اظهارات نمایندگان مجلس مخالف طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب؛ امیدی به تصویب نیست
هفته گذشته طرح «صیانت از حریم عفاف و حجاب» که به امضای ۳۶ نماینده مجلس رسیده است از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. در بخشی از این طرح آمده است که اشتغال به کار بانوان در واحدهای صنفی باید با رعایت حرمت آنها و پرهیز از اختلاط با مردان و در ساعات متعارف یعنی هفت صبح تا ۱۰ شب باشد؛ این درحالی است که یک عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی معتقد است در تدوین طرحهای مربوط به اشتغال زنان و تفکیک محیطهای کاری باید براساس نظرسنجیهای علمی، نظر خود زنان نیز در نظر گرفته شود.
عباس قائید رحمت در گفتوگو با ایلنا در مورد محدودیتهای ایجاد شده در طرح «صیانت از حریم عفاف و حجاب» برای زنان گفت: تلاش برای ایجاد فضای سالم در محیط کار، امری پسندیده است اما برای گرفتن هر تصمیم باید تمامی جوانب را در نظر گرفت تا همین میزان از اشتغال موجود برای زنان نیز به خطر نیفتد.
وی ادامه داد: در قانون اساسی عنوان شده که باید زمینه اشتغال برای همه افراد اعم از زن و مرد فراهم شود بنابراین این طرح نباید سبب حذف زنان از محیط کار توسط مدیران یا کاهش جذب آنها شود، هر چند که ایجاد شرایطی مناسب با عزت نفس زنان و حضور کافی آنها در خانواده نیز لازم است.
وی با تاکید بر اهمیت در نظر گرفتن نظر زنان نسبت به این طرح افزود: من تاکنون نظرسنجی یا پژوهشی را ندیدم که تمایل زنان به این گونه مسایل را بررسی کرده باشد در حالی که در انجام چنین طرحهایی در نظر گرفتن پژوهشهای علمی و نظر خود زنان بسیار اهمیت دارد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: قانون اساسی و قانون کار همواره به رفع تبعیض در اشتغال تاکید داشته است بنابراین باید توجه کرد که این طرحها مشکلی را در این زمینه به وجود نیاورند زیرا ممکن است که در بخشهای غیردولتی اختصاص فضاهای جداگانه به زنان و مردان دشوار باشد.
رحمت با تاکید بر ایجاد فضای اخلاق مدار در محیط کار افزود: بهتر است در ابتدا برای ایجاد محیط کار امن و مناسب با حفظ عزت زنان به مسایل فرهنگی و اخلاقی پرداخته شود و سپس در کنار آن به اینگونه طرحها توجه شود.
همچنین یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب را دخالت در حریم خصوصی افراد عنوان کرد و گفت: هیچ امیدی به تصویب چنین طرحی نیست.
محمدعلی اسفنانی در گفتوگو با ایلنا در خصوص تهیه پیشنویس طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب جهت مبارزه با بدحجابی و ماهواره از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس اظهار داشت: عمده مطالبی که در این طرح آمده همان مطالبی است که در قالب قوانین فعلی نیز موجود است بنابراین این طرح چیز جدیدی را ارایه نمیدهد بنابراین هیچ امیدی نیز به تصویب چنین طرحی نیست.این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه قوانین موجود هم در خصوص عفاف و حجاب و هم در خصوص ماهواره به اندازه کافی گویا هست، افزود: آنچه در خصوص ماهوارهها در این طرح به آن اشاره شده در قوانین فعلی
موجود است.وی گفت: در خصوص بحث عفاف و حجاب نیز آنچه در طرح آمده چیز جدیدی نیست و تنها بندهایی اضافه شده که اثر چندانی نیز در مقابله با مساله بدحجابی ندارد.اسفنانی تاکید کرد: تجربه ثابت کرده وضع قوانین بازدارنده و تعیین مجازات جدید در رابطه با مسایل اینچنینی چندان موفقیتآمیز نبوده از همین رو بهتر است به جای وضع قوانین و مجازات جدید روی کار فرهنگی متمرکز شوند.
وی با اشاره به بخشی از طرح مذکور که براساس آن مدیران ساختمانها در صورت تصویب آن موظف خواهند شد به ساکنان واحدهای دارای ماهواره تذکر کتبی بدهند و اگر ساکنان یادشده ظرف مدت یک ماه اقدام به جمعآوری ماهوارههای خود نکنند مدیر ساختمان محکوم به جزای نقدی خواهد شد، گفت: این طرح در واقع به نوعی ورود به حریم خصوصی افراد است.
این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: به دلیل اینکه مدیران ساختمانها نه ضابط هستند و نه تحت امر دولت و حکومت، ازهمین رو به نظر نمیرسد که الزام آنها برای اینکه درگیر چنین امری شوند نتیجه مثبتی
دربرداشته باشد.
در نخستین همایش ملی؛
سلامت زنان ایرانی در محیط کار بررسی میشود
مهر- نخستین همایش ملی ارتقای سلامت زنان در محیط کار در مرکز همایشهای سازمان حفاظت محیطزیست آغاز بهکار کرد.
نسترن کشاورز محمدی، دبیر علمی این همایش گفت: 27 نوع محیط کاری برای زنان پیشبینی شده و همه تلاش ما این است که درک جامعی از سلامت زنان پیدا کنیم، چرا که عملکردمان مبنی بر شواهد علمی نیست.وی با اشاره به اینکه در این همایش به دنبال حساس کردن جامعه به موضوع سلامت زنان شاغل هستیم، افزود: شناسایی تبعات اشتغال زنان و آسیبشناسی سلامت زنان در محیط کار از دیگر اهداف این همایش است.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وضع موجود سلامت زنان شاغل و بررسی عوامل فیزیکی، شیمیایی، روانی، اجتماعی، حقوقی و قانونی موثر در سلامت زنان شاغل را از محورهای همایش اعلام کرد.قرار است در این همایش مباحثی چون خودمراقبتی فردی و سازمانی برای ارتقای سلامت زنان در محل کار و راهکارهای ارتقای سلامت زنان در محیطهای کار ایران بحث و بررسی شود. تغذیه مناسب در محل کار، اشتغال و سلامت باروری و سبک زندگی سالم در زنان شاغل از محورهای مقالاتی است که در این همایش ارایه میشود.
واکنش امام جمعه اصفهان به اسیدپاشیهای اخیر در این شهر؛
اقدامات خودسرانه صحیح نیست
امام جمعه اصفهان اسیدپاشیهای اخیر در این شهر را محکوم و تصریح کرد که اینگونه کارها در قانون و شرع هیچ مجوزی ندارد.
حجتالاسلام محمدتقی رهبر در گفتوگو با ایسنا در واکنش به اسیدپاشیهای اخیر اصفهان اظهار کرد: این کار محکوم است، پیگرد قانونی، مجازات شرعی و دیه دارد و اگر کسی مرتکب چنین کاری شده باید پیگیر بود چون اینگونه کارها در قانون و شرع هیچ مجوزی ندارد.
وی ادامه داد: من این موضوع را شنیدهام و باید آن را پیگیری کنم تا از جزییات آن باخبر شوم و تحقیق بیشتری انجام دهم تا بتوانم بهتر اظهارنظر کنم اما با این وجود چنین کاری به هر بهانهای محکوم است، حتی اگر یک زن به بدترین وضع به خیابان بیاید مجازاتش چنین چیزی نیست. کسی حق ندارد از این کارها بکند. اگر کسی چنین کارهایی را کند مجازات شرعی دارد و حکم قرآن و قصاص دارد.
امام جمعه اصفهان درباره صحبتی که پیش از این از قول او گفته شده بود که امر به معروف و نهی از منکر باید از تذکر لسانی فراتر برود، تاکید کرد: من نگفتم که تذکر فراتر از لسانی باشد، گفتم آنچه وظیفه یک مسلمان است تذکری ناصحانه، مشفقانه و مودبانه است. اگر قرار باشد برخوردی صورت بگیرد باید به صورت قانونی باشد و دستگاه قضایی و نیروی انتظامی چنین مسالهای را پیگیری کنند تا کسی خودسرانه وارد این گود نشود. این اقدامات خودسرانه به هیچ وجه صحیح نیست.
رهبر در پایان اظهار کرد: باز هم میگویم یک مسلمان اگر بخواهد امر به معروف و نهی از منکر کند باید ناصحانه و مشفقانه و به صورت مودبانه این کار را انجام دهد. نیروی انتظامی و قوهقضاییه اگر میخواهند برخوردی انجام دهند باید در چارچوب قانون برخورد کنند. از سوی دیگر جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان در واکنش به خبر منتشره مبنی بر افزایش تعداد قربانیان اسید پاشی به شش نفر گفت: به جز چهار موردی که گزارش شده، شاهد حادثه دیگری نبودهایم.
سرهنگ حسین حسینزاده در گفتوگو با ایلنا در خصوص ماجرای اسید پاشی در اصفهان اظهار داشت: تاکنون چهار زن در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند و بعد از آن نیز شاهد موارد دیگری از اسیدپاشی نبودهایم.
وی گمانهزنیهایی را که در رابطه با زنجیرهای بودن این اسیدپاشیها مطرح میشود، مردود دانست و گفت: همچنین این شائبه که قربانیان به دلیل بدحجابی مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند، صحت ندارد.
انقلاب دوم در سلامت روان ایرانیها
ایسنا- مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت جزییات طرح تحول بهداشت در حوزه سلامت «روان» و «اجتماعی» را تشریح کرد.
دکتر احمد حاجبی در تشریح اقدامات انجام شده برای پرداختن به بحث سلامت روان در قالب طرح تحول بهداشت، گفت: یکی از ارکان تحول اساسی که در سطح بهاشت انجام خواهد شد، ورود دو کارشناس ارایه دهنده خدمات «سلامت روان» و «سلامت اجتماعی» به نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی است.
وی در این باره افزود: بستههای خدمتی برای ارایه از سوی این کارشناسان به بلوکهای جمعیتی، آماده شده است. این بستههای خدمتی از غربالگری که به طور عمده بر تشخیص زودرس تکیه دارد، تا درمان و پیگیری را شامل میشود. امیدواریم با این کار بتوانیم اصل «پیشگیری بهتر از درمان» را در حوزه سلامت روان و اجتماعی اجرایی کنیم؛ چراکه با این قدم هم به تشخیص زودرس و هم به مداخلات زودرس دست خواهیم یافت. با تشخیص زودرس و مداخله به موقع میتوان از عمق مشکلات و عوارض ناشی از آن کاست.
حاجبی گفت: طبیعی است که در این برنامه بر اختلالات شایع نظیر افسردگی و اضطراب تمرکز بیشتری خواهیم داشت، چراکه براساس آخرین پیمایش کشوری اختلالات روان، افسردگی از شیوع 7/12 درصدی و گروه اختلالات اضطرابی از شیوع 6/15 درصدی در سنین 15 تا 64 سال برخوردار است که در مجموع اعداد قابل توجهی را شامل میشوند. از طرفی شیوع این اختلالات در زنان بالاتر از مردان است.
وی در عین حال افزود: البته به آن دسته از اختلالاتی که شیوع کمتری دارند، اما معمولا اختلالات شدید روانپزشکی را شامل میشوند نیز خواهیم پرداخت و برای آنها هم خدماتی را در نظر گرفتهایم. در مجموع سعی کردهایم در حد توانمان خدمات جامع و خوبی را در نظر بگیریم. امیدواریم در مرحله اجرا نیز آنچه تصور میکنیم، اجرایی شود.
حاجبی برنامههای در نظر گرفته شده برای سلامت روان در قالب طرح تحول بهداشت را «انقلاب دوم در سلامت روان کشور» خواند و گفت: پس از ادغام خدمات سلامت روان در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی در حدود سال 66، نام اقدام اخیر برای این حوزه در قالب طرح تحول بهداشت را «دومین انقلاب در سلامت روان کشور» میگذارم؛ البته به شرط آنکه به اهداف مورد نظر دست یابیم.
وی گفت: این برنامه در قالب سیستم ارجاع و نظام سطح بندی ارایه خدمت خواهد داشت. بنابراین در سطح اول از خدمات روانشناسان (در حد لیسانس) استفاده خواهیم کرد و در صورت لزوم بیمار به سطوح بالاتر ارجاع داده میشود.
حاجبی همچنین درباره لحاظ کارشناس سلامت اجتماعی برای ارایه خدمت در مراکز و خانههای بهداشت در طرح تحول بهداشت گفت: وزارت بهداشت نگاه اولیهاش برای مداخله در زمینه سلامت اجتماعی رویی از سکه است که به سلامت اجتماعی مربوط میشود نه آسیب اجتماعی چراکه دستگاههای متعددی متولی آسیب اجتماعی هستند. با این وجود هم نمیگوییم به آسیبهای اجتماعی با نگاه فنی و حرفهای توجهی نخواهیم کرد اما در بحث وظایفی که برای کارشناس سلامت اجتماعی در نظر میگیریم، عمده نگاه ما آن است که به سمت خود سلامت اجتماعی حرکت کنیم.
یک تا دو میلیون موش در پایتخت
مهر- براساس استانداردهای جهانی، وجود یک موش به ازای هر انسان طبیعی و جزء لاینفک اکوسیستم زندگی انسانی است اما چندی پیش گفته رییس کمیسیون محیطزیست شورای شهر تهران مبنی بر وجود 50 میلیون موش در پایتخت خبرساز شد. هر چند محمد حقانی در اظهارنظرهای بعدی خود این آمار را تکذیب کرد اما در ادامه برخی مسوولان و کارشناسان صحت و سقم این آمار را تایید و تکذیب کردند. موشهایی که به نظر برخی کارشناسان «رات» ـ موشهای نروژی ـ هستند و نه «موش»، گونهای جهش یافته است که بسیار پرقدرتتر از موشهای دیگرند و حتی گفته شد که خوناشام نیز هستند. هرچند این موضوع از سوی هیچکدام از مقامات مسوول تایید نشد اما میتواند زنگ خطری برای متولیان مبارزه با این حیوانات موذی باشد. برای یافتن پاسخ این ابهامات و شایعات با رضا قدیمی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفتوگو کردیم.
به گفته وی، بررسیها نشان میدهد که شهر تهران بین یک تا دو میلیون موش بیشتر ندارد اما میزان دقیقتر تعداد موشها با بررسیهای علمی که در دست انجام است به زودی مشخص خواهد شد.
تشدید برخورد با موتورسواران
در خطوط ویژه
ایسنا- فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران از تشدید طرح برخورد با موتورسیکلتهای متخلف در سطح پایتخت خبر داد.
سرهنگ سعید سپهری با بیان اینکه طرح برخورد با موتورسیکلتسواران متخلف در خطوط ویژه اتوبوس از چندی پیش آغاز شده بود، اظهار کرد: با توجه به سیاست پلیس در پاکسازی خطوط ویژه اتوبوسرانی از تردد وسایل نقلیه مجاز و نیز اعلام سقف سرعت 40 کیلومتر بر ساعت برای اتوبوسها تصمیم بر آن شد تا طرح برخورد با موتورسیکلتسواران متخلف در خطوط ویژه تشدید شود.
سپهری با بیان اینکه متاسفانه شاهد هستیم که برخی از موتورسیکلتسواران در تخلفی آشکار با سرعتی حتی بیشتر از یکصد کیلومتر بر ساعت در خطوط ویژه تردد کرده و منجر به ناامنی خطوط برای رانندگان و مسافران میشوند، افزود: تمامی قوانین و مقررات عمومی مربوط به حملونقل و عبور و مرور در مورد موتورسیکلتها نیز مطابق ماده «20» قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جاری است و پلیس با تخلفاتی چون حرکت در پیادهرو، عدم استفاده از کلاه ایمنی، ایجاد صدای ناهنجار، حمل بار غیرمتعارف، تک چرخزدن، تردد در خطوط ویژه، حمل یدک و ... برخورد خواهد کرد.
افزایش بقای مبتلایان سرطان پستان در کشور
ایسنا- هفتمین کنگره سراسری سرطان پستان، سیام مهرماه تا دوم آبان به همت پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی در تهران برگزار میشود.
دکترهاشمی، دبیر علمی هفتمین کنگره سرطان پستان خاطرنشان کرد: سرطان پستان قابل کنترل است به شرط اینکه با تشخیص زودرس و درمان به موقع همراه باشد و در این میان مهم است که بیماران روحیه خود را از دست ندهند و امید به آینده و زندگی داشته باشند.
وی با هشدار نسبت به برخی تشخیصهای نابجا افزود: متاسفانه برخی همکاران در مراحل اول سرطان پستان به بیماران پیشنهاد جراحی، رادیولوژی و MRI را میدهند که برای بیمار هزینهبر است در صورتی که ممکن است با یک نمونهبرداری ساده از این اعمال جلوگیری کرد.
دکتر شهپر حقیقت، معاون آموزشی پژوهشی پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی هم در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شناسایی سالانه 10 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور میزان بقای پنج ساله مبتلایان سرطان پستان در کشور را طبق آخرین بررسی 71 درصد عنوان و پیشبینی کرد با پیشرفتهای صورت گرفته در چند سال اخیر این میزان افزایش یافته باشد.
وی خاطرنشان کرد: میزان بروز سرطان پستان در کشور 30 در هر ۱۰۰ هزار زن است که از آمار بسیاری کشورها کمتر است ولی با توجه به اینکه تشخیص این بیماری در کشور اغلب دیر صورت میگیرد شانس درمان موفق پایین میآید.
حقیقت همچنین با بیان این که میانگین سنی ابتلا به بیماری سرطان پستان در کشور ما متاسفانه پنج تا 10 سال پایین تر از متوسط جهانی است، اظهار داشت: این مساله می تواند ناشی از جوانتر بودن هرم جمعیتی ایران باشد.
زمان ثبتنام آرم طرح ترافیک خبرنگاران
ایسنا- معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران زمان ثبت نام آرم طرح ترافیک خبرنگاران را تشریح کرد. مهندس سید جعفر تشکریهاشمی در مورد زمان ثبتنام آرم طرح ترافیک خبرنگاران گفت: اجازه دهید دستورالعملهای لازم در این زمینه تدوین شود، اما به نظرم اواخر آبان یا اوایل آذرماه ثبت نام آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه سالهای قبل چندین برابر آمار خبرنگاران، آرم طرح ترافیک توزیع کردیم، اظهارکرد: این مساله به سبب این بود که مدیران رسانهها سهمهای خبرنگاران را به شکلی توزیع میکردند که به آنهایی که باید آرم تعلق میگرفت، نمیرسید. معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه امسال دقت لازم درخصوص تحویل آرم به خبرنگاران انجام خواهد شد، گفت: در عین حال امکانات و تجهیزات هوشمند ما بسیار ارتقا یافته است و قطعا تغییرات زیادی درخصوص ارایه آرم طرح ترافیک به خبرنگاران خواهیم داشت.