زن قربانی اسیدپاشی عمل شد: وزیر بهداشت ناجی چشم سهیلا میشود؟
جهان صنعت- چهارشنبه گذشته دور از جنجالهای رسانهای و مطرح کردن حدس و گمانهایش از حادثه، راهی بیمارستان شهید شیرودی شد و بالای سر سهیلا رفت. سهیلا برایش تعریف کرد که یک دختر دانشجوی تحصیل کرده است و پشت فرمان ماشینش در خیابان بزرگمهر متوقف شده بود که زندگیاش ناگهان تیره و تار شد. تک دختر خانواده که تا به حال پایش به بیمارستان باز نشده بود از وزیر بهداشت خواست به او کمک کند. سهیلا میگفت میخواهم الگوی دختران ایرانی باشم؛ چشم چپ من بینایی دارد، کمک کنید این بینایی حفظ شود تا بتوانم زیباییهای دنیا را ببینم. وزیر دستور داد او را به بیمارستان فارابی منتقل کنند تا تحت عمل جراحی قرار بگیرد. محمدحسینهاشمی پیش از این در موارد دیگری هم شخصا وارد عمل شده بود و بهجای اظهارنظرهای سیاسی درباره موضوع، کارهای وزارتی را چند ساعتی به تعویق انداخته و پای عمل چشم رفته بود. چشمهای بیمارانی که دیدشان، اهمیت استراتژیک پیدا کرده بود.
جراحی بیحاشیه
روز شنبه ۲۹ شهریورماه رسانهها خبر از انجام یک عمل جراحی چشم روی میرحسین موسوی دادند. پزشک بالای سر او کسی نبود جز هاشمی، وزیر بهداشت. رسانهها پس از انجام این عمل خبر دادند که حال نخستوزیر سابق خوب است و عمل موفقیتآمیز بوده است. به گزارش مشرقنیوز چندی قبل پزشکان معتمد دولت پس از معاینه چشم میرحسین موسوی و زهرا رهنورد بر لزوم عمل جراحی چشم آنها تاکید کرده بودند. در نهایت وزیر بهداشت مامور شد چشمان موسوی را تحت عمل جراحی قرار بدهد.
عمل چشمهای شوخان
سرماخوردگی و تزریق پنیسیلین سوی چشمهایش را از او گرفته بود. شوخان براخاسی دختر شش سالهای که بر اثر حساسیت دارویی بیناییاش را از دست داده بود، اوایل مردادماه راهی بیمارستان نور شد تا وزیر بهداشت بالای سرش بیاید و بیناییاش را به او بازگرداند. هاشمی لحظاتی قبل از ورود به اتاق عمل درباره چگونگی عمل جراحی چشم شوخان به خبرنگاران گفت: باید با عمل پیوند قرنیه و همزمان با بهرهگیری از سلولهای بنیادی که در این عمل نتایج آزمایشات مادر شوخان را به عنوان نامزددهنده سلولهای بنیادی تایید کرده با استفاده از پوستهای از چشمان مادر شوخان دو عمل را همزمان انجام میدهیم.
او با اشاره به حساس و تخصصی بودن این عمل جراحی افزود: به هرحال در اعمال جراحی از این دست، احتمال رد پیوند به دلیل اینکه دهنده، شخص دیگری است، وجود دارد اما امیدوارم که این عمل بدون کمترین عارضه و مشکل انجام شود. در نهایت شوخان زیر تیغ جراحیهاشمی رفت تا ساعاتی بعد چشمهایش رنگها را تشخیص بدهد و اطرافیانش را ببیند. گرچه میدانست باید شش ماهی صبر کند تا ببیند دنیایش دوباره رنگی خواهد شد یا نه.
نجات بینایی سهیلا ؟
روز پنجشنبه وزیر بهداشت خبر داد که چشمان سهیلا جورکش دختر 27 ساله قربانی اسیدپاشی عمل شده است. به گفته او چشم راست او به طور جدی آسیب دیده و چشم چپ او هم 50 درصد آسیب دیده بود. او گفت کار درمانی سهیلا طولانی است و باید پیگیری شود. تامین هزینههای درمانی قربانی اسیدپاشی حداقل کاری است که دولت میتواند انجام دهد، اما مهمتر از آن اقدامات پیشگیری و داشتن قوانین و مقررات موثر در این زمینه است، زیرا خشونت آسیبهای جدی به جامعه وارد میکند.هاشمی این بار هم یک عمل جراحی مهم را به عهده گرفته بود. ماجرایی که افکار عمومی را درگیر خود کرده و همه را منتظر روشن شدن سرنوشت قربانیان نگه داشته است. بازگشت یکی از چشمان سهیلا میتوانست بخشی از آرامش را به جامعه نگران بازگرداند. بیمارستان فارابی برای انجام ماموریت مهم وزیر آماده شد. در نهایت سهیلا تحت عمل جراحی قرار گرفت. گرچههاشمی گفته است: متاسفانه خود من مریضهای مشابه این حوادث زیاد داشتهام و میدانم درمان آنها خیلی سخت است، باید اعمال مکرری برای درمان آنها انجام داد و خیلی وقتها نتایج ضعیف است. باید کاری کنیم که چنین حوادثی در کشور ما اصلا رخ ندهد.وی درباره آمار اسیدپاشیهای اصفهان از ابتدای امسال نیز گفت چهار مرد در میان قربانیان اینگونه حوادث بودند. به گفته او موارد اسیدپاشی در اصفهان از اول سال ۹ مورد بوده که چهار مورد آن اسیدپاشی به آقایان بوده است. البته ممکن است موارد دیگری هم باشد که اطلاع نداده باشند اما آنچه مهم است اینکه چنین رفتارهای خشونت آمیزی به هیچوجه زیبنده ملت ما نیست و همه انتظار دارند که مسوولان پیشگیری کنند تا چنین حوادثی تکرار نشود.
هاشمی بعد از انجام این عمل گفت: باید قوانین پیشگیرانه در کشور با جدیت اجرا شود و حتما وزیر کشور در این مورد به مردم توضیح خواهد داد. اساسا قصاص که برای حیات و زندگی است برای چنین مواردی میباشد و اگر پیگیری شود دیگر شاهد چنین اعمالی نخواهیم بود. براساس آماری که من دارم چهار نفر از افراد دچار اسیدپاشی آقا بودند و پنج نفر خانم که در بیشتر آنها میزان سوختگی در حد دو یا سه درصد بوده و شدید نبوده است. متاسفانه چنین اقداماتی باعث ترس درجامعه میشود و این ترس برای همه است؛ نباید اجازه داد چنین اتفاقاتی بیفتد که زیبنده ملت ما نیست.وزیر بهداشت میگوید اگر سفر استانی در کار نباشد، جمعهها در بیمارستان حاضر میشود و عمل چشم انجام میدهد. او با سوی چشم سر و کار دارد و گاهی هم با چشمهایی که خبرساز میشوند.
کشف سرنخهای جدید از اسیدپاشی
عامل حادثه شناسایی شدروز پنجشنبه نیز معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خبر داد سرنخهای تازهای از حوادث اصفهان کشف شده است. به گزارش پایگاه خبری پلیس حسین ذوالفقاری افزود: مردم به شایعات و آمار واهی و نادرست توجه نکنند و مطمئن باشند مسوولان امنیتی، انتظامی و قضایی استان اصفهان با تشکیل ستاد ویژه و با اهتمام جدی پیگیر این موضوع هستند.
وی گفت: از طرف وزیر کشور و رییس شورای امنیت ملی برای نظارت بر حسن اجرا و پیگیری این پروندهها به اصفهان آمدم.
وی با تاکید بر اینکه در یک ماه گذشته چهار مورد اسیدپاشی در اصفهان روی داده است، افزود: آخرین این اسیدپاشیها روز 23 مهرماه بود و تاکنون هیچ خبر موثق و مورد تایید دیگری در این زمینه گزارش نشده است.معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه در دو مورد از این چهار مورد مواد اسیدی ضعیف بوده است از کشف سرنخهای جدید و مهم در این پروندهها خبر داد.وی گفت: براساس نظریههای کارشناسی نیروهای امنیتی و انتظامی مشخص شده هیچ سازمان یا گروهی این حرکات را مدیریت نکرده و عامل اصلی میتواند تنها یک نفر باشد.
معاون وزیر کشور انگیزه سیاسی یا مذهبی بودن این اسیدپاشیها را کاملا رد کرد و گفت: مردم اصفهان با صبر و تحمل اجازه دهند تا پرونده به سرانجام برسد تا در کمترین زمان ممکن عامل این اسیدپاشیها معرفی شود.
همچنین مسوول دفتر جانشینی فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی گفت: عوامل اقدام اسیدپاشی در اصفهان شناسایی شدند و ارتباطی با موضوع بیحجابی نداشتند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، سردار عبدالله محمودزاده صبح پنجشنبه در حاشیه مراسم تشییع پیکر آیتالله مهدویکنی در جمع خبرنگاران در رابطه با شناسایی عوامل اقدام به اسیدپاشی در اصفهان افزود: عوامل این اقدام شناسایی شدند و هیچگونه ارتباطی با موضوع بیحجابی نداشتند.
وی همچنین تاکید کرد: نخستین گروهی که وارد عمل در این مورد شد، نیروی انتظامی است. به گفته وی، افرادی که مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند از خانوادههای مذهبی بودهاند.
افزایش دوربینهای نظارتی در پایتخت
مهر- مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهر تهران با بیان اینکه تهران در حال تبدیل شدن به شهری هوشمند است، گفت: از ابتدای سال حدود 70 دستگاه دوربین نظارت تصویری در پایتخت راهاندازی شده و در تلاشیم تعداد این دوربینها را تا پایان سال به 1200 دستگاه افزایش دهیم.
ایلوش وزیری با بیان این مطلب اظهار کرد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در تلاشیم که تا پایان سال 80 دوربین نظارت تصویری جدید در شهر نصب و راهاندازی کنیم تا تعداد این دوربینها به 1200 دستگاه برسد و بتوانیم نظارت دقیق و گسترده تری بر معابر و ترددهای شهر داشته باشیم.
وزیری تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال حدود 25 دوربین ثبت تخلفات سرعت در بزرگراههای شهر تهران نصب شده و در تلاشیم 120 دستگاه دوربین ثبت تخلفات جدید نیز تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم.
پزشکان در مناطق محروم
صاحب کلینیکهای ویژه میشوند
ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد کلینیکهای ویژه برای پزشکان در مناطق محروم کشور راهاندازی میشود.
دکتر محمد حاجی آقاجانی افزود: ایجاد کلینیکهای ویژه برای این پزشکان اعم از پزشکان دارای طرح تعهدی و پزشکانی که پروانه مطب آنان تمام میشود، از طریق اجاره ساختمانها مدنظر است.
وی تاکید کرد: باید محلی برای ویزیت پزشکان جدید وجود داشته باشد و البته استانداردهای لازم نیز در این کلینیکهای ویژه رعایت شود و پرداختها به موقع باشد.وی از روسای دانشگاههای علوم پزشکی خواست درخواستهای خود در زمینه راهاندازی کلینیکهای ویژه را به وزارت بهداشت ارایه دهند. وی تصریح کرد: راهاندازی کلینیکهای ویژه برای پزشکان طرحی میتواند در ماندگاری آنان در مناطق محروم موثر باشد.
رشد 100 درصدی اعتیاد کودکان زیر 18 سال
ایسنا- مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن بیان پیشنهاداتی در زمینه اعتیاد برای تدوین برنامه ششم توسعه، دلایل افزایش نرخ شیوع مصرف مواد مخدر را تشریح کرد.
وی در مورد تغییر الگوی مصرف مواد مخدر گفت: در دهه 80 جمهوری اسلامی ایران چند الگوی مصرف داشته است که از تریاک به هروئین، از هروئین به شیشه و از شیشه به مصرف چند مادهای رسیدیم. با وجود بحث اقدامات سختافزار که حدودا 5/8 درصد تولیدات افغانستان در چند سال گذشته کشف و بیش از چهار میلیون نفر را دستگیر و روانه زندان کردیم، این واقعیتهای تلخ نشان داد که نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی کشور 65/2 درصد، در دانش آموزان یک درصد، در دانشجویان 6/2 درصد و در جمعیت کارگری در محیطهای مختلف 7 تا 25 درصد بوده است.
صرامی در مورد شیوع شناسی که در سال 81 و 90 صورت گرفته اظهار کرد: طبق نتایج این شیوعشناسی رشد صددرصدی شیوع اعتیاد بین کودکان زیر 18 سال را داشتیم و در جمعیت عمومی ما نیز سه درصد از معتادان بین 15 تا 19 سال هستند.