در کنگره سالانه آنکولوژی ایران مطرح شد؛ سرطان دومین عامل مرگ ایرانیها میشود
پیشبینی کارشناسان میگوید در آینده نزدیک سرطان به دومین عامل مرگومیر ایرانیان تبدیل میشود و این به معنای زنگ هشدار در زندگی مردم است. در کنگره سالانه آنکولوژی که روز گذشته برگزار شد، بیماریهای قلبی، حوادث و سرطان به عنوان سه عامل مهم مرگومیر در کشور معرفی شدند.
رییس کنگره سالانه آنکولوژی ایران گفت: سرطان به عنوان یکی از شایعترین بیماریها در دهههای آینده مطرح خواهد شد به طوریکه تا سال 2020 تعداد موارد ابتلا به سرطان به 15 میلیون نفر خواهد رسید. به گزارش فارس، اسدالله علیدوستی با اشاره به اینکه 60 درصد مبتلایان در کشورهای در حال توسعه خواهند بود، ادامه داد: سالانه بیش از 100 هزار مورد جدید سرطان در کشور بروز میکند که برآورد میشود بیش از 500 هزار نفر با این بیماری در کشور وجود دارد.
علیدوستی گفت: سرطان پس از بیماریهای قلبی، عروقی و حوادث سومین علت مرگومیر در کشور است و چهارمین بار بیماریها را به خود اختصاص داده است اما پیشبینی میشود که به دومین عامل سرطان تبدیل شود.
رییس کنگره سالانه آنکولوژی ایران با اشاره به اینکه واژه سونامی برای سرطان در کشور کاربرد ندارد، گفت: سونامی به معنای موج عظیمی از خرابیها و سپس آرامش پس از آن است اما سرطان روز به روز در کشور در حال افزایش است بنابراین باید به فکر تشخیص زودهنگام سرطان در مراحل ابتدایی باشیم.
وی ادامه داد: بیش از نیمی از سرطانهای بدخیم در کشور به دستگاه گوارش مربوط است که از این میان سرطان معده، روده و کولون به ترتیب بیشترین شیوع در کشور را دارد و این به معنی زنگ هشدار برای تغییر مردم است.
وی با اشاره به اینکه مردان سه برابر زنان در معرض ابتلا به سرطانهای گوارش هستند، گفت: حدود 40 درصد سرطانها با تغییر سبک زندگی قابل کنترل است که میتوان کاهش آلودگی هوا، تغذیه مناسب و مراقبتهای محیطی را نمونهای از اقدامات لازم دانست.
وی ابراز امیدواری کرد سرطان در کشور در مراحل اولیه تشخیص داده شود تا ضمن درمان موفق هزینه زیادی صرف نشود.
همچنین دبیر علمی کنگره سالانه آنکولوژی با اشاره به اینکه سرطانهای دستگاه گوارش، ادراری و سینه سرطانهای رایج در کشور هستند، گفت: رشد روز افزون سرطان دلیل تغییر سبک زندگی و جامعه صنعتی است.
بهرام مفید گفت: سرطان روز به روز در کشور در حال افزایش است که نتیجه جامعه صنعتی است چراکه تمام غذاها بستهبندی شدهاند و با توجه به کیفیتی که برای نگهدارندهها استفاده میشود، آلودگی هوا، استرس و تحرک کم باعث افزایش سرطان شدهاند.
وی ادامه داد: بیشترین تحقیقات در دنیا مربوط به سرطان است به همین دلیل در این کنگره به دنبال ارایه جدیدترین روشهای درمانی هستیم.
مفید افزود: اولین اقدام باید پیشگیری باشد چون متاسفانه سرطان باعث میشود تعدادی از افراد از کار افتاده شوند، تعداد زیادی از افراد خانواده جمعیت غیرفعال شوند و این بیماری بار مالی زیادی به خانواده و جامعه وارد میکند.
دبیر علمی کنگره سالانه آنکولوژی گفت: با وجود پیشگیری باز هم تعداد زیادی از افراد به سرطان مبتلا میشوند بنابراین وظیفه ما ارایه بهترین روش درمانی است و باید از داروها و روشهای جدید به نفع سیستم و بیمار است استفاده کنیم.
وی ادامه داد: شرط به روز بودن در درمان سرطان استفاده از تجارب متخصصان در رشتههای مربوط به سرطان هستیم و این در حالی است که رشد روز افزون سرطان حاصل تغییر در الگوی زندگی مردم است.
وی ادامه داد: سرطانهای دستگاه گوارش، دستگاه ادراری و سینه از سرطانهای رایج در کشور هستند که تحولات چشمگیری طی سالهای اخیر در زمینه تشخیص و درمان آنها رخ داده است.
به گزارش فارس، نهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی 16 تا 18 مهرماه در کتابخانه ملی برگزار میشود که در این همایش از دکتر عبدالله فضلعلیزاده بهعنوان رییس انجمن سرطان ایران تقدیر خواهد شد.
درختان کهنسال در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت میشوند
مدیرکل میراث فرهنگی البرز گفت که این اداره کل در نظر دارد در زمینه ثبت آثار طبیعی استان اقدام کند به این منظور پروژه شناسایی و ثبت آثار طبیعی استان آغاز شده است.
به گزارش مهر، ابوالفضل عبیدی افزود: در گذشته میراث طبیعی استان با وجود پتانسیل بسیار بالا مورد توجه جدی نبوده و تا پیش از تشکیل اداره کل غار یخ مراد، درخت اورس شهرستانک و چنار گوراب، تنها آثار طبیعی ثبت شده استان در فهرست آثار ملی طبیعی بوده است به همین علت در فاز نخست پروژه ثبت آثار طبیعی استان 15 درخت کهنسال شناسایی شدهاند و تا کنون برای 10 درخت کهنسال پرونده ثبت در فهرست میراث طبیعی تهیه شده است.
وی ادامه داد: درختان کهنسال شناسایی شده شامل ارس، چنار، سرو، گردو و توت هستند که با همکاری پایگاه پژوهشی امام و پردیس کشاورزی دانشگاه تهران تا کنون پرونده چنار و یک سرو کهنسال جهت ثبت در فهرست آثار طبیعی ملی کشور آماده شده و برای طرح در شورای عالی سیاستگذاری ثبت آثار کشور ارسال شده است.
عبیدی بیان کرد: در فاز دوم این پروژه علاوه بر درختان کهنسال، آبشارها و غارهای استان مورد بررسی قرار میگیرند و پرونده ثبتی آنها تهیه میشود.
ریحانه جباری اعدام نشد
مهر - حکم اعدام ریحانه جباری دیروز اجرا نشد.
در حالی که دیروز مهلت 10 روزه برای کسب رضایت اولیای دم مرحوم دربندی به پایان رسید، حکم قصاص ریحانه اجرا نشد.
پرونده این زندانی در شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی تهران است و به گفته سخنگوی قوهقضاییه در صورتی که رضایت اولیای دم کسب نشود، حکم اجرا خواهد شد.
تیرماه سال 86 دختر 19 سالهای به نام ریحانه دست به قتل یک مرد آشنا زد و از آن روز به بعد گرفتار تحقیقات قضایی شد و در خط پایان در برابر حکم قصاص نفس ـ اعدام ـ قرار گرفت. این دختر جوان از سوی پنج قاضی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به قصاص نفس محکوم شد و قضات دیوان عالی کشور این حکم را تایید کردند. این پرونده در پیچ و خمهای قضایی بسیاری افتاد، ریحانه چندبار محکوم شد اما همچنان خانواده وی چشم انتظار رضایت گرفتن از خانواده قربانی جنایت بودند و آنها هنوز رضایتشان را اعلام نکردهاند.
نماینده بوئینزهرا خبر داد؛
قتل یک کودک در مدرسهای در قزوین
ایسنا- نماینده مردم بوئینزهرا در مجلس با انتقاد از وضعیت آموزشوپرورش در استان قزوین گفت که چندی پیش شروری وارد مدرسهای شده و کودکی را از سر کلاس خارج کرده و او را در محوطه سرویس بهداشتی به قتل رسانده است.
روحالله عباسپور در تذکر خود در جلسه علنی دیروز مجلس اظهار کرد: متاسفانه مدیرکل آموزشوپرورش استان قزوین به جای پرداختن به امر مقدس تعلیم و تربیت به دنبال اهداف سیاسی و حزبی خود است و در این راستا از ظرفیتهای آموزشوپرورش برای مقاصد سیاسی استفاده میکند.
وی افزود: آموزشوپرورش قزوین از سرنوشت فرزندان مردم غافل است تا جایی که شروری در قزوین به سادگی وارد مدرسه میشود، کودک دوم دبستانی را از کلاس خارج میکند و او را در محوطه سرویس بهداشتی مدرسه به قتل میرساند، البته من از دستگاه قضایی تشکر میکنم که این فرد را به دار مجازات آویختند.
این نماینده مجلس ادامه داد: به دلیل عدم توجه به امر تعلیم و تربیت متاسفانه مدیران باتجربه و متعهد با چوب افراط و تفریط از چرخه مدیریت اخراج میشوند تا جایی که در شهرستان بوئینزهرا به تعداد مدارس مدیر جابهجا میشود و به جای تربیت ولایی، مدیر آموزشوپرورش به ساحت مقدس ولی امر مسلمین کملطفی میکند. بازرسان وزیر مطالب را به ایشان گزارش کردند و ما در انتظار عکسالعمل هستیم.
عباسپور اضافه کرد: معاون آموزشوپرورش در بوئینزهرا مدرسه دولتی را در حالی که خود آموزشوپرورش به آن نیاز دارد اشغال کرده و مدرسه غیرانتفاعی خود را در آنجا مستقر کرده است. آنها شبانه بدون رعایت اصول فنی حیاط مدرسه را تقسیم کردند و برای دانشآموزان محدودیت فعالیت ورزشی ایجاد کردند به گونهای که اولیای دانش آموزان به فرمانداری و آموزشوپرورش مراجعه کردند اما در راستای اهداف سیاسی فریادرسی وجود ندارد.
وی افزود: وقتی دبیر حزب کارگزاران استان به عنوان مدیرکل آموزشوپرورش منصوب میشود بدیهی است اهداف سیاسی بر اهداف تعلیم و تربیت ارجحیت
داده میشود.
نماینده مردم بوئینزهرا در مجلس در پایان از معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور خواست نسبت به اجرای ماده «180» قانون بودجه سال 93 پایبند باشد.
رییس پلیس آگاهی خبر داد؛
افزایش زنان سارق
ایسنا- رییس پلیس آگاهی ناجا از افزایش جرایم زنان خبر داد و از آنچه به عنوان تنبیه جرم در نظر گرفته میشود به عنوان موضوعی یاد کرد که دیگر متنبهکننده نیست.
سردار محمدرضا مقیمی با بیان اینکه راجع به جرم در کشور تحلیل داریم، اظهار کرد: تحلیل جرم در کشور را شروع کرده و آن را رصد میکنیم. گشتهایمان نیز هدفمند و فعال شده است و از اواخر سال گذشته که فعالیتشان آغاز شده به جد پای کار بودهاند و نتایج خوبی نیز از آن حاصل شده اما موضوع اصلی این است که ما باید زمینههای ارتکاب جرم را از بین ببریم و این موضوع حتما نیازمند کار اجتماعی و فرهنگسازی است. متولیان فرهنگی ما چه کردهاند؟ هر سازمانی یک وظیفه دارد و نمیتوان تنها از پلیس بپرسیم چقدر دستگیر کردی؟ باید بپرسیم سازمانها چقدر کار فرهنگی کردهاند.
رییس پلیس آگاهی ناجا در ادامه با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان تنبیه جرم در نظر گرفته میشود، متنبهکننده نیست، خاطرنشان کرد: 43 درصد از سارقانی که دستگیر میشوند سارقان حرفهای و دارای سابقه هستند که این نشان میدهد این افراد پس از دستگیری اصلاح نشدهاند.
وی با بیان اینکه تا زمانی که جنس مسروقه وجود دارد، سرقت هم وجود دارد، تصریح کرد: ما باید مثلث سارق، مالخر و فضای ارتکاب جرم را محدود کنیم تا بتوانیم به نتایج قابل قبول در این حوزه برسیم.
مقیمی با تاکید بر اینکه پلیس آگاهی شبانه روز وقتش را برای پیجویی جرایم صرف میکند، افزود: اما یک دست صدا ندارد ما به شرطی موفق خواهیم شد که بتوانیم سایر سازمانهای مسوول را نیز وارد گود کنیم و آنها مسوولیت پذیر باشند و گرنه اگر همه چیز را بگوییم وظیفه پلیس است پس این سازمانها چرا وجود دارند.
وی با اشاره به آمار جرایم جنایی در کشور اظهار کرد: روند جرایم جنایی در کشور رو به کاهش است اما در بحث قتلهای خانوادگی کاهشی نداشتیم که باید در این خصوص نیز آسیبشناسی انجام شود.
رییس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه یکی از موضوعات و مشکلات ما مستندات مربوط به مجرم است، اظهار کرد: بر همین اساس امسال سختگیری بر مجرمین را بر این اساس گذاشتیم که پرونده آنها سریع به مراجع قضایی نرود بلکه بتوانیم با استفاده از بانک اطلاعاتی و استفاده از شیوهها و شگردها سارقان و شیوههای آنها را شناسایی کنیم و اطلاعات کاملتری از آنان بهدست آوریم. مقیمی با بیان اینکه در بسیاری از موارد کشف علمی جرم را افزایش دادیم، گفت: در بحث پشتیبانی نیز تمامی امکانات عملیاتی مان را به کار گرفتهایم تا بتوانیم جرایم را کاهش دهیم.
وی با اشاره به بحث جرایم اقتصادی افزود: در این حوزه نیز بسیاری از پروندهها پیگیری شد و به نتایج خوبی دست پیدا کردیم. هدف ما این است که امنیت سرمایهگذاران را فراهم کنیم.رییس پلیس آگاهی ناجا درباره اقدامات انجام شده در حوزه جعل و کلاهبرداری نیز تصریح کرد: بحث شرکتهای هرمی و سازمانهای لیزینگی کلاهبرداریهای تلفنی از جمله مواردی بود که روی آن تمرکز زیادی داشتیم و به کشفیات خوبی نیز رسیدیم.
مقیمی در ادامه با بیان اینکه عدد سارقان زن در حال افزایش است، تصریح کرد: از مجموع تمامی مجرمان حدود پنج درصد را زنان تشکیل میدهند که این رقم در حوزه سرقت بالغ بر دو درصد است این در حالی است که زمانی که خود من در معاونت مبارزه با سرقت خدمت میکردم رقم سارقان زن زیر یک درصد بود.
وی با اشاره به بحث جمع آوری معتادان و ارتباط آن با سرقت تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که روی آن تاکید داشتیم بحث جمعآوری معتادان بود. به هر حال بخشی از جرم سرقت آن هم سرقتهای خرد از سوی معتادان انجام میشود که میتواند با جمع آوری و ساماندهی معتادان در کمپ جلوی وقوع سرقت را گرفت.
مقیمی با تاکید بر اینکه هیچ ارزانی بیحکمت نیست، تصریح کرد: مردم باید نسبت به این مسایل حساس باشند و ببینند چه منطقی پشت این ارزانی است.
مقیمی در ادامه با ارایه آمارهایی از فعالیت قرارگاه مبارزه با سرقت اظهار کرد: در شش ماهه سال 92 سرقت 30 درصد افزایش داشت که این موضوع در نیمه دوم آن سال توسط پلیس کنترل شد و در حال حاضر در مجموع سرقت حدود چهار درصد رشد داشتهایم و در نقطه مقابل نیز کشفیات ما در شش ماهه 13 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول سال 92، 24 درصد افزایش سرقت از منازل را داشتیم این رقم در مدت مشابه امسال کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه 75 درصد وقوع سرقت در 14 استان کشور بود، گفت: از این میان سرقت خرد بیشترین رقم را در 9 استان کشور به خود اختصاص داده است.
رضازاده: در هر دو پست میمانم
ایلنا- عضو شورای شهر تهران گفت که حضور همزمان من در فدراسیون وزنهبرداری و شورای شهر از نظر قانونی مشکلی ندارد و تا پایان مدت ریاستم در فدراسیون در هر دو سمت خواهم ماند. حسین رضازاده در مورد حضور همزمان خود در ریاست فدراسیون وزنهبرداری و عضویت در شورای شهر تهران گفت: ریاست من در فدراسیون اسفندماه سالجاری تمام میشود و تا آن زمان حضورم در فدراسیون و شورای شهر از نظر قانونی مشکلی ندارد اما برای شرکت در انتخابات دوره بعدی ریاست فدراسیون باید ببینیم که چه تصمیمی گرفته میشود.
وی ادامه داد: براساس نامه سازمان بازرسی گفته شده که این وضعیت مصداق دوشغله بودن است اما ما در حال صحبت و بررسی هستیم تا این مشکل حل شود. این عضو شورای شهر در مورد دیگر اعضای شورا که در فدراسیونهای ورزشی سمت داشته و پس از عضویت در شورا مجبور به استعفا شدند، گفت: زمانی که آقای دنیامالی کاندیدا شدند، بحث دو شغله بودن به وی تذکر داده شد اما در زمان کاندیدا شدنم به من تذکری داده نشد.
هشدار وزارت بهداشت به زائران خانه خدا
ایسنا- معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت ضمن تشریح تدابیر در نظر گرفته شده جهت تامین و بررسی سلامت زائران ایرانی در زمان بازگشت از سفر حج تاکید کرد که اگر زائران تا دو هفته پس از بازگشت از حج دچار علایم بیماری شدند حتما جهت بررسی بیشتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر محمود نبوی با بیان اینکه از قبل نیز برای کنترل بیماریهای ایبولا و کرونا تدارکاتی دیده شده، گفت: از سال گذشته برای پزشکان و حجاج کلاسهای آموزشی برگزار و جهت پیشگیری آموزشهایی داده شده است.
وی افزود: هرچند ایبولا فعلا در عربستان وجود ندارد، اما آموزشهایی راجع به علایم بالینی ایبولا و راههای پیشگیری از آن به پزشکان، حجاج و مراکز درمانی داده شده است. در زمان بازگشت حجاج کسانی که بیمار باشند، پس از بررسیهای لازم جدا شده و کسانی هم که بیمار نباشند به آنها اطلاعرسانی میشود که اگر تا دو هفته پس از بازگشت علایم بیماری را پیدا کردند، به مراکز درمانی مراجعه کنند.
اجرای دستورالعمل جدید برای سیرکها
ایسنا- رییس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیطزیست از نهایی و اجرایی شدن دستورالعمل سیرکها خبر داد. امیرحسین داداشی افزود: دراین دستورالعمل، ضوابط نگهداری و نمایش حیوانات در سیرک مشخص شده است و براساس دستورالعمل جدید، سیرکها تنها مجاز به نگهداری 25 حیوان که تنها 10 گونه آن گوشتخوار و سایر حیوانات از گونههای دیگر هستند، میباشند.
وی درخصوص جایگاههای نگهداری حیوانات در سیرکها گفت: در گذشته جایگاههای نگهداری با محل نمایش حیوانات یکسان بود اما طبق دستورالعمل فعلی، نمیتوان چنین شرایطی ادامه داشته باشد. به گفته وی، تمامی نکات دستورالعمل فعلی براساس نظر اساتید دانشگاه و کارشناسان این حوزه کامل شده است. رییس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیطزیست در پایان اعلام کرد: تنها سیرکهایی مجوز نمایش دارند که تقاضای مجوز داده باشند و براساس این ضوابط شرایط آنها ارزیابی شده باشد.
آغاز عملیات باستانشناسی شهر پارسه
مهر- عملیات باستانشناسی و برنامه مطالعات شهر پارسه تخت جمشید با رویکرد شناخت شهر ایرانی در چارچوب برنامه مطالعاتی دستگاههای پژوهشی و دانشگاهی کشور آغاز شد. این طرح تحقیقاتی با پاسخگویی به چند پرسش مرتبط با باستانشناسی هخامنشی و پس از هخامنشی فارس به ویژه برای بازسازی بافت ابتدایی مرکز هخامنشی با شکوه تخت جمشید آغاز شده است. این طرح براساس امضای تفاهمنامه بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه بولونیا ایتالیا و به سرپرستی دکتر علیرضا عسکری چاوردی از ایران و دکتر پییر فرانچسکو کالیری از ایتالیا اجرا میشود. در اجرای این طرح که 40 روز به طول میانجامد کارشناسان پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، میراث فرهنگی فارس و بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد مشارکت دارند.
یادداشت تفاهم مربوط به عملیات باستانشناسی شهر پارسه را چند روز پیش سیدمحمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و آنجلو پمپیلیو رییس گروه میراث فرهنگی دانشگاه بلونیا امضا کردند. در فصل گذشته عملیات باستانشناسی در این منطقه چند اثر تاریخی و سه بنا از جمله بنای دارای آجرهای لعابدار با تصاویری از اسطورههای ایران که قابل مقایسه با بینالنهرین و شوش است، کشف شد. تعداد بناهای کشف شده در شهر پارسه تخت جمشید تاکنون به عدد 20 رسید.
تجمع دانشجویان پزشکی علیه پذیرش پولی
فارس- جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در اعتراض به کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی سراسری از طریق کنکور و پذیرش دانشجوی شهریهپرداز، مقابل تالار ابنسینای دانشکده پزشکی تهران تجمع کردند. صبح چهارشنبه تعداد زیادی از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اعتراض به کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی سراسری از طریق کنکور و پذیرش دانشجوی شهریهپرداز در مقابل تالار ابن سینای دانشکده پزشکی تهران تجمع کردند.
براساس گفته دانشجویان این اعتراض از زمانی آغاز شد که به طور ناگهانی دانشگاه اقدام به کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو از طریق کنکور و در ازای آن پذیرش دانشجوی شهریهپرداز کرد. دانشجویان معتقدند طرح یادشده بر خلاف نص صریح قانون برنامه پنجم توسعه است. چندی پیش هزار و 800 دانشجوی پزشکی در اعتراض به طرح مذکور، طوماری را خطاب به روسای سه قوه و شورایعالی انقلاب فرهنگی امضا کرده بودند.
پلیس: فریب لیزینگ خودروها را نخورید!
فارس- سردار محمدرضا مقیمی، رییس پلیس آگاهی ناجا در ادامه نشست خبری پلیس آگاهی به مردم هشدار داد که فریب موسسات و شرکتهای تبلیغی فروش خودرو را نخورند و بدانند هیچ ارزانی بیحکمت نیست. رییس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: در ماه گذشته پروندهای داشتیم که موسسه و شرکتی با ثبتنام از مردم و اخذ وجه وعده داده بود که یک ماه دیگر به آنها خودرو بدهد.
وی گفت: این روند معقول نیست که شرکت و موسسه بخواهد ضرر بدهد و نظرات مردم را تامین کند و باید مردم در معامله با شرکتهایی تحت عنوان لیزینگ دقت کنند و اگر قیمتها غیرعرف است نسبت به سرمایهگذاری تجدیدنظر کنند. این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: متاسفانه در ماههای گذشته ما با چند نمونه برخورد داشتیم که تعهد دادند پول مردم را برگردانند و دوباره به آنها فرصت دادیم اما متاسفانه بعد از آزادی دوباره شروع به ثبتنام کردند و وقتی دوباره آنها را دستگیر کردیم مشاهده کردیم تعداد شکات افزایش یافته بود.