صبح دیروز حدود سه هزار نفر از مردم بروجرد در مراسم تشییع پیکر محسن خشخاشی، دبیر فیزیک دبیرستان پسرانه حافظی که دو روز پیش توسط یکی از دانشآموزان آن مدرسه به قتل رسیده بود، شرکت کردند. به گزارش ایلنا، جنازه این معلم با حضور پلیس به صورت مستقیم از خانه به آرامگاه دارالسلام منتقل شد. حضور پلیس و ماموران نهادهای نظارتی نیز در این تجمع پرشمار بود.
هنگامی که مردم حاضر مقابل اداره آموزش و پرورش از انتقال جنازه به دارالسلام مطلع شدند، به سمت این آرامگاه که در شمال شهر بروجرد و بالای منطقه رودکی واقع شده است، حرکت کردند.
پس از آن بیش از یکصد معلم که در مراسم تشییع جنازه مرحوم خشخاشی شرکت کرده بودند در اعتراض به نحوه برگزاری مراسم به مقابل اداره آموزش و پرورش رفتند. یکی از معلمان حاضر در تجمع با انتقاد از محدودیتهای ایجاد شده برای شرکتکنندگان در مراسم تشییع جنازه مرحوم خشخاشی گفت: حتی یک بلندگو هم در اختیار صنف معلمان قرار ندادند تا مطالب خود را بیان کنیم یا برای معلم کشته شده مداحی کنیم.
وی در تشریح فضای مراسم افزود: در این مراسم فردی از جانب فرمانداری پشت بلندگو قرار گرفته بود که متنهای از پیش آماده شده را میخواند.
دو روز پیش دبیر فیزیک دبیرستان حافظی بروجرد بر اثر اصابت ضربات چاقوی یکی از دانشآموزان خود جان باخت. مسوولان آموزشوپرورش استان لرستان در توضیح جزییات این قتل اعلام کردند که متاسفانه این دانشآموز در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل بوده است. این دانشآموز غیبتهای متوالی داشته و در درسهایش نیز ضعیف بوده که معلم وی خواستار حضور والدینش در مدرسه میشود. پس از حضور والدین، این دانشآموز به کلاس برمیگردد و معلم از او میخواهد برای موجهکردن غیبتش به دفتر مدرسه مراجعه کند که او با چاقو به جان معلم میافتد.
دکتر کورش محمدی، استاد دانشگاه و رییس انجمن آسیبشناسی اجتماعی ایران درباره علل و انگیزههای این فاجعه انسانی در مدرسه که کانون اصلی تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان است به ایسنا گفت: باید مواجهه متولیان امر و رسانهها با این موضوع مدیریت شده باشد. این حادثه موجب جریحهدار شدن افکار عمومی شد و جای تسلیت به جامعه معلمان دارد. باید تاسف خورد که یک معلم دلسوز بدون هیچگونه گناهی جان خود را از دست بدهد.
رییس انجمن آسیبشناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه از دو منظر میتوان به این موضوع نگریست، اظهار کرد: نخست آنکه در نظام تعلیم و تربیت ما «پرورش» چندان کاربردی نشده و یک نظام آموزشی داریم که اصطلاح «پرورش» را با خود به یدک میکشد. آموزش و پرورش ارتباط آنچنانی با خانوادهها ندارد و یک نظام آموزشی آرمانگراست که افراد را به قصد کسب مدرک تربیت میکند و هدف غایی آن بیشتر مدرک است تا کاراییها و قابلیت پرورشی دانشآموز.
محمدی با بیان اینکه پس از بررسیها و پرسوجوهای انجام شده در مورد این دانشآموز که معلم خود را به قتل رسانده، مشخص شد وی به کرات غیبت داشته و در مدرسه حاضر نمیشده است، گفت: باید دید نقش مشاوران در این مدرسه چگونه بوده است که این موضوع را بررسی کنند. مدرسه باید از وضعیت روحی و روانی و خانوادگی دانشآموزانش مطلع باشد. متاسفانه امروز مشاوره یک حلقه مفقوده در آموزشوپرورش است. امروز چند نیروی پرورشی در مدارس داریم و آیا همه آنها مهارت لازم برای برقراری ارتباط با دانشآموزان را دارند؟
وی افزود: متاسفانه نیروهای پرورشی در سطح مدارس نیروهای کمرنگی هستند.
رییس انجمن آسیبشناسی اجتماعی ایران ضمن تاکید بر اینکه البته این اظهارات نافی مسوولیت خانواده نیست، عنوان کرد: وقتی چنین اتفاقی میافتد باید پذیرفت که این دانشآموز با انگیزه قتل معلم به مدرسه نرفته است. صحیح است که چاقو به همراه داشته اما این موضوع دلیل بر این نیست که وی انگیزه قتل داشته است. دقیقا مشکل همین جاست که چرا یک دانشآموز باید سلاح سرد با خود حمل کند؟
محمدی ادامه داد: این مساله که دانشآموز با خود سلاح سرد به مدرسه برده است باید کجا بررسی شود؟ آیا خانواده مقصر است؟ یا آموزشوپرورش مقصر است و یا جامعه؟ باید سیستم را بررسی کرد. احتمال نخست این است که این فرد شاید از اختلال روانی رنج برده و دچار افسردگی، پرخاشگری و تبعات آن بوده باشد، اگر چنین شرایطی وجود داشته باید تحت کنترل قرار میگرفت، همه دانشآموزان به لحاظ روانی در یک سطح نیستند.
وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که فرد تحت فشارهای تربیتی خانواده قرار داشته و تحت تاثیر الگویی که پرخاشگری و جسارت به بزرگترها را القا میکند قرار گرفته باشد، گفت: در چنین شرایطی باز هم چیزی از بار مسوولیت نظام تربیتی و پرورشی در خانه دوم دانشآموز که مدرسه است کم نمیشود. حالت سوم نیز این است که ممکن است این دانشآموز تحت فشارها و استرسهای ناشی از شرایط موجود در مدرسه قرار گرفته باشد. روشهای ناصحیح تربیتی، برخوردهای تند و شکننده، ارایه الگوهای تند، دیکتاتور مآبانه و پرخاشگرانه از سوی اولیای مدرسه بیتاثیر نیستند. دست آخر نباید از الگوهای پرخاشگری ارایه شده توسط جامعه، محیط و رسانههایی چون ماهواره غفلت کرد.
رییس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران ضمن تاکید بر اینکه مدارس با دانشآموز دارای اختلال روانی یا سطحی از پرخاشگری آزار دهنده با رویکرد رفع تکلیفی برخورد میکند و برنامهای برای دانشآموزان پرخاشگر ندارند، اظهار کرد: این دانشآموزان یا طرد میشوند یا اخراج و نظامی وجود ندارد که وی تحت مراقبت باشد.
محمدی افزود: از سوی دیگر شاهد ارتباط معنایی میان خانواده و اولیای مدرسه نیستیم. غیبتهای مکرر این دانشآموز، نوع ارتباطش با هم مدرسهایها و معلمینش در چارچوب یک نظام تعاملی میان خانواده و مدرسه قابل بررسی است. آموزش و پرورش ما ارتباط ضعیفی با خانوادهها دارد و متولی پرورشی نیست.
وی تصریح کرد: البته این موارد نافی حرکت زشت، تخریبی، ضدارزش و فاجعه بار این دانشآموز نیست و نباید با آن احساسی برخورد کرد. این حادثه به لحاظ قضایی و انتظامی یک شیوه برخورد میطلبد اما یک هشدار جدی برای نظام تعلیم و تربیت ماست و باید ریشهیابیهای دقیق انجام شود.
پیام وزیر آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش به مناسبت درگذشت معلم بروجردی «محسن خشخاشی» پیام تسلیت صادرکرد. متن پیام دکتر علی اصغر فانی به شرح زیر است:
«انالله واناالیه راجعون
با کمال تاسف و تاثر باخبر شدیم، جامعه فرهنگیان استان لرستان و شهرستان بروجرد داغدار از دست دادن معلم گرانقدر، مرحوم محسن خشخاشی هستند.
اینجانب با اندوهی فراوان درگذشت جانکاه و غم انگیز معلم ارزشمند دبیرستان حافظیه بروجرد «زنده یاد محسن خشخاشی» را به خانواده محترم و داغدار ایشان و فرهنگیان کشور به ویژه معلمان سختکوش استان لرستان تسلیت و تعزیت عرض مینمایم.
آموزش و پرورش ضمن بررسی ابعاد اجتماعی و تربیتی و علل وقوع این حادثه، خود را به صیانت از هویت و منزلت معلمان سراسر کشور موظف دانسته و بر حمایت قضایی ویژه نسبت به حقوق خانواده محترم این معلم گرانقدر تاکید میکند و از دستگاههای انتظامی و قضایی رسیدگی عاجل به ابعاد مختلف این واقعه اسفبار را خواهان است».
تقلب این بار در تولید عسل
مهر- مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو از ارایه طرح پیشنهادی تحت عنوان شناسایی و کنترل آلایندهها و تقلب در مواد غذایی برای قرار گرفتن در طرح تحول نظام سلامت خبر داد.
دکتر حسین رستگار اظهار داشت: تقلب در مواد غذایی روز به روز در حال پیچیده تر شدن است و از همین رو کنترل آنها نیز در آزمایشگاهها سختتر میشود.
وی با تاکید بر استفاده از تکنیکهای پیشرفته برای تشخیص تقلبهای غذایی افزود: در حال حاضر تجهیزات آزمایشگاهی در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو وجود دارد اما نیاز است این تجهیزات نیز در سایر آزمایشگاههای غذا و داروی سراسر کشور تامین شود.
رستگار یکی از تقلبهای در مواد غذایی را در مورد سوسیس و کالباسها و همچنین عسل عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این سوال مطرح است که چرا به یک باره شاهد افزایش چند برابری تولید عسل در کشور هستیم بنابراین لازم است بررسی شود که چه میزان از عسلهای تولیدی تقلبی نیستند.
وی با اعلام اینکه برای تولید عسل تقلبی از شیره قند استفاده میشود، افزود: متاسفانه برخی تولید کنندگان عسل در جلوی کندوها با قرار دادن شیره قند، زنبورها را برای تولید عسل ترغیب میکنند. مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در ادامه به سوسیس و کالباسهایی تقلبی که در آن از خمیر مرغ استفاده میشود، اشاره کرد و گفت: تنها سوسیس و کالباسهایی مورد تایید ما هستند که مجوز تولید از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را داشته باشند. وی با اعلام اینکه قبلا مجوز استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس صادر میشد، افزود: در حال حاضر چنین مجوزی برای استفاده از خمیر مرغ صادر نمیشود. رستگار با اشاره به افزایش حجم تقلبها و آلایندههای غذایی از ارایه پیشنهادی تحت عنوان طرح شناسایی و کنترل آلایندهها و تقلب در مواد غذایی خبر داد و گفت: قرار است این طرح پس از تصویب وزیر بهداشت در قالب طرح تحول نظام سلامت اجرایی شود.
وی همچنین در ارتباط با وضعیت روغن پالم نیز افزود: تخلف پالم خیلی کاهش پیدا کرده اما هنوز هم در برخی از محصولات لبنی این تخلف به خصوص در شهرستانها دیده میشود.
تجربه مصرف مواد بین 39 درصد دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه؛
افزایش اعتیاد دخترانایسنا- قائممقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان تصریح کرد: 39 درصد دانشجویان مصرف مواد مخدر را پیش از ورود به دانشگاه تجربه کردهاند.
دکتر حاجبی در کارگاه کشوری ارتقای کیفیت زندگی دانشجو محور که در هتل پردیسان برگزار میشد، در ادامه اظهار کرد: هدف غایی این کارگاه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان است.
وی ادامه داد: براساس آخرین آماری که طی سال 91 در وزارت علوم احصا شد، 6/2 درصد دانشجویان به مواد مخدر اعتیاد داشتند. حاجبی با بیان اینکه با این حال 39 درصد دانشجویان تجربه مصرف مواد مخدر را پیش از ورود به دانشگاه کسب کردهاند، گفت: این مساله ضرورت حرکت به سمت آموزش و پرورش و لحاظ کردن نگاه ساختاری را نمایان میکند.
قائم مقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: یکی از رویکردهای ما در وزارت بهداشت باید حرکت به سمت دانشجو و ارایه اطلاعات به وی باشد چرا که اکثر اوقات مصرف مواد مخدر از روی ماجراجویی و کنجکاوی بوده است.
وی تصریح کرد: قلیان، کدئین و مشروبات الکلی پرمصرفترین مواد دخانی در بین دانشجویان است؛ تریاک، هروئین و کراک درصد پایینتری نسبت به سایر مواد دارند.
حاجبی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم بومیگرایی در گزینش دانشجویان خاطرنشان کرد: بومیگرایی در پذیرش دانشجو میتواند در کاهش شیوع مصرف مواد مخدر در این قشر موثر باشد؛ طبق آمارهای ما خانههای مجردی 21 درصد مصرف موادمخدر در بین دانشجویان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: خوابگاهها با 9/14 درصد و منازل مسکونی با 11 درصد رتبههای بعدی اماکن زمینهساز مصرف مواد مخدر را به خود اختصاص دادهاند.
قائممقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه میزان سوءمصرف موادمخدر در بین پسران سه برابر دختران است، گفت: با این حال شیوع مصرف مواد در بین دانشجویان دختر نیز رو به افزایش است. حاجبی در خصوص علل سوءمصرف مواد در دانشجویان بیان کرد: بیشتر دانشجویان از مواد برای رسیدن به نشاط کاذب استفاده میکنند؛ علاوه بر این فشارهای درسی در بین دانشجویان پزشکی و همچنین دانشجویان رشتههای فنی و حرفهای پیچیده موجب مصرف مواد مخدر به خصوص ریتالین شده است.
وی ضعف اعتقادات دینی را یکی دیگر از علل سوءمصرف مواد عنوان کرد و افزود: سکونت در منازل دانشجویی و سابقه مصرف مواد در خانواده از دیگر عوامل گرایش دانشجویان به مصرف مواد مخدر است. قائم مقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهکارهای کاهش مصرف مواد در بین دانشجویان افزود: هر برنامهای که در این خصوص ارایه میشود، باید دانشجومحور باشد؛ همچنین ارایه آموزش متناسب با سن و جنس نیز موثر خواهد بود.
حاجبی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش سوء مصرف مواد در بین دانشجویان همکاری بین بخشهای مختلف دانشگاهی و غیردانشگاهی است؛ در این خصوص معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها میتوانند نقش موثری را ایفا کنند.
تا پایان امسال محقق می شود؛
کاهش اسید چرب ترانس روغنها به زیر 2 درصد«جهان صنعت»- رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور از کاهش میزان اسید چرب ترانس در روغنهای مصرفی خانوارها خبر داد و گفت: قرار است تا پایان امسال اسید چرب ترانس روغنها که در حال حاضر کمتر از 5 درصد است به زیر 2 درصد برسد و در نظر است با تلاش بخش صنعت در سال 94 به میزان صفر برسد.
دکتر مجید حاجی فرجی در آستانه برپایی «نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران» که 9 تا 12 آذر ماه در پژوهشگاه نیروی تهران برگزار میشود با اعلام این خبر گفت: میزان اسید چرب ترانس روغنها در 10 سال گذشته بین 10 تا 15 درصد بوده که همواره دستاندرکاران حوزه سلامت، سیاستگذاران و مدیران بخش صنعت در زمینه کاهش این میزان تلاش کردهاند.
وی با اشاره به اینکه منشای بسیاری از بیماریهای قلبی- عروقی مصرف روغنهایی با اسید چرب ترانس و چربیهای اشباع بالاست، خاطر نشان ساخت: طی مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی، ابتدا با تغییر نوع روغن خانوار از جامد به مایع گامهایی برداشته شد و قرار است در گامهای بعدی در روغن مصرفی صنایع غذایی به ویژه صنوف که عمدتا از روغنهای اشباع با اسید چرب ترانس بالا استفاده میکنند، تغییراتی صورت پذیرد.
دکتر حاجی فرجی با اشاره به اینکه شعار «نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران» علوم تغذیه «چشماندازهای نوین، نقشهای تازه» است، تصریح کرد: یکی از چشماندازهای نوین در علوم تغذیه به ویژه در کشور ما توجه به بحث امنیت غذا و تغذیه است که جزو سیاست و اولویتهای تحقیقاتی انستیتو تحقیقات تغذیه نیز به شمار میرود.
وی گفت: منظور از امنیت تغذیهای دسترسی مردم به غذای سالم و کافی از طرق قابل قبول اجتماعی برای یک زندگی سالم و فعال بوده که در آن بر دسترسی پایدار و تغذیه سلولی تاکید شده است.دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران یادآور شد: در حال حاضر در کشور بحث سوء تغذیه به معنای کمبود انرژی وجود نداشته و از نظر دسترسی به منابع انرژی و پروتئین به جز برخی از مناطق محروم مشکل چندانی وجود ندارد، اما آنچه نگرانی کارشناسان تغذیه و دستاندرکاران حوزه سلامت را به همراه دارد، بحث گرسنگی سلولی به دلیل کمبود ریز مغذیهاست.
وی گفت: به دلیل اهمیت این موضوع در کنگره فوق علاوه بر بحث امنیت تغذیهای، مباحثی از قبیل راهنماهای تغذیهای و تغذیه پایدار، سواد و فرهنگ تغذیهای، ایمنی غذا و سلامت جامعه، تغذیه از سلول تا جامعه، پیشگیری از کوتاه قدی و... در قالب 15 سمپوزیوم ارایه خواهد شد.
پدر کویرشناسی:
تزریق آب به دریاچه ارومیه اشتباه است
ایسنا- پدر کویرشناسی ایران و چهره ماندگار جغرافیای کشور گفت: هر چه آب به دریاچه ارومیه تزریق شود چاههای خشک کنار دریاچه را تغذیه خواهد کرد و تاثیری در خشکی دریاچه ارومیه نخواهد داشت.
دکتر پرویز کردوانی با اشاره به اینکه مساله غذا مهمتر از خشکی دریاچه ارومیه است، تاکید کرد: با تعطیل کردن کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه خود را از محصول کشاورزی و غذا محروم کردهایم.
وی با بیان اینکه تزریق آب از مناطق همجوار به دریاچه ارومیه کاری اشتباه است و این دریاچه نباید آبگیری شود، اظهار کرد: عدهای از صاحبنظران عقیده داشتند که باید کشاورزی اطراف این دریاچه تعطیل شود و منابع آبی که پیش از این صرف کشاورزی میشد به دریاچه ریخته شود اما این نظر با مخالفت کشاورزان به جایی نرسید.
پدر کویرشناسی ایران و چهره ماندگار جغرافیای کشور ادامه داد: در حال حاضر به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آب سطحی و زیرزمینی که پیش از این دریاچه را تغذیه میکرد، دریاچه ارومیه خشک شده است.
کردوانی همچنین به زیباییهای کویر مرنجاب آران و بیدگل اشاره کرد و گفت: این کویر همچون تابلوی نقاشی زیبا به صورت همزمان در بر دارنده کویر و عوارض بیابانی است.
بهرهبرداری از طولانیترین
مسیر پیادهروی کشور
ایسنا- شهردار منطقه 18 تهران از احداث بزرگترین و طولانیترین مسیر پیادهروی کشور در سطح این منطقه خبر داد.
وحید نوروزی در خصوص فعالیت صنایع آلاینده در سطح منطقه 18 بیان کرد: طی ماههای اخیر تلاشهای بیوقفهای برای تعطیلی صنایع آلاینده و مضر در سطح منطقه ۱۸ صورت گرفته است. به ویژه درباره معادن شن و ماسه صحبتهای خوبی با مسوولان انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه معدن بزرگ در این نقطه از شهر فعال هستند که با پیگیریهای صورت گرفته، فعالیت بزرگترین معدن آن طی سه ماه آینده تعطیل خواهد شد.
نوروزی در ادامه اظهار کرد: ما در بحث تعطیلی واحدهای آلاینده، از بین رفتن بوی بد ناشی از پسابهای صنعتی شرکتهای لبنی و تعطیلی معدن شن و ماسه از همیاری بسیار مطلوب رسانهها بهره بردیم تا بتوانیم شرایط زندگی بهتری را برای شهروندان ساکن منطقه ۱۸ به وجود بیاوریم.
شهردار منطقه 18 تهران با اشاره به تخلیه فاضلاب شرکتهای لبنی در فضای سبز این منطقه گفت: بوی بد ناشی از فعالیتها و پسابهای صنعتی دو شرکت لبنی سالها بود که ساکنان محلههای مختلف منطقه را آزار میداد اما طی توافقی که با مدیران ارشد این دو کارخانه داشتیم توانستیم به توافق خوبی دست پیدا کنیم تا مساله بوی تعفن برای همیشه از بین برود. بر اساس پیگیریهایی که انجام دادیم منبع فاضلاب را پیدا کردیم و قرار شد که دیگر در آن محل فاضلاب تخلیه نشود.
به گفته نوروزی، این مسیر به طول پنج و نیم کیلومتر و عرض پنج متری برای ایجاد خط ویژه دوچرخه سواری و پیاده راه بسیار مناسب است و امیدواریم بزرگترین و طولانیترین مسیر پیادهروی کشور در منطقه ۱۸ به بهرهبرداری برسد.
افزایش شرکت در ازدواج دانشجویی
مهر- رییس اداره طرحهای ملی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از افزایش پنج درصدی ثبتنام ازدواج دانشجویی خبر داد و گفت که ثبتنامها ادامه دارد و تا امروز شاهد پنج درصد رشد در ثبتنام دانشجویان بودیم .
حجت الاسلام حسین افتخاریان گفت: امسال هجدهمین مراسم ازدواج دانشجویی در سطح دانشگاههای کشور برگزار میشود.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال دانشجویان، ثبتنام هجدهمین مراسم ازدواج دانشجویی تا 9 آذرماه تولد امام موسی کاظم (ع)ادامه خواهد داشت.
رییس اداره طرحهای ملی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: تاریخ عقد دانشجویان برای ثبتنام در سامانه ازدواج دانشجویی باید از یک مهرماه 92 تا 30 مهر 93 باشد.
وی ادامه داد: تاکنون 32 هزار زوج از دانشگاههای کشور در هجدهمین مراسم ازدواج دانشجویی ثبتنام کردهاند.
افتخاریان ادامه داد: این طرح که با عنوان همسفر تا بهشت در دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود شامل دورههای آموزشی و فرهنگی و همچنین هدیه ویژه سفر زیارتی مشهد مقدس است که از سوی مقام معظم رهبری به زوجهای دانشجو اهدا میشود.
افتخاریان ادامه داد: امسال تعداد ثبتنامهای ازدواج دانشجویی آنچه که تا امروز ثبت شده، نسبت به سال گذشته پنج درصد افزایش داشته است.
وی یادآور شد: دانشجویان بعد از تمام شدن زمان ثبتنام باید برای تایید ثبتنام اقدام کنند.
به گزارش مهر، در سال گذشته و طی برگزاری هفدهمین دوره ازدواج دانشجویی (طرح همسفر تا بهشت) به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حدود 25 هزار زوج دانشجو از بهمنماه سال 92 تا پایان اردیبهشت 93 به مشهدالرضا (ع) مشرف و از ویژهبرنامههای زیارتی، فرهنگی، آموزشی و گردشگری بهرهمند شدند.
پذیرش دو بیمار در یک تخت
فارس- رییس بیمارستان شریعتی حضور دو بیمار بر یک تخت در برخی بخشها را مشکل ندانست و گفت: نمیتوانیم بیمار اورژانسی را پذیرش نکنیم.
احمدرضا سروش در مورد پذیرش بیمار بیش از ظرفیت بیمارستان توضیحاتی داد. وی گفت: نمیتوانیم بیمار اورژانسی را پذیرش نکنیم و به او بگوییم جا نداریم.
رییس بیمارستان شریعتی حضور دو بیمار بر یک تخت در برخی بخشهای این بیمارستان را مشکل ندانست و افزود: این نشان میدهد که ما در بیمارستان در حال خدمت به مردم هستیم.
وی تاکید کرد: اگر بیمار اورژانسی را پذیرش نکنیم، مردم شاکی میشوند و ما نیز قصد داریم تا مشکلات مردم حل شود، ضمن اینکه ارتقاء خدمات هتلینگ در طرح تحول نظام سلامت دیده شده و در حال اجرای آن هستیم. سروش در مورد اینکه چرا بیماران به دیگر بیمارستانها ارجاع داده نمیشوند یادآور شد: حتی اگر ما خودمان برای بیماران پذیرش بگیریم، آنها حاضر نمیشوند که به بیمارستان دیگری منتقل شوند.
به گفته وی، مشکل ظرفیت کم بیمارستان زمانی حل میشود که پول برای توسعه بیمارستان و افزودن تخت فراهم باشد.
رییس بیمارستان شریعتی در این زمینه گفت: خوشبختانه منابع مالی برای احداث یک بیمارستان 800 تختخوابی در غرب تهران در حال تامین شدن است. وی خاطرنشان کرد: جانمایی انجام شده و تنها منتظر هستیم که زمین را به ما تحویل دهند و شهرداری مجوز ساخت را صادر کند.
سروش پیشبینی کرد در صورت طی مراحل اداری، این بیمارستان در سال 98 به بهرهبرداری برسد.