گزارش «جهانصنعت» از افزایش خودکشی در سالهای اخیر: پایان خودخواسته زندگی
مینا عینیفر- پایان خودخواسته زندگی هم میتواند دستمایه عدد و رقم شود. در جدولهای آماری بیاید و از زبان مسوولان تفسیر و تحلیل شود. اول و آخر باید اسم واقعیاش را گفت؛ «خودکشی». هر چند واژه سنگینی باشد، وقتی در جدولهای آماری بزرگ میشود از این هم سنگینتر میشود. روز گذشته گودرزی، وزیر ورزش و جوانان که در نشست خبری هفته دولت سخن میگفت بیمقدمه به تحقیقاتی اشاره کرد که درباره بالا بودن آمار خودکشی انجام شده و افرادی مسوول رسیدگی به آن شدهاند. در هفته گذشته نیز آمار تازهای درباره افزایش خودکشی در کشور اعلام شد که براساس آن بیش از چهار هزار نفر در سال گذشته خودکشی کردهاند. با وجود اینکه سازمان پزشکی قانونی و وزارت بهداشت از ارایه آمار خودکشی به تفکیک سن خودداری میکنند، براساس بسیاری از پژوهشهای دانشگاهی و مطالعات علمی خودکشی در ایران در سنین جوانی بیشتر از بزرگسالی اتفاق افتاده است. سازمان بهداشت جهانی آخرین بار در سال 2011 ایران را از لحاظ میزان خودکشی بین کشورهای جهان در رتبه 158 قرار داده است و بر این اساس ایران جزو کشورهایی به حساب میآید که نرخ خودکشی در آن بالا نیست. گویان با نرخ 5/32 درصدهزار، لیتوانی با نرخ 2/31 درصدهزار و قزاقستان با نرخ 1/31 در صدهزار کشورهایی هستند که بیشترین میزان خودکشی را به خود اختصاص دادهاند. سوازیلند، روسیه، مالاوی، بلاروس، سورینام، و نامیبیا در رتبههای بعدی بالاترین میزان خودکشی قرار گرفتهاند. با این حال آمار داخلی حاکی از افزایش پایان خودخواسته زندگی در سال گذشته است.
براساس آمارهای رسمی در سال 88، سههزار و 122 خودکشی و در سال 89، سههزار و 649 خودکشی گزارش شده است. نرخ خودکشی در سال 89 نسبت به سال 88 افزایش 17درصدی داشته و در سال 90 این نرخ باز هم افزایش 4/9 درصدی را پشتسر گذاشته است. آمارهای پزشکی قانونی از چهار ماهه نخست سالهای 90، 91 و 92 به ترتیب اعداد 1248، 1242 و 1408 را نشان میدهد که نشان از افزایش خودکشیها در سال گذشته دارد. این آمار در تمام طول سال گذشته به چهار هزار و 55 نفر رسیده است. وقوع روزانه 13 خودکشی در کشور نیز آمار دیگری است که وزارت بهداشت پیش از این منتشر کرده بود که در صورت صحت آن، چهار هزار و 745 نفر در 365 روز سال خودکشی میکنند.
به گفته رییس سازمان پزشکی قانونی، آمار خودکشی نگرانکننده است و نشان میدهد که سلامت روانی جامعه مطلوب نیست. شجاعی مهمترین علل پیشگیری از خودکشی را فرهنگسازی دانسته و معتقد است: مردم باید آموزش ببینند که برای اندکی ناملایمات، نباید دست به اقدامات خطرناک و نگرانکننده بزنند.
از سوی دیگر آمار خودکشی در میان سالمندان نیز افزایش یافته است. هفته گذشته موسویچلک، مدیرکل آسیبهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر این خبر را اعلام کرد و گفت: ما در کشور شاهد قتل سالمندان، سرقت و اقدام به خودکشی سالمندان هستیم و متاسفانه خودکشی در سالمندان بسیار افزایش یافته است.
با این حال مراجعه به آمارهای رسمی برای دستیابی به آماری از تفکیک سنی اقدامکنندگان به خودکشی بینتیجه است اما برخی منابع علمی حاکی از این است که آمار خودکشی در سنین جوانی به اوج میرسد.
یافتههای یک پژوهش در چهارمین سمینار بهداشت روانی دانشجویان میگوید: خودکشی در سنین 10 تا 80 سالگی بیش از خشونت، در سنین 15 تا 29 سال بیش از سرطان، در سنین 10 تا 40 سال بیش از بیماریهای عفونی و در سنین 15 تا 24 سال بیش از بیماریهای قلبی- عروقی منجر به مرگ شده است که نشان میدهد این مساله یک مشکل جدی در حوزه سلامت است. علاوه بر این، مطالعات مختلف در ایران از جمله کرمان، جیرفت، ایلام، مازندران و همدان نشان میدهند که بیشترین نرخ خودکشی و اقدام به خودکشی در کشورمان در میان جوانان و دانشجویان رخ داده است. جامعه پژوهش در این مطالعه شامل دانشجویان دانشگاههای وابسته به وزارت علوم بوده است که طی سالهای 85-83 دانشجو محسوب میشدهاند. در این تحقیق تمامی موارد خودکشی ثبت شده در پزشکی قانونی، نمونه پژوهش بوده است. بیشترین میزان خودکشی در میان دانشجویان به ترتیب در سال 85 (84 مورد) رخ داده است. پس از آن، سال 85 با 75 مورد و سال 83 با 67 مورد بالاترین آمار را داشتند. در زنان الگوهای متفاوتی برای اقدام به خودکشی در سنین مختلف مشاهده میشود. شایعترین روش خودکشی در زنان 19 و 21 ساله مسمومیت با سم، زیر 18 سال خودسوزی و مسمومیت با سم، 20 ساله خودسوزی، 22 ساله مسمومیت دارویی، 24 ساله حلقآویز کردن و 26 ساله و بالاتر خودسوزی و مسمومیت دارویی است در حالی که در مردان حلقآویز کردن بیشترین روش خودکشی را در سنین مختلف به خود اختصاص میدهد.
یک تحقیقی دیگر که توسط فریبا شایگان انجام شده مشخص کرده است که اغلب خودکشیها در ایران، توسط افراد جوان در سنین 18 تا 30 سالگی رخ میدهد که اکثر این افراد بیسواد یا کمسواد و بیکار هستند.
یک تحقیق دیگر در حوزه روانشناسی با عنوان «اختلالات شخصیت و اقدام به خودکشی در دانشجویان» در مقایسه دانشجوهایی که اقدام به خودکشی کردهاند با دانشجویان دیگر نشان داده دانشجویان اقدامکننده به خودکشی علایم اختلالات شخصیت اجتنابی، ضداجتماعی، اسکیزوتایپی، پارانوئید، خودشیفته، پرخاشگر، منفعل و آزارطلب داشتهاند و این به این معناست که میتوان با بررسی اختلالات شخصیت آنها، افراد در معرض خطر را تشخیص داد و اقدامات لازم را به منظور پیشگیری از اقدام به خودکشی و کمک به درمان دانشجویان اقدامکننده انجام داد.
دﻛﺘﺮ زﻫﺮا اﺑﻮاﻟﻤﻌﺼﻮﻣﻲ، ﺣﻤﻴﺪ ﭘﻴﺮوی و همکارانشان هم در پژوهشی دیگر تمام موارد مشکوک به ﺧﻮدﻛﺸﻲ داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن داﻧﺸﮕﺎهﻫﺎی اﻳﺮان را که طی سالهای 87-82 داﻧﺸﺠﻮ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲﺷﺪهاﻧﺪ مطالعه کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که از ﻣﺠﻤوع 337 ﻣﻮرد ﺧﻮدﻛﺸﻲ، ﺑﻴﺸﺘﺮ آنها در ﻓـﺼﻞ ﺗﺎﺑـﺴﺘﺎن و در ﻣﺤﻞ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﻓﺮد رخ داده. ﺣﻠﻖآوﻳﺰی ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ و ﺑﺮﻳـﺪن ﻋـﺮوق ﺣﻴـﺎﺗﻲ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ شیوه خودکشی در میان دانشجویان بوده و دانشجویان مرد، شهری، 22 ساله، مجرد، رشته علوم انسانی، سال دوم و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر خودکشی کردهاند. بیشتر خودکشیها در زمان امتحانات و تعطیلات بین دو ترم تحصیلی انجام گرفته است.
در «بررسی عوامل روانشناختی اقدام به خودکشی در دانشجویان ایرانی» نیز علی حسینایی، علیرضا مرادی و عبدالکریم پژومند با پر کردن پرسشنامه از 30 دانشجوی اقدامکننده به خودکشی که با 30 نفر دانشجوی عادی همتا شده بودند، به این نتیجه رسیدند که دانشجویان اقدامکننده به خودکشی نشانههای اختلالات بالینی شامل اضطراب، اختلال دوقطبی- آشفتگی، افسردهخویی، وابستگی به الکل، وابستگی دارویی، اختلال هذیانی، افسردگی و پارانویید را بیشتر از دانشجویان عادی داشتند. نتایج حاکی از این بود که عوامل روانشناختی نقش مهمی در اقدام به خودکشی دانشجویان ایفا میکند. از طریق بررسی وضعیت روانشناختی دانشجویان میتوان افراد در معرض خطر را تشخیص داد و از خودکشی جلوگیری کرد. علاوه بر این با ارتقای بهداشت روانی دانشجویان میتوان خطر اقدام به خودکشی را کاهش داد.
در «مرور سیستماتیک بررسیهای انجام شده در زمینه خودکشی و اقدام به خودکشی در ایران» در سال 87 دو استاد دانشگاه علوم پزشکی زنجان به نتایج مشابهی رسیدهاند. در پژوهشهای بازبینی شده آنها دامنه سنی مردان 39-30 سال و زنان زیر 30 سال بود. 8/71 درصد اختلالات خلقی و 5/53 درصد اقدام به سوءمصرف دارو به منظور خودکشی داشتهاند. بر این اساس شیوع خودکشی در ایران 4/9 در صدهزار است که کمتر از متوسط جهانی است. مهمترین روش برای اقدام به خودکشی مسمومیت با داروها بوده است و زنان دو برابر مردان اقدام به خودکشی میکنند.
میزان خودکشی در سالهای دورتر هم اوج گرفتن آن در سنین جوانی را نشان میداد. محققان در دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1355 در پژوهشی درباره اقدام به خودکشی و وضعیت نابسامانی خانوادگی اوج نسبی اقدام به خودکشی در زنان را 16-9 سال و در مردان 23-20 سال تخمین زده بودند. یافتههای بسیاری از تحقیقات دیگر هم بالا بودن میزان خودکشی در سنین جوانی نسبت به سنین دیگر را تایید میکند.
رد شایعه زلزله از سوی مرکز لرزهنگاری کشوری؛ بیهنجاری زلزلهای در کشور مشاهده نمیشود
گروه جامعه- شایعه درباره زلزله غریبالوقوع تهران از فضای مجازی به گوشیهای تلفن همراه رسید. در روزهای گذشته پیامکهایی با مضمون هشدار درباره زلزله به دست بعضی از مشترکین رسیده بود و بازار شایعه را داغ کرده بود. این پیامکها منبع خبر خود را مرکز لرزهنگاری دانشگاه تهران ذکر کرده بودند اما روز گذشته همین مرکز پیشبینی وقوع زلزله در تهران را تکذیب کرد.
انگار شایعه زلزله در تهران هر بار با رخ دادن زمینلرزهای در یکی از شهرهای کشور قرار است داغ شود. سالهای قبل نیز مسوولان مرکز لرزهنگاری اخبار مشابهی را تکذیب کرده بودند. با این حال پیشبینیناپذیری این حادثه طبیعی باعث شده است هر بار با رخ دادن حادثهای، کنجکاوی درباره آینده به نشر اخبار کذب منجر شود. مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران روز گذشته در اطلاعیهای با ابراز تاسف از شایعات بیاساس درخصوص زلزلههای قریبالوقوع که موجب تشویش اذهان عمومی میشود، تاکید کرد: تنها در منطقه مورموری استان ایلام که در تاریخ 27 مردادماه 1393 زمینلرزهای به بزرگی 2/6 ریشتر را تجربه کرده است در سایر مناطق کشور بیهنجاری لرزهای مشاهده نمیشود.در این اطلاعیه آمده است: جایگاه زمین ساختی ایران زمین همزیستی با زمینلرزه را برای ایرانیان اجتنابپذیر کرده است. از زمان رخداد زمینلرزه 1369 رودبار- منجیل تاکنون با هر رویداد هر زمینلرزه بزرگ در کشور، متاسفانه برخی با طرح مطالب بدون پایه علمی و نشر اکاذیب موجب سلب آسایش و تشویش اذهان عمومی میشوند.بر پایه دادههای لرزهای موجود تنها در منطقه مورموری استان ایلام که در تاریخ 27 مردادماه 1393 زمینلرزه به بزرگی 2/6 ریشتر را تجربه کرده است و پسلرزههای آن کماکان ادامه دارد در سایر مناطق کشور بیهنجاری لرزهای مشاهده نمیشود.
فرجیدانا در مراسم تودیع و معارفه سرپرست وزارت علوم: عدهای میخواهند امید به دولت را از بین ببرند
ایسنا- وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ناامید کردن مردم از نتیجه رای 24 خردادماه 92 یکی از سناریوهایی است که روی آن کار میشود، گفت: دولت دستاوردهای بزرگی داشته است اما عدهای میخواهند امید به دولت را از بین ببرند و در این راستا در حوزه دانشگاهها فعال شدهاند.
دکتر رضا فرجیدانا صبح یکشنبه در مراسم تودیع خود و معارفه محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه همه ایستادگی ما در وزارت علوم به این دلیل بود که دانشگاهها بدون سیاستزدگی در مسیر رشد علمی حرکت کنند، افزود: از همه میخواهم به جوانان در این راستا نشاط و امید دهند.
وی در ادامه گفت: دشمن تلاش میکند تا جوانان را نسبت به انقلاب ناامید کند اما ما باید باور کنیم میتوانیم به قلههای علمی برسیم و دانشگاهها را از فضای سیاسی بیرون از دانشگاه جدا کرده و این امید را به آنان بدهیم که فعالیت آنها در دانشگاهها مورد قضاوت عدهای بیرون از دانشگاه قرار نمیگیرد.
مشاور علمی و آموزشی رییسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه مسیر ما در آموزش عالی باید این باشد که علم و فناوری به گفتمان غالب تبدیل شود، گفت: دانشگاهیان افراد مورد اعتماد نظام هستند و هرکس که دانشگاه را خطر بداند ضد نظام است. عدهای میخواهند دانشگاه را از نظام جدا کنند؛ اما دانشگاهیان باید دانشگاه و نظام را از آن خود بدانند و مسوولان نیز باید در مقابل از دانشگاهیان مشورت بخواهند.
وی اظهار کرد: رییسجمهور خواهان حداکثر مشارکت دانشگاهیان است. من در این زمینه هرکاری را که بتوانم انجام میدهم و استیضاح در من ناامیدی ایجاد نکرده؛ بلکه من نسبت به گذشته امیدوارتر شدهام.فرجیدانا در پایان با تاکید مجدد بر ایجاد نشاط در دانشگاهها گفت: من برای آقای نجفی آرزوی موفقیت میکنم.
در این جلسه اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، هاشمی وزیر بهداشت، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رییسجمهور، علی یونسی مشاور رییسجمهور در امور اقلیتها، سورنا ستاری معاون علمی رییسجمهور، سیف رییس بانک مرکزی، حسین آشنا مشاور رییسجمهور، سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزیر علوم، جعفر توفیقی و چند نفر از روسای دانشگاهها و مدیران وزارت علوم و اساتید دانشگاهها نیز حضور داشتند.
رییس سازمان غذا و دارو خبر داد؛ کاهش واردات ۳۰۰ هزار تنی روغن پالم در سالجاری
فارس- رییس سازمان غذا و دارو گفت که داروهای وارداتی در نیمه دوم امسال به طور متوسط ۳۰ درصد ارزان میشوند. میزان مصرف روغن پالم نیز در کشور از ۵۰ درصد فعلی به ۳۰ درصد کاهش پیدا میکند. رسول دیناروند در نشستی خبری در تشریح عملکرد یک ساله سازمان غذا و دارو گفت: در شش ماهه بعد از شروع مسوولیتم در وزارت بهداشت، کنترل قیمت دارو را به خوبی اجرا کرده و به قول خود عمل کردهایم و نه تنها آرامش در حوزه دارو با ثبات بیشتر بازگشته بلکه در تامین آن نیز به آرامش رسیدهایم.
وی ادامه داد: اصلاح قیمت برای داروهای تولید داخل نداشتهایم و اگر شده برای جبران افزایش هزینههایی است که انجام شده اما نمیخواهیم تولید داخل ضربه بخورد و سودآوری خود را از دست دهد بنابراین قیمت داروهای زیانده اصلاح قیمت خواهد شد.
دیناروند از کنترل قیمت و اصلاح آن در شش ماهه دوم سال برای داروهای وارداتی خبر داد و گفت: این داروها که بیشتر برای بیماران خاص و صعبالعلاج خواهند بود به طور میانگین کاهش قیمت 28 درصدی خواهند داشت البته قیمت برخی اقلام تا ۶۰ یا ۷۰ درصد هم کاهش پیدا میکند که شامل 200 قلم داروی وارداتی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، حوزه غذا و تامین سلامت آن را مهمتر از حوزه دارو دانست و گفت: وظیفه ما در وزارت بهداشت در این حوزه سنگین است اما نیاز به تحول داریم و با ابزار گذشته نمیتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم.
رییس سازمان غذا و دارو در مورد مصرف روغن پالم در لبنیات گفت: سال گذشته بیش از 700 هزار تن روغن پالم به کشور وارد کشور شده که امسال با کاهش 300 هزار تنی، 400 هزار تن وارد خواهد شد که اگر مصرف شود سرانه مصرف آن در ایران مشابه سرانه مصرف
در دنیاست.
دیناروند گفت: روغن پالم، سم نیست اما به علت داشتن روغن اشباع نسبت به سایر روغنهای نباتی در درجه پایینتری است. سال گذشته در 50 درصد روغنهای مصرفی از پالم استفاده شده که امسال به 30 درصد کاهش مییابد و نباید بیشتر از این باشد.
شناسایی آسیبهای حوزه زنان به تفکیک استان
ایلنا- معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از اجرای برنامه «نقشهسازی پلیگون زنان و خانواده» در کشور خبر داد و گفت: براساس این برنامه، نقشه آسیبهای زنان و خانواده در کشور ترسیم شده و براساس اولویتهای هر استان، برای زنان آن منطقه برنامهریزی میشود. اطهرهنژادی با بیان اینکه قرار نیست که برای تمامی زنان کشور یک نسخه پیچیده شود، توضیح داد: براساس این طرح، آمارهای موجود در کشور مربوط به حوزه زنان در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... به تفکیک هر استان جمعآوری شده و با میانگین آمارهای کشوری مقایسه میشود. هر استان که در مورد یک آسیب اختلاف زیادی با میانگین کشوری داشته باشد، به عنوان نقاط بحرانی شناخته میشود و رسیدگی به آن آسیب با نگاهی علمی و متمرکز در اولویت برنامهریزیهای آن منطقه قرار میگیرد.
راهاندازی پردیسهای خارجی برای دانشجویان مقیم خارج
فارس- معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت که پردیسهای خارجی دانشگاههای علوم پزشکی در خارج از کشور راهاندازی میشوند تا داوطلبان ایرانی علاقهمند به تحصیل در خارج و ایرانیان مقیم خارج بتوانند در این دانشگاهها تحصیل کنند. امیرمحسن ضیایی گفت: در نظر است به دانشگاههای علوم پزشکی منتخب اجازه داده شود در قالب قرارداد مشترک با دانشگاههای منتخب و معتبر خارجی برنامه آموزش نظام سلامت در مقاطع تحصیلات دکترای حرفهای رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و P.h.D برای دانشجویان ایرانی علاقهمند تحصیل در خارج از کشور راهاندازی کنند.
همکاری وزارت بهداشت و پلیس برای برخورد با داروی قاچاق
مهر- رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی گفت که مسوولان وزارت بهداشت نیز نگران موضوع قاچاق دارو هستند و با تفاهمنامههای امضا شده به زودی اقداماتی در این حوزه انجام میدهند.
سردار فتحالله زمانیان اظهار داشت: ارتباطاتی میان واردکنندگان، توزیعکنندگان و بازار آزاد دارو در ناصرخسرو وجود دارد و هنگامی که کالاها اجازه ورود رسمی ندارند به صورت قاچاق وارد کشور میشوند. در حوزه دارو نیز برخی داروهای غیرمجاز وارد کشور میشوند. وی ادامه داد: هیچ ارتباطی بین قاچاقچیان دارو با شرکتهای داروسازی وجود ندارد و به جرات میتوان گفت شرکتهای داروسازی در زمینه قاچاق فعالیتی نمیکنند. به گفته رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی، طی دو ماه گذشته این پلیس جلساتی را با وزیر بهداشت و معاون غذا و دارو برگزار کرده و براساس توافقات در آیندهای نزدیک نشست مشترک آموزشی بین پلیس و وزارت بهداشت برگزار میشود.
رییس دانشگاه آزاد بندرلنگه: تحصیل بازماندگان از تحصیل بدون شهریه
ایسنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی بندرلنگه گفت: دانشجویانی که به هر دلیل از ادامه تحصیل بازماندند میتوانند بدون شهریه ادامه تحصیل دهند.
دکتر عبدالله دن افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای رسالت ترویج علم و دانش و فرهنگ در جامعه با اجرای طرح ادامه تحصیل دانشجویانی که به هر دلیل نتوانستند ادامه تحصیل دهند، بدون پرداخت هیچگونه شهریه گامی بلند در رشد و شکوفایی کشور عزیزمان برداشته است.
19 میلیون مادر نقش پدری دارند
مهر- معاون رییسجمهور در امور زنان با بیان اینکه 19 میلیون نفر از مادران ما نقش پدران را ایفا میکنند، گفت که باید ارزشگذاری کار خانگی را در میان خانمها جا بیندازیم که مقام معظم رهبری هم در این سالها به آن اشاره کردهاند. شهیندخت مولاوردی با بیان اینکه ایجاد تعادل و توازن در زندگی زنان خانهدار بسیار سخت است و اگر شرایط آن پیش نیاید، روبهرو شدن با آن کار آسانی نخواهد بود، افزود: فشار مضاعفی را زنان شاغل ما تحمل میکنند و قطعا اگر تسهیلات دولت و دستگاههای مربوطه نباشد، نخواهند توانست به راحتی به کار خود ادامه دهند. وی درباره زنان سرپرست خانوار گفت: حمایت از زنان سرپرست خانوار به ویژه در پنج سال اخیر رشد خوبی داشته است. در گذشته الگوی واحدی داشتیم ولی اکنون به الگوی جدیدی به نام زنان خودسرپرست نیز رسیدهایم؛ زنانی که به دلیل بالا رفتن سن آنها خودسرپرست شدهاند که در کشور این آمار 5/2 تا 3 میلیون نفری متعلق به زنان سرپرست خانوار است.
فرمانده یگان ویژه: راهاندازی واحد ضداغتشاش زنان در تهران
نسیم- سردار حسن کرمی گفت که در تهران واحد ضداغتشاش زنان راهاندازی شده که عمده افراد تشکیلدهنده این یگان، افتخاری ولی اعضای اصلی از کادر نیروی انتظامی هستند. به گفته وی، بدنه اصلی در حد یک گردان و حدود 500 نفر در تهران به صورت آزمایشی راهاندازی شده است و آموزشهای لازم را فراگرفتهاند. همچنین پلیسهای افتخاری میتوانند آموزشهای هوانوردی، چتربازی، پاراگلایدر و اسبسواری را فراگیرند و در طرحهایی همچون طرح دریا نیز همکاری میکنند.
هکر ۱۵۰۰ خط اینترنت در اصفهان دستگیر شد
فارس- فردی که خطوط ADSL بیش از ۱۵۰۰ نفر از شهروندان را هک و از پهنای باند آنها به صورت رایگان استفاده میکرد در عملیات ضربتی کارآگاهان پلیس فتای استان اصفهان شناسایی و دستگیر شد. سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان بیان داشت: در پی شکایت تعدادی از شهروندان مبنی بر اینکه خط ADSL آنها هک شده و شخصی مخفیانه از پهنای باند آنها استفاده میکند، رسیدگی به موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت. این مقام مسوول عنوان داشت: بلافاصله در این زمینه پرونده تشکیل و تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عامل یا عاملان هک خطوط اینترنت شاکیان آغاز شد که سرانجام پس از بررسیهای علمی و تخصصی در محیط سایبر و بازبینی سیستمهای شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت هویت فردی که اقدام به این عمل مجرمانه کرده بود، به دست آمد. وی افزود: متهم که جوانی 22 ساله اهل و ساکن اصفهان است طی هماهنگی با مقام قضایی طی یک عملیات ضربتی در منزلش توسط ماموران دستگیر شد. سرهنگ مرتضوی با بیان اینکه در بررسی سیستمهای حامل داده رایانه متهم تعداد زیادی نرمافزار هک و نفوذ کشف شد، گفت: متهم هنگامی با مدارک و مستندات غیر قابل انکار پلیس مواجه شد به بزه انتسابی خود اقرار و انگیزهاش از این کار را استفاده رایگان از پهنای باند دیگران برای کارهای روزمره خود از اینترنت عنوان کرد.