Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

مرگ یک کارگر بر اثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری تهران: سد معبری‌ها مجهز به پنجه بوکس و گاز اشک‌آور

کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران گشت سد معبر منسوب به ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، سرانجام روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه در بیمارستان نورافشار تهران جان باخت. خانواده «علی چراغی»، کارگر ۴۱ ساله‌‌ای که صاحب چهار فرزند است درباره اتفاقات منجر به فوت او گفته‌اند که او روز ۱۶ مرداد‌ماه به همراه پسر ۱۴ ساله‌ به خیابان تهران‌پارس رفته بود که در ساعت ۱۰ صبح حوالی اتوبان باقری نبش خیابان ۱۹۶ غربی با ماموران شهردا‌ری درگیر می‌شود.
به گزارش ایلنا، ابوالفضل چراغی، پسر ۱۴ ساله علی چراغی درباره روز حادثه می‌گوید: من و پدرم سوار بر وانت کنار خیابان در حال حرکت بودیم که ناگهان یک وانت سدمعبر ناحیه 4 منطقه ۴ مقابل ماشین ما پیچید و راه را بست. چهار ماموری که از اتومبیل پیاده شدند از پدرم خواستند که پیاده شود. من به درخواست پدرم در وانت ماندم و از داخل مکالمه آنها را می‌شنیدم. یک مامور به پدرم گفت که وانت توقیف است. پدرم اصرار داشت که شما حق توقیف ماشین را ندارید و باید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیریم. پدرم شروع به تماس با پلیس کرد که در این هنگام چند مامور همزمان با پدرم درگیر شدند و یکی از آنان از پشت دست‌های پدرم را گرفت و سایرین مشغول ضرب و شتم او شدند. هنگامی که من مشغول پیاده شدن از ماشین بودم دیدم که یکی از ماموران با «پنجه‌بوکس» به سمت چپ سر پدرم ضربه‌ای وارد کرد و پدرم به زمین افتاد. من قصد نزدیک شدن به پدرم را که بی‌هوش روی زمین افتاده بود، داشتم اما ماموران به گمان اینکه پدرم تمارض می‌کند ضربه‌ای به من زدند و اجازه نزدیک شدن به پدرم را ندادند اما بعد از دخالت کسبه محل، هر چهار مامور سوار بر وانت از صحنه گریختند.
 یک مامور گشت سد معبر شهرداری که نخواست نامش فاش شود ضمن تشریح شرایط شغلی و استخدام این کارگران گفت که بیشتر همکارانش حین انجام وظیفه به باتوم، پنجه‌بوکس و گازاشک‌آور مجهزند. هویت شغلی قاتلان «علی چراغی»، کارگری که پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ مرداد) بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران منتسب به ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران جان باخت در ابهام قرار دارد. برادر و فرزند آقای چراغی ماموران گشت سد معبر را مسوول قتل می‌دانند اما همسر او به نقش ماموران بازیافت در این قتل اشاره کرده است.
یک مامور گشت سد معبر در تشریح شیوه برخورد همکارانش با مغازه‌دارانی که به قول خودش سد معبر می‌کنند، گفت: ما از آنها عکس تهیه می‌کنیم و به آنان اخطار پلمب می‌دهیم. همواره در مرحله اول به کسانی که سد معبر‌ می‌کنند تذکر می‌دهیم. شرکت به ما تاکید کرده است به هیچ عنوان درگیر نشویم، ما به فرد خاطی توضیح می‌دهیم. مثلا می‌گوییم از یک متر و نیم پیاده‌رو، یک متر را اشغال کردی و مردم در رفت‌وآمد به مشکل برمی‌خورند.وی افزود: اما شیوه برخورد ماموران گشت سد معبر با رانندگان وانت بارهای میوه یا سبزی‌فروشی و کارگران دستفروش متفاوت است. یکسری از دستفروش‌ها حرف ما را گوش می‌کنند اما آنهایی که گوش نمی‌کنند را به ساماندهی منطقه تحویل می‌دهیم. از سد معبرشان عکس می‌گیریم و در اختیار «ساماندهی منطقه» قرار می‌دهیم تا ساماندهی با آنان برخورد کند. وانتی‌ها اینجور نیستند، پیمانکاری که برایش کار می‌کنم خیلی مقرراتی است. به هر نحوی با وانتی‌ها درگیر شویم ما را اخراج می‌کند.
وی در ادامه بیان کرد: بیشتر وانتی‌هایی که کاسبی می‌کنند، بومی‌های‌‌ همان منطقه هستند. مثلا وانتی ۱۰ یا ۱۵ سال در منطقه‌ای کاسبی می‌کرده است، به اینان کاری نداریم اما یکسری از وانتی‌ها به اصطلاح اراذل منطقه هستند. طرف سه یا چهار وانت دارد و راننده‌ها برایش کار می‌کنند. از میدان میوه می‌آورند و می‌فروشند. اکثرا هم با ماموران سد معبر‌ها درگیر می‌شوند و حتی کارشان به چاقوکشی می‌رسد.
وی در ادامه در تشریح شرایط استخدام در شغل مامور سد معبر گفت: بیشتر پیمانکاران- مثلا پیمانکار ناحیه‌ای که این اتفاق در آن رخ داده- درشت هیکل‌ها را برای درگیری و تخریب استخدام می‌کند، یعنی هنگام استخدام اصل را بر انتخاب آدم‌های درشت هیکل، قوی بنیه و رزمی کار می‌گذارند. البته پیمانکار ما خلافکار‌ها را قبول نمی‌کند و داشتن کارت پایان خدمت را شرط ضروری استخدام اعلام کرده است.
این مامور گشت سد معبر گفت: به هیچ عنوان حق توقیف یا مصادره اموال نداریم البته در سایر مناطق اینگونه نیست. به آنها می‌گویند سد معبر‌ها را بزنید و اموالشان را بگیرید. زمانی که در منطقه دیگری کار می‌کردم، شرایط به‌گونه‌ای بود که ۱۰ روز هم نتوانستم آنجا دوام بیاورم. چگونه می‌توانستم روز‌ها مردم را بزنم و مالشان را بگیرم و شب در چشم زن و بچه‌ام نگاه کنم.
وی ادامه داد: بسیاری از ماموران سد معبر مثلا در فلان منطقه کمربند بسته، باتوم آویزان کرده و گاز اشک‌آور هم همراهشان دارند بدون آنکه مجوز داشته باشند. در یکسری مناطق سد معبرکننده خودش بزن‌بهادر است و دوستانش هم همانجا مشغول به کارند و شاید برخی ماموران استدلال کنند ما به این وسایل نیاز داریم اما به نظر من ما حق درگیری نداریم و حتی اگر کتک بخوریم باید از طریق قانونی عمل کنیم و از آنان شکایت کنیم.
وی در ادامه به عنوان مثال به درگیری محله «مرتضی‌گرد» در سال ۸۷ در منطقه ۱۹ اشاره کرد و گفت: آن سال میان بسازبفروش‌هایی که در زمین‌های ارتش خانه می‌ساختند و ماموران سد معبر، اجراییات و نیروی انتظامی درگیری شد. مردم سر ما ریختند و حتی تعدادی از ماموران اجراییات را گروگان گرفتند.وی افزود: ساعت کاری ما از ۹ صبح تا ۹ شب است. دو ساعت هم وقت ناهاری داریم. با محاسبه اضافه کار، کار در روزهای تعطیل و... کمی بیشتر از یک میلیون حقوق می‌گیریم.وی گفت: رشوه گرفتن میان ماموران سد معبر مناطق رایج است اما شیوع آن به سلامت بازرس منطقه هم بستگی دارد. مثلا من چرا رشوه نمی‌گیرم؟ پسر پیغمبر که نیستم اما چون حقوق و شرایط شغلی مناسبی دارم، می‌ترسم کارم را از دست بدهم. وقتی شرایط شغلی ایده‌آل باشد چرا باید رشوه بگیرم؟ البته کمتر پیمانکاری است که حقوق ماموران را به موقع پرداخت کند. حتی برخی پیمانکاران به‌صورت علنی ماموران را به رشوه گرفتن ترغیب می‌کنند.وی تصریح کرد: اکثر ماموران سد معبر زیر نظر پیمانکار‌ها هستند جز چند منطقه که زیر نظر اداره خدمات شهری کار می‌کنند. وضعیت شغلی آنان از ما بهتر است، می‌توانند در کارهایی جز سد معبر هم کار کنند یا به نگهبانی یا آبدارخانه منتقل شوند. من اکنون راضی‌ام که آبدارچی شوم آن هم به‌خاطر حرف‌های زشتی که مردم علیه ما می‌زنند.این مامور گشت سد معبر در پایان اظهار کرد: زمانی که سدمعبری شدم، پدرم آنقدر از دستم ناراحت شد که یک هفته مرا به خانه راه نداد.

 

زمین‌لرزه 1/6 ریشتری جنوب ایلام را لرزاند
مردم ایلام صبح روز گذشته را با اضطراب ناشی از پیش‌لرزه‌ها آغاز کردند اما ساعت 7:02 دقیقه بود که زمین تکان سنگینی خورد و با قدرت 1/6 ریشتر ایلامی‌ها را به خیابان کشاند.
از یکشنبه شب منطقه مورموری شاهد چندین زمین‌لرزه بود و همین مساله باعث ایجاد آمادگی در بین مردم و همچنین نیروهای امدادی شده بود که در نتیجه اغلب مردم شب را بیرون از منازل مسکونی خود سپری کردند و همین مساله منجر به کاهش جدی آمار حادثه‌دیدگان شد.به نوشته سایت وزارت بهداشت، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از انتقال مصدومان حادثه به مراکز درمانی توسط اورژانس خبر داد. وی ادامه داد: 12 اکیپ مجهز و آماده امدادرسانی، یک اتوبوس آمبولانس با تمام تجهیزات پزشکی و همچنین هلی‌کوپتر امداد اورژانس 115 در پی وقوع حادثه به منطقه زلزله‌زده مورموری اعزام شدند. به گفته وی، پنج اتوبوس آمبولانس نیز از دانشگاه‌های مجاور به محل حادثه اعزام شدند. رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: آمار مصدومان زلزله به دلیل اطلاع‌رسانی دستگاه‌های ذی‌ربط و آمادگی قبلی مردم منطقه پایین است.سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با فارس گفت که وضعیت سلامت مصدومان نگران‌کننده نیست اما تنها نگرانی که داریم از وضعیت بهداشت محیط به‌خصوص تامین آب آشامیدنی و بعد از آن چادر برای اسکان موقت است. به گفته فرمانده انتظامی استان ایلام، با وجود ادامه پس‌لرزه‌ها در ایلام، امنیت در این منطقه برقرار است.معاون لجستیکی، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر نیز از اعزام شش تیم اسکان و تغذیه اضطراری به مناطق زلزله‌زده استان ایلام در روز گذشته خبر داد.دکتر  ناصر چرخ‌ساز در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد تیم‌های امدادی از استان‌های ایلام، خوزستان و سازمان امداد و نجات در مناطق زلزله‌زده حضور پیدا کردند. حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات درباره نیاز مبرم مردم به آب آشامیدنی سخن گفت و خبر داد:
20 هزار بطری یک و نیم لیتری به منطقه ارسال شده و فعال‌سازی مجدد سیستم آبرسانی و برق شهری در دست اقدام است.رییس سازمان و امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر نیز اعلام کرد بزرگ‌ترین پس‌لرزه، شش ریشتر بوده است. کولیوند از ارسال 400 چادر اسکان اضطراری به مناطق زلزله‌زده خبر داد و گفت: بالگردهای جمعیت هلال احمر تمام روستاهای منطقه را بررسی و ارزیابی کرده‌اند و خوشبختانه نیروهای امدادی به اندازه کافی در منطقه وجود دارد.همچنین ساسان زمانی، مسوول سازمان بسیج جامعه پزشکی ایلام در گفت‌وگو با فارس از اعزام سه تیم ارتوپدی و دو دستگاه آمبولانس به مناطق زلزله‌زده ایلام خبر داد‎ و گفت: مردم به دلیل گرمای منطقه به آب ‏معدنی و یخ نیاز دارند. این زمین‌لرزه که در عمق 2/10 کیلومتری زمین رخ داد 703/332 عرض جغرافیایی و 695/47 طول جغرافیایی ثبت شده تا لحظه تنظیم این گزارش تلفات جانی نداشته است.

 

ادامه حمایت‌ها از وزیر علوم
«جهان‌صنعت»- روز گذشته با موکول شدن استیضاح وزیر علوم به روز چهارشنبه، نامه‌ها و اظهارات چهره‌های گوناگون در حمایت از وزیر علوم ادامه پیدا کرد. جمعی از فعالان جامعه مدنی استان سیستان‌وبلوچستان در نامه‌ای سرگشاده به شهریاری و عالی دو نماینده این استان در مجلس خواستار پس گرفتن امضای آنها شدند. در بخشی از نامه آمده: تدبیر امیدبخش مردم سیستان‌و‌بلوچستان در پشتیبانی از دولت تدبیر و امید بر شما نمایندگان محترم استان تکلیف می‌کند که همراهی و همگامی یکپارچه‌ای با دولت برخاسته از خواست عمومی مردم داشته باشید تا خدای ناخواسته برداشتی غیر از این در اذهان و افکار عمومی متوجه شما نشود که اگر چنین شود مصداق همان زیر پا گذاشتن «حق‌الناس» است که خداوند متعال توجه به آن را از اوجب واجبات دانسته است.
61 تشکل دانشجویی سراسری کشور نیز با صدور بیانیه‌ای از فرجی‌دانا اعلام حمایت کردند. در این نامه آمده: اینک می‏‌توان پرسید که چرا برخی از نمایندگان در مقابل اقدامات غیرقانونی وزارت علوم در دولت سابق از جمله اعطای سه هزار بورسیه‏ غیرقانونی، پذیرفتن صد نفر فاقد شرایط لازم به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، تخلفات دفتر تحکیم وحدت و... سکوت پیشه کرده بودند و امروز نگران پیشرفت علمی جامعه دانشگاهی شده‌اند؟از سوی دیگر یک‌هزار استاد دانشگاه در نامه ای به حسن روحانی حمایت خود را از وزیر علوم اعلام کرده‌اند. در این نامه خطاب به حسن روحانی، رییس‌جمهور آمده است:‌ با قدرت، توان و پشتوانه عظیم مردمی که در اختیار شماست، به میدان آمده و با تعامل با نمایندگان منصف، معتدل و فهیم مجلس شورای اسلامی، این طرح را ناکام بگذارید و دانشگاه‌های کشور را در آستانه سال تحصیلی جدید از آسیبی بزرگ نجات دهید.
کانون اندیشه دانشجویان مسلمان، اعضای هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و تعدادی از چهره‌های دانشگاهی که در روزهای گذشته جداگانه اظهارنظر کرده اند از دیگر مخالفان استیضاح دانا هستند.

صعود رتبه انجمن ریاضی ایران:  در پی موفقیت میرزاخانی
ایسنا- استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف از ارتقای رتبه انجمن ریاضی ایران از سه به چهار در رتبه‌بندی پنج گانه جهانی در پی اعطای مدال فیلدز به دکتر مریم میرزاخانی، استاد ایرانی دانشگاه استنفورد خبر داد. دکتر بیژن ظهوری زنگنه با اشاره به سیر توسعه ریاضیات در کشور ایران به راه‌اندازی دانشگاه اشاره کرد و گفت: هدف اولیه رشته ریاضی در دانشگاه‌های ما تربیت معلم بود و در آن زمان راه‌اندازی مقاطع کارشناسی ارشد مد نظر نبود. ظهوری زنگنه افزود: بیشترین شکوفایی ریاضی در کشور با برنامه مدرن دانشگاه شیراز آغاز شد و پس از آن دانشگاه صنعتی شریف نیز نخستین دوره کارشناسی ارشد ریاضی را راه‌اندازی کرد. پس از انقلاب نیز دوره دکتری در دانشگاه‌های ایران راه‌اندازی شد. استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما در مقطع کارشناسی با علم ریاضی دنیا شکافی نداریم به‌خصوص در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان قوی و المپیادی‌ها که دارای اعتماد به نفس و علاقه شدید به این رشته هستند، جذب می‌شوند. وی بیشترین شکاف موجود بین علم ریاضی ایران و دنیا را در مقاطع بالاتر از کارشناسی عنوان کرد و گفت: باید تلاش شود شکاف موجود پر شود و نوع نگاه و زمینه‌های ریاضی در کنگره بین‌المللی ریاضی مورد توجه کشور ما قرار گیرد.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles