شیوهنامه اجرایی تشدید مجازات دانشجویان متخلف تدوین شد؛ اخراج، مجازات استفاده از پایاننامه دیگران
بعد از تاکیدهای رییسجمهور و معاونان وزارت علوم بر لزوم برخورد با تقلب علمی، شیوهنامه اجرایی تشدید مجازات دانشجویان متخلف بالاخره تدوین شد و قرار است به زودی اجرایی شود. گرچه برخی معتقدند برخورد با تخلفات به تنهایی برای جلوگیری از وقوع آنها کافی نیست و آنچه باید اصلاح شود روندی است که دانشجویان را به طور گسترده به سوی خرید و فروش پایاننامه و مقاله برده است. با این حال وجود شیوهنامهای برای مجازات دانشجویان میتواند آغازی برای جلوگیری از این تخلفات باشد.
معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از تدوین این شیوهنامه توسط این سازمان خبر داد. به گفته ابوالحسن ریاضی در گفتوگو با ایسنا پیشنویس این شیوهنامه با توجه به تغییر ساختار هرم دانشجویی کشور و افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین سیاست وزارت علوم در ارتقای کیفی دانشگاهها تدوین شده است.
او در مورد مواردی که این شیوهنامه به آن پرداخته است، توضیح داد: در این شیوهنامه تخلفاتی مانند استفاده از پایاننامه دیگران، استفاده از مقالات دیگران، استفاده از منابع بدون ذکر نام، خرید و فروش
پایاننامه و ... مورد بررسی قرار گرفته شده و مجازاتها متناسب با هر تخلف در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مورد مجازاتهای در نظر گرفته شده، اظهار کرد: مجازاتهایی از قبیل محرومیت از تحصیل، محرومیت از آزمونها و ... متناسب با هر تخلف در نظر گرفته شده است. شدیدترین مجازات برای تخلف استفاده از پایاننامه دیگران است که مجازات این تخلف اخراج دانشجو از دانشگاه است.
ریاضی به این سوال که این آییننامه چه زمانی به مرحله اجرا میرسد،گفت: تعیین زمان دقیق اجرای آن جزو مسوولیتهای سرپرست وزارت علوم است اما امیدواریم این آییننامه تا پایان آذرماه به مرحله اجرا برسد.
خرید و فروش پایاننامه و مقاله به وفور در اطراف مراکز دانشگاهی از جمله میدان انقلاب تهران در جریان است. شرکتهایی که اقدام به تهیه این مقالات و پایاننامهها میکنند با عنوان شرکتها و دفاتر پژوهشی مشغول به فعالیت هستند و هیچگونه قانونی برای برخورد با آنها وجود ندارد. با وجود اینکه تخلف اینگونه مراکز محرز به نظر میرسد، از نظر حقوقدانان به دلیل عدم جرمانگاری از نظر قانونی، فعالیتهایشان بدون هیچ مزاحمتی ادامه داردگزارشهای گوناگون از خرید و فروش پایاننامه حاکی از این است که قیمت پایاننامه آماده برای رشتههای مختلف بین 600 هزار تا سه میلیون تومان در نوسان است و تهیهکنندگان پایاننامهها به نسبت میزان کار و رشته متقاضی خرید، هزینهای از او دریافت میکنند.
از سوی دیگر خریداران این پایاننامههای آماده و مقالهها، به دلیل تبادلنظر با اساتید و اعلام نظر آنها به تهیه کننده پایاننامه، شانس بسیاری برای پنهان ماندن اقدامشان دارند. به طوری که بسیاری از این پایاننامهها بدون اینکه راز تقلبی بودنشان فاش شود وارد کتابخانه دانشگاهها میشوند و دانشجویان بابت آنها نمره قبولی میگیرند.
رییسجمهور 22 مهرماه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مساله کپیبرداری و تقلب علمی در دانشگاهها گفته بود: شان علمی کشور به هیچ وجه نباید زیر علامت سوال قرار گیرد بنابراین دستگاههای مرتبط باید برای مقابله با اینگونه اقدامات فعال شوند.
رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران تایید کرد؛
استفاده برخی پیمانکاران شهرداری از کودکان کار
ایلنا- رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران در مورد کودکانی که با یونیفرم شهرداری در سطح شهر به جمعآوری زباله میپردازند، گفت که من این مساله را رد نمیکنم؛ ممکن است در زمینه تذکر دادن به پیمانکاران برای عدم استفاده از این افراد گاهی سهلانگاری کرده باشیم.
مصطفی فیضی در ارتباط با حادثه فوت مرحوم علی چراغی در درگیری با ماموران پیمانکار منتسب به شهرداری تهران گفت: زمانی که کار را به پیمانکار واگذار میکنیم همه مسوولیتها بر اساس قانون بر عهده پیمانکار است.البته این توضیح من مانع مسوولیت ما در این زمینه نیست اما مسولیت مستقیم پیگیری این مساله با سازمان ما نیست.
وی ادامه داد: این اتفاق مانند آن است که شما خانهتان را به دست پیمانکار دهید تا آن را بسازد اما در این حین کارگری در چاه بیفتد؛ قطعا این اتفاق شما را در این زمینه مسوول نمیکند. البته این به معنای بیتفاوتی ما به فوت یا ضرب و جرح شهروندان نیست بلکه این حادثه از نظر قانونی در چارچوب رسیدگی ما نمیگنجد. ما با پیمانکار قرارداد بستیم و پیمانکار هم اگر از سوی قانون مقصر شناخته شود، موظف به پاسخگویی در مورد این مساله است.
رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که شهرداری تهران صلاحیت پیمانکاران را از چه طریقی احراز میکند، گفت: ما صلاحیتهای عمومی را از مراجع ذیربط استعلام و در حوزههای فنی نیز رتبهها و سوابق عملکردی پیمانکار را بررسی میکنیم.
فیضی در ارتباط با حد مجاز برخورد پیمانکاران با دستفروشان گفت: ما در ارتباط با دستفروشان با شکایات مردمی فراوانی روبهرو هستیم و ساماندهی هم به این شکل است که به آنها میگوییم در اینجا بساط نکنید و معمولا دستفروشان هم در برابر این حرف مقاومت میکنند.
وی ادامه داد: مخاطب این طرح به طور عمده قشر آسیبپذیر هستند و برخورد با این اقشار معمولا واکنش احساسی مردم را برمیانگیزد اما به طور حتم ماموران اجازه برخورد فیزیکی ندارند و اگر چنین اتفاقی رخ دهد ما وظیفه برخورد با آنها را داریم.
رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران در مورد پیمانکارانی که برای جمعآوری زباله از کودکان کار استفاده میکنند، گفت: جمعآوری زباله در شهر تهران به پیمانکار واگذار میشود و بخش جمعآوری پسماند خشک، نیز بخشی از آن است که بدون هیچ هزینهای ایجاد درآمد میکند؛ بنابراین در این حوزه گاهی شاهد انجام اقدامات غیرقانونی هستیم که ارتباطی به پیمانکار شهرداری ندارد.
فیضی توضیح داد: برخی اشخاص، افراد کم سن و سال را اجیر میکنند که صبحها زبالههای خشک را جمعآوری کنند که ما به آنها «کولهای» یا «کتفی» میگوییم، البته ما ضابط اجرایی نیستیم که آنها را جمعآوری کنیم.
وی در پاسخ به این مساله که برخی از این کودکان دارای یونیفورمی با نشان شهرداری هستند، افزود: من این نکته را قبول میکنم و نمیخواهم از آن فرار کنم؛ درست است که برخی از آنها لباس فرم دارند اما این افراد کارمند ما نیستند و از سوی پیمانکار پیمانکاران به کار گرفته میشوند.
فیضی تصریح کرد: قطعا در این زمینه وظایفی داریم و باید در مورد آن تذکر دهیم که ممکن است در زمینه تذکر دادن گاهی سهلانگاری کرده باشیم.
۶ کشته و ۲۱ مجروح در تصادف اتوبوس اسکانیا
مهر- جانشین فرمانده پلیس راه از وقوع تصادف بین اتوبوس اسکانیا و کامیون بنز خبر داد و گفت: این حادثه شش کشته و ۲۱ مجروح بر جای گذاشته است.
سرهنگ صمد اسفندیاری به تشریح جزییات این حادثه پرداخت و افزود: ساعت چهار بامداد چهارشنبه کامیون بنز از سمت محور آشخانه به بجنورد (مسیر غرب به شرق) در حال حرکت بود که با یک دستگاه اتوبوس مسافربری اسکانیا که در مسیر عکس کامیون حرکت میکرد، برخورد کرده و ۴۴ مسافر اتوبوس دچار حادثه شدند.
وی افزود: اتوبوس مسافربری از سمت مشهد به قائمشهر در حال حرکت بوده که به دلیل بی احتیاطی کامیون بنز و تجاوز به سمت چپ دچار حادثه شده است.
جانشین فرمانده پلیس راه اعلام کرد: اتوبوس اسکانیا به موسسه ایران پیمای قائمشهر تعلق دارد.
وی همچنین از واژگونی یک دستگاه اتوبوس مسافربری ولوو در ساعت ۴:۴۰ بامداد خبر داد و گفت: این اتوبوس نیز در کیلومتر ۱۷ محور چمن بید جنگل گلستان دچار حادثه شده که به دنبال آن دو مسافر کشته و ۱۰ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
سرهنگ اسفندیاری با بیان اینکه علت این حادثه تخطی از سرعت مطمئنه اتوبوس مسافربری گزارش شده است، خاطرنشان کرد: اتوبوس از سمت رشت به مشهد مقدس در حال حرکت بود.
رییس سازمان غذا و دارو:
سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد
ایسنا- رییس سازمان غذا و دارو با بیان برنامهها و اهداف غذا و دارو در سال 93 گفت: داروهای ضد سرطان عمدتا وارداتی هستند و با وجود حمایت بیمه اما نوع گرانتر داروها حمایت کامل نمیشود و ما به دنبال کاهش قیمت داروهای وارداتی هستیم.
رسول دیناروند در همایش معاونان غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: این همایش با هدف تعیین برنامهها و اولویتهای سازمان در سال 93 تشکیل شده است. این در حالی است که سیاستهای وزارت بهداشت طرح تحول سلامت و نقش معاونان غذا و دارو در تحقق اهداف مشخص شده است.
دیناروند ادامه داد: امسال چند کار اساسی باید انجام شود که شامل پایش و ارزیابی وضعیت آلایندهها و سموم فرآوردههای کشاورزی و غذایی است. همچنین طرح پایش سراسری در حال انجام است که تا پایان سال 93 نهایی میشود.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: سال آینده باید وظایف قانونی خود را انجام دهیم تا کیفیت سلامت فرآوردهها تضمین شود. اولویت دوم نیز استفاده از سامانههای پایانهای و فناوری اطلاعات در فرآیند کاری سازمان است به طوری که تمام فرآوردههای غذایی، آرایشی، بهداشتی، دارو، مکمل، تجهیزات پزشکی و طب سنتی تنها با مجوز وزارت بهداشت امکان ورود به بازار را خواهند داشت.
وی تاکید کرد: بنابراین باید کارمان شفاف و دقیق باشد تا هم به کسب و کار مردم خدشه وارد نشده و هم فرآورده بیکیفیت وارد بازار نشود. از طرفی میتوانیم با بازار قاچاق محصولات تقلبی برخورد کنیم.
وی چالش اصلی در بحث نظارت را کمبود امکانات اعلام کرد و گفت: راهحل آن این نیست که دولت بزرگ شود و استخدامها افزایش یابد. ما به حداقلهایی نیاز داریم که پیگیر آن هستیم. از طرفی باید از ظرفیت بخش غیردولتی استفاده کنیم. در این راستا تفاهمنامهای با انجمنها، مراکز غیردولتی و حتی مراکز دولتی خارج از وزارت بهداشت خواهیم بست.
دیناروند ادامه داد: البته بخشی از وظایف حاکمیتی است و قابل واگذاری نیست. چالش بعدی این است که با پیشرفتهای علم و تغییر زندگی نحوه تقلب متفاوت و پیچیدهتر شده بنابراین نیازمندیم که تجهیزات کنترل کیفیت را ارتقا دهیم. این موضوع هزینه میخواهد که البته قولهایی گرفتهایم تا بتوانیم تجهیزات را در قطبها و مبادی ورودی کشور ارتقا دهیم.
رییس سازمان غذا و دارو در مورد وضعیت قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی گفت: آمار دقیقی در دست نیست چراکه تعیین آن سخت است اما آنچه نمیتوان کتمان کرد این است که متاسفانه در تمام اقلام آرایشی، غذایی، تجهیزات، بهداشتی، دارو و مکمل قاچاق وجود دارد.
وی ادامه داد: فرآوردههای قاچاق بیکیفیت هستند و در دنیا مرسوم است که برندهای مشهور از مبادی رسمی جابهجا میشود و به همین دلیل چون هزینه بالایی دارد قاچاق جایگزین آن میشود و با هزینه کم بازار را جذب میکند.
وی با خطرناک اعلام کردن محصولات قاچاق گفت: نمونههای زیادی از آسیب جدی به سلامت مردم و حتی مرگ و میر با مصرف فرآوردههایی نظیر لاغری، افزایش قد و زیبایی وجود دارد.
دیناروند در رابطه با افزایش آمار سرطان در کشور گفت: ذکر عنوان سونامی سرطان که گفته میشود صحت ندارد چرا که سونامی به معنی چند برابری سرطان است در حالی که در کشور چنین نیست.
وی ادامه داد: سالها نظام ثبت سرطان را داریم و برای سال 93 پیشبینی میشود که 85 هزار مورد جدید سرطان داشته باشیم که البته 50 درصد آن با اقدامات پزشکی درمان میشوند به طوری که در سرطانهای کودکان 85 درصد قابل درمان است.
وی مهمترین کار را در بحث سرطان پیشگیری دانست و گفت: در کشورهای پیشرفته میزان بروز سرطان پنج برابر ایران است که دلیل آن تغییر شیوه زندگی و افزایش امید به زندگی است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای ضدسرطان به طور عمده وارداتی هستند البته دو تا سه شرکت تولید آنها را شروع کردهاند و سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل است اما هیچگاه اولویت سلامت مردم را رها نمیکنیم و دولت نیز حمایت میکند.
وی ادامه داد: سالانه بیش از 100 هزار بیمار نیازمند شیمیدرمانی در کشور وجود دارد و هزینهای که برای آنها میشود 900 میلیارد تومان است که 10 درصد را بیماران و 90 درصد را بیمهها و وزارت بهداشت میپردازند.
دیناروند تصریح کرد: تعداد داروهایی که بیمهها حمایت نمیکنند کم است البته برخی را وزارت بهداشت حمایت میکند و برخی نیز از آنجا که نوع ارزانتر آن در بازار وجود دارد، نوع گرانتر حمایت کامل نمیشود و بیمار باید مابهالتفاوت آن را بپردازد.
وی گفت: تلاش میکنیم که قیمت واردات داروهای ضدسرطان و سهم پرداختی بیماران کاهش یابد چراکه مبنای پوشش بیمه قیمت ارزانتر است که البته اشتباه هم نیست. تنها اعتراضی که به بیمهها داشتهایم این است که قیمت ارزانتر در شرایطی باید مبنای بیمه باشد که داروی مربوطه پوشش کافی و سراسری داشته باشد.
وی گفت: این در حالی است که گاهی بیمهها این موضوع را رعایت نمیکنند و ممکن است دارویی که حتی در بازار نباشد یا در استانی خاص وجود دارد را مبنا قرار دهند.
احمدیمقدم با تشریح سرنخهای حوادث اصفهان؛
طبرای اسیدپاشی مجازات ویژه منظور شود
فارس- فرمانده ناجا با بیان اینکه برای اسیدپاشی باید مجازات ویژه منظور شود، گفت که وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی به سرنخهای خوبی در زمینه پرونده اسیدپاشی اصفهان رسیدهاند.
سردار سرتیپ اسماعیل احمدیمقدم صبح دیروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر خود به اصفهان اظهار کرد: هدف از سفر به این شهر برای برنامهریزی دورهای در همه استانهاست که در این سفرها بازدید و ارزیابی دورهای صورت میگیرد که استان اصفهان یازدهمین استان کشور است که در این زمینه مورد ارزیابی قرار گرفته است.وی با اشاره به حوادث اخیر اسیدپاشی در اصفهان و اینکه آیا تاکنون کسی در این زمینه دستگیر شده است؟ گفت: طبق برنامهریزیها و پیگیریهایی که صورت گرفته است، تاکنون شخص خاصی در زمینه پرونده اسیدپاشی در اصفهان دستگیر نشده است اما وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی به سرنخهای خوبی در این زمینه رسیدهاند اما مجرم را نتوانستهاند دستگیر کنند و آنچه مسلم است این است که در پرونده اسیدپاشی اصفهان این قضیه یک جریان باندی نیست و یک اقدام فردی است.
فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در صورتی که این پرونده به صورت باندی بود، برای نیروی انتظامی کشف عوامل آن راحتتر بود اما مساله مهم این است که از تکرار این حوادث در کشور جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 600 تا 700 پرونده اسیدپاشی در کشور گزارش و کشف میشود، گفت: باید در کشور برای این جرم مجازات شدیدی منظور شود.
وی تاکید کرد: حادثه اسیدپاشی اخیر در اصفهان تا حدودی قبح اجتماعی این جرم را افزایش داد و این قضیه نیاز به بازدارنده دارد تا از تکرار آن جلوگیری شود، چنانچه ما در سایر نقاطی که در این زمینه حساسیتهای بیشتری را احساس کردیم، نظارت ویژهای داشته و اکنون با کاهش روند اسیدپاشی روبهرو بودهایم.
احمدیمقدم اضافه کرد: البته اسیدپاشی در کشور به سود اموال بوده است تا افراد، اما در کل کار اسیدپاشی کار خطرناکی است و باید در این زمینه اقدامات ویژه بازدارندهای صورت گیرد.
ابتکار و قالیباف به مجلس فراخوانده شدند
فارس- عضو فراکسیون محیطزیست مجلس از فراخواندن ابتکار و قالیباف به مجلس برای بررسی علل آلودگی هوای تهران خبر داد.
مهرداد بائوج لاهوتی با اشاره به آلودگی هوای تهران اظهار داشت: به منظور بررسی آلودگی هوای تهران و همچنین دیگر مسایل و چالشهای زیستمحیطی در فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی مصوب شد تا دو جلسه مجزا با معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیطزیست و همچنین محمدباقر قالیباف شهردار تهران در خانه ملت برگزار شود.
عضو فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه هنوز زمان مشخصی برای برگزاری این جلسات تعیین نشده است، افزود: دعوت از ابتکار برای پاسخگویی و بررسی آلودگی هوای تهران در کنار دیگر معضلات زیستمحیطی در اولویت قرار دارد.
لاهوتی با اعلام اینکه دبیرخانه فراکسیون محیطزیست مجلس در حال هماهنگی برای تحقق این مهم است، بیان داشت: انتظار میرود در هفته آینده مجلس با رییس سازمان محیطزیست و شهردار تهران تشکیل جلسه دهد.
فعالیت 18 گرمخانه اضطراری در تهران
ایسنا- رییس سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به فعالیت 10 گرمخانه اضطراری در شهر تهران گفت که تا پایان آبانماه امسال این تعداد به 18 گرمخانه میرسد.
حسین زارعصفت گفت: موضوع کارتنخوابها پدیدهای است که همزمان با رشد شهرها رخ میدهد، در تهران نیز این مساله وجود دارد و شهرداری تهران به طور ویژه ساماندهی بیخانمانها و ارایه خدمات به کارتنخوابها را دنبال میکند. وی تاکید کرد: با شروع فصل سرما اقدامات ویژهای در شهر تهران آغاز شده و زیرساختهای بیشتری فراهم میشود.
زارعصفت با اشاره به لزوم مشارکت مردم در حل معضلات اجتماعی گفت: رسانهها در جذب این مشارکتها نقش برجستهای دارند، باید از طریق رسانهها این پیام به جامعه منتقل شود که نباید نسبت به گروههای در معرض آسیب و بیخانمانها بیتوجه باشیم و بسترهای کمک مردمی به این گروه را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به کمک دانشجویان به کارتنخوابها در ماه رمضان گفت: خوشبختانه این توجه به وجود آمده و توجه به مسایل محرومیت اجتماعی و کارتنخوابها ایجاد شده است. قطعا ایجاد فرهنگ حرمت گذاشتن به این افراد با اقدامات فرهنگی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه گرمخانه فرامنطقهای داریم و بحث احداث گرمخانههای اضطراری هم از دو ماه پیش شروع شده است. برای بانوان هم چهار مرکز راهاندازی شده و در تلاش هستیم کمپهای ترک اعتیاد زنان را تقویت کنیم.
هشدار نسبت به مصرف ریتالین توسط دانشآموزان
ایلنا- معاون اجتماعی ناجا نسبت به مصرف ریتالین در بین دانشآموزان هشدار داد. سردار سعید منتظرالمهدی اظهار داشت: متاسفانه مصرف برخی مواد مانند ریتالین در بین دانش آموزان در حال رواج یافتن است اما شیوع ندارد.
وی تصریح کرد: ریتالین در گذشته مصرف درمانی داشته و برای درمان کسانی که دارای مشکلات و عقب ماندگیهای ذهنی بودند، برای اینکه حاضرالذهن شوند و کمتر بتوانند استراحت و بیشتر مطالعه کنند، مورد استفاده قرار میگرفت.
معاون اجتماعی ناجا تاکید کرد: مصرف ریتالین در واقع پیش درآمد مصرف یکسری از مواد مانند متامفتامینها است که در راس آنها مخدر شیشه با نامهای مختلف اکس تازی و یخ است.
یکسوم آمبولانسهای کشور فرسوده هستند
ایسنا- رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور گفت: تعداد پایگاههای اورژانس 115 در سطح کشور 80 درصد در طول چند سال اخیر رشد یافته است.
دکتر امین صابری نیا در حاشیه گردهمایی مدیران حوادث و فوریتهای پزشکی کشور افزود: هماکنون 2078 اورژانس 115 در قالب پایگاههای شهری و روستایی در سطح کشور فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه هماکنون 3000 ناوگان آمبولانس در سطح کشور فعالیت دارند، افزود: 1000 آمبولانس از این تعداد فرسوده هستند و با خرید آمبولانس جدید باید تعویض شوند.
دکتر صابرینیا از کمبود 7000 نیروی پرسنل اورژانس در سطح کشور خبر داد و گفت: ارتقای کیفیت امدادرسانی و خدمات پیش بیمارستانی با تامین نیروی انسانی میسر است.
رییس حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر متوسط روزانه به چهار نفر در سطح کشور به وسیله اورژانس هوایی که از مردادماه امسال فعالیت خود را در 15 دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز کرده، امدادرسانی میشوند.
وی خرید «مدیکوپتر» را از برنامههای اورژانس هوایی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر از بالگردهای ترابری برای انتقال بیماران در اورژانس هوایی استفاده میشود. به گفته وی، مدیکوپترها بالگردهای اختصاصی برای حمل ونقل بیماران و امدادرسانی هستند.
جدیدترین آمار از شکایات زیرمیزی پزشکان
مهر- رییس سازمان نظام پزشکی ایران، با اعلام اینکه در 10 روز اخیر تعداد شکایات قابل رسیدگی مربوط به خدمات تعرفهای و بستری براساس مستندات در سامانه 1690 کمتر از 100 مورد بوده است، گفت: ویزیت پزشکان، فقط یک نرخ دارد.
دکتر علیرضا زالی افزود: این آمار از پانزدهم آبانماه که طرحهای نظارتی در قالب استفاده از سامانه 1690 برای رسیدگی به تخلفات در حوزه تعرفههای پزشکی و زیرمیزی به دست آمده است، افتخاری دیگر برای جامعه پزشکی به شمار میرود. وی تصریح کرد: در واقع تعداد شکایات رسیدگی شده کمتر از انگشتان دست است، چراکه این آمار نشان میدهد پزشکان ما با برنامه روشن ملی گام برمیدارند. زالی افزود: امروز باید اعلام کنیم که جامعه پزشکی از این آزمون پرافتخار سربلند و پیروز شدهاند.
همچنین رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران در حاشیه این همایش، به خبرنگاران گفت: اکنون ویزیت تمامی پزشکان در مراحل مختلف ارایه خدمت به بیمار فقط یک نرخ دارد اما لازم است که یک نوع طبقهبندی ویزیت در کشور وجود داشته باشد.وی افزود: اکنون نرخ ویزیت پزشکان برای کودکان، افراد مسن، بیماران عفونی و بیمارانی که شرایط خوبی ندارند طبقهبندی نشده و فقط بحث زمان معاینه لحاظ شده است که باید در این زمینه طبقهبندی ویزیت صورت گیرد. زالی با بیان اینکه ویزیت پزشکی در ایران نسبت به تمام مناطق پیرامون کشور پایینترین نرخ است، افزود: ویزیت پزشکان ما به نرخ واقعی نیز نزدیک نشده و در نظام تعرفه گذاری باید طبقهبندی ویزیت را لحاظ کنیم تا ویزیت ساده، تخصصی، جامع و مشاوره نظیر دیگر کشورها در ایران نیز نرخهای متفاوتی داشته باشد.