پاسخ قالیباف به خبرنگار «جهان صنعت» درباره قتل راننده وانت؛ قوهقضاییه رسیدگی میکند
روز گذشته شهردار تهران در حاشیه جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی در رصدخانه شهری برج میلاد به برخی از سوالات خبرنگاران پاسخ داد. بعد از فوت یک کارگر به دلیل برخورد ماموران سد معبر شهرداری و کتک زدن او با پنجه بوکس در مقابل چشمان فرزندش، واکنش محمدباقر قالیباف درباره این خبر جالب توجه بود. او به سوال خبرنگار «جهانصنعت» این طور پاسخ داد: بنده هم درباره حادثهای که بر اثر آن جان یک انسان در خطر افتاده است متاسف هستم و عرض تسلیت دارم، اما این گزارش هنوز دقیق نشده و رسیدگی نهایی صورت نگرفته است. طبیعتا مراجع ذیربط و قوهقضاییه به این موضوع رسیدگی میکنند. وی با بیان اینکه حتی در سال چندین نفر از ماموران شهرداری هم هستند که نقص عضو میشوند، ادامه داد: من درباره این حادثه اطلاعات بیشتری ندارم و عنوان میکنم که سابقه چنین درگیریهایی وجود داشته است.
در عین حال شهردار تهران تایید نکرده است که ماموران منتسب به شهرداری از عوامل پیمانکاران رفع سد معبر بودهاند. علیرضا جاوید، شهردار منطقه4 نیز در پاسخگویی در این باره از موضع نفی وارد شد. او در واکنش به سوال خبرنگاران این خبر را اشتباه دانست و گفت: در این حادثه تلخ عوامل شهرداری دخیل نبودهاند، اگر هم درگیری رخ داده بین عوامل پیمانکار بازیافت زبالهها و عواملی که زبالهها را استفاده میکنند، بوده است. این موضوع را میشود از خود پیمانکار پیگیری کرد، زیرا این افرادی که با کارگر درگیر شدهاند و از کارکنان شهرداری نبودهاند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه گفته میشود خودروی این افراد دارای آرم شهرداری بوده است، گفت: این موضوع صحت ندارد و پیمانکار موضوع را در کلانتری صورت جلسه کرده است که افراد، عوامل پیمانکار بودهاند.
جاوید درباره نظارت شهرداری بر پیمانکاران گفت: عوامل پیمانکاران تحت نظارت خود پیمانکاران هستند و افرادی که در این حادثه تاسفبار حضور داشتهاند زیر مجموعه پیمانکار بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: این حادثه توسط زیرمجموعه پیمانکار رخ داده و پیمانکار باید پاسخگوی این موضوع باشد.
از سوی دیگر اعضای شورای شهر تهران نیز خواستار رسیدگی به قتل این کارگر و مجازات عاملان این حادثه شدهاند. رییس شورای شهر تهران در این باره گفت: باید به این موضوع پرداخته شود تا اینگونه مسایل دیگر تکرار نشود.
به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی افزود: این کارگر در حوزه تفکیک زباله کار میکرده است. من این سوگ را تسلیت عرض میکنم و میخواهم کسانی که پیش از این موارد مشابه را ریشهیابی کردهاند به این مساله نیز بپردازند تا اینگونه مسایل تکرار نشود و اهمیت آن معلوم شود.
رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران نیز با اعلام اینکه حادثه فوت مرحوم علی چراغی بر اثر ضرب و شتم توسط پیمانکاران شهرداری در حضور فرزند او بوده است، گفت: حوادث دیگری هم در شهر رخ داده مثلا یک جوان 18 ساله در پارک بسیج بر اثر افتادن از سرسره جان باخته است. معصومهآباد با اشاره به اینکه حق حیات از حقوق شرعی و انسانی هر شهروندی است، گفت: این مساله آنقدر اهمیت دارد که شورا باید در جلسات زیادی به آن توجه داشته باشد.
وی با اشاره به فوت مرحوم علی چراغی در اثر درگیری با پیمانکاران شهرداری گفت: مشاجرهای که میتوانست با حضور پلیس 110 خاتمه پیدا کند با درگیری توسط پنجه بوکس به فوت این فرد که چهار فرزند دارد، منجر میشود.
وی با اشاره به حادثه نقص فنی چرخ و فلک پارک ارم، گفت: در این حادثه دختری 22 ساله مجروح شد و در تماس خانواده این دختر متوجه شدند که او هنوز نمیتواند روی پای خود بایستد و فلج شده است. ما مشکل او را حل نکردیم و گفتیم از آنجایی که تهران فاقد فضای تفریحی است پارک ارم نباید بسته شود.
آباد با بیان اینکه حالا یک جوان 18 ساله در پارک بسیج از بالای سرسره افتاده است، گفت: منطقه 14 باید گزارش دهد که چه اتفاقی رخ داده اما به سازمان ایمنی و آتشنشانی هم اجازه ورود ندادهاند. این جوان 18 ساله از بالای سرسره افتاده است و برخی میگویند خودکشی کرده اما این اتفاق به هر دلیلی که رخ داده باشد، ما باید اطلاع داشته باشیم.
رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران از معاون خدمات شهری شهردار تهران خواست در این زمینه گزارشی ارایه دهد. رییس شورای شهر تهران نیز تاکید کرد: شورا و شهرداری این موضوع را پیگیری میکنند.
در ادامه محسن سرخو، عضو کمیته حملونقل شورای شهر تهران با اشاره به حادثه فوت مرحوم چراغی گفت: معاون خدمات شهری باید توضیح دهد که برون سپاری وظایف شهرداری به پیمانکارها با چه سازوکاری صورت میگیرد و مشخص شود که چه کارهایی را باید به پیمانکار داد و چه کارهایی را به پیمانکار واگذار نکرد. آیا این مساله حاکمیتی است یا اجرایی خواهد بود؟
سرخو همچنین با طرح این پرسش که پیمانکارها چگونه گزینش میشوند، گفت: آیا ما پیمانکارها را از میان لاتها انتخاب میکنیم؟ زیرا ادواتی که در این حادثه مورد استفاده قرار گرفته است این سوال را ایجاد میکند.
وی همچنین با اشاره به اینکه مرحوم چراغی چهار فرزند داشته است، گفت: آیا شهردار تهران سازوکاری برای احقاق حقوق این خانواده داشته است؟
مجتبی عبدالهی، معاون خدمات شهری شهردار تهران که در جلسه علنی شورای شهر تهران حاضر شده بود ضمن ابراز تاسف از فوت مرحوم چراغی در اثر درگیری با پیمانکاران شهرداری، گفت: شهردار تهران بلافاصله پس از اطلاع یافتن از این موضوع دستور رسیدگی داده است و من هم دستور رسیدگی دادهام و شخصا به این موضوع ورود پیدا کرده و گزارش مبسوطی به شورا ارایه خواهم داد.
وی ادامه داد: ایشان دستفروش نبوده و درگیری با سد معبر و مواردی از این دست اتفاق نیفتاده است. پیرو پیگیریهایی که صورت گرفته با توجه به اینکه تقریبا همه کارها در شهرداری توسط پیمانکارها صورت میگیرد عوامل پیمانکار بازیافت و پیمانکار مواد خشک با ایشان درگیر شدهاند که علت موضوع مشخص نیست.
وی با بیان اینکه مدیریت پیمانکاری بلافاصله خود را به کلانتری معرفی کرده است، گفت: این فرد چند بار به کلانتری احضار شده و تشکیل پرونده هم صورت گرفته است.
عبدالهی با بیان اینکه من از دیروز ظهر در جریان این موضوع قرار گرفتهام، ادامه داد: باید به کلانتری برویم تا بتوانیم گزارش مبسوطی تهیه کنیم. اگر عوامل پیمانکار خاطی هستند باید با آنها برخورد شود و دستگاه قضا و شهرداری با آنها برخورد میکند.
وی در پاسخ به سوال اعضای شورا مبنی بر اینکه چه زمانی گزارش این حادثه را ارایه میدهید،گفت: در عرض یک هفته یا 10 روز پس از آنکه به دادگاه رفتیم و اطلاعات کافی کسب کردیم، گزارش را ارایه میدهیم.
یک نماینده مجلس: موسیقی خیابانی سرکوب نشود
خانه ملت- عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس گفت که افزایش نشاط و موسیقی حلال و بها دادن به جلوههای هنری باید به جد مورد حمایت و ستایش در سال همنشینی فرهنگ و اقتصاد قرار بگیرد.
کمالالدین پیرموذن، عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان با تاکید بر فرمایشات پیامبر اکرم (ص) گفت: ایشان در احادیث خود اشاره داشتهاند که بازی و بازیچه داشته باشید چراکه دوست ندارم اسلام به خشونت شناخته شود، همچنین آموزههای قرآنی نیز تاکید دارد که حلال خدا را حرام نکنیم.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: همه این موارد نشان میدهد افزایش نشاط و موسیقی حلال و بها دادن به جلوههای هنری باید به جد مورد حمایت و ستایش در سال همنشینی فرهنگ و اقتصاد قرار بگیرد.
وی افزود: در تمام ممالک دنیا موسیقی خیابانی دیده میشود که بعضی از آنها سنتی و برخی دیگر برای کسب درآمد است که در هر صورت در عموم فرهنگها رواج دارد.پیرموذن در ادامه به موسیقی در ایران اشاره کرد و گفت: در ایران اسلامی هم در برخی از شهرها موسیقی خیابانی یا تکنوازی با صدای همان نوازنده مشاهده میشود که من به نوبه خودم انتظام، انسجام و بها دادن به جلوههای هنری را در جایگاههای خاصی از متولیان فرهنگ، شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد خواستارم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه گروههای موسیقی خیابانی را نباید سرکوب کرد، گفت: حدیث داریم انسان را از هرچه منع کنی حریص میشود همچنین باید به فکر پیشرفت فرهنگ ریشهدار خودمان در عرصه موسیقی باشیم.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: میتوان موسیقی خیابانی را در محلههایی که بدون سر و صداست در اختیار هنردوستان قرار داد و با تعریف جایگاههای مشخصی این جلوههای هنری را از طریق هنرمندانی که اکثرا به واسطه مشکلات مالی اقدام به این فعالیت میکنند نمایش داد.
محورهای استیضاح فرجیدانا در حاشیه یا متن؟
ادامه از صفحه یک
وی اعلام کرد: در سال 2011 سهم ما از لحاظ تولید مقاله در دنیا 1/38 درصد، در سال 2012، 1/39 درصد، در سال 2013، 1/39 درصد که حتی 1/4 درصد هم گزارش شده است و در سال 2014 که الان در ماه هشتم آن قرار داریم حدود 1/65 درصد تولید مقاله در دنیا را داشتهایم بنابراین نهتنها از بعد تعداد مقاله افت نداشتهایم بلکه همچنان آن پایداری و رشد را در تعداد مقالات شاهد هستیم. از سوی دیگر آمار میزان استناد به مقالات نیز افزایش را نشان میدهد.
مقبولیت فرجیدانا در میان دانشگاهیان نیز نشان از عملکرد علمی مثبت او در نظر استادان و دانشجویان در ماههای اخیر دارد. روز گذشته معاون وزیر علوم براساس نتایج یک نظرسنجی ملی اعلام کرد 80 درصد استادان دانشگاهها عملکرد وزیر علوم را تایید میکنند. به گفته سیدضیاء هاشمی، در این نظرسنجی بیش از چهار هزار نفر از اساتید دانشگاههای دولتی به طور تصادفی انتخاب و شرکت کردهاند. بیش از 80 درصد آنها ارزیابی مثبتی از «عملکرد وزارت علوم» داشتند و عملکرد این وزارتخانه را موفق ارزیابی کردهاند.پیش از این نیز دانشگاهیان به انحای مختلف حمایت خود را از وزیر علوم ابراز کردند.
یکهزار استاد دانشگاه در نامهای به حسن روحانی حمایت خود را از وزیر علوم اعلام کردند. 61 تشکل دانشجویی سراسری کشور نیز با صدور بیانیهای از فرجیدانا اعلام حمایت کردند. برخی دیگر از تشکلها نیز در بیانیههایی جداگانه حمایت خود را ابراز کرده بودند. جمعی از فعالان جامعه مدنی استان سیستان و بلوچستان در نامهای سرگشاده به شهریاری و عالی دو نماینده این استان در مجلس خواستار پس گرفتن امضای آنها شدند. کانون اندیشه دانشجویان مسلمان، اعضای هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و تعدادی از چهرههای دانشگاهی از جمله محمدرضا عارف نیز در روزهای گذشته جداگانه اظهاراتی در حمایت از فرجیدانا داشتند.
انتصابات وزیر
انتصاب توفیقی به عنوان مشاور وزیر علوم و همچنین میلی منفرد به عنوان معاون وزیر، یکی دیگر از موارد مورد اشاره نمایندگان استیضاحکننده است. آنها معتقدند این افراد صلاحیت لازم را برای حضور در این وزارتخانه ندارند و از آنها به عنوان «فعالان در فتنه» نام میبرند. این در حالی است که هیچ یک از این افراد با احکام قضایی در این رابطه روبهرو نبودهاند و وزیر علوم تاکید کرده است که استعلامات درباره به کار گیری آنها مثبت و بدون مشکل بوده است. نمایندگان پیش از این برای وزارت علوم به میلی منفرد رای عدم اعتماد داده بودند و توفیقی نیز توسط روحانی به مجلس معرفی نشد تا رضا فرجیدانا به مجلس معرفی شود. با این حال انتصاب معاونان و مشاوران از اختیارات قانونی وزیر است.
بازگشت دانشجویان ستارهدار
با آغاز دولت یازدهم، حمایت از دانشجویان محروم از تحصیل و استادانی که با بازنشستگی اجباری از دانشگاهها خانه نشین شده بودند در دستور کار قرار گرفت. دانشجویان ستاره دار که تا چندی پیش وجودشان حتی یک بار از سوی نمایندگان مجلس تایید نشده بود، این روزها به یکی از دلایل استیضاح وزیر تبدیل شدهاند. تا پیش از مطرح شدن بازگشت این دانشجویان به دانشگاهها توسط جعفر توفیقی سرپرست سابق وزارت علوم، وجود دانشجویان محروم از تحصیل بارها تکذیب شده بود و کامران دانشجو وزیر سابق علوم اعلام کرده بود چیزی به نام دانشجوی ستاره دار وجود ندارد. با این حال با مطرح شدن امکان بازگشت این دانشجویان به دانشگاه، نمایندگان این موضوع را به عنوان یکی از محورهای استیضاح فرجیدانا مطرح کردهاند. این نمایندگان در شرایطی بازگشت این دانشجویان را مورد انتقاد قرار میدهند که هیچ قانونی مبنی بر محرومیت همیشگی از تحصیل برای دانشجویان وجود ندارد. طبق آییننامه کمیته انضباطی در وزارت علوم، احکام محرومیت از تحصیل دانشجویان تا سقف چهار نیمسال و همچنین اخراج دانشجو با حفظ حق شرکت مجدد در آزمون ورودی پیشبینی شده است. در حالی که دانشجویان ستاره دار در سالهای گذشته بدون دریافت حکم اخراج، تنها به صورت شفاهی از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
در اقدامی تازه روز گذشته محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که در میان استیضاحکنندگان قرار دارد، مدعی شد 140 متهم امنیتی به دانشگاهها بازگشتهاند. این در حالی است که بسیاری از دانشجویان ستاره دار در سالهای گذشته در گفتوگو با رسانهها از محرومیت از تحصیل به دلیل فعالیت در تشکلهای دانشجویی مجاز مثل انجمن اسلامی دانشجویان و نشریههای دانشجویی مجوزدار خبر دادهاند. به نظر میرسد آنچه با عنوان دلایل استیضاح از سوی نمایندگان معترض به عملکرد رضا فرجیدانا مطرح شده است از سوی جامعه دانشگاهی به عنوان عوامل دلایل علمی شناخته نمی شود. با پررنگ شدن بحث بورسیههای غیرقانونی و پاسخهای پی در پی استیضاح کنندگان به اتهامات دولت سابق، تقابلهای سیاسی جناح حامی دولت سابق با وزیر علوم بیش از پیش آشکار شده و چهرهای سیاسی و غیرعلمی از استیضاح وزیر علوم به نمایش گذاشته است.
افزایش 300 درصدی کشف داروی قاچاق؛ داروهای لاغری، مخدرها، سقط جنین و محرک جنسی در صدر
یک بار کمبود داروی بیماران خاص، یک بار نایاب شدن یک داروی سرطانی و بار دیگر کم آمدن سهمیه بیمار از داروی دولتی. هر بار بهانهای هست برای قاچاقچیان که چشم به جیب بیماران بدوزند و با دریافت پول هنگفت ادامه زندگی را به آنها بفروشند؛ بدون برچسب، بدون مهر تایید وزارت بهداشت. در این میان داروهای لاغری، مخدرها، داروی سقط جنین و محرکهای جنسی اما صدرنشین شدهاند و داروهای بیماران سرطانی و خاص را به حاشیه قاچاق فرستادهاند. آماری که رییس پلیس مبارزه با قاچاق اعلام کرده و خبر داده که مبارزه با قاچاق در اولویت امسال برنامههاست.
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی گفت: امسال اولویت پلیس برخورد با اقلام ضدفرهنگی، دارو و کالای دخانی است به همین منظور اقدامات اطلاعاتی را برای رسیدن به باندهای بزرگ و شناسایی جریانات هدایتگر قاچاق و دستهای پشت پرده آغاز کردیم. سردار فتحالله زمانیان با اشاره به موضوع داروهای قاچاق گفت: در چهار ماهه امسال 70 میلیون قلم انواع دارو کشف و ضبط شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 300 درصد رشد داشته است. بیشترین داروهای کشف شده مربوط به لاغری، مخدرها، سقط جنین و محرک جنسی بوده است. وی همچنین از کشف 134 میلیون نخ سیگار قاچاق خبر داد و افزود: 996 نفر در این رابطه دستگیر شدند.
وی ادامه داد: امسال تمرکز پلیس روی پروندههای بیشتر از پنج میلیارد ریال است ضمن اینکه آموزش قانون جدید به نیروها و انتقال تجربیات را در دستور کار داریم.
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی گفت: در سالجاری اجرای 14 مرحله طرح سراسری برخورد با کالاهای قاچاق و ممنوعه شامل کالاهای گمرکی، قاچاق فرآوردههای نفتی، دارو و مواد محترقه را در دستور کار داریم ضمن اینکه با توجه به نوع و جغرافیای قاچاق طرحهای منطقهای نیز اجرا میشود.
وی از اجرای چهار مرحله کنترل فصلی مجرمان خبر داد و افزود: در این طرح سعی میکنیم مجرمان را به صورت فصلی کنترل کنیم تا بار دیگر به سمت چرخه قاچاق نروند و در صورتی که به سمت این جرم رفتند با آنها برخورد کنیم. این در حالی است که چهار مرحله دوره آموزشی منطقهای را نیز در نظر گرفتهایم.
به گفته زمانیان، در حال حاضر پنج طرح سراسری مقابله با قاچاق و یک طرح کنترل مجرمان حرفهای اجرا شده است و با هماهنگی گمرک سامانه پیامکی ترانزیت به منظور جلوگیری از جعل اسناد و استفاده چندباره از یک سند اجرایی شد.
وی با اعلام افزایش 68 درصدی ارزش ریالی کالاهای مکشوفه قاچاق اظهار داشت: ارزش ریالی کالای مکشوفه از سوی پلیس 559 میلیارد تومان است ضمن اینکه 95 پرونده با ارزش بیش از پنج میلیارد ریال کشف شد.
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ادامه داد: در چهار ماهه نخست امسال پس از تشکیل 29 هزار و 600 پرونده مرتبط با قاچاق 32 هزار قاچاقچی دستگیر شدند ضمن اینکه ارزش ریالی 472 پرونده بین یک تا پنج میلیارد ریال بود.
وی با بیان اینکه در سالجاری 30 میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد، تاکید کرد: میزان کشفیات سوخت قاچاق 20 درصد رشد نشان میدهد در حالی که در این رابطه سه هزار و 917 قاچاقچی شناسایی و دستگیر شدند.
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قبل از این قانون اگر فردی 100 میلیارد تومان نیز کالای قاچاق داشت و جریمهاش را پرداخت میکرد راهی زندان نمیشد و در صورت عدم پرداخت جریمه تنها به دو سال حبس محکوم میشد این در حالی است که در قانون جدید مجازات قاچاق کالا از جریمه نقدی، حبس و شلاق است و در صورتی که فرد بار دیگر مرتکب جرم شود مجازات چند برابری در انتظارش است. بیشترین محکومیتها در قانون قدیم مالی بود و بسیار کم حکم صادر میشد و به نوعی احکام مالی جرم محسوب نمیشد.
وی به موضوع قاچاق سوخت اشاره کرد و گفت: ایران مرز آبی و خاکی زیادی دارد و این در حالی است که هر لیتر گازوییل در ترکیه شش تا هفت هزار تومان فروخته میشود. همین اختلاف قیمت باعث شده است شاهد عرضه خارج از شبکه سوخت و فروش سوخت مازاد از سوی کارخانهها و دریافتکنندگان سهمیه باشیم.
زمانیان با بیان اینکه براساس اعلام شرکت دخانیات سالانه 62 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود، افزود: تولید سالانه یا واردات رسمی 48 میلیارد نخ است و به نوعی 14 میلیارد نخ سیگار سالانه به دلیل خلاء تولید به کشور قاچاق میشود. بخشی از این سیگارها از معابر غیررسمی وارد کشور شده و بخشی نیز ممکن است به دلیل اینکه ایران مسیر ترانزیت سیگار به عراق است در کشور ایران رسوب کند. تنها در هفته گذشته 170 هزار کارتن سیگار در کشور منهدم شد. این در حالی است که در حوزه دارو طی روزهای اخیر هشت میلیارد داروی قاچاق و دو میلیارد ریال تبلت نیز در خوزستان کشف و ضبط شد.
ادامه توزیع چادر و بطری آب میان زلزلهزدگان
ایسنا- سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به ادامه روند امدادرسانی با وجود صعبالعبور بودن برخی مناطق زلزلهزده گفت که بیش از ۲۲ هزار بطری آب معدنی و ۲۱ هزار قوطی کنسروجات میان آسیب دیدگان توزیع شده است. حسین درخشان با اشاره به توزیع چادر میان یکهزار خانوار توسط امدادگران، افزود: مواد غذایی نیز میان ۲۶ روستای آسیب دیده توزیع شده است و با توجه به صعبالعبور بودن منطقه، کمکرسانیها همچنان ادامه دارد. درخشان گفت:در حادثه زلزله ۳۳۲ نفر دچار آسیب شدهاند که از این میان ۳۱۵ نفر به صورت سرپایی درمان و ۱۷ نفر در بیمارستانهای آبدانان، دهلران، دزفول و ایلام بستری شدهاند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد: کسی که رسانه بیمهاش نمیکند خبرنگار نیست
فارس- معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد از تشکیل شورای ویژه برای پالایش سامانه «سمان» خبر داد و گفت: فردی که رسانه آن حاضر نیست وی را بیمه کند از نظر ما خبرنگار محسوب نمیشود. انتظامی همچنین با اعلام اینکه اولویتها برای ارزیابی اعضای سامانه سمان از این پس دستخوش تغییر میشود، ابراز داشت: امتیازبندیها در سامانه سمان بر اساس سوابق خبرنگاران و روزنامهنگاران، مدارک و رشته تحصیلی، برگزیده شدن در جشنوارههای مطبوعات و گذراندن دورههای آموزشی خواهد بود.
پیگیری تخلفات در اجرای قانون ساعت شیردهی
ایسنا- معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده درباره چگونگی اجرای ساعت شیردهی مادران شاغل در قالب قانون افزایش مرخصی زنان گفت: ما در حال اجرای قانون ساعت شیردهی هستیم و اگر گزارشهایی در زمینه تخلف در اجرای این قانون به دست ما برسد، آن را پیگیری میکنیم. شهیندخت مولاوردی افزود: ساعت شیردهی برای مادران شاغل بر اساس قانون ترویج تغذیه با شیر مادر اختصاص مییابد. بر اساس این قانون مادران شیرده بعد از شروع به کار مجدد در صورت ادامه شیردهی میتوانند حداکثر تا 24 ماهگی کودک روزانه یک ساعت از مرخصی (بدون کسر از مرخصی استحقاقی) استفاده کنند.
تشکیل کارگروه ویژه طلاق
مهر- معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از تشکیل کارگروه ویژه طلاق با همکاری ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی قوهقضاییه، سازمان بهزیستی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری خبرداد و گفت: درصددیم کارگروه ویژه طلاق را در وزارتخانه ایجاد و جوانان را پس از طلاق مدیریت کنیم. گلزاری با اشاره به این موضوع که تاکنون هیچ دستگاهی برای کاهش طلاق وارد عمل نشده است، بیان کرد: در وزارت ورزش و جوانان با توجه به افزایش هر ساله آمار طلاق تصمیم گرفتیم به صورت مستقیم چالشها و راهکارهای موجود را بررسی کنیم از همین رو قرار است کارگروه ویژه طلاق با همکاری ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی قوه قضاییه، سازمان بهزیستی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از شهرستانها و استانها طلاق توافقی افزایش یافته است، گفت: متاسفانه افراد پس از طلاق رها میشوند و مدیریت پس از طلاق در کشور وجود ندارد. حتی در بسیاری موارد شاهد هستیم که زوجها پس از طلاق پشیمان شده و با چند جلسه روانشناسی میتوان دوباره آنها را به زندگی مشترک با همسرشان برگرداند به همین دلیل درصدد هستیم کارگروه ویژه طلاق را در وزارتخانه ایجاد و جوانان را پس از طلاق مدیریت کنیم. البته در این کارگروه، تلاشهایی برای کاهش آمار طلاق در سطح جامعه انجام میشود.
اولولیت زنان و کودکان در بیمه درمان اعتیاد
ایسنا- مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه زنان و کودکان زیر 18 سال و همچنین بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و اچآیوی مثبت جزو گروههای پراولویت بیمه درمان اعتیاد شناخته شدند، گفت: براساس اعتباری که به سازمان بیمه سلامت ایران تخصیص خواهد یافت، این طرح طی فازهای بعدی کامل خواهد شد و تمام جامعه معتادان را تحت پوشش خواهد برد. دکتر محسن روشنپژوه درباره تعرفههای مراکز ترک اعتیاد بهزیستی در سال جاری گفت: تعرفهها باید هرسال واقعی شده و مبتنی بر شرایط مورد بازبینی قرار بگیرند. البته مداخلاتی که در اعتیاد داریم باید هماهنگ و همسو با سایر دستگاههای دخیل باشد، به همین خاطر آن را به عنوان اولیتهای خود به ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اعلام کردیم.
قطع حمایت تامین اجتماعی از دو داروی گرانقیمت
مهر- رییس شبکه هپاتیت با بیان اینکه داروهای خط اول درمان هپاتیت C تحت پوشش بیمهها قرار دارد و بیماران از این بابت مشکلی ندارند، نسبت به قطع پوشش بیمهای دو قلم داروی بیماران هپاتیت C توسط سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد. دکتر سیدموید علویان گفت: این داروها در لیست تایید شده وزارت بهداشت قرار دارند و تا دو، سه ماه پیش نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بود. علویان با اشاره به پوشش بیمهای این دو قلم دارو توسط سایر بیمههای خدمات درمانی، نیروهای مسلح و... افزود: هزینه یک دوره درمان شش ماهه این دو قلم دارو در حدود 90 میلیون تومان است که 50 درصد هزینه آنها را پوشش میدادند.
4/1 میلیون کودک در خطر اعتیاد
فارس- دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار نسبت به مصرف ۵۷۳ تن مواد مخدر در کشور گفت: ۱۰۰ هزار معتاد کف خیابانی داریم که متولی نگهداری و ترک آنها ما هستیم. یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک در مدار بعدی وارد چرخه اعتیاد میشوند. عبدالرضا رحمانیفضلی در دیدار با ائمه جمعه کشور با هدف اجتماعی کردن موضوع مواد مخدر گفت: طبق آمارهای شیوعشناسی یک میلیون و 300 هزار معتاد در کشور داریم که با احتساب خانوارهای آنها 5/5 میلیون نفر به صورت مستقیم با مواد مخدر درگیرند.