Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

ضرورت فراگیر شدن تست بزاقی: اعتیاد 10 درصدی رانندگان اتوبوس

کارشناس پژوهش در پیشگیری و درمان مرکز تحقیقات سوء‌مصرف و وابستگی مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد که 10 درصد رانندگان اعم از رانندگان درون‌شهری و اتوبوس‌های مسافر بری اعتیاد دارند.
هومان نارنجی‌ها در گفت‌وگو با مهر گفت: براساس آمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی 10 درصد رانندگان اعم از رانندگان درون شهری و اتوبوس‌های مسافر بری اعتیاد دارند که انتظار می‌رود این آمار بیش از این باشد چراکه بسیاری از رانندگان معتاد پنهان هستند و هیچ غربالی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه درصد زیادی از تصادفات رانندگی به دلیل اعتیاد و خواب آلودگی رانندگان است، گفت: شغل رانندگان اتوبوس و خودروهای برون شهری به دلیل نداشتن ساعت خواب و بیداری منظم به نحوی است که گرایش بیشتری به اعتیاد دارند و حتی رانندگان اتوبوسی داریم که شیشه مصرف می‌کنند و دچار توهم هستند که این بسیار آسیب‌زاست.
نارنجی‌ها افزود: با توجه به این موارد مشخص می‌شود که در این زمینه باید دقیق‌تر بررسی کنیم؛ تست سلامت رانندگان به ویژه رانندگان اتوبوس‌های مسافربری دقیق‌تر باشد و آزمایشات پیگیری هم با ضوابط خاصی اجرایی شود. متاسفانه اکنون در کشور تست اعتیاد در محل توسط راهنمایی و رانندگی نداریم یا خیلی کم است در حالی که در خارج از کشور تست بزاقی بسیار مرسوم است و در محل از رانندگان مشکوک آزمایش به عمل می‌آید.وی اظهار داشت: تست بزاقی امکان نمایش وضعیت اعتیاد تا چند ساعت قبل را دارد اما متاسفانه استفاده از آن اکنون در ایران مرسوم نیست ولی نیاز به آن در حمل‌و‌نقل بین شهری محسوس است و حتی باید این امکان ایجاد شود که رانندگان تصادفات جاده‌ای حداکثر 24 ساعت پس از تصادف تست اعتیاد دهند.کارشناس پژوهش در پیشگیری و درمان اعتیاد آزمایشات پیگیری را از دیگر راه‌های مناسب برای کاهش تصادفات بین شهری اتوبوس‌ها برشمرد و گفت: آزمایش‌های پیگیری هم باید با دقت انجام شود و اگر مقطعی و در بازه زمانی مشخص  انجام گردد  بازهم بسیاری از متخلفان امکان فرار از آن را پیدا خواهند کرد بنابراین بهتر است رانندگان اتوبوس‌ها برای آزمایشات فراخوانده شوند و اتحادیه آنها را ملزم کند که حداکثر تا 24 ساعت پس از فراخوان خود را برای انجام آزمایشات معرفی کنند.وی گفت: از سوی دیگر آزمایشگاه‌ها هم تاثیر زیادی در تشخیص دارند و پیشنهاد می‌شود که ناجا در هماهنگی با حوزه کاری آزمایشگاه‌هایی را تاسیس یا تجهیز کنند که معتبر باشند و امکان نمونه‌گیری غلط و اشتباهات رایج در آزمایشگاه‌ها در آن به حداقل برسد.

 

ورود سامانه بارشی جدید به کشور
فارس- کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به بارندگی روز گذشته در تهران گفت که به سبب ورود سامانه بارشی جدید اواخر هفته جاری نیمه غربی کشور بارندگی را تجربه می‌کند.
فریبا گودرزی ابراز داشت: طی روز چهارشنبه هفته جاری شاهد ورود موج جدید بارشی به کشور خواهیم بود که در دو روز پایانی هفته جاری مناطق واقع در نیمه غربی کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
گودرزی با اعلام اینکه به سبب ورود این سامانه بارشی شنبه هفته آینده بارندگی‌ها به شمال شرق کشور گسترده می‌شود، یادآور شد: بر این اساس در روزهای پایانی هفته جاری کاهش دما در نیمه غربی و شمال شرق کشور را خواهیم  داشت.
این کارشناس سازمان هواشناسی بیان داشت: تا پایان هفته جاری افزایش نسبی دمای هوا در سواحل جنوبی دریای خزر و شمال شرق کشور را شاهد خواهیم بود.

 

طرح گسترده پلیس از ابتدای آبان‌ماه؛ برخورد با خودروهای فاقد برگه معاینه فنی
فرمانده یگان عملیات و کنترل طرح‌های ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران از اجرای طرح گسترده پلیس برای برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی خبر داد.
سرهنگ سعید سپهری با اشاره به اجرای طرح برخورد با خودروهای فاقد برگه معاینه فنی اظهار کرد: برابر تصمیمات اتخاذ شده از ابتدای آبان‌ماه، طرح برخورد با خودروهای فاقد برگه‌های معاینه فنی تشدید می‌شود و بر این اساس خودروهای فاقد معاینه فنی 200 هزار ریال جریمه خواهند شد.
وی با بیان اینکه مردم باید برای دریافت برگه‌های معاینه فنی خودروهای خود به مراکز مجاز معاینه فنی بروند، اظهار کرد: این طرح شامل تمامی خودروها اعم از عمومی و خصوصی می‌شود و پلیس در اجرای این طرح با کسی تعارف نخواهد داشت.
سپهری با اشاره به تشکیل یگانی برای برخورد با تخلفات معاینه فنی در پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: این طرح مشترک با همکاری راهور فاتب و سازمان ترافیک شهرداری تهران اجرا خواهد شد.
فرمانده یگان عملیات و کنترل طرح‌های ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران با اشاره به شرایط داشتن معاینه فنی برای خودروهای عمومی و شخصی اظهار کرد: مطابق قانون هر خودروی شخصی که پنج سال از ساختش گذشته باشد باید برگه معاینه فنی دریافت کند و خودروهای ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی اعم از اتوبوس، ون، مینی بوس و تاکسی و... از همان ابتدا موظف به اخذ معاینه فنی از مراکز معتبر هستند.
سپهری در ادامه درباره اینکه گفته می‌شود با اعلام فشار به رانندگان برخی از آنان با مراجعه به مراکز معاینه فنی غیراستاندارد حاشیه پایتخت این برگه را دریافت می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه این موضوع را ما نیز شنیده‌ایم که در برخی از مراکز با یک تلفن برگه معاینه فنی صادر می‌کنند، در همین راستا تمامی برگه‌های معاینه فنی متفرقه از سوی ماموران پلیس راهور بررسی می‌شود و این برگه‌ها باید از مراکز مجاز دریافت شده باشند.
سپهری با تاکید بر اینکه خوشبختانه مراکز معاینه فنی شهر تهران همگی از استاندارد لازم برخوردار بوده و براساس اصول و قواعد عمل می‌کنند، اظهار کرد:‌ اما ممکن است در مناطق حاشیه شهر یا استان‌های دیگر چنین مراکزی وجود داشته باشد اما ماموران راهور حتما برگه‌های متفرقه را بررسی خواهند کرد.
فرمانده یگان عملیات و کنترل طرح‌های ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران خاطرنشان کرد: به عنوان مثال چندی پیش گروه‌های ضربت پلیس راهور مینی‌بوسی را متوقف کردند که دو روز از دریافت برگه معاینه فنی‌اش می‌گذشت اما این مینی‌بوس به شدت دود می‌کرد که ما در بررسی سوابق و برگه معاینه فنی متوجه شدیم این برگه از مراکز معتبر دریافت نشده که بلافاصله این موضوع به سازمان ترافیک گزارش شده و تصمیم شد تا با مرکز صادرکننده این مجوز برخورد شود بنابراین مراکز معاینه فنی نیز گمان نکنند که در مقابل صدور برگه‌هایشان هیچ پاسخگویی ندارند.

 

مردم نگران انتقال ایبولا از طریق حجاج نباشند
ایسنا- معاون بهداشتی وزیر بهداشت تاکید کرد که با انجام آموزش‌های لازم و مراقبت‌های ویژه هیچگونه نگرانی بابت انتقال ویروس ایبولا از طریق حجاج ایرانی وجود ندارد. دکتر علی اکبر سیاری با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای حفظ سلامت حجاج ایرانی در پیشگیری از ابتلا به ویروس ایبولا انجام شده است، گفت: در ایران با وجود نظام مراقبت و آموزش‌هایی که در این زمینه و پیش از عزیمت حجاج ایرانی برای زیارت خانه خدا انجام شده است، به مردم اطمینان می‌دهیم که در بازگشت حجاج خطری سلامت مردم را از جهت ابتلا به ویروس ایبولا تهدید نمی‌کند. معاون بهداشتی وزیر بهداشت یادآور شد: تعداد مبتلایان به ایبولا در هفت کشور دنیا به هفت هزار نفر رسیده است که از این تعداد 433 مورد به مرگ منجر شده است.

جلسه فوق‌العاده درباره نحوه انتخاب شهرداران
فارس- رییس شورای عالی استان‌ها از برگزاری جلسه فوق‌العاده با دولت و مجلس در خصوص طرح و لایحه انتخاب شهردار توسط هیات حل اختلاف و مردم خبر داد و گفت: شوراها برای جلوگیری از تصویب آن تلاش خواهند کرد و در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد. مهدی چمران با اشاره به دو طرح و لایحه انتخاب شهردار توسط مجلس و دولت یازدهم اظهار داشت: متاسفانه این دو طرح و لایحه مشکلات زیادی را برای شوراها خواهند داشت.
وی تصریح کرد: در لایحه‌ای که از سوی دولت یازدهم تهیه شده است، قرار شده شهردار کلانشهرهای بالای 200 هزار نفر توسط مردم انتخاب شود که همین امر مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد. چمران گفت‌: پیش‌نویس طرح در اختیار دولت قرار گرفت و دولت آن را به کمیسیون خاص امور کلانشهر تهران و دیگر کلانشهرها ارجاع داد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد:‌ انتخاب شهردار یک کار بسیار تخصصی است و فردی باید برای شهر انتخاب شود که بتواند برنامه‌های مدونی را برای اداره شهر ارایه کند.

وزیر بهداشت: انتقاد به کیفیت مواد غذایی توهم نیست
ایسنا- وزیر بهداشت همچنین روز گذشته در جلسه صبحانه کاری مشترک با اتاق بازرگانی ایران گفت: انتقادات چند ماه اخیر به کیفیت مواد غذایی واقعیت دارد و توهم نبوده است. وی افزود: قانون استاندارد در حال بازنگری بوده و موازی‌کاری‌ها به زودی برطرف خواهد شد.‌ هاشمی اظهار کرد: وزارت بهداشت هم ممکن است اشتباه کرده باشد و برای کاهش این اشتباهات سعی می‌کنیم با برقراری جلسات مشترک با اتحادیه‌ها اشتباهاتمان را برطرف کنیم. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور افزود: در حال حاضر به 13 کشور صادرات دارو داریم و بازار عراق، سوریه و لبنان بازار‌های بزرگی است که در آنها وارد شده یا قرار است وارد شویم. وی خاطر‌نشان کرد: تا به حال مداخلات زیادی در وظایف وزارت بهداشت صورت گرفته است و هنوز به ساختار دلخواه نرسیده‌ایم.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles