احتمال برگزاری انتخابات در جلسه امروز؛ آخرین تغییرات کمیسیونهای شورای شهر تهران
بیش از دو هفته است که برگههای ثبت نام کمیسیونهای شوراها توزیع شده اما به دلیل سفرهای طولانی مدت برخی از اعضای شورای شهر هنوز انتخابات دومین سال کمیسیونها برگزار نشده است با این حال به گفته رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهرتهران امروز در جلسه فوقالعاده عصر، انتخابات کمیسیونهای شوراها برگزار میشود.
به گزارش مهر، هنوز دو نفر از اعضای شورای شهر تهران در سفر حج به سر میبرند اما قرار است امروز جلسه انتخابات کمیسیونهای شورای شهر تهران برای دومین سال برگزار شود. به نظر میآید پرطرفدارترین کمیسیون شورا در سال دوم برنامه و بودجه باشد و بیشترین تغییرات نیز در این کمیسیون
رخ دهد.
علیرضا دبیر، رضا تقیپور، غلامرضا انصاری، حبیب کاشانی و علی صابری اعضای کمیسیون برنامه وبودجه هستند و قرار است رحمتالله حافظی و پیرهادی نیز به این کمیسیون اضافه شوند. ریاست این کمیسیون که به نوعی جعبه سیاه شهرداری است بر عهده علیرضا دبیر است اما با ترکیب جدید تقیپور و حافظی نیز به عنوان رقبای دبیر مطرح خواهند شد.
اعضای این کمیسیون که در سال اول هم با تاخیر به ریاست دبیر رای دادند احتمال دارد در سال دوم هم در جلسه نخست نتواند به فردی واحدی برای ریاست برسند.
پیشبینی میشد که علی صابری با توجه به تخصصی که دارد به کمیسیون برنامه و بودجه برود که وی در گفتوگو با مهر اعلام کرد در این کمیسیون باقی میماند.
احتمال ریاست حقانی بر کمیسیون سلامت
معصومهآباد، عباس شیبانی، محمد حقانی، رحمتالله حافظی و احمد مسجد جامعی نیز در کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری چهارمین دوره شورا عضویت دارند. با رفتن حافظی از این کمیسیون، حقانی احتمال دارد برای ریاست این کمیسیون کاندیدا شود.
کمیسیون معماری و شهرسازی همچنان بیمخاطب
مهدی چمران، محمد سالاری و محمدمهدی تندگویان در کمیسیون معماری و شهرسازی عضویت دارند. این کمیسیون کوچکترین کمیسیون شورای چهارم است و ریاست یک ساله آن را سالاری بر عهده داشته است. با وجود آنکه پیشبینی میشود یکی دو عضو کمیسیون عمران به این کمیسیون بیایند هنوز عضوی برای حضور در این کمیسیون تاثیر گذار داوطلب نشده است.
کمیتههای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی تغییر نمیکند
اما پرتعدادترین کمیسیون شورای چهارم کمیسیون فرهنگی اجتماعی با 9 عضو است. احمد حکیمیپور، مجتبی شاکری، الهه راستگو، فاطمه دانشور، هادی ساعی، حسین رضازاده، مرتضی طلایی، عبدالمقیم ناصحی و سیدعبدالحسین مختاباد عضو این کمیسیون هستند.
ریاست این کمیسیون را در یک سال گذشته ناصحی بر عهده داشته است. وی درباره احتمال ریزش اعضای این کمیسیون به مهر میگوید: این کمیسیون از تاثیرگذارترین و مهمترین کمیسیونهای شوراست و احتمال رفتن اعضا از ان زیاد است.
وی تاکید کرد: هیچ کدام از کمیتههای این کمیسیون حذف نخواهد شد زیرا تمامی کمیتهها براساس نیازهای شهر ایجاد شدهاند.
سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی میماند
ولیالله شجاع پوریان، پرویز سروری، محسن پیرهادی و عباس جدیدی نیز اعضای کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران را تشکیل دادند. سروری یک سال است که ریاست این کمیسیون را بر عهده دارد و هچنان نیز در این کمیسیون باقی خواهد ماند. وی در گفتوگو با مهر میگوید: احتمال دارد پیرهادی از این کمیسیون برود اما اینکه چه عضوی به کمیسیون ما اضافه خواهد شد مشخص نیست. سروری اضافه میکند: در جلسه فوقالعاده عصر سهشنبه رای گیری برای انتخاب اعضای کمیسیونها برگزار میشود.
ریزش در کمیسیون عمران و حملونقل
احمد دنیامالی، اقبال شاکری، اسماعیل دوستی، محسن سرخو و ابوالفضل قناعتی نیز از اعضای کمیسیون عمران و حملونقل چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در سال نخست بودند. احمد دنیامالی ریاست این کمیسیون را بر عهده داشت. اقبال شاکری عضو این کمیسیون به مهر میگوید: 80 درصد ساختار کمیسیونهای شوراها بدون تغییر باقی خواهد ماند و بیشترین تغییرات نیز در کمیسیون بودجه رخ میدهد.
مدیرکل محیط زیست استان تهران:
زمینهای کشاورزی شهریار منشای مگس سفید
مهر- مدیر کل محیطزیست استان تهران با بیان اینکه مگس سفید هیچ ضرری برای پوشش گیاهی و انسان ندارد، گفت که کمبود آب در زمینهای کشاورزی شهریار عامل افزایش جمعیت این آفت است.
محمدهادی حیدرزاده گفت: متولی رسیدگی به موضوع مگس سفید وزارت کشاورزی و اداره کل دفع آفات نباتی در این وزارتخانه است که متاسفانه تاکنون هیچ اظهار نظری نکرده اما با وجود اینکه این سازمان باید درخصوص این آفت اظهارنظر کند مردم خیالشان راحت باشد که با رسیدن فصل پاییز جمعیت مگسهای سفید کاهش مییابد.به گفته وی، علت اصلی افزایش جمعیت این آفت کاهش منابع آب خشکسالی و کمبود آب در زمینهای کشاورزی شهریار است که کشاورزان برای جبران کمبود آب مصرف سم را افزایش دادهاند بنابراین این اقدام موجب افزایش جمعیت مگس سفید در شهریار و تهران شده است.وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر در نیمه مهرماه میباشیم اما همچنان شاهد افزایش جمعیت این آفت هستیم، گفت: هنوز دمای هوای تهران کاهش نیافته اما طبق پیشبینیها تا پایان مهرماه کاهش دما خواهیم داشت ضمن اینکه ما تنها در تهران در مدت گذشته از فصل پاییز هفت دقیقه بارندگی داشتهایم بنابراین این میزان بارندگی و کاهش دما برای از بین بردن مگس سفید کافی نیست.
احمدیمقدم:
سربازان وظیفه عامل 48 درصد تخلفات پلیس
فارس- سردار احمدیمقدم در مرکز 197 گفت که 48 درصد تخلفات و جرایم در درون سازمان مربوط به سربازان وظیفه است که 24 درصد آن مربوط به حوزه مواد مخدر و اعتیاد است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که معتادان ولگرد، فروشندگان مواد مخدر و دلهدزدها مهمترین دغدغه مردم هستند، اظهار داشت: در شش ماهه اول سال در سرقت خودرو یک درصد کاهش داشتهایم و افزایش کشف نیز حدود شش درصد بوده که این نشان از تلاش بیشتر پلیس است.
وی ادامه داد: بخشی از مجرمان ما معتادان ولگردند که اگر جمع شوند ویترین جامعه نیز بهتر خواهد شد.این مقام ارشد انتظامی به آمارهای کمیسیون تخلف انضباطی ناجا اشاره داشت و گفت: تلا ش این است که در ظرف امسال و سال آینده 50 درصد تخلفات را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: در سال 83 در کمیسیون تخلفات انضباطی چهار هزار و 200 پرونده داشتیم که در پایان سال 92 تعداد پروندهها دو هزار و 100 بود که ما 50 درصد کاهش تخلفات انضباطی را شاهدیم در حالی که پرسنل ما 50 درصد افزایش داشتهاند.
سردار مقدم بهبود وضع معیشتی، اعمال پاداش برای پرسنل درستکار و برخورد با متخلفان را از جمله اقدامات ناجا برای کاهش پروندههای انتظامی برشمرد.فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: موادمخدر شایعترین جرم است. 48 درصد تخلفات و جرایم در درون سازمان مربوط به سربازان وظیفه است چراکه ما سربازان را گزینش نمیکنیم و 24 درصد این جرایم مربوط به حوزه موادمخدر و اعتیاد است.این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: ما کل سربازان معتاد و آلوده را جمعآوری کرده و در محل خاصی نگهداری خواهیم کرد تا هم مواد مخدر را ترک کنند و هم در کنارش به انجام خدمات تولیدی بپردازند.
وی گفت: جرم شایع در ناجا، فرار از خدمت، غیبت منجر به فرار و اخراج ناشی از آن است که به دلیل فشار کاری اتفاق میافتد که ما در نقلوانتقالات تمهیداتی پیشبینی کرده و حوزه نقلوانتقالات به سمت بومیگرایی و منطقهگرایی پیش رفتهایم به طوری که اگر فردی سه فرزند داشت از نقلوانتقال معاف میشود.
ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی کلید خورد
ایسنا- اعلام همکاری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد کشوری کنترل دخانیات در اعمال ممنوعیت مصرف دخانیات در کشور بهصورت طرحی جامع و مدون در دستورکار قرار گرفت.
دکتر محمدرضا مسجدی، دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ضمن اشاره به هرگونه همکاری مبنی بر ممنوعیت استعمال دخانیات در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: این سازمان مردمنهاد ضمن ابراز خشنودی از فعال شدن ستاد کشوری مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت همکاری خود را با این وزارتخانه اعلام میکند.
مسجدی در ادامه افزود: همچنین بر اساس برنامهریزیهای وزارت بهداشت مقرر شد که این سازمان مردمنهاد در رابطه با ماده یک آییننامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مبنی بر ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، سازمانهای غیردولتی و ... براساس لیستی اماکن را مشخص و نحوه اعمال ممنوعیت استعمال دخانیات را با هماهنگی ستاد کشوری کنترل دخانیات برنامهریزی کند. دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در ایران با اشاره به مولفه مالیات خردهفروشان در ادامه متذکر شد: قرار است گروه کاری در جهت عملیاتی کردن مالیات بر خردهفروشان با هماهنگی وزارت بهداشت، سایر وزارتخانهها و سازمانهای ذیربط تشکیل شود. مسجدی در خاتمه با اشاره به طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس کشور) که چندین سال است توسط این سازمان برگزار میشود، عنوان کرد: قرار است این طرح با هماهنگی واحد آموزش و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، ستاد کشوری کنترل دخانیات و حمایت سازمان آموزش و پرورش نیز به صورت گسترده در سطح کشور اجرا شود.
اتمام بررسی پرونده بورسیهها تا هفته آینده
ایسنا- بیژن زنگنه، وزیر نفت و محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم دیروز در محل وزارت علوم با یکدیگر دیدار کردند. محمدعلی نجفی در حاشیه این دیدار درمورد بورسیههای غیرقانونی گفت: کمیته تخصصی رسیدگی به این پروندهها تشکیل شده و پرونده بورسیهها براساس آییننامههای زمان خود مورد بررسی قرار میگیرد. وی افزود: تاکنون پرونده 450 دانشجو مورد بررسی قرار گرفته اما نیمی از کار هنوز باقی مانده است و اینکه چه زمانی به اتمام برسد، بستگی به میزان وقتی دارد که اعضای جلسه برای کمیسیون اختصاص دهند. وی با بیان اینکه برخی پروندهها نیاز به اختصاص وقت بیشتری دارند، اظهار کرد: امیدواریم تا پایان هفته همه پروندهها بررسی شود.
سرپرست وزارت علوم ادامه داد: پرونده 480 نفر از مربیان دانشگاهها برای تصمیمگیری به هیات امنای دانشگاهها ارسال شده و دانشگاهها باید در مورد آن تصمیم بگیرند. تاکنون به برخی از پروندهها پاسخ داده شده است.
نجفی از ارزیابی اولیه 2100 نفر در اداره کل بورسیه وزارت علوم خبر داد و گفت: این 2100 نفر مشکلی نداشتند. پرونده 1100 نفر باقیمانده که پرونده 450 نفر در کمیته بررسی شده و پرونده 650 نفر هنوز در حال بررسی است.
وی در مورد اعلام نتیجه بررسی بورسیهها گفت: به طور کلی نتیجه بررسی 3700 بورسیه یکجا اعلام میشود و امیدواریم تا هفته آینده مشخص شود.
سرپرست وزارت علوم در پایان تاکید کرد: ممکن است برخی از افراد متخلف از تحصیل محروم شوند. در این راستا ابتدا تکلیف بورسیهها و بعد تکلیف مسوولان متخلف مشخص خواهد شد.
10 روز مهلت برای تعیین وضعیت پرونده ریحانه جباری
ایسنا- وزیر دادگستری گفت که تلاشها در پرونده ریحانه جباری ادامه دارد. حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره پرونده ریحانه جباری گفت: ریحانه جباری هنوز اعدام نشده است. وی ادامه داد: تلاشها در رابطه با این پرونده ادامه دارد و 10 روز برای تعیین وضعیت این پرونده مهلت داده شده است. وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که که با توجه به اینکه در آستانه ماه محرم هستیم آیا اعدام انجام میشود؟ گفت: تا 10 روز دیگر که ماه محرم شروع نمیشود.
تصرفات غیرقانونی در 100 نقطه تهران
مهر- مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه زمینخواری و تصرف اراضی ملی در شمیرانات بسیار اسفناک است از قوه قضاییه درخواست کرد که شعبه ویژهای برای بررسی 100 نقطه از تصرفات غیر قانونی در تهران اختصاص دهد. محمدهادی حیدرزاده در نشست خبری کشف زمینخواری بزرگ در مناطق حفاظتشده افزود: زمینخواری یکی از مشکلاتی است که امروز کشور ما با آن مواجه است که این معضل به صورت تصرف غیر قانونی یا نادیده گرفتن اصول قانونی و تصرفات بدون هماهنگی انجام میشود. وی با اشاره به اینکه زمینخواری در استانهایی مانند فارس، شمال و تهران که قیمت زمین با ارزش افزوده روبهرو است گستردهتر میشود، اظهار داشت: البته در این میان تصرفات غیر قانونی در استان تهران از تمام موارد بیشتر است که این تصرفات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی صورت میگیرد. به گفته مدیر کل محیط زیست استان تهران، اشخاص حقیقی اغلب تعداد بیشتری زمین را و با متراژ کمتر تصاحب میکنند درحالی که اشخاص حقوقی تعداد زمین کمتر اما با متراژهای بالا را به تصرف خود درمیآورند که این هر دوی این موارد در استان تهران به وفور دیده میشود.
حیدرزاده با بیان اینکه بیش از 40 درصد استان تهران با مساحتی معادل 400 هزار هکتار جزو مناطق چهارگانه و حفاظت شده هستند، تصریح کرد: تصرف در این مناطق با تراکم بالا به وفور انجام میشود. وی یادآور شد: در استان تهران 24 هزار هکتار تصرف غیرقانونی داشتیم که در سالجاری تعداد زیادی از آنها قلع و قمع شد اما همچنان بسیاری از مشکلات پابرجاست. مدیرکل محیطزیست استان تهران یادآور شد: متولیان اصلی برخورد با زمینخواری سازمان امور اراضی و سازمان جنگلها هستند و سازمان محیطزیست مسوولیتی در این خصوص ندارد.
محکومیت 22 عضو فیسبوک
ایسنا- فرمانده انتظامی شهرستان ملایر با اشاره به اینکه در حوزه پلیس فتا، تمام فضای مجازی و سایبری رصد میشود، گفت که با افرادی که از طریق فیسبوک با شبکههای خارجی بیگانه در ارتباط هستند، با هماهنگی مراجعقضایی برخورد قانونی صورت میگیرد. سرهنگ شعبان ترکنیا از تشکیل 22 پرونده درهمین راستا و ارجاع آن به مراجع قضایی ذیربط خبر داد و افزود: مجرمان این پروندهها با شبکههای اجتماعی ضداخلاقی در ارتباط بودند که کلیه پروندهها منتج به نتیجه شد.
آخرین وضعیت امریهها
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت که فعلا بنا نداریم تغییری در امریهها ایجاد کنیم. سردار موسی کمالی درباره آخرین وضعیت امریهها اظهار کرد: سیاست ما این بود که تعداد امریهها را کاهش داده و در برخی موارد امریهها را حذف کنیم، ولی فعلا با توجه به اینکه طول مدت سربازی به 24 ماه افزایش یافت، تغییری در امریهها ایجاد نخواهد شد. وی با بیان اینکه خواستیم از این طریق به دولت کمک کنیم، اظهار کرد: شایعاتی در خصوص حذف برخی امریهها و کاهش سهمیهها بیان میشود، مورد تایید ما نیست و صحت ندارد.
آمار ایدز زنان در حال رسیدن به مردان
ایسنا- رییس مرکز تحقیقات ایدز نسبت به روند رو به رشد شیوع ایدز در زنان هشدار داد. دکتر مینو محرز با بیان اینکه روند شیوع ایدز در میان زنان رو به افزایش است، گفت: طبق آمار تجمعی که وزارت بهداشت در گذشته اعلام کرده به دلیل تعداد بیشتر مردان در اعتیاد، میزان ابتلا به ایدز در آنها بیشتر و حدود 92 درصد و در بین زنان حدود هشت درصد بوده است. وی افزود: اما در حال حاضر در میان جامعه مبتلایان به ایدز کشور حدود 65 درصد مردان و 35 درصد را زنان تشکیل میدهند. نزدیک شدن آمار زنان به مردان نشاندهنده افزایش ابتلا به ایدز میان زنان است.
احتمال رد لایحه انتخابی شدن شهردار
مهر- نایب رییس کمیسیون شوراها گفت که شورای نگهبان با برگزاری انتخابات جدیدی در کشور موافقت نمیکند بنابراین به احتمال زیاد لایحه انتخابی شدن شهردار رد میشود. محمدجواد کولیوند با اشاره به لایحه مدیریت شهری که براساس آن شهردار تهران با رای مردم انتخاب میشود، گفت: شورای نگهبان با افزایش انتخابات چهارگانه در کشور موافقت نخواهد کرد بنابراین احتمال رد این لایحه بالاست. وی ادامه داد: طرح مجلس در این رابطه اشکالاتی دارد که در کمیسیونهای تخصصی اصلاح میشود بنابراین نباید نگرانی در این رابطه داشت.
سرقت ناکام جوان بیکار از بانک
ایسنا- سرکلانتر هفتم پلیس پایتخت از دستگیری سارق مسلح یکی از بانکهای پایتخت در محل سرقت خبر داد. سرهنگ جلیل موقوفهای در تشریح جزییات این خبر گفت: در ساعت 14 روز هفتم مهرماه امسال ماموران از طریق مرکز پیام از حضور سارقی مسلح در یکی از بانکهای خیابان ری باخبر شدند و بلافاصله تیم تخصصی سرکلانتری هفتم پلیس پیشگیری تهران بزرگ برای بررسی و صحت سقم گزارش دریافتی به محل اعزام شد.
وی با اشاره به حضور ماموران در محل بانک اظهارکرد: پس از حضور ماموران در محل مشاهده شد که فردی با یک قبضه اسلحه کمری وارد بانک شد اما بهوسیله عوامل بانک محاصره شده و متهم با مسلح کردن اسلحه و سرقت 80 میلیون تومان وجه نقد قصد فرار داشت که ماموران با حضور در مقابل بانک مانع خروج وی شده و در نهایت متهم را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.
سرکلانتر هفتم پلیس پایتخت هویت نامبرده را جاسم و 25 ساله اعلام کرد و افزود: متهم در جریان بازجوییهای پلیسی ادعا کرد که مدت 15 روز است از شهرستان برای پیدا کردن کار به تهران آمده و در آن روز به خاطر داشتن اسلحه وسوسه شده و به فکر سرقت از بانک افتاده و با توجه به خلوتی محل، وارد عمل شده است.
موقوفهای با بیان اینکه سرانجام به علت عمل نکردن تیر اول و گیر کردن گلوله در لوله و حضور به موقع ماموران، متهم دستگیر شد، گفت: نامبرده دستگیر و به کلانتری انتقال شد در ادامه ماموران از رییس بانک به عنوان شاکی اقدام به تحقیق کردند.