جلاییپور در میزگرد بررسی عملکرد آموزش عالی: استیضاح، خمپاره تندروها بین میانهروها بود
دانشگاه هنوز در دوران نقاهت بعد از استیضاح رضا فرجیدانا به سر میبرد. استادان و دانشگاهیان گاه و بیگاه از زحمات او و عملکرد مثبتش در دانشگاه سخن میگویند و برای رفتنش از وزارت علوم اظهار تاسف میکنند. حمیدرضا جلاییپور، جامعهشناس و استاد دانشگاه تهران استیضاح فرجیدانا را خمپاره تندروها بین میانهروها مینامد.
وی روز گذشته در میزگردی که برای بررسی عملکرد آموزش عالی برگزار شده بود با بیان اینکه تندروها هنوز پیروزی روحانی را نپذیرفتند، گفت: روحانی و فرجیدانا میخواستند معیارهایی که برای حیات دانشگاه لازم است را به آن برگردانند و در همین جهت هم کار کردند. به گزارش فارس وی با بیان اینکه بوروکراسی یک دستاورد قابل توجه در کشور است، افزود: در گذشته بوروکراسی در دانشگاه بسیار دقیق بود و همینطوری نمیشد کسی دانشجو، استاد یا عضو هیات علمی شود.
جلاییپور ادامه داد: موسوی، هاشمی و خاتمی به دنبال این رفتند تا برنامههای درستی در دانشگاه اجرا شود ولی در دولت نهم و دهم به این صورت عمل نشد و تصمیم داشتند به صورت نانوشته یک انقلاب اداری خاموش انجام دهند و در همین راستا اساتید مجرب را بازنشسته کردند، حضور زنان را در دانشگاه دستکاری کردند، دوست داشتند اساتید را خودی کنند، جلوی رشد علوم انسانی را گرفتند و اجتماعات علمی را نا امن کردند.
وی تصریح کرد: دانشگاه جایی است که دانشجو باید در آن به دنبال حقیقت باشد نه اینکه ببیند حکومت چه میخواهد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: استقلال دانشگاه و استقلال فکری در دانشگاه بسیار مهم است. استقلال فکری یعنی اساتید و محققان از دولت یا از کسانی که پول در اختیار آنهاست، نترسند. وی افزود: ما اکنون 35 سال است در رابطه با حجاب تبلیغ میکنیم ولی در ایران بدحجابی وجود دارد در صورتی که در ترکیه مسلمانان حجاب را رعایت میکنند، دانشگاه مستقل باید بتواند این مساله را بررسی کرده و نتیجه تحقیقاتش را بدون ترس منتشر کند.
جلاییپور تاکید کرد: خانم میرزاخانی که جایزه نوبل ریاضی را گرفت در سن 37 سالگی استاد تمام یک دانشگاه معتبر در خارج است و اگر در ایران بود معلوم نبود که پشت درب کدام دانشگاه مانده بود.
وی اظهار داشت: سالی 150 هزار نخبه این کشور تقاضای مهاجرت میکنند که تعداد قابل توجهی است. باید تحقیق کنیم ببینیم این افراد چرا میروند و در چه رشتهای تحصیل میکردند کسانی که در این رابطه تحقیق میکنند، باید آزاد باشند اگر آزاد نباشند، مجبور میشوند یک چیزی بنویسند که فقط مدرک بگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: در دولت نهم و دهم ما استاد آرشیوی تولید میکردیم. در گذشته رییس دانشگاه را اساتید انتخاب میکردند و وزیر علوم حکمش را میداد ولی اکنون اختیار وزیر علوم را هم گرفتند و به شورای عالی انقلاب فرهنگی دادند. امیدواریم دولت بتواند یکسری روندها را تثبیت کند.
وی در رابطه با استیضاح فرجیدانا افزود: فرجیدانا یک آدم دانشگاهی بود و جبههگیری سیاسی نداشت. انسان فوقالعاده دقیقی بود هر رییس دانشگاهی را قصد داشت تغییر دهد سه ماه تحقیق میکرد و افرادی را میفرستاد تا بررسی کنند و نظر اساتید را هم میگرفت.
جلاییپور ادامه داد: فرجیدانا یک فرد موفق بود و به جای اینکه به وی جایزه بدهند، او را استیضاح کردند. اگر کامران دانشجو را استیضاح میکردند اشکالی نداشت زیرا در آن زمان نزدیک به چهار هزار و 700 دانشجو با رانت، بورسیه شدند.
وی تصریح کرد: در دوره احمدینژاد انواع بحرانها مانند بحران اقتصادی، اخلاقی و... برای کشور ایجاد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: وقتی روحانی رای آورد، مردم جشن گرفتند. در دوره احمدینژاد دولت خیلی دوست داشت مردم خوشحال شوند ولی اینگونه نشد. جلاییپور تاکید کرد: بخش میانه توان دارد تا کشور را از بحران به عقب برگرداند، یعنی میانهروها باید ضرباتی را که خوردیم جبران کنند.
وی ادامه داد: تندروها هنوز قبول نکردهاند که روحانی پیروز شده است. استیضاح، خمپارهای بود در بین میانهروها که روحانی با انتخاب نجفی آن را پاسخ داد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: تندروها امروز پول دارند و سازماندهی شدهاند در زمان خاتمی اینطور نبود الان یک فرصت ایجاد شده و باید از این فرصت استفاده کرد و در یک دوره هشت ساله کشور را به توسعه همهجانبه بازگرداند.
همچنین در این نشست نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت دانشگاه باید براساس معیارهای دانشگاه انتخاب شود، گفت: نباید از بیرون دانشگاه مدیر آن را انتخاب کنند و دانشگاه باید از مدیریت سیاسی رها شود.
داریوش قنبری گفت: در گذشته دانشگاه به عنوان یک نهاد فعال سیاسی و اجتماعی در کشور بوده و در کنار فعالیتهای علمی همواره فعالیتهای سیاسی وجود داشته است.
این فعال اصلاحطلب افزود: با توجه به نقش دانشگاه نیروهای سیاسی همیشه در طمع بودند تا دانشگاه و دانشجو را در اختیار خود بگیرند از این رو دولت گذشته هم تصمیم به چنین کاری گرفت.
قنبری با بیان اینکه باید شخصیت کامران دانشجو و رضا فرجیدانا را با هم مقایسه کرد، اظهار داشت: کامران دانشجو قبل از اینکه وزیر شود یک شخصیت کاملا سیاسی بود و از لحاظ علمی توان بالایی نداشت، مدرک تحصیلی وی نیز ایراداتی داشت که زمان رای اعتماد در مجلس به آن اشاره کردم در آن زمان هم مخالف وزیر شدنش بودم ولی اکثریت مجلس با احمدینژاد بود. به هر حال فرجیدانا کاملا متفاوت با دانشجو بود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کامران دانشجو تلاش کرد تا یک کودتای علمی شکل بگیرد. در زمان وزارت دانشجو اتفاقات عجیبی مانند بورسیههای غیرقانونی و اخراج دانشجویان و اساتید رخ داد. در آن زمان برخی افراد بدون آزمون وارد دانشگاه و بورسیه شدند، مثلا یک نماینده مجلس در مدت چهار سالی که نماینده بود توانست مدرک دکترا بگیرد یا بورسیه شود.
قنبری ادامه داد: روحانی تا اینجا به مشکلاتی که در وزارت علوم دولت گذشته بود واکنش نشان داده است البته این واکنش برای وی هزینه هم داشته و روحانی هزینه آن را پرداخت کرده است.
وی افزود: در زمان احمدینژاد افراد همراه و همعقیده با دولت را وارد دانشگاه کردند. فردی با معدل 12 هیات علمی شد، به بهانه اسلامی کردن دانشگاهها بعضی از رشتهها را هدف قرار دارند و فردی را رییس دانشگاه علامه کردند که علوم انسانی را در دانشگاه ذبح کرد.
نماینده سابق مجلس اظهار داشت: در دولت گذشته اگر یک استاد یک تئوری علمی را هم مطرح میکرد با او برخورد میشد.
این فعال اصلاحطلب تاکید کرد: اگر فضایی که در دولت گذشته وجود داشت ادامه پیدا میکرد علومانسانی به سمت نابودی کامل میرفت.
وی گفت: یکی دیگر از فعالیتهای دولت گذشته در دانشگاهها این بود که تشکلهایی همسو با دولت درست کردند و هر تشکلی را که همسو با دولت نبود تعطیل کرده و برای کسی که همسو با دولت نبود و تفکری غیر از تفکر حاکمیت داشت، جایی برای ابراز اندام وجود نداشت.
قنبری ادامه داد: رفتارها و عملکرد احمدینژاد باعث پیروزی روحانی شد و رییسجمهور هم با انتخاب فرجیدانا به وعدههای خود عمل کرد.
وی افزود: طیف تمامیتخواه تنها دو هفته بعد از اینکه فرجیدانا وزیر علوم شد بحث استیضاح را پیش کشیدند برخی وقتی دیدند که برای انتخابات آینده نمیتوانند از دانشگاه استفاده کنند بحث استیضاح فرجیدانا را مطرح کردند.
قنبری خاطرنشان کرد: فرجیدانا در این مدت عملکرد بسیار خوبی داشت؛ بسیاری از اساتید کنار گذاشته شده را به دانشگاه بازگرداند، فضای علمی در دانشگاه حاکم شد، استاد دانشگاه دیگر از این نمیترسد که به خاطر مباحثی که مطرح میکند به حراست فراخوانده شود، دانشجویان ستارهدار به دانشگاه بازگشتند و امکان تحصیل برای همه فراهم شد و کسی را به خاطر عقیدهاش از تحصیل محروم نکردند.
وی ادامه داد: در دولت قبل سیستم آموزشی بهطور وراثتی به دو برادر با یک تفکر سپرده شد و آنها میخواستند یک تفکر واحد را پیاده کنند.
این فعال اصلاحطلب در رابطه با استقلال دانشگاه گفت: استقلال دانشگاه وجوه مختلفی دارد؛ یک بحث به کتاب و دروس و مسایل اینچنینی مربوط میشود و وجه دیگر استقلال دانشگاه روحیه پرسشگری است، یعنی دانشجوها باید در پرسیدن آزاد باشند و اساتید آزادانه بتوانند پاسخ دهند.
وی اظهار داشت: وجه سوم در استقلال دانشگاه، بحث مدیریت دانشگاه است. مدیریت دانشگاه باید براساس معیارهای دانشگاه انتخاب شود. نباید از بیرون دانشگاه مدیر آن را انتخاب کنند. دانشگاه باید از مدیریت سیاسی رها شود.
گردش مالی 40 هزار میلیاردی بازار لوازمالتحریر
مهر- دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان گفت که گردش مالی بازار لوازمالتحریر در ایران سالانه 40 هزار میلیارد ریال است.
حامد علامتی در نشست خبری که درباره لوازمالتحریر ایرانی- اسلامی در ساختمان مرکزی این اتحادیه برگزار شد با اشاره به این نکته که در آستانه سال تحصیلی قرار داریم و معمولا در شهریورماه خانوادهها به کتابفروشیها و فروشگاههای نوشتافزار برای خرید لوازمالتحریر مراجعه میکنند، اظهار داشت: متاسفانه در طول سالهای گذشته در فرهنگ عمومی درخصوص حضور بیگانگان در تولید و پخش محصولات آنها غفلتهایی را میبینیم که باید ذائقه مخاطبان را تغییر دهیم و یکی از این مصادیق، نوشتافزار است.
وی با بیان اینکه در حوزه نوشتافزار به ویژه دفتر تحریر سالانه حدود 150 میلیون جلد نیاز است، گفت: متاسفانه اکثر این دفاتر با کاراکترهای غربی، کارتونی و بازیگران هالیوود تزیین شده است.
علامتی اضافه کرد: تقریبا از سه سال گذشته با تشکیل جبههای از جوانان متعهد و مومن که غالبا 20 تا 30 سال سن داشتند، توانستند فضایی را در جامعه ایجاد کرده و با این برندهای غربی مقابله کنند.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان اضافه کرد: همانطور که عنوان شد از سه سال گذشته به صورت جدی درخصوص لوازمالتحریر ایرانی- اسلامی فعالیت شده است که در سال اول دو برند با تیراژ یک میلیون جلد و در سال دوم 10 برند با تیراژ هفت میلیون جلد فعال بود و در مجموع در سالهای اول و دوم پنج درصد بازار نوشتافزار کشور را تحت پوشش قرار دادند.علامتی گفت: امسال که سال سوم این فعالیت است، بیش از 18 برند فعالیت میکنند که حدود 15 میلیون جلد دفتر میشود و میتواند بیش از 10 درصد بازار را تحت پوشش قرار دهد.
وی با بیان اینکه تمثال شهید احمدی روشن پرفروشترین کاراکتر روی جلد لوازمالتحریرها بوده است، اظهار داشت: در حوزه دانشآموزی و دانشجویی از دفاتری که تمثال این شهید روی آن قرار گرفته، استقبال زیادی شده است.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با بیان اینکه این اتحادیه از هفته آینده نمایشگاههایی را در زمینه نوشتافزار ایرانی اسلامی دایر خواهد کرد، گفت: این دفاتر با نازلترین قیمت و عموما با قیمت تمام شده به دانشآموزان فروخته میشود.
نتایج شیوعشناسی اعتیاد دانشجویان و دانشآموزان: آغاز اعتیاد 60 درصد دانشجویان از دوران دانشآموزی
ایسنا- بنابر اظهارات قائممقام ستاد مبارزه با موادمخدر، یک درصد دانشآموزان مواد مخدر مصرف میکنند. علیرضا جزینی در سومین جشنواره کشوری نوجوان سالم که با شعار ترویج شیوههای زندگی سالم، پیشگیری از رفتارهای پرخطر هماکنون در باغموزه دفاع مقدس در حال برگزاری است، افزود: البته این به معنای آن نیست که این دسته از دانشآموزان معتادند، بلکه این مصرف به صورت تفننی گزارش شده است.
وی ادامه داد: اکنون مصرف شیشه و روانگردانها رو به فزونی است و باید با پیشگیری اولیه از آن جلوگیری کرد.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد سه تا چهار سال اول مصرف در برخی جوانان نمایان نیست، از خانوادهها و دانشآموزان خواست تا تغییرات روحی و جسمی همکلاسیهای خود را به دقت زیر نظر داشته باشند.
جزینی با بیان اینکه استراتژی متوازن ستاد مبارزه با مواد مخدر بر امر پیشگیری استوار است، اظهار کرد: نخستین سندی هم که در این ستاد به تصویب رسید به موضوع پیشگیری اولیه از اعتیاد اختصاص داشت.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به نتیجه مطالعات شیوع شناسی انجام شده در میان دانشجویان اشاره و اظهار کرد: 60 درصد مصرفکنندگان موادمخدر گفتهاند که شروع مصرف آنها از دوره دانشآموزی بوده است.
وی افزود: اکنون 6500 تن مواد مخدر سنتی در افغانستان در 210 هکتار زمین در حال تولید است. در واقع تهدید زیر گوش ماست. از سوی دیگر مواد مخدر صنعتی نیز در داخل کشور تولید میشود.
جزینی با اشاره به کشف 3600 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی گفت: امسال با 100 کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی برخورد شد این آمار در سال گذشته 395 کارگاه بود.
وی در ادامه با بیان اینکه قصد داریم امسال با هماهنگی آموزش و پرورش مطالعات شیوع شناسی مجددی را انجام دهیم، اظهار کرد: یک درصد دانشآموزان ما مواد مخدر مصرف میکنند که به معنای اعتیاد نیست بلکه به صورت تفننی گزارش شده است. اکنون با مصرف شیشه و روانگردانها نیز که رو به فزونی است روبهرو هستیم و باید از طریق پیشگیری اولیه از آن جلوگیری کنیم. قائممقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: تمام اقشار جامعه باید در امر پیشگیری از مصرف موادمخدر سهم داشته باشند. مربیان، مدیران، والدین و دانشآموزان که ارتباط نزدیکی با آنها دارند، میتوانند به عنوان یک الگو مطرح شوند اکنون دانشآموز 15 هزار ساعت را در مدرسه میگذراند و این فرصت مناسبی برای فرهنگسازی است باید عوارض موادمخدر را تبیین کنیم.
وی با اشاره به اینکه درمان اعتیاد بسیار سخت و گران است، گفت: در دو سال گذشته 25 میلیارد تومان برای درمان معتادان هزینه کردیم. جزینی با اشاره به اینکه شیشه توهمزایی بالایی دارد، ادامه داد: برخی داروها نظیر ریتالین که در شب امتحان توسط دانشآموزان و دانشجویان مصرف میشود و همچنین موادی که با عنوان قرصهای لاغری عرضه میشوند، همگی مقدمهای بر اعتیاد هستند. وی افزود: میزان توجه به این موضوع در متون درسی کافی نیست. مخالفم که آمار را باید مخفی کرد لازم است آگاهسازی کنیم. در گزارش شیوعشناسی که انجام شده بود 67 درصد جوانان اعلام کرده بودند که موادمخدر را نمیشناختند پس لازم است این روند اصلاح شود. وی با اشاره به اینکه 60 درصد افرادی که به ورطه اعتیاد افتادهاند دوستان و همسالان خود را عامل آن دانستهاند، گفت: جلوگیری از بروز کمرویی، پرورش اعتماد به نفس، قدرت مخالفت با درخواستهای نابجای همسالان، توسعه نشاط و افزایش فعالیت بدنی باید مورد توجه باشد.
یک فعال حوزه زنان: عملکرد فراکسیون زنان در مجلس تناسبی با مطالبات جامعه ندارد
ایلنا- یک فعال حوزه زنان معتقد است، عملکرد فراکسیون زنان مجلس تناسبی با خواست و مطالبات زنان امروز جامعه ندارد.
آذر منصوری در ارزیابی عملکرد فراکسیون زنان مجلس اظهار داشت: متاسفانه عملکرد فراکسیون زنان در مجلس تناسبی با خواست و مطالبات زنان امروز جامعه ندارد یا حداقل بخش قابل توجهی از زنان جامعه امروز ما را راضی نمیکند.
این فعال حوزه زنان ادامه داد: متاسفانه لوایح مرتبط با حوزه زنان نیز که به مجلس ارایه میشود، بدون در نظر گرفتن مطالبات، نیازها، مشکلات و چالشهای پیشروی جامعه زنان است که نمونه مشخص آن طرح کاهش ساعت کاری زنان بود که علیرغم اینکه انتقادات زیادی به این طرح وارد شد اما متاسفانه این طرح به تصویب رسید.
منصوری تصریح کرد: نه تنها شاهد چنین مصوباتی در مجلس هستیم بلکه در سایر مسایل مربوط به زنان هم که به هر حال به مجلس ارتباط پیدا میکند شاهد واکنش قابل توجه و تاثیرگذاری از جانب نمایندگان زنان به ویژه در نطقهای میان دستور نیستیم.
به گفته وی، نه تنها حضور زنان در مجلس به لحاظ کمی نگرانکننده است بلکه به لحاظ کیفی نیز انتظاراتی که در جامعه زنان وجود دارد آنطور که باید از سوی نمایندگان زن مجلس
پیگیری نمیشود.
برادر کارگر مقتول خبر داد: پیمانکار شهرداری با قرار وثیقه آزاد شد
ایلنا- پیمانکار رفع سد معبر ناحیه ۴ شهرداری تهران که در ارتباط با کشته شدن «علی چراغی» بازداشت شده بود، با تعیین قرار وثیقه آزاد شد.
«محمد چراغی» برادر کارگری که ۲۳ مردادماه توسط ماموران پیمانی شهرداری کشته شده بود با اعلام این خبر گفت: آنطور که مطلع شدهایم قاضی پرونده برای پیمانکار شهرداری قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده است که او با پرداخت این وثیقه اکنون آزاد است.
قیم خانواده چراغی در مورد وضعیت پرونده قتل برادرش گفت: مراحل قضایی پرونده قتل در حال طی مسیر قانونی است و ما از طریق وکیل قانونی خود در جریان اتفاقات این پرونده قرار داریم.
برادر این کارگر در عین حال از ادامه بازداشت چهار متهم دیگر این پرونده خبر داد و افزود: این افراد متهم به درگیری با برادرم در روز حادثه هستند و در حال حاضر پرونده قضایی آنها در آگاهی تهران در دست بررسی است.
قیم خانواده چراغی در بخش دیگری از این گفتوگو از عملی نشدن وعدههای مسوولان شهرداری و شورای شهر تهران درخصوص رسیدگی به وضعیت خانوادگی برادرش خبر داد و گفت: بعد از انتشار خبر قتل برادرم، مسوولان شهرداری و شورای شهر تهران به مناسبتهای مختلف با خانواده وی دیدار کردند و برای دلجویی وعدههایی دادند که تا به امروز هیچکدام از این وعدهها عملی نشده است.
چراغی با بیان اینکه خانواده برادرش از پوشش بیمه برخوردار نیستند، گفت: به هیچ وجه از هیچ شخصی توقع نداریم و پیگیر روند قانونی پرونده هستیم اما وقتی در رسانهها میخوانیم که مسوولان شهرداری به دلیل مسایل انسانی و اخلاقی خود را مسوول معرفی میکنند اما در عمل حتی پاسخ تماسهای تلفنی ما را نمیدهند، متعجب میشویم.
انتصاب اعضای کمیته تعیین مصادیق بورسیهها
مهر- سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی احکامی اعضای کمیته تعیین مصادیق بورسیهها را منصوب کرد. علی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون اصل، مهدی دواتگری نماینده مجلس شورای اسلامی و از قضات باسابقه و برجسته کشور، محمدمهدی سالاریراد استاد دانشگاه امیرکبیر و مسعود کنزی استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاون اسبق دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد غلامی مدیرکل بورس و دانشجویان خارج از کشور سازمان امور دانشجویان اعضای کمیته تعیین مصادیق بورسیهها را تشکیل میدهند. همچنین با حضور محمدعلی نجفی نخستین جلسه کمیته تعیین مصادیق بورسیهها در محل این وزارتخانه تشکیل شد. در این جلسه سازوکار بررسی پروندههای بورسیه که از طرف شورای بورس پیشنهاد شده بود، مورد بحث و بررسی و تایید سرپرست وزارت علوم قرار گرفت و مقرر شد براساس این سازوکار، پروندههای بورسیه مورد بررسی و مداقه قرار گیرد. نجفی در این جلسه بر شفافسازی مسایل، تلاش در جهت جلوگیری از تضییع حقوق افراد ذینفع و رعایت عدالت آموزشی تاکید کرد و از اعضای کمیته خواست پروندهها را با دقت و انصاف مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
سرهنگ بازنشسته از مامور شهرداری کتک خورد
آنا- رییس کمیته ایمنی شورای شهر با اعلام زخمی شدن یک سرهنگ بازنشسته از سوی مامور مددکار اجتماعی شهرداری گفت: چرا هنوز شهرداری اقدامی اساسی درخصوص جلوگیری از این اتفاقات انجام نمیدهد. معصومه آباد در تشریح جزییات این حادثه گفت: روز گذشته یکی از شهروندان که در حال گذر از خیابانی بوده است با دیدن صحنه درگیری مددکار شهرداری با یک متصدی شهرداری برای پادرمیانی بین این دو نفر وارد عمل شد و زخمی میشود. وی افزود: در این حادثه که گزارش آن را بهطور کامل مشاهده کردم این شهروند، سرهنگ بازنشسته بوده و به شدت از ناحیه گردن آسیب دیده است. آباد گفت: چیزی که بسیار ما را متاثر کرد این بود که وقتی پرونده این فرد را دیدم متوجه شدم او رییس کلانتری بوده و از خود پرسیدم وقتی چنین فردی از ماموران شهرداری تا حدی کتک میخورد که کارش به بیمارستان میکشد چطور میتوانیم جان شهروندان عادی را در مقابل این افراد حفظ کنیم.
اعلام آنلاین تخلفات رانندگی با پیامک
ایسنا- رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از توسعه سامانه کنترل هوشمند ترافیک خبر داد. سردار اسکندر مومنی گفت: این طرح در راستای تفاهمنامه مشترک میان پلیس راهور و سازمان راهداری انجام شد و براساس آن 3800 کیلومتر دیگر از جادههای کشور تحت پوشش قرار گرفتند. وی در توضیح ویژگیهای این سامانه اظهارکرد: در این سامانه، اطلاعات به محض ثبت تخلف، برای صاحب پلاک از طریق پیامک ارسال میشود و در پیامکی دیگر نیز مبلغ جریمه و نحوه پرداخت الکترونیکی آن اطلاعرسانی خواهد شد. مومنی با بیان اینکه در این طرح 192 دستگاه دوربین ثبت تخلفات در معابر نصب شده است، گفت: با احتساب 204 دوربینی که قبلا در معابر داشتیم، تعداد این دوربینها به 396 دستگاه رسید. وی با بیان اینکه این طرح در ادامه برنامهریزیها برای کاهش 30 تا 40 درصدی سوانح رانندگی است، گفت: برای رسیدن به این منظور یکی از بخشها توسعه سیستمهای کنترل جادهای است.
سنجش دیابت و فشارخون دانشجویان
ایسنا- معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اینکه موضوع کارنامه سلامت باید جدی گرفته شود، گفت: امسال تاکید کارنامه سلامت بیشتر روی بیماریهای غیرواگیر مانند فشار خون و دیابت است. صدیقی تاکید کرد: کارنامه سلامت برای همه مقاطع دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی ارایه خواهد شد. وی از راهاندازی سیستم آنلاین و الکترونیک کارنامه سلامت خبر داد و گفت: امیدواریم راهاندازی این سیستم به بیشتر شدن ارتباطات کمک کند زیرا گاهی ممکن است دانشجویی مقطعی را در یک دانشگاه بگذراند و مقطعی دیگر را در دانشگاهی دیگر. البته ارسال سوابق باید با حفظ حریم خصوصی انجام شود.
سن ابتلا به ایدز در کشور 25 سال است
ایسنا- رییس مرکز تحقیقات ایدز اجرای دقیق برنامه چهارم ایدز را در برخورد با این بیماری بسیار موثر عنوان کرد. دکتر مینو محرز با اشاره به تدوین برنامه چهارم کشوری کنترل ایدز گفت: استراتژیهای نوشته شده در این برنامه براساس نظرات کارشناسان است و اگر دقیق اجرا شود بسیار موثر خواهد بود. وی گفت: ایران جزو کشورهایی است که دارای برنامه استراتژیک کنترل ایدز است و برنامه چهارم آن از سال 94 آغاز میشود. محرز در ادامه گفت: وزارت بهداشت تاکنون از همکاری سایر نهادها و ارگانها محروم بوده و این درحالی است که مساله ایدز تنها مساله وزارت بهداشت نیست. وی با اعلام اینکه بهطور متوسط سن ابتلا به ایدز در کشور 25 سال است، گفت: طبق آمار گزارش شده حدود 28 هزار مبتلا در کشور شناسایی شدهاند. البته در کنار این، آمار تخمینی ما حدود 100 هزار نفر است. محرز در مورد روند شناسایی و درمان ایدز تصریح کرد: افراد مبتلا به دلیل عدم آگاهی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و در نتیجه روند شناسایی به درستی صورت نمیگیرد. وی راهکار این معضل را آگاهی بخشی وسیع و مستمر از طریق رسانهها عنوان کرد.
«جناب سرگرد» قلابی دستگیر شد
ایسنا- جانشین فرمانده انتظامی استان قم از دستگیری یک سرگرد قلابی در این استان خبر داد. به دنبال تماس اتباع یکی از کشورهای خارجی با پلیس آگاهی قم مبنی بر اینکه از سوی فردی که خود را «سرگرد نیروی انتظامی» معرفی کرده بود، مورد اخاذی قرار گرفته است، پروندهای در این خصوص در پلیس آگاهی قم تشکیل شد. در ادامه تحقیقات مالباخته به کارآگاهان گفت که متهم مدعی صدور کارت مجوز تردد در کشور بوده و با این بهانه مبلغی را از وی گرفته و پس از مدتی متواری شده است که به دنبال آن با اقدامات پلیسی و با توجه به حساسیت موضوع، تمامی نقاطی که احتمال حضور متهم داده میشد تحت نظر ماموران قرار گرفت و نهایتا وی در هسته مرکزی شهر شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر شد. پس از انتقال متهم به پلیس آگاهی و انجام بازجویی از وی، متهم ابتدا منکر هرگونه بزه انتسابی شد، اما پس از رویارویی با مالباخته و مشاهده ادله و شواهد به ناچار مجبور به اعتراف شد و به بزه انتسابی اعتراف کرد. سرهنگ اسدی، جانشین فرماندهی انتظامی استان قم با تایید این خبر گفت: در بررسی سوابق متهم دستگیر شده، مشخص شد نامبرده دارای سوابق متعدد در جعل عنوان و کلاهبرداری است و تا به حال 9 پرونده کیفری در سوابقش به ثبت رسیده است.