مینا عینیفر- خودکشی در مترو در اخبار حوادث جایی برای خودش باز کرده. با ظهور این وسیله حملونقل در شهرهای بزرگ، قطار شهری به یکی از ابزارهای مرگ خودخواسته تبدیل شده است. متروی تهران هم از این قاعده مستثنی نبوده و بارها اخباری از حادثه ایستگاههای مختلف به گوش رسیده. این بار هم دروازه شمیران با ریلهای آهنیاش، دروازه ورود یک مسافر به جهان دیگر شد.
روز گذشته مدیرکل روابط عمومی شرکت بهرهبرداری متروی تهران از مرگ یکی از شهروندان در ایستگاه مترو دروازه شمیران خبر داد. احسانمقدم در گفتوگو با ایلنا گفت: امروز در ایستگاه متروی دروازه شمیران مردی از مسافران که بین 30 تا 40 سال سن داشت، خود را جلوی قطار انداخت که این اتفاق منجر به مرگ وی شد.
همچنین مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در مورد این حادثه گفت: این حادثه 8:30 صبح رخ داده که منجر به مرگ یک مرد حدود 40 ساله شده است.
حسن عباسی با اشاره به اینکه این حادثه خودکشی بوده است، افزود: همچنین یک خانم 33 ساله به علت دیدن این صحنه دچار شوک شده که از سوی اورژانس تهران به بیمارستان منتقل شده است.
سالهای گذشته با وجود بعضی تلاشها برای مخفی ماندن آمار خودکشی در مترو هرازگاهی خبری در اینباره منتشر می شد. طبق گفته محسنهاشمی، مدیرعامل شرکت متروی تهران به یکی از نشریات در فروردین سال 90 در سالهای اخیر مردم شهر از مترو به عنوان محلی برای خودکشی استفاده میکنند و مترو محلی شده برای خودکشی آدمهایی که مرگ را آخرین چاره خود میدانند. او از رسانهها خواست دیگر خبرهای خودکشی در مترو را منتشر نکنند. چون در تمام دنیا آمار خودکشی در مترو بالا بوده و مسوولان قضایی برای اینکه این روش خودکشی رواج بیشتری پیدا نکند براساس یک دستورالعمل رسانهها را از چاپ و نشر اخبار مربوط به آن منع میکنند و این یک دستور امنیتی است که آنها دیگر از بروز این حادثه در مترو نمیگویند و نمینویسند. وی اعتراف کرد سال قبل یعنی سال 89، 15 نفر در ایستگاههای مختلف مترو اقدام به خودکشی کردند که از این تعداد هشت مورد موفق بوده و فرد در دم جان خود را از دست میدهد و هفت مورد دیگر منجر به جراحت و آسیب شد.
اما طبق اخبار رسمی و منتشر شده اغلب موارد خودکشی در مترو برای افراد جوان رخ داده است.
فروردینماه 84 مریم دختر 18 سالهای که در متروی شهید بهشتی خود را زیر قطار انداخت، اولین کسی بود که ریلهای قطار شهری را برای سفر به جهان دیگر انتخاب کرد. مریم بعد از حادثه به بیمارستان جم منتقل شد اما در نهایت جانش را از دست داد.
آبانماه سال 85 یک مرد در ایستگاه امام خمینی خودکشی کرد. با وجود اینکه رسانهها خبر از رخ دادن این حادثه برای یک مرد جوان داده بودند اما هویت او هیچ وقت اعلام نشد.
اردیبهشتماه 86 یک جوان 19 ساله به نام روحالله در ایستگاه بهارستان خودش را زیر قطار انداخت. یکی از فروشندگان بلیت در این ایستگاه به رسانهها گفته بود: این جوان را به دفعات در حریم ایستگاه مشاهده کردهام و حتی با هم احوالپرسی هم داشتهایم اما هیچ عکسالعمل غیرعادی از سوی او پیش از اقدام به خودکشی مشاهده نکرده بودم.
اما اردیبهشتماه 86 باز هم آبستن حادثه بود. یک دختر 21 ساله در ایستگاه امام خمینی مرگ زیر قطار را انتخاب کرد اما در این حادثه زنده ماند و دو دستش قطع شد و از ناحیه سر و قفسه سینه آسیب دید.
در تیرماه همین سال بار دیگر مردی میانسال در مترو دست به خودکشی زد. دلیل این اقدام او بیکاری عنوان شد. انگار سال پرحادثه 86 نمیخواست تمام شود. شاید هم حوادث مترویی دست از سر این سال برنمیداشتند. ماههای دی و اسفند هم مترو با حادثه روبهرو بود.
در دی ماه جوانی 27 ساله در ایستگاه دروازهدولت خودکشی کرد و در اسفندماه هم زنی دیگر تن مسافران ایستگاه امام خمینی را لرزاند اما در جریان این حادثه زنده ماند.
سال 87 هم با ادامه این حوادث شروع شد. در نخستین ماه این سال مرد 35 سالهای در ایستگاه حسنآباد خودکشی کرد اما علت اقدامش مشخص نشد.
این سال هم با یک حادثه دیگر تمام شد. در آخرین ماه سال دختر 15 سالهای در ایستگاه مترو شهید نواب صفوی دست به خودکشی زد و جانش را از دست داد. ایستگاه حسنآباد هم شاهد اقدام به خودکشی یک زن جوان بود اما او موفق نشد از این دنیا کوچ کند.
سال 88 پسر 17 سالهای در مترو دروازهدولت دست به خودکشی زد و روز بعد هم ایستگاه طرشت شاهد حادثه مشابهی بود.
در مردادماه سال 90 زنی 40 ساله در ایستگاه نواب خودکشی کرد و در دم جان باخت. اسفندماه همان سال هم دختری 20ساله به خودکشی در ایستگاه خیام اقدام کرد که البته جان سالم به در برد. وی در مجموع چهار بار تلاش کرد با پریدن روی ریلهای قطار خودش را از بین ببرد اما انگار بخت با او یار نبود. مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه درباره وی گفته بود که خانم «ف.م» برای چهارمین بار متوالی است که این اقدام را در ایستگاههای دروازه دولت، شهرری، ملت و خیام در فواصل زمانی مختلف و با اسامی و مشخصات جعلی مرتکب شده و هر بار نیز موجب ایجاد وقفه در خدمترسانی به مسافران شده است.
در سال 91 نیز بنا به آمار مسوولان شرکت بهرهبرداری مترو بیش از شش مورد حادثه خودکشی در ایستگاههای مترو رخ داد.
سال 92 کمی آرامتر سپری شد. حداقل از نظر میزان رسانهای شدن اخبار خودکشی در مترو اما در دیماه این سال اعلام شد مردی 40 ساله در ایستگاه چهارراه ولیعصر دست به خودکشی زده است.
در سال 93 حوادثی از جمله آتشسوزی و
بلند شدن دود در متروی تهران رخ داد اما روز گذشته خبر خودکشی یکی از شهروندان بار دیگر آرامش مترو را برهم زد.
توضیحات فرمانده نیروی انتظامی درباره پیگیری اسید پاشی؛ انتشار تصویرنگاری از متهم به عنوان سرنخ
ایسنا- فرمانده نیروی انتظامی درخصوص انتشار تصویری از متهم احتمالی اسیدپاشی گفت: با مشخصاتی که قربانیان یا آنهایی که در معرض تهدید قرار گرفته بودند، از متهم تصویری ترسیم و تصویرنگاری کرده و آن را بررسی میکنیم، این عکسها تنها به عنوان سرنخ هستند.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین تحقیقات مرتبط با حوادث اسیدپاشی در اصفهان نیز گفت: همچنان در حال بررسی موضوع و سرنخها هستیم و هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم.
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سوالی درباره دستگیری مظنونانی در خصوص این حادثه نیز افزود: اگر کسی دستگیر شود و اعتراف کند و ما در اینباره به قطعیت برسیم حتما به سرعت به رسانهها و افکار عمومی اطلاع رسانی می کنیم؛ ممکن است از هر کسی به موجب ظن و گمان تحقیقاتی صورت بگیرد اما به معنای این نیست که این افراد عامل
اسیدپاشی هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص وقوع اسیدپاشی در شهرهای دیگر از جمله تهران نیز گفت: ما در هیچ شهر دیگری چنین حادثهای نداشتیم در تهران نیز یک نفر اقدام به تهدیداتی در این رابطه کرده بود که دستگیر شد.
متاسفانه افرادی با انگیزه شوخی، ماجراجویی، آزار و اذیت و آب به آسیاب دشمن ریختن، خیال میکنند که میتوانند فضای ناامنی را در کشور ایجاد کنند.
ابهامات واریز میلیاردی به حساب عضو شورا
«جهانصنعت»- طرح موضوع واریز میلیارها تومان پول به حساب یکی از اعضای شورای شهر با توضیحات چمران در تکذیب این موضوع پایان نگرفت. روز سه شنبه عبدالحسین مختاباد در اولین تذکر پیش از دستور در صحن علنی شورا بدون فاش کردن نام فرد مورد نظرش، او را متهم کرد که میلیاردها تومان پول به حسابش ریخته شده و گفت: چطور ممکن است یک نماینده عضو شورای شهر که حق امضا نیز دارد میلیاردها تومان پول در حسابش باشد.
وی با بیان اینکه این چند میلیارد تومان پول در حساب نماینده برای شورا ننگ است و باید این فرد در قبال این پول پاسخگو باشد، گفت: سود این پول نزدیک به یکصد میلیون تومان است و اگر شورا به موضوع رسیدگی نکند، پای سازمان بازرسی کل کشور را به میان خواهد کشید تا آنها به تخلفات چند میلیارد تومانی این عضو شورا رسیدگی کنند اما مهدی چمران، رییس شورای شهر پایتخت میگوید: هیچ نمایندهای در شورا حساب شخصی ندارد که بتواند این مقدار پول را در آن دپو کند.مهدی چمران در گفتوگو با ایسنا در مورد این موضوع افزود: اعضای شورا، شخصا پولی در اختیار ندارند و حتی رییس شورا نیز با دو امضا میتواند پول برداشت کند. وی با بیان اینکه ستادهای زیرمجموعه شورای شهر نیز باید پول مورد نیاز را در داخل ستاد تصویب و با دو امضا دریافت کنند، اظهار کرد: رقم مصوب ممکن است نزدیک رقمی که مختاباد اعلام کرده است باشد اما رقم بودجه در اختیار، این مقدار نیست.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه پول کمیسیون به صورت قطرهچکانی به آنها داده میشود، گفت: اینگونه نیست که پول در اختیار اعضا یک دفعه قرار گیرد و بر همین اساس باید در جلسات بعدی رسیدگی شود.چمران تصریح کرد: ما حساب شخصی در شورا نداریم و هیچ نمایندهای مگر به صورت مشترک، چنین حسابی ندارد. البته ستاد شورایاریها و ستاد هماهنگی سمنها چنین حسابی دارند اما به صورت تکامضا نیست که تنها یک نفر بتواند درباره آنها تصمیم بگیرد.مختاباد نیز در واکنش به تکذیبیه هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران در مورد گشایش حساب شخصی و واریز میلیاردها تومان به حساب یکی از اعضا گفت: هیات رییسه نمیتواند تکذیبیه منتشر کند زیرا این مساله مطرح شده سوال من به عنوان یکی از اعضاست و باید به آن پاسخ داده شود.به گزارش ایلنا، مختاباد گفته است: صحبتهای من در این زمینه بر اساس تحقیقات مشخص صورت گرفته است. این عضو شورای شهر باید پول دریافتی را برگرداند در غیر این صورت تا دو هفته آینده نام او را اعلام خواهم کرد.
کاهش ۶۰۰ هزار نفری زنان شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی
ایلنا- رییس اتحادیه زنان کارگر از کاهش ۶۰۰ هزار نفری زنان شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی در سالهای اخیر خبر داد. سهیلا جلودارزاده با اشاره به اینکه 5/2 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد، اظهار کرد: بیش از یک میلیون نفر از این زنان بیمه نیستند. وی همچنین در مورد عملکرد فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بهبود وضعیت زنان کارگر گفت: این فراکسیون در مدت فعالیت خود بجز طرح افزایش مرخصی زایمان که با منفعتها و ضررهایی همراه بوده، اقدام دیگری برای زنان کارگر انجام نداده است. وی ادامه داد: براساس طرح افزایش مرخصی زایمان زنان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز باید از مرخصی ۹ ماهه زایمان استفاده میکردند که تاکنون این اقدام اجرایی نشده است.