سرپرست وزارت علوم درباره تحولات سال تحصیلی جدید: حقوق دانشجویان در کمیتههای انضباطی رعایت شود
دانشجویان هنوز سال تحصیلی گذشته و شور شوق شنیدن درباره تغییر در شعارهای کاندیداهای ریاستجمهوری را به یاد دارند. آنها همچنان امیدوارند با آغاز سال تحصیلی جدید شاهد تغییرات بیشتری باشند و بتوانند به حال و هوای دانشگاههای فعال دورههای قبل از رکود برگردند. روز گذشته سرپرست وزارت علوم دست روی نقطه حساس سالهای اخیر دانشگاه گذاشته و از کمیته انضباطی سخن گفته است.
سرپرست وزارت علوم، گفت: حقوق دانشجویان باید به صورت کامل در محیطهای دانشگاهی و در کمیتههای انضباطی رعایت شود. به گزارش مهر، محمدعلی نجفی در همایش سراسری معاونان دانشجویی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: آگاه کردن دانشجویان به حقوق خود و به مسایل مبتلا به جامعه، به نفع نظام اسلامی است و فضایی که درآن امکان انتقاد نباشد در دراز مدت به نفع دانشگاه نیست.
وی افزود: دانشجویان باید آگاهی سیاسی داشته باشند و در قالب تشکلهای سیاسی دانشجویی فعالیت کنند و با جریانات سیاسی سالم درون نظام جمهوری اسلامی همکاری کنند ولی کار اصلی دانشگاه آموزشوپژوهش است و آن محیط نباید سیاست زده و محل بروز منویات جریانات سیاسی باشد.
سرپرست وزارت علوم اظهار داشت: ما به کار اصلی دانشگاه که آموزشوپژوهش است، میپردازیم و فریب برخی جریانات سیاسی را که میخواهند سیاستزدگی را به عنوان متن اصلی فعالیت دانشگاهها غالب کنند، نمیخوریم. ما اعتقاد داریم دانشگاه زمین رقابت سیاسی نیست و سیاست در حاشیه فعالیت دانشگاهها قرار دارد.
نجفی با اشاره به تنوع فعالیتهای معاونت دانشجویی، این حوزه را ظریفترین بخش در میان مدیریتهای دانشگاهی عنوان کرد که بخش بزرگی از آرامش دانشگاهها به عملکرد این بخش بستگی دارد.
وی افزود: معاونان دانشجویی باید اطلاعات کافی از شرایط و مسایل روز جامعه داشته باشند و به سوالات دانشجویان که به مباحث دانشگاهی محدود نیست، پاسخ بگویند.
سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: دانشجویان ذهن پرسشگر و روحی معترض دارند و معاونان دانشجویی علاوه بر داشتن اطلاعات کافی در خصوص مسایل جامعه باید به دانشجویان علاقهمند بوده و با آنان همدلانه و پدرانه برخورد کنند و اولین کسانی باشند که دانشجویان مشکلات و درددلهای خودرا با آنان طرح میکنند.
سرپرست وزارت علوم افزود: معاونت دانشجویی تلاش کند تا دانشجویان استعدادهای خود را در زمینههای علمی، فرهنگی و هنری شکوفا کنند.
وی با تاکید بر جلب مشارکت حداکثری دانشجویان در فعالیتهای مختلف گفت: با مشارکت دانشجویان در آنان انگیزه و اطمینان خاطر ایجاد میشود و آنان باید باور کنند که مشارکت و حضور در انجمنها و گروههای قانونی مورد تایید دانشگاه برای آنها مشکلات بعدی
نخواهد داشت.
نجفی گفت: مدیران دانشگاه از شوراهای صنفی حمایت کنند و این شوراها را واسطه بین خود و دانشجویان بدانند و حتیالامکان مطالبات آنها را برآورده سازند.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به فعالیت معاونتهای دانشجویی برای سلامت دانشجویان اظهار داشت: سلامت روحی- روانی از سلامت جسمی مهمتر است و دانشگاهها باید مراکز مشاوره روانشناسی قوی داشته باشند.
نجفی با اشاره به کمیته انضباطی به عنوان بخشی از فعالیتهای مرتبط با حوزه معاونت دانشجویی خاطرنشان کرد: این کمیتهها کارکردی تربیتی دارند و برای ارشاد دانشجویان و جلوگیری از تکرار خطاهای دوران دانشجویی در محیط جامعه ایجاد شدهاند.
وی تاکید کرد: حقوق قانونی دانشجویان در این کمیتهها رعایت شود و احکام انضباطی صادره با خطای صورت گرفته متناسب باشد و دقت شود شرایط سنی دانشجو، مشکلات او و مجموع شرایط جامعه در صدور حکم لحاظ شود.
امسال پس از پایان یافتن آزمونهای ورودی دانشگاهها حدود یک میلیون و 970 هزار نفر به عنوان دانشجوی جدید در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد و دانشگاه علمی کاربردی وارد میشوند.
آزمون ورودی دوره دکترای (نیمه متمرکز) سال 1393 در روز 16 اسفندماه 92 برگزار شد و تعداد 240 هزار و 391 نفر در آن ثبت نام کردند. پس از برگزاری آزمون، انتشار کارنامه و برگزاری مصاحبه در نهایت 11 هزار و 496 نفر پذیرفته شدند.
با توجه به اعلام ظرفیت پذیرش مبنی بر 12 هزار و 271 نفر و تغییرات اعلامی از سوی دانشگاهها ممکن است این آزمون با تکمیل ظرفیت نیز مواجه شود.
همچنین امسال آزمون کارشناسی ارشد سال 93 با شرکت 950 هزار و 429 نفر در روزهای 23 و 24 و 25 بهمن برگزار شد و پس از انتخاب رشته افراد مجاز، تعداد 121 هزار و 676 نفر در این دوره از آزمون به عنوان پذیرفته شدگان نهایی معرفی شدند.
نتایج نهایی آزمون سراسری سال 93 هنوز منتشر نشده است اما با توجه به انتشار ظرفیت پذیرش، تعداد 695 هزار و 697 نفر در این آزمون پذیرفته خواهند شد. البته هر ساله به میزان 10 درصد به تعداد قبولیها افزوده میشود که علت آن رتبههای مشترک افراد در کنکور است.
براساس اعلام سازمان سنجش که ظرفیتهای پذیرش را از دانشگاههای کشور دریافت کرده است، بیشترین میزان ظرفیت به دانشگاه پیام نور با 369 هزار و 848 نفر و کمترین ظرفیت به دورههای نیمه حضوری با 804 نفر اختصاص دارد. همچنین در میان گروههای آزمایشی نیز بیشترین ظرفیت به گروه ریاضی و فنی با 254 هزار و 686 نفر و کمترین ظرفیت به گروه هنر با 16 هزار و 182 نفر اختصاص دارد.
البته پذیرفته شدگان دورههای آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز به عنوان پذیرفتهشدگان جدید الورود در سال تحصیلی جاری محسوب میشوند که ظرفیت پذیرش در مجموع رشتهها و دورهها 274 هزار و 700 نفر است.
دانشگاه آزاد اسلامی هم در دورههای متعددی از جمله کاردانی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی و دکترای حرفهای، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشجو جذب میکند.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی این دانشگاه، 183 هزار و 350 نفر در دوره کاردانی پیوسته، 177 هزار نفر در دوره کاردانی ناپیوسته، 171 هزار نفر در دوره کارشناسی ناپیوسته، 291 هزار نفر در دوره کارشناسی پیوسته، 1900 نفر در دکترای حرفهای، 157 هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد و 17 هزار نفر در دکترای تخصصی پذیرفته میشوند.
مجموع ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد تعداد 998 هزار و 900 نفر است اما در عین حال این دانشگاه یادآور شده است 286 کدرشته جدید در مجموع این مقاطع راهاندازی شده که به معنی اضافه شدن ظرفیت پذیرش در این دانشگاه است.
مجموع تمامی ظرفیتهای اعلام شده در سال تحصیلی جدید حدود یک میلیون و 969 هزار و 597 نفر است که با اطمینان میتوان گفت با تغییرات در ظرفیت پذیرش و اضافه شدن آن در نهایت حدود یک میلیون و 970 هزار نفر به عنوان دانشجوی جدیدالورود به دانشگاهها وارد میشوند.
تدابیر آموزشوپرورش برای محرومان از تحصیل: هیچ دانشآموزی نباید بیرون از مدرسه باشد
ایسنا- مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران با بیان اینکه این اجازه به ما داده شده تا اگر دانشآموزی امکان تحصیل در مدرسه را نداشت معلم را به منزل وی اعزام کنیم، گفت که در حال حاضر در کشور 60 مدرسه تک دانشآموزی وجود دارد. براساس سیاستهای موجود در شش پایه ابتدایی هیچ دانشآموزی نباید به هر دلیل بیرون از مدرسه باشد.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون کودکان بازمانده از تحصیل در مناطق حاشیهای شهر از جمله خاک سفید گفت: محلههای دیگری مانند مرتضیگرد، خلیج، جنوب شرقی منطقه 15 در مجاورت کورهپزخانهها وجود دارند و کماکان افرادی را داریم که عمده آنها را افاغنه تشکیل میدهند و امکان دسترسی به آموزش عمومی را ندارند.
چهاربند افزود: بانک اطلاعاتی مربوط به این افراد تکمیل شده و این مجوز در اختیار ما قرار گرفته است که بتوانیم به صورت فرد به فرد آموزش را به این افراد ارایه داده، برای آنها معلم به آنجا اعزام کنیم که این هزینه به ازای هر معلم پرداخت میشود و اعتبارات آن دیده شده است اما متاسفانه بخشی از این کودکان گرفتار باندهای کار کودک هستند. به عنوان مثال در شمال شرقی منطقه 2، برخی گروههای بهرهبردار در این باندها از ورود این کودکان کار جلوگیری کرده و امکان تحصیل آنها با معلم در همان مناطق را نیز نمیدهند و این کار را بسیار دشوار کرده است.
مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران افزود: این مشکل را از طریق مراجع حقوقی و قضایی پیگیری میکنیم. هماکنون کارگروهی با عنوان صیانت از حقوق کودک در معاونت ابتدایی تشکیل شده است و وظیفه این کارگروه هماهنگی سایر مراجع قضایی و انتظامی برای شناسایی و رفع موانع آموزشی این کودکان است. چهاربند در پاسخ به اینکه برای ادامه تحصیل کودکان فاقد شناسنامه چه تدابیری اندیشیده شده است؟ گفت: در حال حاضر سه تا چهار مدرسه در جنوب شهر داریم که به مدرسه نمکیها معروف شدهاند و افرادی در آن مشغول تحصیلند که در خیابانها نان خشک جمع میکنند. در همین مدرسه نمکیها 30 تا 40 درصد کودکان فاقد شناسنامه هستند. وی افزود: مشغول رایزنی با شورای شهر هستیم تا بتوانیم خدمات شبانهروزی از جمله فراهم آوردن امکانات خوابگاهی، فضای گرم و... را مهیا کنیم تا این دانشآموزان به این مدارس جذب شوند.
دنیامالی: لازم نیست قالیباف برای قتل دستفروش عذرخواهی کند
قتل یک راننده وانت توسط یکی از ماموران پیمانکار شهرداری هنوز به نتیجه حقوقی مشخصی نرسیده است اما فارغ از رسیدگی قضایی به این مشکل، افکار عمومی هم هنوز پاسخ قابل قبولی درباره این مشکل دریافت نکردهاند چراکه شهرداری هیچگونه مسوولیتی در این باره نپذیرفته و شرکت پیمانکار به عنوان مقصر حادثه اعلام شده و این در حالی است که برخی حقوقدانان مسوولیت این اتفاق را بر عهده شهرداری میدانند. کامبیز نوروزی، حقوقدان هفته گذشته در گفتوگو با «جهانصنعت» اظهار کرد: شهرداری حق واگذاری مسوولیتهای ذاتی خود به پیمانکاران را ندارد و اصل این کار غیرقانونی است با این حال همچنان شهردار تهران از یک عذرخواهی ساده خودداری کرده است. نمایندگان شورای شهر نیز جز ارایه گزارشی که شرح ماوقع بود، حرکتی نکردهاند. روز گذشته احمد دنیامالی، نماینده شورای شهر در گفتوگو با خبرآنلاین بار دیگر مسوولیت شهرداری را زیر سوال برده است و مدعی شده که در این حادثه فردی فرد دیگری را به قتل رسانده و شهرداری بیتقصیر است.
دنیامالی در این گفتوگو اظهار کرد: شهرداری با چند هزار پیمانکار قرارداد دارد در نتیجه این اتفاق چه ارتباطی به شهردار دارد؟ او در پاسخ به این سوال که «شهرداری چون چندهزار پیمانکار دارد، آنها باید این حق را داشته باشند که یک نفر را به قصد کشتن بزنند و او را بکشند؟ چون شهردار هم که مسوولیتی در قبال این پیمانکاران ندارد. فقط از آنها پول میگیرد؟» گفت: در درگیری یک آدم فرد دیگری را کشته! چه ربطی به شهرداری دارد؟
وی در برابر این پرسش که شهرداری از خانواده قربانی و مردم شهر عذرخواهی نکرده است، گفت: معاونان شهردار رفتند و به خانوادهاش سر زدند. برای چه باید از افکار عمومی عذرخواهی کند؟ وقتی پیمانکار شهرداری با یک آدمی درگیر شده چه ارتباطی با عموم مردم دارد؟ او در پاسخ به اینکه «بعد از آبگیری مترو مشکلات زیادی به وجود آمد، تونل ریخت، یک پل خراب شد و یکی دو نفر هم مردند ولی هیچکس عذرخواهی نکرد»، گفت: اگر قرار باشد شهرداری و شورا برای این جور مشکلات از مردم عذرخواهی کنند، هر روز صبح که از خواب بیدار میشویم باید بیاییم از ملت عزیز و شهروندان خوبمان عذرخواهی کنیم، چون مشکلات پایتخت زیاد است.
دنیامالی در جواب این سوال که «شما یک مورد بگویید که شهرداری معذرتخواهی کرده باشد» با خنده پاسخ داد: خب هر وقت پیدا کردم میگویم!
در همین حال رییس کل دادگستری استان تهران میگوید پیمانکار شهرداری در پرونده قتل دستفروش تحت تعقیب است. خبرگزاری فارس گزارش کرد غلامحسین اسماعیلی در جمع خبرنگاران در خصوص قتل دستفروش توسط پیمانکار شهرداری گفته است: در این زمینه پروندهای تشکیل شده است که در دادسرای عمومی و انقلاب تهران با جدیت در حال رسیدگی است.
انتقاد انجمن حمایت از کودکان در مورد حکم ناظم آزارگر؛ کودکآزار به مدرسه برمیگردد؟
ایسنا- عضو هیاتمدیره انجمن حمایت از کودکان با انتقاد از حکم صادر شده برای ناظم آزارگر یکی از مدارس شهرک غرب پایتخت که با رای دادگاه تنها به دو سال محرومیت از فعالیت فرهنگی، آموزشی و ورزشی، دو سال تبعید و 100 ضربه شلاق محکوم شده، بر ارایه آموزش صحیح به دانشآموزان در این حوزه تاکید کرد.
عزیزپناه از قوهقضاییه خواست در رابطه با چنین پروندههایی که سبب جریحهدار شدن افکار عمومی میشود، همراه حکم، بیانیهای درباره چگونگی صدور حکم منتشر کند.
وی با اشاره به حساسیت فعالان حقوق کودک، والدین و جامعه ایرانی در رابطه با این پرونده گفت: در مورد نحوه صدور حکم باید توضیحاتی داده میشد.
این عضو هیاتمدیره انجمن حمایت از کودکان با طرح این سوال که آیا این ناظم آزارگر بعد از دو سال انفصال از خدمت مجددا به چرخه آموزشوپرورش بازمیگردد، گفت: چندی پیش در دیدار با وزیر دادگستری از وی درخواست کردیم بانک اطلاعاتی از مجرمان به خصوص در رابطه با آزارگران کودک با رویکرد توجه ویژه به آزارگران جنسی ایجاد شود تا در نظام استعلام وارد شده و افراد نتوانند محل خدمت خود را به مکانی دیگر تغییر دهند.
عزیزپناه با اشاره به اینکه وزارت آموزشوپرورش به عنوان شاکی پرونده وارد شده است، گفت: آیا مسوولان آموزشوپرورش برای کمک به کودکان این مدرسه فکری کردهاند؟ به خصوص کودکان آسیبدیدهای که از نظر شرایط روحی در شرایط شکنندهای قرار دارند و نیاز به مشاوره داشته و این در حالی است که گرانی حق مشاورهها و عدم امکان دسترسی به این مشاورهها ممکن است مشکلاتی را فراهم کند و جای سوال است که آیا آموزشوپرورش در این زمینه به تکلیف خود عمل میکند یا نه؟
وی با بیان اینکه خواهان صدور حکم سنگین برای این آزارگر نیستیم، گفت: با این حال در چنین پروندهای جای سوال است که چرا دو سال انفصال از خدمت برای این ناظم در نظر گرفته شده است؟
این عضو هیاتمدیره انجمن حمایت از کودکان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت و لزوم آموزش درست و مناسب به کودکان و دانشآموزان گفت: مصرانه از وزارت آموزشوپرورش میخواهیم به پنهانکاری در موضوعاتی همچون اینکه کودکان نباید از امورات مربوط به جنسیت، آزار جنسی و نقاط حساس بدن خود آگاه شوند، پایان دهند هرچند در برخی مناطق و مدارس، بروشورهایی در سطح کم و نارسا توزیع شده است.
عزیزپناه با بیان اینکه افزایش تعداد و حجم کودکآزاری به این معناست که وزارت آموزشوپرورش متوجه شود سیاستهایش کارآمد نیست، گفت: متاسفانه برخی از خانوادهها نیز با نشانههای کودکآزاری جنسی همچون بیخوابی، شب ادراری و پرخاشگری آشنا نیستند و کودکان نیز آموزش صیانت از نفس و جسم را فرا نگرفتهاند و جای خالی این آموزش احساس میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به نارسا بودن برخی آموزشها به افراد در این زمینه گفت: شاید برخی از قانون سال 81 مبنی بر گزارشدهی اینگونه موارد اطلاعی نداشته باشند و باید آموزشهای لازم در این مورد به دانشآموز، والدین و کارکنان مدارس داده شود.
استعلام وزارت اطلاعات، دلیل تاخیر اعلام نتایج دانشگاه آزاد
ایلنا- یک منبع آگاه علت تاخیر در اعلام نتایج پذیرفتهشدگان دانشگاه آزاد را به طول انجامیدن استعلام وزارت اطلاعات از وضعیت داوطلبان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اعلام کرد و گفت که به دلیل حساسیتهای به وجود آمده در جریان استیضاح وزیر علوم امسال این استعلام با دقت بیشتری صورت گرفته است. این منبع آگاه در مورد علت تاخیر در اعلام نتایج پذیرفتهشدگان دانشگاه آزاد گفت: براساس مصوبه سال ۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ وضعیت داوطلبان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید از سوی وزارت اطلاعات استعلام شود. وی افزود: امسال این استعلام به دلیل حساسیتهای به وجود آمده در جریان استیضاح وزیر علوم به طول انجامید تا دقت در استعلامها به اندازه کافی باشد و مشکلی پیش نیاید که البته تعداد بالای متقاضیان نیز در این امر موثر بوده است.
نظر معاون رییسجمهور درباره اشتغال زنان در کافیشاپها
فارس- معاون رییسجمهور در امور زنان با انتقاد از ممنوعیت اشتغال زنان در کافیشاپها گفت: اشتغال برای برخی زنان در این اماکن ضروری است و خرج زندگی خود را از این راه به دست میآورند. آیا باید به دنبال این ممنوعیت، آنها دزدی کنند؟ شهیندخت مولاوردی گفت: به گفته رییس اداره اماکن ناجا اشتغال زنان در فضای عمومی سفرهخانهها ممنوع است اما در آشپزخانهها ایرادی ندارد اما باید دید که این موضوع از روی برداشت و اظهار نظر شخصی و سلیقهای است یا خیر؟ و طبق کدام مصوبه و قانون اشتغال زنان در کافی شاپها ممنوع است؟ وی با بیان اینکه هماکنون بخش زیادی از آمار بیکاری در جامعه به زنان اختصاص دارد گفت: با توجه به وضعیت بیکاری زنان در جامعه این اماکن به عنوان محلی برای کسب درآمد و گذران زندگی محسوب میشود که میتواند اشتغالزایی برای زنان را به دنبال داشته باشد.
وجود 5 هزار کلاس غیرمقاوم در تهران
فارس- مدیر کل آموزشوپرورش شهر تهران گفت: 42 هزار واحد مسکونی بدون اینکه هیچ مدرسهای برای آن پیشبینی شده باشد در منطقه 22 ساخته شده است یعنی یک فاجعه فضای آموزشی در حال اتفاق است. مدیر کل آموزشوپرورش تهران با اشاره به وجود فضاهای غیر مقاوم در تهران گفت: هماکنون پنج هزار کلاس درس غیر مقاوم در پایتخت وجود دارد که در مقابل حوادث طبیعی مانند زلزله به شدت آسیبپذیر هستند. چهاربند افزود: مجموع فضای آموزشی مورد نیاز تهران 1500 هکتار است که فقط 750 هکتار در اختیار داریم یعنی 50 درصد نیازمان وجود ندارد و از این عدد هم 5 هزار کلاس غیر مقاوم داریم.
افتتاح 35 بیمارستان در کشور تا پایان سال
ایسنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که بیمارستانهای دولتی کشور باید از نظر ظاهر و امکانات ارتقا پیدا کنند. دکتر سیدحسن هاشمی با بیان اینکه مراکز بیمارستانی از بهداشت کشور جدا نیستند، اظهار کرد: اعتباری که برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده به استثنای هدفمندی یارانهها حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. وزیر بهداشت گفت: 66 درصد اعتبارات بیمهها رشد پیدا کرده است که اگر مجموع این موراد در عمل انجام شود شاهد افزایش 10 هزار میلیارد اعتبار نسبت به سال گذشته خواهیم بود. هاشمی خاطرنشان کرد: اگر نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز تامین شود حدود 35 بیمارستان تا پایان سال در کشور افتتاح خواهد شد. وی ادامه داد: باید نحوه رفتارمان با مردم تغییر پیدا کند، همچنین از نظر تخصصی خوشبختانه شرایط کشور خوب است، اما باید عدالت بیشتری در توزیع نیروهای متخصص رعایت شود.
برخورد با ورود به خطوط ویژه اتوبوسرانی
ایسنا- فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران از اجرای طرح برخورد با عبور از خطوط ویژه اتوبوسرانی در سطح پایتخت خبر داد. سرهنگ سعید سپهری گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و تاکیدات رییس پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص برخورد با انواع تخلفات در خطوط ویژه اتوبوس، طرح برخورد با این تخلفات با همکاری تیم گشت شرکت واحد اجرا میشود. وی با بیان اینکه این طرح در راستای پاکسازی خطوط ویژه از خودروهای غیرمجاز، موتورسیکلتها و... اجرا میشود، گفت: در این طرح که از صبح یکشنبه در تمامی خطوط ویژه اتوبوسرانی اجرا شده است با خودروهای غیرمجاز، موتورسیکلتها، اتوبوسهای دارای مشکل، اتوبوسهای غیرمجاز و... برخورد خواهد شد و خودروها به پارکینگ انتقال داده میشوند.
درس عمومی انسانشناسی اسلامی تصویب شد
مهر- جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حداد عادل برگزار و برخی مصوبات این جلسه اعلام شد. در این جلسه اعلام شد بر اساس مصوبه شورای تحول و ارتقا علوم انسانی، درس «انسانشناسی اسلامی» به عنوان یک درس عمومی در همه رشتههای علوم انسانی تدریس شود. همچنین در این جلسه که به ارایه گزارش کارگروه «معماری و شهرسازی» پیرامون سرفصلهای دوره دکترای رشته «شهرسازی اسلامی» اختصاص داشت مسایلی مانند توجه به ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و مورد اشاره قرار گرفت.
جزییات اخاذی از دختران با نام هنرپیشه
ایسنا- رییس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ از دستگیری فردی خبر داد که با ایجاد صفحه جعلی به نام یکی از سوپراستارهای سینمای ایران از دختران جوان اخاذی میکرد. سرهنگ محمدمهدی کاکوان در تشریح جزییات این خبر گفت: در دوازدهم مردادماه امسال شکایتی از سوی وکیل یکی از بازیگران معروف سینما به نام «ب» برای بررسی به پلیس فضای تولید و تبادل تهران بزرگ ارجاع داده شد. وی با بیان اینکه این وکیل در اظهارات خود عنوان داشت که فرد یا افرادی اقدام به راهاندازی صفحهای در فیسبوک با نام و نشان این بازیگر کردهاند، گفت: این در حالی رخ داد که این بازیگر در خارج از کشور به سر میبرد و افرادی به قصد سودجویی اقدام به ایجاد صفحهای در فیسبوک به نام این بازیگر معروف سینما کردند. رییس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه کارشناسان با مهندسی اجتماعی معکوس توانستند با گرداننده این صفحه ارتباط برقرار گرفته و در اقدامی غافلگیرانه و در حالی که قصد اخاذی از دختری 24 ساله را داشت، دستگیر کنند. کاکوان با بیان اینکه ماموران در بررسی کامپیوتر شخصی این فرد متوجه شدند که این فرد از چهار دختر جوان دیگر اخاذی کرده است، گفت: بررسیها نشان داد که این فرد با راهاندازی صفحهای در فیسبوک به نام این بازیگر معروف مرد سینمای ایران بعد از مدتی به بهانه دعوت از دختران برای حضور در فیلمها و سریالها از آنها هدیه و مبالغی پول دریافت کرده و پس از آن، ارتباط خود را با این دختران قطع میکرده است.