وزیر رفاه با تاکید بر زنانه شدن سالمندان: زندگی زنان سالمند دشوارتر است
جمعیت ایران در شرایطی به سمت سالمندی پیش میرود که بسیاری از امکانات مورد نیاز برای زندگی این قشر فراهم نیست. سالمند شدن جمعیت تجربه بسیاری از کشورها در مسیر توسعه بوده است. ایران نیز در مسیری قرار گرفته که نیازمند توجه بیشتر به مسایل سالمندان است چراکه در سالهای آینده با جمعیت بزرگتری از آنها روبهرو خواهد بود.
نهم مهرماه روز جهانی سالمندان نامگذاری شده است. روز گذشته با نزدیک شدن این روز، اولین جلسه شورای ملی سالمندان با حضور وزیر کار و رفاه و مسوولان سازمان بهزیستی برگزار شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنانه شدن سالمندی در کشور را یکی از مسایل مهم در بروز پدیده سالمندی عنوان کرد و گفت: در آینده جامعه با پدیده زنان سالمند روبهرو است.
به گزارش ایسنا، دکتر علی ربیعی در نخستین جلسه شورای ملی سالمندان که صبح دیروز برگزار شد با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید بر سیاستهای رفاه اجتماعی تاکید دارد، اظهار کرد: مسایل اجتماعی با سیاستهای رفاهی ارتباط مستقیم دارد و تدوین سیاستهای رفاه اجتماعی از جمله سیاستهای دولت یازدهم است.
وی بروز پدیده سالمندی را یکی از مسایل مهم کشور دانست و گفت: نتایج برنامهها و شورای عالی سالمندان به شورای عالی رفاه منعکس خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: رسیدگی به مسایل کودکان، مسایل سالمندی، کاهش فقر، ناباروریها و درمان از مولفههای اصلی سیاستهای رفاهی دولت است. مطالعات نشان میدهد با پدیده سالمندی در آینده روبهرو هستیم و مقام معظم رهبری نیز این موضوع رادر قالب سیاستهای ابلاغی جمعیت مورد اشاره قرار دادهاند.
درصد زنان سالمند بیسواد بیش از مردان
ربیعی با اشاره به وجود شش میلیون سالمند در کشور اظهار کرد: باید برای موضوع سالمندی مطالعات گستردهای آغاز شود. در این حوزه ما با پدیدههای جدیدی و رشد زندگی مجردی روبهرو هستیم.
وی همچنین زنانه شدن سالمندی در کشور را یکی از مسایل مهم در بروز پدیده سالمندی دانست و گفت: در آینده جامعه با پدیده زنان سالمند مواجه خواهد بود. درصد زنان سالمند بیسواد بیش از مردان است و پدیده زنان سالمند در استانهای محروم بیشتر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر سبک زندگی در کشور گفت: باید برای حل مسایل سالمندی آمادگی نهادی، ساختاری و فرهنگی لازم را پیدا کنیم.
ربیعی در پایان اظهار کرد: دبیرخانه شورای ملی سالمندی به طور جدی فعال میشود و طرحهای مطالعاتی لازم را برای تدوین سند راهبردی سالمندی به انجام میرساند.
آسیبهای سالمندی زنان بیرحمانهتر و خشنتر
وی با بیان اینکه باید تصمیمات مربوط به سالمندان در برنامه ششم گنجانده شود، گفت: نمیتوان سند راهبردی نوشت که مباحث برنامه ششم در آن دیده نشده باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سالمندی در آینده بیشتر خواهد شد و مطمئنا با سالمندی امروز متفاوت خواهد بود. انتظار سالمندان آینده از زندگی بالاتر است. در واقع سالمند آینده متوقعتر و ناامیدتر است. علاوه بر این آسیبهای سالمندی زنان بیرحمانهتر و خشنتر بروز میکند.
ربیعی افزود: همچنین به علت تغییر سبک زندگی امکان اجتماع بین نسلی در درون خانوادهها کاسته شده و در آینده سالمندانی خواهیم داشت که دولت مکلف نگهداری از آنها خواهد شد.
رییس سازمان بهزیستی کشور نیز از دیگر سخنرانان این جلسه بود که با اشاره به اینکه 180 هزار بیمار روانی مزمن که اغلب سالمندان هستند در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند، گفت: 30 درصد سالمندان تحت حمایت دستگاههای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند.
به گزارش مهر، همایونهاشمی افزود: سند ملی سالمندان در حال حاضر آماده است، این سند به زودی به دستگاهها ارایه خواهد شد و دستگاههای مربوطه میتوانند نظرات و پیشنهاد خود را به دبیرخانه ارایه کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر شش میلیون سالمند در کشور وجود دارد که از این تعداد یک میلیون و 500 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد و 500 هزار نفر نیز تحت حمایت بهزیستیاند و در واقع 30 درصد از جمعیت سالمندی تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.
به گفته رییس سازمان بهزیستی با توجه به افزایش جمعیت سالمندی این موضوع چالش اساسی در کشور تلقی میشود و باید برنامهریزی صحیحی را در این زمینه انجام دهیم.
وی گفت: روز 9 مهرماه روز جهانی سالمندان نامگذاری شده است اما متاسفانه عملا اقدامات اجرایی در این زمینه شاهد نیستیم.
هاشمی با اشاره به اینکه در سال 83 و در برنامه سوم توسعه بر تشکیل شورای ملی سالمندان تاکید شد، گفت: از آن زمان تا به امروز تنها سه جلسه با حضور وزرای گذشته تشکیل شده است.
وی گفت: در حال حاضر حدود 200 هزار بیمار روانی مزمن که عمده این افراد سالمند هستند در مراکز سازمان بهزیستی نگداری میشوند و نیاز به خدمات خاصی دارند.
وی گفت: از 28 هزار مرکز سازمان چهار هزار مرکز مخصوص نگهداری و ارایه خدمات و ویزیت سالمندان است.
معاون حمایت خانواده کمیته امداد یکی دیگر از حاضران این جلسه بود که در ادامه گفت: 58 درصد سالمندان به صورت انفرادی زندگی میکنند و همچنین 25 درصد سالمندان تحت پوشش کمیته امداد هستند که این افراد 31 درصد جمعیت هدف ما را تشکیل میدهند.
علیمحمد ذوالفقاری افزود: در حال حاضر یک و نیم میلیون نفر از فقیرترین افراد جامعه که سالمندان هستند، تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و از خدمات ما بهرهمند میشوند.
وی گفت: بعد سالمندی هماکنون در کشور 7/1 درصد است که در برخی مناطق روستایی به 5/2 درصد نیز میرسد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه 60 درصد سالمندان کمیته امداد را زنان و 40 درصد را مردان تشکیل میدهند، گفت: 63 درصد سالمندان در روستاها و 37 درصد در مناطق شهری هستند و دو درصد سالمندان در تهران تحت پوشش هستند.
به گفته معاون حمایت خانواده کمیته امداد 41 هزار سالمند تحت پوشش هماکنون نیاز به آسایشگاه دارند اما تنها توانستیم دو هزار نفر از آنها را در مراکز نگهداری کنیم و به مابقی آنها هزینه نگهداری برای بستری در منزل پرداخت میکنیم.
وی به مشکلات سالمندان اشاره کرد و گفت: اولین مشکل این افراد آن است که مهارت سالمندی پیدا نکردهاند یعنی آمادگی ورود به مرحله سالمندی را ندارند و همچنین مشکل دیگر ناقص بودن بسته معیشتی آنان است به طوری که در حال حاضر یکصد هزار تومان کمک معیشت به آنها پرداخت میکنیم که کافی نیست.
نقایص بیمه سالمندان
وی با اشاره به اینکه محیط زندگی تعداد زیادی از سالمندان نامناسب است، تصریح کرد: خانههای روستایی برای سالمندان طراحی نشده است و همچنین بیمه سالمندی نیز نقایصی دارد به طوری که نیاز به پرستاری در منزل را بیمه قبول نمیکند.
معاون حمایت خانواده کمیته امداد گفت: عدم توجه اطرافیان بیشتر از مشکل معیشتی مهم است به طوری که برخی سالمندان تحت پوشش به دلیل عدم توجه فرزندانشان تنها زندگی میکنند.
ذوالفقاری افزود: عدم کادر مناسب در حوزه مددکاری مورد دیگری است که با آن مواجه هستیم به طوری که در امداد، خیریهها و سایر مراکز مددکاران دورههای تخصصی سالمندی را طی نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد در مناطق محروم 55 هزار سرویس بهداشتی برای سالمندان احداث کرده است، گفت: در بحث تغذیه نیز توانسته کمکهایی را به سالمندان ارایه دهد و همچنین اردوهای سالمندی نیز برگزار شده است.
هوای تهران خنک میشود
فارس- کارشناس سازمان هواشناسی از نفوذ جریانات سرد شمالی به کشور خبر داد و گفت که بر همین اساس دمای هوا در سواحل جنوبی دریای خزر ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش مییابد.
کارشناس سازمان هواشناسی در ادامه از نفوذ جریانات سرد شمالی به کشور خبر داد و گفت: با نفوذ جریانات سرد شمالی از اواخر امروز انتظار میرود که در شمالغرب و سواحل جنوبی دریای خزر وزش باد، کاهش محسوس دمای هوا، بارش و همچنین رعد و برق رخ دهد.
وی ابراز داشت: دمای هوا در مناطق مزبور حدود 5 تا 10 درجه سانتیگراد کاهش مییابند. گودرزی گفت: شرایط جوی در مناطق عنوان شده طی روز سهشنبه به خراسان شمالی کشیده میشود.
این کارشناس سازمان هواشناسی در ادامه افزود: پیشبینی میشود که طی امروز و فردا در گیلان و مازندران شاهد شدت گرفتن بارشها باشیم که بر همین اساس آبگرفتگی معابر عمومی در این مناطق دور از انتظار نخواهد بود.
گودرزی یادآور شد: طی همین مدت در اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی شاهد بارندگی همراه با رگبار و رعد و برق خواهیم بود و بر همین اساس وقوع سیل و سیلابی شدن رودخانهها در این منطقه دور از انتظار نیست.
این کارشناس سازمان هواشناسی گفت: هوای خنک و بارش متناوب باران در سواحل جنوبی دریای خزر از اواخر امروز آغاز و تا اواسط هفته آینده ادامه مییابد.
وی با اشاره به مواج بودن سواحل دریای خزر افزود: طی روزهای آینده در برخی از مناطق جنوبی کشور از جمله هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و جنوب شرق فارس به خصوص در اوایل شب شاهد رگبار و رعد و برق پراکنده خواهیم بود.
گودرزی درباره شرایط جوی تهران خاطرنشان کرد: هوای تهران طی روز سهشنبه نسبتا خنک میشود.
وقوع یکسوم جرایم کشور در تهران
فرمانده نیروی انتظامی از افزایش 14 درصدی قدرت کشف سرقت از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدیمقدم روز یکشنبه در حاشیه همایش ملی تولید و پیشگیری اجتماعی از جرم با بیان اینکه در بحث پیشگیری از جرم گام اول ما مسوولسازی دستگاههاست، اظهار کرد: گاهی اوقات کم کاری این دستگاهها باعث بروز یکسری جرایم میشود.
وی با بیان اینکه گام بعدی همراهسازی مشارکتهای مردمی است، افزود: گام سوم این است که اجازه ندهیم افرادی در مرحله ناهنجاری به مرحله جرم برسند و بتوانیم با احیا این افراد را به زندگی عادی بازگردانیم.
وی افزود: گام آخر نیز تلاش برای افزایش بازدارندگی مجازاتها و بازگرداندن مجرمان به زندگی عادی است. احمدیمقدم درباره راهاندازی قرارگاه مبارزه با سرقت و نتایج آن خاطرنشان کرد: یکسوم کل جرایم کشور در تهران رخ میدهد که این نشان میدهد تهران به پناهگاه خوبی برای سارقان و مجرمان بدل شده اما این به آن معنی نیست که تمامی این افراد ساکن تهرانند بلکه بسیاری از آنها به تهران آمده و دوباره به شهرهای خودشان باز میگردند.
وی با اشاره به آمار تشکیل روزانه 600 تا 700 پرونده سرقت در تهران گفت: البته برخی از سرقتها نیز بهگونهای است که مردم از گزارش آن منصرف میشوند و ممکن است به پلیس مراجعهای نداشته باشند.
احمدیمقدم با بیان اینکه در شهریورماه حدود سه درصد کاهش در سرقت داشتیم، گفت: هدف از قرارگاه مبارزه با سرقت این بود که بتوانیم با سرقت مقابله کنیم که خوشبختانه مانع از افزایش سرقت شدیم.
وی با بیان اینکه میزان کاهش سرقت در تهران در شهریورماه بیشتر از سه درصد بود، افزود: به طور کلی نسبت به سال گذشته 14درصد افزایش قدرت کشف داشتیم و وضعیت بازگرداندن اموال به مالباختگان نیز بهتر شده است.
وی درباره ضرورت برخورد مشابه با اراذل و اوباش با سارقان اظهار کرد: میانگین سنی اوباش بین 17 تا 25 سال است که عمده آنها پس از ازدواج، رفتارهای جاهلانه را ترک میکنند اما این موضوع در بخش سرقت موضوع متفاوت است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اعلام کرد؛
تلاش برای معرفی ۵۰ برند اسلامی در کشور
فارس- دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت که نمایشهای زنده لباس در راستای معرفی محصولات ایرانی- اسلامی برگزار میشود و اگر بتوانیم ۵۰ برند اسلامی را در کشور معرفی کنیم، گام مهمی در این مسیر برداشتهایم.
حمید قبادی در نشست خبری که ساعتی پیش در محل معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به گزارش عملکرد کارگروه ساماندهی مد و لباس طی ماههای اخیر گفت: در نیمه ابتدایی سال اقدامات گستردهای از جمله حضور در جلسات مختلف کمیسیونهای فرهنگی، اجتماعی، کمیسیون اصل «90» و شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد که این اقدامات در راستای توجیه و معرفی فعالیتها و ارتقای دیدگاه مسوولان در حوزه مد و لباس انجام شد.
قبادی افزود: کارگروه ساماندهی مد و لباس در نظر دارد برای ارتقای کیفیت حجاب در جامعه با رعایت آرامش و سلامت جامعه یک رفتار منطقی و عقلانی را انجام دهد به عنوان مثال نمایشگاه عفاف و حجاب در سالجاری به صورت مستقل برگزار شد که بیش از 250 هزار نفر از آن بازدید کردند و این برای اولین بار بود که نمایشگاهی در عرصه عفاف و حجاب در این وسعت و با حضور 90 موسسه برگزار میشد.
وی تصریح کرد: در این نمایشگاه بحث مدلسازی و ارتقای قدرت انتخاب محصولات بهگونهای بود که مردم به راحتی میتوانستند محصولات مورد نیاز خود را انتخاب کنند.دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به برگزاری جلسات شورای راهبردی این کارگروه گفت: در این شورا اساتید، کارشناسان حوزه مد و لباس و جمعی از صاحبنظران حضور دارند که به تناسب موضوعات و با اتخاذ نظرات این اعضا تصمیمسازی در حوزه مطالبات صورت میگیرد.
قبادی با بیان اینکه ما پیش از این با محدودیت پیشکسوتان در عرصه مد و لباس مواجه بودیم، گفت: تصمیم گرفته شد با راهاندازی شوراهای راهبردی در چهار حوزه بینالملل، صنعت، تولید و فروش، علمی و دانشگاهی از نظرات پیشکسوتان در عرصه مد و لباس استفاده شود و تاکنون هفت جلسه این شوراها برگزار شده است و 400 نفر به طور متناوب در جلسات حضور دارند که در نهایت منجر به اتخاذ تصمیمات تخصصی در حوزه کاری آنها میشود.
غیبت 3 هفتهای رضازاده در شورا
ایسنا- نود وهفتمین جلسه شورای شهر تهران نیز برگزار شد اما بازهم صندلی قویترین مرد ایران برای سومین هفته پیاپی خالی ماند. حسین رضازاده که به دلیل سکوتش در صحن شورا همیشه مورد توجه بوده است این روزها غیبتش نیز مانند سکوتش خبرساز شده است. رضازاده باز هم در نود و هفتمین جلسه شورا غایب بود تا داستان دنبالهدار غیبتهایش به سومین هفته برسد، هرچند پرویز سروری، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در گفتوگوی کوتاهش با خبرنگار ما در حاشیه جلسه علنی شورا و در حین خروج در پاسخ به غیبت سه هفتهای رضازاده در شورا گفت: رضازاده برای بازیهای آسیایی به اینچئون اعزام شده است اما باید گفت اگر رضازاده به همراه هیات وزنهبرداری جزو اولین تیم اعزامی نیز بوده باشد، غیبت هفته پیش (جلسه 97) توجیه و دلیل مابقی غیبتها درهاله ابهام است.
عصر دوم شهریورماه امسال بود که صحبتهای محمود گودرزی در مقام وزیر ورزش و جوانان در نشست خبریاش خبرساز شد. او در میان خبرنگاران در مورد دوشغله بودن مدیران ورزشی همچون حسین رضازاده (رییس فدراسیون وزنهبرداری) هشدار داد و گفت: حسین رضازاده قبل از حضور در شورای اسلامی شهر تهران به عضویت فدراسیون وزنهبرداری درآمده بود به همین خاطر تاکنون توانسته همزمان در شورای شهر و فدراسیون وزنهبرداری به فعالیت خود ادامه دهد. وزیر وزارتخانه ورزش و جوانان با اشاره به تذکرهای داده شده به رییس فدراسیون وزنهبرداری خاطرنشان کرد: من تاکنون دو بار به رضازاده تذکر دادهام که هر چه سریعتر یکی از سمتهای خود را رها کند اما تاکنون جوابی از سوی ایشان دریافت نکردهام.
خشونتهای خانگی در صدر تماسها با اورژانس اجتماعی
ایلنا- رییس مرکز فوریتهای اجتماعی بهزیستی اظهار کرد که خشونتهای خانگی در صدر تماسها با اورژانس اجتماعی قرار دارند. حبیبالله مسعودیفرید با بیان اینکه بیشترین تماسها با اورژانس اجتماعی به دلیل کودکآزاری و همسرآزاری است، گفت: هشت درصد از مراجعان به اوژانس اجتماعی به خاطر این دلایل مراجعه میکنند بنابراین میتوانیم بگوییم که خشونتهای خانگی درصد بالایی از علل مراجعه به اورژانس اجتماعی را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: بیشترین نوع کودکآزاری که به ما گزارش داده میشود جسمی است که اغلب از طریق همسایهها یا فامیل اطلاع داده میشود. در موارد ارجاع شده به ما، بیشترین کودکآزاری نیز از طرف مراقبان کودک روی آنها اعمال شده است. وی با بیان اینکه میزان بالای تماس با اورژانس اجتماعی در یک منطقه نشانگر ازدیاد آسیبهای اجتماعی در آن منطقه نسبت به دیگر بخشها نیست، گفت: باید توجه داشت که اگر به دلیل خاصی، بیشتر با ما تماس گرفته میشود به معنای آن نیست که این آسیبها در جامعه ما بیشتر است بلکه نشان میدهد این آسیبها بیشتر از سوی مردم گزارش میشود.
وی با اشاره به مشکلات مددکاران اورژانس اجتماعی که از نظر قانونی اجازه ورود به منزل افراد را ندارند، در مورد چگونگی افزایش اختیارات این مددکاران در مواردی همچون کودکآزاری اظهار کرد: براساس ماده«۶» لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به مددکاران در موارد کودکآزاری اختیارات بیشتری داده میشوند بنابراین این موضوع در گرو تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس است. فرید اظهار کرد: اورژانس اجتماعی در تمامی مراکز استانها وجود دارد اما هنوز در برخی از شهرستانها مراکز اورژانس اجتماعی فعال نشدهاند بنابراین در این شهرستانها مردم میتوانند در صورت بروز مشکل به بهزیستی شهرستان مراجعه کنند.
کاهش چشمگیر کمخونی در کشور
ایسنا- مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت که اجرای برنامه ملی غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک باعث کاهش کمخونی در گروههای سنی نوجوان و بزرگسال شده است. دکتر زهرا عبدالهی گفت: براساس نتایج به دست آمده از بررسی مربوط به ریزمغذیها در کشور در سال 80، شیوع کمخونی در همه گروههای سنی در کشور مشخص شد و اقدامات و مداخلاتی در سطح کشور به منظور رفع کمخونی در گروههای سنی صورت گرفت. عبدالهی همچنین با اشاره به گذشت 11 سال از اجرای برنامه غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک گفت: بررسی مجدد ریزمغذیها در کشور در سال91 نشان داد که کمخونی به میزان چشمگیری در تمام گروههای سنی کشور کاهش یافته است.
شناسنامهدار شدن دستفروشان
اعضای شورای شهر تهران تذکراتی را مبنی بر اینکه دستفروشان در مترو شناسنامهدار شوند، نامگذاری معابر بدون مصوبه شورا غیرقانونی است و عدم مشخص شدن حد ترخص تهران ارایه کردند. شاکری، رییس کمیته فرهنگی شورا با اشاره به اختصاص سه درصد از تبصره «41» بودجه سنواتی شهرداری برای سازمانها و شرکت درخصوص ساماندهی فضای فرهنگی گفت: دستفروشانی که در سطح شهر بهخصوص در مترو تردد میکنند در شرایط بسیار بد و با ادبیات بسیار زشتی با مسافران برخورد میکنند. بهتر است این دستفروشان ساماندهی شود. رییس کمیسیون نامگذاری شورا همچنین با اشاره به تغییر نام برخی از معابر که به صورت غیرقانونی به نام شهدا نامگذاری شده است، گفت: متاسفانه در مناطق به صورت غیرقانونی و بدون داشتن مصوبه نامگذاری از شورای شهر اقدام به نامگذاری و نصب پلاک معابر به نام شهدا میکنند. وی افزود: در پارهای از موارد نیز سازمان زیباسازی که مسوول نصب پلاکهاست مقصر است چراکه نباید خارج از مصوبه شورا اقدام به نصب پلاکها کند. شاکری از رییس شورا خواست تا طی تذکری به شهرداری از ادامه چنین اقداماتی جلوگیری شود.
ارایه گزارش تفحص از دانشگاه آزاد به هیاترییسه مجلس
مهر- عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد که دیروز گزارش نهایی تفحص از دانشگاه آزاد تقدیم هیاترییسه مجلس شد. پرونده تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد هنوز در پیچ و خمهای مجلس شورای اسلامی مانده است. پس از آنکه روسای سابق و فعلی دانشگاه آزاد در یکی از جلسات کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شده و به سوالات امضاکنندگان تفحص پاسخ دادند، مقرر شد جمعبندی و نتایج این گزارشها توسط کمیسیون آموزش تهیه شود و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد. در همین باره یکشنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گزارش نهایی را به هیاترییسه تقدیم کرد و سپس در زمان معین شده از سوی هیاترییسه گزارش نهایی تفحص در مجلس قرائت شد. تفحص از دانشگاه آزاد زمستان 91 تصویب شد. پیش از این هم قرار بود تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور در مجلس شورای اسلامی کلید بخورد که این امر محقق نشد.