Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

درخواست وزیر بهداشت در روز جهانی غذا؛ «غذا» و «هوا» را سیاسی نکنید

 

اخبار گوناگون از آلودگی غذا این روزها هیچ کدام از اجزای سفره‌های مردم را بی‌نصیب نگذاشته است‌‌. از برنج و سبزی گرفته تا شیر و لبنیات همه به آلودگی متهم شده‌اند‌‌. حالا روز جهانی غذا بهانه‌ای شده است تا مسوولان بهداشت کشور از وضعیت غذا در کشور سخن بگویند‌؛ از وزیر بهداشت که معتقد است اطلاع‌رسانی نادرست در این حوزه باعث نگرانی و بازی با اعصاب مردم می‌شود، تا رییس سازمان غذا و دارو که می‌گوید تقلبات غذایی بیشتر از قبل شده است‌.
روز گذشته وزیر بهداشت ضمن اعلام تعیین فهرست فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی آسیب‌رسان سلامت گفت: بحث غذا و هوا باید به صورتی علمی و جدی پیگیری شود و نباید اجازه داد که این مبحث به نگاه‌های سیاسی آلوده شود‌‌.
به گزارش ایسنا دکتر سیدحسن‌ هاشمی در مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا افزود: از جریانات و گروه‌های سیاسی و همچنین همکاران خود در وزارت بهداشت و مجلس خواهش می‌کنم که اجازه دهند اظهارنظر در حوزه غذا و سلامت مردم از سوی مراکز اصلی آن یعنی مراکز تحقیقاتی و دستگاه متولی آن یعنی وزارت بهداشت اعلام شود که صرفا نگاه علمی به مبحث دارند و از منظر علمی قضاوت می‌کنند‌‌.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه غذا اگر سخنی گفته یا اقدامی انجام می‌شود همه موظفند که رعایت حقوق مردم را داشته باشند، از حاشیه‌پردازی پرهیز کنند و اجازه دهند امور در مسیری منطقی و علمی پیش برود‌‌.
هاشمی ضمن تشکر از دولت به دلیل در اولویت گذاشتن مبحث سلامت افزود: صنعت غذای کشور یکی از صنایع پیشرو بوده و مدیران این صنعت همواره به نقش موثر خود در پیشگیری و رعایت بهداشت واقف بوده‌اند‌‌.
وی تاکید کرد: در حوزه غذا در وزارت بهداشت نکته‌ای وجود ندارد که از مردم پنهان کنیم‌. در عین حال نباید مردم را ترساند چراکه هر نوع اطلاع‌رسانی نابه‌جا در این حوزه می‌تواند آسیب‌های روانی به دنبال داشته باشد و بی‌تردید این امر خلاف بهداشت و پیشگیری است‌‌ باید با متانت، دقت و وظیفه‌شناسی به ارتقای فرهنگ عمومی و پیشگیری از خلاف‌های گروهی پرداخت‌‌ و نباید با اعصاب مردم بازی کرد‌‌.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت در جهت صیانت از سلامت ایرانیان و توجه به امر پیشگیری و بهداشت، برنامه‌های متعددی در دستور کار دارد‌‌. 50 درصد جمعیت کشور اضافه وزن دارند بنابراین باید تغییر الگوی مصرف در چربی‌ها ایجاد شود‌‌. حذف چربی ترانس از مواد خوراکی باید صورت گیرد‌‌. البته طی یک دهه گذشته اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است، امیدواریم این پنج درصد باقی مانده نیز حذف شود‌‌. لازم است قندهای ساده و نمک در منابع غذایی محدود شود‌‌ بی‌تردید این امر کار اصلی صنایع غذایی است‌‌.
افزایش مصرف روغن
هاشمی نسبت به افزایش مصرف روغن در کشور هشدار داد و گفت: طی سال‌های 87 تا 90 حدود 200 درصد به مصرف روغن کشور اضافه شده است‌‌ مصمم هستیم به کمک مردم این مسیر را تغییر دهیم‌‌ به نحوی که تا سه سال آینده مصرف روغن در کشور کاهش یابد‌‌.
وی ادامه داد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت میزان دریافت روزانه شکر در افراد باید حداکثر 10 درصد کالری دریافتی باشد‌‌. این درحالی است که آمار مصرف شکر طی سال‌های 87 تا 90 نشان داد که این میزان دریافتی از 1/21 به 9/23 کیلوگرم افزایش یافته است‌‌. مشخص است که چنین رقمی مطلوب نیست و در این زمینه ما بیش از 30 درصد اضافه مصرف داریم‌‌ بنابراین باید به سمت محدود کردن مصرف شکر حرکت شود‌‌.
هاشمی افزود: مصرف نمک در ایرانیان نیز بیش از استانداردهای جهانی است به‌طوری که ایرانی‌ها 5/2 برابر بیشتر از استانداردهای جهانی نمک مصرف می‌کنند‌‌. سیاست وزارت بهداشت در جهت کاهش سالانه 10 درصد نمک دریافتی است‌‌ بنابراین صنایع غذایی باید به نوآوری و فرمولاسیون‌های کم نمک توجه بیشتری داشته باشند‌‌.
وی در عین حال گفت: طرح تحول نظام سلامت به امر بهداشت و درمان منحصر نمی‌شود‌‌. در حوزه آموزش، پژوهش و غذا و دارو نیز بسته‌های متعددی پیش‌بینی شده که به تدریج اعلام خواهد شد‌‌.
وزیر بهداشت برچسب‌گذاری مواد غذایی را اقدامی دانست که باید بسیار زودتر از اینها اجرایی می‌شد و گفت: اطلاع از وضعیت سلامت مواد غذایی حق مردم است‌‌. امیدواریم تا یک سال و نیم آینده علایم هشداردهنده روی تمام محصولات غذایی نصب شود‌‌. در کنار این موضوع دولت و مجلس باید در بحث مالیات و عوارض سیاست تشویقی برای محصولات سبز و کم عوارض داشته باشند‌‌.
تعیین فهرست آسیب‌رسان‌ها
وزیر بهداشت از تعیین فهرست فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی آسیب رسان سلامت خبر داد و گفت: این فهرست به مقامات مسوول تحویل داده شده است‌‌. امیدواریم عوارض جدی بر کالاها و اقدامات آسیب‌رسان سلامت اعمال شود‌‌.
وی توسعه و گسترش پایش محصولات غذایی را از دیگر برنامه‌های وزارت بهداشت خواند و گفت:‌ درصدد هستیم نظارت عمومی بر محصولات غذایی را فراهم کنیم‌‌. در حال حاضر عمدتا سخت‌گیری‌هایمان در مورد مواد غذایی به زمان قبل از عرضه به بازار و ارایه پروانه بهداشتی مربوط می‌شود‌ این درحالی است که محصول باید در طول زمان در بازار پایش شود‌‌.
افزایش تقلبات غذایی
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه یک‌چهارم هزینه خانوار در کشور صرف غذا می‌شود، از افزایش تقلبات غذایی خبر داد و گفت: برای شناسایی فرآورده‌های غذایی تقلبی نیاز به تجهیزات جدید داریم‌.
به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند اظهارداشت: با پیشرفت علم، شاهد افزایش تقلبات فرآورده‌های غذایی هستیم که شناسایی آنها نیازمند تامین تجهیزات جدید است‌.
معاون وزیر بهداشت از اجرای طرح برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی برای کمک به سلامت غذایی مردم خبر داد و گفت: این طرح کمک می‌کند تا مردم موادغذایی مضر را از سالم تشخیص دهند‌.
وی افزود: این برچسب تحت عنوان چراغ راهنمای غذایی و در یک دوره 18 ماهه روی تمام فرآورده‌های غذایی الصاق می‌شود‌.
رییس سازمان غذا و دارو درباره سه رنگ قرمز، زرد و سبز برچسب سلامت فرآورده‌های غذایی توضیح داد: براساس این برچسب، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس روی فرآورده‌های غذایی مشخص خواهد شد‌ به‌طوری که رنگ قرمز نشان‌دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده مراقبت کند‌‌. رنگ زرد نشانه هشدار بوده و رنگ سبز هم به معنی آن است که این فرآورده مطلوب بوده و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد‌.
دیناروند از سازمان غذا و دارو به عنوان دستگاه زیرمجموعه وزارت بهداشت نام برد که عمدتا وظایف نظارتی بر عهده دارد‌.

 

 

نتایج طرح پیمایش ملی سلامت روان
مهر- نتایج طرح پیمایش ملی سلامت روان در کشور نشان می‌دهد که 60 درصد افراد افسرده به روانپزشک مراجعه نمی‌کنند و از میان 40 درصد بقیه هم، یک‌سوم به درمان‌های سنتی و طب مکمل از قبیل مراجعه به عطاری‌ها، طب‌سوزنی، دعانویس و‌.‌.‌‌. روی آورده‌اند‌.
دکتر رضا رادگودرزی مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان گفت: این مطالعه که برای اولین‌بار در کشور روی 7 هزار و 886 نفر از افراد 15 تا 64 ساله در سال 89 تا 90 انجام شده، نشان می‌دهد، اختلال افسردگی در جمعیت عمومی 12/7 درصد است‌.
وی با اشاره به اینکه روش این پژوهش نمونه‌گیری تصادفی با ابزار CIDI است که این ابزار از سوی کنسرسیوم بهداشت روان سازمان جهانی بهداشت در آمریکا و در اروپا و برخی از کشورهای آسیایی به کار گرفته شده است، افزود: متولی این طرح دفتر سلامت روان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم‌پزشکی تهران است و این طرح از سوی این وزارتخانه با کمک هفت مجری در تمامی استان‌های کشور اجرا شده است‌.
رادگودرزی تصریح کرد: براساس این مطالعه 15/4 درصد خانمها اختلال افسردگی اساسی دارند، این درحالیست که 2/10 درصد آقایان به این بیماری مبتلا هستند‌. وی گفت: همچنین 22 تا 24 درصد از افراد طلاق گرفته اعم از زن و مرد یا کسانی که از یکدیگر جدا شده، اما هنوز به‌طور رسمی طلاق نگرفته‌اند و نیز عده‌ای که همسر خود را از دست داده‌اند به افسردگی اساسی مبتلا هستند‌‌. این درحالیست که افسردگی در افراد متاهل 12/5 درصد بوده است‌.
مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان اضافه کرد: درصد اختلال افسردگی در بیکاران به‌طور معناداری بیش از شاغلان، دانشجویان و محصلان است به‌طوری که میزان افسردگی در افراد بیکار 5/16 درصد و در شاغلان 11 درصد است‌.
وی اظهار داشت: افسردگی اساسی درحالی که 13/5 درصد از شهرنشینان را گرفتار کرده که این عدد در روستاها 11 درصد برآورد می‌شود‌.
به گفته رادگودرزی، نتایج این مطالعات بیانگر آن است که افسردگی در افرادی که از نظر وضعیت اجتماعی و اقتصادی در جایگاه پایین‌تری قرار دارند 14/9 درصد و در افراد با وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا 11/7 درصد است‌.

 

فاز نخست کاشت درخت چنار در خیابان ولیعصر(ع)

مهر- مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران درخصوص ساماندهی درختان ولیعصر(عج) و کاشت گونه چنار با بن بالا و قدمت بالای 20 سال در نقاطی از این خیابان گفت: در فاز نخست آن هزار اصله درخت چنار 10 تا 15 ساله از میدان تجریش تا میدان راه‌آهن با نهال‌هایی که از نهال‌ستان‌های ورامین، محلات و کرج تهیه شده، کاشته می‌شود‌.
علی‌محمد مختاری درباره درختکاری در منازل شهروندان و معابر شهر تهران ادامه داد: در این باره باید آبیاری فضای سبز شهر تهران را مکانیزه کنیم که در این خصوص طرح جامع آب خام فضای سبز شهر تهران در دستور کار قرار دارد به همین منظور در حال حاضر شبکه جداگانه استفاده از آب خام شهر تهران با گنجایش 555 هزار مترمکعب مخزن را ایجاد کرده‌ایم که در این مخزن آب‌های جاری همچون نزولات آسمانی را ذخیره می‌کنیم و این موضوع را به مناطق 22 گانه نیز ابلاغ کرده‌ایم‌.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه درختان کبود یا تبریزی بادشکن هستند و درخت شهری محسوب نمی‌شوند، اشاره کرد: در شهر تهران گونه‌های بومی و سازگار با شرایط آب و هوایی پایتخت را با کمک دانشگاه تهران در دستورکار قرار داده‌ایم‌.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران درخصوص ضوابط اجرایی طرح تفصیلی شهر تهران و کاشت درخت در خیابان ولیعصر(عج) هم بیان کرد: در مناطق یک، 3‌،6 و 11 که در محدوده خیابان ولیعصر(عج) واقع شده‌اند، برای پلاک‌های ساختمان‌های جدید عقب‌نشینی به عمق سه متر الزامی است که به این منظور از ریشه درختان خیابان ولیعصر(عج) حفاظت شود‌.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته سه هزار نهال در خیابان ولیعصر(عج) کاشته شده است، اظهار کرد: امسال در کاشت این درختان از محیط بن بالاتری استفاده خواهیم کرد و از دی‌ماه تا اواخر بهمن‌ماه این درختان کاشته خواهند شد‌.
مختاری با بیان اینکه امسال خزان زودرس در شهر تهران نداشتیم، اشاره کرد: زمان آبیاری را تنظیم کرده و فاصله‌ها را کاهش دادیم‌‌ همچنین هدایت فاضلاب برخی خانه‌ها به داخل نهرهای عمومی پیگرد قانونی دارد و هیچ‌کس مجاز نیست فاضلاب خود را در نهرهای عمومی بریزد‌.  به گفته مختاری، کاشت گیاهانی که آب کمی مصرف می‌کنند و همچنین کاشت گیاهان پوششی در شهر تهران آغاز شده و به این طریق کاشت چمن را نیز ممنوع کرده‌ایم‌.
وی درخصوص فعالیت سازمان پارک‌ها در سال‌جاری اظهار کرد: اجرای طرح جامع نظام راهبردی و توسعه و ساماندهی فضای سبز شهر تهران، اجرا و تکمیل طرح جامع آب خام، اجرای طرح جامع احیا و ساماندهی قنوات شهر تهران که در حال حاضر 155 قنات در شهر تهران مورد استفاده فضای سبز قرار می‌گیرد در دستور کار سال‌جاری است‌. به عبارت دیگر باید این قنات‌ها ساماندهی، تجهیز و بهره‌برداری شوند که این موضوع از مصوبات شورای شهر است‌‌. در این راستا 22 مشاور در 22 منطقه انتخاب شده‌اند‌. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به طراحی و احداث 52 بوستان محله‌ای، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای گفت: تاکنون 50 تا 60 درصد این بوستان‌ها به بهره‌برداری رسیده‌اند‌‌. در همین رابطه بوستان باغ گل‌ها و بوستان دوستدار کودک در منطقه18 (اولین بوستان ویژه کودکان) تا دو تا سه ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید‌.

 

پیش‌نویس لایحه حذف تبصره ازدواج سرپرست با فرزند خوانده نهایی شد

مهر- معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری از نهایی شدن پیش‌نویس لایحه حذف تبصره ازدواج سرپرست با فرزندخوانده، از قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست خبر داد و گفت: این پیش‌نویس در موقعیت مناسب به مجلس ارایه خواهد شد‌.
شهین‌دخت مولاوردی با بیان این مطلب گفت: در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب 31/6/1392 مجلس و‌ براساس تبصره ماده «26» این قانون، موضوع ازدواج سرپرست با فرزندخوانده (کودک یا نوجوان تحت سرپرستی) با اجازه دادگاه و با اخذ نظر مشورتی سازمان بهزیستی کشور به صراحت قید شده است‌.
معاون امور زنان و خانواده نهاد رییس‌جمهوری افزود: این امر موجب تشویش اذهان عمومی و مخالفت‌هایی در داخل و خارج از کشور شد و با اذعان بر اینکه در آینده، تبعات منفی در امر فرزندخواندگی و تمایل به آن در کشور به همراه داشته باشد ضمن اینکه این تبصره با هدف کلان قانون مذکور که حمایت از کودکان فاقد سرپرست و بدسرپرست است و نیز با منافع عالیه جسمی و روانی کودکان، در تعارض آشکار قرار دارد‌.
وی ادامه داد: این تبصره مغایر کارکردهای خانواده و نقش‌های تعریف شده برای اعضا خانواده است به نحوی که نقش فرزند در برابر والدین به ناگهان به نقش همسر در برابر همسر تغییر می‌یابد. در این راستا جلسات مشترکی با وزارت دادگستری و سازمان بهزیستی کشور و مرجع ملی حقوق کودک تشکیل و مباحث کارشناسی مطرح شده است‌. مولاوردی همچنین از جمع‌آوری نظرات و فتاوای مراجع عظام تقلید و مکاتبه با مقام معظم رهبری برای اخذ نظر ایشان درباره حذف این تبصره خبر داد و در پایان یادآور شد: با توجه به مجموع این اقدامات، پیش‌نویس لایحه پیشنهاد حذف تبصره مربوط به ازدواج سرپرست با فرزندخوانده از قانون مذکور، در جلسه مشترک با وزارت دادگستری و سازمان بهزیستی کشور نهایی شده است تا در موقعیت مناسب به مجلس ارایه شود‌.

 

هشدار نسبت به بارش‌های آلوده در خوزستان
ایسنا- رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وقوع باران‌های اسیدی سال گذشته در خوزستان و ایجاد مشکلات تنفسی برای هزاران شهروند گفت: با نزدیک شدن فصل بارندگی، صنایع موجود در استان هشدارها درباره آلایندگی هوا را جدی بگیرند‌‌.
دکتر سعید سیدیان اظهار کرد:‌ سال گذشته بارش باران‌های آلوده شرایطی در خوزستان ایجاد کرد که موج مشکلات تنفسی در اوایل آبان‌ماه از پیامدهای آن بود‌ با توجه به صنعتی بودن استان، خوزستانی‌ها همیشه در معرض این آلودگی‌ها هستند‌‌.
وی ادامه داد: از هفته‌های گذشته در تمامی سازمان‌ها و نهادهایی که در این زمینه مرتبط هستند،‌ تشکیل جلسات آغاز شده و از صنایع نیز درخواست می‌شود هشدارهای مربوط به آلودگی هوا را جدی بگیرند تا مشکلاتی که سال گذشته برای مردم پیش آمد، امسال رخ ندهد‌‌.

پیشنهاد شورا برای درهای جداکننده در مترو
مهر- رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران از پیگیری شورای شهر تهران برای ایجاد درهای جدا‌کننده محدوده سکو از محدوده قطار خبر داد و گفت: در این زمینه محدودیت بودجه‌ای نداریم و برای افزایش سطح ایمنی مسافران تلاش می‌کنیم در ایستگاه‌های شلوغ این موضوع محقق شود‌‌.
احمد دنیامالی با بیان اینکه فعالیت‌های مطالعاتی ایجاد درهای جداکننده در ایستگاه‌های مترو در حال انجام است و امیدواریم تا چند سال آینده در برخی از ایستگاه‌های پرمسافر اجرایی شود، گفت: مدیران حوزه حمل‌ونقل معتقدند در بسیاری از کشورها چنین ویژگی وجود ندارد اما در بسیاری از کشور‌ها نیز ایستگاه‌های مترو دارای چنین تجهیزاتی هستند‌.
وی با اشاره به حادثه افتادن یک نابینا به درون محوطه قطار گفت: چنین تجهیزاتی می‌تواند ایمنی مسافران را افزایش داده و مانع وقوع حوادثی همچون خودکشی در مترو شود‌.

نیلی و فراهانی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی معرفی نشدند
مهر- اسامی دو سرپرست دانشگاه‌های تهران و پیام‌نور در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رای اعتماد نبود‌‌. جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تایید 10 نفر از روسای دانشگاه‌های کشور برگزار شد‌‌. در این میان فتوحی و معتمدی سرپرستان دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر حکم ریاست چهار ساله خود را بر این دو دانشگاه دریافت کردند‌.
اما باز هم خبری از تایید سرپرستان دانشگاه‌های تهران و پیام نور نبود‌‌. محمود نیلی‌احمدآبادی که پس از کش و قوس‌های فراوان توانست با حکم فرجی‌دانا به سمت سرپرست دانشگاه تهران برسد هنوز نامش در جلسات این شورا برای تایید حکم ریاست دیده نمی‌شود، یا حتی تکلیف ابوالفضل فراهانی که نزدیک به تقریبا یک سال از سرپرستی‌اش بر دانشگاه پیام نور می‌گذرد هنوز مشخص نشده است‌.

کاهش سن پیرگوشی در کشور
فارس- متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به افزایش شیوع و کاهش سن ابتلا به پیرگوشی در ایران گفت که پیرگوشی می‌تواند عامل انزوا، ترس، عصبانیت و اضطراب بین مردم باشد‌‌.
ابراهیم رزم‌پا متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد: پیرگوشی یک افت شنوایی تدریجی است که با افزایش سن اتفاق می‌افتد که نوع معمول آن از کم‌شنوایی حسی عصبی است که به دنبال اختلال در حلزون یا عصب شنوایی رخ می‌دهد و منجر به اختلال شنوایی دایم می‌شود و اغلب مردم به وجود آن آگاه نیستند‌.
وی با اشاره به شیوع بیشتر پیرگوشی در مردان در قیاس با زنان افزود: قرار گرفتن در معرض سر و صدای ناخواسته مثل صدای بوق خودروها، فشارخون، افزایش سن، استرس زیاد، مصرف برخی داروها، ارث و قرار داشتن طولانی‌مدت در معرض سر و صدا از علل پیرگوشی است‌.

تصویب قانون انتخاب شهردار توسط مردم
 بعید است
ایسنا- نایب‌رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان اینکه به احتمال قوی شورای نگهبان با طرح انتخاب شهردار توسط مردم مخالفت خواهد کرد، گفت که تصویب چنین قانونی بسیار بعید است‌‌.
محمدجواد کولیوند با اشاره به بحث‌های اخیر و ارایه طرحی توسط برخی نمایندگان مبنی بر انتخاب شهردار توسط مردم گفت: در حال حاضر هنوز لایحه‌ای توسط دولت در این خصوص ارایه نشده و فقط تعدادی از نمایندگان این بحث را مطرح کرده‌اند‌‌.
وی ادامه داد: ما در کمیسیون شوراها اعلام کردیم که به احتمال قوی شورای نگهبان با این طرح مخالفت خواهد کرد چراکه در حال حاضر چهار انتخابات در کشور وجود دارد بنابراین نمی‌توان انتخاب پنجمی را در کشور ایجاد کرد به این دلیل که اگر ما انتخاب شهردار را برعهده مردم بگذاریم شوراهای شهر اگر به جایی برسند که بخواهند فرضا پس از یک سال شهردار را استیضاح کنند‌، مردم مجددا باید پای صندوق‌های رای بیایند‌‌.



رشد کشته‌شدگان با سلاح سرد در سال‌جاری
ایسنا- در پنج ماهه نخست امسال 51 مورد فوت ناشی از سلاح سرد به مراکز پزشکی‌قانونی استان تهران ارجاع شده است‌‌. دکتر نازپرور ضمن اعلام این خبر افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال 1392 که تعداد فوت ناشی از سلاح سرد 48 مورد بوده است رشد 3/6 درصدی را نشان می‌دهد‌‌.
مدیرکل پزشکی‌قانونی استان تهران گفت: از کل 51 مورد فوت ناشی از سلاح سرد در پنج ماهه نخست امسال 46 نفر مرد و پنج نفر زن بوده‌اند‌‌. نازپرور با اعلام این خبر گفت: آلت قتاله در بیش از یک‌سوم قتل‌های کشور چاقو است‌‌. با این وجود چاقو، قمه و‌.‌.‌. به راحتی فروخته می‌شود و در اختیار همه قرار دارد و قانونی نیز برای منع خرید و فروش این نوع سلاح‌ها در کشور وجود ندارد‌‌.
وی گفت: برخورد پلیس با حمل‌کنندگان سلاح سرد و همچنین اطلاع رسانی رسانه‌ها درخصوص خطرات حمل سلاح سرد می‌تواند از عوامل موثر در کاهش قتل با این نوع سلاح‌ها باشد‌‌.
وی در ادامه با اشاره به نقش نزاع‌های خیابانی به عنوان یکی از عوامل وقوع قتل با سلاح سرد گفت: طبق آمار مراجع ذی‌صلاح اکثر قتل‌های به وقوع پیوسته بدون برنامه‌ریزی و قصد قبلی انجام شده است که در دسترس بودن سلاح سرد عامل اصلی وقوع این قتل‌ها بوده و ضارب بدون توجه به عواقب استفاده از چاقو در جریان درگیری، فرد مقابل را مضروب و منجر به قتل او شده است‌‌.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles