دکتر فخرالدین احمدی دانشآشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم دولت روحانی قرار است سهشنبه برای جلسه رای اعتماد در مجلس حاضر شود اما هجمههای برخی رسانهها علیه او ابهاماتی را درباره سوابق و دیدگاههایش ایجاد کرده است. از جمله اتهامات وی مخالفت با حضور بسیج دانشجویی در دانشگاهها در زمان جنگ است. وی که در دوران دفاع مقدس رییس و مسوول ستاد پشتیبانی جنگ در دانشگاهها بوده است، روز گذشته در گفتوگویی به برخی از شبههها پاسخ داده است.
چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم در گفتوگو با ایسنا درباره مسایل چند روز گذشته توضیحاتی داده است. وی در مروری کوتاه بر بیوگرافی و سوابق علمی و اجرایی خود گفت: بنده چه آن زمان که به عنوان دانشجو در دانشگاه پلیتکنیک تحصیل میکردم و چه در زمان مبارزات انقلاب اسلامی همواره در فعالیتهای مردمی حضور پررنگ داشتم به نحوی که در زمان بازگشت حضرت امام به کشور به دلیل آشنایی که با شهید رجایی داشتم در کمیته استقبال از امام حضور داشته و در مدرسه رفاه نیز در تمام ایامی که امام حضور داشتند، فعالیت میکردم.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سال 1359 با توجه به نیاز آن زمان کشور وارد سپاه پاسداران شده و به عنوان مسوول بخش سازه دفتر فنی سپاه، مشغول به فعالیت شدم.
وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به حضور خود در وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت به دعوت دکتر فرهادی در سال 64 ادامه داد: با حضور در وزارت آموزش عالی به دلیل ارتباطی که با سپاه و آشنایی که با مسایل جنگ داشتم، مسوولیت پشتیبانی ستاد جنگ در دانشگاهها بر عهده بنده قرار گرفت که در آن زمان برای استفاده از تخصصهای اعضای هیات علمی کمیتههای تخصصی در این ستاد تشکیل شد.
وزیر پیشنهادی علوم همچنین با اشاره به اعزام دانشجویان به جبههها با هماهنگی ستاد و بهکارگیری دانشجویان و استادان اعزامی در بخشهای فنی و تخصصی اظهار داشت: در آن زمان برای جلوگیری از عقبماندگی تحصیلی دانشجویان در طرحی با عنوان «دانشجوی رزمنده» پای کلاسهای دانشگاه را به جبههها باز کردیم تا استادان با حضور در کلاسها به دانشجویان درس دهند.
دانشآشتیانی در ادامه با بیان اینکه همزمان با پایان جنگ وارد عرصه بازسازی کشور شده، افزود: ضمن ادامه تحصیل و اخذ مدرک دکترا از امپریال کالج انگلستان در عرصه مدیریت اجرایی وزارت علوم وارد شدم.
دکتر دانشآشتیانی در عین حال با تاکید بر آنکه همه اقدامات در وزارت علوم باید براساس قانون و در چارچوب قانون صورت گیرد، گفت: تمامی موضوعات موجود در وزارت علوم از جمله دانشجویان ستارهدار، استادان بازنشسته و بورسیهها را براساس قانون و در چارچوب قانون پیگیری خواهم کرد.
دانشآشتیانی درباره فعالیتهای سیاسی دانشگاهها نیز گفت: محیطهای علمی مکان جنجالهای سیاسی نیست؛ محیطهای علمی باید با نشاط باشد تا دانشجو در امنیت کافی تحصیل کند.
به گفته وی، وزارت علوم یک وزارتخانه علمی است و باشگاه سیاسی نیست. همه افرادی که در این وزارتخانه هستند افرادی آکادمیک، دانشگاهی و در عین حال مومن و متدین هستند؛ بنابراین باید به آنها اعتماد کرد.
وی ادامه داد: ورود گروههای سیاسی به دانشگاه، سم مهلکی برای دانشگاه است؛ البته این به معنای آن نیست که دانشجو سیاست نداشته باشد و با آن بیگانه باشد، اما دخالتهای از بیرون برای دانشگاه بحرانساز است.
دانشآشتیانی با تاکید بر اینکه «بنده به هیچ عنوان مخالف فعالیتهای سیاسی دانشجویان نیستم» بر فعالیت و پویایی کانونها، انجمنها و تشکلهای دانشجویی در چارچوب آییننامه و ضوابط تاکید کرد.
وزیر پیشنهادی علوم با تاکید بر اینکه وابسته و وامدار هیچ حزب و گروه سیاسی و... نیست، ادامه داد: بنده با تیمها و افراد مختلف کار کردهام اما شخصیت مستقلی هستم.
ایده و طرحهای خود را دارم. کاراکتر من سیاسی نیست؛ من یک مدیر اجرایی هستم و کارشناس تعلیم و تربیت. بنده 16 سال در دانشگاه و وزارت علوم بودم. از زیر و بم مسایل آموزش عالی آگاهی دارم و میدانم چگونه کشتی بحرانزده آموزش عالی را به ساحل امن برسانم.
دانشآشتیانی در پاسخ به برخی اخبار مبنی بر مخالفت وی با حضور بسیج در دانشگاهها نیز گفت: کسی که تمام زندگی خود را برای انقلاب و نظام گذاشته است چگونه میتواند بگوید با بسیج مخالف است؟ در آن زمان که دوران دفاع مقدس بود بسیج به عنوان پایگاه نظامی وجود داشت که سهم بسیاری در جبهه و جنگ داشت. آن زمان تشکلی به نام بسیج دانشجویی وجود نداشت که بنده مخالف حضور آنها در دانشگاهها باشم.
وی با اشاره به تاکید حضرت امام(ره) بر بسیج علمی در دانشگاه بعد از پایان جنگ تحمیلی گفت: امام در بیانیهای تاکید داشتند که دانشگاهها با تولیدعلم باید بتوانند کشور را به سوی توسعه و پیشرفت سوق دهند که برنامهریزی برای بسیج علمی در دستور کار قرار گرفت. ضمن آنکه با حضور بسیج به عنوان یک پایگاه نظامی صرف در دانشگاه موافق نبودیم اگرچه برنامههایی برای جذب دانشجویان علاقهمند به بسیج در دانشگاهها اجرا کردیم.
وی ادامه میدهد: کاراکتر من وارد شدن به دعواها و مسایل سیاسی نیست؛ من یک شخصیت آموزشی و تربیتی هستم و تمام ادعاها مبنی بر حضور بنده در حوادث 78 و 88 هم کذب است.
وی گفت: من شخصیت سیاسی نیستم اما دیدگاه سیاسی خودم را دارم و سیاست را خوب میفهمم اما معتقدم هرچیزی در جایگاه خود. من اعتقاد دارم از مشارکت همه گروهها و قشرهای مختلف متعهد و در چارچوب نظام باید استفاده کرد اما این به معنای وابستگی به آنها نخواهد بود.
از سوی دیگر محمدرضا خباز نیز روز گذشته درباره اتهامات وارد شده به وزیر پیشنهادی گفت: اتهامات به دانشآشتیانی سیاسی و غیرواقعی است.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری تاکید کرد: از روز چهارشنبه که رایزنیها صورت گرفته و واقعیتها بیان شده است، خوشبختانه جو مجلس آرام شده و امیدواریم که نمایندگان شرایط خاص و ویژه دانشگاهها را مدنظر قرار دهند.
محمدرضا خباز در گفتوگو با ایلنا درخصوص گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم گفت: آقای دانشآشتیانی در خانوادهای روحانی و مذهبی بزرگ شدهاند و پدرشان در مجلس اول نماینده تفرش و آشتیان بودند و میتوان گفت ایشان فرزند مجلس هستند.
وی دانشآشتیانی را شخصیت برجسته علمی، دانشگاهی و فرهنگی دانست و اظهار داشت: آقای دانشآشتیانی سالها در وزارت علوم در حد معاونت وزارت علوم، خدمات برجستهای را در این وزارتخانه و برای نظام انجام دادهاند و سالها در معاونت امور جنگ و ایثارگران وزارت علوم در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتند.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری با اشاره به اقدام برخی از نمایندگان تندرو در زمان قرائت نامه معرفی ایشان به مجلس تصریح کرد: آنچه قابل اهمیت است این است که ایشان هنوز معرفی نشده بودند از شب قبل تخریبها، تهمتها و افتراءها نسبت به ایشان، آن هم از سوی سایتهای منسوب به نهادهای انقلابی شروع شد که این جای تاسف بسیاری دارد که با چه مجوزی امکانات کشور در اختیار یک جناح سیاسی قرار میگیرد و علیه کاندیدای دولت تشویش اذهان عمومی و تخریب و تهمت میکند.
خباز اتهامات وارد شده به دانشآشتیانی را عاری از حقیقت و سیاسی خواند و افزود: یکی از اتهامات این است که ایشان سالها معاون دکتر معین بوده است در حالی که آقای دانشآشتیانی از زمان قبل از آقای معین و در زمان وزارت دکتر فرهادی در وزارت علوم حضور داشتند و ثانیا مگر معاونت وزارت در دوران آقای معین بودن، جرم محسوب میشود؟ آقای معین هم در سال 84 از سوی شورای نگهبان تایید شده بود و این مباحث نشان میدهد که اتهامات بیشتر سیاسی است.
وی در رابطه با اتهام مخالفت دکتر آشتیانی با بسیج نیز ابراز داشت: از سوی ایشان یک نقل قول تحریفشده، منتشر شد و آن هم مربوط به اوایل انقلاب بوده است.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درباره اتهام حضور دانشآشتیانی در حوادث سال 88 یادآور شد: ایشان بیان کردند که در سال 88 حضور نداشتند و آن را تکذیب نمودند. از سوی دیگر آقای دانشآشتیانی بیان کردند مسوولیتهایشان در وزارت علوم معاونتهای سیاسی نبوده بلکه بیشتر جنبه اجرایی داشته است.
خباز در پاسخ به این سوال که آیا فضای مجلس نسبت به دانشآشتیانی تلطیف شده است، بیان کرد: از روز چهارشنبه که رایزنیها صورت گرفته و واقعیتها بیان شده است، خوشبختانه جو مجلس آرام شده و امیدواریم که نمایندگان شرایط خاص و ویژه دانشگاهها را مدنظر قرار دهند.
بخشی از داروهای سرطانیها رایگان میشود
ایسنا- رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در جهت حمایت مالی بیش از پیش از بیماران خاص، صعبالعلاج و نیازمند از رایگان شدن بخشی از داروهای بیماران سرطانی و شیمی درمانی از هفته جاری خبر داد.دکتر رسول دیناروند با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت حمایت مالی بیش از پیش از بیماران خاص، صعبالعلاج و نیازمند در جهت اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: بخش عمدهای از داروهای بیماران خاص رایگان است. فرانشیز پرداختی بیماران صعبالعلاج نیز چه در بخش سرپایی و چه بستری 10 درصد است. بنابراین اکنون هم این بیماران حمایت میشوند.وی در اینباره افزود: برای بیماران سرطانی که سهم سنگینی از هزینههایشان دارند بسته لازم جهت حمایتهای بیشتر طراحی شده است. تعداد این بیماران زیاد نیست اما داروهایشان گرانقیمت است. به دنبال اقدامات انجام شده از هفته آینده این بسته خدمتی آغاز میشود. به این ترتیب بخشی از داروهای بیماران سرطانی و شیمی درمانی رایگان میشود.
مکملهای لاغری و جنسی در صدر مصرف
ایسنا- مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به دلایل مختلف گرایش مردم به مکملها زیاد شده است، گفت: متاسفانه بخشی از این درخواستها از کانالهای غیرقانونی و قاچاق تامین میشوند که نمیتوان آمار دقیقی از میزان مصرف آنها ارایه کرد.
امیرحسین جمشیدی افزود: اگرچه مکمل و دارو از نظر مواد موثره شبیه هم هستند که به عنوان نمونه در مورد ویتامینها اگر دوز آن از یک حد بالاتر رود دارو تلقی میشود اما هیچگاه نباید روی بسته بندیهای مکملها از عنوان داروی پیشگیری از فلان بیماری استفاده شود.
وی درخصوص اینکه مصرف کدام مکملها بیشتر است، تصریح کرد: مکملهای مربوط به قد و وزن همچون چاقی و لاغری و مکملهای جنسی مصرف بیشتری در بین هموطنان دارند.
کاهش 40 درصدی وابستگی دانشگاه آزاد به شهریه
مهر- رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا سال 96 وابستگی دانشگاه آزاد به درآمدهای شهریه تا 40 درصد کاهش مییابد.
دکتر حمید میرزاده درخصوص تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد و اینکه دورانی که مربوط به ریاست دکتر دانشجو بوده حذف شده است، گفت: این سوال را باید از مسوولان تحقیق و تفحص پرسید.
وی درباره وابستگی درآمدهای دانشگاه آزاد به شهریه نیز گفت: دانشگاه آزاد برنامه چهار سالهای را برای کاهش وابستگی دانشگاه به شهریه آغاز کرده که یک سال آن طی شده و یکی از برنامههای آن حمایت از ایدهها و فناوریهای دانشجویان و فارغالتحصیلان است.
رییس دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد دارای 33 پارک علمی و 48 مرکز رشد میباشد که قرار است تا آخر سال 96 شرکتهای دانش بنیان دانشگاه به 800 شرکت دانش بنیان افزایش یابند و همچنین تا پایان سال 96 وابستگی دانشگاه به درآمد شهریه 40 درصد کاهش یابد.