آخرین وضعیت زلزلهزدگان در ایلام؛ وعده درمان رایگان مصدومان
زمینلرزه روز دوشنبه در استان ایلام به بسیاری از مردم مناطق زلزلهزده خسارتهای جانی و مالی وارد کرده است. خوشبختانه این حادثه کشتهای نداشت اما درمان مصدومان هزینههایی را به آنان تحمیل کرده است.در همین حال دبیر ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان تامین اجتماعی از آمادگی کامل این سازمان برای تسهیل خدمترسانی به حادثهدیدگان زلزله استان ایلام خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر رضا امینی اظهار کرد: بنا به دستور مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی تمام هزینههای درمانی مصدومین ناشی از زلزله رایگان خواهد بود.
به گفته امینی، کارگاههایی که در اثر زلزله تخریب یا آسیبدیده و تولیدشان با مشکل مواجه شده است، شناسایی میشوند و تا ازسرگیری فعالیت این کارگاهها، نسبت به برقراری بیمه بیکاری کارگران و سایر تعهدات قانونی سازمان تامیناجتماعی از قبیل مستمری از کار افتادگی در اسرعوقت اقدام میشود.
مدیرکل نوسازی مدارس استان ایلام نیز با بیان اینکه در زلزله اخیر فضاهایی که عملیات مقاومسازی روی آنها به تازگی انجام شده بود هیچگونه آسیبی ندیدهاند، گفت: با هماهنگی آموزشوپرورش قبل از بازگشایی مدارس و با تخصیص اعتبار مناسب مدارس آسیبدیده اصلاح و تعمیر خواهند شد و هیچ خللی در بازگشایی مدارس در اول مهرماه نخواهیم داشت.
سعید هژبری گفت: در بازدیدی که اولین ساعات صبح سهشنبه از مدارس این شهرستان بهویژه بخش موموری که کانون زلزله بود به عمل آوردیم که مشخص شد مدارسی که در دو دهه اخیر احداث شدهاند آسیب سازهای نداشتهاند.
وی افزود: بهطور عمده مدارسی که قبلا مطالعات تخریب و بازسازی روی آنها انجام و به عنوان فضای فرسوده و تخریبی به آموزشوپرورش شهرستان آبدانان اعلام و تاکید شده بود که از این فضاهای فرسوده استفاده نکنند، در زلزله اخیر مورد آسیب قرار گرفتند و به نوعی زلزله اخیر صحت مطالعات ما را تایید کرد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان ایلام با بیان اینکه فضاهایی که عملیات مقاومسازی روی آنها به تازگی انجام شده بود هیچگونه آسیبی ندیدهاند، گفت: با هماهنگی آموزشوپرورش ساماندهی فضاها انجام خواهد شد و قبل از بازگشایی مدارس و با تخصیص اعتبار مناسب مدارس آسیب دیده اصلاح و تعمیر خواهند شد بنابراین هیچ خللی در بازگشایی مدارس در اول مهرماه نخواهیم داشت.
به گفته هژبری، تعداد کل مدارس شهرستان آبدانان به 107 عدد میرسید و مدارس فرسوده این شهرستان 15 فضا شامل 39 کلاس درسی میشد.28 فضای جدیدالاحداث نیز در دو دهه اخیر داشتیم و هشت فضای آموزشی طی سالهای 90 تا 93 مقاومسازی شده بودند.
وی افزود: 56 فضای آموزشی پروژههای قدیمی ما قبل از دو دهه گذشته بودند که 21 مورد از آنها در بخش موموری و روستاهای تابعهاش قرار داشتند که از این تعداد 15 فضای آموزشی قبلا به عنوان فضای فرسوده معرفی شده بودند بنابراین همین 15 مدرسه آسیب دیدهاند که برای سال تحصیلی جدید مرمت خواهند شد.همچنین استاندار ایلام برآورد اولیه خسارت ناشی از زلزله 2/6 ریشتری آبدانان را اعلام کرد.محمدرضا مروارید اظهار کرد: در نامهای به «اسحاق جهانگیری» جزییات زلزله اخیر در استان و میزان خسارتها در شهرستانهای آبدانان، دهلران و درهشهر در حوزههای مختلف اعلام شده است.وی با بیان اینکه خسارتهای زیربنایی در این سه شهرستان 1160 میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: این خسارتها به تفکیک در حوزه آب روستایی 107، در آب شهری 257، در حمل و نقل و راه 185، مخابرات 10، برق 35، کشاورزی 110، آموزشی 100، ورزش و جوانان 60، عمران شهری 175، ساختمانهای دولتی 60، میراث فرهنگی 15 و اماکن مذهبی 20 میلیارد ریال بوده است.
استاندار ایلام با بیان اینکه بیشترین خسارتها مربوط به شهرستان آبدانان به میزان 800 میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: میزان خسارتها در دهلران و درهشهر به ترتیب 350 و 10 میلیارد ریال بوده است.
مروارید در مورد میزان خسارت به ساختمانهای مسکونی، شهری و روستایی این سه شهرستان گفت: در آبدانان 1800 واحد مسکونی شهری و دو هزار و 200 واحد روستایی نیازمند احداث مجدد و دو هزار و 400 واحد شهری و سه هزار و 600 واحد روستایی نیازمند بهسازی هستند.
وی تصریح کرد: در دهلران 800 واحد شهری و 1700 واحد روستایی نیازمند احداث مجدد و یکهزار واحد مسکونی در نقاط شهری و 1500 واحد مسکونی در مناطق روستایی نیازمند بهسازی هستند.استاندار ایلام ادامه داد: در درهشهر یکصد واحد مسکونی در نقاط شهری و 400 واحد در مناطق روستایی نیازمند احداث مجدد هستند و 600 واحد شهری و 900 واحد روستایی باید بهسازی شوند.
مروارید با بیان اینکه خوشبختانه با اطلاعرسانی به مردم هیچگونه فوتی در این زلزله نداشتهایم، تصریح کرد: در مجموع 353 نفر مصدوم شدند که بیشترین آنها مربوط به آبدانان با 312 بوده است و در شهرستان دهلران 41 نفر مصدوم شدهاند.
سدهای تهران فقط 40 روز دیگر آب دارند
مهر- یک عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه سوءمدیریت باعث بحران آب در جنوب تهران است نه بیآبی گفت که جنوب تهران دو مشکل دارد؛ یکی بیآبی و دیگری سوءمدیریت. بیتوجهی برخی از مسوولان به ویژه سازمان آب تهران باعث شده تا یک جرعه آب گوارا از گلوی مردم محلههای جنوب شهر پایین نرود. محلههایی مانند محله خلیج فارس شمالی در منطقه 18 و همچنین بخشی از محله اسماعیلآباد منطقه 19 (علیآباد) از نعمت داشتن آب شرب پیوسته محروم هستند.
محسن پیرهادی با اشاره به گزارشهایی که شرکت آبفای تهران به تازگی ارایه کرده و نشان میدهد که ذخیره آبی سدهای لار و لتیان به مهرماه نیز نمیرسد، گفت: به عبارت سادهتر باید بیان کرد که تهرانیها تنها تا 40 روز دیگر میتوانند از آخرین ذخایر آب این سدها برای مصارف خود استفاده کنند.این هشدار جدی است و این بحران شهر تهران را در حالت اضطرار قرار داده است.اگر فکری به حال کمآبی تهران آن هم با جمعیت ساکن 10 میلیون نفری نشود، معلوم نیست که باید شاهد چه پیشامدی باشیم.
پیرهادی تاکید کرد: طبق گزارشی که شرکت آبفای تهران ارایه کرده است، نیاز آبی شهر تهران در سال 93 یک میلیارد و 35 میلیون متر مکعب است این در حالی است که هر سال مسوولان آبفای تهران با همکاری آب منطقهای از سدلار آب را به لتیان انتقال دادهاند که البته امسال نیز با این مشکلات روبهرو هستند. از ابتدای سال تا امروز 26 میلیون مترمکعب کاهش برداشت آب از سد لتیان وجود داشته است. در حال حاضر حجم آب لتیان به 50 میلیون مترمکعب رسیده این در حالی است که تا امروز 375 میلیون مترمکعب آب در استان از ابتدای سال تولید شده است و کمترین برداشت آب از سد لتیان بوده است. همچنین در حال حاضر سد لار 50 میلیون متر مکعب و سدلتیان 48 میلیون مترمکعب آب دارد.
توضیح فرجیدانا درباره بورسیههای دوره گذشته در مجلس؛ دولت سابق قوانین خودش را اجرا نکرد
وزارت رضا فرجیدانا روز گذشته پایان گرفت اما مساله بورسیههای غیرقانونی همچنان به قوت خود باقی است.فرجیدانا در جریان سخنرانی خود در صحن علنی در اینباره توضیحاتی را ارایه کرد که نشان میداد بخش بزرگی از بورسیههای سالهای گذشته علاوه بر اینکه بدون آزمون پذیرفته شدند، شرایط لازم موجود در آییننامه تدوین شده توسط خود دولت را نیز نداشتند به این ترتیب نه تنها رویه پذیرش بدون آزمون و جایگزین شدن نامهها و معرفها برای تشخیص صلاحیت بورسیهشوندگان به ورود افرادی که فیلترهای علمی را طی نکردهاند منجر شد، برخی از این افراد شرط معدل و حتی شرایط سنی را که در آییننامه همان دولت ذکر شده بود دارا نبودند.
فرجیدانا در اینباره گفت: قانون اعزام در سال 64 مبنای کار است و از سال 85 مبانی کار به تدریج به سمتی میرود که در سال 87 با بندی مواجه میشویم که افرادی که دارای سوابق و خدمات در زمینههای ایثارگری، فرهنگی، آموزشی و فناوری هستند باید پس از تشکیل پرونده در اداره کل بورس و دانشجویان خارج برجسته بودن آن افراد توسط کمیتههای تخصصی اداره بورس احراز شود و حداقل دارا بودن معدل کارشناسی 14 و کارشناس ارشد 16 از دیگر شرایط آن است.
وی تاکید کرد: بنده در کمیسیونی که حضور پیدا کردم گفتم زمانی این شرطها برای بورسیه خارج از کشور اعلام میشود که متوسط معدل کارشناسی کل کشور 5/15 و متوسط معدل کارشناسی ارشد 2/17 درصد است بنابراین اگر بخواهیم از نخبگان کادرسازی کنیم باید از کف بالاتر میگذاشتند اما ما به عنوان مر قانون به آن پایبندیم.
وی ادامه داد: معرفها نیز روسای دانشگاه معاون فرهنگی وزارت و مدیرکل بورس و تشکلهای دانشجویی بودند که فراوانی تعداد معرفها در سال 91 و 93، 279 نفر از دانشگاهها، 257 نفر از طرف معاون فرهنگی و 117 نفر از طرف تشکلهای دانشجویی بودند.
فرجیدانا خاطرنشان کرد: آمار بورسیههایی که انجام شده نشان میدهد بزرگترینش تبدیل بورس خارج به داخل بوده که 163 نفر با آییننامه برای ایثارگران ستاد وزارت و دانشگاهها و 1080 نفر آن بورس مربیان و 729 نفر بورس خارج بودهاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: گرانترین بورسیههای ما وقتی به خارج اعزام میشوند حدود 600 میلیون تا یک میلیارد هزینه دارند و در این موضوع نیز 729 نفر اعزام شدند که 73 نفرشان معدل کارشناسی زیر 14 و 70 نفر کارشناسی ارشد زیر 16 دارند.
وی گفت: آییننامه مربیان قبلا میگفت مربیان باید سه سال میگذشت تا در فرآیندی بورس به آنها داده شود اما اینجا حدود 617 نفر پیمانیهایی بعضا با یک سال خدمت هستند که باید هیات امنا آنها را تایید میکرده که نکرده است. در مورد معدل هم 255 نفر با معدل کارشناسی ارشد زیر 16داریم و 213 نفر در زمان فراخوان شرط سنی زیر 40 سال را نداشتند.
وزیر علوم ادامه داد: تبدیل به داخل را عزیزان به عنوان روشی باری صرفهجویی ارزی نام میبرند که به جای 600 تا یک میلیارد حدود 70 تا 80 میلیون تومان بیشتر نمیشود اما کسی که برای خارج ثبتنام میکند و به او میگویند پول نداشتیم به خارج بروی آیا جزو اولویتهای اعزام است؟
فرجیدانا ادامه داد: هزار و 74 نفر از مجموع هزار و 860 بورس اعزام به خارج از رشته علوم انسانی بودهاند و 272نفر مهندسی و مابقی علوم پایه و رشتههای هنر؛ در واقع رشتههایی که اصلا نیازی به اعزام به خارج ندارند و در این میان رشتههایی نظیر ادبیات فارس، فقه و حدیث، مدرسی انقلاب اسلامی و شبیه این را به خارج فرستادهاند.
وی ادامه داد: این افراد از سه مزیت یعنی پرداخت شهریه، دوم حکم بورس و همینطور جذب استفاده میکنند.
وزیر علوم با استناد به نامه کمیسیون آموزش عالی مجلس درباره تبدیل بورس خارج به داخل گفت: در این نامه آمده که تبدیل بورس خارج به داخل نهتنها تبعیض نیست بلکه عین عدالت است.
وی ادامه داد: 229 نفر در میان بورسها با معدل زیر 14 و 314 نفر فاقد حداقل معدل بودهاند و در مجموع 703 نفر فاقد شرایط هستند حتی گواهیهای لازم کنترل نشده است.
وی ادامه داد: از جمع یکهزار و 883 نفر که تبدیل به داخل شدهاند 600 نفر جایابی شدهاند یعنی بقیه شهریهشان پرداخت شده ولی فرآیند جذب را طی نکردهاند که اگر 703 نفر را از این تعداد حذف کنیم جمعیتی باقیمانده برای جذب داریم.
با توجه به عدم رعایت شرایط بورسیه در دولت سابق با استیضاح وزیر علوم پرونده بورسیههای غیرقانونی بسته نشده است و این افراد همچنان مشغول تحصیل در دانشگاهها هستند.
رایزنی وزارت ورزش برای حضور زنان در ورزشگاهها
مهر- معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزیر ورزش و جوانان از رایزنی با سازمانهای مسوول برای حضور زنان در ورزشگاهها خبر داد و گفت: در حال حاضر پیگیر آن هستیم که بتوانیم قوانین مربوط به حضور زنان در مکانهای ورزشی را تدوین کنیم. عبدالحمید احمدی صبح چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت هفته دولت گفت: نیازمند تنظیم مقررات و دستورالعملهایی هستیم تا بتوانیم سازو کار حضور بانوان در مکانهای ورزشی را تدوین کنیم. وی درباره اقدامات انجام شده در زمینه حضور بانوان در ورزشگاهها گفت: در حال حاضر پیگیر جدی حضور بانوان در ورزشگاهها هستیم و به این منظور در نظر داریم خلاءهای قانونی و ضوابط موجود در این زمینه را بررسی کنیم.
معاون پژوهشی وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: امیدواریم با تدوین آیین نامه مربوط به این موضوع حضور زنان در مکانهای ورزشی تسهیل شود. ما معتقدیم زنان میتوانند در ورزشگاههایی که مغایرتی با ارزشهای فرهنگی و اسلامی ندارند، حضور پیدا کنند.
ورود بسیج به امر به معروف و نهی از منکر در محلات
ایلنا- رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور گفت که شورای امر به معروف و نهی از منکر در تمامی مساجد کشور تشکیل میشود تا نسبت به اصلاح منکرات در محلهها اقدام کنند. سردار محمدرضا نقدی با بیان اینکه بسیج در عرصه امر به معروف و نهی از منکر ورود پیدا کرده است، اظهار کرد: پیشبینی شده است تا در مساجد کشور شوراهای امر به معروف و نهی از منکر با حضور هیات امنای مساجد و همچنین معتمدین محلات تشکیل شده و پس از بررسی وضعیت محله نسبت به اصلاح منکرات و امر به معروف اقدام کنند. وی افزود: در محافل صالحین نسبت به روشهای امر به معروف و نهی از منکر آموزشهای لازم به بسیجیان داده شده است تا به این وسیله امر به معروف و نهی از منکر به وسیله بسیجیان احیا شود.
نقدی ادامه داد: در سواحل شمالی و جنوبی کشور سعی شده است با نصب تمثال شهدا و همچنین برگزاری نمازهای جماعت در جهت اشاعه امر به معروف و نهی از منکر در این مناطق اقدام شود. وی با تاکید بر اینکه باید سبک نرم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رایج شود، ابراز داشت: در صورتی که سبک حاکمیت اقتدار در امر به معروف و نهی از منکر از جامعه حذف و بهجای آن سبک نرم در جامعه رایج شود بدونشک مردم به سادگی آن را میپذیرند و در جهت گسترش امر به معروف و نهی از منکر گام برخواهند داشت.
توضیح شهرداری درباره طرد زبالهجمعکنها
ایسنا- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مورد نحوه مقابله ماموران شهرداری با زباله جمعکنها گفت که ماموران شهرداری در این باره برخورد قهری ندارند و تنها جلوگیری میکنند. حسن کریمیان با بیان اینکه مسوولان نواحی با زبالهدزدها برخورد میکنند، گفت: البته ماموران شهرداری برخورد قهری ندارند و تنها جلوگیری میکنند. کار اساسی گسترش تفکیک از مبداست تا زباله در مخازن نیاید زیرا اگر در مخازن زباله وجود نداشته باشد دیگر زباله دزدی غیرمجاز نیز وجود ندارد. کریمیان در پاسخ به این سوال مجدد که اگر زباله جمعکنها اصرار یا مقابله داشته باشند ماموران شهرداری چه برخوردی خواهند داشت، گفت: ما برخورد سلبی نداریم.
تجارت ماموران سد معبر در برخی مناطق
ایلنا- یک عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری برخورد با دستفروشان را طی قراردادی به شرکتهای خدماتی واگذار کرده است، گفت: بسیاری از ماموران سد معبر در مناطقی مانند تجریش، سبزهمیدان و اطراف بازار که دارای ارزش اقتصادی بیشتری هستند، برای خود نوعی تجارت راه انداختهاند. احمد حکیمیپور در مورد نحوه برخورد برخی ماموران سد معبر شهرداری با دستفروشان اظهار داشت: زمانی که شهرداری برخی از مسوولیتهای شهری را به شرکتی واگذار میکنند باید روی کارهای آنها کنترل و نظارت کافی هم داشته باشد.
دستگیری 700 نفر در طرح سالمسازی دریا
ایسنا- رییس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی از دستگیری 722 هنجارشکن در طرح سالمسازی دریا در تابستان 93 خبر داد. سرهنگ محمد مسعود زاهدیان با اشاره به اینکه هر سال نیروی انتظامی در قالب قرارگاهی متشکل از ردههای مختلف ناجا و دیگر سازمانهای درگیر با هدف ایجاد فضایی امن و سالم به اجرای طرح سالمسازی دریا در استانهای گیلان، مازندران و گلستان میپردازد، اظهار کرد: امسال نیز با افزایش ظرفیتهای انتظامی و اقدامات دیگر سازمانها مانند هلالاحمر، فرمانداری، استانداری، مجموعههای بهداشتی و درمانی و مجموعههای فرهنگی مانند بسیج و سازمان تبلیغات اسلامی، زمینه برای حضور امن، سالم و پرنشاط مسافران در تفرجگاهها و سواحل استانهای شمالی کشور فراهم شده است.