود دو مرجع درباره مطبوعات تصمیم بگیرد، ادامه داد: تصمیمگیری دو مرجع درباره مطبوعات احیانا متناقض با هم خواهد بود.
وی ابراز داشت: طبق قانون سایتهای خبری هم مشمول قانون مطبوعات هستند اما سایتها هم به راحتی فیلتر میشوند.
مطهری ضمن درخواست برای برخوردی عادلانه با خبرنگاران ادامه داد: هم اکنون خبرنگاری داریم که برای پیگیری مساله زندان اوین مدتی در بازداشت انفرادی بود و خانواده آن نمیدانست در کجا بازداشت شده است و تا امروز توضیح درستی درباره آن ارایه نشده است.
مطهری گفت: این درحالی است که اکثر اتهام خبرنگاران بازداشت شده
سیاسی است.
آغاز فعالیت نخستین مراکز مجاز مشاوره ازدواج در هفته ازدواج
فارس- مدیرکل دفتر تعالی ازدواج وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه فضای مجازی محیط مناسبی برای انتخاب همسر نیست، گفت که کارهای قانونی برای ساماندهی مراکز مشاوره انجام شده است و اولین مراکز مجاز فعالیت خود را در هفته ازدواج آغاز میکنند.
بهمن بهمنی در گفتوگو با فارس درخصوص ساماندهی مراکز مشاوره ازدواج گفت: خوشبختانه کارهای قانونی برای ساماندهی مراکز مشاوره ازدواج انجام شده است و اولین مراکزی که به صورت مجاز و قانونی به آنها اجازه فعالیت داده شده است در هفته ازدواج فعالیت خود را شروع میکنند.
وی درخصوص نظارت روی سایتهای همسریابی نیز گفت: در این خصوص با پلیس فتا رایزنیهایی انجام شده است و ما به دنبال این هستیم که به صورت قانونی برای این سایتها قوانینی در نظر گرفته شود و به صورت رسمی ساماندهی شوند.
مدیرکل دفتر تعالی ازدواج تصریح کرد: اما توصیه من به جوانان این است که برای انتخاب همسر از فضای مجازی استفاده نکنند و در صورتی که این کار را انجام دادند سریع آن را وارد چارچوب خانواده کنند تا با نظارت والدین از آسیبهای احتمالی پیشگیری شود.
بهمنی افزود: همچنین افرادی که در دام سایتهای همسریابی گرفتار میشوند میتوانند از طریق پلیس فتا شکایت خود را مطرح و پیگیری کنند و ما هماکنون درگیر این هستیم که به صورت زیربنایی اقداماتی صورت گیرد که منجر به تبیین قوانین شود اما هماکنون متاسفانه نظارتی بر عملکرد این سایتهای غیرمجاز وجود ندارد.
اقدام وزارت بهداشت برای برچیدن داروهای قاچاق ناصرخسرو
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو از عزم جدی وزارت بهداشت برای مقابله با عرضه داروهای قاچاق در کشور خبر داد و گفت که تا یک ماه آینده اقدامات جدی برای برچیدن داروهای قاچاق از ناصرخسرو انجام خواهیم داد.
دکتر جلال غفارزاده در گفتوگو با مهر به تشریح برنامه سازمان غذا و دارو برای مقابله با عرضه داروهای قاچاق در خیابان ناصرخسرو پرداخت و گفت: در دو ماه اخیر جلسات متعددی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و پلیس برگزار کردهایم تا بتوانیم برای همیشه با معضل قاچاق دارو به صورت ریشهای برخورد کنیم.
وی همچنین از برگزاری این جلسات با وزیر بهداشت خبر داد و افزود: با توجه به اینکه کمبودهای دارویی تامین و بازار دارو نیز اشباع شده است، دیگر جای هیچ عذر و بهانهای برای مقابله با قاچاق دارو نمیماند از همینرو در جلساتی که با پلیس برگزار کردهایم، این هماهنگی حاصل شده و به زودی وارد فاز اجرایی میشود.
غفارزاده با اشاره به برگزاری جلسات با حضور صنف عرضه دارو و همچنین داروخانهداران گفت: کلیت برنامه ما در رابطه با آن دسته از داروهایی است که خارج از چرخه رسمی کشور توزیع و عرضه میشود. مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو از داروی قاچاق به عنوان تهدید جدی سلامت مردم و بیماران یاد کرد و افزود: بسیاری از داروهایی که در نقاطی مثل ناصرخسرو عرضه میشود، فقط داروهای درمانی نیستند بلکه دارونماهایی هستند که بیشتر از داروهای درمانی، سلامت مردم را تهدید میکند.
وی به داروهای سقط جنین و نیروزا به عنوان دارونماها اشاره کرد و ادامه داد: الان خیالمان راحت است که به داروهای خارج از شبکه توزیع رسمی نیازی نداریم و آنچه به عنوان داروی قاچاق عرضه میشود، بیشتر دارونماها هستند و کمتر شاهد عرضه داروهای درمانی در خارج از شبکه رسمی توزیع دارو هستیم.
غفارزاده با تاکید بر انجام هماهنگیهای لازم با سایر دستگاههای دخیل در امر مبارزه با قاچاق کالا اظهار داشت: به همین منظور کارگروهی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز تشکیل شده است و حداکثر تا یک ماه دیگر و از اواخر شهریورماه برنامه سازمان غذا و دارو برای برچیدن ناصرخسرو اجرایی میشود و این برنامه به هیچ وجه مقطعی نخواهد بود.
وی از برگزاری دورههای توجیهی آموزشی برای پلیس و نیروهای بهداشتی و درمانی در جمعآوری داروهای قاچاق خبر داد و گفت: رویکرد ما مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور است. روزانه تماسهای زیادی از افرادی داریم که از مصرف کالاهای قاچاق آسیب دیدهاند و دنبال شکایت هستند.
سطح فضای سبز در شرکت مارون به 750 هزار مترمربع افزایش یافت
رییس خدمات مهندسی و بهسازی اماکن شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون گفت که سطح فضای سبز در سطح ستاد و واحدهای عملیاتی این شرکت به 750هزار مترمربع افزایش یافت. علی محمد حسینی افزود: در این سطح بیش از 83 هزار مترمربع گلکاری و چمنکاری شده و 80 هزار اصله انواع نهال درخت و درختچه کاشته شده است.
وی توسعه فضای سبز را یکی از اولویتهای این شرکت عنوان کرد و گفت: توسعه فضای سبز و استفاده از پوشش مناسب تاثیر بسزایی در زیباسازی ستاد و تاسیسات این شرکت دارد.
حسینی ادامه داد: هدف از توسعه فضای سبز تحقق اهداف زیستمحیطی سازمان و ایجاد فضایی باطراوت برای کارکنان شرکت بوده و کاشت نهال در ستاد و واحدهای عملیاتی، بهسازی جادههای دسترسی، زهکشی، خاکریزی و پیادهروسازی از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام میشود.
درخواست دیدهبان حقوق حیوانات برای تحصن در برابر سیرک قهرمانی
مهر- دیدهبان حقوق حیوانات با ثبت و تحویل درخواست کتبی از وزارت کشور و استانداری البرز، خواستار 20 روز تحصن مدنی و آرام در برابر سیرک قهرمانی در استان البرز شد. هفته گذشته و با توجه به صدور مجوز فعالیت 20 روزه برای سیرک قهرمانی شیراز در استان البرز، دیدهبان حقوق حیوانات با ارایه درخواست کتبی از مسوولان وزارت کشور و استانداری البرز مستند به اصل «۲۷» قانون اساسی و فتوای مراجع تقلید در حرمت حیوانآزاری در سیرک و همچنین دستور صریح علما مبنی بر شمول این مخالفت در قالب نهی از منکر، خواستار تامین امنیت 20 روز تحصن مدنی، آرام، بدون شعار، بدون حمل سلاح و غیرمخل به مبانی اسلام شد. در این تحصن که در صورت موافقت مسوولان برگزار خواهد شد، اطلاعرسانی صرفا در قالب پلاکارد و بروشورهای آگاهیدهنده و توجیه چهره به چهره انجام خواهد شد.
زمان توزیع کتب درسی اعلام شد
مهر- رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: توزیع کتابهای درسی متوسطه اول و دوم همزمان از نیمه دوم شهریور در سراسر کشور با اولویت مناطق دورافتاده آغاز میشود. حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان با اشاره به چاپ ۱۲۱۰ عنوان کتاب درسی و راهنمای معلم گفت: همچنین مقرر شده به منظور رفاه حال والدین و کاهش دغدغه دانشآموزان، کتابهای پایه اول ابتدایی در جشن شکوفهها و پایههای دوم تا ششم در نخستین روز سال تحصیلی توسط مدارس توزیع شود.
تسهیلات برای ادامه تحصیل خبرنگاران
ایسنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به درخواست نماینده ایسنا در نشست دیروز اصحاب رسانه با میرزاده درباره ارایه تسهیلات به خبرنگاران جهت ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی گفت: به مناسبت روز خبرنگار تاسیس دانشکده خبر را در دستور کار قرار دادهایم تا با فراهم کردن بستری مناسب خبرنگاران بتوانند در دورههای تحصیلات تکمیلی ادامه تحصیل دهند. میرزاده در نشست اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، گفت: تاسیس دانشکده خبر در جهت ایجاد فضای مناسب برای ادامه تحصیل خبرنگاران در دستور کار قرار گرفته و از آنجایی که برای تاسیس هر دانشکده نیاز به سه گروه آموزشی است طی دستوری به معاون آموزشی دانشگاه آزاد در پی جذب هیات علمی برای تاسیس دانشکده خبر هستیم.
دستور وزیر بهداشت برای افزایش ظرفیتهای پزشکی کنکور
مهر- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ظرفیت رشتههای علوم پزشکی در کنکور 93 گفت: موضوع ظرفیتهای علوم پزشکی در کنکور 93 بازنگری میشود و ظرفیتی که وزارت بهداشت اعلام کرده است همچون سال گذشته خواهد بود. دکتر سیدحسن هاشمی افزود: البته منظور ظرفیتی است که وزارت بهداشت تعیین کرده است که در این زمینه به معاونت آموزشی خواهم گفت که ظرفیت به میزان سال گذشته تعیین شود. وی افزود: ظرفیت دانشگاه آزاد نیز به همین صورت و مانند سال گذشته باید باشد ضمن اینکه اگر دانشگاهی ظرفیت مازاد درخواست کرده باشد باید با آن موافقت شود.
وجود 31 هزار کلاس درس نیمهکاره در کشور
ایسنا- دکتر مرتضی رییسی به اعلام آخرین وضعیت تحویل پروژههای عمرانی این وزارتخانه پرداخت و عنوان کرد که در سال گذشته با وجود اینکه تخصیص منابع دچار مشکل بود، حدود 1200 پروژه در سراسر کشور آماده و تحویل شد.
وی افزود: امروز شش هزار پروژه نیمهتمام درکشور داریم که از این تعداد حدود 240 استخر و 800 سالن ورزشی را میتوان مورد اشاره قرار داد و در واقع نزدیک به یکهزار پروژه ورزشی نیمهتمام وجود دارد. معاون عمرانی وزارت آموزش پرورش با بیان اینکه پنج هزار پروژه آموزشی نیمهکاره وجود دارد، اظهار کرد: مجموع این پروژهها 31 هزار کلاس درسی و حدود شش میلیون مترمربع فضا را شامل میشود. برای تکمیل و تجهیز این طرحهای عمرانی بودجهای به میزان 3300 میلیارد تومان نیاز است.
روزانه 1680 پرونده نزاع در پزشکیقانونی
مهر- روزانه بهطور میانگین 1680پرونده نزاع و درگیری به مراکز پزشکیقانونی ارجاع میشود، این درحالی است که برسی آمارها نشان میدهد همزمان با گرم شدن هوا تعداد مراجعان نزاع به پزشکیقانونی نیز افزایش مییابد. طی دو ماه نخست امسال 104 هزار و 200 پرونده مربوط به صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکیقانونی ارجاع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
براساس این آمار از کل مراجعان نزاع 72 هزار و 515 نفر مرد و 31 هزار و 685 نفر زن بودند. در این مدت استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین مراجعهکننده را درخصوص نزاع داشتند. این آمار درحالی اعلام شده که اغلب قربانیان نزاع به پزشکیقانونی مراجعه نمیکنند.
دکتر محمدحسین میرجلیلی، رییس مرکز پزشکیقانونی شرق تهران در این رابطه میگوید: افزایش احساس امنیت در جامعه و رعایت حقوق یکدیگر میتواند باعث کاهش نزاع و درگیری در جامعه شود. وی ادامه داد: فرهنگ عذرخواهی و کوتاه آمدن در کشور بسیار ضعیف شده و اگر هرکدام از افراد بتوانند در عذرخواهی پیشقدم شوند آتش شعلهور شده طرف مقابل را میتوانند خاموش کنند، بسیاری از دعواها به این دلیل است که یک نفر حقوق دیگری را زیر پا گذاشته و طرف مقابل در مقام اعتراض برمیآید.
دکتر علی نجفیتوانا، رییس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز در این رابطه گفت: گرمای هوا باعث کاهش آستانه تحمل افراد شده و در برابر هر واکنش منفی از خود واکنش نشان میدهند.
کشف 1800 کیلوگرم موادمخدر در پایتخت
رییس پلیس پایتخت تهران از دستگیری 14 قاچاقچی و کشف 1800 کیلوگرم تریاک و حشیش خبر داد. سردار حسین ساجدینیا صبح دیروز با اعلام خبر کشف 1800 کیلوگرم انواع موادمخدر در سه عملیات جداگانه توسط ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت از ابتدای سالجاری تاکنون فعالیتهای گستردهای را در حوزه برخورد و دستگیری قاچاقچیان کلان انجام داده است.
وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته ماموران این پلیس تخصصی در سه عملیات جداگانه توانستند 1800 کیلوگرم انواع موادمخدر را کشف و ضبط کنند، گفت: در این راستا 14 قاچاقچی نیز دستگیر شدند.