آمارهایی جدید از نگرش جوانان به ازدواج، اینترنت و حجاب: استفاده 69 درصد جوانان از فیلترشکن
یک پیمایش ملی درباره ارزشها و نگرشهای جوانان نتایج تازهای به دست داده که نشان میدهد 3/69 درصد جوانان در اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند، 82 درصد از آنها به مسلمان بودن خود افتخار میکنند، 6/82 درصد جوانان با انتخاب همسر از طریق فضای مجازی مخالفند، 8/41 درصد به کارآمدی آموزش در مدارس و دانشگاهها اعتقاد دارند، 3/58 درصد جوانان مسوولیت اوقات فراغت را با دولت میدانند، 30 درصد از آنها به هیچ وجه ورزش نمیکنند، امکانات موجود در زمینه بهداشت برای 6/40درصد از آنها راضیکننده نیست، اخبار صداوسیما مورد اعتماد 5/45 درصد از جوانان است، 4/76 درصد جوانان رعایت مسایل شخصی در روابط دختر و پسر برای حفظ عفاف را ضروری میدانند و همچنین دستیابی به رفاه و آینده دلیل مهاجرت 4/43 درصد جوانان به خارج از کشور است.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتایج پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان درباره استفاده از اینترنت گفت: طبق نتایج این تحقیق 4/67 درصد از جوانان از اینترنت استفاده میکنند که 1/19 درصد آنان برای چت، 3/15 درصد به منظور ارتباط با شبکههای اجتماعی، 2/15 درصد برای سرگرمی و بازی و 4/10 درصد برای تحقیق و پژوهشهای علمی از اینترنت بهره میبرند.
محمدتقی حسنزاده در گفتوگو با ایسنا درباره پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان گفت: این پیمایش از سال 79 هر سه سال یک بار در سطح کشور اجرا شده است. موج ششم این پیمایش با هدف شناخت نگرشها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی جوانان 15 تا 29 سال سراسر کشور در سال 92 در بین 15 هزار نفر به عنوان جامعه نمونه- که معرف ملی و استانی جمعیت جوان کشور هستند- انجام شده است.
وی با اشاره به محورهای مورد مطالعه اظهار کرد: هویت در ابعاد فردی، دینی ملی و انقلابی، خانواده، ازدواج و طلاق، رفاه و تامین اجتماعی، اخلاق و تربیت، جمعیت و مهاجرت، مشارکت اجتماعی و سیاسی، اشتغال و مهارتآموزی، فضای مجازی، رسانه و ارتباطات، اوقات فراغت، آموزش، دانش و پژوهش، مسکن، تربیتبدنی و ورزش، جرایم و آسیبهای اجتماعی، خلاقیت و ابتکار، بهداشت و سلامت و تهاجم فرهنگی 17 مساله و موضوع اصلی جوانان در این مطالعه است.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این مطالعه با رعایت ویژگیهای سنی و جنسی، سطح تحصیلات، دین، شغل، اقتصاد، زبان و قویت انجام شده است، گفت: 1/50 درصد پاسخگویان مرد و 9/49 درصد آنان زن بودهاند. این مطالعه در میان گروههای مختلف تحصیلی از دانشآموزان دوره ابتدایی گرفته تا دکترا و دانشجویان حوزه و زنان خانهدار، سربازان و... انجام شده است.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده در این پیمایش در مقوله استفاده جوانان از اینترنت گفت: کمتر از پنج درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایتهای غیراخلاقی و موارد غیرضرور استفاده میکنند و 3/12 درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس بهره میگیرند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره دلایل استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی اظهار کرد: 39 درصد از پاسخگویان فرار از تنهایی و سرگرمی و 3/22 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگیزه خود برای استفاده از شبکههای اجتماعی ذکر کردند و کمتر از پنج درصد از این افراد از شبکههای اجتماعی برای مسایل غیرضرور استفاده میکنند. ضمن اینکه 3/69 درصد پاسخگویان برای بهرهگیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند.
حسنزاده درباره نتایج به دست آمده در سنجش هویت دینی و ملی جوانان ایرانی نیز افزود: 82 درصد از جوانان از مسلمان بودن خود کاملا احساس افتخار میکنند و 1/68 درصد آنان گفتهاند که در صورت بروز مشکل برای کشور در حفاظت از مرزهای ایرانی میکوشند.
وی افزود: از بعد انقلابی 5/72 درصد پاسخگویان معتقدند که باید از جمهوریت و اسلامیت نظام حفاظت کرد. 9/78 درصد از زندگی در روابط خانوادگی خود راضی هستند و 7/81 درصد از آنان نیز در خانواده خود احساس آرامش، رضایت و امنیت میکنند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره آمار به دست آمده در این پژوهش در زمینه ازدواج و طلاق نیز گفت: 6/82 درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طریق فضای مجازی هستند، همچنین 6/55 درصد آنان معتقدند که پایبندی به سنتهای ازدواج مانند برگزاری مراسم، مهریه و جهیزیه تاثیر خوبی در پایداری زندگی مشترک دارد.
حسنزاده با اشاره به نظرسنجی انجام شده در زمینه طلاق اظهار کرد: 9/76 درصد جوانان معتقدند که مشکلات اقتصادی و فقر در وقوع طلاق موثر است. علاوه برآن به اعتقاد پاسخگویان، شغل نسبت به مسکن اولویت دارد و 4/68 درصد آنان معتقدند که دستیابی به مسکن از طریق اشتغال قابل حل است.
وی افزود: به اعتقاد 4/86 درصد جوانان یافتن شغل نیاز به سفارش، توصیه و روابط به جای ضوابط دارد.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره نتایج به دست آمده در زمینه آموزش گفت: 8/41 درصد جوانان اعتقاد دارند که آموزش مدارس و دانشگاهها کارآمد است.
حسنزاده با اشاره به نتایج به دست آمده درباره نحوه اوقات فراغت جوانان اظهار کرد: بهطور میانگین اوقات فراغت جوانان در هفته 7/28 ساعت است که 1/56 درصد آنان اعتقاد دارند که گذران اوقات فراغت باید همراه با خانواده باشد. به اعتقاد 3/58 درصد جوانان مسوولیت برنامهریزی برای اوقات فراغت باید برعهده دولت باشد.
وی درباره دادههای به دست آمده در زمینه تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، استفاده از رایانه و ورزش کردن به عنوان روشهای گذران اوقات فراغت، گفت: 8/65 درصد هر روز تلویزیون تماشا کرده و 9/52درصد روزانه موسیقی گوش میکنند. 42 درصد از رایانه استفاده کرده و 7/23 درصد از جوانان نیز هر روز ورزش میکنند که میزان ورزش جوانان نسبت به پژوهش سه سال قبل، 10 درصد افزایش یافته است.
حسنزاده با بیان اینکه 6/71 جوانان ورزش میکنند، تصریح کرد: 9/47 درصد آنان یک تا دو ساعت طی روز این کار را انجام میدهند و حدود 30 درصد از جوانان به هیچ وجه ورزش نمیکنند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره علت ورزش نکردن جوانان اظهارکرد: 5/36 درصد از آنها فرصت نداشتن و کارهای مهمتر از ورزش را علت ورزش نکردن عنوان کردند. 7/29 درصد حوصله نداشتن، 5/26 درصد فرصت نداشتن، 7/19 درصد دسترسی نداشتن به امکانات ورزشی و 7/14 درصد هزینه گران باشگاهها را دلیل این امر توصیف کردند و به اعتقاد 4/14 درصد نیز دسترسی جوانان به امکانات ورزشی ضعیف است.
وی درباره مهمترین مشکلات استفاده از امکانات ورزشی، گفت: 6/33 درصد هزینه بالای اماکن ورزشی و 24 درصد دوری این اماکن از محل زندگی را مهمترین علل مشکلات استفاده از امکانات ورزشی ذکر کردند.
حسنزاده به نگرش جوانان در این پیمایش نسبت به بهداشت و سلامت خود اشاره کرد و افزود: 6/40 درصد از جوانان معتقدند که امکانات موجود در زمینه بهداشت راضیکننده نیست.
وی در مورد نحوه دستیابی جوانان به اخبار گفت: 5/45 درصد آنها صداوسیما را با عنوان رسانه مورد اعتماد برای دستیابی به اخبار ذکر کردند و 3/13 درصد آنان از شبکههای ماهوارهای برای اطلاع از اخبار استفاده میکنند.
وی درباره نتایج پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان در حوزه عفاف و حجاب گفت: 4/76 درصد پاسخگویان، رعایت مسایل شخصی در روابط دختر و پسر را برای حفظ عفاف ضروری میدانند. 7/42 درصد جوانان نیز معتقدند حفظ عفاف ربطی به نوع پوشش ندارد.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به مهمترین دلایل جوانان از نگاه پاسخگویان برای مهاجرت به خارج از کشور اظهار کرد: 4/43 درصد پاسخگویان دستیابی به رفاه و آینده بهتر را دلیل انجام این کار ذکر کردند.
حسنزاده درباره بیشترین نگرانیهای جوانان اظهار کرد: 6/30 درصد جوانان مسایل مالی و اقتصادی، 9/28 رصد آنان اشتغال مناسب، 8/10 درصد تحصیل و قبولی در کنکور و 5/7 درصد از جوانان نیز ازدواج را بیشترین نگرانی خود ذکر کردهاند.
وی درباره مهمترین شاخصهای زندگی خوب از نظر جوانان در این پیمایش نیز گفت: 8/36 درصد موفقیت اجتماعی و منصب شغلی بالا، 6/31 درصد برخورداری از خانواده و دوستان دلسوز و 7/23 درصد نیز درآمد بالا را مهمترین شاخصهای زندگی خوب دانستهاند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان مسکن، سلامت، ازدواج، تحصیل و تفریح را مهمترین هزینهها از نظر جوانان برای خانواده برشمرد.
حسنزاده در پایان درباره مهمترین وظیفه دولت از نظر جوانان گفت: 3/47 درصد پاسخگویان تامین شغل و امنیت شغلی، 8/20 درصد امنیت اجتماعی و اقتصادی و 1/15 درصد حل مشکل مسکن را مهمترین وظیفه دولت در حوزه جوانان ذکر کردند.
برنامه وزارت بهداشت برای «کولهپشتی سالم»
ایسنا- رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت از محاسبه هنجار وزن کولهپشتی دانشآموزان ایرانی خبر داد و گفت که این برنامه جهت اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ میشود.
دکتر بهزاد دماری ضمن اشاره به مطالعه انجام شده توسط پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم گفت: هنجار وزن کولهپشتی دانشآموزان ایرانی در این مطالعه محاسبه شد. وی افزود: حداکثر وزن مجاز برای کولهپشتی دانشآموزان 10 درصد وزن بدن آنها توصیه میشود. بنابراین وزنهای بیشتر کولهپشتیها در دانشآموزان علاوه بر آنکه به بروز تغییرات منفی در سیستم قلبی- عروقی و تنفسی منجر میشود، افزایش معنیدار دردهای شانه، پشت و کمر را به دنبال خواهد داشت. رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در آستانه بازگشایی مدارس به دانشآموزان و والدین آنها توصیه کرد که از جاسازی وسایل سنگین و غیرضروری در کوله پشتی خودداری کنند.
وی با اشاره به تدوین برنامه «کولهپشتی سالم» در وزارت بهداشت جهت جلوگیری از بروز مشکلات در ستونفقرات و ایجاد دردهای مزمن و حاد پشت و کمر در دانشآموزان گفت: طی جلسهای با مسوولان وزارت آموزش و پرورش در مورد مقدمات این کار صحبت شده است. در مجموع این برنامه پس از طی مراحل تصویب در وزارت بهداشت، جهت اجرا در مدارس سراسر کشور به زودی به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ میشود.
حجتالاسلام زائری در اظهاراتی جالب:
اجبار به حجاب اشتباه است
ایسنا- یک کارشناس مسایل فرهنگی و اجتماعی گفت که یکی از خطاهای استراتژیک که در حال حاضر در کشور صورت میگیرد این است که همیشه در مورد پوشش و حجاب حرف میزنیم نه در مورد حیا و عفت. درحالی که حیا و عفت است که اساس است و اگر اجرا شد حجاب بهطور طبیعی حاصل میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری در نشست بازخوانی و گفتوگوی کتاب «سبک زندگی» در مورد اهمیت پرداختن به سبک زندگی مردم مسلمان ایران با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری در خراسان شمالی پیرامون مساله حجاب گفت: ایشان با صراحت در سفر خراسان شمالی گفتند: «افراد با یکدیگر فرق میکنند، بعضیها نقص آشکار دارند و بعضیها پنهان. هزارویک ایراد ما داریم که پیدا نیست حالا یک خانم حجابش اینطور است.» این یک نگاه بسیار پیشرو و متعالی بود که باب را باز کرد تا در مورد این موضوعات صحبت شود.
این کارشناس مسایل فرهنگی و اجتماعی در ادامه با اشاره به تصویری که از حجاب ارایه میشود و نقش موثری که این تصویر میتواند در حوزه سبک زندگی داشته باشد، افزود: در احکام شرعی ما، در زمان صدر اسلام اگر زن آزاده یا مسلمان نبود اجازه نمیدادند که روسری سر کند ولی ما برعکس عمل کردهایم. اگر طرف ارمنی هم باشد میخواهیم زورکی روسری بر سرش کنیم، چادر بر سرش کنیم و... . اینها نکاتی هستند که حساس است. من معتقدم که الزام و اجبار به حجاب از اول در کشور اشتباه بوده است. یعنی یک ارزش متعالی که افراد باید برای آن التماس میکردند (را اجباری کردیم) مثل پدر و مادری که در خانه بخواهند یک غذای مطلوب را به زور به بچه دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه «نمیتوان نسخههای پیرامون حجاب را که در کشورهای دیگر اجرا میشود عینا در ایران اجرا کرد» گفت: الان چه باید کرد؟ نمیتوان نسخه یک کشور دیگر را اجرا کرد. آنچه بعضیها میگویند تجربههای مالزی، ترکیه و لبنان را انجام دهیم نمیتوان عینا همان نسخه را اینجا اجرا کرد. واقعیت این است که الزام و اجبار به حجاب اشتباه بوده است. اما به هر حال متاسفانه شده است. من شخصا معتقدم که چادر حجاب برتر است، پوشش بیشتری ایجاد میکند و ایرانی است. من باور دارم که الزام به اصل و اساس مهمتر است یکی از خطاهای استراتژیک که در حال حاضر در کشورصورت میگیرد این است که همیشه در مورد پوشش و حجاب حرف میزنیم نه در مورد حیا و عفت درحالی که حیا و عفت است که اساس است و اگر اجرا شد حجاب بهطور طبیعی حاصل میشود.
نویسنده کتاب «سبک زندگی» با بیان اینکه «آن چیزی که دین به ما یاد میدهد اولویتبندی است» افزود: در نهج البلاغه آمده است که امام علی (ع) روزگار یکی از نمایندگان دولتیاش را که در یک شهر دورافتاده بر سر سفره یک ثروتمند و مرفه و اشرافی نشسته بود سیاه کرد ولی شما کجای نهجالبلاغه پیدا میکنید که امامعلی(ع) در مورد اینکه خانمها بیحجاب هستند یا خیر فریاد زده باشد.
زائری تصریح کرد: میخواهم بگویم آنچه دین به ما یاد میدهد اولویت بندی است. در اولویت حفظ عدالت، جلوگیری از سوءاستفادههای اقتصادی و جلوگیری از بیانضباطی مالی اولویت است که متاسفانه در عمل و زندگی آن را رعایت نمیکنیم. اگر ما اهتمام بیشتری به عدالت اقتصادی میکردیم بهطور طبیعی عفت و حیای بیشتری تامین میشد. هم امام علی(ع) در نهجالبلاغه و هم حضرت زهرا(س) در خطبه فاطمیه گفتهاند «جلوی دزدی را بگیرید، عفت درست میشود.»
وی در ادامه با تاکید بر اینکه «ریشهها را ول کردهایم و به اولویتها نپرداختهایم» گفت: آن دختر خانمی که حجاب ندارد کسی است که در این نظام به دنیا آمده است، در همین نظام به مهدکودک رفته است، در همین نظام به دبستان رفته است، راهنمایی رفته است، کنکور شرکت کرده و بعد آمده به دانشگاه. نه از کره مریخ آمده و نه استکبار جهانی آن را فرستاده. تلویزیون خودمان را دیده پس معلوم است که کار ما میلنگد.
وی با اشاره به اهمیت دیگر ارزشهای دینی گفت: ممکن است یک خانم نمره حجابش خوب نباشد اما نمره دیگر ارزشهای دینیاش کم نباشد و معدلش خوب باشد در این صورت قابل قبول است ما هنوز به بلوغ نرسیدهایم.
امیدوارم روزی در جمهوری اسلامی ایران برسد که بتوانیم با مخالفان و خانمهای بیحجاب در جامعه اسلامی ارتباط برقرار کنیم.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد؛ اعتبار 30 میلیاردی برای بیمه معتادان
فارس- معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد تفسیر تبصره «2» ماده «15» اصلاحیه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر گفت: در مورد این تبصره ابهاماتی برای وزرای سابق و فعلی رفاه وجود داشت که تفسیر آن به رفع ابهامات انجامید.
بابک دینپرست آخرین وضعیت بیمه معتادان را تشریح کرد. وی گفت: طی دو روز گذشته و به درخواست ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزیر تعاون،کار و رفاه امور اجتماعی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبصره «2» ماده «15» اصلاحیه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 1389 مجمع تشخیص مصلحت نظام را تفسیر کرد.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: این تفسیر از آن جهت صورت گرفت که وزرای فعلی و سابق رفاه در مورد نحوه تحت پوشش بیمه قرار دادن معتادان ابهاماتی داشتند و به جهت رفع تمام ابهامات مجمع تشخیص مصلحت نظام این تبصره را تفسیر کرد تا دیگر ابهامی برای هیچ مسوولی وجود نداشته باشد.
به گفته وی، لایحه بیمه معتادان پس از طرح و تصویب در شورای عالی بیمه هماکنون در انتظار تصویب هیات دولت است و به محض تصویب و ابلاغ اجرایی میشود.
آنچنان که دینپرست میگوید، بودجهای که امسال دولت برای بیمه معتادان در نظر گرفته 30 میلیارد تومان است.
وی در مورد مصوبه شورای عالی بیمه نیز گفت: آن چیزی که بیمه مصوب کرده، خدمات ترک اعتیاد در بخش دولتی و خصوصی جهت مراکز درمان سرپایی و هتلینگ مراکز اقامتی است و خدمات به مراکزی اعطا میشود که دارای مجوز از وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی باشند.
تبصره «2» ماده «15» اصلاحیه قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 1389 مجمع تشخیص مصلحت نظام میگوید: وزارت رفاه، کار و رفاه اجتماعی موظف است ضمن تحت پوشش قرار دادن درمان و کاهش آسیب معتادان بیبضاعت، تمام هزینههای ترک اعتیاد را مشمول بیمههای پایه و بستری قرار دهد.
دولت مکلف است همه ساله در لوایح بودجه، اعتبارات لازم را پیشبینی و تامین کند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در تفسیر این تبصره آورده: تمام هزینههای ترک اعتیاد معتادانی که به مراکز ذیربط مراجعه میکنند، اعم از سرپایی و بستری باید مشمول بیمه پایه قرار گیرند، لذا در نوع خدمات درمانی تفاوتی وجود ندارد.
با توجه به ماده «15» که تمام معتادان بهطور مطلق مورد حکم هستند و با هدف کاهش خسارات محتمل به نظام از طریق مصرف موادمخدر، باید تمام هزینههای ترک اعتیاد تحت پوشش خدمات بیمهای قرار گیرد.
نتایج کنکور امروز اعلام میشود
ایسنا- رییس سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: نتایج نهایی آزمون سراسری سال 93 امروز سهشنبه 18 شهریور از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www. sanjesh. org اعلام میشود. ابراهیم خدایی اظهار کرد: تعداد ثبتنامکنندگان این آزمون یک میلیون و 31 هزار و 381 نفر بودهاند که از این تعداد 870 هزار و 584 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند. از میان افرادی که مجاز به انتخاب رشته شدند، 625 هزار و 878 نفر انتخاب رشته کردند که تعداد قبولان نهایی این آزمون 466 هزار و 888 نفر است. در واقع 75 درصد از افرادی که انتخاب رشته کردهاند، وارد دانشگاه خواهند شد. وی ادامه داد: از این میان 33 درصد پذیرفتهشدگان با سوابق تحصیلی، 67 درصد آنها از طریق نتایج آزمون پذیرش شدهاند.
آموزشهای مقابله با ایدز به مدارس وارد شود
ایسنا- رییس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه متاسفانه به علت ناآگاهی جوانان، HIV/AIDS از طریق تماس جنسی محافظت نشده به سرعت رو به افزایش است، گفت: آموزش مداوم و شفاف به جوانان و آموزش مهارتهای زندگی به دانش آموزان از مهمترین وظایف مسولان بهداشتی، مولفان کتب درسی، مسولان فرهنگی و اجتماعی و از همه مهمتر رسانه ملی است.
دکتر مینو محرز با بیان این مطلب افزود: تماس جنسی با فرد آلوده، استفاده از سرنگ مشترک بویژه در معتادان و انتقال از مادر آلوده به نوزاد از جمله راههای انتقال HIV/AIDS است. البته اگر قبل از تولد نوزاد متوجه بیماری در مادر باردار شویم، میتوان با درمان مناسب از ابتلای جنین به ایدز جلوگیری کرد. وی با بیان اینکه متاسفانه آموزش به جوانان درخصوص این بیماری کافی نبوده است، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل ناآگاهی خانوادهها و جوانان، بیماری ایدز از طریق تماس جنسی به سرعت رو به افزایش است و این نشان از نداشتن آگاهی و دانش جوانان نسبت به راههای انتقال بیماری است. به نظر میرسد اطلاعرسانیها درباره این بیماری مقطعی و بیاثر بوده است؛ چراکه هنوز نوجوانان و جوانان نمیدانند رفتارهای پرخطر چگونه رفتارهایی است.
دانشگاه آزاد دانشجویان اخراجی نروژ را میپذیرد
مهر- معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد از پذیرش آن دسته از دانشجویان ایرانی خبر داد که از یک دانشگاه نروژ اخراج شده بودند. مجتبی علویفاضل گفت: متاسفانه عدهای از دانشجویان ایرانی که در دانشگاه نروژ تحصیل میکنند بنا به دلایل سیاسی از این دانشگاه اخراج شده اند. وی ادامه داد: طبق هماهنگی به عمل آمده با رییس دانشگاه آزاد، مقرر شد این دانشجویان در صورت تمایل در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شوند. به گفته معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، دانشجویان میتوانند درخواست خود را به دانشگاه آزاد ارایه دهند تا در کمیته تبدیل تحصیل دانشجویان خارج به داخل بررسی شود.
مترو اول مهر برای دانشآموزان و دانشجویان رایگان است
ایسنا- معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اقدامات ویژه شهرداری در زمینه حملونقل برای اول مهرماه و بازگشایی مدارس و دانشگاهها گفت: در روز اول مهر 250 هزار نفر به ظرفیت حملونقل اتوبوسرانی پایتخت اضافه میشود. مجتبی عبدللهی همچنین اظهار کرد: اضافه کردن 173 اتوبوس دوکابین و 16 اتوبوس تک کابین به خطوط BRT برای خدمات رسانی به مردم در اول مهر در دستور کار داریم. عبداللهی از رایگان بودن استفاده از مترو در روز اول مهرماه برای تمامی دانش آموزان و دانشجویان خبر داد.
دلیل تاخیر اعلام نتایج دانشکاه آزاد استعلام نبود
مهر- معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با بیان اینکه استعلام از دانشجویان ارشد و دکتری یک امر طبیعی است، اعلام کرد که نتایج دکتری روز سهشنبه و نتایج ارشد این دانشگاه در روز چهارشنبه اعلام میشود. مجتبی علوی فاضل با ارایه توضیحاتی در این باره، اظهار داشت: خبر استعلام از داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد پیش از اعلام نتایج، صحت ندارد و صرفا برای تشویش اذهان عمومی است. وی ادامه داد: استعلام از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نه تنها در دانشگاه آزاد بلکه در دانشگاههای دولتی هم صورت میگیرد و نکته جدیدی نیست. استعلام یک امر طبیعی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
تامین 80 درصد بودجه شهرداری از شهرفروشی
ایسنا- رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که در جهت ارتقای نهاد شوراها باید صورت پذیرد مدیریت یکپارچه شهری و شوراهاست که متاسفانه با وجود گذشت بیش از سه دهه از عمر شوراها هنوز زیرساختهای لازم جهت برونسپاری نهادهای دولتی به تشکلهای مردمنهاد مهیا نشده است.
سالاری در ادامه تصریح داشت: در طول دهههای گذشته و از ابتدای انقلاب اسلامی شاهد تنزل معاونت شهرسازی و معماری در شهرداری بودیم که عملا تبدیل به معاونت درآمدزا برای شهرداری شده است. رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه بیش از 80 درصد از بودجه شهرداری از درآمدهای ناپایدار و شهرفروشی است، خاطرنشان کرد: شورای چهارم و به ویژه کمیسیون شهرسازی و معماری درصدد احیای معاونت شهرسازی است که مانع از تراکمفروشی جهت درآمدزایی در سطح شهر تهران شود.
کارتهای جهیزیه ۵ و ۱۰ میلیون تومانی برای زوجها
فارس- مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان گفت: بر اساس پیشبینیهای انجامشده، طرحی را برای حمایت از زوجهای جوان داریم که در این طرح کارتهای جهیزیه با اعتبار ۵ و ۱۰ میلیون تومانی به زوجهای جوان ارایه میشود.
بهمن بهمنی گفت: طبق برنامهای که وزارت ورزش و جوانان برای حمایت از زوجهای جوان در نظر گرفته است طرحهای حمایتی خاصی را برنامهریزی کرده است که از آن جمله میتوان به طرح ارایه کارتهای اعتباری جهیزیه اشاره کرد.
وی ادامه داد: هماکنون مشغول پیگیری و رایزنیهای لازم برای انجام این طرح هستیم و در مرحله اول اعتباری که در نظر گرفته شده 5 تا 10 میلیون تومان است که پس از نهایی شدن زوجهای جوان با در دست داشتن سند ازدواج خود میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.